abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 9 maart 2004 @ 18:14:34 #1
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17603510
Wie vindt wonton soep ook zo lekker?

Ik maak meestal noodles/bamisoep met wontons erin

heeeerlijk!
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_17603529
En ik vind chinese fondue et lekkerst dan heb je en wonton soep en van alles wat
  woensdag 10 maart 2004 @ 14:06:38 #3
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_17621868
zelfgemaakte wontons?
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  woensdag 10 maart 2004 @ 14:39:16 #4
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_17622573
Heel lekker maar ik zou het niet zelf kunnen maken!
pi_17626805
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 14:06 schreef Ashram het volgende:
zelfgemaakte wontons?
het probleem met dit soort dingen zelf maken is dat het alleen maar loont als je er een stuk of 50+ tegelijk maakt en invriest, en daarvoor is het een te kutwerk als je er niet voor betaald krijgt ^_^

en daarom koop ik meestal gewoon 50pak bij de groothandel
pi_17635617
zal mijn mams eens proberen het recept te ontfutselen
pi_17635836
Ik moest even googlen wat een wonton is.
Ik heb het volgens mij nog nooit op en ben wel benieuwd! Ik ben de laatste tijd wat meer "into" de Aziatische keuken, ik kwam erachter dat ik niet veel meer wist dan nasi. Heb je een recept voor dit spannende soepje?
  donderdag 11 maart 2004 @ 08:58:17 #8
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_17638633
ik omschrijf het aan klanten als Chinese Ravioli...hebben ze tenminste nog enig idee wat ze bestellen.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  donderdag 11 maart 2004 @ 13:22:09 #9
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17642726
Hmm ja maar dan met heerlijke garnalenvulling ( dus niet die je bij een chinees restaurant haalt want daar zit van dat ranzige gehakt in )
Ik haal ze meestal in eindhoven bij Sang - lee superstore ( meerdere soorten )
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  donderdag 11 maart 2004 @ 13:25:26 #10
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17642788
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_17642796
and then?
  donderdag 11 maart 2004 @ 13:26:59 #12
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17642809
and then there is coffee
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_17642866
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 13:22 schreef jpg97 het volgende:
Hmm ja maar dan met heerlijke garnalenvulling ( dus niet die je bij een chinees restaurant haalt want daar zit van dat ranzige gehakt in )
Ik haal ze meestal in eindhoven bij Sang - lee superstore ( meerdere soorten )
Sui kau soep dus, geen wonton soep en een goede chinees heeft ook Sui Kau soep op het menu staan hoor
pi_17643655
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 13:26 schreef Markster het volgende:
and then?
Ik denk dat Markster bedoelt wat er verder mee gedaan moet worden. Pleur je ze in wat bouillon en klaar of doe je er nog meer mee?
pi_17643952
hehe, jullie kennen "dude, wheres my car" dus niet
  donderdag 11 maart 2004 @ 16:47:27 #16
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17647278
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 13:30 schreef -=BoKKiE=- het volgende:

[..]

Sui kau soep dus, geen wonton soep en een goede chinees heeft ook Sui Kau soep op het menu staan hoor
Mjaa..hier bi j Sang lee heet het " Wantan-tom" en dan zitter er garnalen in.Maar dat is in eindhoven. Hier in weert heb je alleen van die nep chinezen die nasi met erwtjes erin serveren
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  zaterdag 13 maart 2004 @ 01:15:40 #17
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_17681338
Wonton is nogal een ruim begrip hier.

In Hong Kong is Wonton bijna altijd alleen grote stukken garnalen.
In NL is dat bijna onmogelijk, omdat de verse garnalen, zelfs diepvries, niet te betalen zijn. Het gaat hier om een 25 euro per pak van 2KG diepvries en dan nog incl. de kop en schil/schaal.
Omgerekend wordt het te duur. Dus doen veel restauranten hier gewoon varkensvlees in de wonton. Soms worden er ook garnalen erbij gegooid in een verhouding van 1:10 of zo.

Als je over Sui Kau praat, dan kan het gewoon niet anders dan garnalen. Want met varkensvlees is het hier gewoon wonton. De prijs scheelt ook een stuk.

Maar in China is wonton dus met garnalen en sui kau ook, maar het receptuur is weer een beetje anders.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zaterdag 13 maart 2004 @ 16:15:10 #18
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17689178
Hmmm en sui mai is ook heeel lekker..alleen zit daar geen garnaal in verwerkt toch?

Think of it: alle dim-sum hapjes zijn jum jum!
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  zaterdag 13 maart 2004 @ 22:45:43 #19
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_17697517
quote:
Op zaterdag 13 maart 2004 16:15 schreef jpg97 het volgende:
Hmmm en sui mai is ook heeel lekker..alleen zit daar geen garnaal in verwerkt toch?

Think of it: alle dim-sum hapjes zijn jum jum!
De meest bekende zijn Siu Mai en er zit geen garnalen in.
De andere is Ha-Kou en bestaat uit balletjes garnalen en bamboescheuten in een omhulsel van doorzichtig rijstdeeg.
Gestoomde rundvleesballetjes met koriander en waterkers is ook heerlijk.

Idd, bijna alle dimsum is lekker. Komende zomer zit ik weer in HK en dat betekent 24h beschikbaarheid van verse dimsum.
Het leukste overal 7-11's, dat zijn 24/7 convenience stores. Lang leve de 24 uurs economie!
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  † In Memoriam † zaterdag 13 maart 2004 @ 22:50:44 #20
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_17697608
ik vind wonton ranzig
een balletje gaar vlees omhuld door een laagje drildeeg ofzo..totaal niet lekker
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_17701884
Hmm Ik had het vandaag nog op...bamisoep met wontons. Ook lekker, In de Indonesische keuken worden de wontons gefrituurd --> Pangsit Goreng
  zondag 14 maart 2004 @ 10:54:25 #22
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_17703914
met hete saus


vondt ze trouwens alleen lekker op me werk.
pi_17718822
zelf maken is makkelijk.. en ook lekker
  maandag 15 maart 2004 @ 12:31:48 #24
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17728017
quote:
Op zondag 14 maart 2004 22:33 schreef wasda het volgende:
zelf maken is makkelijk.. en ook lekker
recept?
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_17735223
1/2 pound ground pork tenderloin
8 medium shrimp, chopped
1 teaspoon chopped ginger root
1 teaspoon reduced sodium soy sauce
1 tablespoon minced cilantro
24 wonton wrappers
32 ounces low sodium chicken broth
32 ounces no-salt added chicken broth
2 green onions, thinly sliced

als ik het zelf maak doe ik het niet op recept, gewoon van alles bij elkaar doen (varkensvlees, garnalen.. ) in de mixer gooien, op smaak brengen met wat zout en peper, sojasaus en wat olie er doorheen, dan verpakken in wontonvelletjes..
  dinsdag 16 maart 2004 @ 11:55:37 #26
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17750644
is dat hetzelfde als die kleine " loempia " velletjes?
( waar je ook lekkere vlammetjes mee kan maken )
ik krijg honger
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_17757781
nee deze zijn geel van kleur en 10 bij 10 cm (het kan ook 7,5 x 7,5 zijn... weet het zo even niet)
verkrijgbaar bij de toko, staat er ook gewoon op dat het voor wonton is



met info:
wonton wrappers = wonton skins Notes: Wontons are the Chinese answer to ravioli--small packets of meat encased in a thin noodle wrapper. The wrappers are made of flour, eggs, and water, and, once filled with meat, can be easily folded and pinched into shape. While assembling the wontons, keep the stack of wrappers moist by covering them with a damp towel. You can seal the dumplings with a "glue" made with cornstarch and water. The wrappers come in different thicknesses. The thin ones work best in soups, while the thicker ones are best for frying. Look for stacks of them wrapped in plastic in the refrigerator cases of Asian markets. Store them in the refrigerator or freezer, but let them come to room temperature before using. Substitutes: eggroll skins cut into fourths OR dumpling skins (these have rounded, not square, corners) OR potsticker wrappers (thicker) OR pasta sheet
  dinsdag 16 maart 2004 @ 17:59:59 #28
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_17758069
quote:
Op zaterdag 13 maart 2004 22:45 schreef Ashram het volgende:

[..]

De meest bekende zijn Siu Mai en er zit geen garnalen in.
De andere is Ha-Kou en bestaat uit balletjes garnalen en bamboescheuten in een omhulsel van doorzichtig rijstdeeg.
Gestoomde rundvleesballetjes met koriander en waterkers is ook heerlijk.

Idd, bijna alle dimsum is lekker. Komende zomer zit ik weer in HK en dat betekent 24h beschikbaarheid van verse dimsum.
Het leukste overal 7-11's, dat zijn 24/7 convenience stores. Lang leve de 24 uurs economie!
Yeah! Die 7/11's zijn echte life savers.

En vrijwel alle dimsum is lekker. Ik doe die (diepvries)wonton altijd bij de soepbami.
The Internets, I needs it..
  zaterdag 5 maart 2005 @ 17:13:14 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25382457
quote:
Op maandag 15 maart 2004 17:55 schreef wasda het volgende:
1/2 pound ground pork tenderloin
8 medium shrimp, chopped
1 teaspoon chopped ginger root
1 teaspoon reduced sodium soy sauce
1 tablespoon minced cilantro
24 wonton wrappers
32 ounces low sodium chicken broth
32 ounces no-salt added chicken broth
2 green onions, thinly sliced

als ik het zelf maak doe ik het niet op recept, gewoon van alles bij elkaar doen (varkensvlees, garnalen.. ) in de mixer gooien, op smaak brengen met wat zout en peper, sojasaus en wat olie er doorheen, dan verpakken in wontonvelletjes..
Heeft iemand hier ook de Nederlandse vertaling van?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 5 maart 2005 @ 18:12:24 #30
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_25383376
De 1/2 pond grondvarkensvlees tenderloin
8 middelmatige garnaal,
hakte 1 theelepel
hakte gember wortel
1theelepel verminderde natrium ketjap
1 eetlepel fijnhakte cilantro
24 wonton pakpapier
32 onzen lage natrium laffe bouillons
32 onzen geen-zout toevoegde laffe bouillon
2 groene uien, die dun afgesneden worden zijn


met dank aan http://ets.freetranslation.com/
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_25383549
grondvarkensvlees
chiken broth -> laffe bouillion

Daar heb je ook niet veel aan


250 g varkensgehakt
8 middelgrote garnalen, fijngesneden
1 thl gehakte gemberwortel
1 thl donkere sojasaus
1 eetl gehakte koriander (blaadjes)
24 wonton vellen
9 dl kippenbouillon (zout-arm)
9 dl kippenbouillon (zonder zout)
2 uien, dun gesneden

[ Bericht 74% gewijzigd door SuperRembo op 05-03-2005 18:33:09 ]
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zaterdag 5 maart 2005 @ 20:03:10 #32
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_25385133
laffe bouillon
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  dinsdag 13 februari 2007 @ 17:16:59 #33
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_46263919
Maar nog steeds lekker
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_46267656
nvm

[ Bericht 93% gewijzigd door NrSiX op 13-02-2007 19:40:09 ]
Zo niet.. dan toch!
  dinsdag 13 februari 2007 @ 19:16:45 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46268331
Aangezien de kick weinig toevoegd en het topic al oud is gaat hij dicht
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')