abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17199557
Even een vraagje; ik had kipfilet gekocht die tot 24 januari houdbaar was, maar deze heeft vanaf het moment dat ik m kocht in de vriezer gelegen. Is het nu nog goed dan??
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_17199641
Jawel hoor
Twinning = boring
  zondag 15 februari 2004 @ 17:53:03 #3
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17199851
Ja hoor... dan issie nog goed!
Maar het aantal houdbaarheidsdagen vanaf de koop tot die 24 jan. moet je wel weer in de gaten houden.
Gewoon meteen bereiden na ontdooien!!!

Er is dus niks mis mee

Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zondag 15 februari 2004 @ 17:53:24 #4
22497 Bioslock
we hope that you choke
pi_17199862
quote:
Op zondag 15 februari 2004 17:47 schreef Inca het volgende:
Jawel hoor
pi_17199966
super! dank allemaal, had er ook echt heel veel zin in, dus ben blij dat het kan!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_17200015
NEE! Is niet goed meer... met brood en dergelijke kan dat wel. Kip kan dat niet. Zeker als de THT-datum al zolang verstreken is.
Sterf.
pi_17200061
tuurlijk wel het is toch steeds bevroren geweest die datum die op de verpakking staat is voor de winkeliers
Twinning = boring
  zondag 15 februari 2004 @ 18:00:25 #8
40458 -chefke-
nu met extra zegels
pi_17200084
vraag het aan de kip
pi_17200085
quote:
Op zondag 15 februari 2004 17:57 schreef Martyr het volgende:
NEE! Is niet goed meer... met brood en dergelijke kan dat wel. Kip kan dat niet. Zeker als de THT-datum al zolang verstreken is.
In de vriezer wel.

Ik heb wel eens kip uit de vriezer gegeten die 2 maanden daarvoor zijn tht had en hij smaakte prima.

Die bulten waren binnen een week weer weg

pi_17200097
Dude... bacterien groeien tog ondanks dat het in de vriezer ligt.... zeker als de THT (teminste houdbaar tot) datum al enige tijd verstreken is.
Sterf.
  zondag 15 februari 2004 @ 18:02:27 #11
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17200146
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:00 schreef Martyr het volgende:
Dude... bacterien groeien tog ondanks dat het in de vriezer ligt.... zeker als de THT (teminste houdbaar tot) datum al enige tijd verstreken is.
Nope .. dat is niet waar....
Bacterien kunnen niet leven -onder en +boven een bepaalde temp.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_17200174
Klopt maar een standaard vriezer koelt niet onder de -20

Er zijn bacterien die kunnen hele lage en hoge temps doorstaan

[Dit bericht is gewijzigd door Martyr op 15-02-2004 18:04]

Sterf.
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:03:22 #13
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200176
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:00 schreef Martyr het volgende:
Dude... bacterien groeien tog ondanks dat het in de vriezer ligt.... zeker als de THT (teminste houdbaar tot) datum al enige tijd verstreken is.
dude
welke bacterien leven er bij -20?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:03:52 #14
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200194
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:03 schreef Martyr het volgende:
Klopt maar een standaard vriezer koelt niet onder de -20
en 3 sterren koelkast wel ? en dat is een standaard vriezer?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_17200217
ja, dat kan makkelijk
Gerrit Zalm: "Ik woon in Scheveningen en mijn chauffeur in Voorburg. Daarom duurde het even."
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:04:45 #16
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200221
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:00 schreef Martyr het volgende:
Dude... bacterien groeien tog ondanks dat het in de vriezer ligt.... zeker als de THT (teminste houdbaar tot) datum al enige tijd verstreken is.
ja toch. een bacteire begint ineens na een bepaalde datum te groeien, hebbe ze ook een agenda ofzo?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_17200229
quote:
dude
welke bacterien leven er bij -20?
Kweet niet precies... maar ik heb er over gelezen in een boek (kdoe horeca opleiding )
Sterf.
pi_17200256
quote:

ja toch. een bacteire begint ineens na een bepaalde datum te groeien, hebbe ze ook een agenda ofzo?


