FOK!forum / Culinesse à gogo / Eiersalade
saddam_Pinten_mandinsdag 17 februari 2004 @ 11:01
Hoi,

Ik vraag me af wat het geheim is van een super lekkere eiersalade. Gekookte eieren in blokjes, mayonaise en ui mengen ken ik, maar hoe kun je hem wat uitgebreider maken?

Mirjamdinsdag 17 februari 2004 @ 11:07
hoeveelheden weet ik ff niet uit mn hoofd maar ingredienten wel
eieren koken, 2 x snijen met eiersnijder, zodat je blokjes hebt
stukjes ham
stukjes augurk
wat ui (?)
mayo
peper
zout
kerrie
allemaal door elkaar en
Fiodinsdag 17 februari 2004 @ 11:07
Dit recept kreeg ik laatst van iemand waar ik erg lekkere eiersalade had gegeten.

eieren koken en prakken
zilveruitjes, zoetzur augurken, kerrie, paprikapoeder, tijm, bascilicum, oregano, peper, aromat, knoflook, mayonaise

alles bij elkaar doen en mengen

devv05dinsdag 17 februari 2004 @ 11:08
mosterd
witte peper
zout
ei
peterselie

dat sowieso

stamedinsdag 17 februari 2004 @ 11:11
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:07 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoeveelheden weet ik ff niet uit mn hoofd maar ingredienten wel
eieren koken, 2 x snijen met eiersnijder, zodat je blokjes hebt
stukjes ham
stukjes augurk
wat ui (?)
mayo
peper
zout
kerrie
allemaal door elkaar en
kijk die heeft er verstand van
Morwendinsdag 17 februari 2004 @ 11:12
Hoe minder hoe lekkerder eigenlijk, zo maak ik hem:

Eieren
ECHTE mayonaise
Appeltje
Klein beetje zout
Ter garnering: Peterselie.

knuppelhoutdinsdag 17 februari 2004 @ 11:17
nee bah, geen appel!

ons recept: zeer succesvol op feestjes.

eieren koken&prakken
halve ui/klein uitje
halfvolle mayo (calve, proef je niks van)
kwark (evenveel als mayo)
peper, zout
en best veel kerrie

lurf_doctordinsdag 17 februari 2004 @ 11:20
Appel en Ham horen daar volgens mij niet zo in thuis.
Wel bieslook, koksroom (iets minder mayo) en wat kruiden die je lekker vind (beetje aromat, thijm, zout en peper)
Mirjamdinsdag 17 februari 2004 @ 11:21
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:20 schreef lurf_doctor het volgende:
Appel en Ham horen daar volgens mij niet zo in thuis.
Wel bieslook, koksroom (iets minder mayo) en wat kruiden die je lekker vind (beetje aromat, thijm, zout en peper)
het zal je verbazen hoe goed ham erbij past.
Christinedinsdag 17 februari 2004 @ 11:26
Ik doe altijd:
- ei (gek he? )
- ui
- mayo
- kerrie
- zout
- peper
- bieslook
- mosterd
knuppelhoutdinsdag 17 februari 2004 @ 11:37
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:20 schreef lurf_doctor het volgende:
Appel en Ham horen daar volgens mij niet zo in thuis.
Wel bieslook, koksroom (iets minder mayo) en wat kruiden die je lekker vind (beetje aromat, thijm, zout en peper)
inderdaad, was ik nog vergeten te zeggen: bieslook moet erin
lurf_doctordinsdag 17 februari 2004 @ 11:43
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:21 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

het zal je verbazen hoe goed ham erbij past.


Ik zal het eens proberen, ik maak eik alleen voor feesten en partijen eiersalade en houd 'm dan meestal geschikt voor Vego's
Cameliodinsdag 17 februari 2004 @ 12:35
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:26 schreef Christine het volgende:
Ik doe altijd:
- ei (gek he? )
- ui
- mayo
- kerrie
- zout
- peper
- bieslook
- mosterd
The same here, meestal laat ik de ui wel weg.
assepoesdinsdag 17 februari 2004 @ 14:01
- 2 eieren
- blikje tonijn op water
- mayonaise
- redelijk wat zout en peper om het wat pittiger te maken

Dit alles door elkaar prakken.

Teddadinsdag 17 februari 2004 @ 15:11
Klinkt goed allemaal!!!
rvrb_kedinsdag 17 februari 2004 @ 15:28
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:12 schreef Morwen het volgende:
Hoe minder hoe lekkerder eigenlijk
Hier ben ik het wel mee eens...

Mijn receptje:

- ei
- peterselie
- peper en zout
- bieslook
- klein beetje kerriepoeder
- mayonaise

Ei prakken en er de mayo, fijngesnipperde peterselie en bieslook, peper, zout en kerriepoeder onder mengen...

En ik eet het meestal op een mals broodje met er enkele zilveruitjes op.

Sannekewoensdag 18 februari 2004 @ 11:15
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 12:35 schreef Camelio het volgende:

[..]

The same here, meestal laat ik de ui wel weg.


same here alleen dan zonder mosterd
zhe-devilllwoensdag 18 februari 2004 @ 11:17
Vers klein Preitje erdoorheen doen
ei natuurlijk
mayo en drupje maggi
Mr-Zwoensdag 18 februari 2004 @ 21:41
ik doe altijd:

8 eieren in blokjes (2x door de eier snijder)
beetje knoflook saus
een zakje uien dressing van de duyvis!
net zo lang mayo toevoegen tot de juiste dikte is bereikt.

Lekkerder als deze kan gewoon niet!

Martijn_77vrijdag 1 oktober 2004 @ 13:22
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 11:17 schreef zhe-devilll het volgende:
mayo en drupje maggi
Mayo en maggi zijn echt essentieel

De smippele variant maak ik meestal met:
Mayo
Zout en Pepper
Kerrie en Parika poeder
Beetje Maggi
Ei

en eventueel een heel fijn gehakt uitje

Ga er zo weer een beetje van maken
kaputwiehundvrijdag 1 oktober 2004 @ 13:52
In plaats van de gewone ui, kun ook rode uien er in doen. Maakt het net iets lekkerder.
bloodymaryvrijdag 1 oktober 2004 @ 13:54
Hoe dan ook, altijd verse bieslook er in doen!!!!
PyThvrijdag 1 oktober 2004 @ 14:23
8 eieren
3 eetlepels Mayo
Grote Teen Knoflook
beetje zout
beetje peper
2 theelepels Heinz Hot Ketchup
1 theelepel Duivelse Mosterd
1 eetlepel creme freche
1 eetlepel kerriepoeder
Verse Bieslook

Succes verzekerd!
twentemeisjevrijdag 1 oktober 2004 @ 14:27
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2004 13:22 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Mayo en maggi zijn echt essentieel

De smippele variant maak ik meestal met:
Mayo
Zout en Pepper
Kerrie en Parika poeder
Beetje Maggi
Ei

en eventueel een heel fijn gehakt uitje
Zo maakt TM haar eiersalade ook... (water in mond loopt)
Pietverdrietvrijdag 1 oktober 2004 @ 14:53
Een goeie eiersalade is de kunst van het weglaten.
imho is een eiersalade
Ei, mayonaise, zout, peper, wat verse groene kruiden.
eventueel een weinig Worchester saus en wat tabasco.
Maar geen ui, augurk, etc, dat verpest de fijne smaak.

Een goede garnalensalada is ook alleen noordzeegarnalen en mayo, met eventueel wat tabasco en wat zout.
Minder is duidelijk meer.
HEt is met lekker eten net als met kleurenmengen, als je teveel door elkaar roert wordt het bruingrijs.
DrFonkvrijdag 1 oktober 2004 @ 16:09
- ei
- mayo
- veel kerriepoeder
- verse zwarte peper
- zout
- klein beetje ketjap
- heel klein beetje curry

alles mengen en smullen maar!
NIels25vrijdag 1 oktober 2004 @ 17:03
ik ga altijd voor de versie waarbij ik mayo en yoghurt doe in gelijke delen... niet veel minder smaak, wel veel minder vet!
knuppelhoutvrijdag 1 oktober 2004 @ 17:25
idd!
maar wel een klein beetje ui (maar wel HEEL fijn gesneden)

voor garnalensalade vind ik:
garnalen, mayo, beetje ketchup, worcestersaus en een beetje sherry, peper,zout

krijg er zin in!
Pietverdrietvrijdag 1 oktober 2004 @ 17:54
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2004 17:25 schreef knuppelhout het volgende:
idd!
maar wel een klein beetje ui (maar wel HEEL fijn gesneden)

voor garnalensalade vind ik:
garnalen, mayo, beetje ketchup, worcestersaus en een beetje sherry, peper,zout

krijg er zin in!
Neem je noordzee garnalen (kleine grijze wat duurdere) of Atlantische (licht roze, wat goedkoper)?
knuppelhoutvrijdag 1 oktober 2004 @ 19:05
ik gebruik eigenlijk het liefst hollandsche garnalen omdat ze meer smaak hebben, maar scandinavische zijn ook lekker (en zien er mooier uit, da's ook wat waard)

ik ga zo met een aantal vrienden en mn vriendin samen eten, iedereen heeft 3 tapas gemaakt. een van mijne is hollandse garnalenkroketjes (LEKKER!)
maargoed, dit topic ging over eieren (andere tapa van mn vriendin: simpel gevulde eieren)
Kosvrijdag 1 oktober 2004 @ 19:24
Niemand kaas in zijn eiersalade? Heerlijk!:

Eitjes,
Mayo,
Zout,
Peper,
Kaas (plakjes en die dan in kleine stukjes snijden)
Peterselie
Drive-rvrijdag 1 oktober 2004 @ 23:12
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2004 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goeie eiersalade is de kunst van het weglaten.
imho is een eiersalade
Ei, mayonaise, zout, peper, wat verse groene kruiden.
eventueel een weinig Worchester saus en wat tabasco.
Maar geen ui, augurk, etc, dat verpest de fijne smaak.

Een goede garnalensalada is ook alleen noordzeegarnalen en mayo, met eventueel wat tabasco en wat zout.
Minder is duidelijk meer.
HEt is met lekker eten net als met kleurenmengen, als je teveel door elkaar roert wordt het bruingrijs.
Hier sta ik volledig achter. Lees allemaal eens rustig de recepten hier door, sommige mensen weten er 5 kruiden, peper, zout en aromat doorheen te krijgen! Dan smaakt het behoorlijk ja, maar waarnaar? Persoonlijk is eiersalade voor mij ei, verse mayo en bieslook. Omdat ik zelf nogal verzot ben op kappertjes, hier ook een beetje van, maar heel soms. Het is geen kunst om iets aparts neer te zetten als je er maar van alles doorheen gooit, dan kunnen we net zo goed alles met de megakruiden-mix klaarmaken... smaakt het tenminste allemaal hetzelfde
bloempjuhzondag 3 oktober 2004 @ 13:51
Ik gooi er meestal nog wat walnoten doorheen, voor extra eiwitten
Verder scharrelei, bieslook, yoghurt, mayo..
knuppelhoutzondag 3 oktober 2004 @ 14:05
en kerrie
Koswoensdag 6 oktober 2004 @ 11:29
kahaaaaaaaas... Er moet kaas in!
Ferdi81dinsdag 11 januari 2005 @ 11:22
iemand nog een tip waar ik een lekkere eiersalade mee kan maken :

eieren / mayo / beetje olie ??

bij voorbaat hartelijk dank voor jullie tips
Mirjamdinsdag 11 januari 2005 @ 11:24
eieren koken, afkoelen, pellen
2 keer snijden met een eiersnijder, zodat je kleine stukjes krijgt.
mayo, peper, [veel] kerrie, evt. een beetje zout erbij
wat augurkjes en ui in kleine stukjes snijden en erbij doen
plakjes achterham in kleine stukjes erbij

en dat was m wel geloof ik
korenwolfdinsdag 11 januari 2005 @ 11:36
Stukjes (verse) bieslook erdoor
wendytjedinsdag 11 januari 2005 @ 12:27
gekookte eieren klein maken met een vork, mayonaise, theelepel mosterd, klein uitje, beetje ketjap (zoet), beetje maggie, veel kerrie, beetje paprikapoeder
En pas proeven na een urrtje of twee in de koelkast. Dan eventueel nog een beetje van iets toevoegen naar smaak. Alles moet eerst even op elkaar inwerken namelijk. Als je meteen proeft, zijn de smaken nog veel minder sterk.
Is bij ons in de familie een SUPER recept
Sabrina1981dinsdag 11 januari 2005 @ 13:01
Wij maken het thuis zo:

Eieren koken (ja echt waar ). Kleine stukjes met de eiersnijder of prakken met een vork. Mayonaise erdoor heen. Peper en zout voor de smaak en een augurkje erdoor.
PrintScrn.nldinsdag 11 januari 2005 @ 22:12
Geen augurken... Kaas moet erin... plakjes snijden.. die plakjes klein snijden... erdoor gooien met de mayo peper en zout. wellicht klein beetje bieslook of peterselie erdoor...
scruffydinsdag 11 januari 2005 @ 22:22
eitjes in kleine stukjes hakken, kleine stukjes ui er door, met zout, dan wat mayo en wat curry voor de kleur en smaak en missch met bieslook ook wel feestelijk hahaha! zo heb ik t iig het liefst (zonder de bieslook dan) geloof ook nog wel iets peper dr bij
winterapfeldinsdag 11 januari 2005 @ 22:31
damn :p lijken wel allemaal jamies hierzo!!
Martijn_77dinsdag 11 januari 2005 @ 23:27
quote:
Op woensdag 6 oktober 2004 11:29 schreef Kos het volgende:
kahaaaaaaaas... Er moet kaas in!
Wat voor kaas gebruik je dan?
Mr-Zwoensdag 12 januari 2005 @ 11:28
neeeee het moet anders zoals al in vorig topic vermeld door moi

8 a 9 eieren, zakje uiendressing van de duyvis!, flink wat mayo/frietsaus, beetje kurry en klaar! lekkerder kan gewoon niet.. en deze is lekker makkelijk.!

Is het niet iets om een eiersalade meeting te organiseren heb je meteen een CUL meeting waar we al zo lang op zitten te wachten
Vorkdonderdag 13 januari 2005 @ 00:12
Wat doen jullie er allemaal veel zure rommel doorheen? Smaakt je eiersalada dan niet practisch naar, hetzelfde als de eiersalade van Aldi, de Noordzee? Ik kan me het beste vinden in deze ' variant':
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2004 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goeie eiersalade is de kunst van het weglaten.
imho is een eiersalade
Ei, mayonaise, zout, peper, wat verse groene kruiden.
eventueel een weinig Worchester saus en wat tabasco.
Maar geen ui, augurk, etc, dat verpest de fijne smaak.