FOK!forum / Culinesse à gogo / Koude pasta gerechten
jolenemaandag 23 februari 2004 @ 13:42
Heeft iemand nog lekkere recepten voor koude pasta gerechten.
Oceanonixmaandag 23 februari 2004 @ 14:38
Pasta koken, als deze gaar is afkoelen door af te spoelen met koud water.
Daarna een bakje selleriesalade mengen met de pasta. Stukjes augurk, ham en zilverui toevoegen.
jolenemaandag 23 februari 2004 @ 14:42
quote:
Op maandag 23 februari 2004 14:38 schreef Oceanonix het volgende:
Pasta koken, als deze gaar is afkoelen door af te spoelen met koud water.
Daarna een bakje selleriesalade mengen met de pasta. Stukjes augurk, ham en zilverui toevoegen.
Ow dat klinkt al lekker
Againzendermaandag 23 februari 2004 @ 19:04
Pasta koken, als gaar dan afspoelen met koud water om af te laten koelen (duh)

Stukken paprika, tonijn (uit blik), rode ui, bleekselderij door mengen. Maak een vinigraitje van olijolie/azijn/mosterd/peper/zout en meng dit er ook doorheen.
In de koelkast laten afkoelen tot gewenste temperatuur.
Variaties zijn natuurlijk eindeloos. Je kan er b.v. ook een ansjovisje door mengen.

Je kan soortgelijks ook uitvoeren met koude rijst ipv. pasta.
Oceanonixmaandag 23 februari 2004 @ 19:28
Koud water voorkomt ook dat de pasta gaat plakken.
rubymaandag 23 februari 2004 @ 22:19
Hmm, lekkere krulpasta kopen. Ik kom even niet op de naam.. ze lijken op wokkels.
Daar door heen mengen: mayonaise, knoflook, fijngemalen wortel, paprika en komkommer. Simpel, maar erg lekker.
Againzendermaandag 23 februari 2004 @ 23:03
quote:
Op maandag 23 februari 2004 22:19 schreef ruby het volgende:
Hmm, lekkere krulpasta kopen. Ik kom even niet op de naam.. ze lijken op wokkels.
Fussili
Tristessamaandag 23 februari 2004 @ 23:31
Wat ik meestal doe is het volgende:

Ik kook meestal redelijk grote pasta. (Bijvoorbeelde fusilli of penne.) Als dat gaar is laat ik het afkoelen.

Tijdens het koken snijd ik allerlei verschillende groente. Meestal doe ik er in ieder geval wortel, paprika, lenteui, komkommer en champignons door. Ik doe alles er rauw door behalve de champignons, die bak ik in olie. Dit alles doe ik bij de afgekoelde pasta en dan meng ik het.

Als soort van dressing meng ik olijfolie met kappertjes en dat meng ik dan door de pasta salade.

Als je van . olijven . houdt kun je die er ook nog door doen. Als het gerecht nog niet helemaal koud is kun je het nog even een tijdje in de koelkast zetten.

Eet smakelijk. .
Rianndinsdag 24 februari 2004 @ 08:35
quote:
Op maandag 23 februari 2004 23:31 schreef Tristessa het volgende:
-recepje-
dat klinkt wel erg lekker
ik denk dat stukjes gekookte ham en zo er ook wel lekker is om er door heen te doen
jolenedinsdag 24 februari 2004 @ 09:10
quote:
Op dinsdag 24 februari 2004 08:35 schreef Riann het volgende:

[..]

dat klinkt wel erg lekker
ik denk dat stukjes gekookte ham en zo er ook wel lekker is om er door heen te doen
Klinkt allemaal erg goed ga het zeker proberen.

Offtopic.: Riann, wanneer doe jij de update
Rianndinsdag 24 februari 2004 @ 09:21
quote:
Op dinsdag 24 februari 2004 09:10 schreef jolene het volgende:

[..]

Klinkt allemaal erg goed ga het zeker proberen.

Offtopic.: Riann, wanneer doe jij de update
-edit- omdat het offtopic is en zo maar kijk ff weer in lifestyle

[ Bericht 23% gewijzigd door Riann op 24-02-2004 09:40:39 ]
Againzenderdinsdag 24 februari 2004 @ 09:30
quote:
Op maandag 23 februari 2004 23:31 schreef Tristessa het volgende:
Yumyum recept
Dat met die champignons had ik nooit aan gedacht, ga ik ook eens doen!
marsterretjedinsdag 24 februari 2004 @ 09:39
Na het koken van de pasta voegt men toe:

* Komkommer
* tomaat
* Lente-ui
* Paprika

En als dressing veel pesto. Afmaken met geroosterde pijboompitten.

Eet goed!
Aventuradinsdag 24 februari 2004 @ 09:58
Ja, erg lekker een koude pastasalade. In de zomer maak ik dat weleens, het is namelijk het ultieme picknick-eten: het geheel in een grote afsluitbare bak doen, en samen met wat stokbrood meenemen naar het park.
Ook erg lekker is het om er stukjes augurk, en een blikje tonijn aangemaakt met wat mayo doorheen te doen.
marsterretjedinsdag 24 februari 2004 @ 10:01
quote:
Op dinsdag 24 februari 2004 09:58 schreef Aventura het volgende:
Ja, erg lekker een koude pastasalade. In de zomer maak ik dat weleens, het is namelijk het ultieme picknick-eten: het geheel in een grote afsluitbare bak doen, en samen met wat stokbrood meenemen naar het park.
Jaaaa, was het maar alvast zo ver. Flesje wijn mee, wat vrienden....
jolenewoensdag 25 februari 2004 @ 08:56
Wat ik zelf ook lekker vind is met blokjes kaas, stukjes appel, stukjes augurk, stukjes kip en wat groentes
Riannwoensdag 25 februari 2004 @ 09:03
dan doe je dat er gewoon door heen jolene

in pasta gerechten kun je gewoon alles doorheen gooien wat je zelf lekker vind dat is het leuke van pasta gerechten
jolenewoensdag 25 februari 2004 @ 09:13
Ik was ook opzoek naar andere lekkere dingen.

I.p.v. altijd hetzelfde.
Together-Alonewoensdag 25 februari 2004 @ 09:19
Vlinder-pasta met tonijn en yoghurt-dressing (=half mayo en half yoghurt)
Hikwoensdag 25 februari 2004 @ 09:26
Heerlijke pasta salade kun je maken met:
- Koude fusilli
- Rauwe spinazie
- Cherry tomaatjes
- Geroosterde pijnboompitjes
- Stukjes gorgonzola
- Ansjovis in stukjes
- Een dressing van olijfolie, pesto en knoflook

okkithdinsdag 15 november 2005 @ 09:39
Tortellini gevuld met spinazie, wat groene pesto erbij gedaan en rucola en wat verse basilicum en wat citroensap en (gedroogde) oregano. En een grote scheut olijfolie...


Ravioli, rode pesto erbij en gegrilde tomaatjes...En wederom een grote scheut olijfolie...


De focaccia's in repen gesneden:
Mirjamdinsdag 15 november 2005 @ 14:01
ik maak wel eens pasta salade
pasta [pijpjes/strikjes] koken en laten afkoelen, klein beetje olijfolie erdoorheen scheppen, dan gaat de boel niet zo plakken.
een kom nemen, daar gemenge sla, en veldsla instoppen
spekblokjes goed uitbakken, laten afkoelen
feta in stukken snijden, erbij gooien, zongedroogde tomaatjes, komkommer, geroosterde pijnboompitjes, pasta erdoor, lekkere dressing erdoor.. !
je kan varieren wat je wil hiermee lekker garnaaltjes erdoor bijvoorbeeld, rivierkreeftjes, enz.
Martijn_77woensdag 16 november 2005 @ 00:14
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 09:39 schreef okkith het volgende:
Tortellini gevuld met spinazie, wat groene pesto erbij gedaan en rucola en wat verse basilicum en wat citroensap en (gedroogde) oregano. En een grote scheut olijfolie...
[afbeelding][afbeelding]

Ravioli, rode pesto erbij en gegrilde tomaatjes...En wederom een grote scheut olijfolie...
[afbeelding]

De focaccia's in repen gesneden:
[afbeelding]
Volgens mij zijn dit niet echt koude pasta gerechten. Of heb ik het mis?

[ Bericht 5% gewijzigd door Martijn_77 op 16-11-2005 23:45:39 ]
okkithwoensdag 16 november 2005 @ 08:58
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:14 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Volgens mij zijn dit niet echt koude pasta gerechten!!
als jij het zegt
Troelwoensdag 16 november 2005 @ 10:39
gewone macaroni koken, afspoelen en laten afkoelen. Blik boterhamworst in kleine blokjes snijden, door de macaroni heen en dan flink veel kerrie erdoor. Heerlijk, simpel en goedkoop.
okkithwoensdag 16 november 2005 @ 10:48
quote:
Op woensdag 16 november 2005 10:39 schreef Troel het volgende:
gewone macaroni koken, afspoelen en laten afkoelen. Blik boterhamworst in kleine blokjes snijden, door de macaroni heen en dan flink veel kerrie erdoor. Heerlijk, simpel en goedkoop.
martijn denkt dat pasta salade dus gedroogde pasta is, want dat is echt koud!
Lekker een bak, volkiepen met gedroogde KOUDE pasta, en dan wat ijsblokjes erbij, want je weet maar nooit! Zodra de gedroogde pasta kamertemperatuur bereikt is het natuurlijk niet koud meer!
Triangeljostiwoensdag 16 november 2005 @ 11:52
Edit: Opgelost.

Ingrediënten:

300 gram penne pasta
2 avocado
1/2 krop ijsbergsla
200 gram zalmsnippers
1 zakje pijn boompitten
zout en peper

Voor de dressing
2 el mayonaise
3 el yoghurt
2 el bieslook
peper

Kook de penne met een scheutje olijfolie beetgaar,en spoel ze af met koud water, en laat ze uitlekken in een vergiet.Leg de zalmsnippers op een bordje bestrooi de zalm met peper en zout. Zet het bord afgedekt in de magnetron, ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Snij ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en was ze. Schil de avocado snij deze in plakjes. Doe de yoghurt, mayonaise en de bieslook in een schaaltje en roer alles goed door elkaar, peper naar smaak toevoegen.Verdeel de sla,de avocado over de borden. Daarbovenop de koude pasta en de zalmsnippers Verdeel de dressing erover. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi dit over de pasta.
Serveer de pasta met stokbrood en een tapenade
Eet smakelijk en krijg de tyfus met je gezeik!

[ Bericht 16% gewijzigd door Martijn_77 op 16-11-2005 22:54:33 ]
Triangeljostiwoensdag 16 november 2005 @ 12:02
Nog meer speciaal voor die relnicht!

Pasta fredda margherita (Koude pasta margherita)
Ingrediënten :
400 gr korte pasta - 2 courgettes - 30 kerstomaatjes in schijfjes gesneden - 1 mozzarella - verse basilicum - olijfolie

Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Leg de tomaatjes in een serveerschaal met een snuifje zout, olie en basilicum. Meng goed dooreen.
Was de courgettes, snijd ze in schijfjes en grill ze aan beide kanten. Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng de pasta onder de tomaten. Voeg er dan de courgettes en tenslotte de mozzarella bij. Leg er nog enkele blaadjes basilicum op.
Je kan eventueel nog wat fijngensipperde look bij de tomaten voegen.


Pasta fredda (koude pasta)
Ingrediënten :
400 gr fusilli - 100 gr spek in kleine blokjes - rucola - 300 gr erwtjes - parmezaanschilfers

Bereiding :
Meng het spek met de erwtjes en de fijngesneden rucola.
Kook de fusilli beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de pasta met het spek en de erwtjes en bestrooi met schilfers parmezaan.


Pasta fredda di mare (Koude pasta van de zee)
Ingrediënten :
400 gr farfalle - 1 doos krabvlees - 20 kerstomaatjes - 1 verpakking kleine mozzarellabolletjes - ontpitte zwarte olijven - 2 selderstengels - peper - oregano

Bereiding :
Snijd de tomaatjes in twee, leg ze in een serveerschaal met de in blokjes gesneden selder, de stukjes krab, de mozzarella en de in 2 gesneden olijven.
Kook de pasta beetgaar. Giet ze af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Voeg de pasta bij de rest van de ingrediënten. Kruid met peper, zout en oregano (of basilicum of peterselie)


Insalata di pasta (Pastasalade)
Ingrediënten :
400 gr korte pasta - 2 paprika's, in reepjes gesneden - 4 verse tomaten - 100 gr tonijn - 100 gr kaas - look - basilicum - zout - olie

Bereiding :
Snijd de tomaten in twee. Haal de zaadjes eruit en snijd ze dan in blokjes. Snijd ook de kaas en paprika's in blokjes en de tonijn in grove stukken. Meng alle ingrediënten in een serveerschotel.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Voeg de pasta bij de rest in de serveerschotel. en werk af met gescheurde basilicumblaadjes, de fijngesnipperde look, een snuifje zout en wat olie. Meng goed dooreen.


Insalata di pasta alla napoletana (Napoletaanse pastasalade)
Ingrediënten :
400 gr penne - 200 gr peertomaten - 150 gr buffelmozzarella - 2 gezouten ansjovis - 30 gr olijfolie extra vergine - basilicum - zout - peper

Bereiding :
Doe de grofgehakte ansjovisfilets in een serveerschaal met de in plakjes gesneden mozzarella, de in blokjes gesneden tomaat, de gescheurde basilicumblaadjes, olie, peper en zout. Laat alles minstens 2 uur trekken.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de pasta met de rest van de ingrediënten.


Pasta fredda ai gamberi (Koude pasta met garnalen)
Ingrediënten :
350 gr conchiglie - 200 gr garnaalstaarten - 4 kleine courgettes - 4 courgettebloemen - 1 kleine gele paprika - peterselie - enkele saffraandraadjes - 1 teentje look - droge sherry of cognac - peper - boter

Bereiding :
Kook de garnaalstaarten enekel minuutjes in kokend water. Pel ze en bak ze dan in een nootje boter met de fijngesneden courgettebloemen, het teentje look en de saffraan. Blus met wat cognac of sherry. Laat dit verdampen. Haal de look eruit en laat alles afkoelen.
Snijd de courgettes en de paprika in heel fijne reepjes.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de pasta met de overige ingrediënten. Werk af met wat olijfolie, peper en peterselie.


Farfalle in insalata estiva (6 personen) (Farfalle in zomerse salade)
Ingrediënten :
500 gr farfalle - 500 gr mosselen - 250 gr mozzarella - 250 gr tomaten - 100 gr zwarte olijven - basilicum - olijfolie - peper - zout

Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Maak de mossels schoon. Zet ze op het vuur met wat olijfolie. Doe het deksel op de pan, tot de mossels openkomen. Haal de mossels uit de schelp en filter het kookvocht.
Leg de tomaten enkele seconden in kokend water. Pel ze en snijd ze in blokjes. Leg de tomaten in een serveerschaal met de in blokjes gesneden mozzarella, de pasta, zout, peper, de olijven en de mossels.
Werk af met een straaltje olijfolie, een lepel van het kookvocht van de mossels en enkele blaadjes basilicum. Meng alles goed dooreen.


Barchette di peperoni farciti con pasta e verdure (Bootjes van gevulde paprika's met pasta en groenten)
Ingrediënten :
2 grote gele paprika's - 2 rijpe tomaten - 200 gr sperziebonen - 100 gr maïs uit blik - 1 dikke schijf gekookte ham van ca. 80 gr - 150 gr ditaloni (of andere korte pasta) - 1 teentje look - 1 chilipepertje - droge witte wijn - 1 bouquet garnie (tijm - marjoraan - basilicum) - olijfolie extra vergine - peper - zout

Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Doe ze in een serveerschotel en giet er een straaltje olijfolie over.
Maak de groenten schoon.
Snijd de paprika's in twee in de langsrichting. Haal zaadjes en zaadlijsten uit en leg de paprika's 10 minuten in de oven, zodat ze niet helemaal rauw meer zijn. Zodra ze beginnen te verkleuren, haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes.
Kook de boontjes bijna gaar. Snijd ze in stukjes.
Fruit de fijngesnipperde look in wat olijfolie. Voeg de boontjes toe, samen met de uitgelekte maïs en de ham, die je in luciferdunne reepjes gesneden hebt. Meng alles goed. Kruid met peper en zout. Besprenkel met witte wijn. Laat verdampen. Voeg dan het fijngesnipperde pepertje toe en de kruiden. Meng dooreen en laat 5 tot 6 minuten koken. Haal de kruiden uit en voeg de pasta bij dit mengsel.
Besprenkel de paprika's met balsamico-azijn en vul ze met het pastamengsel. Versier met wat basilicumblaadjes.
Als je dit gerecht niet helemaal koud wilt eten, kan je de gevulde paprika's nog 4 - 5 minuten in de oven zetten en lauw opdienen.


Insalata di penne, verdure e pesce (Salade van pasta, groenten en vis)
Ingrediënten :
350 gr penne - 2 courgettes - 1 aubergine - 1 paprika - enkele trostomaatjes - 200 gr gepelde garnalen - 250 gr schoongemaakte pijlinktvis - 2 dl olijfolie extra vergine - peper - zout - peterselie - sap van een citroen

Bereiding :
Kook de penne beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Kook de pijlinktvis.
Snijd courgettes, aubergine en paprika in julienne en kook ze enkele minuutjes. Laat alles afkoelen.
Meng alle ingrediënten. Kruid met peper en zout en overgiet met een vinaigrette van olijfolie, citroensap en peterselie.


Conchiglie fredde alla ricotta (Koude schelpen met ricotta)
Ingrediënten :
400 gr conchiglie - 400 gr ricotta - 400 gr courgettes - 400 gr paprika's - olijfolie - peper - zout

Bereiding :
Snijd de courgettes in blokjes en de paprika's in reepjes en bak ze in een antikleefpan met wat olijfolie en zout.
Laat afkoelen.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de ricotta met wat olijfolie, peper en zout en roer tot je een crèmige massa hebt.
Doe de pasta bij de ricotta en voeg ook de groenten toe.
Als de pasta te droog is, kan je nog wat olijfolie toevoegen.


Insalata di pasta estiva (Zomerse pastasalade)
Ingrediënten :
300 gr gnocchetti sardi - 40 gr zwarte olijven - 40 gr groene olijven - 20 gr pijnboompitten - 20 gr walnoten - 100 gr pecorinokaas - 2 peertomaten - 1 bosje rucola - peterselie - peper

Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Ontpit de olijven. Snijd ze in ringetjes. Snijd de tomaten in 4. Snijd de kaas in blokjes.
Snijd de rucola in reepjes en hak de noten en pijnboompitten.
Besprenkel de pasta met wat olijfolie. Meng er alle ingrediënten onder en kruid met peper. Werk af met peterselie.


Insalata di pasta (Pastasalade)
Ingrediënten :
320 gr bambolotti (of andere korte pasta) - 3 tomaten - 150 gr mozzarella - 1 bosje rucola - 3 schijven meloen - olie - zout

Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Besprenkel met wat olijfolie.
Snijd de meloen, tomaten en mozzarella in blokjes.
Was de rucola en hak de blaadjes grof.
Meng de pasta met alle ingrediënten en werk af met wat olijfolie.


Pasta agli aromi (Pasta met kruiden)
Ingrediënten :
400 gr korte pasta - kruiden in gelijke hoeveelheden : laurier, tijm, oregano, marjoraan, peterselie, basilicum en peper - ansjovispasta - 1 teentje look

Bereiding :
Hak alle kruiden fijn en meng ze met wat olijfolie, wat ansjovispasta en het versnipperde teentje look. Bestrooi met peper.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de pasta met de kruiden.


Fusilli con formaggio, indivia belga e pere (Fusilli met kaas, witlof en peren)
Ingrediënten :
400 gr fusilli - 150 gr geitenkaas - 1 peer - 2 stronkjes witlof - olijfolie extra vergine - zout

Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Besprenkel met wat olijfolie.
Snijd het witloof in ringen, de kaas en de peer in blokjes.
Meng de pasta met deze ingrediënten. Besprenkel met nog wat olijfolie en meng dooreen. Dien onmiddellijk op.


