abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17090108
De titel zegt het al!
Post hier je recepten van overheerlijke salades!

Laten we het ontopic houden en zoveel mogelijk recepten verzamelen

  woensdag 11 februari 2004 @ 15:52:53 #2
56819 Kimske
Juf in wording
pi_17090285
Ik heb hier 2 overheerlijke saladedressings, als salade kan je kool, wortel, diverse soorten sla etc. toevoegen.

Pesto mayonaise:
doe 3 theelepels citroensap in een kopje, en voeg daar 1 eigeel aan toe. Klop dit goedje totdat het mayonaise gaat vormen. Voeg nu 8 eetlepels zonnebloem olie toe, peper en zout, en 3 eetlepels pesto..
Succes verzekerd!

Hier een tweede dressing, die je eigenlijk moet serveren bij een salade met nootjes:

3 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, paprikapoeder ( snufje) peper en zout, evt. wat honing. Mengen en klaar!

Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
pi_17090635
Tsja, met bovenstaande pestodressing zou ik in elke geval een supersalade maken met tomaat, ijsbergsla, verse kruiden, feta en olijven...
pi_17090751
Een heerlijke maaltijd salade (voor 2 personen ruim genoeg):
+- 300 gram Pasta fusilli (die spiraal vormige)
blikje tonijn
3/4 doosje cherrytomaatjes
1/4 tot 1/2 ijsbergsla
1/2 paprika
komkommer
150-200 gram feta
kant en klare italiaanse dressing (van die groene zakjes),
of
poeder dressing +olie +water

Pasta al dente koken, met koud water naspoelen. Tomaatjes door de helft, ijsbergsla in stukje, tonijn ontgraten indien nodig, komkommer in 4-en en in plakjes, paprika in kleine stukje, feta in blokjes max 1 bij 1 bij 1 cm. Eventueel de dressing afmaken.
De lauwe/koude pasta met de rest mengen en eet smakelijk

En er kan nog meer groente in. Maar zo maken wij het meestal. De hoeveelheid pasta twijfel ik over, maar meestal is het ruim een halve zak. Dressing kun je ook zelf maken. Maar meestal maken we dit op een luie zaterdag/zondag en dan gaan we niet moeilijk doen...

  donderdag 12 februari 2004 @ 03:27:52 #5
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_17108461
hier mijn eigen creatie

1 x krop ijsbergsla
1 x doosje AH cherry tomaatjes
2 x bake AH Baselicum pesto
1 x kleine kipfilet
1 x kleine fles AH knoflookdressing
2 x ei (hard gekookt)
1 x peper uit de molen
1 x zakje fijn geraspte kaas

Kipfilet peper en zouten en ff een half uurtje in laten trekken
Maak de sla schoon en snij het fijn ,bak ondertussen de kipfilet
Sla de ijsbersla droog (ik doe het meestal in een theedoek)
Kook de eieren
Snij de cherrytomaatjes door het midden

Neem de helft van de sla en meng het met een bakje pesto en gooi de helft van de dressing er door.
Snij de kipfilet in reepjes en gooi de helft door de sla
Pel het ei en snij het in redelijk dunne plakjes
Meng nu het ei en de tomaatjes er door beetje peper er door
Doe precies het zelfde met de andere helft van de sla

Ik doe het altijd in 2 helften omdat ik niet zo een grootje schaal heb om het in 1 keer te doen anderws flikkert alles er over heen

Beetje geraspte kaas er over en klaar is Clara

Ik ben inmiddels overleden
pi_17111258
Ehm TS begint lijk mij?

Anyway, mijn tegenwoordige verslaving: Salade met warme geitenkaas.

Gemengde sla in een kom, partjes tomaat erbij, geroosterde pijnboompitjes, wat frambozen-azijn en olijfolie erover,
beetje peper en honing op het geitenkaasje doen en even in de oven of magnetron zodat ie zachter wordt, en dan over de sla.

Zo simpel en zoooo lekker.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  donderdag 12 februari 2004 @ 14:37:01 #7
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_17117333
Broccolisalade.

1 stronk broccoli
2 sinaasappels
bakje creme fraiche
amandelschaafsel
(hoeveelheden in verhouding... hoeveel sinaasappels je nodgi hebt hangt er vanaf hoeveel broccoli je gebruikt hoe je het zelf graag ziet)

Snijd de broccoli in kleine stukjes. Kook de broccoli kort (hoooguit paar minuutjes) al dente. Spoel na koken met koud water.
Pers een halve sinaasappel, snijd de rest van de sinaasappels in stukjes.
Rooster het amandelschaafsel.

Meng de broccoli en de sinaasappelpartjes.
Meng het sinaasappelsap met de creme fraiche.
Giet de dressing over je salade, en als finishing touch het amandelschaafsel erover.


Volgens mij komt dit recept uit de Tip Culinair. Wij maken het thuis al jaren regelmatig klaar.

WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
pi_17121318
Zure Salade met Rode Druiven

Ik weet niet precies hoe het moet, aangezien ik meestal niet kook

Ingredienten:

Ijsbergsla/Kropsla
Uien
Witte druiven
En wat andere dingen die je zelf lekker vindt, maar moet wel bij het zure passen

Doe in een kom wat azijn en gooi hier wat gepelde en gesneden uien in, laat dit een half uur staan
Doe de sla in een kom en gooi er azijn, de uien en witte druiven bij


Het lekkere hieraan is is dat het niet alleen zuur is, maar ook zoet door de druiven

Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  maandag 16 februari 2004 @ 12:13:55 #9
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_17219074
ff een vraagje, weet iemand toevallig het recept voor die sla dressing die ze bij de eerste kamer (eetcafe in Groningen) serveren?
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
pi_20246889
Ook even een vraagje
Is het waar dat als je een macaroniesalade maakt je veel meer zout als normaal moet gebruiken zodat de rest van de spullen beter pakt qua smaak ??
  woensdag 30 juni 2004 @ 11:59:06 #11
89941 The_Gladiator
Am I my own alter ego?
pi_20302748
Sla met zooi: (:))

Gemengde sla met wat veldsla
feta
pijnboompitten, geroosterd,
gebakken spekjes,
cherry tomaten

en voor de dressing:
4 delen olijfolie (eventueel met smaakje)
1 deel azijn (geen scherpe/sterke)
beetje mayonaise,
eventueel wat kruiden (italiaanse bvb)
en wat zout en peper
als het te flauw is een beetje mosterd erbij.

De dressing er pas vlak voor het serveren op doen!
En de spekjes nog een beetje warm als je het gaat opeten!

MJAMMIE!!
We ride together, we die together!
  woensdag 30 juni 2004 @ 18:13:15 #12
89941 The_Gladiator
Am I my own alter ego?
pi_20313696
quote:
Op maandag 28 juni 2004 12:03 schreef Sorella het volgende:
Ook even een vraagje
Is het waar dat als je een macaroniesalade maakt je veel meer zout als normaal moet gebruiken zodat de rest van de spullen beter pakt qua smaak ??
Bij het maken van wat voor pasta dan ook gebruik ik nooit zout. Zorg altijd dat de belegging genoeg smaak heeft!
We ride together, we die together!
  woensdag 30 juni 2004 @ 19:01:00 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20314794
Mijn favo in de zomer is Fruitsalade.
Neem veel soorten fruit, rijp!! en snij het aan stukjes, meng het door elkaar.
Heerlijk!
Gooi er alles door wat niet echt onbetaalbaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20326522
quote:
Op maandag 16 februari 2004 12:13 schreef BdR het volgende:
ff een vraagje, weet iemand toevallig het recept voor die sla dressing die ze bij de eerste kamer (eetcafe in Groningen) serveren?
Oeh, die gewéldige knoflook/tuinkruiden dressing..
Perfect over de sla, met gebakken aardappeltjes en een flinke biefstuk voor weinig geld..
* SadKingBilly binnenkort maar weer eens naar de eerste kamer gaat..
Als je het recept krijgt, mail je me dan even?

Mijn zelfbedachte (lekker frisse) favoriete zomersalade:

Ingrediënten:
- Een flinke krop ijsbergsla
- Blikje tonijn (in water, niet in olie!)
- ½ rode, ½ gele paprika
- Klein blikje doperwten
- Blikje maiskorrels naar smaak
- Een spaanse (paarse) ui
- Een gewone ui
- Knoflook, vers of poeder
- Bieslook
- Peterselie
- Naar smaak en om te binden mayo- of halvanaise
- 6-8 schijven ananas in kleine stukjes

Hulpmiddelen:
- Slakom of wok om salade in te mengen
- Messen om te snijden, blikopener
- Broodrooster of grill

Voorbereiding:
De blikken klaarzetten, broodrooster of grill aanzetten, alle ingrediënten snijden voor zover nodig (snij de paprika en uien eens "julienne", - in dunne reepjes dus - voor het uiterlijk!)
Tonijn goed laten uitlekken.

Bereidingswijze:
Snijd de ijsbergsla (deze keer mag dat, hij moet namelijk vrij klein worden voor het eten tussen brood)
Voeg alle ingrediënten toe, naar smaak knoflook, bieslook en peterselie. Denk er bij gebruik van gedroogde kruiden aan dat het een uurtje duurt voor hun smaak vrij komt!

Voeg zoveel mayo- of halvanaise toe als nodig is om de salade te "binden" zodat het beter op brood blijft zitten.

Rooster bruine boterhammen twee aan twee in een broodrooster of grill, zodat één kant bruin en knapperig is en de andere kant wel warm maar nog zacht; dit vergemakkelijkt het eten van de salade.

Serveertips: In een flinke schaal om zelf het (warme) geroosterde brood mee te beleggen.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  donderdag 1 juli 2004 @ 19:39:58 #15
60357 roxxe
Beter een hand in de lucht dan
pi_20343410
omschrijving: Gekruide Tofu met groenten en dressing
Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: 100 gram tofu (gekruide soort die je in de winkel kunt verkrijgen)
1 paprika (mag ieder kleur zijn)
100 gram ijsbergsla of krulsla
100 gram broccoli
dressing (zelfgemaakt of gekocht, best - vind ik - is met yoghurtdressing)
Hulpmiddelen:
Voorbereiding: snij de broccoli in stukjes snij de paprika in reepjes of ook in stukjes
Bereidingswijze: schep alles in een bokaal en meng alles de dressing op het moment van consumatie erop doen.
Serveertips: nog wat citroensap erover, maakt het nog wat frisser
AND HERE HE IS!
HE THINKS THAT HE IS THE MOST IMPORTANT MANIN THE WORLD...ROXXE!!!
  dinsdag 16 november 2004 @ 23:25:40 #16
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_23366103
Pikante Bonensalade
Naar een libanees gerecht

300 gram sperciebonen
1/4e kop fijn gesneden koriander
2 of 3 rode pepers, zaadjes en zaadlijsten eruit gesneden/gelepeld
1 tl. karwijzaad
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnzazijn
1 teentje knoflook, geperst.

Kook de boontjes voor 8 minuten, gooi deze dan in een vergiet en spoel af met koud water tot ze koud zijn.
GEEN ZOUT toevoegen, want dan worden de boontjes slap. Voeg daarna de fijngehakte koriander toe. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers (met een mes op theelepel) zodat deze niet meer heet zijn. Snij de rode pepers in dunne reepjes en voeg toe.
Meng de olijfolie, rode wijnazijn, karwijzaad en knoflook in een potje of schaaltje, giet over de salade net voor het opdienen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Shark.Bait op 16-11-2004 23:46:56 ]
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_23447674
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 17:15 schreef --Christiaan-- het volgende:
Zure Salade met Rode Druiven

Ik weet niet precies hoe het moet, aangezien ik meestal niet kook

Ingredienten:

Ijsbergsla/Kropsla
Uien
Witte druiven
En wat andere dingen die je zelf lekker vindt, maar moet wel bij het zure passen
Hoe krijg je die druiven nou rood? .

Vanavond ook maar eens een salade maken.
Met sjalotjes kan je het geheel een pittige, frisse smaak meegeven.
Met pesto ben ik over het algemeen voorzichtig, bij overmatig gebruik kan het de smaak danig verpesten.
If you fear for the morality of your wives, educat. of your childr., the solidarity of your armchairs, privatized prisons, factory farms and the secu. of the state...then you are right. But what can you do?You are rotten, and the fire has been lit
pi_23447715
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 10:17 schreef shmoopy het volgende:
oeh klinkt zaaaaalig!
Ik ben dan ook dol op geitenkaas..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 20 november 2004 @ 17:51:50 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23450151
En hele makelijke maar wel erg lekker in de zomer

Salade met tonijn:

Neem een zak gemengde sla
Neem 2 blikjes tonijn
Neem 1 of 2 uien (Afhandelijk van de grote)

Laat de blikjes tonijn uitlekken en maak de tonijn fijn.
Snij de ui fijn
Gooi de ui en tonijn bij de sla en maak het geheel af met een beetje dressing naar keuze en croutons

Erg lekker met gebaken aardappeltjes en een nieuwe haring!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23450263
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 10:17 schreef shmoopy het volgende:
Ehm TS begint lijk mij?

