Hmmmmm dat vind ik toch wel de allerlekkerste snack die er is
Hoe eten jullie 'm 't liefst? Ik met sla en knoflooksaus, maar zónder hete saus.
Weet iemand trouwens hoeveel calorieën een Turkse pizza bevat? Ik kan er niks over vinden.
aantal calorieen dont know.
quote:Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde
Op woensdag 28 januari 2004 19:53 schreef PECR het volgende:... nu krijg ik honger....
quote:Wat is dat?
Op woensdag 28 januari 2004 19:53 schreef PaRaR het volgende:
Lamacun
quote:turkse woord voor turkse pizza
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef Kaensterle het volgende:
Wat is dat?
quote:Lahmacun ==>> Turkse pizza
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef Kaensterle het volgende:[..]
Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde
[..]Wat is dat?
quote:2 euri
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:[..]
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
quote:en je spreekt het zo uit;
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef aakab het volgende:[..]
Lahmacun ==>> Turkse pizza
quote:In het centrum meestal een euro of 2 à 2,50, daarbuiten vaak goedkoper.
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:[..]
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
quote:1.20
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:[..]
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
En een recept (niet zelf uitgeprobeerd):
Lahmacun (Turkse pizza)
Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoeder
Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.
(bron)
quote:Hmm lekker....
Op woensdag 28 januari 2004 20:04 schreef Kaensterle het volgende:
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkerenEn een recept (niet zelf uitgeprobeerd):
Lahmacun (Turkse pizza)
Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoederStrooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.(bron)
quote:De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes
Op woensdag 28 januari 2004 20:04 schreef Kaensterle het volgende:
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkerenEn een recept (niet zelf uitgeprobeerd):
Lahmacun (Turkse pizza)
Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoederStrooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.(bron)
quote:Hier in Breda 1.60.
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:[..]
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
Lekker dubbele knoflook en enkele sambal erop en lekker verder meuren op school..Het mooiste wat er is..
quote:Tsja... op deze Hausfrauenseite doen ze de verhoudingen weer anders... toch krijg ik de indruk dat Turkse pizza's bij de meeste verkopers hetzelfde zijn. Welke verhoudingen zouden dan enigszins "standaard" zijn?
Op woensdag 28 januari 2004 20:09 schreef aakab het volgende:[..]
De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes
Wij doen meestal hmm 0,5 kg gehakt, en 4-6 tomaten..en inplaats van paprika poeder 2-4 paprika's...
Net een beetje dat extra flavour!
Het liefst eet ik 'm met salade en knoflooksaus.
Ik heb het zelf nooit gemaakt, maar ik wil het toch eens proberen.
quote:Het zal wel eens keer of misschien wel een paar keer gebeurd zijn, maar het lijkt me stug dat ze continu zitten te sjorren boven de emmer.. Ik ga er maar niet van uit in ieder geval.
Op woensdag 28 januari 2004 20:26 schreef neo2000 het volgende:
Is dat met of zonder sperma door de saus heen? Kan dat nml. niet terugvindenm in de geplaatste recepten, ben er toch vrijwel zeker van dat het bij de meeste pizzaboeren er doorheen gedaan wordt, net als door de saus over de shoarma!Net een beetje dat extra flavour!
quote:Broodje aap. Er is geen enkel bewezen geval van.
Op woensdag 28 januari 2004 20:59 schreef ruby het volgende:[..]
Het zal wel eens keer of misschien wel een paar keer gebeurd zijn, maar het lijkt me stug dat ze continu zitten te sjorren boven de emmer.. Ik ga er maar niet van uit in ieder geval.
quote:Ach, van zoveel restaurants wil je niet weten wat er in de keuken gebeurt. En dat is maar goed ook, want anders zou je nergens meer komen.
Op woensdag 28 januari 2004 23:02 schreef neo2000 het volgende:
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..
![]()
Pittig sausje er overheen en je vrete er zo 3 op
quote:Welke kaas? Welke shoarma? Hoezo klef?
Op woensdag 28 januari 2004 23:02 schreef neo2000 het volgende:
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..
![]()
* numf neemt nog een flinke hap van zijn denkbeeldige turkse pizza
quote:Vandaar die lucht
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef aakab het volgende:
veel sambal knoflook saus shoarma
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:54 schreef numf het volgende:
Dat broodje aap verhaal is in de jaren 80,90 in de wereld geholpen vanwege de angst voor concurentie.
Het zelfde geld voor het broodje aap verhaal van de chinees.
Ga er niet naar toe want ze gooien ratten in het eten.* numf neemt nog een flinke hap van zijn denkbeeldige turkse pizza
elke zaterdagnacht weer bij de Has smullen geblazen
quote:idd, vaak na het stappen eentje eten voor het slapen gaan :> Wel handig dat er een aantal in de buurt zijn die gewoon hele nacht open zijn.
Op donderdag 29 januari 2004 11:45 schreef bramos-elvis het volgende:
Pizza Lamacunelke zaterdagnacht weer bij de Has smullen geblazen
quote:Welke van de 650 bakkers op de Kanaalstraat?
Op donderdag 29 januari 2004 01:23 schreef MOONboy het volgende:
vaste prik op zaterdagmiddag, na het shoppen bij het bakkertje op de Kanaalstraat. Met knoflooksaus en sla en tomaat zonder hete saus... briljant lekker
Erg lekker, maar ja, ik vind bijna iedere pizza wel eetbaar.
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 11:41 schreef Doekes het volgende:
Turkse pizza met kipshoarma, kaas, beetje sla-troep, tomaat, komkommer en natuurlijk knoflooksaus.Meesterlijk!
quote:Shoarma erop? Niks d'rvan!
Op donderdag 29 januari 2004 20:31 schreef kennydies het volgende:[..]
maar dan met originele shoarma!
Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????
[Dit bericht is gewijzigd door Spooky4u op 30-01-2004 15:53]
quote:Ja zoiets. Wel erg dun natuurlijk. Sla erop, oprollen en in je mik douwen.
Op vrijdag 30 januari 2004 15:40 schreef Spooky4u het volgende:
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????
"ja lekker ali"
Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow..
quote:Ja en op een pizza stront zit stront, maar daar gaat dit topic niet over
Op vrijdag 30 januari 2004 18:19 schreef neo2000 het volgende:
Volgens mij zit er op een PIZZA SHOARMA vaak wel shoarma hoor..![]()
Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow..
quote:Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.
Op vrijdag 30 januari 2004 15:40 schreef Spooky4u het volgende:
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????
quote:bij mijn ali kost ie 1,50 en die is heel erg lekker opgerolt.
Op vrijdag 30 januari 2004 22:51 schreef ruby het volgende:[..]
Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.
Iz die wel te koop bij die Ali op die hoek hier? Smaakt die wel prima goed?
en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en
voor de vegetariers ga ik even op zoek naar van die witte kaas(topioca :S )
quote:Ik ben benieuwd! Foto!
Op zaterdag 31 januari 2004 14:43 schreef -THaVinNY- het volgende:
nou ik ga het vanavond eens een keer proberen,
breng denk ik een kleine variatie aan in het mengsel wat erop komt: ik neem 250gr gehakt(voor 2 mensen) 2 middelgrote pomodori tomaten(meer vlees, minder water) 2 uien, en verder zout peper en paprikapoeder.en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en
voor de vegetariers ga ik even op zoek naar van die witte kaas(topioca :S )
quote:Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn.
Op vrijdag 30 januari 2004 22:51 schreef ruby het volgende:[..]
Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.
quote:Die mogelijkheid bestaat natuurlijk ook.
Op maandag 2 februari 2004 07:43 schreef Spooky4u het volgende:[..]
Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn.
In Turkije heb ik eens een pizza gegeten met een vrij dunne bodem, maar het was wel een beetje krokant. Net geen echte pizza, maar ook geen "Turkse" pizza. Wel erg lekker overigens. De pizza werd in kleine gesneden reepjes geserveerd en kwam qua smaak wel overeen met die van een Turkse pizza.
Geen idee meer hoe dat heette.
*wel heerlijke gnocchi trouwens
quote:ik mijn ma en schoonzussen
Op maandag 2 februari 2004 10:11 schreef shmoopy het volgende:
Ik kijk mijn buurvrouw altijd even lief aan.
kortomL het gerecht is best zelf te bereiden, maar dan moeten we wel opzoek naar een iets preciezer recept.
quote:380 kcal dus... nou da's prima geschikt, als je aan 1 voldoende hebt voor bijv. de lunch.
Ik ben er al achter. Vandaag even de turk binnengelopen en gevraagd hoe zo'n pizza gemaakt wordt en wat er allemaal in gaat. Na wat uitleg hoe, wat en waarom mocht er zelf één maken.
Ondanks het gezonde groenvoer wat er op gaat is zo'n pizza toch nog 380 Kcals, zit voornamelijk in de koolhydraten. Er zit niet veel vet in en de meeste turken gebruiken (volgens deze) lamsgehakt. Dit is weer een stuk magerder dan rund.
Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'....
Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg.
quote:Als avondeten eet ik er meestal 2 (hoewel ik dat bijna nooit doe).
Op donderdag 5 februari 2004 12:25 schreef Dr_Crouton het volgende:
Argh! M'n maag knoooort....!Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'....
Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg.
Ik heb er net eentje op voor de lunch
Gehaald bij een tent waar ik nog nooit was geweest, Bakkerij Maxima in de Prins Hendrikstraat (Den Haag). Hij is redelijk groot, lekker knapperig en goede hoelveelheden sla en saus. Voor ¤1,50. Ik ga daar vaker komen.
/edit
¤3,50 centrum rotterdam
*rent toch maar eventjes naar de shoarma boer op de hoek
quote:Tsja, ik zal nog even zoeken...
Op zaterdag 7 februari 2004 17:27 schreef -THaVinNY- het volgende:
kaensterle denk je dat dat recept ook te achterhalen is, want die eerder in dit topic gepost staat, is niet echt denderend, de verhoudingen zijn far off.
Lahmacun
türkische Hackfleischpizza
Man nehme:
Für den Teig:
500 Gramm Mehl
1 Päckchen Trockenhefe oder entspr. Menge vom Hefewürfel
lauwarmes Wasser (soviel, das ein glatter Teig entsteht)
Salz
Für die "Auflage":
250 Gramm Hackfleisch
2 Konserven geschälte Tomaten / Pizzatomaten
2-3 weiße Zwiebeln
4-5 Esslöffel Speiseöl
Petersilie (trocken oder frisch)
Gewürze:
Salz, roter Paprika, Pfeffer
Den Teig vorbereiten und lange genug gehen lassen, ca. 1 Stunde. Danach den Teig in Kugeln aufteilen, ca. 10 cm im Durchmesser. Diese Kugeln dann mit dem Nudelholz ca. 3-4 mm dick auswalken (den Teig immer wieder mit Mehl bestäuben, damit nichts am Nudelholz kleben bleibt) und gleich auf das mit Backpapier belegte Backblech legen.
Die Zutaten für die "Auflage" in einem Topf mischen (die Zwiebeln und die Tomaten vorher ganz klein schneiden) und mit einem Esslöffel auf die ausgerollten Teigfladen verteilen - aber nicht zu üppig! Es reicht i.d.R. ein gut gefüllter Esslöffel für die ca. 20 - 25 cm ausgerollten Teigfladen - man soll den Teig schon noch durchblitzen sehen, also nicht zu kompakt auflegen und einen ca. 1-2 cm breiten Rand freilassen!
Dann mit allen Teigkugeln so verfahren und in den vorgeheizten Backofen ( Umluft 180, Ober-/Unterhitze 200 Grad) backen, bis der Rand goldgelb bis leicht braun ist. Die Pizzas rausnehmen und auf einer Platte grob übereinander stapeln, die Hackfleischseite sollte dabei immer nach oben zeigen. Dadurch wärmen sie sich noch gegenseitig und kühlen nicht so schnell aus.
Dazu schmeckt türkisches Tzatziki = Cacik sehr gut oder auch einfach nur einen Trinkjoghurt dazu trinken (weißer Joghurt mit Wasser und Salz vermischen - nicht zu dünnflüssig werden lassen, d.h. nicht zuviel Wasser dazuschütten).
Sehr gut schmeckt dazu auch:
Eissalat feinschneiden und mit Essig und Öl anmachen, sowie auch Karotten feinhacken und ebenso anmachen. Man legt sich dann von den Salaten etwas auf die Fladen, auf die Hackfleischseite und rollt das Ganze dann zu einer Art Rolade zusammen - so wie ein Wrap ;o)
Oder auch ganz viel frische Petersilieblätter darauf legen und Zitronensaft darüberträufeln und dann zusammenrollen - hmmm,lecker!
Wer es gern scharf mag, kann Cayenne Pfeffer darüber streuen und dann erst zusammenrollen.
(bron)
quote:
Op maandag 9 februari 2004 10:59 schreef Doekes het volgende:
Afgelopen zaterdag weer een pizzatje met döner kebab, kaas, sla en natuurlijk knoflooksaus. Echt meesterlijk lekker!
Met wat kebap, groente en tzatziki. Mjum.
Kost hier bij de donerzaak 4,50.
Kaal kost ie 3.00.
Bij de turkse bakker krijg je hem mee voor 1,25
Toch wel een flink prijsverschil
(prijs ligt volgens mij ook ergens rond de 1,50, het Turks brood is er ook erg lekker )
Ikzelf gooi hem meestal een minuut of 10 in de hetelucht oven.
Gisteren weer twee gigantische flappen naar binnen gewerkt als avondeten...
Inderdaad! 's Morgens vroeg of 's avonds laat, die Turkse pizza gaat er altijd in!quote:Op dinsdag 9 maart 2004 09:32 schreef Kaensterle het volgende:
Hmmmmmmmm ik heb nu zo'n zin in een lekkere Turkse pizza
Eensch.. hoewel ik liever een Lahmacun of Dürüm met Döner, knoflooksaus en sla haal bij Dönerix of Marmaris..quote:Op donderdag 29 januari 2004 01:56 schreef Kluupkluup het volgende:
Topkapi's in Deventer maakt ze heerlijk..<br>Met wat sla/groenten ertussen is het helemaal lekker.<br>Dat blust het pittige weer een beetje.<br>Ik kwam er iedere vrijdag, betaalde toen, inclusief een blikje cola, zo'n 3,50
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |