quote:Je kunt er natuurlijk alles uit laten komen wat in een koekepan ook kan, maar hebben jullie favoriete recepten die je graag maakt met de wok?
Op donderdag 12 februari 2004 02:19 schreef Caesu het volgende:
best wel wat dus
Zijn er trouwens nog speciale technieken die bij het wokken komen kijken?
[Dit bericht is gewijzigd door Steijn op 12-02-2004 02:21]
quote:Vriendelijk bedankt voor de moeite hoor maar ik wil eigen recepten.
Op donderdag 12 februari 2004 02:21 schreef Snakey het volgende:
http://www.xquis.com/books/_nl/koken_met_stijl._wok..htm
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:21 schreef navvy het volgende:
Eind december oliebollen gebakken in een wok
quote:Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen?
Op donderdag 12 februari 2004 02:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
quote:Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
Op donderdag 12 februari 2004 02:20 schreef Steijn het volgende:[...]
Zijn er trouwens nog speciale technieken die bij het wokken komen kijken?
quote:wat een humor in LIF
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:[..]
Wokjoe
Kim Wok![]()
quote:Nou ja, ik ben niet bepaald een keukenexpert, maar ik gebruik nu alleen nog maar mijn koekenpan (om eieren te bakken) en mijn wok (voor alle andere dingen). Of dat verantwoord is weet ik niet, maar het is wel lekker makkelijk.
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:[..]
Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen?
Scheelt met afwassen.
quote:Is vrij diep idd, ging heel goed moet ik zeggen, het waren geen vetzuigers. Maarre volgende keer koop ik ze wel weer lol.
Op donderdag 12 februari 2004 02:22 schreef Caesu het volgende:[..]
aardig gek
redelijk grote, diepe wok is het dan denk ik.
quote:Wat doe jij er dan meestal in?
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Lkw het volgende:
Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
En 'm niet met schuursponsjes schoonraggen.
quote:Qua eten of schoonmaakmiddel?
Op donderdag 12 februari 2004 02:27 schreef Steijn het volgende:[..]
Wat doe jij er dan meestal in?
Men neme wat sperziebonen, gesneden entrecôte, tausi-tjap, suiker, pa-fan met water en wokken maar.
Jummie, ik krijg nu weer honger .
Maarehm, dit kan toch ook in http://forum.fok.nl/listtopics.php/82 ?
[Dit bericht is gewijzigd door Crashcat op 12-02-2004 02:38]
quote:Eten
Op donderdag 12 februari 2004 02:28 schreef Lkw het volgende:[..]
Qua eten of schoonmaakmiddel?
quote:Ja ho ho. Nu niet met allerlei Chinees jargon over te tafel komen. Kun je dat alles gewoon in de super markt krijgen? Pa-fan?
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Crashcat het volgende:
Men neme wat sperziebonen, gesneden entrecôte, tausi-tjap, suiker, pa-fan met water en wokken maar.
Jummie, ik krijg nu weer honger.
quote:Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:[..]
Eten
Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?
Heerlijke rijst
quote:Goed idee, ga ik morgen direct even proberen.
Op donderdag 12 februari 2004 02:37 schreef Snakey het volgende:
Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...Heerlijke rijst
quote:Yep...
Op donderdag 12 februari 2004 02:39 schreef Steijn het volgende:[..]
Goed idee, ga ik morgen direct even proberen.
Je bedoelt dus droge rijst bij de uitjes doen en pas als de rijst glazig is geworden water toevoegen?
quote:Nee joh, je moet niet koken in een wok. Zou ik maar gewoon in een normale pan blijven doen
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:[..]
Eten
Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?
Als je er wat olijfolie ingooit (1 eetlepel, of 2), kun je er wel van alles in roerbakken. Bijvoorbeeld eerst een uitje en knoflook, dan schuif je die een beetje meer naar de rand en gooi er andere groente bij. Vuur hoog houden en flink alles blijven omgooien, is snel goed en lekker. Gelijk met de groente kun je er al bijvoorbeeld Quorn of tofu bij gooien, ook erg lekker. Dan wat saus erbij en op laag vuur even laten pruttelen en door elkaar roeren.
Daarna kun je eventueel de gekookte rijst erbij gooien, of pasta en alles door elkaar gooien. En dan smikkelen! Knapperige groenten met alles er nog in, geen laffe slappe uitgekookte zooi meer
Als je en zo eet (doe ik niet) kun je dat beter als eerste bakken denk ik, en daarna met de groente erbij het laatste stukje afbakken, enz.....
Leef je gewoon uit, het kan bijna niet verkeerd gaan
quote:Hmmm, ga ik ook proberen, kook nooit in een wok, bak er alleen in...
Op donderdag 12 februari 2004 02:37 schreef Snakey het volgende:[..]
Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...
Heerlijke rijst
quote:Ehm....just plain zetmeel (of een ander bindmiddel) met water voor wat dikkere saus.
Op donderdag 12 februari 2004 02:33 schreef Steijn het volgende:[..]
Ja ho ho. Nu niet met allerlei Chinees jargon over te tafel komen. Kun je dat alles gewoon in de super markt krijgen? Pa-fan?
Dit soort menuutjes kan je beter als volgt wokken.
Als het niet lukt, ga een keer naar zo "rage" in Chinaland.
Onze lestaulant hebben nu ook wokshow .
Gewoon kijken hoe zij het doen. Zo leer je ook veel.
[Dit bericht is gewijzigd door Crashcat op 12-02-2004 02:51]
quote:Ik heb graag nasi met losse rijst maar het gaat altijd aan elkaar klonteren bij mij en het wordt een kleffe massa. Hoe voorkom jij dat? Of ligt het aan het type rijst?
Op donderdag 12 februari 2004 02:50 schreef Libris het volgende:
Zelf gebruikte ik mijn wok vooral om nasi te maken, gaat toch een stuk beter dan in een koekenpan. Ik heb trouwens een gietijzeren, megazware wok.
quote:dat scheelt dus helemaal niks met afwassen, want of je nou 7 dagen achter elkaar een verschillende pan gebruikt, of 7 dagen achter elkaar de wok: je moet 7 keer een pan afwassen.
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:
Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen?Scheelt met afwassen.
ik gebruik hem voor alles wat ik bak, inclusief pannenkoeken. ik heb er zoeen met vlak stuk in het midden, precies goed voor een leuke pannenkoek. geen joekel (pannenkoek) vanwege het enerzijds beperkte vlakke oppervlak, maar anderzijds ook zeker niet echt klein. gebruik verder dus geen koekenpan of zo, als ik meer dingen tegelijk moet bakken zet ik gewoon mijn 2de wok erbij
quote:Ik weet niet hoe Libris het doet, maar voor echte lekkere nasi moet je rijst van een dag oud hebben.
Op donderdag 12 februari 2004 02:52 schreef Steijn het volgende:[..]
Ik heb graag nasi met losse rijst maar het gaat altijd aan elkaar klonteren bij mij en het wordt een kleffe massa. Hoe voorkom jij dat? Of ligt het aan het type rijst?
quote:Rijst eerst laten afkoelen, dus een paar uur van tevoren maken en niet te lang laten koken. Als je dan de nasi maakt, kan je de rijst boven de wok verkruimelen.
Op donderdag 12 februari 2004 02:52 schreef Steijn het volgende:[..]
Ik heb graag nasi met losse rijst maar het gaat altijd aan elkaar klonteren bij mij en het wordt een kleffe massa. Hoe voorkom jij dat? Of ligt het aan het type rijst?
quote:Ik doe/deed (kook al 8 maanden niet meer) dat dus ook (maar dan in mindere mate). Lekker nasi met veel knoflook, sambal, en gebakken spekjes
Op donderdag 12 februari 2004 02:55 schreef Crashcat het volgende:[..]
Ik weet niet hoe Libris het doet, maar voor echte lekkere nasi moet je rijst van een dag oud hebben.
Klinkt raar, maar het is waar. (Hé, dat rijmt.)
quote:Dat afkoelen doe ik nooit, dat gaat dus denk ik ook verkeerd. thnx voor de tip.
Op donderdag 12 februari 2004 02:55 schreef Libris het volgende:
Rijst eerst laten afkoelen, dus een paar uur van tevoren maken en niet te lang laten koken. Als je dan de nasi maakt, kan je de rijst boven de wok verkruimelen.
quote:Ook moge voor jou ja, maar ik ga zo maar eens lekker slapen.
Moge trouwens
quote:Van waaruit jij zit?
Op donderdag 12 februari 2004 02:57 schreef Libris het volgende:[..]
Ik doe/deed (kook al 8 maanden niet meer) dat dus ook (maar dan in mindere mate). Lekker nasi met veel knoflook, sambal, en gebakken spekjes
(in een wok pan kun je makkelijk een omelet van 12 eieren maken bijv.)
quote:Dat heet volgens mij officieel in het Chinees: Foe Yong Hai )*.
Op donderdag 12 februari 2004 03:06 schreef GWD het volgende:
je hebt toch wel de handige WOK pit op je fornuis hè .. dat is echt een must voor een wok ... wij hebben er een nieuwe keuken voor gekocht.. lange leven het wokken.(in een wok pan kun je makkelijk een omelet van 12 eieren maken bijv.)
quote:Ik heb geen wokpit op het fornuis maar dat maak toch niet zoveel uit. De grootste pit is groot genoeg.
Op donderdag 12 februari 2004 03:06 schreef GWD het volgende:
je hebt toch wel de handige WOK pit op je fornuis hè .. dat is echt een must voor een wok ... wij hebben er een nieuwe keuken voor gekocht.. lange leven het wokken.(in een wok pan kun je makkelijk een omelet van 12 eieren maken bijv.)
Ik kook trouwens op licht. Maar ik moet toch zeggen dat gas wel het ultieme fornuis oplevert.
quote:Dan moet er wel zoete saus en witte kool bij. Geef mij maar Indonesisch.
Op donderdag 12 februari 2004 03:08 schreef Crashcat het volgende:[..]
Dat heet volgens mij officieel in het Chinees: Foe Yong Hai )*.
quote:Gasbrander
Op donderdag 12 februari 2004 03:09 schreef Steijn het volgende:[..]
Ik heb geen wokpit op het fornuis maar dat maak toch niet zoveel uit. De grootste pit is groot genoeg.
Ik kook trouwens op licht.
Maar ik moet toch zeggen dat gas wel het ultieme fornuis oplevert.
quote:Een Tefal wok telt niet, alleen de echte lompe gietijzeren!
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Lkw het volgende:[..]
Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
En 'm niet met schuursponsjes schoonraggen.
quote:Lomp, onze wokken zijn al 5000 jaar in de mode!!
Op donderdag 12 februari 2004 10:58 schreef 4VAlien het volgende:[..]
Een Tefal wok telt niet, alleen de echte lompe gietijzeren!
quote:Let er wel op dat je de rijst eerst goed laat afkoelen voor je het gaat bakken! Anders kleeft het als de ziekte!
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:[..]
Eten
Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?
En over de feitelijke wokken:
Stoken! Heet, Heter, Heetst!
Dan een beetje olie (niet zo veel, klein scheutje), en in jouw geval dan vlees schroeien (blijven roeren! mag niet stil liggen!), na 1 of 2 minuten (hangt van grootte en soort van vlees af) groente er bij, na een paar minuten rijst erbij. Blijven roeren!
De groente mag (naar mijn smaak) niet te gaar worden, moet nog 'bite' hebben!
[Dit bericht is gewijzigd door NT-T.BartMan op 13-02-2004 16:08]
quote:Leg eens uit
Op woensdag 18 februari 2004 22:13 schreef Chirma het volgende:
Hebben jullie wel eens aan Bolle-wokken gedaan?
quote:Wat is het nou??
Op woensdag 18 februari 2004 22:13 schreef Chirma het volgende:
Hebben jullie wel eens aan Bolle-wokken gedaan?
Zeg maar een vorm van gourmetten met een wokquote:Op donderdag 19 februari 2004 02:15 schreef Steijn het volgende:
<blockquote><font size="1" face="verdana, arial, helvetica">quote:</font><hr>Op woensdag 18 februari 2004 22:13 schreef Chirma het volgende:<br>Hebben jullie wel eens aan Bolle-wokken gedaan?<hr></blockquote>Wat is het nou??
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |