abonnement Unibet Coolblue
pi_16546778
Ik wil goede satesaus kunnen maken maar op smulweb.nl staan alleen smerige recepten

mijn satesaus smaakt doorgaans naar pindakaas dus dat recept zal ik jullie besparen.

pi_16547007
Haal een pot Wyko sate saus, die zijn overheerlijk....
Ik ben zo gek als een deur
pi_16547056
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 16:35 schreef Black-jack het volgende:
Haal een pot Wyko sate saus, die zijn overheerlijk....
ja dan kan ik net zo goed naar de afhaalchinees om de hoek lopen. ik wil mijn gasten juist verassen met een eigen gemaakte satesaus
  zaterdag 24 januari 2004 @ 16:37:23 #4
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_16547065
Surinamse sate saus is erg goed. Weleens op maar heb heellaas het recept niet.

Misschien dat iemand mij daar aan kan helpen.

Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_16547107
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 16:37 schreef deepthroat het volgende:
ja dan kan ik net zo goed naar de afhaalchinees om de hoek lopen. ik wil mijn gasten juist verassen met een eigen gemaakte satesaus
Soms he, soms kan je gewoon niet tegen dingen opkoken.
Neem wijcko, doe een beetje sambal erbij en ketjap manis.

Echt een heerlijke saus.

Zo dik, dun, pittig, zoet of zout als jij 'm wilt hebben!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_16547197
Pindakaas, melk samen in een pan en langzaam verwarmen.
Goed doorroeren tot een lekker sausje.
Scheut ketjap manis erdoor en een lepel sambal.

Eetse

pi_16547199
Ingrediënten voor 2 personen
3 volle eetlepels pindakaas
1 stuk creamed coconut van 2 duimbreedtes dik
1 eetlepel sambal badjak
1 mespuntje trassipoeder
1 volle eetlepel goela djawa
(of 1 afgestreken eetlepel bruine suiker)
2 theelepels kentjoer
2 theelepels djahé
2 eetlepels ketjap benteng manis
ketjap benteng asin
(knoflook)
Bereiding
Maak ongeveer 4 bekers water heet in een steelpannetje met een dikke bodem. Los de pindakaas hier in op door flink te roeren met een lepel. Breng het mengsel als het glad is aan de kook. Laat een paar tellen koken tot de saus dik wordt en zet dan het vuur weer laag. Voeg nu de fijngesneden kokos, de trassi, de sambal en de goela djawa toe. Het is niet echt nodig, maar verslaafden kunnen nu ook knoflook in de saus knijpen. Flink roeren om alles op te lossen. Als de saus te dik wordt water toevoegen. Laat de saus een paar minuten 'ploffen' op een laag pitje. Voeg steeds water toe om de saus dun te houden. Voeg de ketjap manis, de djahé en de kentjoer toe en maak de saus op smaak af met ketjap asin. Meteen opdienen of wegzetten op een plaatje op het kleinste vuur. In dat geval zo nu en dan wat water toevoegen. Satésaus wordt altijd eerder te dik dan te dun.

niet zelf geprobeerd maar lijkt me wel lekker

Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_16547256
Het merk satésaus dat k gebruik zit in een emmertje...het merk ontschiet me ff maar je koopt het bij de appie.
Dat prefab goedje donder je in de melk,breng je aan de kook...
Daar pleur je bij:
Bruine suiker
Knoflook
Stroop

De hoeveelheden ingredienten naar eigen smaak toevoegen...maar oppassen met de stroop.
Snel,simpel,en lekkerder dan die van de chinees

pi_16547329
De truc is om GEEN calve pindakaas te gebruiken. Ik weet niet hoe en waarom maar de reden waarom calve pindakaas smeuig blijft tot op de bodem is volgend mij de reden dat je daarmee geen lekkere pindasaus kan maken. Verder is het een kwestie van pas na een tijdje proeven want de smaken van de verschillende ingredienten moeten eerst op elkaar inwerken.
pi_16547638
bedankt allemaal

ik ga het vanavond proberen. ik gebruikte inderdaad calve pindakaas, die ga ik nu vervangen door cheap-ass euroshopper pindakaas. ook ga ik al die kruiden proberen want die heb ik in de kast staan.

pi_16548060
Sate saus van de Aldi!
Zit in een plastik verpakking... echt heerlijk!

* zerosignal houdt van niet pittige maar smakelijke pindasaus!

you're the criminal mastermind
  zaterdag 24 januari 2004 @ 17:30:50 #12
19105 Noayla_
Love me tender
pi_16548287
Zoete pindasaus met suiker, gatverdamme wat vind ik dat vies.

Voor mij hoort pindasaus pittig te smaken:
Flink wat grote scheppen pindasaus in steelpan, flink wat sambal oelek, ketjap manis en een paar grote uitgeperste knoflooktenen erbij.

Aanlengen met water en juist onder de kook houden. Als de saus te dik wordt voorzichig aanlengen met nog wat water.

Ik heb 'm zojuist gemaakt voor bij de zelfgesneden frieten.

