abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44920548
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
pi_44920668
quote:
Op maandag 1 januari 2007 19:05 schreef Underdoggy het volgende:
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
Ik zou het lekker zelf trekken hoor! De bouillon uit zo'n potje is op zich nog wel te doen, maar als ik zo'n glibberig stuk kip (is het dat?? Het lijkt niet op kip) uiteindelijk op mijn lepel krijg dan is het soepfeest voor mij echt over hoor!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44936082
Met oudejaarsavond hadden we bij het diner (iedereen een aparte gang koken) een mosterdsoep gegeten met spekjes. Die was echt heeeeeerlijk. Recept gaan we navragen en uitproberen.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 13:41:04 #229
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44939266
quote:
Op maandag 1 januari 2007 19:05 schreef Underdoggy het volgende:
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
Ik vind het zout en vet, maar voor razendsnelle soep is het een mogelijkheid.
Ik kook wel eens kip (in water met wat zout of kruidenbouillonpoeder) voor Indische gerechten, de boouillon die ik overhoud vries ik in als basis voor kippensoep.
Al moet ik zeggen dat de voorgegaarde kip van AH (diepvries) tegenwoordig de eigengegaarde kip heeft vervangen hier... en mijn voorraad invriesbouillon slinkt!

Geweldige snelle soep kan je ook maken van kippenbotjes. Na een kipmaaltijd gooi je de botjes niet weg, maar vries ze in en trek er later bouillon van. Sommige mensen vinden dat een vies idee, maar wij zitten er niet mee
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 2 januari 2007 @ 13:50:14 #230
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44939549
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 10:59 schreef Koningin het volgende:
Met oudejaarsavond hadden we bij het diner (iedereen een aparte gang koken) een mosterdsoep gegeten met spekjes. Die was echt heeeeeerlijk. Recept gaan we navragen en uitproberen.
Oh ja, dat is superlekker! En dan niet te zuinig met de mosterd... toch wel mosterd met hele pitjes erin, he...?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44939568
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 13:50 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Oh ja, dat is superlekker! En dan niet te zuinig met de mosterd... toch wel mosterd met hele pitjes erin, he...?
jazeker!!
pi_44940127
Ik lees nu dit topic voor het eerst door, en het fenomeen bouillonblokje wordt hier behoorlijk afgekraakt, wat ik door de puristen wel begrijp. Maar what about krachtbouillon en fond, bijv. van Struik? Ik heb ook wel zelf bouillon getrokken daar niet van, maar ik wil t wel gaag weten, soms is een kant en klare bouillon wel makkelijk.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 17:18:33 #233
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44945808
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 14:13 schreef K-mail het volgende:
Ik lees nu dit topic voor het eerst door, en het fenomeen bouillonblokje wordt hier behoorlijk afgekraakt, wat ik door de puristen wel begrijp. Maar what about krachtbouillon en fond, bijv. van Struik? Ik heb ook wel zelf bouillon getrokken daar niet van, maar ik wil t wel gaag weten, soms is een kant en klare bouillon wel makkelijk.
Struik zou met onmiddelijke ingang van de markt gehaald moeten worden!!!

Er gaat natuurlijk niks boven zelfgetrokken bouillon
Maar ik heb niks tegen bouillonblokjes, ze behoren tot mijn standaardvoorraad.
Potten bouillon vind ik iets minder, maar ook dat kan handig zijn.

Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44946008
Ik vind kracht-bouillon wel iets wat handig is om in mijn kast te hebben.
Een snelle soep is dan zo gemaakt!

Eigen kippenbouillon maken is omslachtig en heeft bijna geen smaak.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44946570
Net de pindasoep van de AH geproeft. Errrug lekker, enige nadeel is het vlees wat taai en tussen je tanden gaat zitten. Verder erg goede uitgebalanceerde smaak!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:30:42 #236
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44947778
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:46 schreef Underdoggy het volgende:
Net de pindasoep van de AH geproeft. Errrug lekker, enige nadeel is het vlees wat taai en tussen je tanden gaat zitten. Verder erg goede uitgebalanceerde smaak!
Ja die is inderdaad lekker.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44948073
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:18 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Struik zou met onmiddelijke ingang van de markt gehaald moeten worden!!!

Er gaat natuurlijk niks boven zelfgetrokken bouillon
Maar ik heb niks tegen bouillonblokjes, ze behoren tot mijn standaardvoorraad.
Potten bouillon vind ik iets minder, maar ook dat kan handig zijn.

Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...


Ik heb alleen die krachtbouillon van struik wel eens geprobeerd, maar neem net zo lief die van de AH, vandaag weer genomen, kippenbouillon is zelfgetrokken tamelijk smakeloos inderdaad...
  dinsdag 2 januari 2007 @ 19:08:48 #238
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44949039
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:39 schreef K-mail het volgende:

[..]



Ik heb alleen die krachtbouillon van struik wel eens geprobeerd, maar neem net zo lief die van de AH, vandaag weer genomen, kippenbouillon is zelfgetrokken tamelijk smakeloos inderdaad...
Zelfgetrokken kipbouillon, wat kruiden/specerijen, snufje zout...
Wat je in blokjes en zo vindt is vooral smaakversterker (ve-tsin), iets waar ik zelf geen tegenstander van ben, maar soms vind ik het een beetje teveel van het goede en verder zijn er ook mensen die er nogal heftig op reageren.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44949749
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:18 schreef dutch-mamma het volgende:
Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...
Ze hebben van die blikjes kant en klare maaltijden... geen woorden voor.
We gingen een keer op survival in de ardennen toen hadden we vele kilo's van die zooi mee.
Daar ga je echt ontzettend intense scheten van laten, zodat ons motto al gauw werd "'t Is Struik wat ik ruik!"
  dinsdag 2 januari 2007 @ 20:22:26 #240
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44951653
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 19:32 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

Ze hebben van die blikjes kant en klare maaltijden... geen woorden voor.
We gingen een keer op survival in de ardennen toen hadden we vele kilo's van die zooi mee.
Daar ga je echt ontzettend intense scheten van laten, zodat ons motto al gauw werd "'t Is Struik wat ik ruik!"
Alleen maar scheten? Dat valt dan nog mee...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 5 januari 2007 @ 23:48:58 #241
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_45059934
Weet iemand hier het recept van "varkenssoep", en hoe je dat klaarmaakt?

Alvast bedankt!
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:12:45 #242
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45060942
quote:
Groene varkenssoep

Bouillon:
500 gram procureur of schouderkarbonade
150 gram wortel
1 ui
1 prei
paar takjes tijm
scheut witte wijn
2 liter water

Soep:
150 gram fijngehakte ui
100 gram fijngesneden pancetta
1 liter bouillon
300 gram geschilde en klein gesneden topinamboer (aardpeer)
450 gram doperwten
2 takjes mint
2 takjes tijm
125 cl crème fraîche

Ter garnering:
4 middelgrote kastanjechampignons
bakje rodekoolscheuten (cress)
verkruimelde gebakken pancetta

Spekbrood:
300 gram kleingesneden spekblokjes (buikspek)
500 gram Soezie all-in-mix voor brood met pitten

Bouillon:
Het vlees aanbraden en de overige ingrediënten toevoegen en even mee braden.
Afblussen met de wijn en aanvullen met 2 liter koud water.
Met deksel een dagdeel later trekken.
Zeven en snel terugkoelen.
Na het vormen van een vetlaagje deze eraf scheppen.

Soep:
De ui en de pancetta aanfruiten in wat boter.
De bouillon en de overige ingrediënten toevoegen.
De mint en tijm in een groot theebuiltje erbij.
Ruim een half uur laten koken tot alles pureerbaar gaar is.
Kruidenbuil verwijderen en het geheel pureren en door zeef wrijven.
Al roerend de crème fraîche toevoegen.
Op smaak maken met zout en peper.

Garnering:
Per soepbord een kastanjechampignon uithollen en 10 minuutjes wat laten garen in de warme soep.
Schoonspoelen en vullen met de gebakken en verkruimelde pancetta.
In de soep een eilandje maken met wat rode kool scheuten (cress) en daarop de gevulde champignon leggen.

Spekbrood:
De klein gesneden spekblokjes (van buikspek) uitbakken.
Vrijgekomen vet verwijderen.
De uitgebakken spekjes crushen.
Toevoegen bij Soezie all-in-mix en in de broodmachine in ongeveer 4 uur lang tot een smakelijk brood laten worden.

Volg vooral de aanwijzingen op het Soeziepak.
Een diagonaal doorgesneden plak serveren bij de soep.
Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:13:34 #243
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_45060971
tanx dude
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:30:57 #244
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45061522
quote:
Op donderdag 28 december 2006 14:45 schreef Oblivion het volgende:
Even nieuw leven in blazen.

Rode linzen soep:

Zo lekker, zoooooooooooooooo lekker!

Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken snijden
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.

Laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.

Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...



hoelang voordat linzen goed gekookt zijn op een pruttelstand?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45061629
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:30 schreef zoalshetis het volgende:


hoelang voordat linzen goed gekookt zijn op een pruttelstand?
Gewoon kapot koken..

Oh, nu moet ik 'm morgen weer maken...
Kreng sipt zo lekker weg...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:34:49 #246
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45061653
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:34 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Gewoon kapot koken..

Oh, nu moet ik 'm morgen weer maken...
Kreng sipt zo lekker weg...
maar na hoeveel uur pruttelen zijn ze kapot?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45061794
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:34 schreef zoalshetis het volgende:
maar na hoeveel uur pruttelen zijn ze kapot?
Hmm, een half uurtje? Duurt niet zo lang.
Alles erin gooien, lekker fokken...
Daarna slurpen tijdens fokken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45061807
Ik heb geen exact recept maar ik had eens een lekker pittige egale pompoensoep met daarin een bolletje vanille-ijs. Dat was echt heel bijzonder en lekker
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:41:53 #249
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45061887
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:38 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hmm, een half uurtje? Duurt niet zo lang.
Alles erin gooien, lekker fokken...
Daarna slurpen tijdens fokken!
mmm lekker mmm
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:43:21 #250
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_45061932
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:30 schreef zoalshetis het volgende:

[..]



hoelang voordat linzen goed gekookt zijn op een pruttelstand?
Zie je nou wel? Zo kom je nog eens ergens!
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')