abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16562572
Hey..

Wie haalt er wel eens gemarineerde spareribs bij de C..? Die marinade die eropzit is toch wel zo ongeloofelijk lekker.. Het is volgens mij een vrij speciale marinade, althans.. ik ben hem nog niet tegengekomen.

Hoe hebben ze die gemaakt? Is dat een poeder marinade ofzo.. en kom aub. niet met ketjap aan.. marinade gebaseerd op ketjap vind ik altijd bijzonder ranzig.

pi_17085974
Ok.. laat ik het anders stellen.. hoe maak ik marinade...?
  woensdag 11 februari 2004 @ 13:41:37 #3
67385 ROG
Go on, say it.
pi_17086024
Zoete marinade?
pi_17086068
Nou.. laten we zeggen.. sparerib marinade.. en zoet ja..

[Dit bericht is gewijzigd door Omkron op 11-02-2004 13:44]

pi_17086085
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 13:40 schreef Omkron het volgende:
Ok.. laat ik het anders stellen.. hoe maak ik marinade...?
Zoete sojasaus
knoflook
peper/zout
Citroensap
schepje suiker

Dat is de basis. En daar kan je nog van alles aan toevoegen. Kruiden, sambal, ......

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_17086127
sojasaus.. wat voor merk..?
pi_17086203
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 13:43 schreef Lucille het volgende:

[..]

Zoete sojasaus
knoflook
peper/zout
Citroensap
schepje suiker

Dat is de basis. En daar kan je nog van alles aan toevoegen. Kruiden, sambal, ......


Die Chinese vijfkruidenmelange is ook erg lekker er bij.
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
  woensdag 11 februari 2004 @ 13:49:10 #8
67385 ROG
Go on, say it.
pi_17086265
Marinade kan je écht op duizenden manieren maken, het voornaamste bestandsdeel is de olie, bijv. olijfolie, dan een teentje knoflook, wat zoete ketjap erin, paar stukjes ui en evt. wat peper of kruiden (en soms wat citroensap) naar eigen smaak en daar laat je de spareribs een nachtje in liggen tot het lekker ingetrokken is. Evt. met een vacuumdoos te versnellen, maar vaak passen je spareribs niet erin. Ik doe het vaak met saté-vlees.

Maar je hebt zoete marinade voor spareribs, je hebt spicy, etc etc. Staat meestal op het etiket?

edit: zoet dus

[Dit bericht is gewijzigd door ROG op 11-02-2004 13:52]

  woensdag 11 februari 2004 @ 13:51:09 #9
67385 ROG
Go on, say it.
pi_17086340
En de lokale C1000 hier heeft een eigen slagerij, dus je hebt best kans dat jouw C1000 ook een eigen slagerij met slager heeft en de beste man een eigen toprecept heeft? Gewoon een keer vragen wat ie erin gooit?
pi_17086346
dat teentje knoflook.. die moet ik persen..?
  woensdag 11 februari 2004 @ 13:55:25 #11
67385 ROG
Go on, say it.
pi_17086504
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 13:51 schreef Omkron het volgende:
dat teentje knoflook.. die moet ik persen..?
Hmja, kan je doen, maakt niet veel uit. Zelf hak ik het vaak stukjes en gooi het erin. Gewoon naar eigen smaak/inzicht.
pi_17087009
Ik ben echt een mega kluns in 'the kitchen'

Kan ik een 'marinade maken voor dombo's' handout van je krijgen...?

  woensdag 11 februari 2004 @ 14:17:20 #13
67385 ROG
Go on, say it.
pi_17087301
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 14:08 schreef Omkron het volgende:
Ik ben echt een mega kluns in 'the kitchen'

Kan ik een 'marinade maken voor dombo's' handout van je krijgen...?


Hm, sure
brb

Ik heb even met hulp van Google gezocht, zodat je iets hebt wat lukt.
Het recept is wel met honing en tomatenpuree en zonder olijfolie, zelf nooit gedaan maar ik ga hem ook eens proberen.

Zoete gebakken en gegrilde spareribs (4 personen)


Ingrediënten:


    Vlees;
  • 2 kilo spareribs (niet gemarineerd dus! )

  • Marinade;
  • 2 teentjes knoflook (geperst) (of gesneden, doe wat je wilt)
  • 6 eetlepels honing
  • 6 eetlepels tomatenpuree (blikjes )
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus) (Conimex, uit de supermarkt gewoon en let op dat je Manis hebt, belangrijke smaakmaker)
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen) (zwarte peper voldoet voor mij persoonlijk)

Bereidingstijd: 60 minuten


    Bereiding
  • 1. Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, sojasaus, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade (alles erin, beetje roeren, zorgen dat alles lekker 'soaked' is, en eventjes laten staan, hoeft niet echt lang te staan, je marinade moet alleen lang staan als je je spareribs erin legt, dan moet het echt een nachtje trekken, meer iets voor 's zomers als je lekker uitpakt met bbq'en imho ). Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade (met een kwastje, lepeltje ofzo).
  • 2. Laat de spareribs in de marinade ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen.
  • 3. Verwarm de ovengrill voor en grill de spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.


Lekker met frietjes en gemengde salade. (of stokbroodje! Eet smakelijk!)

bron van originele recept: www.vlees.nl

[Dit bericht is gewijzigd door ROG op 11-02-2004 14:39]

pi_17088106
Thanx..

print

pi_17088127
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 14:41 schreef Omkron het volgende:
Thanx..

print


WIl je een andere avatar nemen? Deze heb je namelijk van mij.
pi_17108455
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 14:41 schreef El_Bassie het volgende:

[..]

WIl je een andere avatar nemen? Deze heb je namelijk van mij.


hij is wel geil
It's not a beer belly, it's a fuel tank for a sex machine!
pi_17114434
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 03:26 schreef Cybersailor het volgende:

[..]

hij is wel geil


yeah!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_17121266
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 14:17 schreef ROG het volgende:

Ik heb even met hulp van Google gezocht, zodat je iets hebt wat lukt.
Het recept is wel met honing en tomatenpuree en zonder olijfolie, zelf nooit gedaan maar ik ga hem ook eens proberen.

bron van originele recept: www.vlees.nl


Spare-rib marinades met honing zijn echt heerlijk! Vooral in combinatie met chilipeper. Alles heel lekker zoet opeten en er na drie happen achter komen dat je er verschrikkelijke dorst van krijgt .
Trust me, I know what I'm doing.
pi_17121698
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 17:14 schreef Unihoc_ACE het volgende:

[..]

Spare-rib marinades met honing zijn echt heerlijk! Vooral in combinatie met chilipeper. Alles heel lekker zoet opeten en er na drie happen achter komen dat je er verschrikkelijke dorst van krijgt .


jaaaa !! dat spicy gedeelte vind ik ook onmisbaar met het honingzoete.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 juli 2004 @ 10:24:53 #20
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_20782890
op lifeandcooking.nl staat dit: Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie.

betekent dit dat het 10 minuten lang moet koken? Of dat het niet moet koken maar op een laag vuurtje 10 minuten in het water moet liggen?
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
pi_20786901
quote:
Op donderdag 22 juli 2004 10:24 schreef yvette1982 het volgende:
op lifeandcooking.nl staat dit: Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie.

betekent dit dat het 10 minuten lang moet koken? Of dat het niet moet koken maar op een laag vuurtje 10 minuten in het water moet liggen?
Dat laatste.
Zorg dat het water kookt, gooi dan het vlees erin en zet het vuur lager.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  donderdag 22 juli 2004 @ 13:43:55 #22
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_20787121
ok dankjewel.
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
pi_20796845
Zo Zo.. oud topic zeg..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')