abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 17 maart 2004 @ 13:37:15 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17775131
Ik heb een verzoekje, welke Duitse kookboeken gebruik je het meest?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 maart 2004 @ 13:37:29 #52
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_17775136
Niet in het bijzonder. Weet weinig van de duitse keuken. Doe eens wild.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  vrijdag 19 maart 2004 @ 23:37:40 #53
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_17836411
Mijn Oma is Duitse en van haar ken ik de al eerder genoemde Rote Grütze met vanille saus.

Verder is de Duitse boterkoek superlekker, niet zo zwaar en de Frankfurter Kranz
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  zaterdag 20 maart 2004 @ 12:33:16 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17842478
Wat is een Frankfurter Kranz?
Ahhh
http://www.lecker-backen.de/torten/frankfurterkranz.html

Jummie

[ Bericht 75% gewijzigd door Pietverdriet op 20-03-2004 13:08:38 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 maart 2004 @ 19:33:22 #55
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_17850634
Ow mama - wat een lekker topic. Heb ook - lang geleden - een half jaar in Duitsland stage gelopen (München) dus dat was elke dag feest.
Altijd lekker: Verse (Duitse) Leberkäse* met Kartoffelsalat en een glas donker Witbier daarbij. Of ganzeborst met spruitjes, aardappelpuree en een lekker sausje daarover...

* Niet te vergelijken met die zielige plakjes, droge, taaie, saaie leverkaas die je in Nederland kan kopen
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
  zondag 21 maart 2004 @ 19:14:29 #56
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_17871191
Voor Pietverdriet: ik kijk morgen even naar de titels van de kookboeken. Ik onthou dat soort dingen eigenlijk nooit.

Nog even een snel receptje voor de restjes van de pelkartoffeln uit een van de eerste posts:
Kartoffelsalat

Aardappelen pellen en in blokjes snijden
Zure augurken in stukjes snijden
Een paar uitjes snijden
Potje schinkenworst in stukjes hakken (de worstjes dus, niet het potje dus)
Soms doe ik er nog wat zilveruitjes en/of een appeltje bij.
Door elkaar mengen.
Miraclewip en of zelfgemaakte mayo met wat yoghurt erdoorheen. Niet teveel!!!!
Wat zout, peper, Dusseldorfer senf (heet), curry (heel klein beetje), eventueel wat bieslook en peterselie erdoor.
Afdekken en een nachtje laten staan zodat de smaken goed mengen. Inderdaad erg lekker bij gebakken Leberkäse, maar ook goed te eten met bijvoorbeeld gegrilde Nürnbergerworstjes (ik zelf vind die van de Aldi wel lekker), een lekkere braadworst of met (mijn favoriet) Kasseler.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zondag 21 maart 2004 @ 19:42:02 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17871744
Nürnbergerworstjes van de aldi zijn heerlijk ook op de barbeknoei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17876646
quote:
Op zaterdag 20 maart 2004 19:33 schreef DzjieDub het volgende:
Ow mama - wat een lekker topic. Heb ook - lang geleden - een half jaar in Duitsland stage gelopen (München) dus dat was elke dag feest.
Altijd lekker: Verse (Duitse) Leberkäse* met Kartoffelsalat en een glas donker Witbier daarbij. Of ganzeborst met spruitjes, aardappelpuree en een lekker sausje daarover...

* Niet te vergelijken met die zielige plakjes, droge, taaie, saaie leverkaas die je in Nederland kan kopen
Leberkäse is niet te vreten...
  zondag 21 maart 2004 @ 23:02:52 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17877166
quote:
Op zondag 21 maart 2004 22:44 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Leberkäse is niet te vreten...
Niet mee eens is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 11:17:45 #60
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_17908461
Nog voor PV:
een selectie uit de Duitse kookboeken en kookboeken met Duitse recepten die ik gebruik:
Grundkochbuch (mijn favoriet, is echt een geweldig kookboek met productbeschrijvingen, alle technieken die je maar kunt gebruiken in de keuken met goede uitleg en geweldige recepten. Het boek is dan ook heel dik en groot en erg vaak gebruikt)
Rheinländische kuche
Die neue große Schule-desserts
Spar-Rezepte unter 10 Mark
Culinaria Duitsland

Ik heb er nog wel meer en die gaan bijvoorbeeld over fondue of de italiaanse keuken of staan vol met Aldi-recepten etc.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 12:02:49 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17909586
Culinaria Duitsland heb ik ook, mooie Köneman uitgave.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 13:53:58 #62
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_17912079
Ja, geweldig boek he? Het leest lekker weg en ik vind het leuk om de achtergronden van een recept een beetje te kennen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_19124182
En hoe maak ik echt een originele CordonBleu?

Welke kaas, welke ham, waar haal ik zulke grote schitzels vandaan? Welke saus is aan te raden?

Bij voorbaat dank
Lees dit pas weer na het weekend, maar wil het wel graag een keer maken.
pi_19124249
Omg dit is wel een hele erge topickick zeg

Ik had de link ergens anders vandaan en had niet meer naar de laatste reactie gekeken

Maarja toch een toptopic dus hoop dat er nog iemand reageert
  vrijdag 14 mei 2004 @ 15:45:51 #65
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_19126271
Is Cordon Bleu Duits? Ik dacht dat het Frans was!

Ik kan je trouwens niet helpen, maar volgens mij kan je het beste achterham gebruiken (liefst uit Duitsland natuurlijk ; ) Qua kaas zou ik iets nemen dat snel smelt, Emmentaler of Jong Belegen Goudse bijvoorbeeld.

En ik vind het helemaal niet erg dat je een topickick hebt gedaan hoor. Zat er zelf ook al aan te denken om het topic weer eens een keertje een schopje te geven.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_19129191
Ochja dan is het Frans, maar in Duitsland zijn ze toch het lekkerst (en het grootst, niet geheel onbelangrijk )
  dinsdag 18 januari 2005 @ 22:06:15 #67
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24629678
Ik ben op zoek naar Kinnenbak spek voor in een Duits gerecht weet iemand waar ik dit hier in Nederland kan kopen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 18 januari 2005 @ 22:25:46 #68
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_24630000
-rara-
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
  dinsdag 18 januari 2005 @ 22:26:07 #69
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_24630006
Ik vind de duitse keuken niet te vreten

misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
  dinsdag 18 januari 2005 @ 22:49:06 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24630338
quote:
Op dinsdag 18 januari 2005 22:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik ben op zoek naar Kinnenbak spek voor in een Duits gerecht weet iemand waar ik dit hier in Nederland kan kopen?
Goeie slager zou je het moeten kunnen leveren, kinnebakspek wordt door slagers vaak gebruikt bij het maken van worst, zoek dus een slager die zelf vleeswaren maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 januari 2005 @ 22:57:05 #71
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_24630490
quote:
Op dinsdag 9 maart 2004 13:06 schreef Tinkepink het volgende:
Sinds ik in Duitsland woon ben ik me eens gaan verdiepen in de Duitse keuken. En ik moet zeggen dat ik de gerechten die ik tot op heden zelf heb klaargemaakt en in restaurants heb gegeten erg lekker vind. Een van mijn favoriete recepten is Kohlrouladen (ook perfect om in te vriezen, ze smaken dan zelfs nog lekkerder!).

Kohlrouladen
- 1 groene kool/savooiekool

Vulling
- gehakt (200 a 300 gram)
- zout, peper en kruiden die je lekker vindt
- uitje
- paneermeel
- eventueel een eitje

Saus
- boter
- roux (zie ander topic)
- water
- wijn
- kruiden en smaakmakers naar eigen inzicht (uitje bijvoorbeeld en een beetje tomatenketchup)

Je kunt ook een pakje braadsaus nemen en dat toevoegen als je niet zo van het zelf saus maken bent.

Kook de bladeren van de kool gaar.
Maak ondertussen het gehakt aan. Je mag best een beetje uitschieten met de kruiden!
Laat de gekookte koolbladeren goed uitlekken.
Snij de grote dikke nerven eruit en maak maak 6 stapeltjes van de koolbladeren.
Leg op elke stapeltje een deel van de gehakt.
Rol de bladeren om het gehakt. Maak het geheel eventueel vast met keukengaren.
Pakketjes goed in elkaar drukken en het vocht eruit knijpen!!

Boter smelten in een braadpan. Kohlrouladen erin en goed bruin bakken.
Als de Rouladen bruin zijn kun je de saus aanmaken en de Roulladen daarin verder laten sudderen. Na een halfuurtje ofzo zijn ze wel gaar.

Lekker met pel- of braadkartoffeln.
Ik doe het een beetje hetzelfde, alleen flikker ik een helft van de gekookte groene kool in een ovenschaal, gooi er het gehakt gemengd met wat gekookte rijst en eventueel paprika of tomaat eroverheen, daar de rest van de groene kool weer over en een laag zure room erover heen. Even onder de grill.....
Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
  dinsdag 18 januari 2005 @ 23:05:26 #72
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_24630616
Reifkuchen met appelmoes. Altijd een topper:

-Rauwe aardappels raspen
-Flink wat eieren erdoor mikken, peper en zout erbij
-Kleine (pannen)koekjes van de meuk maken en in een pan met flink wat (zonnebloem)olie gooien
-Eruit halen en eten met appelmoes
Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
  zaterdag 22 januari 2005 @ 12:08:49 #73
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24685956
quote:
Op dinsdag 18 januari 2005 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goeie slager zou je het moeten kunnen leveren, kinnebakspek wordt door slagers vaak gebruikt bij het maken van worst, zoek dus een slager die zelf vleeswaren maakt.
Mmm, die weet ik hier wel te vinden.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 22 januari 2005 @ 12:14:31 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24686058
quote:
Op dinsdag 18 januari 2005 23:05 schreef Kaalhei het volgende:
Reifkuchen met appelmoes. Altijd een topper:

