abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16665945

Hmmmmm dat vind ik toch wel de allerlekkerste snack die er is

Hoe eten jullie 'm 't liefst? Ik met sla en knoflooksaus, maar zónder hete saus.

Weet iemand trouwens hoeveel calorieën een Turkse pizza bevat? Ik kan er niks over vinden.

BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  woensdag 28 januari 2004 @ 19:50:46 #2
44359 Zw0rld
F0k!F00d Master
pi_16665979
Juist met een lading sambal and garlic.
Dikke en Zw0rld zijn de F0k!F00dMasters
© 1982 Sinclair Research Ltd
  woensdag 28 januari 2004 @ 19:53:02 #3
73006 PaRaR
Geboren en getogen
pi_16666040
Lamacun
  woensdag 28 januari 2004 @ 19:53:03 #4
56701 PECR
Man bijt Hond
pi_16666043
... nu krijg ik honger....
Op bovenstaande reacties zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze kunnen wij op aanvraag per post verstrekken..
  woensdag 28 januari 2004 @ 19:54:00 #5
29170 aakab
Karanliktan Aydinliga
pi_16666069
Turkse pizza met shoarma AAAAAA
pff heb der trek in...

aantal calorieen dont know.

pi_16666074
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:53 schreef PECR het volgende:
... nu krijg ik honger....
Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:53 schreef PaRaR het volgende:
Lamacun
Wat is dat?
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  woensdag 28 januari 2004 @ 19:54:49 #7
29170 aakab
Karanliktan Aydinliga
pi_16666091
O ja met heeeeeeeeeeeeeeeeell veel sambal en sla erop oo jezus en knoflook saus als er shoarma opzit
pi_16666095
mjam Op de hoek van straat kan je ze hier halen Mjam
[url=http://www.nachtbar.nl]NACHTBAR.NL[/url] | My milkshake brings all boys to the yard
  woensdag 28 januari 2004 @ 19:55:19 #9
51929 MrAbagnale
never stop trying
pi_16666103
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef Kaensterle het volgende:
Wat is dat?
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
I'm running out of time
  woensdag 28 januari 2004 @ 19:55:22 #10
29170 aakab
Karanliktan Aydinliga
pi_16666104
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef Kaensterle het volgende:

[..]

Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde
[..]

Wat is dat?


Lahmacun ==>> Turkse pizza
pi_16666130
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:

[..]

turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50


2 euri
[url=http://www.nachtbar.nl]NACHTBAR.NL[/url] | My milkshake brings all boys to the yard
  woensdag 28 januari 2004 @ 19:56:06 #12
51929 MrAbagnale
never stop trying
pi_16666139
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef aakab het volgende:

[..]

Lahmacun ==>> Turkse pizza


en je spreekt het zo uit;
lagmadzjung
I'm running out of time
pi_16666183
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:

[..]

turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50


In het centrum meestal een euro of 2 à 2,50, daarbuiten vaak goedkoper.
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_16666268
Turkse pizza met doner én sambal/knoflooksaus

Daarna héél wat peppermints en maar weer aan het werk

  woensdag 28 januari 2004 @ 20:00:55 #15
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_16666294
Absoluut . Shoarma
  woensdag 28 januari 2004 @ 20:04:03 #16
51849 nXn
Fueled By Bawls
pi_16666394
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:

[..]

turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50


1.20 en heeeeeel errug lekker lekker met verse sla en knoflooksaus
Zeg Maar Niets, Dan Klink Je Wel Zo Intelligent....
pi_16666420
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkeren

En een recept (niet zelf uitgeprobeerd):

Lahmacun (Turkse pizza)

Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoeder

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

(bron)

BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_16666458
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:04 schreef Kaensterle het volgende:
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkeren

[afbeelding]

[afbeelding]

En een recept (niet zelf uitgeprobeerd):

Lahmacun (Turkse pizza)

Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoeder

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

(bron)


Hmm lekker....
Nooit gehad alleen en nu heb ik ook honger
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  woensdag 28 januari 2004 @ 20:06:45 #19
68656 DrekOor
Schoon achter de oren...
pi_16666483
met sla, tomaat, wortel, witte kool en uien... Oprollen en dan maar smullen!!!
Naamgrappen [b]zijn[/b] flauwer dan flauwe grappen!
  woensdag 28 januari 2004 @ 20:09:54 #20
29170 aakab
Karanliktan Aydinliga
pi_16666578
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:04 schreef Kaensterle het volgende:
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkeren

[afbeelding]

[afbeelding]

En een recept (niet zelf uitgeprobeerd):

Lahmacun (Turkse pizza)

Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoeder

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

(bron)


De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes
Wij doen meestal hmm 0,5 kg gehakt, en 4-6 tomaten..en inplaats van paprika poeder 2-4 paprika's...
  woensdag 28 januari 2004 @ 20:11:12 #21
43820 JuppieP
Volle bak ambiance!
pi_16666632
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:

[..]

turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50


Hier in Breda 1.60.

Lekker dubbele knoflook en enkele sambal erop en lekker verder meuren op school..Het mooiste wat er is..

DakgootIdioot
pi_16666677
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:09 schreef aakab het volgende:

[..]

De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes
Wij doen meestal hmm 0,5 kg gehakt, en 4-6 tomaten..en inplaats van paprika poeder 2-4 paprika's...


Tsja... op deze Hausfrauenseite doen ze de verhoudingen weer anders... toch krijg ik de indruk dat Turkse pizza's bij de meeste verkopers hetzelfde zijn. Welke verhoudingen zouden dan enigszins "standaard" zijn?
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  woensdag 28 januari 2004 @ 20:26:17 #23
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_16667091
Is dat met of zonder sperma door de saus heen? Kan dat nml. niet terugvindenm in de geplaatste recepten, ben er toch vrijwel zeker van dat het bij de meeste pizzaboeren er doorheen gedaan wordt, net als door de saus over de shoarma!

Net een beetje dat extra flavour!

Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
  woensdag 28 januari 2004 @ 20:58:33 #24
521 ruby
Hell yeah!
pi_16668219
Hmmm, Turkse pizza...

Het liefst eet ik 'm met salade en knoflooksaus.

Ik heb het zelf nooit gemaakt, maar ik wil het toch eens proberen.

Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  woensdag 28 januari 2004 @ 20:59:47 #25
521 ruby
Hell yeah!
pi_16668266
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:26 schreef neo2000 het volgende:
Is dat met of zonder sperma door de saus heen? Kan dat nml. niet terugvindenm in de geplaatste recepten, ben er toch vrijwel zeker van dat het bij de meeste pizzaboeren er doorheen gedaan wordt, net als door de saus over de shoarma!

Net een beetje dat extra flavour!


Het zal wel eens keer of misschien wel een paar keer gebeurd zijn, maar het lijkt me stug dat ze continu zitten te sjorren boven de emmer.. Ik ga er maar niet van uit in ieder geval.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_16669701
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:59 schreef ruby het volgende:

[..]

Het zal wel eens keer of misschien wel een paar keer gebeurd zijn, maar het lijkt me stug dat ze continu zitten te sjorren boven de emmer.. Ik ga er maar niet van uit in ieder geval.


Broodje aap. Er is geen enkel bewezen geval van.
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  woensdag 28 januari 2004 @ 23:02:52 #27
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_16672650
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..


Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
  woensdag 28 januari 2004 @ 23:08:30 #28
521 ruby
Hell yeah!
pi_16672827
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 23:02 schreef neo2000 het volgende:
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..



Ach, van zoveel restaurants wil je niet weten wat er in de keuken gebeurt. En dat is maar goed ook, want anders zou je nergens meer komen.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_16675194
sambalBij
Nothing to see here, carry on
  donderdag 29 januari 2004 @ 00:39:06 #30
48715 FRaGMaN
jajajajajajajaja!!
pi_16675214
Wij eten hem altijd bij de turk met shoarma en sla, opgerold opeten met heel veel knoflooksaus en hete saus.
Locatie: Gorinchem
Mors principium est
pi_16675976
vaste prik op zaterdagmiddag, na het shoppen bij het bakkertje op de Kanaalstraat. Met knoflooksaus en sla en tomaat zonder hete saus... briljant lekker
right cookie
pi_16676052
* numf rent naar de keuken
pi_16676066
Heerlijk

Pittig sausje er overheen en je vrete er zo 3 op

I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_16676198
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 23:02 schreef neo2000 het volgende:
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..



Welke kaas? Welke shoarma? Hoezo klef?
Al drie onwaarheden dus...
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_16676251
Dat broodje aap verhaal is in de jaren 80,90 in de wereld geholpen vanwege de angst voor concurentie.
Het zelfde geld voor het broodje aap verhaal van de chinees.
Ga er niet naar toe want ze gooien ratten in het eten.

* numf neemt nog een flinke hap van zijn denkbeeldige turkse pizza

pi_16676258
Topkapi's in Deventer maakt ze heerlijk..
Met wat sla/groenten ertussen is het helemaal lekker.
Dat blust het pittige weer een beetje.
Ik kwam er iedere vrijdag, betaalde toen, inclusief een blikje cola, zo'n 3,50
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_16677649
Ooooh ja! Met sla en tomaat en knoflooksaus en "pittige saus". *honger*
pi_16680424
jaaaa heerlijk bij ons op de hoek kan je ze halen voor 1,50. Er zit bij ons voor mijn gevoel heel weinig vlees enzo op, maar het smaakt altijd heerlijk. Voor mij mét sla en knoflooksaus maar zonder hete saus.
  donderdag 29 januari 2004 @ 11:16:03 #39
51985 Robert_Jensen
Tiger anti-jihadpanzer
pi_16680553
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef aakab het volgende:
veel sambal knoflook saus shoarma
Vandaar die lucht
Onder bepaalde moslims heeft de droom van een triomf van de islam zorgelijke vormen aangenomen. De droom is verworden tot een hysterisch verlangen naar bloedige strijd, een Armageddon, waarin Amerika en Europa het onderspit moeten gaan delven.
pi_16680963
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:54 schreef numf het volgende:
Dat broodje aap verhaal is in de jaren 80,90 in de wereld geholpen vanwege de angst voor concurentie.
Het zelfde geld voor het broodje aap verhaal van de chinees.
Ga er niet naar toe want ze gooien ratten in het eten.

* numf neemt nog een flinke hap van zijn denkbeeldige turkse pizza


I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  donderdag 29 januari 2004 @ 11:41:26 #41
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_16681314
Turkse pizza met kipshoarma, kaas, beetje sla-troep, tomaat, komkommer en natuurlijk knoflooksaus. Meesterlijk!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 29 januari 2004 @ 11:45:42 #42
76173 bramos-elvis
FC Eindhoven 1909-2009
pi_16681422
Pizza Lamacun

elke zaterdagnacht weer bij de Has smullen geblazen

Accept you're dead and start living
  donderdag 29 januari 2004 @ 20:16:02 #43
51929 MrAbagnale
never stop trying
pi_16695576
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 11:45 schreef bramos-elvis het volgende:
Pizza Lamacun

elke zaterdagnacht weer bij de Has smullen geblazen


idd, vaak na het stappen eentje eten voor het slapen gaan :> Wel handig dat er een aantal in de buurt zijn die gewoon hele nacht open zijn.
I'm running out of time
pi_16695705
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:23 schreef MOONboy het volgende:
vaste prik op zaterdagmiddag, na het shoppen bij het bakkertje op de Kanaalstraat. Met knoflooksaus en sla en tomaat zonder hete saus... briljant lekker
Welke van de 650 bakkers op de Kanaalstraat?
Bedoel je die op de hoek bij de Damstraat?
Maar het is wel supergoed te eten iig!
pi_16695938
Lamacun spreekt uit als Lamasjoek

Erg lekker, maar ja, ik vind bijna iedere pizza wel eetbaar.