Insalata di pasta multicolore (Veelkleurige pastasalade)
Ingrediënten :
400 gr korte pasta - 1 venkel - 200 gr paprika's in verschillende kleuren - 1 komkommer - 50 gr boontjes - peterselie - basilicum - munt - look - olijfolie extra vergine - peper - zout

Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Droog de pasta af tussen twee keukenhanddoeken.
Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd ook de boontjes fijn.
Was alle kruiden.
Snijd het teentje look doormidden en wrijf er een serveerschaal mee in. Giet er dan de pasta en de groeten in. Bestrooi met de fijngehakte kruiden. Besprenkel met olijfolie en kruid bij met peper en zout. Meng goed dooreen en dien op.


Penne rigate con asparagi e salmone (Penne rigate met asperges en zalm)
Ingrediënten :
400 gr penne rigate - 200 gr asperges - 150 gr gerookte zalm - witte wijn - roze peper - olijfolie extra vergine - zout

Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Besprenkel met wat olijfolie.
Kook de asperges gaar. Mix ze met wat olijfolie en witte wijn. Blijf mixen tot je een crèmige saus hebt.
Snijd de zalm in reepjes.
Meng de pasta met de aspergecreme, de zalm en wat roze peper. Meng goed dooreen en dien op.
Faithzwoensdag 16 november 2005 @ 12:08
quote:
Op woensdag 16 november 2005 11:52 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

Ingrediënten:

300 gram penne pasta
2 avocado
1/2 krop ijsbergsla
200 gram zalmsnippers
1 zakje pijn boompitten
zout en peper

Voor de dressing
2 el mayonaise
3 el yoghurt
2 el bieslook
peper

Kook de penne met een scheutje olijfolie beetgaar,en spoel ze af met koud water, en laat ze uitlekken in een vergiet.Leg de zalmsnippers op een bordje bestrooi de zalm met peper en zout. Zet het bord afgedekt in de magnetron, ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Snij ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en was ze. Schil de avocado snij deze in plakjes. Doe de yoghurt, mayonaise en de bieslook in een schaaltje en roer alles goed door elkaar, peper naar smaak toevoegen.Verdeel de sla,de avocado over de borden. Daarbovenop de koude pasta en de zalmsnippers Verdeel de dressing erover. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi dit over de pasta.
Serveer de pasta met stokbrood en een tapenade
Eet smakelijk en krijg de tyfus met je gezeik!
Voor hoeveel personen is dit?

Heb je ook een vervanger voor de avocado?

Kan ik de zalm ook gewoon garen in de oven?
Triangeljostiwoensdag 16 november 2005 @ 12:11
quote:
Op woensdag 16 november 2005 12:08 schreef Faithz het volgende:

[..]

Voor hoeveel personen is dit?
2... 3?
quote:
Heb je ook een vervanger voor de avocado?
Nee
quote:
Kan ik de zalm ook gewoon garen in de oven?
Ja
Faithzwoensdag 16 november 2005 @ 13:32
Dit eten we dus vanavond, it better be good
Mwanatabuwoensdag 16 november 2005 @ 13:44
Kook pasta.
Voeg toe:
een geraspte wortel
rauwe andijvie
2 blikjes zalm (in stukjes geprakt)
lepel mayo, lepel ketchup, lepel azijn

Klaar. Gaat gegarandeerd op.
Sasandrawoensdag 16 november 2005 @ 13:52
-pasta koken, bijv. fussilli
-Walnoten roosteren met zout
-pasta afspoelen met koud water


Toevoegen bij de pasta:
-(magere) feta
-tomaten (gesneden) en komkommer (idem)
-verse knoflookolijven (gebruik het vocht als dressing)
- de walnoten
- peper en zout naar smaak
Evt. basilicum of oregano.

Lekker in de zomer.
Oblivionwoensdag 16 november 2005 @ 17:49
quote:
Op woensdag 16 november 2005 11:52 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

Ingrediënten:

300 gram penne pasta
2 avocado
1/2 krop ijsbergsla
200 gram zalmsnippers
1 zakje pijn boompitten
zout en peper

Voor de dressing
2 el mayonaise
3 el yoghurt
2 el bieslook
peper

Kook de penne met een scheutje olijfolie beetgaar,en spoel ze af met koud water, en laat ze uitlekken in een vergiet.Leg de zalmsnippers op een bordje bestrooi de zalm met peper en zout. Zet het bord afgedekt in de magnetron, ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Snij ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en was ze. Schil de avocado snij deze in plakjes. Doe de yoghurt, mayonaise en de bieslook in een schaaltje en roer alles goed door elkaar, peper naar smaak toevoegen.Verdeel de sla,de avocado over de borden. Daarbovenop de koude pasta en de zalmsnippers Verdeel de dressing erover. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi dit over de pasta.
Serveer de pasta met stokbrood en een tapenade
Eet smakelijk!
Heerlijk!

Het Resultaat:



Alleen de zalm zou ik niet doen op 3 minuten, eerder 30 sec/1 minuut op de hoogste stand.
Verder heb ik voor de bite een paar druppels tabasco in de dressing en citroendruppeltjes op het geheel gedaan. Zalig! Een aanrader.
Martijn_77woensdag 16 november 2005 @ 23:00
Heb het topic opgeruimd als Okkithof een andere user niet eens is met mijn manier van posten modereren. Dan kunnen ze altijd reageren via:

Martijn_77 (Apenstaartje) Fok.nl
okkithwoensdag 16 november 2005 @ 23:02
Edit: Dit soort reactie via de mail graag.

[ Bericht 92% gewijzigd door Martijn_77 op 16-11-2005 23:11:00 ]
okkithdonderdag 17 november 2005 @ 00:05
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 09:39 schreef okkith het volgende:
Tortellini gevuld met spinazie, wat groene pesto erbij gedaan en rucola en wat verse basilicum en wat citroensap en (gedroogde) oregano. En een grote scheut olijfolie...
[afbeelding][afbeelding]

Ravioli, rode pesto erbij en gegrilde tomaatjes...En wederom een grote scheut olijfolie...
[afbeelding]

De focaccia's in repen gesneden:
[afbeelding]
Je hebt het mis Lekker alles gekookt en gegrilld en in de koelkast gedaan, en later nog extra de basilicum etc erop gedaan.
overigens snap ik nog steeds niet waarom je dit denkt
Faithzvrijdag 18 november 2005 @ 11:38
quote:
Op woensdag 16 november 2005 11:52 schreef Triangeljosti het volgende:
Edit: Opgelost.

Ingrediënten:

300 gram penne pasta
2 avocado
1/2 krop ijsbergsla
200 gram zalmsnippers
1 zakje pijn boompitten
zout en peper

Voor de dressing
2 el mayonaise
3 el yoghurt
2 el bieslook
peper

Kook de penne met een scheutje olijfolie beetgaar,en spoel ze af met koud water, en laat ze uitlekken in een vergiet.Leg de zalmsnippers op een bordje bestrooi de zalm met peper en zout. Zet het bord afgedekt in de magnetron, ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Snij ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en was ze. Schil de avocado snij deze in plakjes. Doe de yoghurt, mayonaise en de bieslook in een schaaltje en roer alles goed door elkaar, peper naar smaak toevoegen.Verdeel de sla,de avocado over de borden. Daarbovenop de koude pasta en de zalmsnippers Verdeel de dressing erover. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi dit over de pasta.
Serveer de pasta met stokbrood en een tapenade
Eet smakelijk en krijg de tyfus met je gezeik!
Gisteren gegeten en was

Alleen maak ik er de volgende keer een salade van want dit eet een beetje onhandig en het lijkt me lekkerder. Dus alles gewoon in een schaal en lekker mengen. Citroen is inderdaad een goede toevoeging Obliv!! (we hebben dezelfde smaak merk ik de laatst tijd uit dit soort topic )

En ik vraag me af hoe alles smaakt als je de zalm niet in de magnetron doet..
Verder vond ik avocado totaal geen toevoeging hebben.. alleen maar opvulling
BabblingBrookdonderdag 10 januari 2008 @ 15:28
Dit klinkt allemaal erg lekker. Ik ga vanavond eens wat lekkers maken