FOK!forum / Weer, Klimaat en Natuurrampen / West-Nederland onbewoonbaar in 2007 ('Superstormen ?')
#ANONIEMdinsdag 2 maart 2004 @ 10:58
Uit Het Noord Holllands Dagblad

LPF wil opheldering over superstormen
Van onze verslaggeefster
haarlem-LFP-Statenlid F. Agema uit Assendelft wil opheldering van gedeputeerde staten over ernstige klimaatstoornissen, die grote delen van West-Nederland mogelijk onbewoonbaar maken. Agema baseert zich op een rapport van het Pentagon in Amerika, dat vanaf 2007 catastrofale gebeurtenissen voorspelt voor de Nederlandse kust.

De bevindingen van het Amerikaanse ministerie van defensie zijn onlangs openbaar gemaakt door de Britse krant The Observer en verder verspreid via meteorologische websites als weer.nl en meteo.nl. Volgens de Amerikanen kunnen grote delen van Nederland de komende jaren onbewoonbaar worden als gevolg van zware superstormen en overstromingen. Groot-Brittannië en waarschijnlijk ook Nederland zouden vanaf het jaar 2020 bovendien rekening moeten houden met Siberische winters. Elders in de wereld zouden rampzalige watertekorten kunnen ontstaan, die tot oorlogen zouden kunnen leiden. De Amerikanen vrezen daarom dat deze abrupte klimaatsverandering een grote destabiliserende werking kan hebben op de wereldorde.

Agema wil van het provinciebestuur weten of deze berichtgeving betrouwbaar is en of er al maatregelen genomen worden om de superstormen te weerstaan.

Vorig jaar maakten Nederlandse onderzoekers bekend dat enkele plekken langs de Nederlandse kust, waaronder de zeewering tussen Callantsoog en Den Helder, op de langere termijn te zwak zijn om superstormen te weerstaan. Met het oog daarop werkt het kabinet aan maatregelen om deze zwakke plekken te versterken. Verantwoordelijk staatssecretaris Schultz van verkeer en waterstaat heeft recent de Tweede Kamer verzekerd dat de gevolgen van klimaatveranderingen met regelmaat getoetst worden. Ook is er volgens haar voldoende geld beschikbaar voor versteviging van de kustwering.

In hoeverre zal dit kunnen kloppen en waarom word er niet meer bekend over gemaakt in de grotere kranten?
=========================================================================================
Bron: The Guardian


Now the Pentagon tells Bush: climate change will destroy us

· Secret report warns of rioting and nuclear war
· Britain will be 'Siberian' in less than 20 years
· Threat to the world is greater than terrorism

Climate change over the next 20 years could result in a global catastrophe costing millions of lives in wars and natural disasters..
A secret report, suppressed by US defence chiefs and obtained by The Observer, warns that major European cities will be sunk beneath rising seas as Britain is plunged into a 'Siberian' climate by 2020. Nuclear conflict, mega-droughts, famine and widespread rioting will erupt across the world.

The document predicts that abrupt climate change could bring the planet to the edge of anarchy as countries develop a nuclear threat to defend and secure dwindling food, water and energy supplies. The threat to global stability vastly eclipses that of terrorism, say the few experts privy to its contents.

'Disruption and conflict will be endemic features of life,' concludes the Pentagon analysis. 'Once again, warfare would define human life.'

The findings will prove humiliating to the Bush administration, which has repeatedly denied that climate change even exists.

volledig artikel
============================================================

[ Bericht 15% gewijzigd door Frutsel op 18-01-2007 12:53:36 (extra stuk toegevoegd van Guardian) ]
freuddinsdag 2 maart 2004 @ 11:07
TS: wat wil je met dit bericht zeggen?

Ik vraag me af wat ik me bij superstormen voor moet stellen. Dat er een aantal zaken versterkt moet worden, lijkt me logisch gezien de erosie elk jaar. Ook de droogte die we deze zomer meegemaakt hebben, zal niet uniek zijn de komende jaren. We moeten dus zeker maatregelen treffen om watertekorten etc te voorkomen. Gelukkig is nederland koploper wat betreft watermanagement, dus als er één land is die de kennis en wil heeft om eend ergelijk project aan te pakken, dan is ons kikkerlandje het wel.
Maximus.Proximusdinsdag 2 maart 2004 @ 11:26
Ik geloof er geen barst van dat die Amerikanen zich druk maken over Nederland. Die denken dat Amsterdam de hoofdstad van Denemarken is, laat staan dat ze weten waar Nederland ligt. (Holland zal wel een dorpje aan de westkust van Amerika zijn, waar de lokale hollywoodsterren bang zijn dat de wijnkelder van hun kapitale villa onderloopt bij een storm )
CeeJeedinsdag 2 maart 2004 @ 11:54
Daar gaan we weer, dat Pentagon rapport is geen voospelling maar een lijstje verzonnen gebeurtenissen waarop dan het effect op de wereld en de VS wordt bedacht. Een noodscenario voor bij een meteoorinslag op Amsterdam zou net zo min betekenen dat er zoiets dus zal gaan gebeuren.
freuddinsdag 2 maart 2004 @ 12:08
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 11:54 schreef CeeJee het volgende:
Daar gaan we weer, dat Pentagon rapport is geen voospelling maar een lijstje verzonnen gebeurtenissen waarop dan het effect op de wereld en de VS wordt bedacht. Een noodscenario voor bij een meteoorinslag op Amsterdam zou net zo min betekenen dat er zoiets dus zal gaan gebeuren.
Ik begreep dat het klimatilogische modellen waren en dat ze op basis daarvan de wereldgebeurtenissen probeerden te plaatsen. Die modellen kunnen redelijk nauwkeurig voorspellingen doen over fenomenen. Het is dus niet blind paniek zaaien imo, er zit zeker een kern van waarheid in. Het zijn niet de zogenaamde wargames waar jij op doelt denk ik.
Dr.Nikitadinsdag 2 maart 2004 @ 12:12
Blij dat ik op tijd verhuisd ben uit Rockanje Sur La Mer naar hoger gelegen oorden.
stigcheldinsdag 2 maart 2004 @ 12:13
Nou, dat lijkt me dan een mooie aanleiding om op voorhand amerikaanse troepen op nederlands grondgebied te stationeren zodat ze het water kunnen bewaken en verdedigen als het op raakt.
Daar hebben ze dan natuurlijk ook kruisraketten bij nodig en dat oorlogstribunaal staat een beetje in de weg, dat zal opgedoekt moeten worden. Weetjewat, we maken er gewoon een protectoraat van, dan kunnen we tenminste onze vrienden in europe bereiken per boot enzo, belangrijk.
Frutseldinsdag 2 maart 2004 @ 12:14
oud nieuws...
pekeldinsdag 2 maart 2004 @ 12:16
Ach ja, ik woon in Drenthe, dus. . .

Bij iedereen in Nederland zal het toch 'eerst zien, dan geloven' zijn. EN als er toch genoeg bewijzen zijn volgens de regering dat een deel van Nederland wordt getroffen door die stormen, wordt er wel op tijd gewaarschuwd. Hoop ik.
zjroentjedinsdag 2 maart 2004 @ 12:19
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 10:58 schreef bozzz het volgende:
Elders in de wereld zouden rampzalige watertekorten kunnen ontstaan, die tot oorlogen zouden kunnen leiden.
Dit gaat volgens mij op zeker gebeuren.
CeeJeedinsdag 2 maart 2004 @ 12:20
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 12:08 schreef freud het volgende:

[..]

Ik begreep dat het klimatilogische modellen waren en dat ze op basis daarvan de wereldgebeurtenissen probeerden te plaatsen. Die modellen kunnen redelijk nauwkeurig voorspellingen doen over fenomenen. Het is dus niet blind paniek zaaien imo, er zit zeker een kern van waarheid in. Het zijn niet de zogenaamde wargames waar jij op doelt denk ik.
Het doel is na te denken over plotselinge onverwachte klimaatsveranderingen. Die dus per definitie niet te voorspellen zijn. Van een klimaatmodel waar Nederland over 3 jaar half onderloopt heb ik in ieder geval nog nooit gehoord.

Misschien een beetje OT, maar ik vond nog een oude KIJK uit 1978 met daarin een "voorspelling" over hoe het weer in de (toen nabije) toekomst zou kunnen worden gebruiktals oorlogsvoering. Dammen leggen om golfstromen te beinvloeden en de vijand een ijstijd te geven, tornado's opwekken met ijzerjodinebombardementen op wolkenfronten, gaten in de ozonlaag branden met lasersatellieten, atoombommen om tsunami's op te wekken en meer van dat soort zaken. Voor Nederland werd gesuggereerd de Noordzee in te dammen (dam in het Kanaal en van Schotland naar Noorwegen) waarna een warme binnenzee zou ontstaan dankzij de Franse kalizouten.
freuddinsdag 2 maart 2004 @ 12:21
Ik dacht dat al een tijdje geleden was voorspeld, dat de volgende wereldoorlog niet om religie of land, maar om water gevochten zal worden. Wel freaky... Een nieuwe energiebron zou dat alles op kunnen lossen, dus ik blijf hopen.
Sjummiedinsdag 2 maart 2004 @ 12:24
quote:
[b]......
.........
Groot-Brittannië en waarschijnlijk ook Nederland zouden vanaf het jaar 2020 bovendien rekening moeten houden met Siberische winters..
Positief: ELFSTEDENTOCHT !!!!!!
NYJETS147dinsdag 2 maart 2004 @ 12:25
Ik zag laatst het BBC programma Horizon. Ik heb even de samenvatting van die aflevering gecopied. Scary stuff, indeed!
Dit is dus geen geintje.

The Big Chill - programme summary
Remember that long, hot summer? You might never see its like again. And all that talk of global warming? Forget it.

"It's clearly going to influence every single one of us every day of our lives"
Professor Bill McGuire, University College London
This season's first Horizon reveals that a growing number of experts fear Britain could be heading for a climate like Alaska. Our ports could be frozen over. Ice storms could ravage the country, and London could see snow lying for weeks on end. It would be the biggest change in the British way of life since the last Ice Age.

The first signs that such a disaster could happen came from deep within the ice sheet of Greenland. Scientists discovered that the Earth's past was littered with sudden, drastic drops in temperature.

The big question was: could it ever happen again? Clues came from tiny shells at the bottom of the Atlantic; a huge glacier on the move in Arctic and some alarming discoveries in the far north of Russia.

In the end there came the terrifying revelation: the Gulf Stream, that vast current of water that keeps us warm, could be cut off.

According to one scientist, there is a one in two chance it will happen in the next century.

Others say a climatic catastrophe could be heading our way in just twenty years time.


Als de Golfstroom stopt zitten wij ook met hele koude winters.
Koop alvast maar een goede ijsmuts
vosssdinsdag 2 maart 2004 @ 12:28
Dat het maar onderloopt, maar als al die kankerlijers die alleen maar lopen te schelden op Limburg maar niet menen dat ze hier dan welkom zijn
pekeldinsdag 2 maart 2004 @ 12:28
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 12:25 schreef NYJETS147 het volgende:
Ik zag laatst het BBC programma Horizon. Ik heb even de samenvatting van die aflevering gecopied. Scary stuff, indeed!
Dit is dus geen geintje.

The Big Chill - programme summary
Remember that long, hot summer? You might never see its like again. And all that talk of global warming? Forget it.

"It's clearly going to influence every single one of us every day of our lives"
Professor Bill McGuire, University College London
This season's first Horizon reveals that a growing number of experts fear Britain could be heading for a climate like Alaska. Our ports could be frozen over. Ice storms could ravage the country, and London could see snow lying for weeks on end. It would be the biggest change in the British way of life since the last Ice Age.

The first signs that such a disaster could happen came from deep within the ice sheet of Greenland. Scientists discovered that the Earth's past was littered with sudden, drastic drops in temperature.

The big question was: could it ever happen again? Clues came from tiny shells at the bottom of the Atlantic; a huge glacier on the move in Arctic and some alarming discoveries in the far north of Russia.

In the end there came the terrifying revelation: the Gulf Stream, that vast current of water that keeps us warm, could be cut off.

According to one scientist, there is a one in two chance it will happen in the next century.

Others say a climatic catastrophe could be heading our way in just twenty years time.


Als de Golfstroom stopt zitten wij ook met hele koude winters.
Koop alvast maar een goede ijsmuts
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 12:24 schreef Sjummie het volgende:

[..]

Positief: ELFSTEDENTOCHT !!!!!!
freuddinsdag 2 maart 2004 @ 12:43
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 12:28 schreef vosss het volgende:
Dat het maar onderloopt, maar als al die kankerlijers die alleen maar lopen te schelden op Limburg maar niet menen dat ze hier dan welkom zijn
Krijg Rowan toch gelijk met z'n "Als heel holland limburs lult...".
DeBastaarddinsdag 2 maart 2004 @ 12:49
Idd, altijd schelden op ons limburg maar dan moeten ze hier niet komen huilen ons huisje is verzopen help me enzo .... zo zie je maar weer limburg rulez.
freakodinsdag 2 maart 2004 @ 13:09
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 12:43 schreef freud het volgende:

[..]

Krijg Rowan toch gelijk met z'n "Als heel holland limburs lult...".
Rowan? Rowwen Hèze!
Monidiquedinsdag 2 maart 2004 @ 13:11
Mijn vertrouwen in de politiek daalt wel zo, .
freuddinsdag 2 maart 2004 @ 13:28
Oh oh, Utrech, mooie stad achter de duinuh...
Toch een vliegveld in zee!

Mooie stof voor stand up comedians .
vosssdinsdag 2 maart 2004 @ 13:31
Ik zie het zo'n vaart niet lopen
Miwedinsdag 2 maart 2004 @ 13:33
Ach, binnenkort komt er vast wel weer een rapportje uit van een onderzoek waarin precies het tegenovergestelde beweerd wordt.
CeeJeedinsdag 2 maart 2004 @ 20:05
Je kan het rapport downloaden op http://www.gbn.org/ArticleDisplayServlet.srv?aid=26231

Het valt overigens nog wel mee met het wegspoelen van het halve land in deze projectie.
quote:
In 2007, a particularly severe storm causes the ocean to break through
levees in the Netherlands making a few key coastal cities such as The Hague
unlivable.
du_kedinsdag 2 maart 2004 @ 20:37
Tuurlijk . Er zijn wel veranderingen gaande. Echter die zijn niet zo groot en sterk dat half Nederland over 3 jaar al wegspoeld. Ook vallen stormen over die periode nog niet te voorspellen.
Dora_van_Crizadakdinsdag 2 maart 2004 @ 20:41
Ach, West-Nederland is nu al onbewoonbaar joh .
du_kedinsdag 2 maart 2004 @ 20:54
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 20:41 schreef Dora_van_Crizadak het volgende:
Ach, West-Nederland is nu al onbewoonbaar joh .
ik woon dan ook in Drenthe .
dwergdinsdag 2 maart 2004 @ 20:57
*note to self: verzekeringspolissen goed nakijken.
rubydinsdag 2 maart 2004 @ 21:14
Ik heb altijd al lekker aan zee willen wonen.
MrUglydinsdag 2 maart 2004 @ 23:13
Utrechtse heuvelrug worden nu de duinen met amersfoort aan zee.
(Utrecht aan zee kun je vergeten, eerder utrecht onder zee)
Op de veluwe zit je goed !!
Roidinsdag 2 maart 2004 @ 23:17
Toch maar mijn game-collectie binnenkort verzekeren !
MrUglydinsdag 2 maart 2004 @ 23:18
Utrechtse heuvelrug, worden de nieuwe duinen, met Amersfoort aan zee.
Utrecht aan zee kun je verget, eerder Utrecht onder zee.
Op de veluwe zit je pas echt goed.

Toch wel fijn een half uurtje naar het strand (Miscchien moet ik in de buurt van Amersfoort alvast maar wat grond kopen; is misschien wel een goede investering).
Zemi77woensdag 3 maart 2004 @ 00:25
Ik vraag me toch af waar de eerste opmerking over het afgewezen Kyoto Protocol door de Amerikanen blijf.
AchJawoensdag 3 maart 2004 @ 01:09
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 12:28 schreef vosss het volgende:
Dat het maar onderloopt, maar als al die kankerlijers die alleen maar lopen te schelden op Limburg maar niet menen dat ze hier dan welkom zijn
Och, Limburg loopt al onder water bij de eerste de beste regenbui, daar hebben ze geen zee voor nodig, de Maas volstaat.
Refragmentalwoensdag 3 maart 2004 @ 04:56
quote:
Op woensdag 3 maart 2004 01:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Och, Limburg loopt al onder water bij de eerste de beste regenbui, daar hebben ze geen zee voor nodig, de Maas volstaat.
Nooit last gehad van de Maas, woon er nog geen km vandaan en 20 meter erboven
Jij bent hier ook niet welkom
ramsesiiwoensdag 3 maart 2004 @ 11:35
wat een onzin, een jaar geleden zouden we nog volgens de geleerden een frans klimaat krijgen. ik geloof er allemaal niet in.
veldmuiswoensdag 3 maart 2004 @ 11:38
quote:
Op woensdag 3 maart 2004 11:35 schreef ramsesii het volgende:
wat een onzin, een jaar geleden zouden we nog volgens de geleerden een frans klimaat krijgen. ik geloof er allemaal niet in.
Zolang we geen frans hoeven spreken klinkt dat prima!
Basp1woensdag 3 maart 2004 @ 12:03
quote:
Op woensdag 3 maart 2004 11:35 schreef ramsesii het volgende:
wat een onzin, een jaar geleden zouden we nog volgens de geleerden een frans klimaat krijgen. ik geloof er allemaal niet in.
Daarom bloeien bloemen in onze regionen ook enkele weken eerder, kunnen we steeds beter druiven in nederland telen, komen er steeds meer planten voor die in eerste instantie veel zuidelijker groeiden, enz... En ik ga niet met een bron komen, zoek daar maar zelf naar, dan geloof je het mischien wel als je het zelf vindt.
freudwoensdag 3 maart 2004 @ 12:08
quote:
Op woensdag 3 maart 2004 00:25 schreef Zemi77 het volgende:
Ik vraag me toch af waar de eerste opmerking over het afgewezen Kyoto Protocol door de Amerikanen blijf.
Misschien wordt het niet genoemd omdat de veranderingen niet direct afleidbaar zijn van menselijke vervuiling? Onderzoek naar gletsjers heeft aangetoond dat eens in de zoveel tijd het klimaat drastisch verandert. Aangezien er pas een relatief korte tijd industrie etc is, denk ik dat het ook zonder die vervuiling kan gebeuren. Als de golfstroom ineens anders gaat stromen, dan zijn de klimatologische veranderingen gigantisch. De veranderingen door vervuiling vallen daarbij in het niet.
Fluminawoensdag 3 maart 2004 @ 13:18
quote:
Oh oh, Utrech, mooie stad achter de duinuh...
Toch een vliegveld in zee!
Nieuwegein aan Zee
Dead_nachowoensdag 3 maart 2004 @ 14:09
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 12:28 schreef vosss het volgende:
Dat het maar onderloopt, maar als al die kankerlijers die alleen maar lopen te schelden op Limburg maar niet menen dat ze hier dan welkom zijn
We komen lekker toch wel En om jou te pesten lekker allemaal in een straal van 20 km om jou heen
Zemi77woensdag 3 maart 2004 @ 19:05
quote:
Op woensdag 3 maart 2004 12:08 schreef freud het volgende:

[..]