For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
pi_16548399
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_16548453
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 17:35 schreef Lucille het volgende:
Hier zijn al vele topics over:
Hoe maak jij je Satesaus?
Satesaus
Het Satesaus topic
ja maar die stonden in een ander forum
pi_16548636
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 17:38 schreef deepthroat het volgende:

[..]

ja maar die stonden in een ander forum


Ik heb de recepten nu in CUL gezet,
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 24 januari 2004 @ 17:53:01 #16
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_16548808
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 16:43 schreef Adfundum het volgende:
Ingrediënten voor 2 personen
3 volle eetlepels pindakaas
1 stuk creamed coconut van 2 duimbreedtes dik
1 eetlepel sambal badjak
1 mespuntje trassipoeder
1 volle eetlepel goela djawa
(of 1 afgestreken eetlepel bruine suiker)
2 theelepels kentjoer
2 theelepels djahé
2 eetlepels ketjap benteng manis
ketjap benteng asin
(knoflook)
Bereiding
Maak ongeveer 4 bekers water heet in een steelpannetje met een dikke bodem. Los de pindakaas hier in op door flink te roeren met een lepel. Breng het mengsel als het glad is aan de kook. Laat een paar tellen koken tot de saus dik wordt en zet dan het vuur weer laag. Voeg nu de fijngesneden kokos, de trassi, de sambal en de goela djawa toe. Het is niet echt nodig, maar verslaafden kunnen nu ook knoflook in de saus knijpen. Flink roeren om alles op te lossen. Als de saus te dik wordt water toevoegen. Laat de saus een paar minuten 'ploffen' op een laag pitje. Voeg steeds water toe om de saus dun te houden. Voeg de ketjap manis, de djahé en de kentjoer toe en maak de saus op smaak af met ketjap asin. Meteen opdienen of wegzetten op een plaatje op het kleinste vuur. In dat geval zo nu en dan wat water toevoegen. Satésaus wordt altijd eerder te dik dan te dun.

niet zelf geprobeerd maar lijkt me wel lekker


Dit is dus surinaamse pindasaus
  zondag 28 maart 2004 @ 22:27:21 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_18030120
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 17:53 schreef SHE het volgende:

[..]

Dit is dus surinaamse pindasaus
Dan ga ik die eens proberen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 30 maart 2004 @ 17:03:20 #18
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_18065788
Ik maak ook regelmatig zelf satesaus, het recept daarvan heb ik alleen niet bij de hand. Nog wel weet ik dat je de goedkoopste pindakaas moet gebruiken (ik haal 'm bij de Aldi), dat komt het resultaat ten goede!
WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
pi_18087910
eigenlijkt altijd calve pindakaas

- Calve
- sambal (smaak naar keuze)
- teentje knoflook fijngesneden
- ketjap
- beetje ketchup (ja echt waar)
- gemberstroop
- water

opwarmen en roeren tot ie juiste dikte heeft, naar wens kan je nog zat dingen toevoegen.

En als je het niet wil dat het gaat schiften, moet je er even een eidooier doorheen roeren
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 31 maart 2004 @ 17:57:42 #20
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_18088422
Ik mis aan het begin het zeer fijn gesneden gebakken uitje! Daar begin je mee, dan de melk, pindakaas, sambal en wat je er eventueel nog meer aan toe wilt voegen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_18103145
quote:
Op woensdag 31 maart 2004 17:57 schreef Rewimo het volgende:
Ik mis aan het begin het zeer fijn gesneden gebakken uitje! Daar begin je mee, dan de melk, pindakaas, sambal en wat je er eventueel nog meer aan toe wilt voegen.
is ook een mogelijkheid, persoonlijk vind ik het minder lekker, maar je kan met satesaus eigenlijk wel alle kanten op

Melk deed ik vroeger ook, maar sinds ik ook moest koken voor een nicht van me die geen (koe)zuivelproducten mag laat ik het eruit en bevalt eigenlijk prima

mischien inderdaad een keer proberen met cheapass pindakaas, kijken wat het verschil is

de familie van mij is iig altijd lovend over de satesaus, elk jaar op de verjaardag van me ouders gaat de hele pan op
pi_18104024
Goedkope pindakaas
Melk
Sambal
Ketjap manis
Suiker
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 1 april 2004 @ 19:53:02 #23
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_18115062
Inderdaad met een fijngesnipperd uitje beginnen. Goeiekope pindakaas d'rbij en al die andere dingen die hierboven al opgesomd zijn (vergeet vooral dat likje ketchup niet)

Belangrijkste is echter de tijd, ff rap een pannetje pindasaus maken is gedoemd te mislukken. Zeer langdurig laten staan waarbij het heel zachtjes moet koken (zodat het af en toe een keer tjoep zegt en dat er weer zo'n bruine sputter door je keuken gelanceerd wordt)
Wanneer bovenop de saus olie waarneembaar is is ie klaar
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  † In Memoriam † donderdag 1 april 2004 @ 20:26:27 #24
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18115896
Next topic: "Hoe maak ik pindakaas"
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 2 april 2004 @ 09:53:09 #25
65409 warteltje
man made machine
pi_18125005
Satesaus smaakt naar mijn mening het best als het een paar dagen in de koelkast heeft gelegen; dan is alles goed door mekaar. En als dan de saus te dik is doe ik er gewoon wat kokend water bij en even roeren. Klaar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')