jpg97 | dinsdag 9 maart 2004 @ 18:14 |
Wie vindt wonton soep ook zo lekker? Ik maak meestal noodles/bamisoep met wontons erin ![]() heeeerlijk! | |
salutem | dinsdag 9 maart 2004 @ 18:15 |
En ik vind chinese fondue et lekkerst dan heb je en wonton soep en van alles wat ![]() | |
Ashram | woensdag 10 maart 2004 @ 14:06 |
zelfgemaakte wontons? | |
Aventura | woensdag 10 maart 2004 @ 14:39 |
Heel lekker maar ik zou het niet zelf kunnen maken! | |
-=BoKKiE=- | woensdag 10 maart 2004 @ 17:41 |
quote:het probleem met dit soort dingen zelf maken is dat het alleen maar loont als je er een stuk of 50+ tegelijk maakt en invriest, en daarvoor is het een te kutwerk als je er niet voor betaald krijgt ^_^ en daarom koop ik meestal gewoon 50pak bij de groothandel ![]() | |
Nam | woensdag 10 maart 2004 @ 23:40 |
zal mijn mams eens proberen het recept te ontfutselen | |
biawa | woensdag 10 maart 2004 @ 23:52 |
Ik moest even googlen wat een wonton is. ![]() Ik heb het volgens mij nog nooit op en ben wel benieuwd! Ik ben de laatste tijd wat meer "into" de Aziatische keuken, ik kwam erachter dat ik niet veel meer wist dan nasi. ![]() | |
Ashram | donderdag 11 maart 2004 @ 08:58 |
ik omschrijf het aan klanten als Chinese Ravioli...hebben ze tenminste nog enig idee wat ze bestellen. | |
jpg97 | donderdag 11 maart 2004 @ 13:22 |
Hmm ja maar dan met heerlijke garnalenvulling ( dus niet die je bij een chinees restaurant haalt want daar zit van dat ranzige gehakt in ![]() Ik haal ze meestal in eindhoven bij Sang - lee superstore ( meerdere soorten ) ![]() | |
jpg97 | donderdag 11 maart 2004 @ 13:25 |
![]() ![]() | |
Markster | donderdag 11 maart 2004 @ 13:26 |
and then? | |
jpg97 | donderdag 11 maart 2004 @ 13:26 |
and then there is coffee ![]() | |
-=BoKKiE=- | donderdag 11 maart 2004 @ 13:30 |
quote:Sui kau soep dus, geen wonton soep ![]() ![]() | |
biawa | donderdag 11 maart 2004 @ 14:06 |
quote:Ik denk dat Markster bedoelt wat er verder mee gedaan moet worden. Pleur je ze in wat bouillon en klaar of doe je er nog meer mee? | |
Markster | donderdag 11 maart 2004 @ 14:17 |
hehe, jullie kennen "dude, wheres my car" dus niet ![]() | |
jpg97 | donderdag 11 maart 2004 @ 16:47 |
quote:Mjaa..hier bi j Sang lee heet het " Wantan-tom" en dan zitter er garnalen in.Maar dat is in eindhoven. Hier in weert heb je alleen van die nep chinezen die nasi met erwtjes erin serveren ![]() | |
Ashram | zaterdag 13 maart 2004 @ 01:15 |
Wonton is nogal een ruim begrip hier. In Hong Kong is Wonton bijna altijd alleen grote stukken garnalen. In NL is dat bijna onmogelijk, omdat de verse garnalen, zelfs diepvries, niet te betalen zijn. Het gaat hier om een 25 euro per pak van 2KG diepvries en dan nog incl. de kop en schil/schaal. Omgerekend wordt het te duur. Dus doen veel restauranten hier gewoon varkensvlees in de wonton. Soms worden er ook garnalen erbij gegooid in een verhouding van 1:10 of zo. Als je over Sui Kau praat, dan kan het gewoon niet anders dan garnalen. Want met varkensvlees is het hier gewoon wonton. De prijs scheelt ook een stuk. Maar in China is wonton dus met garnalen en sui kau ook, maar het receptuur is weer een beetje anders. | |
jpg97 | zaterdag 13 maart 2004 @ 16:15 |
Hmmm en sui mai is ook heeel lekker..alleen zit daar geen garnaal in verwerkt toch? Think of it: alle dim-sum hapjes zijn jum jum! | |
Ashram | zaterdag 13 maart 2004 @ 22:45 |
quote:De meest bekende zijn Siu Mai en er zit geen garnalen in. De andere is Ha-Kou en bestaat uit balletjes garnalen en bamboescheuten in een omhulsel van doorzichtig rijstdeeg. Gestoomde rundvleesballetjes met koriander en waterkers is ook heerlijk. Idd, bijna alle dimsum is lekker. Komende zomer zit ik weer in HK en dat betekent 24h beschikbaarheid van verse dimsum. Het leukste overal 7-11's, dat zijn 24/7 convenience stores. Lang leve de 24 uurs economie! | |
Skaai | zaterdag 13 maart 2004 @ 22:50 |
ik vind wonton ranzig een balletje gaar vlees omhuld door een laagje drildeeg ofzo..totaal niet lekker | |
wizarddragon | zondag 14 maart 2004 @ 02:41 |
Hmm ![]() | |
karper | zondag 14 maart 2004 @ 10:54 |
met hete saus ![]() vondt ze trouwens alleen lekker op me werk. | |
wasda | zondag 14 maart 2004 @ 22:33 |
zelf maken is makkelijk.. en ook lekker ![]() | |
jpg97 | maandag 15 maart 2004 @ 12:31 |
quote:recept? ![]() | |
wasda | maandag 15 maart 2004 @ 17:55 |
1/2 pound ground pork tenderloin 8 medium shrimp, chopped 1 teaspoon chopped ginger root 1 teaspoon reduced sodium soy sauce 1 tablespoon minced cilantro 24 wonton wrappers 32 ounces low sodium chicken broth 32 ounces no-salt added chicken broth 2 green onions, thinly sliced als ik het zelf maak doe ik het niet op recept, gewoon van alles bij elkaar doen (varkensvlees, garnalen.. ) in de mixer gooien, op smaak brengen met wat zout en peper, sojasaus en wat olie er doorheen, dan verpakken in wontonvelletjes.. | |
jpg97 | dinsdag 16 maart 2004 @ 11:55 |
is dat hetzelfde als die kleine " loempia " velletjes? ( waar je ook lekkere vlammetjes mee kan maken ) ![]() ik krijg honger ![]() | |
wasda | dinsdag 16 maart 2004 @ 17:46 |
nee deze zijn geel van kleur en 10 bij 10 cm (het kan ook 7,5 x 7,5 zijn... weet het zo even niet) verkrijgbaar bij de toko, staat er ook gewoon op dat het voor wonton is ![]() met info: wonton wrappers = wonton skins Notes: Wontons are the Chinese answer to ravioli--small packets of meat encased in a thin noodle wrapper. The wrappers are made of flour, eggs, and water, and, once filled with meat, can be easily folded and pinched into shape. While assembling the wontons, keep the stack of wrappers moist by covering them with a damp towel. You can seal the dumplings with a "glue" made with cornstarch and water. The wrappers come in different thicknesses. The thin ones work best in soups, while the thicker ones are best for frying. Look for stacks of them wrapped in plastic in the refrigerator cases of Asian markets. Store them in the refrigerator or freezer, but let them come to room temperature before using. Substitutes: eggroll skins cut into fourths OR dumpling skins (these have rounded, not square, corners) OR potsticker wrappers (thicker) OR pasta sheet | |
Dr_Crouton | dinsdag 16 maart 2004 @ 17:59 |
quote:Yeah! Die 7/11's zijn echte life savers. ![]() En vrijwel alle dimsum is lekker. Ik doe die (diepvries)wonton altijd bij de soepbami. | |
Martijn_77 | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:13 |
quote:Heeft iemand hier ook de Nederlandse vertaling van? | |
jpg97 | zaterdag 5 maart 2005 @ 18:12 |
De 1/2 pond grondvarkensvlees tenderloin 8 middelmatige garnaal, hakte 1 theelepel hakte gember wortel 1theelepel verminderde natrium ketjap 1 eetlepel fijnhakte cilantro 24 wonton pakpapier 32 onzen lage natrium laffe bouillons 32 onzen geen-zout toevoegde laffe bouillon 2 groene uien, die dun afgesneden worden zijn ![]() | |
SuperRembo | zaterdag 5 maart 2005 @ 18:25 |
grondvarkensvlees ![]() chiken broth -> laffe bouillion ![]() Daar heb je ook niet veel aan 250 g varkensgehakt 8 middelgrote garnalen, fijngesneden 1 thl gehakte gemberwortel 1 thl donkere sojasaus 1 eetl gehakte koriander (blaadjes) 24 wonton vellen 9 dl kippenbouillon (zout-arm) 9 dl kippenbouillon (zonder zout) ![]() 2 uien, dun gesneden [ Bericht 74% gewijzigd door SuperRembo op 05-03-2005 18:33:09 ] | |
jpg97 | zaterdag 5 maart 2005 @ 20:03 |
![]() ![]() | |
jpg97 | dinsdag 13 februari 2007 @ 17:16 |
Maar nog steeds lekker ![]() | |
NrSiX | dinsdag 13 februari 2007 @ 19:02 |
nvm [ Bericht 93% gewijzigd door NrSiX op 13-02-2007 19:40:09 ] | |
Martijn_77 | dinsdag 13 februari 2007 @ 19:16 |
Aangezien de kick weinig toevoegd en het topic al oud is gaat hij dicht |