-Rauwe aardappels raspen
-Flink wat eieren erdoor mikken, peper en zout erbij
-Kleine (pannen)koekjes van de meuk maken en in een pan met flink wat (zonnebloem)olie gooien
-Eruit halen en eten met appelmoes
12 grote aardappels
3 uien
8 EL Meel
2 Eieren
Zout, peper, olie om in te bakken.
Het is een optie om er bieslook en peterselie door te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 januari 2005 @ 13:00:33 #75
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_24686712
Reibekuchen zijn ook erg lekker met zalm of Rübenkraut.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zaterdag 22 januari 2005 @ 14:31:31 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24688128
quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 13:00 schreef Tinkepink het volgende:
Reibekuchen zijn ook erg lekker met zalm of Rübenkraut.
Rübenkraut is toch appelstroop zonder appels, niet?, alleen ingedikt beetwortelsap, goldhatseflats of zoiets..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24690509
Kartoffelsalat! Jammie! Veeeeeeeeeeeel beter dan hier in NL
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 23 januari 2005 @ 18:38:33 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24710031
Vanavond


Schweinekrustenbraten met gorgonzolasaus, met Röstie en spruiten.
Chocoladepudding na.

Voor diegene die niet weten wat een Krustenbraten is, je neemt de Ham, achtepoot van een varken, en snijd daar een flink stuk uit, met zwoerd.
Die ontbeen je, en pekel je een nachtje, met zout en kruiden.
Vervolgens snij je de zwoerd ruitvormig in, en zet je het geheel in de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24710982
EHM JAMMIE Schweinebraten! Grmbl damn lekkur!!!!!!!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_24711666
Fritattensuppe is niet Zwitsers maar een Schwaebische Spezialitate genoemd:
Flaedlesuppe. Is gewoon een lekkere boullion met daarin in dunne repen gesneden pannekoeken

Verders kan ik aanraden:
Zwiebelrostbraten
Schupfnudeln
Kaesspaetzle
Eisbein
Bauerbratwuerst
Maultaschen
Saure Kutteln
Leberspaetze
Leberle
Dinnete
Om maar een aantal fijne gerechten uit Schwaben te noemen!
  zondag 23 januari 2005 @ 21:07:19 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24712052
Hij was verdomt lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24712295
Piet, Hakze?? (heet dat zo?) is ooooooooooook JUMMIE!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 23 januari 2005 @ 22:09:06 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24712366
Ja, Hakze heet dat, ik vind het wel lekker, gegriilled, met zuurkool, verse worst, Kassler rib, krabbetjes, leberkäse..
Elsasser Schlachtplatte...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 januari 2005 @ 22:28:08 #84
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24712811
quote:
Op zondag 23 januari 2005 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond
[afbeelding]

Schweinekrustenbraten met gorgonzolasaus, met Röstie en spruiten.
Chocoladepudding na.

Voor diegene die niet weten wat een Krustenbraten is, je neemt de Ham, achtepoot van een varken, en snijd daar een flink stuk uit, met zwoerd.
Die ontbeen je, en pekel je een nachtje, met zout en kruiden.
Vervolgens snij je de zwoerd ruitvormig in, en zet je het geheel in de oven.
Heb je hier het precieze recept van Piet?

Klinkt wel erg lekker!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24716300
Het water loopt in mijn mond als ik dit allemaal lees.

Altijd als ik in Duitsland ben verheug ik me op het eten. Lekkere Schnitzel
  woensdag 26 januari 2005 @ 10:38:10 #86
112879 MarkDeMagiër
Magic is only a Mark away
pi_24756026
heel raar, maar ik ga toch echt voor de braadworst. Culinair? Nee! lekker? JA!!!
Moppies rule the world...
  woensdag 26 januari 2005 @ 20:16:21 #87
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24765576
quote:
Op maandag 24 januari 2005 00:48 schreef MrX1982 het volgende:
Het water loopt in mijn mond als ik dit allemaal lees.

Altijd als ik in Duitsland ben verheug ik me op het eten. Lekkere Schnitzel
Wat eet je eigenlijk in Duitsland bij een Schnitzel behalve zuurkool en friet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24766339
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 20:16 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat eet je eigenlijk in Duitsland bij een Schnitzel behalve zuurkool en friet?
Zuurkool heb ik eigenlijk nog nooit bij een Schnietzel gegeten voor zover ik me kan herinneren.

Maar meestal zit er gemüsse(groenten) en een salatteller(salade) bij.

Als ik naar Duitsland ga eten we nooit in een restaurant aan de autobahn maar gaan meestal de weg af en eten in een restaurant in een dorpje. Veel beter en lekkerder
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')