Anyway, mijn tegenwoordige verslaving: Salade met warme geitenkaas.

Gemengde sla in een kom, partjes tomaat erbij, geroosterde pijnboompitjes, wat frambozen-azijn en olijfolie erover,
beetje peper en honing op het geitenkaasje doen en even in de oven of magnetron zodat ie zachter wordt, en dan over de sla.

Zo simpel en zoooo lekker.
Als variatie op het thema is deze salade ook heerlijk met gerookte kip ipv geitenkaas.
Dat moet ik snel maar weer eens maken.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_23450301
Griekse boerensalade, oftewel Horiatiki!

4 romatomaten
1 komkommer
1 rode-ui
1 potje olijven

1 plak Griekse feta (van het merk Dodoni (AH))

Dressing:
Extra vierge olijfolie
klein beetje azijn
zeezout
Oregano

Lekker bij soutzoukakia
pi_23630718
Mijn aardappel-appelsalade. (voor 2 tot 3 personen, ligt eraan of jullie grote eters zijn)

1 kilo aardappels (vastkokend)
400 gram zoetzure appel (bijvoorbeeld elstar)
3 Duimdikke augurken
1/2 bosje peterselie
1 halve ui
4 tot 6 grote eetlepels (of meer, wat jij wil) Yoghurtmayonaise of een andere slasaus met een frisse smaak
4 eetlepels Witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
Evt. Peper en zout.

Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
Kook de aardappels daarna gaar(Hou er rekening mee dat het korter duurt omdat kleine stukjes eerder gaar zijn). Snijd ondertussen de augurk en ui in kleine blokjes en doe deze in een kom. Meng de Yoghurtmayonaise met de azijn en mosterd en de peterselie en doe het mengsel bij de augurk en ui in de kom. Roeren tot alles door elkaar zit. Als de aardappels gaar zijn de aardappels erdoor mengen. Laat vervolgens de bak met aardappels en saus ongeveer 3 uur in de koelkast staan tot deze goed koud is en de saus er goed is ingetrokken. Snijd de appels in blokjes vlak voor het serveren en meng ze door het aardappelmengsel. Lekker met turks brood en bockwurst.
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_25160424
Kan iemand mij een lekkere salade aanbevelen die niet te moeilijk is en die ik vandaag kan serveren bij Lasagna?
Wil je mijn toekomstige ex zijn?
  zaterdag 19 februari 2005 @ 13:21:03 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25160492
Neem een slasoort die een mooie eigen smaak heeft, zoals Rucola ofzo, wat rijpe tomaten, gesnipperd uitje, citroensap, olijfolie.
Eventueel wat geroosterde pijnboompitten erover, spekkies, stukjes zure appel (Goudrenaitte)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 maart 2005 @ 01:29:34 #25
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25435193
Ik heb afgelopen weekend kipsalade gemaakt en iedereen was er hier laaiend enthousiast over, vandaar dat ik maar heb besloten het hier neer te gooien.

Kipsalade

Men neme:
1 fikse kipfilet.
150 gram fetakaas van koeienmelk gemaakt, ik heb zelf Turkse kaas uit een blik van de Turkse winkel gebruikt, die smaakt wat minder "pittig" dan feta.
1 lenteuitje of bosuitje.
1 bekertje zure room.
zout.
peper.

Kipfilet met zout en peper bestrooien en langzaam gaar bakken, wel natuurlijk met een mooi kleurtje.
Kipfilet laten afkoelen.
De kaas fijnprakken.
Het uitje in fijne halve ringetjes snijden.
De kipfilet kort (voor grove salade) of wat langer (voor fijnere salade) door de keukenmachine gooien.
Beetje bij beetje de kaas erbij voegen, het uitje en zoveel zure room tot de consistentie naar wens is.
Flink af laten koelen en serveren op brood of een toastje

[ Bericht 1% gewijzigd door BBQ-kip op 09-03-2005 01:38:21 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')