abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 23 juni 2005 @ 22:22:22 #76
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_28176626
Salade met kip en pesto:

Gegrilde kip in stukjes snijden, samen met kersttomaatjes door de helft, zwarte olijven in ringetjes, walnoten in stukjes en gegrilde bacon in reepjes door koude fusili doen. Flinke klodder groene pesto toevoegen en serveren met verse parmazaanse kaas.
  donderdag 23 juni 2005 @ 22:25:10 #77
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_28176710
Fuseli salade a la Black-Hole

Koude fusili mengen met: salimi, gerookte kip, advocado, blikje mais, groene paprika, trostomaten en een banaantje. Dressing van olijfolie, azijn, knoflook, peper en zout en Italiaanse kruiden.

Lekker voor de zomer
pi_28180391
Gerookte kipfilet is ook erg lekker voor erin, en die kun je gewoon kant en klaar kopen. Verder gewoon een zak gemengde sla en saus uit een flesje enzo, je hoeft het niet moeilijker te maken dan het is.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_28439532
Griekse salade:
Komkommer, tomaat, paprika, eventueel sla, feta, olijven.
Alles in grote blokken snijden, eventueel een simpele dressing van
1 eetlepel azijn,
1 eetlepel olie
1 eetlepel mayo
kruiden (bijvoorbeeld, om het makkelijk te maken, italiaanse kruiden uit een potje, peper en zout
eventueel wat water om het vloeibaarder te maken.
Yummy!
Geluk duurt je leven lang.
  zondag 3 juli 2005 @ 13:41:59 #80
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28442589
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 15:52 schreef IBAZ het volgende:

[..]

En als je een haringsalade wilt maken?
Heeft er nog iemand een lekker recept voor haringsalade?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28443276
gisteren gemaakt en gegeten, was erg lekker

Spaanse rijstsalade

(2 personen)

175 gr rijst
1 rode en groene paprika
1 blikje tonijn in olie
1 ui
2 eetlepels gehakte peterselie
een handje olijven
2 eieren
4 eetlepels mayonaise
citroensap
1 teentje knoflook
een snufje tijm
zout, peper

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Spoel de rijst dan onder de koude kraan af, laat uitlekken en afkoelen. Snijd de paprika's in stukjes.
Laat de tonijn uitlekken en maak hem wat fijner.
Pel en snipper de ui.
Meng de ui, tonijn, paprika en peterselie door de rijst.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in parten.
Meng wat citroensap, de uitgeknepen knoflook, tijm en zout en peper door de mayonaise en schep dit sausje door de salade.
Leg de partjes ei erop.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 3 juli 2005 @ 14:19:26 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28443605
quote:
Op zondag 3 juli 2005 13:41 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Heeft er nog iemand een lekker recept voor haringsalade?
Haring
Rode bietjes
zure room
Haring aan stukjes, rode bietjes ook, met zure room mengen, smullen.

Gerookte haring
Zure appels
zure room
Verder zelfde als boven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28731726
Weet iemand een lekkere salade voor bij de shoarma?

Heb mn huisgenoot beloofd een salade te maken,hij zorgt voor de rest
Don't let your mind rule over your heart
pi_28740218
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:07 schreef DarkElf het volgende:
gisteren gemaakt en gegeten, was erg lekker

Spaanse rijstsalade
Zo, die is in de maak, alleen vervang ik paprika door tomaten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 20 juli 2005 @ 16:31:22 #85
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_28979730
Ik vind het van de zomer altijd lekker om in plaats van brood bij de lunch, een lekkere salade te eten.
Alleen raak ik een beetje uitgekeken op de "standaard" salades van de supermarkt.

Dus mijn vraag : post hier je lekkere salades die ook niet duur zijn en makkelijk te bereiden!

Een voorbeeld :

komkommer Tomaten salade met feta
Ingrediënten:
6 tomaten
1 komkommer
1 ui
200 ons feta

voor de dressing

3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
sap van 1 citroen
1 bosje bieslook
zout en vers gemalen peper

bereiding:
Snijd de komkommer en de tomaten in plakjes. leg de plakjes in een schaal. Snipper de ui en strooi dit over de komkommer en de tomaat .Voeg een beetje zout en peper toe, en verdeel de verbrokkelde feta erover. Klop in een schaaltje de olijfolie,de azijn en de citroensap goed door elkaar. Besprenkel dit over het geheel.Zet de salade ongeveer 15 minuten in de koelkast .(Zo dat het lekker ingetrokken is) Als laatste bestrooien met versgemalen peper en zout en de klein gesneden bieslook.

Ben benieuwd !



edit:mocht er al een soortgelijk topic lopen... modjes leef je uit

[ Bericht 6% gewijzigd door kruimel_20 op 20-07-2005 16:32:11 (toevoeging) ]
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  woensdag 20 juli 2005 @ 16:55:14 #86
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_28980387
Ik heb gister nog een pasta salade staan maken!

3 kleuren pasta
1 krop ijsbergsla
3 paprika's (3 kleuren dus )
halve komkommer
3 tomaatjes.
Slasaus

Simpel. Pasta koken, paprika's in stukjes lichtjes bakken, af laten koelen, ijsbergsla in reepjes snijden, komkommer en tomaat in plakjes, alles mengen met een flinke scheut slasaus en olijf olie en klaar ben je! 2 dagen hebben we er van kunnen eten
pi_28980768
veldsla
rucola
gerookte kip
kerstomaatjes
mozarella
evt nootjes
evt croutons
honing mosterd dressing

hussel hussel

lekker
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_28981131
Twee van mijn favoriete salades met pasta
quote:
Ingrediënten
1 pak spaghettini
zout
300 gram boerenmetworst
1 pond tomaten
300 gram kaas
3 uien
1 komkommer

voor de saus:
½ dl olie
2 dl azijn
3 theelepels mosterd
mespunt witte peper
selderie of kruidenzout
1 teentje knoflook of 2 druppels tabasco

Bereiden
Spaghettini koken met zout of olijdolie en afspoelen onder koud water. De worst in reepjes, de tomaten in stukjes, de kaas in blokjes en de komkommer in stukjes snijden en de uien snipperen. Alle ingredienten voor de saus door elkaar mengen en erdoor scheppen. Ongeveer 30 minuten in de koelkast laten intrekken.
........ en de tweede:
quote:
Ingrediënten
1 zak pasta schelpen
zout
1 goudsalami
1 komkommer
1 rode paprika
geraspte belegen kaas
Italiaanse kruiden
extra vierge olijfolie

Bereiden
Pastaschelpen koken volgens de aanwijzingen, met zout of olijfolie en afspoelen onder koud water. De salami en komkommer in plakjes en vervolgens in halve maantjes snijden (desgewenst nog een keer doorsnijden zodat je ze in vieren snijdt ipv in tweeën), de paprika in stukjes snijden. Alles door elkaar mengen, naar smaak olijfolie en Italiaanse kruiden er overheen en nogmaals goed doorscheppen. Geraspte kaas erover strooien en ongeveer 30 minuten in de koelkast laten staan. Voor het serveren nogmaals doorscheppen.
Niet duur, slechts een kwartiertje werk, maar lekker! (En genoeg voor 4 personen!)
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
pi_28981168
Het waterrrrr loopt me uit de mond..
  woensdag 20 juli 2005 @ 17:24:13 #90
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_28981291
schaamteloze tvp
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
  woensdag 20 juli 2005 @ 21:59:58 #91
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28989816
Topics gemerged!

[ Bericht 84% gewijzigd door Martijn_77 op 21-07-2005 22:01:21 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 21 juli 2005 @ 08:31:23 #92
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_29000871
uit mijn gesloten topic :

Ik vind het van de zomer altijd lekker om in plaats van brood bij de lunch, een lekkere salade te eten.
Alleen raak ik een beetje uitgekeken op de "standaard" salades van de supermarkt.

Hier staan lekkere salades tussen , ga ik zeker proberen!
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_29000876
tomaten salade

tomaten, azijn, olijfolie, peper en zout.
van alles veel.
  vrijdag 22 juli 2005 @ 10:12:03 #94
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_29032776
Zelf geknutselde maaltijdsalade (lang leve terugkeren van de markt met een enorme berg groenten! )

Hiks Pastasalade met gegrilde groenten
1 aubergine
1 courgette
1 gele paprika
1 bakje cherry tomaatjes
1 gerookt kippetje
verse basilicum
groene eiertagiatelli (of andere lekkere pasta)
olijfolie
basamico-azijn
rode wijnazijn
knoflook
zout en versgemalen peper

Snijd courgette en aubergine in hele dunne plakjes en gril deze aan beide kanten op een grilplaat.
Paprika in zijn geheel grillen (oven vind ik het makkelijkst) en van velletje ontdoen, daarna in grove stukken hakken.
Pasta koken (niet te slap) en met koud water afspoelen.
Dressing maken van olijfolie, basamico, knoflook (twee teentjes of naar smaak) en een klein scheutje rode wijnazijn.
Cherry tomaatjes halveren, kip in kleine stukjes snijden, basilicum fijnhakken.
Alle ingrediënten goed mengen met de dressing. Geef het even de tijd in te trekken en serveer liefst niet helemaal koud.

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 22 juli 2005 @ 10:31:38 #95
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_29033123
heb deze gister gemaakt naar aanleiding van een ander recept hier met eigen inbreng:

ingredienten:
Komkommer
Tomaat
Feta kaas
heel klein beetje gesnipperde ui
Fusilli (wokkel pasta)
olijfolie
mayonaise
zout

=====================
Kook de pasta
Laat deze afkoelen.
Snijd alles in kleine stukjes (net hoe je het zelf graag hebt)
Doe alles bij elkaar
schep er wat mayonaise doorheen en wat olijfolie
op smaak brengen met zout

en wat je zelf nog lekker vind
Ik vind het goed smaken al zeg ik het zelf
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  vrijdag 22 juli 2005 @ 11:32:40 #96
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_29034726
Zelf verzonnen witlofsalade:

Benodigdheden

- 3 stronken witlof
- yoghurt
- 2 of 3 (zurige) groene appels
- 3 rode pepers
- mosterd
- honing (bij voorkeur geen meuk uit de supermarkt)
- citroen
- zout/peper/kruiden

Hoe maken?

Maak de witlof schoon en snij deze fijn (ringen). Schil de appels en maak er stukjes van. Doe dit in een schaal.
Was de pepers en haal 75% van de pitten eruit. Snij de pepers fijn. Doe deze ook in de schaal. Meng het geheel.

De dressing (dit mikt niet zo nauw, beetje proeven tussendoor)
Neem een kom en doe er ongeveer een kwart liter van de yoghurt in. Doe daar een halve eetlepel milde mosterd + een eetlepel honing + het sap van een halve citroen + beetje versgemalen zwarte peper + snufje zout bij. Kruiden naar smaak toevoegen (dragon, bieslook) en mengen.

Gooi dit over je salade, opeten geblazen. Ik vind het heerlijk, bijna alle smaken zitten er in. Erg verfrissend!

Misschien blijkt na de eerste keer dat je het geheel liever wat (minder) scherp gad gewild. Variëer dan de volgende keer met de hoeveelheid pitjes in de pepers.

Je kunt de dressing uiteraard ook over andere salades deponeren.
Ik heb al een boek.
  vrijdag 22 juli 2005 @ 23:13:29 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29052808
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 11:32 schreef Rio het volgende:
- honing (bij voorkeur geen meuk uit de supermarkt)
Waar haal je hem dan vandaan?

* Martijn_77 hoort graag goede adressen!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 23 juli 2005 @ 18:34:36 #98
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_29067532
Mijn 'schoonvader' (we zijn niet getrouwd, vandaar) is imker. Goed spul dus! Als je geen 'schoonvader' hebt die imker is zou ik persoonlijk mijn honing van de biologische markt in de Jordaan halen of uit een biologische winkel. Die Langnese rommel uit de supermarkt is allemaal bij elkaar gegooide honing uit verschillende gebieden. Is zonde.

En anders wil ik je wel een potje opsturen of een Fok! Honingwinkeltje beginnen.

Of ik geef je zijn adres als je in de buurt van Twente woont.
Ik heb al een boek.
  zondag 24 juli 2005 @ 12:19:50 #99
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29081356
Ingrediënten:
1 blik krab (250 gr)
1 schoongemaakte, in repen gesneden venkelknol
1 kop tauge‚ (met kokend water overgoten)
1 groene paprika (van zaad ontdaan, in dunne repen)
1 rode peper (van zaad ontdaan, in repen)
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel mosterdpoeder
Vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sojasaus (geen ketjap!!)

Bereiding:
Snijd de krab in kleine stukjes en meng die met de venkel, tauge‚ en paprika
Schep alles losjes om
Meng zout, citroensap, mosterd, peper en azijn goed door elkaar, voeg de olie toe en klop het tot een glad mengsel
Voeg de sojasaus toe en meng het goed
Schep dit mengsel, vlak voor het opdienen, losjes door de salade
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29474290
Ik heb me toch een lekkere salade gemaakt vorige week:

1 pot van ditte:



combineren met geroosterde pijnboompitjes, 150gr
kleine stukjes maken van 1 zoete mango
een zak frisse salade naar keus (ik doe er altijd rugola bij omdat het zo lekker smaakt), ong. 350 gram

eerst die mosterd-dille saus in een slakom doen (een hele grote kom) dan de pitjes erbij de mangostukjes en dan voorzichtig de sla erin mengen.

Supersimpel en superlekker...en gezond, want die mosterd=dille saus is gemaakt van alleen maar natuurlijke ingredienten...tegenwoordig let ik daar op.

Overigens kan je die mosterd dille saus ook gewoon zelf maken...grove mosterd, (balsamico)azijn, honing, suiker en dille toevoegen en je het hetzelfde, mar ons bin lui soms he.....
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')