abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 22 maart 2006 @ 20:56:53 #176
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_36277213
Vermicellisoep van mn oma! Die was altijd zo lekker zout!
pi_36412170
quote:
Op woensdag 22 maart 2006 18:46 schreef Curiosity het volgende:


En, smaakte de soep ?
Ik ga hem zometeen eindelijk maken, de kipfilet staat in de marinade
pi_36523766
Zla ik vanavond pindasoep of basilicum-room-tomatensoep maken...? .
pi_36523940
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 14:27 schreef karoltje het volgende:
Zla ik vanavond pindasoep of basilicum-room-tomatensoep maken...? .
basilicum-room-tomatensoep
pi_36528239
Ja denk het toch ook . Ik heb nog nooit zelf pindasoep gemaakt dus ben een beetje bang dat het onwijs mislukt .
  vrijdag 31 maart 2006 @ 17:17:36 #181
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_36528945
Tom kha kai, pittige Thaise kip/kokossoep. Jammer genoeg ben ik er nog niet in geslaagd om 'm zo te maken als in het restaurant. Maar toch vind ik die van mezelf ook lekker.

Verder vind ik gewoon zelfgemaakte groentensoep, kippensoep en tomatensoep erg lekker. Maak ook wel eens zelf tomatencrèmesoep, is ook erg geslaagd.

Ik heb ook wel eens roquefortsoep gegeten in een restaurant, heel donkerbruin brood erbij, en die was ook super.

Of in de winter erwtensoep. Mijn tante maakt superlekkere erwtensoep.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  vrijdag 31 maart 2006 @ 17:26:39 #182
52544 RipCore
Sleep is my escape.
pi_36529183
1 zak Unox romige tomatensoep met zongedroogde tomaten en mascarpone
soepballetjes 200 gr
Casoncelli met kaas en vlees

Alles in de juiste volgorde klaarmaken en bij elkaar gooien.

Opvrolijken met eigen tomaten/peper/strooikaas



Geen hoogstandje, wel verdomde lekker.
"Being a procrastinating, instigating, exasperating chameleon is a damn tiring job!"
  dinsdag 11 april 2006 @ 13:26:39 #183
15869 gr8w8
Better by design.
pi_36853258
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.

Vrijdag een kip gekookt met meiraap (bij vergeten groente gevonden hoe het heette), knoflook, een ui en een gepekelde citroen. Na een paar uur het vlees van de botjes geplukt en dat na het zeven van het vocht weer erbij gegooid.
Zaterdag met die bouillon als basis soep gemaakt, zo:

blik kokosmelk
ong. 750 ml. bouillon
4 à 5 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
1 à 2 stengels citroengras
2 theelepels laos
1 à 2 groene pepertjes
ruim 4 eetlepels vissaus
sap van 1 à 2 limoenen
Oesterzwammen (of champignons)
2 bossen lenteui

Ik heb zelf van alles het meeste erin gedaan, maar met de mindere variant smaakt het ook.
Citroengras in beide richtingen halveren (als je grote hebt) en kneuzen
Pepertjes in ringen of stukjes snijden
Limoenen uitpersen
Oesterzwammen scheuren
Lenteui in ringen snijden

Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen. Djeruk purut, citroengras, laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen. Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
Minuut of vijf voor het opdienen zwammen en lenteui toevoegen en jippie, lekkere soep.
Serveren met (jasmijn) rijst. Beetje soep bij de rijst gieten of rijst op je lepel aanvullen met soep geeft het lekkerste resultaat.

Eigenlijk hoort er ook nog verse koriander bij (helemaal aan het eind erbij doen), maar dat vind ik zonde van de soep dus laat ik altijd fijn achterwege.
Ik heb maar gewoon weer eens een blik bij de Xenos gekocht, die smaakte ook best okee. Wel aan te raden om er zelf nog een boel groenten en meuk bij te flikkeren - Ja, zo kook ik ook en ik heb geen klachten - en daar ben ik eigenlijk naar op zoek. Wat smaakt er goed in? Tauge is ook zo saai. Ik lees trouwens koriander en op dat kruid ben ik bepaald niet gek op. Bah. Maarehm, iemand tips?
Welkom bij de V&D der webfora.
pi_36858985
Turkse peterselie!

Maar snap niet helemaal wat je bedoeld, gr8w8...
Is het voor in de thaise kippensoep?
Want het recept wat je hebt gequote ziet er heerlijk uit! Zou daar niet veel aan veranderen.
Oh, misschien een hard gekookt eitje erin.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_37033659
ik maak heel vaak soep, maar dan wel op een makkelijke manier

1 zakje groentesoep mix van Knorr
1 soepgroentenpakket
1 blikje soepballetjes

en vind het prima smaken
  maandag 17 april 2006 @ 17:05:05 #186
15869 gr8w8
Better by design.
pi_37036101
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 16:40 schreef Oblivion het volgende:
Turkse peterselie!

Maar snap niet helemaal wat je bedoeld, gr8w8...
Is het voor in de thaise kippensoep?
Want het recept wat je hebt gequote ziet er heerlijk uit! Zou daar niet veel aan veranderen.
Oh, misschien een hard gekookt eitje erin.
De basis met kokos en wat groenvoer is gewoon in blikvorm kant en klaar bij de xenos te krijgen. Maar daar zit uiteraard niet zo heel veen groen in.

Ik heb uiteindelijk vooral in kwartjes gesneden kastanjechampignons, duimdikke stukken kip en prei geroerbakt en daarna door die soep gedaan, was erg lekker. Met wat rijst en stokjes.
Welkom bij de V&D der webfora.
  dinsdag 2 mei 2006 @ 23:48:12 #187
65330 Ruzbeh
Five inches but its thick
pi_37498969
Champignonsoep.

Ik maak het alleen niet zelf, het is gewoon Cup-a-soup. Is dat erg?
De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
  vrijdag 5 mei 2006 @ 15:20:52 #188
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37578105
Uit Avocadosoep!
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 11:50 schreef brrrrrrt het volgende:
Gisteren voor het eerst gemaakt... was een hit jongen!
goeie soep voor deze tijd van het jaar.

(4 pers.)
onder voortdurend roeren en omscheppen:
Maak 6 dl. groentebouillon bijvoorbeeld met bouillonblokjes of poeder ofzo
schil 2 avocado's en snij ze in blokjes
leg een kwart van de blokjes apart om er los door te doen
bak de rest van de avocadoblokjes 5 min op laag vuur in 25g boter en doe er een theelepel kerriepoeder bij
plet dit mengsel daarna in een zeef boven de pan bouillon en doe al het avocadomoes in de bouillon
breng de soep aan de kook
doe 50g in kleine stukjes gesneden plakjes gerookte zalm erdoor
laat nog een minuutje ofzo koken en doe dan het vuur uit
als het ietsje afgekoeld is, doe er een handje bieslook door, een theelepel citroensap en twee eetlepels creme fraiche erdoor (pas op dat de soep echt niet meer te heet is want dan gaat het schiften)
doe er ook de apart gehouden avocadoblokjes door
goed roeren en klaar

zonder zalm is het trouwens ook een prima vegetarische soep... maar ja, wie wil er nou de zalm missen.
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 12:30 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

je eet het wel gewoon warm/heet, dat van het iets laten afkoelen is alleen maar omdat de creme fraiche dan niet gaat schiften wat geen aantrekkelijk gezicht is. Maar dat gebeurt alleen maar als de soep boven de 80 graden ofzo (?) is


[ Bericht 2% gewijzigd door Martijn_77 op 05-05-2006 23:12:23 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37585608
Kan hier boven even gezet worden dat het gaat om AVOCADOSOEP!?

Is wel leuk uit het eigen topic geknipt en geplakt maar zo weet niemand waar het om gaat...
  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:12:35 #190
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37590841
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 20:34 schreef brrrrrrt het volgende:
Kan hier boven even gezet worden dat het gaat om AVOCADOSOEP!?

Is wel leuk uit het eigen topic geknipt en geplakt maar zo weet niemand waar het om gaat...
Done
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:36:33 #191
65330 Ruzbeh
Five inches but its thick
pi_37591581


[ Bericht 100% gewijzigd door Martijn_77 op 05-05-2006 23:38:34 (Van kotssmilies zijn we hier niet gediend) ]
De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
pi_37592116
Erwtensoep: en aspergerssoep
Salsa Española
  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:59:56 #193
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37592322
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 23:52 schreef Salsagirl het volgende:
Erwtensoep: en aspergerssoep
Heb je een goed recept voor aspergesoep?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38936145
Lieve M,

De eenvoudige maar super lekkere tomatensoep van gisteren was voor ca 18
personen, dus je moet ff rekenen als je voor minder mensen maakt.

Dit was geen officieel recept maar zomaar wat A en ik er op ons gevoel doorheen gooiden. Het ging als volgt:

ca 3 liter water in een grote pan aan de kook brengen
1 prei en 1 bleekselderij in stukjes snijden en even meekoken tot ze beetgaar zijn
- vooraf de prei goed wassen voor het zand. Opsnijden tot in het groene stuk, tot waar de bladeren taai en lelijk worden
- van de bleekselderij alleen de onderkant afsnijden en de takjes met bladeren afscheuren en weggooien, de rest opsnijden
2 middelgrote uien in kleine stukjes snijden en in een braadpan in weinig (bak)olijfolie bakken tot ze glazig zijn
de ui in het water gooien
10 kleine (dobbelsteenformaat) blokjes kruidenbouillon verkruimelen in het water (of een vergelijkbare hoeveelheid zelfgemaakte groente of vlees bouillon gebruiken, of bouillonpoeder in het water opgelost)
6 flinke tenen knof persen en door het water roeren
4 pond gezeefde tomaten toevoegen. Euroshopper is vies. AH huismerk is ok.
Alles daarboven is nog beter
Op het laatst doe je ca een half plantje verse bieslook, in kleine stukjes
gesneden, erdoor
en ongeveer 1 1/2 a 2 ons verse basilicumbladeren (ca 1 heel plantje), in
stukjes gescheurd
het scheuren van de basilicumbladeren doe je omdat het meer smaak afgeeft
dan wanneer je knipt of snijdt
deze kruiden (basilicum, bieslook) hebben een tere smaak die ze in heet water gauw verliezen,
daarom doe je ze er op het laatst door.
maak het af met oregano naar smaak (erg gezond!!) desnoods gedroogd maar
liefst vers, tussenweg gevriesdroogd.
en een beetje zoete chilisaus om het wat op te stoeren qua hitte.
Wat erg lekker is, is als je het opdient met een flinke klodder crème fraîche
per portie er doorheen geroerd. Kijk dan wel uit dat de soep niet meer kookt of  te heet is want dan schift de room.
De verse basilicum is best duur maar is wel een belangrijke en erg lekkere
smaakmaker.

een hele fijne avond gewenst met je vriendin en tot morgen weer.

groeten B


p.s. als je groentebouillon gebruikt en geen vleesbouillon is dit recept vegetarisch maar nog steeds lekker!
p.p.s. als je bovendien de crème fraîche eruit laat is het recept zelfs veganistisch, maar ook minder lekker.
p.p.p.s als je de soep echt lekker wilt maken moet je er natuurlijk soepballetjes door doen.
neem 1 pond rundergehakt, 2 eieren, een flinke stuif paneermeel of gebroken beschuit, wat nootmuskaat, peper en zout, naar smaak. Meng dit goed en draai er kleine balletjes van. Kook deze een poosje mee met de soep, tot ze gaar zijn. Laat dan zover afkoelen dat je de creme fraiche er voorzichtig door kunt mengen.

[ Bericht 0% gewijzigd door brrrrrrt op 17-06-2006 12:40:18 ]
pi_38936852
Zondag ga ik de thaise groentesoep uit de wok maken uit www.boodschappen.nl

Ingrediënten:
250 g peultjes
100 g bospeen
250 g champignons
2 uien
100 g paksoi
250 g (maïs)kipfilet
3 eetl. zonnebloemolie
1/2 theel. gemberpoeder
1 l kippenbouillon
2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
2 theel. sambal oelek

Voorbereiding:
Maak de peultjes schoon. Snijd de bospeen in lucifertjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de gepelde uien. Snijd de paksoi in smalle repen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Bereiding:
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig. Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten. Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook. Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep. Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor. Schep de soep in grote kommen.


Variatie:
• Vervang de kipblokjes door biefreepjes. Voeg deze tegelijk met de wortel aan de soep toe.
• Voeg aan de soep 100 gram gekookte mosselen toe.

De gember gaan we vervangen door thaise curry o.i.d. omdat we geen gemberliefhebbers zijn

pi_38979842
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 02:35 schreef Bluezz het volgende:
Zondag ga ik de thaise groentesoep uit de wok maken uit www.boodschappen.nl

Knip.
Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaak
Het is een aanrader! En lekker pittig, dus pas op met de curry en de sambal als het je al snel te scherp is.

Voorbereiden :


Eten!!
  zondag 18 juni 2006 @ 20:09:20 #197
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_38979930
quote:
Op zondag 18 juni 2006 20:06 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaak
Het is een aanrader! En lekker pittig, dus pas op met de curry en de sambal als het je al snel te scherp is.

Voorbereiden :
[afbeelding]

Eten!!
[afbeelding]
Ziet er erg smakelijk uit.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 18 juni 2006 @ 21:58:03 #198
117103 Lambiek12
Wanna play?
pi_38983872
Ach het is weer warm weer..

Tijd voor een lekker gazpacho of een komkommer soepje. Beide zijn natuurlijk koude soepen.

Als het zo warm blijft volgend weekend maar is een gazpachotje maken.
pi_39207229
Even los van alle recepten.
Soep is voor mij iets heel belangrijks.
Soep klaarmaken vind ik heel rustgevend, bouillon maken (traditioneel en langdurig), groente/kruiden/vlees/vis snijden en koken, het is voor mij echt ontspanning en (om niet al te zwaar op de hand te klinken) haast meditatie.

Ook is soep maken voor mij iets heel verzorgends.
Soep maken voor iemand vind ik 1 van de zorgzaamste dingen die ik kan doen.
Als een moeder soep uit blik of uit een pakje maakt voor haar kinderen dat vind ik dan ook helemaal niks!
Moeders moeten echt soep maken. En ik maak ook echt soep voor de mensen waar ik om geef.

[ Bericht 0% gewijzigd door brrrrrrt op 25-06-2006 19:54:47 ]
pi_39207908
Wat vet! . Ik heb net een tomatensoep opgezet, staat dit topic bovenaan mn MyAT!

Verse tomaatjes +knoflook+ ui in de pan en koken maarrrr!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')