Koude pastasaladeMen neme:
150 gram fusilli (van die "wokkel"pasta).
Scheut olijfolie.
1 a 2 rode paprika's of een pot geroosterde paprika's.
Handvol kleine sappige, zoete tomaatjes (bijv. romaatjes of cherrytomaatjes).
1/3 komkommer.
100 gram feta.
1 a 2 eetlepels kappertjes.
Klein handje peterselie.
Lekker bosje bieslook.
Zout.
Peper.
Fusilli al dente koken en afspoelen met koud water, scheut olijfolie erdoor roeren.
De paprika('s) met een mesje inkerven, onder een hete gril zwart blakeren en in een dichte plastic zak doen. Het velletje gaat nu loslaten en dit kun je er nu heel makkelijk afpielen. Tevens hebben de paprika's nu een hele lekkere, aparte smaak gekregen.
Je kunt natuurlijk ook een pot paprika's kopen, makkelijk, maar wel duur.
Snij de paprika('s) in blokjes en voeg ze bij de koude pasta.
De tomaatjes wat kleiner snijden en toevoegen.
Komkommer schillen, in blokjes snijden en toevoegen.
Feta in blokjes snijden en toevoegen.
De kappertjes toevoegen.
De peterselie fijnhakken en toevoegen.
De bieslooksprietjes in stukjes van ongeveer 1cm knippen of snijden.en toevoegen.
Dan wat zout en peper en als het nog niet smeuïg genoeg is nog wat olijfolie erbij mikken.
Superlekker, vooral in de zomer bij de BBQ ofzo
[ Bericht 2% gewijzigd door BBQ-kip op 09-03-2005 04:45:44 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!