Ben je in vijf jaar het nederlands verleerd??quote:Op maandag 16 januari 2006 15:37 schreef KNAK het volgende:
Geef mij maar Hydrabadi Biryani !
Met goede raita erbij is dat lekkah!
Ik eet om de week bij de Biryani Merchant, eerst Haleem el Husseini , een paste gemaakt van mutton en chicken, samen met spices en lentels dmv uren lang koken
Daarna een keuze tussen mutton/murg en veg Biryani, met 3 verschillende raitha's met wat papam erbij
Op het einde een kopje cinnamon tea
(Y)
Ik woon nu 5 jaar in India en ik krijg er geen genoeg van ;-)
Sont ?quote:Op maandag 16 januari 2006 15:18 schreef Duderinnetje het volgende:
Schopperdeschop!
Weet iemand wat de rode, vrij dunne saus is die wij bij een aantal Indiase gerechten kregen? Het is koude saus en er zit in elk geval anijszaad in.
Ik heb geen idee!quote:Op maandag 16 januari 2006 17:31 schreef KNAK het volgende:
[..]
Sont ?
weet niet hoe je het precies schrijft![]()
Pudina Chutney is het beste imo maar dit is mintquote:Op dinsdag 17 januari 2006 19:01 schreef Aenarion het volgende:
link
Persoonlijk lijkt me gewoon tandoori beetje droog, dus hebben jullie nog een leuk sausje erbij? Geen munt-saus, dat trekt mn familie niet
Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken.quote:Op donderdag 19 januari 2006 07:40 schreef Duderinnetje het volgende:
Nou, waar blijft Obli
Mijn rode saus!!
Daar ben jequote:Op donderdag 19 januari 2006 07:56 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken.
Als je nou gaat eten, kijk waar het bij geserveerd word.![]()
Een koud rood sausje zegt me werkelijk helemaal niets.
Wil dan niet zeggen dat het er niet is, maar zoals zoveel keukens kan er veel verschil in zitten.
Met anijszaad.... dunne saus.....rood.....
*zoeken gaat....
Niet veel. Dat er anijszaad inzat was het opvallendste verder.quote:Op donderdag 19 januari 2006 08:44 schreef Oblivion het volgende:
Dat word niks, dude....![]()
Heb gekeken in kookboeken, engelse indian sites, nederlandse sites.
Geen idee.
Wat kan je nog meer vertellen van die sauce?
En onion bhaji wordt vaker "droog" gegeten dan met een sausje.
quote:Op donderdag 19 januari 2006 09:20 schreef Silmarwen het volgende:
Iemand enig idee hoe je Union Bahees (zo spellen ze het bij de India in Leiden) maakt en pachoras.
Ik ben helemaal gek op beide. Verder kan ik wel een beetje indiaas koken (mijn vader is een Brit en was chefko, need I say more)
quote:Onion Bhajia or Pakora - 1, Mamta’s
Pyaz Pakora
Mamta Gupta
Onion pakoras or one of my favourite vegetable pakoras. I prefer them simple and without too many spices. They taste best when served straight from the frying pan/kadhai. Serves 4-6
• 250 gm. chickpea flour or besan
• 3-4 medium onions, peeled and sliced into thin rounds/discs.
• 1 tsp. salt
• 1 tsp. chilli powder
• 1/2 tsp. carom seeds or ajwain (use cumin seeds if you don't have carom seeds)
• 1/4 tsp. baking powder
• 1-2 green chillies, chopped finely. Omit if you like the pakoras to be mild.
• Water to make batter
• Oil for deep frying
Instructions
1. Place sifted (to remove lumps) chickpea flour, salt, chilli powder and carom seeds in a bowl, add water slowly and make a batter. You have to beat it well, to make the pakoras lighter. It is the correct consistency when you are able to lift blobs of this batter and drop them into the hot oil, without the batter dripping all over.
2. Add baking powder just before you start making pakoras and mix well.
3. Heat oil in a wok. The oil is correct temperature when a test pakora dropped in it sizzles and rises to the top of the oil quickly. The oil should not be smoking hot. Pakoras are crisper, when cooked in medium hot oil.
4. Dip onion slices, one at a time, in the batter, coat on both sides and gently slide into the hot oil. Wait until they sizzle to the surface and then turn them over frequently, until evenly golden brown and crisp on all sides.
5. Take out on an absorbent kitchen paper.
6. Serve immediately with Green Mango Chutney and Tomato Ketchup or Chilli Sauce.
Notes
• You can add 1 tablesppon of dry or 1 cup finely chopped fresh methi leaves (fenugreek) to the batter for a different taste.
• Bhaji means different things to different people. In my part of India, it mean a dry (without gravy) vegetable curry.
• Sometimes it is pronounced as Bar-jee or Bhar-jee in UK.
Dankquote:Op donderdag 19 januari 2006 09:46 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Vraag het je vader, maak het klaar en post vervolgens hier het recept.
Ik neem aan dat ze Onion bedoelden?![]()
[..]
Bron
speciaal linkje nog erbij met tips en dingen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |