saddam_Pinten_man | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:01 |
Hoi, Ik vraag me af wat het geheim is van een super lekkere eiersalade. Gekookte eieren in blokjes, mayonaise en ui mengen ken ik, maar hoe kun je hem wat uitgebreider maken? | |
Mirjam | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:07 |
hoeveelheden weet ik ff niet uit mn hoofd maar ingredienten wel eieren koken, 2 x snijen met eiersnijder, zodat je blokjes hebt stukjes ham stukjes augurk wat ui (?) mayo peper zout kerrie allemaal door elkaar en ![]() | |
Fio | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:07 |
Dit recept kreeg ik laatst van iemand waar ik erg lekkere eiersalade had gegeten. eieren koken en prakken alles bij elkaar doen en mengen | |
devv05 | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:08 |
mosterd witte peper zout ei peterselie dat sowieso | |
stame | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:11 |
quote:kijk die heeft er verstand van ![]() | |
Morwen | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:12 |
Hoe minder hoe lekkerder eigenlijk, zo maak ik hem: Eieren | |
knuppelhout | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:17 |
nee bah, geen appel! ons recept: zeer succesvol op feestjes. eieren koken&prakken | |
lurf_doctor | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:20 |
Appel en Ham horen daar volgens mij niet zo in thuis. Wel bieslook, koksroom (iets minder mayo) en wat kruiden die je lekker vind (beetje aromat, thijm, zout en peper) ![]() | |
Mirjam | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:21 |
quote:het zal je verbazen hoe goed ham erbij past. | |
Christine | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:26 |
Ik doe altijd: - ei (gek he? ![]() - ui - mayo - kerrie - zout - peper - bieslook - mosterd | |
knuppelhout | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:37 |
quote:inderdaad, was ik nog vergeten te zeggen: bieslook moet erin | |
lurf_doctor | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:43 |
quote:Ik zal het eens proberen, ik maak eik alleen voor feesten en partijen eiersalade en houd 'm dan meestal geschikt voor Vego's ![]() | |
Camelio | dinsdag 17 februari 2004 @ 12:35 |
quote:The same here, meestal laat ik de ui wel weg. ![]() | |
assepoes | dinsdag 17 februari 2004 @ 14:01 |
- 2 eieren - blikje tonijn op water - mayonaise - redelijk wat zout en peper om het wat pittiger te maken Dit alles door elkaar prakken. | |
Tedda | dinsdag 17 februari 2004 @ 15:11 |
Klinkt goed allemaal!!! | |
rvrb_ke | dinsdag 17 februari 2004 @ 15:28 |
quote:Hier ben ik het wel mee eens... Mijn receptje: - ei Ei prakken en er de mayo, fijngesnipperde peterselie en bieslook, peper, zout en kerriepoeder onder mengen... En ik eet het meestal op een mals broodje met er enkele zilveruitjes op. | |
Sanneke | woensdag 18 februari 2004 @ 11:15 |
quote:same here alleen dan zonder mosterd | |
zhe-devilll | woensdag 18 februari 2004 @ 11:17 |
Vers klein Preitje erdoorheen doen ei natuurlijk mayo en drupje maggi | |
Mr-Z | woensdag 18 februari 2004 @ 21:41 |
ik doe altijd: 8 eieren in blokjes (2x door de eier snijder) Lekkerder als deze kan gewoon niet! | |
Martijn_77 | vrijdag 1 oktober 2004 @ 13:22 |
quote:Mayo en maggi zijn echt essentieel De smippele variant maak ik meestal met: Mayo Zout en Pepper Kerrie en Parika poeder Beetje Maggi Ei en eventueel een heel fijn gehakt uitje Ga er zo weer een beetje van maken | |
kaputwiehund | vrijdag 1 oktober 2004 @ 13:52 |
In plaats van de gewone ui, kun ook rode uien er in doen. Maakt het net iets lekkerder. | |
bloodymary | vrijdag 1 oktober 2004 @ 13:54 |
Hoe dan ook, altijd verse bieslook er in doen!!!! | |
PyTh | vrijdag 1 oktober 2004 @ 14:23 |
8 eieren 3 eetlepels Mayo Grote Teen Knoflook beetje zout beetje peper 2 theelepels Heinz Hot Ketchup 1 theelepel Duivelse Mosterd 1 eetlepel creme freche 1 eetlepel kerriepoeder Verse Bieslook Succes verzekerd! | |
twentemeisje | vrijdag 1 oktober 2004 @ 14:27 |
quote:Zo maakt TM haar eiersalade ook... (water in mond loopt) | |
Pietverdriet | vrijdag 1 oktober 2004 @ 14:53 |
Een goeie eiersalade is de kunst van het weglaten. imho is een eiersalade Ei, mayonaise, zout, peper, wat verse groene kruiden. eventueel een weinig Worchester saus en wat tabasco. Maar geen ui, augurk, etc, dat verpest de fijne smaak. Een goede garnalensalada is ook alleen noordzeegarnalen en mayo, met eventueel wat tabasco en wat zout. Minder is duidelijk meer. HEt is met lekker eten net als met kleurenmengen, als je teveel door elkaar roert wordt het bruingrijs. | |
DrFonk | vrijdag 1 oktober 2004 @ 16:09 |
- ei - mayo - veel kerriepoeder - verse zwarte peper - zout - klein beetje ketjap - heel klein beetje curry alles mengen en smullen maar! | |
NIels25 | vrijdag 1 oktober 2004 @ 17:03 |
ik ga altijd voor de versie waarbij ik mayo en yoghurt doe in gelijke delen... niet veel minder smaak, wel veel minder vet! | |
knuppelhout | vrijdag 1 oktober 2004 @ 17:25 |
idd! maar wel een klein beetje ui (maar wel HEEL fijn gesneden) voor garnalensalade vind ik: garnalen, mayo, beetje ketchup, worcestersaus en een beetje sherry, peper,zout krijg er zin in! | |
Pietverdriet | vrijdag 1 oktober 2004 @ 17:54 |
quote:Neem je noordzee garnalen (kleine grijze wat duurdere) of Atlantische (licht roze, wat goedkoper)? | |
knuppelhout | vrijdag 1 oktober 2004 @ 19:05 |
ik gebruik eigenlijk het liefst hollandsche garnalen omdat ze meer smaak hebben, maar scandinavische zijn ook lekker (en zien er mooier uit, da's ook wat waard) ik ga zo met een aantal vrienden en mn vriendin samen eten, iedereen heeft 3 tapas gemaakt. een van mijne is hollandse garnalenkroketjes (LEKKER!) maargoed, dit topic ging over eieren (andere tapa van mn vriendin: simpel gevulde eieren) | |
Kos | vrijdag 1 oktober 2004 @ 19:24 |
Niemand kaas in zijn eiersalade? Heerlijk!: Eitjes, Mayo, Zout, Peper, Kaas (plakjes en die dan in kleine stukjes snijden) Peterselie | |
Drive-r | vrijdag 1 oktober 2004 @ 23:12 |
quote:Hier sta ik volledig achter. Lees allemaal eens rustig de recepten hier door, sommige mensen weten er 5 kruiden, peper, zout en aromat doorheen te krijgen! Dan smaakt het behoorlijk ja, maar waarnaar? Persoonlijk is eiersalade voor mij ei, verse mayo en bieslook. Omdat ik zelf nogal verzot ben op kappertjes, hier ook een beetje van, maar heel soms. Het is geen kunst om iets aparts neer te zetten als je er maar van alles doorheen gooit, dan kunnen we net zo goed alles met de megakruiden-mix klaarmaken... smaakt het tenminste allemaal hetzelfde | |
bloempjuh | zondag 3 oktober 2004 @ 13:51 |
Ik gooi er meestal nog wat walnoten doorheen, voor extra eiwitten ![]() Verder scharrelei, bieslook, yoghurt, mayo.. ![]() | |
knuppelhout | zondag 3 oktober 2004 @ 14:05 |
en kerrie | |
Kos | woensdag 6 oktober 2004 @ 11:29 |
kahaaaaaaaas... Er moet kaas in! | |
Ferdi81 | dinsdag 11 januari 2005 @ 11:22 |
iemand nog een tip waar ik een lekkere eiersalade mee kan maken : eieren / mayo / beetje olie ?? bij voorbaat hartelijk dank voor jullie tips | |
Mirjam | dinsdag 11 januari 2005 @ 11:24 |
eieren koken, afkoelen, pellen 2 keer snijden met een eiersnijder, zodat je kleine stukjes krijgt. mayo, peper, [veel] kerrie, evt. een beetje zout erbij wat augurkjes en ui in kleine stukjes snijden en erbij doen plakjes achterham in kleine stukjes erbij en dat was m wel geloof ik ![]() | |
korenwolf | dinsdag 11 januari 2005 @ 11:36 |
Stukjes (verse) bieslook erdoor ![]() | |
wendytje | dinsdag 11 januari 2005 @ 12:27 |
gekookte eieren klein maken met een vork, mayonaise, theelepel mosterd, klein uitje, beetje ketjap (zoet), beetje maggie, veel kerrie, beetje paprikapoeder En pas proeven na een urrtje of twee in de koelkast. Dan eventueel nog een beetje van iets toevoegen naar smaak. Alles moet eerst even op elkaar inwerken namelijk. Als je meteen proeft, zijn de smaken nog veel minder sterk. Is bij ons in de familie een SUPER recept | |
Sabrina1981 | dinsdag 11 januari 2005 @ 13:01 |
Wij maken het thuis zo: Eieren koken (ja echt waar ![]() | |
PrintScrn.nl | dinsdag 11 januari 2005 @ 22:12 |
Geen augurken... Kaas moet erin... plakjes snijden.. die plakjes klein snijden... erdoor gooien met de mayo peper en zout. wellicht klein beetje bieslook of peterselie erdoor... | |
scruffy | dinsdag 11 januari 2005 @ 22:22 |
eitjes in kleine stukjes hakken, kleine stukjes ui er door, met zout, dan wat mayo en wat curry voor de kleur en smaak en missch met bieslook ook wel feestelijk hahaha! zo heb ik t iig het liefst (zonder de bieslook dan) geloof ook nog wel iets peper dr bij ![]() | |
winterapfel | dinsdag 11 januari 2005 @ 22:31 |
damn :p lijken wel allemaal jamies hierzo!! | |
Martijn_77 | dinsdag 11 januari 2005 @ 23:27 |
quote:Wat voor kaas gebruik je dan? | |
Mr-Z | woensdag 12 januari 2005 @ 11:28 |
neeeee het moet anders ![]() ![]() 8 a 9 eieren, zakje uiendressing van de duyvis!, flink wat mayo/frietsaus, beetje kurry en klaar! lekkerder kan gewoon niet.. en deze is lekker makkelijk.! Is het niet iets om een eiersalade meeting te organiseren ![]() | |
Vork | donderdag 13 januari 2005 @ 00:12 |
Wat doen jullie er allemaal veel zure rommel doorheen? Smaakt je eiersalada dan niet practisch naar, hetzelfde als de eiersalade van Aldi, de Noordzee? Ik kan me het beste vinden in deze ' variant':quote: |