abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17849019
Na lang twijfelen heb ik van het weekend ook maar één gehaald.....en heb er geen spijt van!
heb dus ook een AFK...alleen ik heb 'm bij de media markt vandaan..voor 49 euro...
had ik dat geweten....
maar echt heerlijk dat brood!
we hebben gisteravond een pak meel erin gegooid met wat water en boter, vanochtend werden we wakker met een heerlijke brood geur...en het smaakte echt heerlijk!
morgen gaan we een italiaans brood proberen, ik kijk er nu al naar uit







Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.
  zaterdag 20 maart 2004 @ 18:06:20 #77
18642 detulp050
Oud Reviewer
pi_17849143
Een tip: probeer het kaas/ui brood
  † In Memoriam † zondag 21 maart 2004 @ 00:38:41 #78
7074 moussy
kuttekop
pi_17859313
quote:
Op vrijdag 19 maart 2004 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben er hier al mensen met prefermenten geexperimenteert?
wat houdt dat in?
Je zou er haast een boek over schrijven!
  zondag 21 maart 2004 @ 00:41:22 #79
430 Hallahan
...tot je er groen van ziet...
pi_17859371
quote:
Op zaterdag 20 maart 2004 17:59 schreef Que-Pasa het volgende:
Na lang twijfelen heb ik van het weekend ook maar één gehaald.....en heb er geen spijt van!
heb dus ook een AFK...alleen ik heb 'm bij de media markt vandaan..voor 49 euro...
had ik dat geweten....
maar echt heerlijk dat brood!
we hebben gisteravond een pak meel erin gegooid met wat water en boter, vanochtend werden we wakker met een heerlijke brood geur...en het smaakte echt heerlijk!
morgen gaan we een italiaans brood proberen, ik kijk er nu al naar uit

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
beetje bleekjes (of ligt aan belichting) maar ziet er verder toppie uit!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_17864417
quote:
Op zondag 21 maart 2004 00:41 schreef Hallahan het volgende:

[..]

beetje bleekjes (of ligt aan belichting) maar ziet er verder toppie uit!
viel wel mee vond ik, het was een echt wit brood, met een hele knapperige korst.
vanmorgen mijn 2 e broodje gemaakt, een bruinbrood....ook lekker.

Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.
pi_17864462
quote:
Op zondag 21 maart 2004 00:38 schreef moussy het volgende:

[..]

wat houdt dat in?
Volgens mij bedoelde piet daar zuurdesembrood mee ofzoiets, in brood bakken in de oven heeft hij die vraag ook gesteld.
  zondag 21 maart 2004 @ 14:21:14 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17864709
quote:
Op zondag 21 maart 2004 00:38 schreef moussy het volgende:

[..]

wat houdt dat in?
Je neemt 100 gram meel, en 100 gram water minder in je recept voor brood. Dat meel en water, met wat gist, meng je en laat je een dag of 3-5 gisten, en voeg je dan aan je broodmengsel toe. Nu heb je dus weer dezelfde verhoudingen en hoeveelheden als in je recept maar er is een deel voorgegist. Hierdoor krijgt je brood veel meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 maart 2004 @ 14:23:02 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17864754
quote:
Op zondag 21 maart 2004 14:05 schreef Que-Pasa het volgende:

[..]

viel wel mee vond ik, het was een echt wit brood, met een hele knapperige korst.
vanmorgen mijn 2 e broodje gemaakt, een bruinbrood....ook lekker.

[afbeelding]
Zulk mooi en lekker zelfgebakken brood, en dan Margarine gebruiken ipv boter?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17865268
quote:
Op vrijdag 19 maart 2004 13:14 schreef Randa_v het volgende:
Dit brood was compleet ingezakt, de appel zat nog te veel bijelkaar en verder is het niet echt gaar lijkt het. De appel moet toch te nat geweest zijn.
Dat was bij mij ook het geval Randa_v. Het appelbrood rees echt een eind en toen zakte het weer in, en het bleef een beetje klef van binnen.
Ondanks dat het er niet echt uitzag was het nog redelijk eetbaar. Ik denk ook dat het aan de natheid van de appel ligt, maar wat kan je daar nou aan doen?
Er minder water bij doen of de appel misschien op keukenpapier leggen, maar dan wordt ie misschien wel weer te droog...
Fake it till you make it...
pi_17865397
quote:
Op zondag 21 maart 2004 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zulk mooi en lekker zelfgebakken brood, en dan Margarine gebruiken ipv boter?
ook een beetje om de lijn denken he
Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.
  zondag 21 maart 2004 @ 15:09:30 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17865845
quote:
Op zondag 21 maart 2004 14:53 schreef Que-Pasa het volgende:

[..]

ook een beetje om de lijn denken he
Caloretisch maakt dat niet uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17866710
quote:
Op zondag 21 maart 2004 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Caloretisch maakt dat niet uit
is dat zo?
mij word altijd verteld dat je van roomboter dik wordt...vandaar margarine.
van de natuurwinkel , en best lekker, en 100% plantaardig
Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.
  zondag 21 maart 2004 @ 15:48:27 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17866874
quote:
Op zondag 21 maart 2004 15:42 schreef Que-Pasa het volgende:

[..]

is dat zo?
mij word altijd verteld dat je van roomboter dik wordt...vandaar margarine.
van de natuurwinkel , en best lekker, en 100% plantaardig
Er worden wel meer sprookjes verteld, dik wordt je van teveel eten. Sterker nog, wat eet jij liever, boter dat gewoon melkvet is, of plantaardige olien die chemisch bewerktzijn met waterstof in een catalytische reactie gehard zijn, allerlei spullen aan toegevoegt, hoe denk je dat margarine gemaakt wordt dan? Maar goed, caloretisch maakt het niet uit, en boter smaakt gewoon erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17867011
quote:
Op zondag 21 maart 2004 15:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er worden wel meer sprookjes verteld, dik wordt je van teveel eten. Sterker nog, wat eet jij liever, boter dat gewoon melkvet is, of plantaardige olien die chemisch bewerktzijn met waterstof in een catalytische reactie gehard zijn, allerlei spullen aan toegevoegt, hoe denk je dat margarine gemaakt wordt dan? Maar goed, caloretisch maakt het niet uit, en boter smaakt gewoon erg lekker.
ik ga me er eens even in verdiepen, wat je zegt zit wat in ja.....maar dit word zo een hele andere discussie ja...
Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.
  zondag 21 maart 2004 @ 15:57:47 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17867061
quote:
Op zondag 21 maart 2004 15:55 schreef Que-Pasa het volgende:

[..]

ik ga me er eens even in verdiepen, wat je zegt zit wat in ja.....maar dit word zo een hele andere discussie ja...
Klopt, past beter hier
Magermaffia, Healthnazis, gezondheidsgestapo en ander tuig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 21 maart 2004 @ 16:30:43 #91
7074 moussy
kuttekop
pi_17867723
quote:
Op zondag 21 maart 2004 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je neemt 100 gram meel, en 100 gram water minder in je recept voor brood. Dat meel en water, met wat gist, meng je en laat je een dag of 3-5 gisten, en voeg je dan aan je broodmengsel toe. Nu heb je dus weer dezelfde verhoudingen en hoeveelheden als in je recept maar er is een deel voorgegist. Hierdoor krijgt je brood veel meer smaak.
ah ja, dat dus, al een paar keer gedaan maakt het brood idd lekkerder

een prutje voor zuurdesem moet langer staan, een dag of 6-7, ook lekker
Je zou er haast een boek over schrijven!
  zondag 21 maart 2004 @ 17:53:50 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17869572
quote:
Op zondag 21 maart 2004 16:30 schreef moussy het volgende:

[..]

ah ja, dat dus, al een paar keer gedaan maakt het brood idd lekkerder

een prutje voor zuurdesem moet langer staan, een dag of 6-7, ook lekker
Ah, eindelijk feedback. Hoe heb je het zuurdesem gemaakt?
Basis van roggemeel of bloem? Wilde gisting of starter gekocht?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 21 maart 2004 @ 18:57:34 #93
7074 moussy
kuttekop
pi_17870823
Ik heb dit recept gebruikt: http://www.broodrecepten.nl/recepten/zuurdesemzg.htm Ik heb het alleen gebakken in de broodbakmachine ipv in de oven.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  maandag 22 maart 2004 @ 16:34:45 #94
70743 Miss_Nexhil
*Something new has begun*
pi_17890801
Zaterdag heb ik ook maar een broodbakmachine gekocht . (of eigenlijk gekregen van mijn vriend .)

Ik ben maar begonnen met gewoon een kant en klare mix voor meergranenbrood. Het brood was iets ingezakt maar wel heel goed te eten !

Vandaag wat rondgesnuffeld op internet naar recepten en nog een boek gehaald bij de 'Boekenvoordeel' dus komende week maar eens wat expirimenteren. Ik heb al heel wat lekkere recepten (ook hier) voorbij zien komen .

*bookmarkt topic
  maandag 22 maart 2004 @ 17:45:22 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17892658
Als beginnend broodbakker kan je het best beginnen met een gewoon witbrood, daar leer je het meest van. Bloem, water, zout en gist.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 maart 2004 @ 19:02:59 #96
70743 Miss_Nexhil
*Something new has begun*
pi_17894096
quote:
Op maandag 22 maart 2004 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Als beginnend broodbakker kan je het best beginnen met een gewoon witbrood, daar leer je het meest van. Bloem, water, zout en gist.
Ik heb vanmiddag idd. bloem en gist gekocht. Water en zout in overvloede aanwezig .
Alleen ik hou niet zo van witbrood . Ik vind het zo ... saaaaaaaaaaai zeg maar . Maar ik weet dat dat wel het goede begin is. Dus vriendlief krijgt komend weekend waarschijnlijk meer dan voldoende witbrood voorgeschoteld .
  maandag 22 maart 2004 @ 19:54:32 #97
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_17895345
Ik heb vorige week ook zo'n ding gekocht. Erg goed te doen zeg Voor het weekend heb ik brood gemaakt met rozijnen, kaneel en hazelnoten. Errug lekker!!!

Van mijn schoonmoeder heb ik volkorenmeel gekregen, die heeft ze gekocht bij de molen. Ze hebben daar overigens ook gist, 3,50 euro voor 500 gram. Veel goedkoper dan die zakjes van de supermarkt dus!

Binnenkort ga ik bananen-honing brood proberen, uit het bijgeleverde receptenboekje.
  maandag 22 maart 2004 @ 20:26:40 #98
12079 koele
The Koeler, the better
pi_17896452
ik hoorde dat Blokker een broodbakmachine in de aanbieding (40E) heeft, iemand ervaring, type enz weet ik niet...
  † In Memoriam † maandag 22 maart 2004 @ 21:28:52 #99
7074 moussy
kuttekop
pi_17898564
home electronics de prijs is leuk, het apparaat is leuk, maar zorg dat je er niks mee krijgt, de service is best k*t, ik heb een half jaar lopen leuren met een kapotte broodbakmachine, die ik amper aan maand had. Máár uiteindelijk heb ik wel een nieuwe gekregen en daarna weer één en nu ben ik weer aan het leuren.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_17913708
quote:
Op maandag 22 maart 2004 19:54 schreef Christine het volgende:
Ik heb vorige week ook zo'n ding gekocht. Erg goed te doen zeg Voor het weekend heb ik brood gemaakt met rozijnen, kaneel en hazelnoten. Errug lekker!!!

Van mijn schoonmoeder heb ik volkorenmeel gekregen, die heeft ze gekocht bij de molen. Ze hebben daar overigens ook gist, 3,50 euro voor 500 gram. Veel goedkoper dan die zakjes van de supermarkt dus!

Binnenkort ga ik bananen-honing brood proberen, uit het bijgeleverde receptenboekje.
hebben die lui een site waar je ook kan bestellen?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')