quote:nog een leuk weetje: als je de nashi peer lang genoeg laat rijpen (rotten) knapt ie uit zn vel
Nashi-peer
Pyrus pyrifolia
Per 100 gram:
Kilojoule:176 ....(= 42 Kcal.)
Eiwit: ................... 0,5 gram
Vet: ...................... 0,2 gram
Koolhydraten: ... 10,7 gram
--------------------------------------------------------------------------------
Soorten:Er zijn twee soorten nashi-peren: Een Chinees type met peervormige vruchten en een Japans type met appelvormige vruchten.
Andere namen die voor de nashi-peer gebruikt worden zijn: Asian pear (=Aziatische peer) en 20th Century pear (=twintigste eeuw peer)
--------------------------------------------------------------------------------Weetje:
De nashi-peer groeit aan struiken van circa. 2 meter hoog. Om de vruchten te beschermen tegen ongedierte worden ze tijdens de groei in papieren zakjes verpakt.
Smaak:
Een nashi-peer heeft de knapperige beet van een appel. De smaak heeft veel weg van een peer met een licht zuur accent.
--------------------------------------------------------------------------------
Koopinfo:Rijpe nashi-peren voelen net als een appel hard aan. Ze zijn direct na aankoop eetbaar. Let er op dat de schil niet beschadigd is.
--------------------------------------------------------------------------------
Bewaren:Circa 1 week bij kamertemperatuur, 2 weken op een koele plek (12 graden Celsius).
--------------------------------------------------------------------------------
Verkrijgbaar:Vanaf september tot en met maart.
--------------------------------------------------------------------------------
Herkomst:De nashi-peer komt van oorsprong uit Noord China, Korea en Japan. De in Nederland verkrijgbare nashi-peren komen per vliegtuig uit Nieuw Zeeland en Japan.
--------------------------------------------------------------------------------
Schoonmaken:Behandel de nashi-peer net als een gewone appel of peer.
+
??
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |