abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17249511
Hoi,

Ik vraag me af wat het geheim is van een super lekkere eiersalade. Gekookte eieren in blokjes, mayonaise en ui mengen ken ik, maar hoe kun je hem wat uitgebreider maken?

pi_17249635
hoeveelheden weet ik ff niet uit mn hoofd maar ingredienten wel
eieren koken, 2 x snijen met eiersnijder, zodat je blokjes hebt
stukjes ham
stukjes augurk
wat ui (?)
mayo
peper
zout
kerrie
allemaal door elkaar en
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_17249656
Dit recept kreeg ik laatst van iemand waar ik erg lekkere eiersalade had gegeten.

eieren koken en prakken
zilveruitjes, zoetzur augurken, kerrie, paprikapoeder, tijm, bascilicum, oregano, peper, aromat, knoflook, mayonaise

alles bij elkaar doen en mengen

pi_17249680
mosterd
witte peper
zout
ei
peterselie

dat sowieso

pi_17249748
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:07 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoeveelheden weet ik ff niet uit mn hoofd maar ingredienten wel
eieren koken, 2 x snijen met eiersnijder, zodat je blokjes hebt
stukjes ham
stukjes augurk
wat ui (?)
mayo
peper
zout
kerrie
allemaal door elkaar en
kijk die heeft er verstand van
pi_17249760
Hoe minder hoe lekkerder eigenlijk, zo maak ik hem:

Eieren
ECHTE mayonaise
Appeltje
Klein beetje zout
Ter garnering: Peterselie.

I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_17249915
nee bah, geen appel!

ons recept: zeer succesvol op feestjes.

eieren koken&prakken
halve ui/klein uitje
halfvolle mayo (calve, proef je niks van)
kwark (evenveel als mayo)
peper, zout
en best veel kerrie

voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_17249993
Appel en Ham horen daar volgens mij niet zo in thuis.
Wel bieslook, koksroom (iets minder mayo) en wat kruiden die je lekker vind (beetje aromat, thijm, zout en peper)
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_17250009
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:20 schreef lurf_doctor het volgende:
Appel en Ham horen daar volgens mij niet zo in thuis.
Wel bieslook, koksroom (iets minder mayo) en wat kruiden die je lekker vind (beetje aromat, thijm, zout en peper)
het zal je verbazen hoe goed ham erbij past.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 17 februari 2004 @ 11:26:32 #10
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_17250101
Ik doe altijd:
- ei (gek he? )
- ui
- mayo
- kerrie
- zout
- peper
- bieslook
- mosterd
pi_17250315
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:20 schreef lurf_doctor het volgende:
Appel en Ham horen daar volgens mij niet zo in thuis.
Wel bieslook, koksroom (iets minder mayo) en wat kruiden die je lekker vind (beetje aromat, thijm, zout en peper)
inderdaad, was ik nog vergeten te zeggen: bieslook moet erin
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_17250465
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:21 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

het zal je verbazen hoe goed ham erbij past.


Ik zal het eens proberen, ik maak eik alleen voor feesten en partijen eiersalade en houd 'm dan meestal geschikt voor Vego's
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_17251602
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:26 schreef Christine het volgende:
Ik doe altijd:
- ei (gek he? )
- ui
- mayo
- kerrie
- zout
- peper
- bieslook
- mosterd
The same here, meestal laat ik de ui wel weg.
Een dag niet lekker gegeten is een dag niet geleefd!!
pi_17253720
- 2 eieren
- blikje tonijn op water
- mayonaise
- redelijk wat zout en peper om het wat pittiger te maken

Dit alles door elkaar prakken.

pi_17255595
Klinkt goed allemaal!!!
pi_17256155
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 11:12 schreef Morwen het volgende:
Hoe minder hoe lekkerder eigenlijk
Hier ben ik het wel mee eens...

Mijn receptje:

- ei
- peterselie
- peper en zout
- bieslook
- klein beetje kerriepoeder
- mayonaise

Ei prakken en er de mayo, fijngesnipperde peterselie en bieslook, peper, zout en kerriepoeder onder mengen...

En ik eet het meestal op een mals broodje met er enkele zilveruitjes op.

I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_17279556
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 12:35 schreef Camelio het volgende:

[..]

The same here, meestal laat ik de ui wel weg.


same here alleen dan zonder mosterd
pi_17279597
Vers klein Preitje erdoorheen doen
ei natuurlijk
mayo en drupje maggi
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  woensdag 18 februari 2004 @ 21:41:13 #19
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_17296775
ik doe altijd:

8 eieren in blokjes (2x door de eier snijder)
beetje knoflook saus
een zakje uien dressing van de duyvis!
net zo lang mayo toevoegen tot de juiste dikte is bereikt.

Lekkerder als deze kan gewoon niet!

  vrijdag 1 oktober 2004 @ 13:22:00 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22329765
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 11:17 schreef zhe-devilll het volgende:
mayo en drupje maggi
Mayo en maggi zijn echt essentieel

De smippele variant maak ik meestal met:
Mayo
Zout en Pepper
Kerrie en Parika poeder
Beetje Maggi
Ei

en eventueel een heel fijn gehakt uitje

Ga er zo weer een beetje van maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22330453
In plaats van de gewone ui, kun ook rode uien er in doen. Maakt het net iets lekkerder.
Zu hause ist alles besser
pi_22330505
Hoe dan ook, altijd verse bieslook er in doen!!!!
  vrijdag 1 oktober 2004 @ 14:23:24 #23
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_22331124
8 eieren
3 eetlepels Mayo
Grote Teen Knoflook
beetje zout
beetje peper
2 theelepels Heinz Hot Ketchup
1 theelepel Duivelse Mosterd
1 eetlepel creme freche
1 eetlepel kerriepoeder
Verse Bieslook

Succes verzekerd!
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
  vrijdag 1 oktober 2004 @ 14:27:27 #24
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_22331212
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2004 13:22 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Mayo en maggi zijn echt essentieel

De smippele variant maak ik meestal met:
Mayo
Zout en Pepper
Kerrie en Parika poeder
Beetje Maggi
Ei

en eventueel een heel fijn gehakt uitje
Zo maakt TM haar eiersalade ook... (water in mond loopt)
  vrijdag 1 oktober 2004 @ 14:53:07 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22331776
Een goeie eiersalade is de kunst van het weglaten.
imho is een eiersalade
Ei, mayonaise, zout, peper, wat verse groene kruiden.
eventueel een weinig Worchester saus en wat tabasco.
Maar geen ui, augurk, etc, dat verpest de fijne smaak.

Een goede garnalensalada is ook alleen noordzeegarnalen en mayo, met eventueel wat tabasco en wat zout.
Minder is duidelijk meer.
HEt is met lekker eten net als met kleurenmengen, als je teveel door elkaar roert wordt het bruingrijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 oktober 2004 @ 16:09:06 #26
42661 DrFonk
Dealer of Funky Music
pi_22333466
- ei
- mayo
- veel kerriepoeder
- verse zwarte peper
- zout
- klein beetje ketjap
- heel klein beetje curry

alles mengen en smullen maar!
They say you jive and game but can't be changed. On the positive side, you are my piece of the rock and I love you CC
  vrijdag 1 oktober 2004 @ 17:03:32 #27
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_22334627
ik ga altijd voor de versie waarbij ik mayo en yoghurt doe in gelijke delen... niet veel minder smaak, wel veel minder vet!
pi_22335056
idd!
maar wel een klein beetje ui (maar wel HEEL fijn gesneden)

voor garnalensalade vind ik:
garnalen, mayo, beetje ketchup, worcestersaus en een beetje sherry, peper,zout

krijg er zin in!
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  vrijdag 1 oktober 2004 @ 17:54:43 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22335593
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2004 17:25 schreef knuppelhout het volgende:
idd!
maar wel een klein beetje ui (maar wel HEEL fijn gesneden)

voor garnalensalade vind ik:
garnalen, mayo, beetje ketchup, worcestersaus en een beetje sherry, peper,zout

krijg er zin in!
Neem je noordzee garnalen (kleine grijze wat duurdere) of Atlantische (licht roze, wat goedkoper)?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22336658
ik gebruik eigenlijk het liefst hollandsche garnalen omdat ze meer smaak hebben, maar scandinavische zijn ook lekker (en zien er mooier uit, da's ook wat waard)

ik ga zo met een aantal vrienden en mn vriendin samen eten, iedereen heeft 3 tapas gemaakt. een van mijne is hollandse garnalenkroketjes (LEKKER!)
maargoed, dit topic ging over eieren (andere tapa van mn vriendin: simpel gevulde eieren)
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_22337061
Niemand kaas in zijn eiersalade? Heerlijk!:

Eitjes,
Mayo,
Zout,
Peper,
Kaas (plakjes en die dan in kleine stukjes snijden)
Peterselie
...
pi_22342090
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2004 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goeie eiersalade is de kunst van het weglaten.
imho is een eiersalade
Ei, mayonaise, zout, peper, wat verse groene kruiden.
eventueel een weinig Worchester saus en wat tabasco.
Maar geen ui, augurk, etc, dat verpest de fijne smaak.

Een goede garnalensalada is ook alleen noordzeegarnalen en mayo, met eventueel wat tabasco en wat zout.
Minder is duidelijk meer.
HEt is met lekker eten net als met kleurenmengen, als je teveel door elkaar roert wordt het bruingrijs.
Hier sta ik volledig achter. Lees allemaal eens rustig de recepten hier door, sommige mensen weten er 5 kruiden, peper, zout en aromat doorheen te krijgen! Dan smaakt het behoorlijk ja, maar waarnaar? Persoonlijk is eiersalade voor mij ei, verse mayo en bieslook. Omdat ik zelf nogal verzot ben op kappertjes, hier ook een beetje van, maar heel soms. Het is geen kunst om iets aparts neer te zetten als je er maar van alles doorheen gooit, dan kunnen we net zo goed alles met de megakruiden-mix klaarmaken... smaakt het tenminste allemaal hetzelfde
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_22371872
Ik gooi er meestal nog wat walnoten doorheen, voor extra eiwitten
Verder scharrelei, bieslook, yoghurt, mayo..
Mon 'en!
pi_22372160
en kerrie
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_22439337
kahaaaaaaaas... Er moet kaas in!
...
  dinsdag 11 januari 2005 @ 11:22:12 #36
92655 Ferdi81
omdat............
pi_24515150
iemand nog een tip waar ik een lekkere eiersalade mee kan maken :

eieren / mayo / beetje olie ??

bij voorbaat hartelijk dank voor jullie tips
pi_24515173
eieren koken, afkoelen, pellen
2 keer snijden met een eiersnijder, zodat je kleine stukjes krijgt.
mayo, peper, [veel] kerrie, evt. een beetje zout erbij
wat augurkjes en ui in kleine stukjes snijden en erbij doen
plakjes achterham in kleine stukjes erbij

en dat was m wel geloof ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_24515347
Stukjes (verse) bieslook erdoor
pi_24516101
gekookte eieren klein maken met een vork, mayonaise, theelepel mosterd, klein uitje, beetje ketjap (zoet), beetje maggie, veel kerrie, beetje paprikapoeder
En pas proeven na een urrtje of twee in de koelkast. Dan eventueel nog een beetje van iets toevoegen naar smaak. Alles moet eerst even op elkaar inwerken namelijk. Als je meteen proeft, zijn de smaken nog veel minder sterk.
Is bij ons in de familie een SUPER recept
uit een aspergernest
pi_24516547
Wij maken het thuis zo:

Eieren koken (ja echt waar ). Kleine stukjes met de eiersnijder of prakken met een vork. Mayonaise erdoor heen. Peper en zout voor de smaak en een augurkje erdoor.
  dinsdag 11 januari 2005 @ 22:12:09 #41
105466 PrintScrn.nl
Koekje d'r bij?
pi_24522322
Geen augurken... Kaas moet erin... plakjes snijden.. die plakjes klein snijden... erdoor gooien met de mayo peper en zout. wellicht klein beetje bieslook of peterselie erdoor...
  dinsdag 11 januari 2005 @ 22:22:43 #42
100189 scruffy
bunny ...undercover
pi_24522487
eitjes in kleine stukjes hakken, kleine stukjes ui er door, met zout, dan wat mayo en wat curry voor de kleur en smaak en missch met bieslook ook wel feestelijk hahaha! zo heb ik t iig het liefst (zonder de bieslook dan) geloof ook nog wel iets peper dr bij
you're already the voice inside my head
Deep in our hearts you will live again
Skr | Stickie zegt: hiya sweety
pi_24522655
damn :p lijken wel allemaal jamies hierzo!!
  dinsdag 11 januari 2005 @ 23:27:09 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24523488
quote:
Op woensdag 6 oktober 2004 11:29 schreef Kos het volgende:
kahaaaaaaaas... Er moet kaas in!
Wat voor kaas gebruik je dan?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 12 januari 2005 @ 11:28:36 #45
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_24530078
neeeee het moet anders zoals al in vorig topic vermeld door moi

8 a 9 eieren, zakje uiendressing van de duyvis!, flink wat mayo/frietsaus, beetje kurry en klaar! lekkerder kan gewoon niet.. en deze is lekker makkelijk.!

Is het niet iets om een eiersalade meeting te organiseren heb je meteen een CUL meeting waar we al zo lang op zitten te wachten
  donderdag 13 januari 2005 @ 00:12:21 #46
3878 Vork
Manisch creatief
pi_24538688
Wat doen jullie er allemaal veel zure rommel doorheen? Smaakt je eiersalada dan niet practisch naar, hetzelfde als de eiersalade van Aldi, de Noordzee? Ik kan me het beste vinden in deze ' variant':
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2004 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goeie eiersalade is de kunst van het weglaten.
imho is een eiersalade
Ei, mayonaise, zout, peper, wat verse groene kruiden.
eventueel een weinig Worchester saus en wat tabasco.
Maar geen ui, augurk, etc, dat verpest de fijne smaak.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')