Randa_v | zondag 15 februari 2004 @ 21:17 |
Nou broodbakmachine topic deel 2 is geopend. Het vorige topic: quote:Wat voor soort meel gebruik je dan? Ik vind het toch wel een goedkoop broodje. Voor mezelf heb ik dat eigenlijk nog nooit uitgeteld. ![]() Je gebruikt ook feta, heb je daar recepten van? Ben wel nieuwsgierig. [Dit bericht is gewijzigd door Randa_v op 15-02-2004 21:25] | |
susscorfa | zondag 15 februari 2004 @ 22:10 |
ben ook benieuwe naar dat recept met feta | |
melonovy | maandag 16 februari 2004 @ 10:37 |
Ik heb laatst een brood gebakken met 40 gram olijven, 40 gram feta en 40 gram zongedroogde tomaatjes erdoor, alle ingredienten klein gesneden en een beetje specerijen erdoor en in de machine gedaan bij het vulling-alarm. het resultaat was overheerlijk!! Subliem mag ik wel zeggen! Voor 20 cent aan feta door je brood is natuurlijk mogelijk, maar proef je het dan nog wel, het lijkt me namelijk zo weinig. Verse feta is rond de 10 euro per kilo, in die som gebruik je maar 20 gram feta voor je brood, lijkt mij erg weinig eerlijk gezegd... | |
Angelic1 | maandag 16 februari 2004 @ 12:19 |
Zo'n broodbakmachin verbruikt trouwens niet zo veel stroom dat dat geweldig in de papieren gaat lopen. | |
Coelho | maandag 16 februari 2004 @ 13:28 |
Het wil me maar niet lukken een fatsoenlijk brood te bakken. Heb al verschillende verhoudingen geprobeerd maar elke keer stort het brood in het midden in tijdens het bakken. Ik kan ook nergens vinden waar dat aan zou moeten liggen. Misschien dat jullie nog tips voor mij hebben? Mijn brood bestaat uit: 500 gram meel Ik ben begonnen met 10 gram zout, maar dan was het brood niet te eten, te zout. Het water heb ik al een keer verminderd naar 300 ml, maar dat hielp ook niet. Waardoor stort het in, en hoe is dit op te lossen? Iemand?? Ik ben het beu om "bakstenen" te eten. | |
Randa_v | maandag 16 februari 2004 @ 18:19 |
quote:Het kookboekje voor de broodbakmachine geeft aan bij inzakken brood: - is het deksel open geweest? - broodbakmachine verplaatst tijdens het bakken? - staat de machine trillingsvrij opgesteld? - zijn de ingredienten juist afgewogen? Tijdens het bakken de broodbakmachine niet openen. Is het kijkvenster afgedekt kan ook helpen. Veel succes. | |
Coelho | maandag 16 februari 2004 @ 18:26 |
quote:Nee, dat doe ik nooit ![]() quote:Nope... quote:Ja quote:Met een digitale weegschaal, lijkt me dus goed te zijn. quote:Dan is ie al ingestort. Dat gebeurt meestal minuten nadat het proces van "rise 3" is overgegaan in "bake" quote:Dat ga ik nog eens proberen. Bedankt. | |
p_iglet | maandag 16 februari 2004 @ 19:50 |
quote:Als je brood inzakt nadat het al genoeg gerezen is, kun je last hebben van overrijs. Probeer het eens met maar 4 gram gist ipv 6. Ik gebruik zelf op jou hoeveelheden een theelepel gist, dit staat ongeveer gelijk aan 3 a 4 gram. En mijn broden zakken niet (meer) in. Dus wie weet kun je dit ook eens proberen. | |
Randa_v | maandag 16 februari 2004 @ 20:24 |
Ik ben momenteel een mueslibrood aan het bakken. Ben heel benieuwd naar het resultaat. Het brood is nu aan het rijsen, maar het ruikt nu al heel lekker. Nog 2,5 half uur, even geduld hebben dus. | |
Randa_v | maandag 16 februari 2004 @ 21:31 |
Net nog even havervlokken overheen gestrooid. Was al mooi gerezen. Nog even geduld. Over een 3 kwartier gaat hij bakken en dan bakt hij een uur. Mmm, altijd als ik een brood ga bakken, heb ik er al zin nog voordat hij aanstaat. Moeilijk hoor, geduld hebben. ![]() | |
Randa_v | maandag 16 februari 2004 @ 22:12 |
Het brood was nu volledig gerezen, maar stond wel erg hoog in het bakblik. Zo hoog dat zelfs de deksel een stuktje meeomhoog was gekomen. ![]() | |
Ils | dinsdag 17 februari 2004 @ 10:40 |
quote:mueslibrood, goed idee ![]() | |
Randa_v | dinsdag 17 februari 2004 @ 12:44 |
Nou, mijn mueslibrood was dus zo erg gerezen, dat hij de deksel mee omhoog nam. Hierdoor kwam er tijdens het bakken teveel lucht ineens van onder en crashte mijn brood. nu is hij niet eens lekker meer. Ga het deze week nog wel een keer overnieuw proberen. Voor mueslibrood heb ik voor een brood van 800 gram als vulling gebruikt. 200 gram rozijnen en 150 gram muesli. Muesli kun je wel het beste een dagje laten weken. Het brood heb ik daarna met havervlokken bestrooid net voor hij ging bakken. | |
Ils | dinsdag 17 februari 2004 @ 20:50 |
quote:Jammer dat t mislukt is ![]() ![]() Ik ga van het weekend maar eens een poging wagen. | |
BazP | donderdag 19 februari 2004 @ 23:11 |
Ik heb vandaag mijn eerste maisbrood gemaakt met Soubry Boerenmais meel. Erg lekker | |
Randa_v | maandag 23 februari 2004 @ 10:41 |
Vrijdag heb ik een Gemberbrood gemaakt. Het is best wel apart van smaak maar erg lekker. Het proberen waard. | |
Nijna | vrijdag 27 februari 2004 @ 10:50 |
Even een vraagje... Waar halen jullie meel? Want hier in de supermarkt vind ik alleen bloem (ik wil geen witbrood) of van dat kant en klare spul waar je alleen nog water bij hoef te knikkeren... Daar is niks aan... ![]() Overigens had ik laatst meergranen broodmix van Wrights (hoeft ook alleen water bij) die was wel lekker. Iemand nog ideeen? | |
Nijna | vrijdag 27 februari 2004 @ 20:09 |
Was ik net ff boodschappen doen en nu hadden ze ineens wel gewoon volkorenmeel, dus voor nu ben ik weer even voorzien ![]() Edit: Nog even wat anders... Ik heb hier zo'n princess 1935 machine (zo'n zilverkleurige), maar mijn brood blijft aan de bovenkant altijd een beetje bleekjes. Heb al geprobeerd wat er gebeurd als ik een donkere korst instel, maar dat haalt niet veel uit. Enkel dat de korst die in het blik zit harder wordt. Het brood smaakt verder wel goed eigenlijk, maar het oog wil ook wat... ![]() Morgen ga ik proberen een brood te bakken met appel en kaneel... ben benieuwd. [ Bericht 29% gewijzigd door Nijna op 27-02-2004 20:37:02 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 27 februari 2004 @ 20:35 |
ben net een brood aan het bakken, met zelfgemaakt zuurdesem | |
Randa_v | zaterdag 28 februari 2004 @ 12:01 |
quote:Ik haal mijn meel altijd bij de molen, tegenwoordig gebruik ik ook het gewone meel van de molen. Ik al het meel en toebehoren in een grote afsluitbare kist staan, deze heb ik laatst weer moeten vervangen door een nog grotere. Ik heb nu zoveel soorten meel in die kist staan. Van de molen gebruik het volkorenmeel en het witte meel. Hier krijg je trouwens echt niet persé een wit brood volgens mij. Want het witte meel gebruik ik om bijvoorbeeld er 250 gram bij de Waldkornmeel van soezie te doen. Die waldkorn is niet speciaal voor in de broodbakmachine maar het resultaat is toch erg goed. Ik moet zeggen dat de all-in-mixen, die waar alleen water in hoeft ook heel erg lekker zijn hoor. Maar Soezie heeft ook gewonen meel-mixen warr je wel gist, suiker, boter etc in moet doen. Ieder zijn eigen smaak. Er is zoveel keuze. Ik wil van de week weer eens een nieuw brood gaan proberen. Ik wil gaan proberen om een zemelenbrood te gaan maken. Is nl. wel goed voor mijn darmpjes denk ik. ![]() | |
SuperRembo | zaterdag 28 februari 2004 @ 19:00 |
Zometeen bij Kassa een test van broodbakmachines. (Ned3, 19:00) | |
Troel | zaterdag 28 februari 2004 @ 19:51 |
Nou, die test was wel leuk om te zien. Zeker omdat de goedkoopste ook het beste uit de test kwam. | |
SuperRembo | zaterdag 28 februari 2004 @ 20:30 |
quote:Nog even de top 3 1 AFK Broodbakautomaat BM-2 2 Inventum BM 05 3 HEMA Wat ik weer eens erg waardeloos vond waren die brooddeskundigen. Die keuren het brood alleen door te kijken en te voelen. Het brood moet terugveren als je het samendrukt, het moet zo en zo kruimig zijn, het moet mals aanvoelen. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 28 februari 2004 @ 20:49 |
quote:Precies waar ik me ook over op liep te winden, dit zijn de mensen die de bakkers leren hoe te bakken, het is toch geen wonder dat de bakkers in Nederland het engelse stopverfbrood maken. Gatverdamme Ben benieuwd hoe zo een keurmeester over een goed gebakken vloer brood op basis van half rogge, half tarwe meel zou reageren, met een stevige korst (lekker knapperig) en zuurdesem deeg. Ik hield vroeger ook niet van zuurdesem, maar als je eenmaal gewend bent aan een lekker smakelijk brood, dan kan je bij die bagger alleen nog maal huilen. | |
bixister | zaterdag 28 februari 2004 @ 21:05 |
vraagje aan alle bbm-ers: eten jullie nou ook veel meer brood sinds je dat apparaat hebt? | |
Nijna | zaterdag 28 februari 2004 @ 21:28 |
Vandaag heb ik een brood met appel en kaneel gebakken. Het smaakt best aardig, maar het ziet er niet uit. Ik denk dat er met de appel teveel vocht bij zat en het ding rees als een gek. Toen de machine ging bakken zakte het brood weer een stuk in en nu zit er een raar randje aan. Ik vond het brood ook een beetje klef, maar dat kan misschien ook wel door dat teveel aan vocht komen?! Antwoord op de vraag van bixister: wij eten meer brood in de zin van dat mijn vriend eerst altijd brood haalde op zijn werk, maar hij het nu van huis meeneemt. Ik vind het wel lekker dat zelfgebakken spul. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 februari 2004 @ 22:03 |
Tip voor een brood met een betere broodsmaak. Maak een Poolish, een papje van bloem, water, wat zout en gist zo dik als yoghurt, in een plastic schaal met deksel en laat dit een paar dagen staan op een warm plekje in de woonkamer. Na een dag of 2-4 is hij klaar om te gebruiken. Hij is goed als ie niet stinkt, maar zuur smaakt. dit door je deeg doen. Je neemt gewoon zoveel minder water en meel als je in de poolish hebt gedaan. Het brood zal niet, of slechts heel lichtelijk zuur smaken, maar het krijgt een veel vollere broodsmaak, het brood smaakt veel beter. | |
gekke_sandra | zaterdag 28 februari 2004 @ 22:04 |
Die van de Marskramer is volgens Kassa! het beste én de goedkoopste ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 28 februari 2004 @ 22:17 |
quote:let wel, daarmee wordt bedoelt dat deze brood maakt dat het meest op dat lijkt wat de bakkers produceren. Ik vond de test fout omdat er bakkers en bakonderwijzers de jury waren, en geen culi, Deze zullen nooit zeggen dat brood bij de bakker kut is, en kiezen het brood dat het meest op dat wat je daar krijgt lijkt. Dus geen korst, slappe hap. Ik wil een brood dat body heeft, dat smaak heeft, en een lekkere knapperige korst. Dit is voor mij de reden zelf te gaan bakken, de bakkers leveren dit niet. Ik gebruik zelf geen broodmachine, maar mijn vriend wel, die heeft geen tik voor koken, maar met een broodbakmachine (van hem van de aldi) bakt ie prima brood. Ik gebruik een kneedmachiene en een oven. | |
melonovy | zaterdag 28 februari 2004 @ 22:58 |
Sukerbolle van Melonovy is super heerlijk, er kan geen friese warme bakker tegenop: http://www.crealab.nl/Sukerbolle%20van%20Melonovy.doc | |
Pietverdriet | zaterdag 28 februari 2004 @ 23:17 |
quote:kunnen die jongens en meisjes geen HTML? Een doc file in Internet, nee, DIE vertrouw ik | |
SuperRembo | zaterdag 28 februari 2004 @ 23:22 |
quote:Ha ha ha, en dan staat er alleen platte tekst in ![]() | |
Ouwesok | zondag 29 februari 2004 @ 00:51 |
quote:Ik vond de test in Kassa niet helemaal kloppen. Wat er feitelijk getest werd waren niet de broodbakmachines, maar de bijgeleverde recepten. Een kl#terecept in een goeie machine zou dan een lage beoordeling opleveren. Niet helemaal fair dus, alleen weet ik ook zo snel niet even een manier om die dingen wel eerlijk te testen ![]() Bij de meeste machines is het programma helemaal aan de eigen wensen aan te passen. Alle tijden voor kneden, rijzen en bakken zijn naar behoefte te wijzigen. Eén van de aanwezige bakkers had het overigens wel handig bekeken door de thuisbakkers niet als concurrentie te zien, maar er commerciele kansen in te zien en ze dus spullen en adviezen te leverenen dat zie je niet veel bij ons winkeliersvolkje | |
Evil-Cherry | zondag 29 februari 2004 @ 08:41 |
quote:Gebruiksgemak, levensduur. Daarna zou je pas kunnen kijken of er een goed brood uit te krijgen is. | |
Gumtree | zondag 29 februari 2004 @ 11:50 |
viel me trouwens ook op dat de AFK en de HEMA precies de zelfde vorm en layout van de knoppen had. | |
melonovy | zondag 29 februari 2004 @ 11:56 |
quote:HAHAHA, weet ik veel wat wel en niet kan, of betrouwbaar is. Ik kon ´m gewoon openen en zo, maar hier is nog een keertje: Sukerbolle van Melonovy Benodigdheden voor het deeg: 400 g Boerenluxe van Soezie (of met de all in mix voor luxe brood) 180 ml water 15 g droge gist 8 g zout 32 g roomboter Toevoeging: 150 g parelsuiker 5 gram kaneel en kandijstroop (Butterscotsh stroop) Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in de broodbakmachine. Programma: deeg Het deeg wordt gekneed en gaat rijzen. Na anderhalf uur is het deeg klaar. Haal het uit de machine en doe de parelsuiker en kaneel erdoor, kneed het nog even met de hand. Leg het deeg een beetje uit. Maak 2 dikke strepen over de lengte met de stroop en rol het deeg over de lengte dicht en leg 'm in een ingevette cakevorm. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C. En klaar is je sukerbolle! | |
Randa_v | zondag 29 februari 2004 @ 16:12 |
Klinkt lekker Melonovy, ![]() Ik heb ook naar de test gekeken op internet. Nu kwam die Princess 1935 heel slecht uit de test, maar ik vind het brood prima dat eruit komt. Ik denk dat het ook vooral een persoonlijke mening van iedereen moet zijn. En wij hebben die broodbakmachine ook gekocht omdat hij er gewoon gaaf uitzag. Wij hebben veel RVS-kleur in onze keuken en die broodbakmachine moet wel bij ons op het aanrecht staan. Ik wilde die ander broodbakmachines niet omdat ze saai zijn. ![]() | |
Evil-Cherry | zondag 29 februari 2004 @ 16:41 |
quote:Je weet dat er 2 machines van die Princess KAPOT zijn gegaan tijdens de test he. En dat ze hem zo slecht hebben beoordeelt omdat die ene die niet kapot is gegaan loeiheet werd aan de buitenkant. Ow een tip (van mamma, natuurlijk ![]() | |
moussy | zondag 29 februari 2004 @ 16:43 |
Ik heb liever lekker brood dan een "mooi" apparaat. | |
melonovy | dinsdag 2 maart 2004 @ 11:03 |
Ik heb meel bij de molen gehaald ipv de all in mixen van Soezie. Ik volg heel nauwkeurig de recepten op, gebruik alleen wel olie ipv boter, maar nu vind ik mijn broden niet echt luchtig, hoe kunnen ze wat luchtiger worden? | |
devlinmr | dinsdag 2 maart 2004 @ 11:13 |
ik heb die test van Kassa 's gelezen, maar ze missen de broodmachine die er volgens de consumentengids het beste was, namelijk de panasonic. ik heb de panasonic en het brood dat daar uitkomt vergeleken met brood uit andere machines en moet zeggen dat er een wereld van verschil zat. Mijn mening, hij kost een paar centen meer maar die panasonic machines zijn echt de beste. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 maart 2004 @ 11:20 |
quote:wat meer gist gebruiken en een theelepel suiker. Olie of boter minimaal of niet gebruiken. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 maart 2004 @ 11:21 |
quote:Of wat minder gist. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 maart 2004 @ 11:25 |
Mensen die echt willen leren een goed brood te bakken raad ik trouwens aan eerst eens een tijdje gewoon witbrood te bakken uit bloem, zout, water en gist. Als je dit in de vingers hebt is de rest makkelijk te leren. Bijhouden wat je varieert, minder/meer water, Minder/meer gist, minder/meer zout. | |
Nijna | dinsdag 2 maart 2004 @ 11:57 |
quote:Wat voor tomaatjes heb je gebruikt melonovy, die in olie of van die droge in een zakje? En in wat voor meel heb je gebruikt? Gewoon bloem of van dat volkoren spul? Ik wil t van de week ook eens gaan proberen, het lijkt me namelijk erg lekker! Groetjes Nijna | |
Evil-Cherry | dinsdag 2 maart 2004 @ 17:00 |
quote:Gaat zo moeilijk he, gist uit een all-in-mix halen.. | |
melonovy | dinsdag 2 maart 2004 @ 22:32 |
Nijna ik had de ALL IN MIX van soezie. Maar je kan het zowel in wit of bruin brood verwerken hoor, waar je zin in hebt. ![]() En ik had zon gedroogde tomaatjes in olie uit een potje. | |
Nijna | dinsdag 2 maart 2004 @ 22:38 |
Ik heb maar ordinaire meel van de supermarkt ![]() Ik denk dat het eind van de week wordt dat ik t ga proberen, ik laat wel even horen hoe het geworden is! | |
Tinus1983 | dinsdag 2 maart 2004 @ 22:42 |
onze broodbakmachine kwam als 2de uit de test bij Kassa! zaterdag. ![]() | |
Nijna | vrijdag 5 maart 2004 @ 11:34 |
Nog een klein uur dan is mn feta/olijf/tomaat brood klaar... ik ben heel benieuwd, maar het ruikt nu al lekker! ![]() | |
Nijna | vrijdag 5 maart 2004 @ 16:24 |
M'n broodje smaakt ook lekker!!! Bedankt voor het idee Melonovy | |
butterfly84 | vrijdag 5 maart 2004 @ 19:30 |
Hmmmm op dit moment heb ik gewone cake mix in de broodbak macin | |
butterfly84 | vrijdag 5 maart 2004 @ 19:31 |
Sowry dat was ffkes een foutje.. Op dit moment heb ik een cake mix in de broodbak machine geflikkerd ![]() Spannennnnnnd, en nu maar wachten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() greetzzzzz | |
Nijna | zaterdag 6 maart 2004 @ 11:54 |
Hoe is het geworden butterfly84? | |
butterfly84 | zondag 7 maart 2004 @ 14:12 |
Hmmm ik heb dus zo'n AFK bbm... Maaruh alles daar staat in "kopjes en schepjes" aangegeven. Er is zo'n kopje bijgeleverd en een schepje, zwaar irritant als je het mij vraagt! Zijn er meer mensen die er zo over denken en die er al een oplossing voor hebben bedacht? Want ohjee als ik ooit een keer dat maatbekertje kwijt raak ![]() | |
butterfly84 | zondag 7 maart 2004 @ 17:34 |
Mijn cake was op zich wel gelukt... Hij had alleen niet alle bloem enzo goed gepakt , zodat er nog allemaal bloem aan de onderkant zat...... Maar op zich vond m'n familie m wel lekker geloof ik.... Hij was iig in een halve dag op :p | |
Randa_v | zondag 7 maart 2004 @ 18:55 |
quote:Een digitale weegschaal met grammen is een goeie vervanger omdat het ook in grammen staat aangegeven. Heb er pas een gekocht omdat de gist niet makkelijk te meten was met die schepjes. Misschien een idee, is wel prijzig zo een digitale weegschaal, ik heb hem gekocht voor +/- 30 euro bij de blokker. | |
_wie | maandag 15 maart 2004 @ 19:52 |
Bij de Blokker is er nu eentje in de aanbieding voor 40 euro, iemand ervaring ermee> | |
p_iglet | maandag 15 maart 2004 @ 22:07 |
quote:Wij gebruiken nu ongeveer een half jaar de oudere versie hiervan en deze bevalt perfect. Dus degene die nu in de aanbieding is zal ook wel prima werken. | |
Randa_v | vrijdag 19 maart 2004 @ 09:43 |
Ik ben nu een brood met appel en kaneel aan het bakken. Het ruikt heel erg lekker. ![]() | |
Nijna | vrijdag 19 maart 2004 @ 10:21 |
quote:Lekker Randa_v. Ik heb dat laatst ook gedaan, maar die van mij was denk ik te vochtig. Hij rees eerst heel hoog en zakte toen weer in, aan de zijkant van het brood zat toen een opstaand randje, zag er niet uit. Maar het smaakte wel lekker! Ik ben een kant en klaar mixje van Wright's aan het bakken nu met parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes ofzo. | |
Magneet | vrijdag 19 maart 2004 @ 10:26 |
quote:yummie, maar dat bananenbrood gaat niet door? | |
Nijna | vrijdag 19 maart 2004 @ 10:27 |
quote:Oh bananenbrood klinkt ook goed.... iemand een receptje? | |
Randa_v | vrijdag 19 maart 2004 @ 11:01 |
Hé, magneet kan niet alles tegelijkertijd klaar maken hè. Recepten heb uit ik uit een kookboek. Broodbakken met de broodbakmachine, staan leuke ideeën in. Het recept met de banaan: Voor 800 gram: Witte bloem 450 gram Gedroogde gist 10 gram/ verse gist 25 gram Zout 10 gram Suiker 10 gram Vanille 1/2 theelepel Boter 20 gram Eieren 2 stuks Water 275 ml Vulling: Banaan 1/2 maatbeker geprakt Noten, 1/4 maatbeker. fijn gemalen. Ik zie nu dat ik geen vanille in huis heb, dus ik kan het niet maken. Ik ga zo even kijken, brood moet om 12 uur klaar zijn dus hij zal zo wel gaan bakken. | |
Randa_v | vrijdag 19 maart 2004 @ 11:08 |
Het is mooi gerezen maar dat wil natuurlijk niets zeggen over het eindresultaat. Smaken zal het altijd wel denk ik. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 maart 2004 @ 11:34 |
Hebben er hier al mensen met prefermenten geexperimenteert? | |
Randa_v | vrijdag 19 maart 2004 @ 11:38 |
Nee geen ervaring mee. [ Bericht 82% gewijzigd door Randa_v op 19-03-2004 11:44:35 ] | |
Randa_v | vrijdag 19 maart 2004 @ 12:08 |
Mislukt!!! | |
kasper | vrijdag 19 maart 2004 @ 12:10 |
quote: ![]() ![]() Straks maar even naar 't park dus, hebben de eendjes d'r nog wat aan. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 maart 2004 @ 12:21 |
Arme eentjes, Is trouwens heel slecht voor eentjes om ze te voeren, komen er door het toevoegen van extra voedingsstoffen (het brood zelf, maar ook de eendemest) veel bacterien in de bodem, waardoor zuurstofgebrek ontstaat, en er botulisme ontstaat. En daar gaan dan de vissen en de eentjes in het park aan dood in de zomer. maar das een geheel andere diskussie | |
Magneet | vrijdag 19 maart 2004 @ 12:53 |
quote:demn | |
Randa_v | vrijdag 19 maart 2004 @ 12:59 |
Wil ik ze niet aan doen het lijktniet eens op brood. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 maart 2004 @ 13:09 |
Randa, wees niet depressief, brood bakken is een moeilijk vak, het is niet voor niets een apart beroep. Zeker een bijzonder brood bakken is voor de beginnende bakker een doemscenario. | |
Randa_v | vrijdag 19 maart 2004 @ 13:14 |
Ben niet depressief, en het lijkt gewoon niet op brood, ga dadelijk wel een ander brood proberen te maken. Dit brood was compleet ingezakt, de appel zat nog te veel bijelkaar en verder is het niet echt gaar lijkt het. De appel moet toch te nat geweest zijn. | |
detulp050 | vrijdag 19 maart 2004 @ 13:15 |
Ik heb zelf nu twee weken de AFK broodbakmachine (29 euro bij de Lukas Klamer/Makro). Bakt echt heerlijke broden, vooral het kaas/ui brood (geraspte kaas en gesneden ui) is echt heerlijk ! Ik gebruik Sourbymix (5 kilo voor 4,5 euro) en allemaal supermarktproducten. Ik koop nu enkel nog brood voor een tosti (is casino wit toch net iets makkelijker voor), maar we zijn helemaal enthousiast over dit ding ![]() ![]() | |
Que-Pasa | zaterdag 20 maart 2004 @ 17:59 |
Na lang twijfelen heb ik van het weekend ook maar één gehaald.....en heb er geen spijt van! heb dus ook een AFK...alleen ik heb 'm bij de media markt vandaan..voor 49 euro... ![]() had ik dat geweten.... maar echt heerlijk dat brood! we hebben gisteravond een pak meel erin gegooid met wat water en boter, vanochtend werden we wakker met een heerlijke brood geur...en het smaakte echt heerlijk! morgen gaan we een italiaans brood proberen, ik kijk er nu al naar uit ![]() | |
detulp050 | zaterdag 20 maart 2004 @ 18:06 |
Een tip: probeer het kaas/ui brood ![]() ![]() | |
moussy | zondag 21 maart 2004 @ 00:38 |
quote:wat houdt dat in? | |
Hallahan | zondag 21 maart 2004 @ 00:41 |
quote:beetje bleekjes (of ligt aan belichting) maar ziet er verder toppie uit! | |
Que-Pasa | zondag 21 maart 2004 @ 14:05 |
quote:viel wel mee vond ik, het was een echt wit brood, met een hele knapperige korst. vanmorgen mijn 2 e broodje gemaakt, een bruinbrood....ook lekker. | |
Randa_v | zondag 21 maart 2004 @ 14:07 |
quote:Volgens mij bedoelde piet daar zuurdesembrood mee ofzoiets, in brood bakken in de oven heeft hij die vraag ook gesteld. | |
Pietverdriet | zondag 21 maart 2004 @ 14:21 |
quote:Je neemt 100 gram meel, en 100 gram water minder in je recept voor brood. Dat meel en water, met wat gist, meng je en laat je een dag of 3-5 gisten, en voeg je dan aan je broodmengsel toe. Nu heb je dus weer dezelfde verhoudingen en hoeveelheden als in je recept maar er is een deel voorgegist. Hierdoor krijgt je brood veel meer smaak. | |
Pietverdriet | zondag 21 maart 2004 @ 14:23 |
quote:Zulk mooi en lekker zelfgebakken brood, en dan Margarine gebruiken ipv boter? ![]() | |
Nijna | zondag 21 maart 2004 @ 14:48 |
quote:Dat was bij mij ook het geval Randa_v. Het appelbrood rees echt een eind en toen zakte het weer in, en het bleef een beetje klef van binnen. Ondanks dat het er niet echt uitzag was het nog redelijk eetbaar. Ik denk ook dat het aan de natheid van de appel ligt, maar wat kan je daar nou aan doen? Er minder water bij doen of de appel misschien op keukenpapier leggen, maar dan wordt ie misschien wel weer te droog... | |
Que-Pasa | zondag 21 maart 2004 @ 14:53 |
quote:ook een beetje om de lijn denken he ![]() | |
Pietverdriet | zondag 21 maart 2004 @ 15:09 |
quote:Caloretisch maakt dat niet uit | |
Que-Pasa | zondag 21 maart 2004 @ 15:42 |
quote: ![]() mij word altijd verteld dat je van roomboter dik wordt...vandaar margarine. van de natuurwinkel , en best lekker, en 100% plantaardig | |
Pietverdriet | zondag 21 maart 2004 @ 15:48 |
quote:Er worden wel meer sprookjes verteld, dik wordt je van teveel eten. Sterker nog, wat eet jij liever, boter dat gewoon melkvet is, of plantaardige olien die chemisch bewerktzijn met waterstof in een catalytische reactie gehard zijn, allerlei spullen aan toegevoegt, hoe denk je dat margarine gemaakt wordt dan? Maar goed, caloretisch maakt het niet uit, en boter smaakt gewoon erg lekker. | |
Que-Pasa | zondag 21 maart 2004 @ 15:55 |
quote:ik ga me er eens even in verdiepen, wat je zegt zit wat in ja.....maar dit word zo een hele andere discussie ja... ![]() | |
Pietverdriet | zondag 21 maart 2004 @ 15:57 |
quote:Klopt, past beter hier Magermaffia, Healthnazis, gezondheidsgestapo en ander tuig. | |
moussy | zondag 21 maart 2004 @ 16:30 |
quote:ah ja, dat dus, al een paar keer gedaan maakt het brood idd lekkerder ![]() een prutje voor zuurdesem moet langer staan, een dag of 6-7, ook lekker ![]() | |
Pietverdriet | zondag 21 maart 2004 @ 17:53 |
quote:Ah, eindelijk feedback. Hoe heb je het zuurdesem gemaakt? Basis van roggemeel of bloem? Wilde gisting of starter gekocht? | |
moussy | zondag 21 maart 2004 @ 18:57 |
Ik heb dit recept gebruikt: http://www.broodrecepten.nl/recepten/zuurdesemzg.htm Ik heb het alleen gebakken in de broodbakmachine ipv in de oven. | |
Miss_Nexhil | maandag 22 maart 2004 @ 16:34 |
Zaterdag heb ik ook maar een broodbakmachine gekocht ![]() ![]() Ik ben maar begonnen met gewoon een kant en klare mix voor meergranenbrood. Het brood was iets ingezakt maar wel heel goed te eten ! Vandaag wat rondgesnuffeld op internet naar recepten en nog een boek gehaald bij de 'Boekenvoordeel' dus komende week maar eens wat expirimenteren. Ik heb al heel wat lekkere recepten (ook hier) voorbij zien komen ![]() *bookmarkt topic | |
Pietverdriet | maandag 22 maart 2004 @ 17:45 |
Als beginnend broodbakker kan je het best beginnen met een gewoon witbrood, daar leer je het meest van. Bloem, water, zout en gist. | |
Miss_Nexhil | maandag 22 maart 2004 @ 19:02 |
quote:Ik heb vanmiddag idd. bloem en gist gekocht. Water en zout in overvloede aanwezig ![]() Alleen ik hou niet zo van witbrood ![]() ![]() ![]() | |
Christine | maandag 22 maart 2004 @ 19:54 |
Ik heb vorige week ook zo'n ding gekocht. Erg goed te doen zeg ![]() Van mijn schoonmoeder heb ik volkorenmeel gekregen, die heeft ze gekocht bij de molen. Ze hebben daar overigens ook gist, 3,50 euro voor 500 gram. Veel goedkoper dan die zakjes van de supermarkt dus! Binnenkort ga ik bananen-honing brood proberen, uit het bijgeleverde receptenboekje. | |
koele | maandag 22 maart 2004 @ 20:26 |
ik hoorde dat Blokker een broodbakmachine in de aanbieding (40E) heeft, iemand ervaring, type enz weet ik niet... | |
moussy | maandag 22 maart 2004 @ 21:28 |
home electronics ![]() | |
nexhil | dinsdag 23 maart 2004 @ 15:05 |
quote:hebben die lui een site waar je ook kan bestellen? | |
koele | dinsdag 23 maart 2004 @ 18:33 |
quote:dat is die aanbieding van blokker nu? | |
Christine | dinsdag 23 maart 2004 @ 20:09 |
quote:Dat is dus die Home Electronics waar ik het over had. Ik ben er best tevreden mee. Mijn bananen-honingbrood is redelijk goed gelukt vannacht, het smaakt alleen een beetje apart zoetig. Dat hoort zo natuurlijk, maar ik had er niet zo rekening mee gehouden. Wel erg lekker met pindakaas ![]() Welke ingredienten zijn trouwens "verplicht" om in huis te hebben wanneer je verschillende varianten brood wilt bakken, en waar kan je ze kopen? Ik heb bloem, volkorenbloem, gist, havermoutvlokken en rozijnen in huis. Ik zat zelf te denken dat ik ook nog andere soorten bloem of meel wil kopen, heel veel verschillende noten en een aantal verschillende zaadjes en pitjes. Aanraders, iemand? | |
p_iglet | dinsdag 23 maart 2004 @ 20:17 |
Ga langs een molen en koop eens roggemeel, speltmeel, maismeel en wat ze er nog meer voor lekkere dingen hebben. Zonnebloempitjes, lijnzaad, sesamzaad zijn ook basisdingen die altijd wel ergens lekker in zijn. Kortom zoek een molen in de buurt en probeer daar beetje voor beetje alles uit. | |
Christine | dinsdag 23 maart 2004 @ 20:49 |
Volkorenmeel had ik idd via de molen (heeft mijn schoonmoeder daar gekocht). Zou er in de buurt van Den Haag ook een molen zitten? Waar vind je zoiets? | |
p_iglet | dinsdag 23 maart 2004 @ 22:00 |
De 4 winden te monster open op zaterdag van 13.30-17.30 Molen de hoop in zoetermeer http://home.hetnet.nl/~molen-zoetermeer/ in den haag zelf kan ik zo snel niets vinden | |
melonovy | woensdag 24 maart 2004 @ 10:34 |
http://www.molenaarsgilde.nl/molens/index.php Hier staan een hoop molens die meel verkopen. Ik ben nu mijn eerste maisbroodje aan het bakken, ik ben erg benieuwd... | |
koele | woensdag 24 maart 2004 @ 17:16 |
quote:k heb hem net gekocht... morgen uitproberen, moet nu weg jammer genoeg... | |
Que-Pasa | woensdag 24 maart 2004 @ 18:29 |
en...is't maisbrood gelukt???? mais meel van soezie? | |
melonovy | woensdag 24 maart 2004 @ 22:06 |
Nee, het brood is dan wel goed gelukt, in de zin van dat het er uit ziet als brood... maar niet zoals ik het zo willen. Het was een hard en niet luchtig brood, ik vond het niet lekker smaken en was vanavond ook driftig op zoek naar de oplossing... dus gouden tips om een lekker maisbrood te bakken, plaats ze hier! De molenaar adviseerde me om 50% maismeel te gebruiken en 50% patent bloem, dit advies keurig opgevolgd, maar gaf niet het resultaat wat ik voor ogen had. Misschien doe ik er de volgende keer wel wat vulling door. | |
Spindizzy | woensdag 24 maart 2004 @ 22:14 |
quote:Toevallig. Ik zit net een warme snee maisbrood met boter en bruine suiker naar binnen te proppen. Vers uit de oven (heb geen broodbakmachine). Mijne was erg goed gelukt vonden zowel mijn man als ik. Ik heb gebruikt 325 gr maismeel van soezie (raar gewicht maar dat was alles wat nog in de zak zat...zak was een krijgertje ![]() Was goed brood, niet te compact, niet te fluffy, niet te zwaar, beetje zoetig ![]() Ik ga binnenkort kijken of 50% maismeel en 50% spelt wat lekkers wordt. | |
moussy | woensdag 24 maart 2004 @ 22:18 |
quote:In Wateringen zit een molen, waar ze goedkoop meel verkopen. | |
moussy | woensdag 24 maart 2004 @ 22:20 |
maismeel van soezie is totaal ander meel dan dat van een molen. Met maismeel van een molen bak je voor 90% baksteentjes. Ik ben nu aan het klieren met melk, 50 gram maismeel en 300 gram wit. Maar dan zit er geen mais-smaak meer aan, dan heb je alleen nog maar een geel brood. ![]() | |
p_iglet | woensdag 24 maart 2004 @ 23:26 |
Goh ik dacht al dat het aan mij lag dat ik iedere keer baksteentjes bouwde met mijn maismail. Heb ik verder met geen enkele meelsoort last van ook niet met spelt of rogge. Ik wil nog steeds een keer kokosbrood bakken. Ja dus niet die meuk die je als broodbeleg gebruikt, maar gewoon brood met kokos smaak. Iemand dat al eens geprobeerd? Ik ga het zondag eens proberen met half kokosmelk/ half water en extra kokos denk ik. | |
p_iglet | woensdag 24 maart 2004 @ 23:27 |
quote:Ik internet te veel geloof ik ![]() | |
nexhil | donderdag 25 maart 2004 @ 09:38 |
bedankt voor de molen linkjes ![]() | |
Christine | donderdag 25 maart 2004 @ 10:00 |
quote:Oja inderdaad ![]() Mijn zus heeft daar vlakbij gewoond, dom dat ik daar niet aan dacht. Binnenkort maar weer eens een fietstochtje die kant op maken. | |
moussy | donderdag 25 maart 2004 @ 10:46 |
quote:Ik woon in Den Helder, maar laat altijd het bruine meel daar vandaan komen. Ik vind dat lekkerder dan de meel die ze "hier" hebben. 40 km verderop, wij hebben geen molens ![]() | |
Evil-Cherry | donderdag 25 maart 2004 @ 10:58 |
Maalt de molen in Wateringen zelf dan? Dacht dat ze inkochten en weer verkochten :s | |
melonovy | donderdag 25 maart 2004 @ 11:24 |
quote: quote:hahahaha, ik heb er gewoon over heen gelezen, dat valt me niet eens op omdat ik het zelf ook wel eens zo schrijf... hahahaha | |
moussy | donderdag 25 maart 2004 @ 13:39 |
quote:Ik heb begrepen van wel ja, hij heeft trouwens niet zo héél veel soorten. Zelf ben ik er nog nooit geweest, ik stuur mijn ouders altijd op pad ![]() | |
Que-Pasa | donderdag 25 maart 2004 @ 16:18 |
even een vraagje...als je kaas in het brood wilt gebruiken als ingredieent, wat voor soort is dan het beste. Gedroogde of kun je gewoon kaas raspen....ik ben bang dat dit heel erg aan het bakblik gaat plakken net als suiker..... | |
koele | vrijdag 26 maart 2004 @ 08:26 |
Hoe kun je zon brood nou het beste bewaren, heb er gistermiddag 1 gebakken, en t is nu al oud en droog... | |
moussy | vrijdag 26 maart 2004 @ 10:29 |
Ik gebruik gewoon kleine blokjes kaas die ik in mijn bbm gooi. Kaas-uienbroodje ![]() | |
melonovy | vrijdag 26 maart 2004 @ 10:41 |
Kaas uienbrood klinkt lekker! Receptje erbij zoeken en deze eens maken... Ik vries het brood altijd in. Op de dag dat ik 'm bak eet ik tijdens de lunch altijd supervers brood, en daarna snijd ik het brood in plakken en vries ik het in, zo blijft het naar mijn idee het lekkerst. | |
koele | zaterdag 27 maart 2004 @ 15:22 |
quote:post je het recept ff als je een goeie gevonden hebt..? | |
Pietverdriet | zaterdag 27 maart 2004 @ 16:01 |
Gewoon broodmix nemen, deeg maken, en dan een bakje gebakken uien en geraspte kaas erbij | |
Sjeen | zondag 28 maart 2004 @ 13:07 |
Sjeen heeft nu een bruinbrood met walnoten, hazelnoten en abrikozen in de maak. Over een uurtje of twee zou het klaar moeten zijn. Vorige week een rozijnenbrood gebakken op basis van Soezie voor Luxe brood, was ook erg lekker. | |
koele | maandag 29 maart 2004 @ 08:53 |
Ik ben nu het "ultra-fast" programma aan het proberen... binnen een uur moet het klaar zijn, ik ben benieuwd... | |
koele | maandag 29 maart 2004 @ 09:36 |
moet volgens mij toch naar appie... ![]() | |
melonovy | maandag 29 maart 2004 @ 12:13 |
Ik heb net een brood gebakken met maanzaad, bij het storten van het brood viel al het maanzaad eraf ![]() ![]() Wie heeft er voor mij een goede tip om dit de volgende keer te voorkomen? | |
Garagefluit | maandag 29 maart 2004 @ 14:07 |
quote:Zoiets had ik van de week gedaan, alleen met blokjes kaas.. alles zakte naar beneden (best logish achteraf ![]() Maar zakkeen die uien niet naar bedene of moeten ze erg fijn zijn ![]() | |
detulp050 | maandag 29 maart 2004 @ 15:42 |
Ik heb de geraspte kaas (jonge kaas) en de uien dus erg fijn gemaakt, de kaas smelt tijdens het bakken en de uien volgens mij ook grotendeels ![]() | |
detulp050 | maandag 29 maart 2004 @ 15:43 |
quote:Misschien een beetje ei erop smeren als lijm als de korst al gevormd is. | |
Randa_v | maandag 29 maart 2004 @ 18:24 |
quote:Had je het nat gemaakt vantevoren, met een plantespuit ofzo? Dan zou het moeten blijven plakken. ![]() | |
Flamey | maandag 29 maart 2004 @ 23:06 |
Misschien een tip voor de beginnende broodbakkers. Ik kocht deze week bij de Mediamarkt de AFK BM02 broodbakmachine (best getest bij Kassa!) voor ¤ 49,- in de aanbieding. Uurtje later loop ik bij de Makro en zie daar precies dezelfde machine NIET in de aanbieding voor ¤ 38,02 (incl. btw) Dus ik die bij de Makro ook gekocht en die andere bij de Mediamarkt terug gebracht met de mededeling dat ie bij de Makro niet eens in de aanbieding is en daar gewoon ¤ 11,- minder kost. Begrip alom en ik kreeg netjes mijn geld terug. Al diverse broden met deze AFK gebakken en nog geen mislukt, dat was met mijn vorige bbm, de Princess 1935, wel anders. Wat een herriemakend meukding vind ik dat nu. Doe mij deze AFK maar! Oh ja, die (meuk) Princess kost bij de Makro ¤ 82,11 ![]() ![]() | |
Nijna | vrijdag 2 april 2004 @ 09:13 |
Zat net even te zoeken of ik nog wat receptjes kon vinden om lekker brood te bakken en kwam deze site tegen... zoete recepten:http://tgaatmelukken.web-log.nl/index.log?ID=80179 hartige recepten:http://tgaatmelukken.web-log.nl/index.log?ID=80161 | |
Nijna | vrijdag 2 april 2004 @ 11:29 |
Ik ben een bananenbrood aan het bakken.... maar het ziet er niet uit. Het deeg was een beetje te compact denk ik, de banaan mengde er niet goed doorheen toen ik die erbij deed bij het vulalarm. Dus of volgende keer meer vocht erbij ofzo, of de banaan er direct bij, want die is natuurlijk ook wel een beetje vochtig... Het ding probeert nog te rijzen, maar vooralsnog lijkt het niet te gaan gebeuren... ik ben benieuwd... | |
Randa_v | vrijdag 2 april 2004 @ 13:46 |
quote:Ik ben ook bezig met bakken van hetzelfde, het lijkt wel een beetje vochtig, maar het ruikt al aardig. Het mijne zit nu in het 2e rijs stadium maar het komt aardig omhoog, nog twee uur kan ik gaan proeven. ![]() | |
Randa_v | vrijdag 2 april 2004 @ 13:50 |
Ik bak trouwens wel een bananenbrood met noten. Heb eerst de noten er doorheen gedaan en laten mengen en daarna de banaan en gekeken of hij het mengen goed deed. Doe ik meestal, wat je ook kunt doen is beetje voor beetje toevoegen. dus je voegt een beetje toe, laat het kneden en weer een beetje, dan heb je er meer controle over. Tenminste bij mij blijft het add-lampje lang branden en zo kneed het beter onderelkaar. Ben benieuwd.... was ik maar niet zo ongeduldig... ![]() | |
Magneet | vrijdag 2 april 2004 @ 13:59 |
quote:laat wel wat voor mijn over | |
moussy | vrijdag 2 april 2004 @ 14:03 |
Bij een bananenbrood mik ik altijd alles in 1x in de bakvorm. | |
Randa_v | vrijdag 2 april 2004 @ 14:24 |
quote:Mocht je willen, ik heb de hele avond om hem op te eten, het is trouwens ook maar een 600 grams broodje, dus niet al te groot. ![]() Hij rijst toch wel mooi, eens kijken of hij nog na het bakken nog zo is. ![]() | |
Magneet | vrijdag 2 april 2004 @ 14:58 |
quote: ![]() | |
Randa_v | vrijdag 2 april 2004 @ 15:07 |
quote:Hij is langzaam in elkaar aan het zakken, jammer. Hopen dat hij straks wel nog smaakt nog 40 minunten wachten. | |
Nijna | vrijdag 2 april 2004 @ 15:22 |
Randa_v, ik ben erg benieuwd hoe die van jou wordt, dit is die van mij: Uiteindelijk dus wel mooi gerezen, maar die banaan ziet er goor uit en het ruikt ook vies, een beetje rotte banaan achtig, zo smaakt het ook... (tenminste ik kan me voorstellen dat rotte banaan ongeveer zo zal smaken ![]() ![]() Ik heb niet jouw recept gebruikt, maar een andere. Is bij jou de banaan ook zo bruinig??? En nog ff een vraagje, in jouw receptje staat bij de banaan en de noten 1/2 en 1/4 maatbeker, hoeveel is dat? Want misschien wil ik dat dan nog wel een keer proberen... | |
Randa_v | vrijdag 2 april 2004 @ 15:52 |
Hij is klaar, eigenlijk ziet die van jouw er toch ook wel mooit uit. Die van mij heeft ook wel wat banaan onder in zitten en dat is ook wat vochtig. Hoeveelheden??? Van die maatbeker wist ik ook niet heb er wat noten, hazelnoot en cashew en 2 bananen, wou er eigenlijk 3 indoen maar mijn mannetje had er een opgegeten. Ik ga hem nu proeven. Doe dadelijk wel even verslag geven. | |
Magneet | vrijdag 2 april 2004 @ 15:58 |
quote:ja sorry had honger gister | |
Randa_v | vrijdag 2 april 2004 @ 16:05 |
quote: ![]() Mmm, mijn oordeel over het brood, de banaan is wel goed verdeeld over het brood alleen proef ik het niet zo goed. Ik merk dat mijn hooikoorts opkomt omdat mijn tong opzet, als ik hooikoorts krijg word ik ook allergisch voor banaan en noten, en die zitten in het brood, dus Magneet, er is nog genoeg hoor. Verder smaakt het een beetje droog maar wat honing erop maakt veel goed. ![]() | |
Nijna | vrijdag 2 april 2004 @ 16:40 |
quote:Goed dat bij jou wel de banaan mooi verdeeld is! Balen van die hooikoorts... Als ik me weer aan bananenbrood ga wagen dan neem ik jouw recept ![]() Ik zal nog ff opschrijven wat ik erin had gemikt: 280ml water (incl. 2 eierdooiers) 1 3/4 theelepel zout (7 gr) 1 3/4 theelepel gedroogde gist (7 gr) 2 1/2 theelepel olie (10 gr, in het recept stond 20gr, maar dat leek me zoveel) 1 zakje vanille suiker 500 gr bloem 2 bananen Die theelepels heb ik ff omgerekend aan de hand van wat er in dat boekje staat wat bij mn broodbakmachine zit, volgens hun is een theelepel zout/gist 4 gram. Volgens mij klopt het niet helemaal wat ze zeggen, want een zakje gist is 7 gr. en als ik het met die theelepels af zou meten dan kan ik er wel 2 keer voldoende uithalen... Maar goed. In elk geval was het niet zo'n succes... Maar misschien is er ook een manier om te voorkomen dat die banaan zo bruinig wordt... en als het dan wel goed verdeeld over het brood, misschien is het dan nog wel eetbaar ofzo... | |
moussy | vrijdag 2 april 2004 @ 18:51 |
een bananenbrood kan het beste op de snelstand Dit recept gebruik ik 15 gram verse gist of 6 gram droge gist 500 gram bloem 8 gram zout 8 gram suiker 320 ml water 25 gram boter en 1 geprakte banaan dus en gewoon op 'snel' bakken | |
Que-Pasa | vrijdag 2 april 2004 @ 21:40 |
Ik zag vanmiddag dat alle kant en klaar broodbakmixen in de aanbieding zijn bij de Albert Hein, alles van "Koopmans" wit, bruin, meergranen, en ciabatta en de mixen van "Wright's" Knoflook rozemarijn focaccia, Ciabatta, Parmezaan & tomaat deze laatste heb ik vanavond gemaakt, was best lekker! je hoeft er aleen maar water bij te voegen. [ Bericht 10% gewijzigd door Que-Pasa op 02-04-2004 21:45:57 ] | |
dvr | vrijdag 2 april 2004 @ 21:54 |
Bij de Bijenkorf is nu voor € 99,00 een Kenwood broodbakmachine te koop die daar normaal €159,00 kost. Ik heb wel eens gehoord dat de BBMs van Kenwood erg goed zijn. | |
glossy | zaterdag 10 april 2004 @ 15:59 |
wij hebben er net ook 1 gekocht bij de block (99 pleuro)(inventum) ben nu een brood (trachten) te bakken . in het boekje staat het niet erg duidelijk vermeld en van het pak koopmans mix word je ook niet erg wijs | |
glossy | zaterdag 10 april 2004 @ 18:45 |
het 1ste brood is klaar,hij ligt nu afte koelen ben benieuwd of hij gelukt is | |
Flamey | zaterdag 10 april 2004 @ 20:41 |
En? is het wat geworden? | |
glossy | zondag 11 april 2004 @ 10:00 |
ja hij smaakte erg lekker,het brood was ook gelijk bijna op gegeten | |
glossy | dinsdag 13 april 2004 @ 11:09 |
heeft er hier iemand wel is noten brood gemaakt? wat voor noten heb je er in gedaan? heb al op google gekeken maar daar word je ook niet echt wijzer van | |
Powder | dinsdag 13 april 2004 @ 12:24 |
Ik heb van 't weekend mijn eerste niet "kant-en-klare" brood gebakken. Kruidig brood, met rozemarijn en tijm. Moet zeggen dat het een stuk beter smaakte dan een brood van een all-in-mix. | |
moussy | dinsdag 13 april 2004 @ 15:05 |
quote:Studentenhaver ![]() | |
Randa_v | zaterdag 24 april 2004 @ 15:33 |
Ik ben bezig met het maken van een spekbrood. Dit is volkorenbloem met wittebloem en knapperig gebakken gerookte spek en een gebakken sjalotje en ik heb er ook nog een beetje paprikapoeder en knoflook ingedaan. Ben benieuwd. ![]() Een echt notenbrood heb ik nog niet gebakken maar je kunt er indoen wat jezelf lekker vind, cashew noten, amandelen, hazelnoot. Is altijd wel lekker. ![]() | |
Christine | zaterdag 24 april 2004 @ 15:43 |
Ik heb net een suikerbroodje gebakken. Heerlijk ![]() | |
pos | zaterdag 24 april 2004 @ 18:38 |
quote:recept? ![]() | |
Randa_v | zaterdag 24 april 2004 @ 19:14 |
In deel 1, link staat in OP, daar kun je een recept vinden. ![]() | |
Randa_v | zaterdag 24 april 2004 @ 19:15 |
Spekbrood wat te gezouten niet echt lekker, komt waarschijnlijk doordat het gerookte spek teveel smaak aan het brood heeft afgegeven. Moet je van houden. ![]() | |
p_iglet | zaterdag 24 april 2004 @ 19:24 |
Hier eten we vanavond weer eens (chinese) kipbroodjes. Om je vingers bij op te eten. Ideaal ook zo'n broodmachine voor deeg. Zelfgemaakte broodjes of pizza daar kan geen supermarkt tegenop. | |
Christine | zondag 25 april 2004 @ 12:50 |
quote:Zo heb ik het gedaan: Maak volgens het recept van witbrood deeg. Hierna haal je het deeg uit de machine, een kneedt het met de hand. Je doet er flink wat kaneel doorheen en ongeveer 200 gram suikerparels (te koop bij de Albert Heijn, maar ik maak ze zelf door suiker te verhitten en af te koelen, zodat er klontjes ontstaan). Hierna haal je de kneedhaak uit je machine, doet het deeg er weer in, strooi een laagje suiker over de bovenkant van het deeg, en zet je machine op Bakken. Het is even een beetje uitzoeken en uitproberen hoeveel kaneel en suiker je moet gebruiken, maar het resultaat is errug lekker ![]() | |
Mylene | zondag 25 april 2004 @ 12:53 |
Volautomatische deeg- en broodbereiden (kneden, rijzen, bakken) Capiciteit 3 Liter (Tot 1,3 kg. broodgewicht) 2 kneedhaken voor gelijkmatig kneden. Heruitneembare antiaanbak bakvorm 10 bakprogramma´s Marmelade programma Cool Touche omhulsel Elektronische bedieningsveld met LCD Scherm Korsten bruining instelbaar (licht, middel, donker) Snelbakfunctie (wit brood) Warmhoudfunctie Programeerbare timer (13 uur) Afneembare deksel met doorkijkvenster 800 Watt Toebehorende: maatbeker en maatlepel in plaats van 79.99 nu 39.99 http://nl.schlecker.com/ | |
Zabb | zondag 25 april 2004 @ 17:20 |
Ik ben sinds kort ook de trotse bezitster van een bbm, een Princess Silver Breadmaker 1935. Ik ben nu voor het eerst een brood aan het bakken, gewoon even een simpel witbrood om even te testen. Ik ben benieuwd wat het wordt! Hierna ga ik natuurlijk nog allerlei andere soorten broden proberen te maken! | |
Mighty | zondag 25 april 2004 @ 17:29 |
quote:Iemand ervaringen met deze???? [ Bericht 4% gewijzigd door Mighty op 25-04-2004 17:36:09 ] | |
glossy | zondag 25 april 2004 @ 18:05 |
quote:ik heb sinds 2 a 3 weken een broodbakmachine en het bevalt me prima heb al 2x tutti frutti brood gemaakt en vrijdag heb ik noten brood gemaakt en verders wit en bruin brood | |
Zabb | zondag 25 april 2004 @ 18:07 |
quote:Ik wil ook graag Italiaanse broden maken, bijvoorbeeld met veel kruiden. Ik zag net al iemand in een reactie praten over kant-en-klare mixen van 'Wright's'?? Dit heb ik tot nu toe nog niet gezien, maar ik zal er eens naar zoeken! | |
glossy | zondag 25 april 2004 @ 19:05 |
volgens mij heb je ook mix voor italiaanse brood van koopmans | |
Zabb | zondag 25 april 2004 @ 19:18 |
quote:Ohja, daar zal ik eens naar op zoek gaan!! ![]() | |
glossy | zondag 25 april 2004 @ 19:48 |
ff wat gezocht op inter net en heb wel deze italiaanse brood recept gevonden weet niet of je er wat aan hebt Recept voor Italiaans Olijfbrood Ingrediënten 500 gram bloem 25 gram verse gist halve teelepel suiker 3 dl melk 1 eetlepel italiaanse kruiden 2 of 3 eetlepels groene olijven een half ui enkele naaldjes rozemarijn 1 eetlepel olijfolie 1 teelepel zout Bereidingswijze Zeef de bloem, snij de olijven in stukjes en snipper de ui. Verwarm intussen de melk tot lauwwarm. Maak een kuiltje in de bloem en verbrokkel hierin de gist. Strooi er de suiker over en schenk er ongeveer de helft van de warme melk bij. Roer het door totdat er een papje ontstaat en laat het circa 5 minuten staan. Strooi het zout en de kruiden in de buitenste rand van de bloem, zodat ze niet in aanraking komen met het gistmengsel. Mix het geheel en voeg tijdens het mixen de olie, de olijven en de ui toe en zoveel van de resterende melk tot er een soepel deeg ontstaat. Het deeg is klaar wanneer het niet meeraan de kom plakt. Voeg zo nodig wat bloem toe. Laat het deeg afgedekt ongeveer 20 minuten op een warme plek rijzen. Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed het deeg met de handen goed door. Vet het broodblik in. Vorm een rol van het deeg en leg deze in het bakblik. Druk in het deeg nog wat van de gesnipperde ui. Laat het geheel weer 45 minuten rijzen. Het deeg is nu minstens in volume verdubbeld. Verwarm de oven 10 minuten voor op 240 graden. Sprenkel vlak voor het bakken een kleine hoeveelheid water op de beschermplaat onder in de oven. Plaats het blik op een rooster iets onder het midden van de oven. Bak het brood in 25 tot 30 minuten gaar. Bestrijk het brood vijf minuten voor het einde van de baktijd met wat water of melk. Hierdoor ontstaat een mooi glimmende korst. Controleer of het brood gaar is door er een breinaald in te steken; deze moet er schoon uitkomen. Laat het brood afkoelen. | |
Zabb | zondag 25 april 2004 @ 21:05 |
quote:Hey Bedankt!!! ![]() Heb net mijn eerste brood afgerond! Het zag er erg goed uit! Ik kon hem alleen niet zo goed uit het bakblik krijgen! Dat komt denk ik door die kneedhaken. Ook het snijden van het brood is best lastig.... misschien een kwestie van oefenen! | |
glossy | zondag 25 april 2004 @ 21:23 |
quote:bij mij zit ie ook wel is vast en ik heb maar 1 kneedhaak,en het snijden valt idd niet mee bij mij is de ene kant dikker dan de andere kant van het sneetje brood ,maar het snijden gaat beter als je brood geheel is afgekoeld,warm brood snijd helemaal rottig | |
Zabb | zondag 25 april 2004 @ 21:32 |
quote:Ik heb nu idd plakken die niet helemaal even dik zijn, maar dat maakt het eigenlijk ook juist wel weer leuk ![]() ![]() | |
Zabb | woensdag 28 april 2004 @ 21:41 |
Even een vraagje. Ik heb de Princess Silver Breadmaker 1935, en ik ben nu een brood aan het bakken maar het brood zit al helemaal tegen het glaasje van het deksel aan. Dit is het tweede brood dat ik hierin maak en met het vorige brood was het ook al zo. Ik gebruik een kant-en-klare broodmix en ik houd me precies aan de hoeveelheden. Is dit wel goed? Want het bovenste laagje kan niet gaar worden omdat het er dus helemaal tegenaan zit??? Heeft iemand anders dit ook weleens gehad?? ![]() | |
Coelho | woensdag 28 april 2004 @ 23:26 |
Ik til dan altijd even de deksel op, zodat ie net los komt van het glaasje. Bij mij helpt dat. | |
glossy | donderdag 29 april 2004 @ 09:07 |
ik kan kiezen hoe zwaar ik het brood wil hebben,maar mijn deksel zit ook vrij hoog van de bakblik af (ik heb een inventum) | |
Nijna | donderdag 29 april 2004 @ 11:03 |
quote:Zabb, jij hebt die princess 1935 he? Die hebben wij ook. Ik kreeg in het begin het brood er ook niet goed uit. Maar ik bakte toen steeds die broden van 600 gram. Die van 800 gram gaan er een stuk makkelijker uit. Omdat ze zwaarder zijn, neem ik aan. Wat voor een mes gebruik je voor het snijden van je brood? Ik snijd het met een gewoon broodmes, maar dat gaat prima, zelfs als het nog een beetje warm is... (wel een klein beetje af laten koelen). | |
glossy | donderdag 29 april 2004 @ 11:34 |
ik snij me brood met een brood mes maar vind het makkelijker snijden als het brood koud is ,als het nog wat warm is vind ik het niet erg snijden,dan veert ie nog wat en is de korst nog niet goed gehard als het brood nog warm is. nou kreeg ik gister een tip van een collega die zei van ,in die pakken van koopmans brood mix moet je een beetje boter doen,toen zei zij van je kan er ook een klein beetje olijfolie in doen dan blijft je brood langer vers en het smaakt ook lekkerder ,dus dat ga ik van het weekend maar is uitproberen,morgen word het toch niks moet eerst werken | |
Zabb | donderdag 29 april 2004 @ 15:44 |
quote:Ik bak ook broden van 800 gram, maar kan ze er nog steeds moeilijk uit krijgen! Haal jij die kneedhaken eruit na de eerste pieptoon of laat je ze er gewoon inzitten? | |
Zabb | donderdag 29 april 2004 @ 15:44 |
quote:Ohja, dat is een goed idee! Dat ga ik ook een keer proberen! ![]() | |
Nijna | donderdag 29 april 2004 @ 17:07 |
quote:Die kneedhaken laat ik gewoon zitten en dan als het brood klaar is laat ik het even staan (paar minuten, niet te lang want dan komt er condens ofzo in het blik en wordt je brood nat). Dan houd ik het blik op zn kop en schudden maar. De ene keer gaat het wat makkelijker dan de anderen keer. Soms laat ik het blik een paar keer op het aanrecht vallen en dan komt t er vaak wel uit. Ga geen truuks uithalen met bestek enzo, want dat blik beschadigd heel snel (sprak ze uit ervaring...). | |
Christine | donderdag 29 april 2004 @ 22:08 |
De Home Electronics weer in de aanbieding bij de Blokker ![]() Overigens heb ik een vraag over het bewaren van meel: mijn schoonmoeder zegt dat je meel alleen in papieren zakken mag bewaren, dus niet luchtdicht afgesloten en/of in kunststof bakken. Is dat zo? Ik was van plan om morgen bij de Xenos een paar kunststof bakken te scoren om de meel in op te bergen. | |
moussy | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:05 |
quote:Ik doe het juist in plastic bakken, anders wandelt mn meel steeds weg ![]() | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:28 |
quote:Dat vraag ik me ook af Ik weet dat de BM2 door Kassa (vara) als beste uit de test kwam, maar is dat nu de verbeterde opvolger? | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:35 |
quote:Dat was de slechtste uit de kassatest | |
Mylene | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:39 |
quote:Bij de Blokker is ie nu 29.95 | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:50 |
quote:stond ie in het krantje? *opnieuw gaat kijken | |
Mylene | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:52 |
quote:Sorry, ik bedoel Trekpleister. ![]() http://www.trekpleister.nl/magazine/ | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:53 |
quote:stond er niet in ![]() | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:54 |
quote:ow, ok, maar die zitten hier niet in de buurt Dit is trouwens de BM2, niet de BM3 van Schlecker | |
Mylene | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:58 |
quote:Nou ja, als de BM2 is goed getest door KASSA zal de BM3 dat ook wel zijn. Gewoon bij Schlecker bestellen dus, betalen met accept-giro en gratis thuis bezorgd. Makkelijker kan het niket ![]() | |
Mylene | zaterdag 1 mei 2004 @ 11:59 |
quote:Ja kind, dat zeg ik uiteindelijk toch ook. Al die folders lijken ook zo op elkaar ![]() ![]() | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 12:03 |
quote: ![]() ![]() anyway, heb met trekpleister gebeld, ze komen pas dinsdag binnen | |
Mylene | zaterdag 1 mei 2004 @ 12:26 |
quote:Ja, gewoonte van mij ![]() ![]() Sorry als ik je beledigd hebt. | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 12:32 |
quote:kan wel tegen een stoot(je) hoor ![]() on topic: ik ga de BM2 halen ![]() | |
Mylene | zaterdag 1 mei 2004 @ 12:34 |
quote:Voor die prijs kan je het niet laten ![]() | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 13:16 |
quote:Zat al een jaar te denken dat zo'n ding best leuk is en las toevallig vanmorgen een stuk erover in de krant waardoor ik de knoop heb doorgehakt (figuurlijk ![]() ![]() | |
Jazzmin | zaterdag 1 mei 2004 @ 21:24 |
quote:Mag ik weten waarom? Ik probeer er namelijk iemand een aan te smeren maar ik kan wel wat meer argumenten gebruiken) Ik kom niet veel verder dan lekkerder gezonder en t ruikt zo lekker enzo, dat gezonder sloeg wel erg aan die had ik tot t laatst bewaard toen ie al helemaal in de stemming was ![]() Oh en bedankt voor de tip! Ik ben er blij mee. | |
D. | zaterdag 1 mei 2004 @ 23:03 |
quote:De tip ![]() graag gedaan ![]() Waarom ik er 1 wil? Lekker, vers, afwisseling, proberen hét brood voor mij te vinden want brood in de supermarkt valt vaak tegen. Bijkomende dingen: ruikt lekker, is goedkoper | |
moussy | zondag 2 mei 2004 @ 07:44 |
quote: ![]() Dat is volgens mij alleen zo als je voorheen brood bij de warme bakker kocht en nu brood bakt van gewone bloem. | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 10:13 |
quote:Is dat zo? Nouja, zoals je ziet noemde ik dat bij de bijkomstigheden, niet als reden. Zal de proef op de som nemen en het laten weten ![]() | |
Riann | zondag 2 mei 2004 @ 10:58 |
Het nadeel is als het zo lekker is eet je meer. 1.5 jaar geleden had ik een stage adres die er ook eentje had en ja hoor ik at wel iets meer... Toen was ik nog niet aan de lijn ![]() | |
glossy | zondag 2 mei 2004 @ 11:02 |
quote:ligt er aan wat voor brood je hebt,als je noten brood hebt dan zit je na 2 sneetjes wel erg vol (tenminste ik wel) | |
moussy | zondag 2 mei 2004 @ 11:34 |
quote:Het ligt er natuurlijk ook aan of je kant en klare mixen gaat gebruiken en wat voor meel je waar haalt. en wat je er allemaal extra in gooit. Ik eet er trouwens veel minder van. Vooral van een vers bruin brood. Als ik een brood bij de bakker haal, dat écht vers is, werk ik zo een half brood weg, omdat het gewoon niet vult. | |
glossy | zondag 2 mei 2004 @ 11:46 |
quote:er schijnt in anna paulowna een bakker dacht ik dat het was ofzo te zitten die verkoopt broodmix kant en klaar hoef je alleen water bij te voegen,dacht dat het 5 kilo was voor 3 euro,van de week krijg ik van me collega te horen waar die precies zit en dan race ik er ff heen,omdat te halen,want dat is goedkoper dan die koopmans mix wat ik nu heb | |
moussy | zondag 2 mei 2004 @ 12:17 |
Laat je het even horen, lijkt me ook wel eens handig om een kant en klare mix te gebruiken. -edit- Er zit maar 1 bakker in AP, zal morgen eens ff bellen ![]() Ik heb hier verder in DH alle bakkers en winkels gehad voor losse meel ![]() | |
pos | zondag 2 mei 2004 @ 12:17 |
Ik koop altijd deze mixen. Gaat er beter mee als koopmans. | |
MillFreak | zondag 2 mei 2004 @ 13:06 |
quote:Probeer het eens bij een molen, Delft bijvoorbeeld. | |
moussy | zondag 2 mei 2004 @ 13:39 |
quote:DH was in dit geval Den Helder ![]() | |
pos | zondag 2 mei 2004 @ 13:49 |
quote:Heb een site gevonden waar je meel online kan bestellen. http://www.h-e.nl/index.php Ga naar keukenapparaten en dan naar Broodbakker toebehoren | |
DarkElf | zondag 2 mei 2004 @ 13:54 |
we hebben de beste getest door de consumentenbond in huis gehaald en wat is het heerlijk om zo'n ding te hebben! het brood smaakt lekker en de geur in huis! zaaaalig. van de week zelf krentenbrood gemaakt, die geur is geweldig, en vanavond gaan we eens testen allerlei ingredienten zoals feta, gedroogde tomaatjes etc.... maar gewoon een standaard wit brood is ook zo lekker! wereld uitvinding ![]() | |
melonovy | zondag 2 mei 2004 @ 13:58 |
Het experimenteren met maismeel heb ik opgegeven, het wordt er niet lekkerder op. Ik denk dat ik de all in the mix voor maisbrood van Soezie nog eens probeer, maar zelf zoeken naar de juiste samenstelling heb ik opgegeven. | |
Mylene | zondag 2 mei 2004 @ 13:59 |
Inhoud: Sonnebloembrood mix Meer koren brood Aardappelbrood Ciabatta Vitaal brood Bouw brood Kürbiskernbrot Backmax Broodbakmix 7 soorten van 500 gr. 5.99 1 KG - 1.71 http://nl.schlecker.com/ | |
melonovy | zondag 2 mei 2004 @ 14:03 |
Ik vind Duits brood zo smerig, dat moet ik echt niet. Ik heb daarom geen goed gevoel bij deze mixen... ![]() | |
Jazzmin | zondag 2 mei 2004 @ 14:41 |
quote:Hmm ik bedoelde dus de tip dat er dinsdag een bbm bij de Trekpleister te koop is ![]() ![]() En bedankt voor de argumenten, jammer dat ik die zelf al had bedacht. | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 16:28 |
quote:De tip van trekpleister kwam van schatje De trekpleister die hier het dichtstbij zit krijgt ze dinsdag, wie weet heeft die bij jou in de buurt ze al staan ![]() | |
KiwiTjuHh | zondag 2 mei 2004 @ 16:51 |
Ik wil een broodbakmachine kopen voor mijn moeder.. welke kan ik het beste kopen? Ik had iets gehoord over die gene die ze bij Kassa getest hebben.. maar welke is dat? | |
glossy | zondag 2 mei 2004 @ 18:48 |
quote:Commentaar gebruik De top 6, deze is gebaseerd op de bakresultaten van de machines, de opmerkingen over de gebruiksaanwijzing vindt u eronder. Wij testten de 6 broodbakmachines op gebruiksgemak en op het bakresultaat. 1. AFK Broodbakautomaat BM-2 Alle bedieningsknoppen op de machine zijn in het Duits en het boekje met de gebruiksaanwijzing is nogal onduidelijk. Bij deze machine kun je kiezen uit 454 en 680 gram. 2. Inventum BM 05 Met deze machine kun je een brood bakken van 600 gram. Bij deze heb je een grammenweegschaal nodig. Er zit een timer functie op. Maakt erg veel geluid tijdens het kneden van het deeg 3. HEMA Bij het recept van het witbrood staat op de ingredientenlijst boter vermeld, maar kijk je in welke volgorde je de ingredienten in de machine moet doen dan is ineens de boter verdwenen. Op deze manier kun je de boter gemakkelijk vergeten, wat van invloed is op de kwaliteit van het brood. Het aantal grammen dat je kunt kiezen is 600 en 900. 4. Inventum BM 25 Bij deze machine kun je kiezen uit een brood van 600, 900 en 1100 gram. De machine heeft 14 programma’s. 5. Kenwood Rapid-bake 258 De gebruiksaanwijzing en de bediening van de machine zijn erg duidelijk. 6. Princess Silver Breadmaker 1935 Voor een standaard witbrood heeft de Princess de langste baktijd van de 6 machines. Ook wordt de machine tijdens het proces erg heet. Verder is de machine gemakkelijk te bedienen ook al zitten er veel knopjes en keuzes op. Bij deze machine heb je de keuze uit 600 en 800 gram. Met alle 6 de machines kunnen ook degen en jams worden gemaakt, en op iedere machine zit een timer-functie. dit komt van de site van kassa af,hopelijk heb je er wat aan,ik heb zelf een inventum,bevalt me prima | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 19:41 |
quote:eejjjjjjjjjj Loesje ![]() Zoals je in de post hierboven kunt zien is de AFK BM-2 degene die als beste uit de test komt. Deze is ook nog eens de goedkoopste, én deze week in de aanbieding bij Trekpleister voor 30 euro. Ik ga m zelf ook halen komende week. succes ![]() | |
moussy | zondag 2 mei 2004 @ 19:43 |
quote:euhm, je vergeet wat. Hij kwam als beste uit de kassa test, waar ze voornamelijk de recepten die in het boekje dat bij de broodbakmachine zat hebben getest. | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 19:52 |
quote:Welke conclusies trek je daar uit? Dat de ander machines slechtere recepten hadden en daarom minder scoorden? | |
moussy | zondag 2 mei 2004 @ 20:10 |
quote:Ja, wat ook aangegeven werd in de uitzending van die test. Behalve bij dat princess ding, van de 3 apparaten gingen er al 2 stuk tijdens het testen. Je kan beter de test van de concumentenbond aanhouden als je een als-best-getest-apparaat wil hebben. | |
Zabb | zondag 2 mei 2004 @ 20:13 |
quote:Weet jij welke als beste uit de test kwam bij de consumentenbond dan?? Ik kan er niet bij op die site omdat ik geen lid ben. | |
Rtificial | zondag 2 mei 2004 @ 20:18 |
Wij hebben sinds vorige week de AFK, inmiddels een stuk of 5 broden gebakken, allen vanuit de bijgeleverde recepten: witbrood: Prima, ietwat ingezakt van boven, maar verder prima luchtig enzo chocoladebrood: helemaal geweldig! Niet te zoet, lekker luchtig En zojuist nog een brood met gedroogde tomaat, kruiden en feta, heeeeerlijk | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 20:19 |
quote:Ik wil een goede, en als ie niet te duur is is dat mooi meegenomen. De AFK heb ik al veel positiefs over gehoord | |
Mylene | zondag 2 mei 2004 @ 20:22 |
quote:De Panasonic. Die kost wel 190 euro. AFK voor 55 euro staat op derde plek, en de Breville voor 250 euro op de tweede. Dat zijn richtprijzen ![]() | |
KiwiTjuHh | zondag 2 mei 2004 @ 20:33 |
Hey D! ![]() Jah ik ben opzoek voor Moederdag ![]() Ik heb iemand gehoord over de gene die je bij de Marskramer kan kopen? | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 20:36 |
quote:Da's dezelfde als bij trekpleister, alleen geen 30 maar 50 euro ![]() | |
Rtificial | zondag 2 mei 2004 @ 20:37 |
Schatje: AFK wordt inmiddels niet meer voor meer dan +/- ¤30 verkocht.... | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 20:38 |
quote:zie mijn vorige post ![]() | |
Zabb | zondag 2 mei 2004 @ 20:48 |
Ik heb vandaag voor het eerst cake gemaakt in m'n broodbakmachine van Princess. Ik heb er alleen te grote stukken boter in gedaan dus deze heeft ie niet helemaal goed gemengd. Voor de volgende keer dus kleinere stukken! Verder is de cake erg mooi geworden! En lekker! ![]() | |
Mylene | zondag 2 mei 2004 @ 20:52 |
quote:Hallo?? Ik haalde die aanbieding van de Trekpleister aan ![]() En het zijn richtprijzen zoals gemeld in de Consumentengids, soort adviesprijs neem ik aan. | |
KiwiTjuHh | zondag 2 mei 2004 @ 20:54 |
quote:Vind het wel een leuk cadeautje ![]() Als die nog maar niet uitverkocht is.. morgen gelijk maar even heenfietsen. | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 20:59 |
quote:is het zeker ![]() ik doe mezelf er ook 1 cadeau ![]() | |
KiwiTjuHh | zondag 2 mei 2004 @ 21:04 |
quote:Haha, dat kan ook natuurlijk ![]() Hoop maar dat ze niet uitverkocht zijn. Kunnen we leuk broodjes bakken in onze nieuwe keuken ![]() | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 21:09 |
quote:bij de trekpleister waar ik heen ga komen ze dinsdag pas binnen, dus zorg dat ik er op tijd ben ![]() | |
KiwiTjuHh | zondag 2 mei 2004 @ 21:20 |
quote:Misschien is dat hier ook wel zo? Ik bel ze anders maandag wel even ![]() | |
Sjillie | zondag 2 mei 2004 @ 21:29 |
quote:bij marskramer is hij in de aanbieding voor "maar" 49,95... http://www.marskramer.nl/flash5.html | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 21:30 |
quote:zonde van dat stuk fietsen dan he ![]() | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 21:30 |
quote:dat zei ik dus ![]() | |
Sjillie | zondag 2 mei 2004 @ 21:32 |
oh oke, thx ![]() ben trouwens dus ook op zoek naar een goede, maar de trekpleister is hier een behoorlijk eindje weg. Vroeg me af of alleen kassa heeft getest, heeft de consumentengids niks getest? ben geen lid van de CB en kan geen online tests bekijken. Iemand? | |
KiwiTjuHh | zondag 2 mei 2004 @ 21:35 |
quote:Jah inderdaad, stel je voor ![]() | |
D. | zondag 2 mei 2004 @ 21:35 |
quote:toch beter lezen he ![]() quote: | |
KiwiTjuHh | maandag 3 mei 2004 @ 09:41 |
Heb ze net (de Trekpleister dus) gebeld, vanmiddag of morgenochtend liggen ze in de winkel ![]() ![]() | |
Bibilot | maandag 3 mei 2004 @ 10:50 |
Ik zelf heb de Panasonic en ben er erg tevreden over. Zelf heb ik hem besteld bij Pick2pay en er 145,00 euro voor betaald,de SD207,en hem zelf opgehaald vlak bij Nijmegen.Hij kan ook bezord worden,maar dan komen er dus nog bezorgkosten bij.Volgens mij kun je hem nergens goedkoper krijgen dan hier. | |
MillFreak | maandag 3 mei 2004 @ 12:33 |
quote:Haha, sorry, ik kom uit regio Den Haag, vandaar ![]() | |
D. | dinsdag 4 mei 2004 @ 13:33 |
quote:Ben je geslaagd? Ik nog niet. Heb 5 trekpleisters gebeld en er nu 1 gevonden die m nog heeft. Mijn schoonbroer (die in de buurt woont) gaat vanmiddag ff kijken. | |
KiwiTjuHh | dinsdag 4 mei 2004 @ 15:55 |
quote:Nopes ![]() | |
D. | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:12 |
quote:in mijn opinie kun je iets wat je niet hebt gehad ook niet uitverkocht hebben ![]() | |
KiwiTjuHh | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:17 |
quote:Hebben ze ze niet aangekregen? ![]() Tegen mij zeiden ze dat ze uitverkocht waren. | |
glossy | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:19 |
heb je ook gevraagt of ze nog binnen krijgen? dan kan je vragen of ze er dan 1 voor je appart zetten | |
D. | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:24 |
edit | |
D. | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:24 |
quote:ik heb 5 zaken gesproken 1 zei uitverkocht 1 zei niet gehad 1 zei donderdag een ander model te krijgen, een duurdere 1 zei dat ze ipv broodroosters hadden binnen gekregen 1 zei dat ze er nog 3 hadden ![]() reserveren deden ze niet zei men | |
KiwiTjuHh | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:35 |
Nee reserveren doen ze inderdaad niet, dat heb ik maandagmorgen ook gevraagt. Nouja.. ik denk niet dat ik er nog 1 bij de Trekpleiser kan scoren.. En nu? ![]() | |
glossy | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:40 |
quote:de block , praxis (had ze laatst ook) , blokker heb je daar al gekeken of ze ze daar nog hebben | |
D. | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:51 |
quote:hij is wel bij meerdere zaken te koop, echter daar zijn ze 50 euro | |
D. | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:53 |
quote:als het goed is krijg is straks bericht dat 1 van die 3 voor mij is ![]() | |
KiwiTjuHh | dinsdag 4 mei 2004 @ 16:53 |
quote:Jah daarom, vond 30 euro wel genoeg voor moederdag eigenlijk.. maja | |
Jazzmin | dinsdag 4 mei 2004 @ 20:30 |
Zo zeg dan had ik dus echt mazzel, ik had de laatste ![]() | |
D. | woensdag 5 mei 2004 @ 17:39 |
heb er 1 ![]() vanvond proberen ![]() | |
glossy | woensdag 5 mei 2004 @ 18:36 |
![]() | |
Mylene | vrijdag 7 mei 2004 @ 18:09 |
![]() | |
KiwiTjuHh | vrijdag 7 mei 2004 @ 18:15 |
quote:Waar haal je dat vandaan? ![]() | |
Mylene | vrijdag 7 mei 2004 @ 18:16 |
quote:Makro ![]() | |
KiwiTjuHh | vrijdag 7 mei 2004 @ 18:19 |
quote:Ja, die hebben we hier niet helaas | |
glossy | vrijdag 7 mei 2004 @ 18:20 |
moussy bij welkoop in annapaulowna (is bij een tuincentrum ofzo iets) heb je die broodmix het kost 3.60 en kan je 5 broden van maken,ze hebben allerlei soorten. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 mei 2004 @ 18:21 |
![]() vanaf as donderdag bij de Aldi Süd in Duitsland (dat is zeg maar te zuiden van de hoogte van arnhem) voor 29,95 Brotback-Automat Zur Herstellung vieler Brotsorten und anderer Spezialitäten! 850 Watt 10 Programme, 99 Programmvarianten Knethaken und Backform mit TEFLON®- Anti-Haftbeschichtung für Zutaten bis max. 1.250 g ...und vieles mehr! Maße ca.: 290 x 455 x 270 mm (B x T x H) Mit Service-Adresse. 3 Jahre Garantie [ Bericht 47% gewijzigd door Pietverdriet op 07-05-2004 18:34:09 ] | |
KiwiTjuHh | vrijdag 7 mei 2004 @ 18:32 |
quote:Ja hoor.. jij wel ![]() laat je het ff weten? haha | |
Evil-Cherry | vrijdag 7 mei 2004 @ 18:47 |
quote:Wat is dát voor een vaag brood??? | |
Pietverdriet | vrijdag 7 mei 2004 @ 19:11 |
quote:Welke, staan er 4 op | |
moussy | vrijdag 7 mei 2004 @ 19:20 |
quote:www.welkoop.nl Ik ga morgen ff kijken ![]() | |
glossy | vrijdag 7 mei 2004 @ 19:51 |
quote:de deeg die kant en klaar is waar je alleen water bij moet doen is SOEZIE deeg ik ga denk maandag middag ofzo ff heen | |
D. | vrijdag 7 mei 2004 @ 22:39 |
ff een vraagje: Wanneer een brood klaar is, waar bewaren jullie het dan in? Eerst afkoelen? | |
melonovy | vrijdag 7 mei 2004 @ 22:40 |
Eerst afkoelen, dan in parten snijden en dan in een bak met deksel in de vriezer. Dit bevalt me erg goed, want naar mijn idee hou je het brood zo lekker vers. | |
D. | vrijdag 7 mei 2004 @ 22:43 |
snijden? dat doe ik voor gebruik. In de vriezer? Het is om op te eten hoor ![]() | |
Evil-Cherry | zaterdag 8 mei 2004 @ 08:53 |
quote:Die drie tieten-broden. ![]() | |
pos | zaterdag 8 mei 2004 @ 10:05 |
quote:Eerst af laten koelen en dan in een speciale broodzak. Ik heb er één van soezie gekocht. Op hun site kan je de verkoop punten opzoeken. | |
moussy | zaterdag 8 mei 2004 @ 10:07 |
Ik haal af en toe een stapel papieren broodzakken bij de supermarkt om de hoek ![]() | |
pos | zaterdag 8 mei 2004 @ 10:14 |
quote:Ik heb er idd niet 1 maar ook een stapeltje maar wist niet dat je ze ook gewoon bij de supermarkt kan kopen. Welke super? | |
moussy | zaterdag 8 mei 2004 @ 10:48 |
quote:Ik koop ze niet, krijg ze gewoon. Ik vroeg of ze ze los verkochten en kreeg gewoon een stapeltje en mag nu gewoon af en toe wat zakken ophalen. dat was bij een Deen | |
Pietverdriet | zaterdag 8 mei 2004 @ 10:57 |
quote:Dat is gewoon een roggenmischbrot volgens mij, maar ik begrijp dat je de bolling raar vind? Dat krijg je als je een BBM met twee kneedhaken hebt | |
Evil-Cherry | zaterdag 8 mei 2004 @ 12:22 |
quote:\ Lijkt me sterk, mijn moeder heeft er een met twee haken (en twee zonder) en ze zijn allemaal bol.. Ook mijn oma heeft er een met twee haken en die eet ook gewoon bol brood. Vandaar mijn vraag, dacht dat het misschien een speciaal brood was, maar het is dus de vorm die uit die bbm komt. Nou ja.. | |
pos | zaterdag 8 mei 2004 @ 14:54 |
quote:Wou dat dat waar was ![]() Ik heb er 1 met twee haken maar er komt gewoon een "bol" brood uit. Trouwens mijn broodbakmachine komt ook van de Aldi vandaan, prima ding. | |
Pietverdriet | zaterdag 8 mei 2004 @ 15:19 |
Als mijn man, die ook een BBM van de aldi heeft, een Roggenmischbrot bakt, dan ziet het er net zo uit, mischien komt het ook door de BBM Broodmeelen v/d aldi (in Duitsland) | |
Ingeborg | zaterdag 8 mei 2004 @ 16:03 |
ik weet het toch niet hoor uit de bakoven is het toch anders hoor. Ja toch? | |
Pietverdriet | zaterdag 8 mei 2004 @ 16:29 |
quote:Je hebt gelijk Je weet het niet | |
moussy | zaterdag 8 mei 2004 @ 16:49 |
quote:Ik ben geweest ![]() 2,5 kg waldkornmix, is dus voor 3 broden van 500 gram, voor €9,50 ![]() Ik bestel wel weer een pakketje bij schlecker ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 mei 2004 @ 17:03 |
quote:2,5 Kilo meel voor 3 broden van 500 gram?? LOL eerder 8 Broden van 500 gram schat ik | |
Pietverdriet | zaterdag 8 mei 2004 @ 17:13 |
overginds is 9,50 nog steeds gescheten duur. | |
moussy | zaterdag 8 mei 2004 @ 17:13 |
euhm nee, tikkelfoutje, doe maar 5 broden. Het was van die all in mix. | |
Pietverdriet | zaterdag 8 mei 2004 @ 17:13 |
quote:Dan nog vergeet je het water | |
moussy | zaterdag 8 mei 2004 @ 17:16 |
ach meut, het moest zijn, voor broden van 500 gram meel. Nahjah goed, ik vind het dúúr, daar ga ik zelf wel voor wegen. | |
Ingeborg | zaterdag 8 mei 2004 @ 18:01 |
quote:Nee dat zeg ik hoor, ja toch? Maar mijn andere nicht niet die hier op de chat hoor maar nicht Renske die het wel zo'n ding ja en die is er heel blij meer hoor dat wel dan maar ik heb het er toch niet zo op hoor. | |
glossy | zaterdag 8 mei 2004 @ 18:05 |
quote:dan was dat vast geen soezie deeg mix want die is 3.60 (haal je 5 broden uit) | |
Ingeborg | zaterdag 8 mei 2004 @ 18:12 |
Ik haal altijd deegmix bij Van Dongen bij ons in Nuns op de dorpstraat dat is dan een bakker hoor maar hij kan het wat goedkoper voor mij kopen en dan heb ik meel voor 1.90 voor vijf grote broden maar dat bak ik dan gewoon in de bakoven hoor. Jor houd daar dan weer erg van he. | |
moussy | zaterdag 8 mei 2004 @ 19:27 |
quote:Dat is van het witte, of franse of luxe, weet ik niet meer. Maar soezie waldkorn was rete duur. | |
glossy | zaterdag 8 mei 2004 @ 20:24 |
quote:collega van mij heeft eergister nog gehaald ze was 3.60 kwijt,ze had soazie wit en soezie met granen er in,ik ga denk maandag of dinsdag ff heen | |
KiwiTjuHh | zaterdag 8 mei 2004 @ 21:46 |
Heb een boek gekocht met de weetikveelhoeveel lekkerste recepten ![]() |