quote:Is toch lekker?
Op donderdag 29 januari 2004 12:47 schreef bird999 het volgende:
Kan iemand mij vertellen wie dit heeft uitgevonden? Ik vind het zo smerig.Ik zit ze er altijd tussen uit te peuteren. Misschien een leuk idee voor een poll
quote:Dat ga je niet menen!!! Ben ik echt de enige? Het zou verboden moeten worden
Op donderdag 29 januari 2004 12:48 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Augurken zijn altijd wel lekker op een hamburger en horen er ook gewoon op!!!!
Zo smerig!
Haal 'm er ook tussen uit...
quote:Ok, dat is drie voor en twee tegen. Tijd voor een poll
Op donderdag 29 januari 2004 12:50 schreef Oblivion het volgende:
Ow ja!!! Heeeeeeerlijk een warme augurk op je hamburger...Zo smerig!
![]()
Haal 'm er ook tussen uit...
![]()
quote:en zo is het
Op donderdag 29 januari 2004 12:48 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Augurken zijn altijd wel lekker op een hamburger en horen er ook gewoon op!!!!
quote:Ik vind hamburgers vies, behalve onder een augurk.
Op donderdag 29 januari 2004 12:50 schreef ParanoidEv het volgende:
Ik vind augurken vies, behalve op hamburgers
Smaakverkrachters
quote:Valt nog mee dat je wel kennelijk het broodje er bij wil?
Op donderdag 29 januari 2004 12:55 schreef teknomist het volgende:
Net zoals de tomaatSmaakverkrachters
quote:TOMATENketchup?
Op donderdag 29 januari 2004 13:00 schreef SiGNe het volgende:
Augurk en tomaat moet ik ook niet op m'n hamburger hebben.
Ketchup vind ik prima, maar tomaat
*rent naar de mac*
quote:Inderdaad, warm en vaak er helemaal ingeplet, bah.
Op donderdag 29 januari 2004 13:02 schreef tigerlady het volgende:
he bah nee vooral omdat ie warm is word ie vies , koude augurk vind ik wel weer heel lekker
quote:die rauwe uitjes zijn wel warm, alleen niet tot snot gebakken... dus:
Op donderdag 29 januari 2004 13:07 schreef BBQ-kip het volgende:
Warm en toch knapperig, heerlijk zo'n stukje augurk op je hamburger!
Alleen die rauwe uitjes vind ik erg smerig, dus die moeten ze altijd weglaten voor mij.*rent naar de mac*
en augurk is ranzig
maar gelukkig is de verhouding augurk-ui-tomaat bij de burgerking precies goed
Heb ik wel eens ergens gelezen dat ze daar echt onderzoek naar hebben gedaan. Puur voor de $$$ dus!
quote:Daar hebben ze de patat al voor ( met een kilo zout
Op donderdag 29 januari 2004 13:44 schreef z-star het volgende:
Volgens mij doet MacDo die augurk er tussen om je speekselklieren te activeren, zodat je weer dorst krijgt, of zin in nog een.Heb ik wel eens ergens gelezen dat ze daar echt onderzoek naar hebben gedaan. Puur voor de $$$ dus!
quote:waarom dacht je dat de mac niet van die enorme schijven tomaat heeft zoals de BK?
Op donderdag 29 januari 2004 13:48 schreef Steve-O het volgende:[..]
Daar hebben ze de patat al voor ( met een kilo zout
)
daarom neem ik altijd een paar hamburgers ipv een menu
quote:Tomaat wekt dorst
Op donderdag 29 januari 2004 13:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:[..]
waarom dacht je dat de mac niet van die enorme schijven tomaat heeft zoals de BK?
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 20:12 schreef deedeetee het volgende:
Die geeft er extra smaak aan.Augurk
Maar vooral die strookjes wortel. Wat moeten die dingen op mijn hamburger.
Aangezien mijn ouders daar wel hun patat kopen bestel ik altijd maar een kale hamburger en dan doe ik er zelf alleen maar heel veel zaanse mayonaise op. Maar dat is dan weer een afwijking van mij geloof ik. Een broodje hamburger eten met alleen maar heel veel mayonaise erop.
[Dit bericht is gewijzigd door -Wepeel2- op 29-01-2004 20:31]
quote:die grote van de BK juist niet (normale, en vooral cherry wel, die zijn vrij zout) alleen de mac heeft dus geen tomaat....
Op donderdag 29 januari 2004 13:49 schreef Steve-O het volgende:[..]
Tomaat wekt dorst
?
Iemand die delen van worteltjes op een hamburger meent te moeten doen moet eens voor het culinair tuchtcollege worden gedaagd, of genetisch onderzocht worden op verwantschap met de orde der knaagdieren. Van alle groenten die je zou kunnen verzinnen weet ik er maar weinig die zo matig op een hamburger thuishoren als het worteltjeal lijkt me rooie kool ook niet appetijtelijk
Qua groente in de burger heeft de burgerking een voorbeeldfunctie wat mij betreft, dit zouden ze bij de McD over moeten nemen. Grote plakken tomaat, grote augurkenschijven en flink wat sla .
pfff, worteltjes......ben geen knijn ofzo.....
'zo, uitjes, cury, mayonaise. Wat kan er nog meer op? Oja! Worteltjes'. In wat voor vlaag van totale verstandsverbijstering moet dat besluit eigenlijk zijn genomen.
Voortaan maar even expliciet aangegeven dat ik er geen worteltjes op wil.
Hamburger verklooiers daar.
En augurk zat er wel op en dat is gewoon lekker.
quote:Man ik voel me bijna schuldig na die Mc280g van gister.
Op zaterdag 31 januari 2004 18:15 schreef -Wepeel2- het volgende:
Vandaag weer een hamburger speciaal gehad van de hierboven beschreven snackbar. En inderdaad. Nog steeds met worteltjes. En wat me nu ook opviel: zonder sla!Voortaan maar even expliciet aangegeven dat ik er geen worteltjes op wil.
Hamburger verklooiers daar.En augurk zat er wel op en dat is gewoon lekker.
Zou zo'n worteltjespusher wel enig besef hebben wat ie de mensheid aandoet ?
Geen sla ... wat wordt de volgende stap ? Geen saus maar een kwak appelmoes ertussen
quote:nummer 2 uit mijn "onbeantwoorde vragen" lijstje
Op donderdag 29 januari 2004 12:47 schreef bird999 het volgende:
Kan iemand mij vertellen wie dit heeft uitgevonden? Ik vind het zo smerig.Ik zit ze er altijd tussen uit te peuteren. Misschien een leuk idee voor een poll
ontopic : augurk zuigt
[Dit bericht is gewijzigd door Fronsertje op 01-02-2004 20:37]
quote:Thuis doe ik er Atjar Tampoer zuur op,heel lekker!
Op zondag 1 februari 2004 08:15 schreef zoalshetis het volgende:
heerlijk een hamburger met een augurkje. ook als ik ze thuis maak doe ik er de zuurste (cornichons) augurk tussen. goede combi met al dat vet, wordt het geheel tenminste een beetje fris van.
quote:Wil niet zo iets walgelijk suggereren ? Daar word ik spontaan beroerd van, appelmoes brrrrr het idee alleen al.Hoe kom je erop
Op zaterdag 31 januari 2004 18:30 schreef Ouwesok het volgende:[..]
Geen sla... wat wordt de volgende stap ? Geen saus maar een kwak appelmoes ertussen
quote:
THE REGULAR HAMBURGERThe McDonald's® regular hamburger is the one that got it all started in 1948. It's as basic as can be...yet the ones they serve today don't even taste CLOSE! Make em exactly as I
instruct, and you can enjoy that long-lost flavor once again.(In the mid 80's, McDonald's® began cooking both sides of the meat at the same time, This was to cut cooking time in half. But it also forever changed the flavor of the orginal
hamburgers---ALL of them!)
Ray Kroc discovered the McDonald brother's San Bernardino, Cal. restaurant in 1954 while selling mutli-mixers. (shake machines) He was so
impressed with their methods, he struck up a franchise deal, and in 1955 opened his first store in De Plaines Illinois. Oh, and he went on to earn
multi-millions.
(FYI.... In 1952, two years BEFORE Ray Kroc stumbled upon McDonald's, Burger King's founder Keith Cramer got his idea for a burger "joint"
after visiting with the legendary McDonald bros.) For a more detailed history, visit the McDonald's® Story page.
"Ten Regs please"..."Ten Regs, thankyou"
(An old production call for ten burgers)McDonalds® regular Hamburger ingedients:
1 -Pound ground chuck (80% lean)
10 -Small hamburger buns
10 -Hamburger dill slices
10 -teaspoons dried, chopped onion
McDonald's® Hamburger Seasoning
Mustard, Ketchup ....and ..... waxed paper
++++++++++++++++++++++++++++++++++++The Hamburger Seasoning:
4 Tablespoons salt
2 Tablespoons Accent (msg)
1 teaspoon ground black pepper
1/4 teaspoon onion powderMix all ingredients well in a spice shaker with big
enough holes to allow pepper to flow. Makes about 3 ounces. Use on ALL McDonald's hamburgers. (unless you're allergic to msg, then just use
salt and pepper.)++++++++++++++++++++++++++++++++++++
The Beef Patties:
Divide 1 lb of beef into 10 equal sized balls. Form a patty out of each ball about 4 inches in diameter and 1/4 inch thick. Do this on waxed paper.
Now freeze the patties for at least an hour. (this keeps them from falling apart when you grill 'em)
Obviously you'll do this in advance of "burger time". It is pretty tough to make patties this small, so if you come up with 9 patties, I'll forgive you.For PERFECT McDonald's® Hamburger Patties click [ HERE! ]
The Onions:
Put the dried onions in a container, oh..like Tupperware...and add water. Water should be a few inches over the top of the onions. (better to have too
much water than not enough) Cover, and refrigerate about 1/2 hour. Drain the liquid, and BAM...you have McDonald's little baby onions.
Cover again and refrigerate until 'burger time".The Pickles:
McDonald's® pickle slices are unique in flavor, very sour dills. The only product I know of that comes close to the distinctive flavor is HEINZ
Genuine Dills. (original sour dill.) But they don't come in slices, so slice your own VERY thin. I can't do it very well with a knife, so I use a K-tel
"dial-a-slice" home vegetable slicer. ALSO....Vlasic "original" dills have that tart flavor. Make sure they're not "kosher" dills. Wal-Mart®
carries Vlasic ORIGINAL dills, and you have to slice those too. (****note, these pickles are pretty small, so slice at an angle....you'll get bigger dill
chips.) USE THESE PICKLES ON ALL McDONALD'S® HAMBURGERS!The Buns:
Use the small, plain cheapo store brand hamburger buns. You know, they come 8 or 12 in a pack. Usually about 59 to 69 cents for a pack of 8.
(You'll want to separate the tops, or "crowns" from the bottoms, or "heels"...as most likely they'll be connected slightly on one edge.) When it's
"burger time", you'll be toasting the buns. Those instructions are coming up.
WalMart® sells a great product for regular buns---Great Value™ brand "jumbo" hamburger buns. They're almost exactly like McDonald's® buns
and a little bigger than the other hamburger buns available at your supermarket.ONE MORE THING: Before you cook these marvelous hamburgers, pre-cut 10 12"x12" sheets of waxed paper. You'll need them to wrap the
burgers.
Cooking
your
Hamburgers!
Pre-heat your oven to warm..its lowest level, this is for later.You're going to need two electric griddles . One to grill the meat, the other to toast the
buns. Pre-heat the meat griddle to 375-400°, and the bun griddle to about 350°.
(this recipe has you cooking four at a time)
***note***before starting, make sure to have all of your condiments READY! (because this all happens very fast)#1 -Toast the crowns of 4 buns (tops) Do this by laying them face down on the griddle closely together. Put a dutch oven (pot) bottom side down directly
on top of the buns.(open side facing up) This is only to apply hands-free pressure to the buns so they will toast evenly. (Don't use anything TOO heavy
like cast iron. You'll smash the buns.)#2 -Lay the frozen patties on the other grill. After about 20 seconds, "sear" them by applying even pressure with the back of a metal spatula, and
pushing down on the front with your free hand. (careful not to burn your fingers.) Do this only for about 2 seconds...you should hear them sizzle louder
while you "sear" them. After searing them, sprinkle generously with McDonald's burger seasoning.#3 -At this point, your buns are nearly done. They will have an even tan color when finished. Remove them, and repeat the the "bun toasting" process
with the heels. (bottoms)#4 -After about one minute since searing the patties, turn them over. Careful, don't tear the side you seared. Add another dash of Seasoning and about a
teaspoon of your prepared onions. (Don't be anal and use a measuring spoon...no time...just two fingers and a thumb full.)#5 -Now quickly dress your buns. (crown, or top side) Mustard first....five "kisses" the diameter of a pencil evenly spaced in a circle about a half inch
from the edge.
Then the Ketchup, (use Hunt's if you can) five squirts the size of a nickle..in the pattern found on dice. Place the pickle in the middle.#6 -By the time you finish that, the meat will be done. (about 1 minute or 1:10 after turning) Remove the meat and tilt to the side to allow excess fat to
drain off. Use your free hand to hold down the onions. Place patties onion side up on the dressed crown, top with toasted heels. (the burger will be
upside-down)#7 -Lay one finished hamburger, still upside-down, in the center of your pre-cut waxed paper. Wrap the paper around the burger tightly. It should
resemble a very oblong tube with two open ends, and the burger in the middle. Then wrap the open ends underneath the bottom of the burger so it is
enclosed tightly.#8 -Place wrapped hamburger in your pre-heated oven. (remember...oven is just barely on warm) Keep 'em in there about 8-10 minutes.**** Hey!
That's enough time to cook another batch. (if you do cook another batch while these are "aging properly", scrape the black stuff and burnt onions to
the side before beginning.)****PLEASE NOTE! Some ovens get too hot even on low, and this may dry out your burger. If they seem dry, next time wrap them tightly and let them
sit about 5 minutes. Then ZAP 'em for 15 seconds (one at a time) in the microwave. This will complete the "Q-ing" process without over microwaving
them like they do now. In fact, they almost taste better this way.#9 -ENJOY!! This is how they used to be. This is how they were MEANT to be.
(You might consider toasting your buns first, at least the crowns, to give you extra time to dress them.)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
quote:
Op zondag 1 februari 2004 10:57 schreef deedeetee het volgende:
Uitslover
quote:misschien niet zoals origineel hoort, maar ik ben gek op bacon en kaas. maar ik ga het vlees zeker een keer precies zo maken. broodjes bak ik het liefst zelf.
Op zondag 1 februari 2004 10:59 schreef Zw0rld het volgende:[..]
quote:Pfff.
Op zondag 1 februari 2004 10:05 schreef charon het volgende:
Laten we McD en hamburgers even niet door elkaar halen!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |