quote:Op zondag 7 maart 2004 17:58 schreef placebeau het volgende:
Als de gelovigen een centraal topic hebben, mogen wij wiskundigen dat zeker.![]()
Hopelijk is er hier een beetje interesse voor.
Is dit dezelfde Ramsey die o.a. met Wittgenstein lid was van de Wiener Kreiss ?quote:Had gedacht aan iets van Ramseytheorie, lijkt me wel behoorlijk interessant, maar heb begrepn dat dit niet echt gemakkelijk is
eerst zat ik op de perfecte nummers te broeden, maar buiten voor het spel op zich, heeft dit niet zoveel toepassingen vrees ik
als hij nou zorgt dat hij er meer theorie van maakt issie binnen natuurlijkquote:Op zondag 7 maart 2004 22:22 schreef thabit het volgende:
Wat betreft perfecte getallen en 3x+1-problemen: dat lijken mij geen geschikte onderwerpen voor een scriptie. Dit zijn volkomen ongrijpbare problemen waar behalve wat elementair bewijsbare dingen weinig over bekend is. Zoek iets waar wat meer theorie in zit.
Nou, als gauss het niet kon, kan ik het ook niet hoorquote:Op maandag 8 maart 2004 12:32 schreef street011 het volgende:
[..]
als hij nou zorgt dat hij er meer theorie van maakt issie binnen natuurlijk
Frank P. Ramsey en Ludwig Wittgenstein waren allebei niet lid van de Wiener Kreis.quote:Op zondag 7 maart 2004 18:29 schreef Oud_student het volgende:
Is dit dezelfde Ramsey die o.a. met Wittgenstein lid was van de Wiener Kreiss ?
Een groep filosofen (veelal ook wiskundigen) uit Wenen die in het begin van de vorige eeuw het Logisch Positivisme aanhingen. En vaak samen kwamen voor debatten, waar inderdaad ook Ludwig Wittgenstein en Bertrand Russell wel eens op verschenen.quote:Op woensdag 10 maart 2004 01:35 schreef placebeau het volgende:
wat is de Wiener Kreis?
(vraagje)
Ik denk niet dat het zo werkt hoor, ten minste in Utrecht niet. In het algemeen is het sowieso handig om, wanneer je zelf een onderwerp wilt zoeken, te kijken of je iets kunt doen wat in het interessegebied van één van de beschikbare docenten ligt. Tuurlijk moet je je hierdoor niet laten weerhouden wanneer je zelf een geweldig idee hebt of vastbesloten bent een bepaald onderwerp aan te pakken (en daarbij wordt zelfstandig onderzoek natuurlijk in hoge mate gewaardeerd!), maar je kunt het jezelf erg moeilijk maken en het kan een eenzame strijd worden dan...quote:Op maandag 8 maart 2004 12:48 schreef Oud_student het volgende:
@ placebeau : Lastige keuzes.
Een pragmatische invalshoek:
Ga na wat de hobbies, stokpaardjes van je hoogleraar of afstudeerdocent zijn, wat vind hij belangijk. Als je die richting op gaat dan is de kans op een hoger cijfer natuurlijk groter.
(als dit tenminste je doelstelling is)
Of misschien is het zo dat juist zelfstandig onderzoek door hen op prijs wordt gesteld![]()
Puur wiskundig gezien lijkt het mij heel moeilijk criteria te geven waarmee bepaald kan
worden dat het ene onderwerp belangrijker / waardevoller te vinden dan het andere.
Als je dit nou weglaat, ben ik het helemaal met je eens.quote:Ik denk niet dat het zo werkt hoor
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |