FOK!forum / Culinesse à gogo / uiensoep met kaas en wat nog meer?
Terrahzondag 29 februari 2004 @ 14:10
Heb kort geleden bij iemand uiensoep met kaas gegeten. Misschien een rare combinatie maar smaakte uitstekend. Welke combinaties met uiensoep zijn mogelijk (en nog steeds te eten) en een beetje apart?
JeroenMeloenzondag 29 februari 2004 @ 14:11
Kaas in je uiensoep is niet vreemd, das standaard...
ParanoidEvzondag 29 februari 2004 @ 14:11
Kaas met ui is toch geen rare combinatie? Je hebt niet voor niets kaas-ui stokbrood
__Saviour__zondag 29 februari 2004 @ 14:12
Eet ik ook altijd zo, lekker hoor
ioorzondag 29 februari 2004 @ 14:13
uiensoep met stokbrood erin met kaas erop hoort bij uiensoep.
Riannzondag 29 februari 2004 @ 14:13
Dat is heerlijk kaas in de uiensoep
Moonahzondag 29 februari 2004 @ 14:14
Oeh lekker! Ga ik nu maken!
Megumizondag 29 februari 2004 @ 14:15
Kaas in de uiensoep is heel normaal en lekker.
JeroenMeloenzondag 29 februari 2004 @ 14:21
Ik eet wel eens kippensoep met stukjes kip erin. Misschien een rare combinatie maar smaakte uitstekend. Welke combinaties met kippensoep zijn mogelijk (en nog steeds te eten) en een beetje apart?
Plurkjezondag 29 februari 2004 @ 14:31
quote:
Op zondag 29 februari 2004 14:21 schreef JeroenMeloen het volgende:
Ik eet wel eens kippensoep met stukjes kip erin. Misschien een rare combinatie maar smaakte uitstekend. Welke combinaties met kippensoep zijn mogelijk (en nog steeds te eten) en een beetje apart?
deedeeteezondag 29 februari 2004 @ 14:46
Soldaatjes
Vivizondag 29 februari 2004 @ 16:34
quote:
Op zondag 29 februari 2004 14:21 schreef JeroenMeloen het volgende:
Ik eet wel eens kippensoep met stukjes kip erin. Misschien een rare combinatie maar smaakte uitstekend. Welke combinaties met kippensoep zijn mogelijk (en nog steeds te eten) en een beetje apart?
*koekkruimels over toetsenbord sproeit*
Strangerzondag 29 februari 2004 @ 16:36
quote:
Op zondag 29 februari 2004 14:14 schreef Moonah het volgende:
Oeh lekker! Ga ik nu maken!
*kan zich ook niet inhouden.
bazizzondag 29 februari 2004 @ 16:47
Uiensoep met kaas
sweekzondag 29 februari 2004 @ 16:49
Uiensoep met wat brood (of toast) is toch gewoon standaard?
Ik ken het eigenlijk op geen enkele andere manier...
Ilsjuhhzondag 29 februari 2004 @ 18:45
mijn vader vond alleen soep met uien maar een saaie bedoening.....dus daarom doen wij dr dus nog wel es gehaktballetjes en vermecelli door
Versacezondag 29 februari 2004 @ 18:47
quote:
Op zondag 29 februari 2004 14:21 schreef JeroenMeloen het volgende:
Ik eet wel eens kippensoep met stukjes kip erin. Misschien een rare combinatie maar smaakte uitstekend. Welke combinaties met kippensoep zijn mogelijk (en nog steeds te eten) en een beetje apart?
Vermiceli oftwel kleine stukjes spaghetti
Vivizondag 29 februari 2004 @ 18:49
quote:
Op zondag 29 februari 2004 18:47 schreef Versace het volgende:

[..]

Vermiceli oftwel kleine stukjes spaghetti
Ga er ook vooral lekker serieus op in
Versacezondag 29 februari 2004 @ 18:53
quote:
Op zondag 29 februari 2004 18:49 schreef Vivi het volgende:

[..]

Ga er ook vooral lekker serieus op in
Ja, je wilt de mensen toch helpen he
Christiaanmaandag 1 maart 2004 @ 18:10
quote:
Op zondag 29 februari 2004 14:21 schreef JeroenMeloen het volgende:
Ik eet wel eens kippensoep met stukjes kip erin. Misschien een rare combinatie maar smaakte uitstekend. Welke combinaties met kippensoep zijn mogelijk (en nog steeds te eten) en een beetje apart?
Nieuw 'Leuke/Matige grap topic'!!!
I.z.g.stmaandag 1 maart 2004 @ 18:13
Bij de bakker verkopen ze uienbroden (iig, bij ons). Dit is heerlijk bij de uiensoep. Even in de oven het brood en dan samen met de uiensoep opeten.

uiensoep
rvrb_kedinsdag 2 maart 2004 @ 11:38
Kaaskoekjes:
1 sneetje hesp (in kleine stukjes gesneden);6 el gemalen kaas (edammer, gouda);snuifje paprikapoeder

-Kruid de ham met paprikapoeder en meng er de gemalen kaas onder
-Leg op een vel aluminiumfolie 8 rondjes van het mengsel
-Zet 4à5 minuten onder de grill, laat afkoelen en maak voorzichtig los van de folie


Is ook wel weer kaas, maar toch iets anders dan als je er gewoon kaas instrooit.

wolkewitjedinsdag 2 maart 2004 @ 22:12
ik doe altijd laurierblad, kruidnagels, rozemarijn en wijn in de uiensoep (en uien en bouillonblokjes)
butterfly84dinsdag 2 maart 2004 @ 22:38
Uiensoep met kaas idd best standaard...
Als je dat hebt gedaan ist lekker om plakje bladerdeeg over de mok heen te plakken en dan in de oven te zetten..... very lekker!! Niet echt origineel maar wel leuk en lekkerrrrr

Greetzz
__Saviour__dinsdag 2 maart 2004 @ 22:43
Ik krijg zo best wel trek in uiensoep
Ik ga dat binnenkort weer eens maken denk ik
_Flash_woensdag 3 maart 2004 @ 07:59
Oeee.. ja, uiensoep

Van het weekend nog gegeten in zo'n klein restaurant/lounge achtig iets in Hoensbroek. Uiensoep, met *ontzettend* veel kaas. Ik denk wel een centimeter kaas op een dun stukje brood op de soep.

Heeerrrrrlijk
Stephanie_lwoensdag 3 maart 2004 @ 11:53
Stukjes stokbrood erin, geraspte kaas erover en een paar minuutjes onder de grill
Foo_nikswoensdag 3 maart 2004 @ 12:14
Lepel misschien?
Stelletje varkens.
Martijn_77zondag 6 maart 2005 @ 11:55
Iemand nog een goed recept van goede uiensoep?
hassanjassanzondag 6 maart 2005 @ 12:53
quote:
Op zondag 6 maart 2005 11:55 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand nog een goed recept van goede uiensoep?
Lekker en traditioneel, maar zoals je het in van die sjieke restaurants krijgt en uiteraard supersimpel om te maken:

Classic Bistro French Onion Soup

* 2 oz butter
* 8 oz onions, finely sliced
* 1 cup sherry
* 1 1/2 L beef or vegetable stock
* 1 x cheesecloth
* 1 x bouquet gari
* salt
* pepper
* 4 slices baguette
* 4 oz Gruyere or other sharp cheese

Directions:

For the Classic Bistro French Onion Soup

1. In a large pan, melt the butter and add the onions. Add a pinch of salt and leave them to soften over a low heat, about 40 minutes. At that point, uncover the pan and allow the onions to caramelize, turning a rich brown colour, about 30 minutes.

2. Add the sherry and allow the alcohol to evaporate for a minute. Pour the beef or vegetable stock into the browned onions and allow the mixture to boil briefly. Reduce the heat to a simmer and allow cooking for 10 to 15 minutes to allow the flavour of the onions to infuse the stock. Skim off any fat that rises to the surface.

3. Ladle the soup into individual bowls. Float a piece of French bread across the top of each bowl and sprinkle cheese over it. Season with pepper and put the bowls under a hot broiler until the cheese melts and begins to bubble. Serve immediately.

http://www.foodnetwork.ca/recipes/recipedetails/recipe%5F3915.asp


kijk overigens es naar die site voor veel meer heerlijke recepten van hele goede chefs uit canada. De show Cook like a chef is dan ook vooral de franse keuken.
shredderzondag 6 maart 2005 @ 15:52
Ik zou sjalotjes gebruiken.
Sowieso zijn sjalotjes veel lekkerder dan gewone uien.
En gewoon simpel basis voor uiensoep van maggi.

Heb trouwens kort geleden bij iemand erwtensoep met rookworst gegeten. Misschien een rare combinatie maar het smaakte uitstekend. Welke combinaties met erwtensoep zijn mogelijk (en nog steeds te eten) en een beetje apart?
Oblivionzondag 6 maart 2005 @ 16:09
Wat de rest al gezegd heeft, kaas is standaard in uiensoep.
Gezien de rest van het topic, is het inhoudloos, en vol geintjes.
Slotje daarom.