Misschien wordt het niet genoemd omdat de veranderingen niet direct afleidbaar zijn van menselijke vervuiling? Onderzoek naar gletsjers heeft aangetoond dat eens in de zoveel tijd het klimaat drastisch verandert. Aangezien er pas een relatief korte tijd industrie etc is, denk ik dat het ook zonder die vervuiling kan gebeuren. Als de golfstroom ineens anders gaat stromen, dan zijn de klimatologische veranderingen gigantisch. De veranderingen door vervuiling vallen daarbij in het niet.
Volgens mij kan men heel goed verklaren waarom er een gat in de ozonlaag zit en volgens mij zijn de effecten daarvan ook wel bekend. De vraag is natuurlijk hoe groot het effect hiervan is en of er geen andere factoren meespelen. Maar effect heeft het zeker, als je je dan toch zo ongerust maakt dan kun je beter iets doen om het te bestrijden dan je kop in het zand steken.

Een poplaire theorie is dat door de opwarming van de aarde het poolijs langzaam afsmelt. Dit langzame afsmelten zorgt voor een front van koud water dat langzaam richting de warme golfstroom toegaat. Als die twee bij elkaar komen dan duikt (heb ik me laten vertellen) de warme stroom onder de koude, zodat de effecten van de warme golfstroom ophouden. Kijk maar eens op een kaart welke Canadese steden op dezelfde breedtegraad als Amstedam liggen en wat voor een klimaat xe daar hebben
The_Architectdonderdag 4 maart 2004 @ 14:46
Hoe maak je mensen bang. Welke zot denkt nu echt dat in 3 jaar je poolgrens tot onder de rivieren opschuift? Dat de Amerikanen geen sterke cartograven waren wist ik al, maar dit slaat echt alles.
Dr.Nikitadonderdag 4 maart 2004 @ 15:04
quote:
Op woensdag 3 maart 2004 19:05 schreef Zemi77 het volgende:

[..]

Volgens mij kan men heel goed verklaren waarom er een gat in de ozonlaag zit en volgens mij zijn de effecten daarvan ook wel bekend. De vraag is natuurlijk hoe groot het effect hiervan is en of er geen andere factoren meespelen. Maar effect heeft het zeker, als je je dan toch zo ongerust maakt dan kun je beter iets doen om het te bestrijden dan je kop in het zand steken.

Een poplaire theorie is dat door de opwarming van de aarde het poolijs langzaam afsmelt. Dit langzame afsmelten zorgt voor een front van koud water dat langzaam richting de warme golfstroom toegaat. Als die twee bij elkaar komen dan duikt (heb ik me laten vertellen) de warme stroom onder de koude, zodat de effecten van de warme golfstroom ophouden. Kijk maar eens op een kaart welke Canadese steden op dezelfde breedtegraad als Amstedam liggen en wat voor een klimaat xe daar hebben
Lijkt me tegennatuurlijk.
Giadonderdag 4 maart 2004 @ 17:25
En dan niet naar Brabant komen hoor!
Brabant deugt nu schijnbaar niet in de ogen van veel West-Nederlanders, blijven ze ook maar lekker weg als er geen west-Nederland meer is.
Joppydonderdag 4 maart 2004 @ 17:38
hmm.....Alvast maar even een strandhuisje bij amersfoort reserveren.
Too-niceguyvrijdag 5 maart 2004 @ 08:22
En over 1000 jaar worden er ipv neanderthalers, nederlandertalers uit het ijs gehaald..... ;-)
piercevrijdag 5 maart 2004 @ 08:26
Hehe, kunnen we eindelijk weer eens schaatsen!
Georgesvrijdag 5 maart 2004 @ 08:29
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 12:19 schreef zjroentje het volgende:

[..]

Dit gaat volgens mij op zeker gebeuren.
Het gebeurt al.
Librisvrijdag 5 maart 2004 @ 08:33
Het grappige van wetenschappelijke modellen is dat het vereenvoudige weergaves van de werkelijkheid zijn. Als je een parameter verandert verandert de hele uitkomst mee. Ik heb tijdens mijn studie wel eens met een klimaatmodel dat gericht was op huidkanker en malaria. Als de CO2 productie met een bepaald percentage omhoog gaat, wordt het gat in de ozonlaag groter, warmt de aarde op, en komen er malariamuggen in Nederland.
Maar er wordt maar met een paar parameters rekening gehouden en veel parameters kan je niet voorspellen. Ik denk ook dat dit een worst-case scenario van het pentagon is en niet een reeele voorspelling.
sanniejjvrijdag 5 maart 2004 @ 09:35
Ik wil niet verhuizen
Mr.Pievrijdag 5 maart 2004 @ 09:43
Een bericht met dezelfde strekking heeft een jaar of 10 geleden al eens ind e Kijk gestaan, was een artikel onder het motto wat als de golfstroom ineens wijzigt. Ze kwamen toen idd tot de conclusie dat Nederland erg strenge winters zou krijgen. Ieman moet dat artikeltje maar eens opzoeken in z'n Kijk archief (ik las die dingen altijd in de schoolbieb), ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het rapport waar dit over gaat dichtbij "overgeschreven" komt.
Snipervrijdag 5 maart 2004 @ 10:35
Klimaatsverandering-paniekzaaiers zijn meestal ngo's die uit zijn op het veiligstellen van hun bestaansrecht en (dus) overheidssubsidie. Dit soort berichten dient met een ruime hoeveelheid zout geconsumeerd te worden.
El_Dorko_Grandevrijdag 5 maart 2004 @ 22:14
Haha, het leuke aan die onzin is dat het voor een klein gedeelte wel degelijk mogelijk is.

Er hoeft niet eens zo bereveel fout te gaan voor de Golfstroom haar koers wijzigt (denken sommige wetenschappers) en dan zitten wij hier tegen de volgende ijstijd aan te kijken en is de weersverwachting voor de komende paar honderd jaar: klerekoud met zo nu en dan een sneeuwbui.

Dat van die megastormen lijkt me echter zuiver gelul....
Ahasveroszaterdag 6 maart 2004 @ 01:56
Liever koppie onder in Mokum-onder-de-zee dan leven in een tentenkamp in Brabo of Limbabwe...
Wij gaan ten onder met Onze Stad! !

Ach, 'k hield toch al niet van carnaval.. Alaaf, Alaaf...yeachhh!
El_Dorko_Grandezaterdag 6 maart 2004 @ 15:23
En nog zoiets, waarom zou de boel hier onder water meoten komen te staan als de zeespiegel stijgt? We zijn hier toch zo goed in dijken bouwen?!
Reintjezaterdag 6 maart 2004 @ 22:26
En wat wil de LPF gaan doen?
Grenzen dicht voor het weer?
Straatpatrouilles tegen stormen?
Burgerwacht? Duidelijkere taal in het weerbericht? Iedere burger een terrasverwarmer voor in de winter, en een windscherm voor de herfst? Rubberbootjes in de 6% belasting doen?

En buiten de LPF, wat wil amerika bereiken? Is de opwarming van de woestijn in het midden-oosten niet de belangrijkste oorzaak van dit alles? Kunnen die negers aldaar netzoals ze 150 geleden begonnen in New York de boel daar gaan volstorten met beton en wat mooie wolkenkrabbertjes maken?

Fijn, dat we er weer een probleem bij hebben gekregen, waar we als volk tegen moeten vechten!

Ik hoor de elfstedencommissie trouwens al zachtjesaan beginnen te jubelen!
Numzondag 7 maart 2004 @ 14:52
Eeeh als 't hier kouder wordt. Dan komt er toch meer ijs en zo. Ook op 't land. En daardoor daalt het water juist. Of wordt dat dan weer gecompenseerd door het smelten van ijs elders in de wereld? Een beetje kou moeten we trouwens wel kunnen overleven. Was er in de 16e eeuw (kan er een eeuw naast zitten) niet een zogenaamde 'kleine ijstijd'?
DD2zondag 7 maart 2004 @ 17:00
Ehm.. heeft iemand soms een verhaal gelezen over een hollywood film die in mei uitkomt? Daarin vergeet de wereld (lees Amerika) door superstormen en ijstijden...

Zie: www.thedayaftertomorrow.com
StefanPzondag 7 maart 2004 @ 23:59
Niet alleen West-Nederland hoor... overal heb je die allochtonen tegenwoordig.

Oeps of mag ik dat niet zeggen...
Dagonetmaandag 8 maart 2004 @ 00:03
quote:
Op zondag 7 maart 2004 23:59 schreef StefanP het volgende:
Niet alleen West-Nederland hoor... overal heb je die allochtonen tegenwoordig.

Oeps of mag ik dat niet zeggen...
Of je leest het topic even!
Monidiquemaandag 8 maart 2004 @ 00:06
quote:
Op maandag 8 maart 2004 00:03 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Of je leest het topic even!
Bevalt het al?
ErikTmaandag 8 maart 2004 @ 00:08
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 10:58 schreef bozzz het volgende:

Groot-Brittannië en waarschijnlijk ook Nederland zouden vanaf het jaar 2020 bovendien rekening moeten houden met Siberische winters.
Elfstedentocht!
Sluitspiermaandag 8 maart 2004 @ 00:08
quote:
Op zondag 7 maart 2004 23:59 schreef StefanP het volgende:
Niet alleen West-Nederland hoor... overal heb je die allochtonen tegenwoordig.

Oeps of mag ik dat niet zeggen...
Monidiquemaandag 8 maart 2004 @ 00:13
quote:
Op maandag 8 maart 2004 00:08 schreef Sluitspier het volgende:

[..]

Ja, zo'n post van StefanP, daar zouden we er meer van moeten hebben.
Drugshondmaandag 8 januari 2007 @ 21:02
[NWS] -> [DE]

2005
quote:
KNMI onderzoekt superstormen
Bron : Telegraaf

DE BIILT - Het KNMI in De Bilt gaat de komende jaren diepgaand onderzoek verrichten naar de kans op superstormen in Nederland. Dat zijn stormen met een een windkracht boven de twaalf op de windschaal van Beaufort.

Uit onderzoek is gebleken dat zeer uitzonderlijke omstandigheden, waarbij twee stormdepressies samenvloeien tot één depressie, kunnen leiden tot superstormen. Het verschijnsel wordt gekenmerkt door ongekende windsnelheden en zeer extreme neerslag. In Nederland zijn de superstormen nog nooit waargenomen.

Naar aanleiding van het onderzoek, waarop H. van den Brink in maart promoveerde aan de Universiteit Utrecht, heeft het KNMI besloten de speurtocht naar de superstorm voort te zetten. Klimaatmodellen geven aan dat de extreem zware stormen nu in principe kunnen optreden boven de Noord-Atlantische Oceaan. Door het broeikaseffect kan het gebied waar ze voorkomen in de richting van Europa verschuiven.

Ook Nederland kan er dan mee te maken krijgen. De tekortkomingen van de huidige klimaatmodellen maken evenwel dat de kans op deze verschuiving nog niet goed kan worden bepaald.

Met het oog op het beheer van dijken die het laaggelegen Nederland moeten beschermen tegen overstromingen, is het onderzoek van groot belang. De overheid heeft wettelijke normen vastgesteld voor de hoogte van de dijken. Een dijk moet zo hoog zijn dat de kans dat hij doorbreekt per jaar een op de 10.000 is. Computermodellen zijn bij uitstek geschikt om de risico-inschattingen te toetsen en als de modellen verder verbeterd zijn te verfijnen.
2007
En we leven nu in 2007. And waiting for whatever happens.
michiel_merkmaandag 8 januari 2007 @ 21:16
quote:
Op maandag 8 januari 2007 21:02 schreef Drugshond het volgende:
[NWS] -> [DE]

2005
[..]

2007
En we leven nu in 2007. And waiting for whatever happens.
Als de winter zo blijft als ie nu is, dan zal het zeewater weinig afkoelen en kunnen we een hoop warmte in 2007 verwachten. Ik geloof echter niet dat dat genoeg zal zijn voor 'superstormen'
SpeedyGJdinsdag 9 januari 2007 @ 00:34
Nope maar wel voor hevige (onweers)buien, + zwaardere en meerdere stormen die oplopen naar kracht 10 a 11, en dan is 9 gewoon normaal geworden.
addiedinsdag 9 januari 2007 @ 08:12
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 00:34 schreef SpeedyGJ het volgende:
Nope maar wel voor hevige (onweers)buien, + zwaardere en meerdere stormen die oplopen naar kracht 10 a 11, en dan is 9 gewoon normaal geworden.
Dan kon de directe kust het uiteindelijk toch best zwaar krijgen..
SpeedyGJdinsdag 9 januari 2007 @ 17:22
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 08:12 schreef addie het volgende:

[..]

Dan kon de directe kust het uiteindelijk toch best zwaar krijgen..
EN als de dijken het niet meer gaan houden dan gaat een heel groot deel van NL het zwaar krijgen. Ik bedoel, 1 NOV 2006 - Weeralarm wegens zware storm.....30 DEC - Weeralarm wegens zeer zware windstoten. Next Weeralarm, Donderdag?? Als dit zo is, dan is het toch redelijk dicht op elkaar als het om qua weeralarmen gaat.

Ook erg veel vind, aantal keren kracht 8 paar keer 9 en 10, zal me niks verbazen als het dit jaar tot 11 komt.
Falcodinsdag 9 januari 2007 @ 17:46
Dat statenlid zit nu voor de PvdV in de Tweede Kamer , tvp.
addiewoensdag 10 januari 2007 @ 11:33
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 17:22 schreef SpeedyGJ het volgende:

[..]

EN als de dijken het niet meer gaan houden dan gaat een heel groot deel van NL het zwaar krijgen. Ik bedoel, 1 NOV 2006 - Weeralarm wegens zware storm.....30 DEC - Weeralarm wegens zeer zware windstoten. Next Weeralarm, Donderdag?? Als dit zo is, dan is het toch redelijk dicht op elkaar als het om qua weeralarmen gaat.

Ook erg veel vind, aantal keren kracht 8 paar keer 9 en 10, zal me niks verbazen als het dit jaar tot 11 komt.
Nouja, dan zit ik in het geode deel van het land
sjakie007woensdag 10 januari 2007 @ 19:02
quote:
Historie van weeralarms

2003

* In 2003 werd het alarm 2 maal gegeven.

2004

* In 2004 werd 6 maal een weeralarm afgegeven

2005

* nacht van 7 op 8 januari: zeer zware windstoten
* ochtend 25 november: zeer zware windstoten, grote schade mogelijk
* avond 25 november: zware sneeuwval (10-20 cm in de gebieden tussen Brugge en Brussel)
* avond 30 december: zware sneeuwval-ijzel (door +-10 cm sneeuw lag het treinverkeer in Nederland volledig stil)

2006

* nacht van 31 oktober op 1 november 2006: storm en zeer zware windstoten, schade mogelijk
* avond van 30 december 2006: storm en zeer zware windstoten,
2004 was wel een topjaar.
SpeedyGJwoensdag 10 januari 2007 @ 19:10
Ben benieuwd wat 2007 gaat doen
-skippybal-woensdag 17 januari 2007 @ 13:05
Morgen is het zover. Den-Haag
michiel_merkwoensdag 17 januari 2007 @ 13:11
quote:
Wordt het Pentagon klimaatscenario realiteit?

In een onlangs uitgekomen rapport van het Pentagon wordt een klimaatscenario
beschreven, waarbij Nederland in 2007 deels onbewoonbaar zou worden. Als
concreet voorbeeld wordt genoemd hoe Den Haag in dat jaar na een zware storm
en vloedgolven verzwolgen wordt door de zee. Maar hoe realistisch is zo'n
scenario eigenlijk?


Het betreft hier een met opzet sterk gedramatiseerd scenario om als leidraad
te dienen voor het uitdenken van allerlei strategieën op het gebied van
rampenbestrijding en mogelijke militaire conflicten. Houdt Nederland dus de
voeten droog in 2007?


De auteurs van het Pentagon rapport, Peter Schwartz en Doug Randall, beide
afkomstig uit het bedrijfsleven, baseren dit catastrofale scenario op een
klimaatgebeurtenis van meer dan achtduizend jaar geleden. Hierbij daalde de
temperatuur in groot deel van het noordelijk halfrond met enkele graden,
terwijl sprake was van een temperatuurstijging op de zuidelijke helft van de
aarde. Ook veranderde de neerslagpatronen met als consequentie een
aanhoudende droogte in het oosten van de Verenigde Staten en Europa.
Bovendien was er sprake van een intensivering van winterstormen en van de
westenwinden boven de oceanen van het noordelijk halfrond. Deze
klimaatgebeurtenis hing samen met een nogal abrupte verzwakking van de warme
golfstroom en daarmee van de grootschalige oceaancirculatie. Hoe groot is nu
de kans op zo'n gebeurtenis in de komende eeuw?


Enkele klimaatmodellen, die gevoed worden met het almaar toenemend
atmosferisch gehalte broeikasgassen door de mens, laten zien dat bij de
daaruit voortvloeiende stijging van de wereldgemiddelde temperatuur de kans
op een dergelijke abrupte klimaatverandering toeneemt. Volgens het meest
recente IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change, 2001) rapport zal
het in 2100 (t.o.v. 1990) gemiddeld over de aarde tussen de 1,4 en 5,8
graden warmer zijn. Maar volgens ditzelfde rapport wordt de kans op een
abrupte klimaatverandering door de verzwakking van de warme golfstroom,
zoals beschreven in het Pentagon rapport, klein geschat voor de komende
eeuw, laat staan in de nabije toekomst. Moeten we ons dan zorgen maken over
toekomstige klimaatveranderingen?


Het antwoord is ja! De temperatuurstijging op aarde zal zich de komende eeuw
in een versneld tempo voltrekken. Hiermee samenhangend stijgt de zeespiegel
en neemt de totale hoeveelheid neerslag toe. Voor Nederland betekent dit een
toenemende kans op wateroverlast zowel door de hogere zeespiegel alsook door
hogere waterstanden in de grote rivieren in de winter (De toestand van het
klimaat in Nederland 2003). Dus ook bij klimaatveranderingen zonder de
verrassingen zoals beschreven in het Pentagon rapport moeten strategieën
ontwikkeld worden om de voeten droog te houden. Maar van het doemscenario in
het Pentagon rapport, dat begint met de zinsnede "Het doel van dit rapport
is om het ondenkbare voor te stellen" moeten we niet wakker liggen.
Bolkesteijnwoensdag 17 januari 2007 @ 13:17
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 13:05 schreef -skippybal- het volgende:
Morgen is het zover. Den-Haag
Ik denk dat 'de grote storm' waar ze hier op doelen iets is als noordwest 12 van de kust van Noorwegen tot aan Zeeland is, en dan met springtij en een zeer lage druk (940 hPa ofzo), dan kan het water gigantisch stijgen. Maar dan nog denk ik dat onze waterweringen het wel zullen houden. Achter de duinen ligt nog een wirwar aan dijken waardoor het water niet ver kan komen, en de kunstwerken zoals in de Nieuwe Waterweg zijn dermate overgedimensioneerd dat het slechts eens in de 10000 jaar mis kan gaan.
vipergtsdonderdag 18 januari 2007 @ 20:44
Ach ik heb al een huis im limbabwe (erfenisje) en thuis hou ik het 3 hoog ook nog wel even droog. Alleen nog even prikkeldraad kopen want ik heb geen zin in vluchtelingen die een droog plekje zoeken
Misandonderdag 18 januari 2007 @ 22:18
interessant dit, nog een reden om weg te gaan uit Almere na mijn studie