FOK!forum / Culinesse à gogo / Hmm wonton soep!
jpg97dinsdag 9 maart 2004 @ 18:14
Wie vindt wonton soep ook zo lekker?

Ik maak meestal noodles/bamisoep met wontons erin

heeeerlijk!
salutemdinsdag 9 maart 2004 @ 18:15
En ik vind chinese fondue et lekkerst dan heb je en wonton soep en van alles wat
Ashramwoensdag 10 maart 2004 @ 14:06
zelfgemaakte wontons?
Aventurawoensdag 10 maart 2004 @ 14:39
Heel lekker maar ik zou het niet zelf kunnen maken!
-=BoKKiE=-woensdag 10 maart 2004 @ 17:41
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 14:06 schreef Ashram het volgende:
zelfgemaakte wontons?
het probleem met dit soort dingen zelf maken is dat het alleen maar loont als je er een stuk of 50+ tegelijk maakt en invriest, en daarvoor is het een te kutwerk als je er niet voor betaald krijgt ^_^

en daarom koop ik meestal gewoon 50pak bij de groothandel
Namwoensdag 10 maart 2004 @ 23:40
zal mijn mams eens proberen het recept te ontfutselen
biawawoensdag 10 maart 2004 @ 23:52
Ik moest even googlen wat een wonton is.
Ik heb het volgens mij nog nooit op en ben wel benieuwd! Ik ben de laatste tijd wat meer "into" de Aziatische keuken, ik kwam erachter dat ik niet veel meer wist dan nasi. Heb je een recept voor dit spannende soepje?
Ashramdonderdag 11 maart 2004 @ 08:58
ik omschrijf het aan klanten als Chinese Ravioli...hebben ze tenminste nog enig idee wat ze bestellen.
jpg97donderdag 11 maart 2004 @ 13:22
Hmm ja maar dan met heerlijke garnalenvulling ( dus niet die je bij een chinees restaurant haalt want daar zit van dat ranzige gehakt in )
Ik haal ze meestal in eindhoven bij Sang - lee superstore ( meerdere soorten )
jpg97donderdag 11 maart 2004 @ 13:25
Marksterdonderdag 11 maart 2004 @ 13:26
and then?
jpg97donderdag 11 maart 2004 @ 13:26
and then there is coffee
-=BoKKiE=-donderdag 11 maart 2004 @ 13:30
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 13:22 schreef jpg97 het volgende:
Hmm ja maar dan met heerlijke garnalenvulling ( dus niet die je bij een chinees restaurant haalt want daar zit van dat ranzige gehakt in )
Ik haal ze meestal in eindhoven bij Sang - lee superstore ( meerdere soorten )
Sui kau soep dus, geen wonton soep en een goede chinees heeft ook Sui Kau soep op het menu staan hoor
biawadonderdag 11 maart 2004 @ 14:06
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 13:26 schreef Markster het volgende:
and then?
Ik denk dat Markster bedoelt wat er verder mee gedaan moet worden. Pleur je ze in wat bouillon en klaar of doe je er nog meer mee?
Marksterdonderdag 11 maart 2004 @ 14:17
hehe, jullie kennen "dude, wheres my car" dus niet
jpg97donderdag 11 maart 2004 @ 16:47
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 13:30 schreef -=BoKKiE=- het volgende:

[..]

Sui kau soep dus, geen wonton soep en een goede chinees heeft ook Sui Kau soep op het menu staan hoor
Mjaa..hier bi j Sang lee heet het " Wantan-tom" en dan zitter er garnalen in.Maar dat is in eindhoven. Hier in weert heb je alleen van die nep chinezen die nasi met erwtjes erin serveren
Ashramzaterdag 13 maart 2004 @ 01:15
Wonton is nogal een ruim begrip hier.

In Hong Kong is Wonton bijna altijd alleen grote stukken garnalen.
In NL is dat bijna onmogelijk, omdat de verse garnalen, zelfs diepvries, niet te betalen zijn. Het gaat hier om een 25 euro per pak van 2KG diepvries en dan nog incl. de kop en schil/schaal.
Omgerekend wordt het te duur. Dus doen veel restauranten hier gewoon varkensvlees in de wonton. Soms worden er ook garnalen erbij gegooid in een verhouding van 1:10 of zo.

Als je over Sui Kau praat, dan kan het gewoon niet anders dan garnalen. Want met varkensvlees is het hier gewoon wonton. De prijs scheelt ook een stuk.

Maar in China is wonton dus met garnalen en sui kau ook, maar het receptuur is weer een beetje anders.
jpg97zaterdag 13 maart 2004 @ 16:15
Hmmm en sui mai is ook heeel lekker..alleen zit daar geen garnaal in verwerkt toch?

Think of it: alle dim-sum hapjes zijn jum jum!
Ashramzaterdag 13 maart 2004 @ 22:45
quote:
Op zaterdag 13 maart 2004 16:15 schreef jpg97 het volgende:
Hmmm en sui mai is ook heeel lekker..alleen zit daar geen garnaal in verwerkt toch?

Think of it: alle dim-sum hapjes zijn jum jum!
De meest bekende zijn Siu Mai en er zit geen garnalen in.
De andere is Ha-Kou en bestaat uit balletjes garnalen en bamboescheuten in een omhulsel van doorzichtig rijstdeeg.
Gestoomde rundvleesballetjes met koriander en waterkers is ook heerlijk.

Idd, bijna alle dimsum is lekker. Komende zomer zit ik weer in HK en dat betekent 24h beschikbaarheid van verse dimsum.
Het leukste overal 7-11's, dat zijn 24/7 convenience stores. Lang leve de 24 uurs economie!
Skaaizaterdag 13 maart 2004 @ 22:50
ik vind wonton ranzig
een balletje gaar vlees omhuld door een laagje drildeeg ofzo..totaal niet lekker
wizarddragonzondag 14 maart 2004 @ 02:41
Hmm Ik had het vandaag nog op...bamisoep met wontons. Ook lekker, In de Indonesische keuken worden de wontons gefrituurd --> Pangsit Goreng
karperzondag 14 maart 2004 @ 10:54
met hete saus


vondt ze trouwens alleen lekker op me werk.
wasdazondag 14 maart 2004 @ 22:33
zelf maken is makkelijk.. en ook lekker
jpg97maandag 15 maart 2004 @ 12:31
quote:
Op zondag 14 maart 2004 22:33 schreef wasda het volgende:
zelf maken is makkelijk.. en ook lekker
recept?
wasdamaandag 15 maart 2004 @ 17:55
1/2 pound ground pork tenderloin
8 medium shrimp, chopped
1 teaspoon chopped ginger root
1 teaspoon reduced sodium soy sauce
1 tablespoon minced cilantro
24 wonton wrappers
32 ounces low sodium chicken broth
32 ounces no-salt added chicken broth
2 green onions, thinly sliced

als ik het zelf maak doe ik het niet op recept, gewoon van alles bij elkaar doen (varkensvlees, garnalen.. ) in de mixer gooien, op smaak brengen met wat zout en peper, sojasaus en wat olie er doorheen, dan verpakken in wontonvelletjes..
jpg97dinsdag 16 maart 2004 @ 11:55
is dat hetzelfde als die kleine " loempia " velletjes?
( waar je ook lekkere vlammetjes mee kan maken )
ik krijg honger
wasdadinsdag 16 maart 2004 @ 17:46
nee deze zijn geel van kleur en 10 bij 10 cm (het kan ook 7,5 x 7,5 zijn... weet het zo even niet)
verkrijgbaar bij de toko, staat er ook gewoon op dat het voor wonton is



met info:
wonton wrappers = wonton skins Notes: Wontons are the Chinese answer to ravioli--small packets of meat encased in a thin noodle wrapper. The wrappers are made of flour, eggs, and water, and, once filled with meat, can be easily folded and pinched into shape. While assembling the wontons, keep the stack of wrappers moist by covering them with a damp towel. You can seal the dumplings with a "glue" made with cornstarch and water. The wrappers come in different thicknesses. The thin ones work best in soups, while the thicker ones are best for frying. Look for stacks of them wrapped in plastic in the refrigerator cases of Asian markets. Store them in the refrigerator or freezer, but let them come to room temperature before using. Substitutes: eggroll skins cut into fourths OR dumpling skins (these have rounded, not square, corners) OR potsticker wrappers (thicker) OR pasta sheet
Dr_Croutondinsdag 16 maart 2004 @ 17:59
quote:
Op zaterdag 13 maart 2004 22:45 schreef Ashram het volgende:

[..]

De meest bekende zijn Siu Mai en er zit geen garnalen in.
De andere is Ha-Kou en bestaat uit balletjes garnalen en bamboescheuten in een omhulsel van doorzichtig rijstdeeg.
Gestoomde rundvleesballetjes met koriander en waterkers is ook heerlijk.

Idd, bijna alle dimsum is lekker. Komende zomer zit ik weer in HK en dat betekent 24h beschikbaarheid van verse dimsum.
Het leukste overal 7-11's, dat zijn 24/7 convenience stores. Lang leve de 24 uurs economie!
Yeah! Die 7/11's zijn echte life savers.

En vrijwel alle dimsum is lekker. Ik doe die (diepvries)wonton altijd bij de soepbami.
Martijn_77zaterdag 5 maart 2005 @ 17:13
quote:
Op maandag 15 maart 2004 17:55 schreef wasda het volgende:
1/2 pound ground pork tenderloin
8 medium shrimp, chopped
1 teaspoon chopped ginger root
1 teaspoon reduced sodium soy sauce
1 tablespoon minced cilantro
24 wonton wrappers
32 ounces low sodium chicken broth
32 ounces no-salt added chicken broth
2 green onions, thinly sliced

als ik het zelf maak doe ik het niet op recept, gewoon van alles bij elkaar doen (varkensvlees, garnalen.. ) in de mixer gooien, op smaak brengen met wat zout en peper, sojasaus en wat olie er doorheen, dan verpakken in wontonvelletjes..
Heeft iemand hier ook de Nederlandse vertaling van?
jpg97zaterdag 5 maart 2005 @ 18:12
De 1/2 pond grondvarkensvlees tenderloin
8 middelmatige garnaal,
hakte 1 theelepel
hakte gember wortel
1theelepel verminderde natrium ketjap
1 eetlepel fijnhakte cilantro
24 wonton pakpapier
32 onzen lage natrium laffe bouillons
32 onzen geen-zout toevoegde laffe bouillon
2 groene uien, die dun afgesneden worden zijn


met dank aan http://ets.freetranslation.com/
SuperRembozaterdag 5 maart 2005 @ 18:25
grondvarkensvlees
chiken broth -> laffe bouillion

Daar heb je ook niet veel aan


250 g varkensgehakt
8 middelgrote garnalen, fijngesneden
1 thl gehakte gemberwortel
1 thl donkere sojasaus
1 eetl gehakte koriander (blaadjes)
24 wonton vellen
9 dl kippenbouillon (zout-arm)
9 dl kippenbouillon (zonder zout)
2 uien, dun gesneden

[ Bericht 74% gewijzigd door SuperRembo op 05-03-2005 18:33:09 ]
jpg97zaterdag 5 maart 2005 @ 20:03
laffe bouillon
jpg97dinsdag 13 februari 2007 @ 17:16
Maar nog steeds lekker
NrSiXdinsdag 13 februari 2007 @ 19:02
nvm

[ Bericht 93% gewijzigd door NrSiX op 13-02-2007 19:40:09 ]
Martijn_77dinsdag 13 februari 2007 @ 19:16
Aangezien de kick weinig toevoegd en het topic al oud is gaat hij dicht