mijn satesaus smaakt doorgaans naar pindakaas dus dat recept zal ik jullie besparen.
quote:ja dan kan ik net zo goed naar de afhaalchinees om de hoek lopen. ik wil mijn gasten juist verassen met een eigen gemaakte satesaus
Op zaterdag 24 januari 2004 16:35 schreef Black-jack het volgende:
Haal een pot Wyko sate saus, die zijn overheerlijk....
Misschien dat iemand mij daar aan kan helpen.
quote:Soms he, soms kan je gewoon niet tegen dingen opkoken.
Op zaterdag 24 januari 2004 16:37 schreef deepthroat het volgende:
ja dan kan ik net zo goed naar de afhaalchinees om de hoek lopen. ik wil mijn gasten juist verassen met een eigen gemaakte satesaus
Echt een heerlijke saus.
Zo dik, dun, pittig, zoet of zout als jij 'm wilt hebben!
Eetse
niet zelf geprobeerd maar lijkt me wel lekker
De hoeveelheden ingredienten naar eigen smaak toevoegen...maar oppassen met de stroop.
Snel,simpel,en lekkerder dan die van de chinees
ik ga het vanavond proberen. ik gebruikte inderdaad calve pindakaas, die ga ik nu vervangen door cheap-ass euroshopper pindakaas. ook ga ik al die kruiden proberen want die heb ik in de kast staan.
* zerosignal houdt van niet pittige maar smakelijke pindasaus!
Voor mij hoort pindasaus pittig te smaken:
Flink wat grote scheppen pindasaus in steelpan, flink wat sambal oelek, ketjap manis en een paar grote uitgeperste knoflooktenen erbij.
Aanlengen met water en juist onder de kook houden. Als de saus te dik wordt voorzichig aanlengen met nog wat water.
Ik heb 'm zojuist gemaakt voor bij de zelfgesneden frieten.
quote:ja maar die stonden in een ander forum
Op zaterdag 24 januari 2004 17:35 schreef Lucille het volgende:
Hier zijn al vele topics over:
Hoe maak jij je Satesaus?
Satesaus
Het Satesaus topic
quote:Ik heb de recepten nu in CUL gezet,
Op zaterdag 24 januari 2004 17:38 schreef deepthroat het volgende:[..]
ja maar die stonden in een ander forum
quote:Dit is dus surinaamse pindasaus
Op zaterdag 24 januari 2004 16:43 schreef Adfundum het volgende:
Ingrediënten voor 2 personen
3 volle eetlepels pindakaas
1 stuk creamed coconut van 2 duimbreedtes dik
1 eetlepel sambal badjak
1 mespuntje trassipoeder
1 volle eetlepel goela djawa
(of 1 afgestreken eetlepel bruine suiker)
2 theelepels kentjoer
2 theelepels djahé
2 eetlepels ketjap benteng manis
ketjap benteng asin
(knoflook)
Bereiding
Maak ongeveer 4 bekers water heet in een steelpannetje met een dikke bodem. Los de pindakaas hier in op door flink te roeren met een lepel. Breng het mengsel als het glad is aan de kook. Laat een paar tellen koken tot de saus dik wordt en zet dan het vuur weer laag. Voeg nu de fijngesneden kokos, de trassi, de sambal en de goela djawa toe. Het is niet echt nodig, maar verslaafden kunnen nu ook knoflook in de saus knijpen. Flink roeren om alles op te lossen. Als de saus te dik wordt water toevoegen. Laat de saus een paar minuten 'ploffen' op een laag pitje. Voeg steeds water toe om de saus dun te houden. Voeg de ketjap manis, de djahé en de kentjoer toe en maak de saus op smaak af met ketjap asin. Meteen opdienen of wegzetten op een plaatje op het kleinste vuur. In dat geval zo nu en dan wat water toevoegen. Satésaus wordt altijd eerder te dik dan te dun.niet zelf geprobeerd maar lijkt me wel lekker
Dan ga ik die eens proberen.quote:Op zaterdag 24 januari 2004 17:53 schreef SHE het volgende:
[..]
Dit is dus surinaamse pindasaus
is ook een mogelijkheid, persoonlijk vind ik het minder lekker, maar je kan met satesaus eigenlijk wel alle kanten opquote:Op woensdag 31 maart 2004 17:57 schreef Rewimo het volgende:
Ik mis aan het begin het zeer fijn gesneden gebakken uitje! Daar begin je mee, dan de melk, pindakaas, sambal en wat je er eventueel nog meer aan toe wilt voegen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |