abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 3 maart 2004 @ 07:59:11 #26
12348 _Flash_
Heeft altijd blackjack
pi_17475502
Oeee.. ja, uiensoep

Van het weekend nog gegeten in zo'n klein restaurant/lounge achtig iets in Hoensbroek. Uiensoep, met *ontzettend* veel kaas. Ik denk wel een centimeter kaas op een dun stukje brood op de soep.

Heeerrrrrlijk
Devil, just come on back if you ever wanna try again, because I told you once you son of a bitch, I'm the best there's ever been!
pi_17477917
Stukjes stokbrood erin, geraspte kaas erover en een paar minuutjes onder de grill
  woensdag 3 maart 2004 @ 12:14:15 #28
51513 Foo_niks
'Weg weezze ! '
pi_17478319
Lepel misschien?
Stelletje varkens.
Klaar?
Ik niet!
  zondag 6 maart 2005 @ 11:55:44 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25393805
Iemand nog een goed recept van goede uiensoep?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25394642
quote:
Op zondag 6 maart 2005 11:55 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand nog een goed recept van goede uiensoep?
Lekker en traditioneel, maar zoals je het in van die sjieke restaurants krijgt en uiteraard supersimpel om te maken:

Classic Bistro French Onion Soup

* 2 oz butter
* 8 oz onions, finely sliced
* 1 cup sherry
* 1 1/2 L beef or vegetable stock
* 1 x cheesecloth
* 1 x bouquet gari
* salt
* pepper
* 4 slices baguette
* 4 oz Gruyere or other sharp cheese

Directions:

For the Classic Bistro French Onion Soup

1. In a large pan, melt the butter and add the onions. Add a pinch of salt and leave them to soften over a low heat, about 40 minutes. At that point, uncover the pan and allow the onions to caramelize, turning a rich brown colour, about 30 minutes.

2. Add the sherry and allow the alcohol to evaporate for a minute. Pour the beef or vegetable stock into the browned onions and allow the mixture to boil briefly. Reduce the heat to a simmer and allow cooking for 10 to 15 minutes to allow the flavour of the onions to infuse the stock. Skim off any fat that rises to the surface.

3. Ladle the soup into individual bowls. Float a piece of French bread across the top of each bowl and sprinkle cheese over it. Season with pepper and put the bowls under a hot broiler until the cheese melts and begins to bubble. Serve immediately.

http://www.foodnetwork.ca/recipes/recipedetails/recipe%5F3915.asp


kijk overigens es naar die site voor veel meer heerlijke recepten van hele goede chefs uit canada. De show Cook like a chef is dan ook vooral de franse keuken.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_25397409
Ik zou sjalotjes gebruiken.
Sowieso zijn sjalotjes veel lekkerder dan gewone uien.
En gewoon simpel basis voor uiensoep van maggi.

Heb trouwens kort geleden bij iemand erwtensoep met rookworst gegeten. Misschien een rare combinatie maar het smaakte uitstekend. Welke combinaties met erwtensoep zijn mogelijk (en nog steeds te eten) en een beetje apart?
pi_25397738
Wat de rest al gezegd heeft, kaas is standaard in uiensoep.
Gezien de rest van het topic, is het inhoudloos, en vol geintjes.
Slotje daarom.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')