Bacterien groeien altijd, alleen als ze ingevroren zijn langzamer
Sterf.
  zondag 15 februari 2004 @ 18:06:05 #19
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17200259
NOu ! ... als iemand het effe op wil zoeken!

PleaSe !

Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:07:03 #20
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200288
blaat

[Dit bericht is gewijzigd door donald_dick op 15-02-2004 18:08]

0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_17200291
wacht maar ik ga wel ff zoeken
Sterf.
pi_17200422
quote:
Op zondag 15 februari 2004 17:57 schreef Martyr het volgende:
NEE! Is niet goed meer... met brood en dergelijke kan dat wel. Kip kan dat niet. Zeker als de THT-datum al zolang verstreken is.
nie ouwehoeren, dat kan zeker wel...zolang je het in vriest voor dat de tht datum verstreken is dat geen probleem.. om een redelijk goede kwaliteit vlees over te houden is het slim het vlees niet langer als 2 maanden in de diepvries te bewaren.


tim ( ah medewerker, afdeling vlees )

pi_17200426
Ik citeer mijn lesboek (tering dat ik deze moeite nog neem op een zondag )

Najah citeren niet egt maar er staat zon thermometer bij:

Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.

Sterf.
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:12:17 #24
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200431
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:09 schreef Pearly het volgende:

[..]

Ik zie ze nog gewoon hoor... maar wacht effe want er wordt gezocht naar onder welk vriespunt bacterien niet meer kunnen leven ....


dat hangt natuurlijk van de bacterie af, maar er wordt aaangenomen dat sarmonella allang niet meer onder -20 leefd. dood gaan ze echter niet, dus je moet het alsnog goed bakken,
invriezen legt alleen de deking van de bacterien vast
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:13:02 #25
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200454
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:12 schreef Martyr het volgende:
Ik citeer mijn lesboek (tering dat ik deze moeite nog neem op een zondag )

Najah citeren niet egt maar er staat zon thermometer bij:

Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.


dus wat is het probleem? het is dan toch goed? natuurlijk moet je het nog bakken, maar dat doe je ook met vers vlees
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_17200467
Kortom:

20 dagen na de THT datum hebben bacterien zich nog kunnen vermeerderen. O ja 2 maanden is zeker al helemaal teveel.

Sterf.
pi_17200486
True... maar om weer terug te komen op die THT datum:

Er is grotere kans op salmonella

Sterf.
pi_17200502
ok, ik ben 13 jaar poelier geweest, dat ff gezegd hebbende.
Kip kan je gewoon na de THT datum bewaren in de vriezer, zolang de kip maar voor de THT datum is ingevroren en voor die tijd gewoon gekoeld is bewaard.
Het is niet eeuwig houdbaar in de vriezer, maar een maand of twee/drie na THT geeft zeker geen problemen.
  zondag 15 februari 2004 @ 18:15:22 #29
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17200510
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:12 schreef Tim073 het volgende:

[..]

nie ouwehoeren, dat kan zeker wel...zolang je het in vriest voor dat de tht datum verstreken is dat geen probleem.. om een redelijk goede kwaliteit vlees over te houden is het slim het vlees niet langer als 2 maanden in de diepvries te bewaren.


tim ( ah medewerker, afdeling vlees )


DIT IS wat IK geloof!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:15:26 #30
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200512
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:13 schreef Martyr het volgende:
Kortom:

20 dagen na de THT datum hebben bacterien zich nog kunnen vermeerderen. O ja 2 maanden is zeker al helemaal teveel.


quote:
Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.
wat snap je niet aan je eigen zin

doe je VMBO ofzo?

0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zondag 15 februari 2004 @ 18:16:07 #31
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17200540
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:15 schreef Dirkh het volgende:
ok, ik ben 13 jaar poelier geweest, dat ff gezegd hebbende.
Kip kan je gewoon na de THT datum bewaren in de vriezer, zolang de kip maar voor de THT datum is ingevroren en voor die tijd gewoon gekoeld is bewaard.
Het is niet eeuwig houdbaar in de vriezer, maar een maand of twee/drie na THT geeft zeker geen problemen.
En ditte..... is HartStikke waar!!!!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_17200547
Deed VMBO nu MBO
Sterf.
pi_17200605
bacterien.. vermening vuldigen zich met een warme tempratuur in het kwadraat..overal zitten bacterien op maar bij een tempratuur van -18 planten ze zich niet meer voor..

een product koel bewaren betekend minder voortplanting van bacterien en duz het uitstellen van het rottings proces.. die dingen dood maken doe je door goed koken...

  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:18:34 #34
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200607
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:16 schreef Martyr het volgende:
Deed VMBO nu MBO
defent rest his case....
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:20:48 #35
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200656
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:18 schreef Tim073 het volgende:
bacterien.. vermening vuldigen zich met een warme tempratuur in het kwadraat..overal zitten bacterien op maar bij een tempratuur van -18 planten ze zich niet meer voor..

een product koel bewaren betekend minder voortplanting van bacterien en duz het uitstellen van het rottings proces.. die dingen dood maken doe je door goed koken...


het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_17200683
weloverwogen beslissing; ik ga het eten, dus ga ervanuit dat het kan, mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat morgen wel merken + hier posten
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  zondag 15 februari 2004 @ 18:21:55 #37
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17200688
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:20 schreef donald_dick het volgende:

[..]

het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)


Maar.. ik neem aan dat jij zó bijzonder goed bent opgeleid dat je hem WéL snapt ...
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_17200716
Natuurlijk kun je de kip dan nog eten, kijk maar naar het berichtje van de ex-poelier, zo zit t idd, alhoewl ik altijd twijfel hoeveel korter je vlees ingevroren kunt bewaren in je gewone 3 sterren kleine vriesvak in vergelijking tot een -20 vriezer, geen idee nl hoe koud zo'n vriesvak wordt (weet iemand dat, en nee, ik ga er niet zelf inliggen om het te proberen, zo lenig ben ik nu ook weer niet )
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
  zondag 15 februari 2004 @ 18:23:15 #39
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17200724
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:21 schreef Naamah het volgende:
weloverwogen beslissing; ik ga het eten, dus ga ervanuit dat het kan, mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat morgen wel merken + hier posten
Geen probleem hoor Naamah ... gewoon GOED koken/ bakken of braden .... Laat ze zeiken hier! ... hijs gewoon nog in orde!

En genieten van die lekkere KIP! Mjammie

Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zondag 15 februari 2004 @ 18:24:38 #40
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17200755
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Samson het volgende:
en nee, ik ga er niet zelf inliggen om het te proberen, zo lenig ben ik nu ook weer niet )
LOL
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_17200772
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:21 schreef Naamah het volgende:
weloverwogen beslissing; ik ga het eten, dus ga ervanuit dat het kan, mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat morgen wel merken + hier posten
Ja maar om even je eetlust te bevorderen, bacteriën schijten gewoon, dus jij eet zijn shit. (dat is overigens datgene waar je ziek van wordt) Dus eetse.
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:25:25 #42
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200773
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Pearly het volgende:

[..]

Geen probleem hoor Naamah ... gewoon GOED koken/ bakken of braden .... Laat ze zeiken hier! ... hijs gewoon nog in orde!


idd gewoon goed bakken/braden/whateva en smikkelen maar
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_17200821
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:20 schreef donald_dick het volgende:

[..]

het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)


dat ze kopieren okey zo kun je het ook noemen maakt weinig uit imo... maar ik heb het ook over koel bewaren en niet in vriezen...

het gaat me er gewoon om aan te geven dat koel bewaren de snelheid van voorplanten verminderd...

daarom ook de koel kast

maar ik ga nu eten ( jaja kip uit de vriezer !! )

btw het is >> "defence"

pi_17200837
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Samson het volgende:
Natuurlijk kun je de kip dan nog eten, kijk maar naar het berichtje van de ex-poelier, zo zit t idd, alhoewl ik altijd twijfel hoeveel korter je vlees ingevroren kunt bewaren in je gewone 3 sterren kleine vriesvak in vergelijking tot een -20 vriezer, geen idee nl hoe koud zo'n vriesvak wordt (weet iemand dat, en nee, ik ga er niet zelf inliggen om het te proberen, zo lenig ben ik nu ook weer niet )
Er mankeerd niks aan dat vriesvakje. Waar je rekening mee moet houden, is hoe vaak er warme lucht in dat vakje komt. Dus vaak het vakje open, is minder goed voor je vlees.
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:32:18 #45
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200946
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:26 schreef Tim073 het volgende:

[..]

dat ze kopieren okey zo kun je het ook noemen


nee zo noem je het, ze hebben geen seks, ze wisselen niet van genen.
quote:
maakt weinig uit imo... maar ik heb het ook over koel bewaren en niet in vriezen...
/quote] lees eens de OP
[quote
het gaat me er gewoon om aan te geven dat koel bewaren de snelheid van voorplanten verminderd...[/quote true, maar daar ging het niet om
[quote]
daarom ook de koel kast
V R I E Z E R ?
quote:
maar ik ga nu eten ( jaja kip uit de vriezer !! )
smakelijk eten
quote:
btw het is >> "defence"
jup foutje van me
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games zondag 15 februari 2004 @ 18:33:56 #46
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17200983
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:27 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Er mankeerd niks aan dat vriesvakje. Waar je rekening mee moet houden, is hoe vaak er warme lucht in dat vakje komt. Dus vaak het vakje open, is minder goed voor je vlees.


tsja, paar seconden warme lucht zorgt er niet voor dat het ineens hevig daalt, langdurige blootstelling aan warmte daarintegen wel.

maar vreet nou maar gewoon die kip op

0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  † In Memoriam † zondag 15 februari 2004 @ 18:36:19 #47
43556 miss_dynastie
pi_17201049
Wij hebben een vijf sterrenvriezer (oud ding, dat wel ) en nooit problemen met kip uit de vriezer
  zondag 15 februari 2004 @ 18:37:51 #48
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_17201095
quote:
Op zondag 15 februari 2004 17:44 schreef Naamah het volgende:
Even een vraagje; ik had kipfilet gekocht die tot 24 januari houdbaar was, maar deze heeft vanaf het moment dat ik m kocht in de vriezer gelegen. Is het nu nog goed dan??
Hangt van je vriezer af. Die van mij houd het 3 maanden goed. En als je het gaat eten. Goed gaar bakken/koken.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  zondag 15 februari 2004 @ 19:38:56 #49
81226 peran
ja, MOORD!!
pi_17202736
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:12 schreef Martyr het volgende:
Ik citeer mijn lesboek (tering dat ik deze moeite nog neem op een zondag )

Najah citeren niet egt maar er staat zon thermometer bij:

Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.


als dat niet kan had ik allang ziek/zwak/of dood moeten zijn
ik vries thuis en op het werk altijd kip in als dat over is.
  zondag 15 februari 2004 @ 19:58:50 #50
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17203323
-18 is al genoeg om kip, zelfs tot 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum ingevroren, 2 maanden te bewaren. je kan kip het best in kleine stukjes snijden als je bang bent voor salmonella. nog beter is koken,maar daarover later. koop trouwens voor de lol eens kip bij een goede poelier of 'groene' slager. gegarandeerd salmonellaproof en zo niet te vergelijken met supermarkt. koop je gewoon 80 gram inplaats van 150 gram per persoon. net zo duur.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_17203471
quote:
Op zondag 15 februari 2004 19:58 schreef zoalshetis het volgende:
-18 is al genoeg om kip, zelfs tot 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum ingevroren, 2 maanden te bewaren. je kan kip het best in kleine stukjes snijden als je bang bent voor salmonella. nog beter is koken,maar daarover later. koop trouwens voor de lol eens kip bij een goede poelier of 'groene' slager. gegarandeerd salmonellaproof en zo niet te vergelijken met supermarkt. koop je gewoon 80 gram inplaats van 150 gram per persoon. net zo duur.
Tja, 80 % onzin.
Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus.
Kip kopen bij een poelier of supermarkt maakt tegenwoordig niks meer uit, dankzij het HACCP en als jij mij een kip kan aanbieden die 100% salmonellaproof is, dan koop ik het direkt van je. Kortom, die bestaan (nog) niet!
Wat jij bedoeld met die gewichten, lijkt een beetje op de suggestie dat kip getumbled word. Dat mag allang niet meer, tenzij het erbij staat!

Dus, blaat verhaal.

  zondag 15 februari 2004 @ 20:10:39 #52
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17203670
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:04 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Tja, 80 % onzin.
Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus.
Kip kopen bij een poelier of supermarkt maakt tegenwoordig niks meer uit, dankzij het HACCP en als jij mij een kip kan aanbieden die 100% salmonellaproof is, dan koop ik het direkt van je. Kortom, die bestaan (nog) niet!
Wat jij bedoeld met die gewichten, lijkt een beetje op de suggestie dat kip getumbled word. Dat mag allang niet meer, tenzij het erbij staat!

Dus, blaat verhaal.


nou nee, maar ik heb niet zo'n zin om tegen je in te gaan. en ja er is een boer die salmonellaproof kippen verkoopt. ook aan ah trouwens. maar misschien moet je daarvoor in de 'grote' stad gaan wonen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_17203725
thanks dirk, je hebt gelijk dat replytje was zeker voor een groot deel onzin..

kip altijd die 100% salmonellaproof is nog niet verkrijgbaar maar, op dit moment verkoopt de supermarkt ( AH tenminste ) ook kip die wel altijd getest is op de samonella.. de zorg voor het samonella vrij houden van de kip blijft natuurlijk bij de klant... schoon werken en goed bakken is het voornaamste..

pi_17203877
Mooi zo, ook weer opgelost.
Was al bang voor een diepvrieskippenflame.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 15 februari 2004 @ 20:25:53 #55
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17204100
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:04 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Tja, 80 % onzin.
Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus.


Dit is geen vreemde tip, dus!!!
Als je kip na ontdooien in kleine stukje snijdt met een schoon mes op een schoone plank en dan gaat braden .....
lijkt mij dat de kans dat "alle" bacterien dood zijn, groter is !
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zondag 15 februari 2004 @ 20:28:25 #56
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17204185
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:25 schreef Pearly het volgende:

[..]

Dit is geen vreemde tip, dus!!!
Als je kip na ontdooien in kleine stukje snijdt met een schoon mes op een schoone plank en dan gaat braden .....
lijkt mij dat de kans dat "alle" bacterien dood zijn, groter is !


dank je, ik had geen zin om zon lang stuk terug te typen .
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_17204309
Lijkt me nogal onzin dat het beter is voor de houdbaarheid om kip in stukjes te snijden en dan in te vriezen . Ik zou niet weten waarom. Slechter is het volgens mij ook niet.

Ik doe het overigens wel, ik koop kip vaak in wat grotere hoeveelheden en dan snij ik een kilo of anderhalf in kleinee stukjes en doe die dan in zakjes van 1 of 2 ons in de vriezer en dat is dan lekker makkelijk als je iets gaat maken met kip erin .

Kip kan je in een gewone huis tuin en keuken vriezer (-15 tot -20 graden) inderdaad makkelijk drie maanden bewaren.

  zondag 15 februari 2004 @ 20:37:07 #58
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17204476
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:32 schreef JvS het volgende:
Lijkt me nogal onzin dat het beter is voor de houdbaarheid om kip in stukjes te snijden en dan in te vriezen . Ik zou niet weten waarom. Slechter is het volgens mij ook niet.
Je LEEST niet! ....
Het gaat om het "BradeN"! in dit stukje .... niet om het "bewaren".
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_17205252
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:37 schreef Pearly het volgende:

[..]

Je LEEST niet! ....
Het gaat om het "BradeN"! in dit stukje .... niet om het "bewaren".


nou ik lees wel, maar als ik deze zin lees, dan zie ik niet dat daar na invriezen en voor bakken bedoeld wordt (zeker gezien het hele topic over bewaren gaat :
quote:
-18 is al genoeg om kip, zelfs tot 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum ingevroren, 2 maanden te bewaren. je kan kip het best in kleine stukjes snijden als je bang bent voor salmonella.
Volgens mij bakt iedereen z'n kip in kleine stukjes .
pi_17215225
En ben je geweest?
Twinning = boring
  Eindredactie Games maandag 16 februari 2004 @ 09:28:56 #61
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17215360
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:10 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nou nee, maar ik heb niet zo'n zin om tegen je in te gaan. en ja er is een boer die salmonellaproof kippen verkoopt. ook aan ah trouwens. maar misschien moet je daarvoor in de 'grote' stad gaan wonen.


jij denkt echt dat 1 boer alle kippen voor Ah leverd

whehehehehehe

0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 16 februari 2004 @ 14:22:59 #62
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17222554
quote:
Op maandag 16 februari 2004 09:28 schreef donald_dick het volgende:

[..]

jij denkt echt dat 1 boer alle kippen voor Ah leverd

whehehehehehe


zucht. er is één boer die salmonellavrij claimt. hoeveel bedrijven deze boer heeft weet ik niet. ik heb het dus niet over de gewone kipfiletjes van ah iod.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 16 februari 2004 @ 14:27:33 #63
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_17222686
Wat een gekke vraag. De reden warom jij hem in de vriezer hebt gestopt, is toch dat je de filet dan langer dan de uiterste datum op de verpakking zou kunbnen bewaren?? Anders kan je hem net zogoed in de koelkast bewaren. Toch?
  maandag 16 februari 2004 @ 15:24:17 #64
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17224273
Als je het echt zeker wilt weten laat je het ontdooien en voer je een klein beetje aan de kat.
Als ie dood gaat kan het niet, en anders wel
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  maandag 16 februari 2004 @ 18:59:40 #65
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17231209
quote:
Op maandag 16 februari 2004 15:24 schreef jpg97 het volgende:
Als je het echt zeker wilt weten laat je het ontdooien en voer je een klein beetje aan de kat.
Als ie dood gaat kan het niet, en anders wel
sterker nog, als de kat het niet eet zou ik het ook niet eten. katten weten precies wanneer iets bedorven is en zullen dat nooit eten. dus je kat kan gewoon blijven leven tijdens je experiment.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 16 februari 2004 @ 19:52:36 #66
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17232873
Ow..ik dacht dat ie alleen maar ondankbaar was, dus heb ik hem eens ooit bedorven spek *kuch* een beetje hardhandig *kuch* gevoerd en nu loopt ie een beetje raar..
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  maandag 16 februari 2004 @ 19:54:06 #67
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17232935
quote:
Op maandag 16 februari 2004 19:52 schreef jpg97 het volgende:
Ow..ik dacht dat ie alleen maar ondankbaar was, dus heb ik hem eens ooit bedorven spek *kuch* een beetje hardhandig *kuch* gevoerd en nu loopt ie een beetje raar..
handig...dierenmishandeling tegen een kattengek opbiechten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 17 februari 2004 @ 11:24:31 #68
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17250061
quote:
Op maandag 16 februari 2004 19:54 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

handig...dierenmishandeling tegen een kattengek opbiechten.


Hoezo?
Het is toch MIJN kat?

en ik vertik 't om uit te gaan leggen dat het een geintje is want ik hou van mijn kat

Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')