Mensen hebben een natuurlijke weerstand tegen ideeën waar ze zelf niet opgekomen zijn
  donderdag 29 januari 2004 @ 20:31:54 #46
38942 kennydies
ken je me nog?
pi_16696074
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 11:41 schreef Doekes het volgende:
Turkse pizza met kipshoarma, kaas, beetje sla-troep, tomaat, komkommer en natuurlijk knoflooksaus. Meesterlijk!
maar dan met originele shoarma!
En zo is het ...
pi_16706879
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 20:31 schreef kennydies het volgende:

[..]

maar dan met originele shoarma!


Shoarma erop? Niks d'rvan!
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  vrijdag 30 januari 2004 @ 04:36:23 #48
82792 numf
JAH!! wat?
pi_16706903
gehakt tomaat and thats it
pi_16717365
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.

Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????

[Dit bericht is gewijzigd door Spooky4u op 30-01-2004 15:53]

Im hung like Einstein
And Smart as a Horse
pi_16718570
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 15:40 schreef Spooky4u het volgende:
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.

Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????


Ja zoiets. Wel erg dun natuurlijk. Sla erop, oprollen en in je mik douwen.
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  vrijdag 30 januari 2004 @ 17:01:11 #51
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16719785
"allez erop vriend?"

"ja lekker ali"

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 30 januari 2004 @ 18:19:50 #52
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_16721388
Volgens mij zit er op een PIZZA SHOARMA vaak wel shoarma hoor..

Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow..

Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_16726010
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 18:19 schreef neo2000 het volgende:
Volgens mij zit er op een PIZZA SHOARMA vaak wel shoarma hoor..

Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow..


Ja en op een pizza stront zit stront, maar daar gaat dit topic niet over
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  vrijdag 30 januari 2004 @ 22:51:14 #54
521 ruby
Hell yeah!
pi_16727813
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 15:40 schreef Spooky4u het volgende:
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.

Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????


Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 31 januari 2004 @ 09:51:57 #55
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16735090
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 22:51 schreef ruby het volgende:

[..]

Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.


bij mijn ali kost ie 1,50 en die is heel erg lekker opgerolt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 31 januari 2004 @ 11:05:28 #56
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_16735916
Pizza stront..? Nee, klink nou niet echt aantrekkelijk..

Iz die wel te koop bij die Ali op die hoek hier? Smaakt die wel prima goed?

Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_16740572
nou ik ga het vanavond eens een keer proberen,
breng denk ik een kleine variatie aan in het mengsel wat erop komt: ik neem 250gr gehakt(voor 2 mensen) 2 middelgrote pomodori tomaten(meer vlees, minder water) 2 uien, en verder zout peper en paprikapoeder.

en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en
voor de vegetariers ga ik even op zoek naar van die witte kaas(topioca :S )

pi_16743364
Ik heb gister een mij onbekende variant van Turkse pizza gegeten. Dikker en iets anders van smaak. Ik was erg zat dus specifieker kan ik niet zijn
Maar ik zal 'm nog 'n keer proberen. 't Was bij de El Basha in Den Haag. Goeie tent trouwens.
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_16743399
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 14:43 schreef -THaVinNY- het volgende:
nou ik ga het vanavond eens een keer proberen,
breng denk ik een kleine variatie aan in het mengsel wat erop komt: ik neem 250gr gehakt(voor 2 mensen) 2 middelgrote pomodori tomaten(meer vlees, minder water) 2 uien, en verder zout peper en paprikapoeder.

en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en
voor de vegetariers ga ik even op zoek naar van die witte kaas(topioca :S )


Ik ben benieuwd! Foto!
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_16743427
"Amo, ergo sum. I love, therefore I am"
"Niet de dingen zelf maken je ongelukkig, maar je denkbeelden erover"
pi_16807437
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 22:51 schreef ruby het volgende:

[..]

Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.


Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn.
Im hung like Einstein
And Smart as a Horse
  maandag 2 februari 2004 @ 08:01:28 #62
521 ruby
Hell yeah!
pi_16807478
quote:
Op maandag 2 februari 2004 07:43 schreef Spooky4u het volgende:

[..]

Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn.


Die mogelijkheid bestaat natuurlijk ook.

In Turkije heb ik eens een pizza gegeten met een vrij dunne bodem, maar het was wel een beetje krokant. Net geen echte pizza, maar ook geen "Turkse" pizza. Wel erg lekker overigens. De pizza werd in kleine gesneden reepjes geserveerd en kwam qua smaak wel overeen met die van een Turkse pizza.

Geen idee meer hoe dat heette.

Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  maandag 2 februari 2004 @ 08:08:39 #63
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16807508
Bij mij in de straat zit: Pizzeria Turkerella

*wel heerlijke gnocchi trouwens

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_16808600
Ik kijk mijn buurvrouw altijd even lief aan.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16808954
quote:
Op maandag 2 februari 2004 10:11 schreef shmoopy het volgende:
Ik kijk mijn buurvrouw altijd even lief aan.
ik mijn ma en schoonzussen
"Amo, ergo sum. I love, therefore I am"
"Niet de dingen zelf maken je ongelukkig, maar je denkbeelden erover"
  maandag 2 februari 2004 @ 10:35:46 #66
3878 Vork
Manisch creatief
pi_16808985
Ik eet 'm 't liefst n de vegetarische variant en flikker alles er maar op, ook de knoflooksaus en de hete saus, alles (behalve vlees natuurlijk)
pi_16809867
Ok hier even een reply, ik ben dus aan de gang gegaan met het recept wat hier gepost was, maar kan jullie vertellen dat er van de saus helaas weinig klopt, ten eerste is de verhouding tomaat gehakt nog steeds verre van kloppend(te veel gehakt en dan had ik nog wel 500gr gehakt en 2 tomaten genomen) verder moet je voor een redelijke vorm pizza de bollen 2 keer zo groot maken, Het deeg was wel aardig geslaagd; maar je moet heel erg goed kneden! en iets meer melk mag, verder goed laten rijzen, want dat lukte bij mij niet helemaal(te oud gist waarschijnlijk). dus al met al was ik niet super tevreden, al vonden de proefpersonen het wel erg lekker.

kortomL het gerecht is best zelf te bereiden, maar dan moeten we wel opzoek naar een iets preciezer recept.

pi_16809941
Bij de Makro zijn ze ook te koop........
heb ze zaterdag gehaald om eens te kijken of het wat is, maar ze smaken boven verwachting goed. 5 stuks voor ik geloof iets meer dan 5euri... een aanradertje vinnik!!
was ik nog niet duidelijk genoeg........
pi_16907900
Ik heb het uiteindelijk toch gevonden, op 40punten.nl geloof ik:
quote:
Ik ben er al achter. Vandaag even de turk binnengelopen en gevraagd hoe zo'n pizza gemaakt wordt en wat er allemaal in gaat. Na wat uitleg hoe, wat en waarom mocht er zelf één maken.
Ondanks het gezonde groenvoer wat er op gaat is zo'n pizza toch nog 380 Kcals, zit voornamelijk in de koolhydraten. Er zit niet veel vet in en de meeste turken gebruiken (volgens deze) lamsgehakt. Dit is weer een stuk magerder dan rund.
380 kcal dus... nou da's prima geschikt, als je aan 1 voldoende hebt voor bijv. de lunch.
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  donderdag 5 februari 2004 @ 12:25:34 #70
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_16907941
Argh! M'n maag knoooort....!

Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'....

Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg.

The Internets, I needs it..
pi_16909024
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:25 schreef Dr_Crouton het volgende:
Argh! M'n maag knoooort....!

Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'....

Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg.


Als avondeten eet ik er meestal 2 (hoewel ik dat bijna nooit doe).

Ik heb er net eentje op voor de lunch
Gehaald bij een tent waar ik nog nooit was geweest, Bakkerij Maxima in de Prins Hendrikstraat (Den Haag). Hij is redelijk groot, lekker knapperig en goede hoelveelheden sla en saus. Voor ¤1,50. Ik ga daar vaker komen.

BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_16951589
Met shoarma ertussen, sla, saus, hete saus, heeerliiijk

/edit
¤3,50 centrum rotterdam

ne okuyon, bokmu var?
  vrijdag 6 februari 2004 @ 19:54:30 #73
51849 nXn
Fueled By Bawls
pi_16953274
godver jullie geven mij honger

*rent toch maar eventjes naar de shoarma boer op de hoek

Zeg Maar Niets, Dan Klink Je Wel Zo Intelligent....
pi_16974935
kaensterle denk je dat dat recept ook te achterhalen is, want die eerder in dit topic gepost staat, is niet echt denderend, de verhoudingen zijn far off.
pi_16980971
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 17:27 schreef -THaVinNY- het volgende:
kaensterle denk je dat dat recept ook te achterhalen is, want die eerder in dit topic gepost staat, is niet echt denderend, de verhoudingen zijn far off.
Tsja, ik zal nog even zoeken...
Wel heb ik deze nog:

Lahmacun
türkische Hackfleischpizza


Man nehme:
Für den Teig:

500 Gramm Mehl
1 Päckchen Trockenhefe oder entspr. Menge vom Hefewürfel
lauwarmes Wasser (soviel, das ein glatter Teig entsteht)
Salz

Für die "Auflage":

250 Gramm Hackfleisch
2 Konserven geschälte Tomaten / Pizzatomaten
2-3 weiße Zwiebeln
4-5 Esslöffel Speiseöl
Petersilie (trocken oder frisch)

Gewürze:

Salz, roter Paprika, Pfeffer

Den Teig vorbereiten und lange genug gehen lassen, ca. 1 Stunde. Danach den Teig in Kugeln aufteilen, ca. 10 cm im Durchmesser. Diese Kugeln dann mit dem Nudelholz ca. 3-4 mm dick auswalken (den Teig immer wieder mit Mehl bestäuben, damit nichts am Nudelholz kleben bleibt) und gleich auf das mit Backpapier belegte Backblech legen.
Die Zutaten für die "Auflage" in einem Topf mischen (die Zwiebeln und die Tomaten vorher ganz klein schneiden) und mit einem Esslöffel auf die ausgerollten Teigfladen verteilen - aber nicht zu üppig! Es reicht i.d.R. ein gut gefüllter Esslöffel für die ca. 20 - 25 cm ausgerollten Teigfladen - man soll den Teig schon noch durchblitzen sehen, also nicht zu kompakt auflegen und einen ca. 1-2 cm breiten Rand freilassen!
Dann mit allen Teigkugeln so verfahren und in den vorgeheizten Backofen ( Umluft 180, Ober-/Unterhitze 200 Grad) backen, bis der Rand goldgelb bis leicht braun ist. Die Pizzas rausnehmen und auf einer Platte grob übereinander stapeln, die Hackfleischseite sollte dabei immer nach oben zeigen. Dadurch wärmen sie sich noch gegenseitig und kühlen nicht so schnell aus.
Dazu schmeckt türkisches Tzatziki = Cacik sehr gut oder auch einfach nur einen Trinkjoghurt dazu trinken (weißer Joghurt mit Wasser und Salz vermischen - nicht zu dünnflüssig werden lassen, d.h. nicht zuviel Wasser dazuschütten).
Sehr gut schmeckt dazu auch:

Eissalat feinschneiden und mit Essig und Öl anmachen, sowie auch Karotten feinhacken und ebenso anmachen. Man legt sich dann von den Salaten etwas auf die Fladen, auf die Hackfleischseite und rollt das Ganze dann zu einer Art Rolade zusammen - so wie ein Wrap ;o)
Oder auch ganz viel frische Petersilieblätter darauf legen und Zitronensaft darüberträufeln und dann zusammenrollen - hmmm,lecker!
Wer es gern scharf mag, kann Cayenne Pfeffer darüber streuen und dann erst zusammenrollen.

(bron)

BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_17020746
heeeeeeeeeerlijk!!!

met xtra vlees en kaas

  maandag 9 februari 2004 @ 10:59:28 #77
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_17022331
Afgelopen zaterdag weer een pizzatje met döner kebab, kaas, sla en natuurlijk knoflooksaus. Echt meesterlijk lekker!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  maandag 9 februari 2004 @ 12:01:53 #78
38942 kennydies
ken je me nog?
pi_17023728
quote:
Op maandag 9 februari 2004 10:59 schreef Doekes het volgende:
Afgelopen zaterdag weer een pizzatje met döner kebab, kaas, sla en natuurlijk knoflooksaus. Echt meesterlijk lekker!
En zo is het ...
pi_17186143
Heerlijk gewoon

Met wat kebap, groente en tzatziki. Mjum.
Kost hier bij de donerzaak 4,50.
Kaal kost ie 3.00.

Bij de turkse bakker krijg je hem mee voor 1,25

Toch wel een flink prijsverschil

pi_17186158
De beste bij bakkerij Hismet in de Boschstraat in Breda

(prijs ligt volgens mij ook ergens rond de 1,50, het Turks brood is er ook erg lekker )

pi_17186846
Hoe en hoelang warmen jullie die pizza's eigenlijk op als je ze bij de bakker haalt (of tenminste om in te slaan)

Ikzelf gooi hem meestal een minuut of 10 in de hetelucht oven.

  zondag 15 februari 2004 @ 00:29:07 #82
33213 SpleeffY
Ja, wat hij zegt ->
pi_17186886
Ooooh die dingen zijn zó heerlijk!

Gisteren weer twee gigantische flappen naar binnen gewerkt als avondeten...

  zondag 15 februari 2004 @ 08:51:56 #83
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17190008
ik zou niet eens de naam weten. maar het zit op de van wou, naast (onderbroken door klein straatje) dierenwinkel exotica, vlak voor de cuyp. wellicht dat er meer amsterdammers zijn die daar hun pizza halen?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_17591915
Hmmmmmmmm ik heb nu zo'n zin in een lekkere Turkse pizza
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  dinsdag 9 maart 2004 @ 09:39:19 #85
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_17591973
quote:
Op dinsdag 9 maart 2004 09:32 schreef Kaensterle het volgende:
Hmmmmmmmm ik heb nu zo'n zin in een lekkere Turkse pizza
Inderdaad! 's Morgens vroeg of 's avonds laat, die Turkse pizza gaat er altijd in!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_17602689
Ze zijn erg lekker! En vet goedkoop! Tenminste hier in Utrecht (in Amsterdam ook trouwens). 1 euro 25 voor een pizza met sla en uitjes erop Die sambal is ook
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
  dinsdag 9 maart 2004 @ 21:10:21 #87
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17607715
4 euro .... weert...
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  woensdag 10 maart 2004 @ 20:57:23 #88
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_17631116
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:56 schreef Kluupkluup het volgende:
Topkapi's in Deventer maakt ze heerlijk..<br>Met wat sla/groenten ertussen is het helemaal lekker.<br>Dat blust het pittige weer een beetje.<br>Ik kwam er iedere vrijdag, betaalde toen, inclusief een blikje cola, zo'n 3,50
Eensch.. hoewel ik liever een Lahmacun of Dürüm met Döner, knoflooksaus en sla haal bij Dönerix of Marmaris..

Luuk
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')