Er is dus niks mis mee
quote:In de vriezer wel.
Op zondag 15 februari 2004 17:57 schreef Martyr het volgende:
NEE! Is niet goed meer... met brood en dergelijke kan dat wel. Kip kan dat niet. Zeker als de THT-datum al zolang verstreken is.
Ik heb wel eens kip uit de vriezer gegeten die 2 maanden daarvoor zijn tht had en hij smaakte prima.
Die bulten waren binnen een week weer weg
quote:Nope .. dat is niet waar....
Op zondag 15 februari 2004 18:00 schreef Martyr het volgende:
Dude... bacterien groeien tog ondanks dat het in de vriezer ligt.... zeker als de THT (teminste houdbaar tot) datum al enige tijd verstreken is.
Er zijn bacterien die kunnen hele lage en hoge temps doorstaan
[Dit bericht is gewijzigd door Martyr op 15-02-2004 18:04]
quote:dude
Op zondag 15 februari 2004 18:00 schreef Martyr het volgende:
Dude... bacterien groeien tog ondanks dat het in de vriezer ligt.... zeker als de THT (teminste houdbaar tot) datum al enige tijd verstreken is.
quote:en 3 sterren koelkast wel ? en dat is een standaard vriezer?
Op zondag 15 februari 2004 18:03 schreef Martyr het volgende:
Klopt maar een standaard vriezer koelt niet onder de -20
quote:ja toch. een bacteire begint ineens na een bepaalde datum te groeien, hebbe ze ook een agenda ofzo?
Op zondag 15 februari 2004 18:00 schreef Martyr het volgende:
Dude... bacterien groeien tog ondanks dat het in de vriezer ligt.... zeker als de THT (teminste houdbaar tot) datum al enige tijd verstreken is.
quote:Kweet niet precies... maar ik heb er over gelezen in een boek (kdoe horeca opleiding
dude
welke bacterien leven er bij -20?
quote:Bacterien groeien altijd, alleen als ze ingevroren zijn langzamer
ja toch. een bacteire begint ineens na een bepaalde datum te groeien, hebbe ze ook een agenda ofzo?
PleaSe !
[Dit bericht is gewijzigd door donald_dick op 15-02-2004 18:08]
quote:nie ouwehoeren, dat kan zeker wel...zolang je het in vriest voor dat de tht datum verstreken is dat geen probleem.. om een redelijk goede kwaliteit vlees over te houden is het slim het vlees niet langer als 2 maanden in de diepvries te bewaren.
Op zondag 15 februari 2004 17:57 schreef Martyr het volgende:
NEE! Is niet goed meer... met brood en dergelijke kan dat wel. Kip kan dat niet. Zeker als de THT-datum al zolang verstreken is.
tim ( ah medewerker, afdeling vlees )
Najah citeren niet egt maar er staat zon thermometer bij:
Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.
quote:dat hangt natuurlijk van de bacterie af, maar er wordt aaangenomen dat sarmonella allang niet meer onder -20 leefd. dood gaan ze echter niet, dus je moet het alsnog goed bakken,
Op zondag 15 februari 2004 18:09 schreef Pearly het volgende:[..]
Ik zie ze nog gewoon hoor... maar wacht effe want er wordt gezocht naar onder welk vriespunt bacterien niet meer kunnen leven ....
quote:dus wat is het probleem? het is dan toch goed? natuurlijk moet je het nog bakken, maar dat doe je ook met vers vlees
Op zondag 15 februari 2004 18:12 schreef Martyr het volgende:
Ik citeer mijn lesboek (tering dat ik deze moeite nog neem op een zondag)
Najah citeren niet egt maar er staat zon thermometer bij:
Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.
20 dagen na de THT datum hebben bacterien zich nog kunnen vermeerderen. O ja 2 maanden is zeker al helemaal teveel.
quote:DIT IS wat IK geloof!
Op zondag 15 februari 2004 18:12 schreef Tim073 het volgende:[..]
nie ouwehoeren, dat kan zeker wel...zolang je het in vriest voor dat de tht datum verstreken is dat geen probleem.. om een redelijk goede kwaliteit vlees over te houden is het slim het vlees niet langer als 2 maanden in de diepvries te bewaren.
tim ( ah medewerker, afdeling vlees )
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:13 schreef Martyr het volgende:
Kortom:20 dagen na de THT datum hebben bacterien zich nog kunnen vermeerderen. O ja 2 maanden is zeker al helemaal teveel.
quote:wat snap je niet aan je eigen zin
Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.
doe je VMBO ofzo?
quote:En ditte..... is HartStikke waar!!!!
Op zondag 15 februari 2004 18:15 schreef Dirkh het volgende:
ok, ik ben 13 jaar poelier geweest, dat ff gezegd hebbende.
Kip kan je gewoon na de THT datum bewaren in de vriezer, zolang de kip maar voor de THT datum is ingevroren en voor die tijd gewoon gekoeld is bewaard.
Het is niet eeuwig houdbaar in de vriezer, maar een maand of twee/drie na THT geeft zeker geen problemen.
een product koel bewaren betekend minder voortplanting van bacterien en duz het uitstellen van het rottings proces.. die dingen dood maken doe je door goed koken...
quote:defent rest his case....
Op zondag 15 februari 2004 18:16 schreef Martyr het volgende:
Deed VMBO nu MBO
quote:het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)
Op zondag 15 februari 2004 18:18 schreef Tim073 het volgende:
bacterien.. vermening vuldigen zich met een warme tempratuur in het kwadraat..overal zitten bacterien op maar bij een tempratuur van -18 planten ze zich niet meer voor..een product koel bewaren betekend minder voortplanting van bacterien en duz het uitstellen van het rottings proces.. die dingen dood maken doe je door goed koken...
quote:Maar.. ik neem aan dat jij zó bijzonder goed bent opgeleid dat je hem WéL snapt ...
Op zondag 15 februari 2004 18:20 schreef donald_dick het volgende:[..]
het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)
quote:Geen probleem hoor Naamah ... gewoon GOED koken/ bakken of braden .... Laat ze zeiken hier!
Op zondag 15 februari 2004 18:21 schreef Naamah het volgende:
weloverwogen beslissing; ik ga het eten, dus ga ervanuit dat het kan, mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat morgen wel merken + hier posten
En genieten van die lekkere KIP! Mjammie
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Samson het volgende:
en nee, ik ga er niet zelf inliggen om het te proberen, zo lenig ben ik nu ook weer niet)
quote:Ja maar om even je eetlust te bevorderen, bacteriën schijten gewoon, dus jij eet zijn shit. (dat is overigens datgene waar je ziek van wordt) Dus eetse.
Op zondag 15 februari 2004 18:21 schreef Naamah het volgende:
weloverwogen beslissing; ik ga het eten, dus ga ervanuit dat het kan, mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat morgen wel merken + hier posten
quote:idd gewoon goed bakken/braden/whateva en smikkelen maar
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Pearly het volgende:[..]
Geen probleem hoor Naamah ... gewoon GOED koken/ bakken of braden .... Laat ze zeiken hier!
... hijs gewoon nog in orde!
quote:dat ze kopieren okey zo kun je het ook noemen maakt weinig uit imo... maar ik heb het ook over koel bewaren en niet in vriezen...
Op zondag 15 februari 2004 18:20 schreef donald_dick het volgende:[..]
het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)
het gaat me er gewoon om aan te geven dat koel bewaren de snelheid van voorplanten verminderd...
daarom ook de koel kast
maar ik ga nu eten ( jaja kip uit de vriezer !! )
btw het is >> "defence"
quote:Er mankeerd niks aan dat vriesvakje. Waar je rekening mee moet houden, is hoe vaak er warme lucht in dat vakje komt. Dus vaak het vakje open, is minder goed voor je vlees.
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Samson het volgende:
Natuurlijk kun je de kip dan nog eten, kijk maar naar het berichtje van de ex-poelier, zo zit t idd, alhoewl ik altijd twijfel hoeveel korter je vlees ingevroren kunt bewaren in je gewone 3 sterren kleine vriesvak in vergelijking tot een -20 vriezer, geen idee nl hoe koud zo'n vriesvak wordt (weet iemand dat, en nee, ik ga er niet zelf inliggen om het te proberen, zo lenig ben ik nu ook weer niet)
quote:nee zo noem je het, ze hebben geen seks, ze wisselen niet van genen.
Op zondag 15 februari 2004 18:26 schreef Tim073 het volgende:[..]
dat ze kopieren okey zo kun je het ook noemen
quote:V R I E Z E R ?
maakt weinig uit imo... maar ik heb het ook over koel bewaren en niet in vriezen...
/quote] lees eens de OP
[quote
het gaat me er gewoon om aan te geven dat koel bewaren de snelheid van voorplanten verminderd...[/quote true, maar daar ging het niet om
[quote]
daarom ook de koel kast
quote:smakelijk eten
maar ik ga nu eten ( jaja kip uit de vriezer !! )
quote:jup foutje van me
btw het is >> "defence"
quote:tsja, paar seconden warme lucht zorgt er niet voor dat het ineens hevig daalt, langdurige blootstelling aan warmte daarintegen wel.
Op zondag 15 februari 2004 18:27 schreef Dirkh het volgende:[..]
Er mankeerd niks aan dat vriesvakje. Waar je rekening mee moet houden, is hoe vaak er warme lucht in dat vakje komt. Dus vaak het vakje open, is minder goed voor je vlees.
maar vreet nou maar gewoon die kip op
quote:Hangt van je vriezer af. Die van mij houd het 3 maanden goed. En als je het gaat eten. Goed gaar bakken/koken.
Op zondag 15 februari 2004 17:44 schreef Naamah het volgende:
Even een vraagje; ik had kipfilet gekocht die tot 24 januari houdbaar was, maar deze heeft vanaf het moment dat ik m kocht in de vriezer gelegen. Is het nu nog goed dan??
quote:als dat niet kan had ik allang ziek/zwak/of dood moeten zijn
Op zondag 15 februari 2004 18:12 schreef Martyr het volgende:
Ik citeer mijn lesboek (tering dat ik deze moeite nog neem op een zondag)
Najah citeren niet egt maar er staat zon thermometer bij:
Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.
quote:Tja, 80 % onzin.
Op zondag 15 februari 2004 19:58 schreef zoalshetis het volgende:
-18 is al genoeg om kip, zelfs tot 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum ingevroren, 2 maanden te bewaren. je kan kip het best in kleine stukjes snijden als je bang bent voor salmonella. nog beter is koken,maar daarover later. koop trouwens voor de lol eens kip bij een goede poelier of 'groene' slager. gegarandeerd salmonellaproof en zo niet te vergelijken met supermarkt. koop je gewoon 80 gram inplaats van 150 gram per persoon. net zo duur.
Dus, blaat verhaal.
quote:nou nee, maar ik heb niet zo'n zin om tegen je in te gaan. en ja er is een boer die salmonellaproof kippen verkoopt. ook aan ah trouwens. maar misschien moet je daarvoor in de 'grote' stad gaan wonen.
Op zondag 15 februari 2004 20:04 schreef Dirkh het volgende:[..]
Tja, 80 % onzin.
Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus.
Kip kopen bij een poelier of supermarkt maakt tegenwoordig niks meer uit, dankzij het HACCP en als jij mij een kip kan aanbieden die 100% salmonellaproof is, dan koop ik het direkt van je. Kortom, die bestaan (nog) niet!
Wat jij bedoeld met die gewichten, lijkt een beetje op de suggestie dat kip getumbled word. Dat mag allang niet meer, tenzij het erbij staat!Dus, blaat verhaal.
kip altijd die 100% salmonellaproof is nog niet verkrijgbaar maar, op dit moment verkoopt de supermarkt ( AH tenminste ) ook kip die wel altijd getest is op de samonella.. de zorg voor het samonella vrij houden van de kip blijft natuurlijk bij de klant... schoon werken en goed bakken is het voornaamste..
quote:Dit is geen vreemde tip, dus!!!
Op zondag 15 februari 2004 20:04 schreef Dirkh het volgende:[..]
Tja, 80 % onzin.
Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus.
quote:dank je, ik had geen zin om zon lang stuk terug te typen
Op zondag 15 februari 2004 20:25 schreef Pearly het volgende:[..]
Dit is geen vreemde tip, dus!!!
Als je kip na ontdooien in kleine stukje snijdt met een schoon mes op een schoone plank en dan gaat braden .....
lijkt mij dat de kans dat "alle" bacterien dood zijn, groter is !
Ik doe het overigens wel, ik koop kip vaak in wat grotere hoeveelheden en dan snij ik een kilo of anderhalf in kleinee stukjes en doe die dan in zakjes van 1 of 2 ons in de vriezer en dat is dan lekker makkelijk als je iets gaat maken met kip erin .
Kip kan je in een gewone huis tuin en keuken vriezer (-15 tot -20 graden) inderdaad makkelijk drie maanden bewaren.
quote:Je LEEST niet! ....
Op zondag 15 februari 2004 20:32 schreef JvS het volgende:
Lijkt me nogal onzin dat het beter is voor de houdbaarheid om kip in stukjes te snijden en dan in te vriezen. Ik zou niet weten waarom. Slechter is het volgens mij ook niet.
quote:nou ik lees wel, maar als ik deze zin lees, dan zie ik niet dat daar na invriezen en voor bakken bedoeld wordt (zeker gezien het hele topic over bewaren gaat
Op zondag 15 februari 2004 20:37 schreef Pearly het volgende:[..]
Je LEEST niet! ....
![]()
Het gaat om het "BradeN"! in dit stukje .... niet om het "bewaren".
quote:Volgens mij bakt iedereen z'n kip in kleine stukjes
-18 is al genoeg om kip, zelfs tot 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum ingevroren, 2 maanden te bewaren. je kan kip het best in kleine stukjes snijden als je bang bent voor salmonella.
quote:jij denkt echt dat 1 boer alle kippen voor Ah leverd
Op zondag 15 februari 2004 20:10 schreef zoalshetis het volgende:[..]
nou nee, maar ik heb niet zo'n zin om tegen je in te gaan. en ja er is een boer die salmonellaproof kippen verkoopt. ook aan ah trouwens. maar misschien moet je daarvoor in de 'grote' stad gaan wonen.
whehehehehehe
quote:zucht. er is één boer die salmonellavrij claimt. hoeveel bedrijven deze boer heeft weet ik niet. ik heb het dus niet over de gewone kipfiletjes van ah iod.
Op maandag 16 februari 2004 09:28 schreef donald_dick het volgende:[..]
jij denkt echt dat 1 boer alle kippen voor Ah leverd
![]()
whehehehehehe
quote:sterker nog, als de kat het niet eet zou ik het ook niet eten. katten weten precies wanneer iets bedorven is en zullen dat nooit eten. dus je kat kan gewoon blijven leven tijdens je experiment.
Op maandag 16 februari 2004 15:24 schreef jpg97 het volgende:
Als je het echt zeker wilt weten laat je het ontdooien en voer je een klein beetje aan de kat.
Als ie dood gaat kan het niet, en anders wel
quote:handig...dierenmishandeling tegen een kattengek opbiechten.
Op maandag 16 februari 2004 19:52 schreef jpg97 het volgende:
Ow..ik dacht dat ie alleen maar ondankbaar was, dus heb ik hem eens ooit bedorven spek *kuch* een beetje hardhandig *kuch* gevoerd en nu loopt ie een beetje raar..
quote:Hoezo?
Op maandag 16 februari 2004 19:54 schreef zoalshetis het volgende:[..]
handig...dierenmishandeling tegen een kattengek opbiechten.
en ik vertik 't om uit te gaan leggen dat het een geintje is want ik hou van mijn kat
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |