abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 29 maart 2005 @ 06:11:07 #101
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25823430
ik houd niet zo van zinloos geweld maarre.. *schop*
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 30 mei 2005 @ 13:18:14 #102
40091 Meiske78
lang niet gezien
pi_27479844
Ik ga woensdag (dus nog even wachten als je wilt weten of het echt lekker is ) voor de vegetarische Indiase wortelsoep:

Voor 4 personen

2 uien
2 el olie
400 gram diverse roerbakgroenten
450 gr wortelen (= uitlekgewicht uit blik of pot)
2 el Indiase Currypasta Madras
50 gr kokosnootcrème
2 groentebouillontabletten
200 gr tofu
125 ml zure room
pappadums of naan

Bereiding (ca. 20 minuten):
Uien pellen en in stukken snijden. In pan olie verhitten. Ui en roerbakgroenten ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. In keukenmachine (of met staafmixer) wortelen met vocht pureren. Currypasta door groenten in pan roeren. 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten koken. Laatste minuut tofu erdoor roeren en meewarmen. Soep in kommen scheppen en zure room erop scheppen. Pappadums of naan er apart bij serveren. Bestrooi de soep eventueel extra met fijngehakte koriander.
Nee jij trekt volle zalen!
Mijn reviews op de FOK! Frontpage
C'est le ton qui fait la musique
pi_31718936
Gember- knoflook- chilli- curry poeder, garam massala, zout met water tot Pasta( papje) maken.

Uien, tomaten kleine groene pepers yoghurt 2 of 3 cadamon pitten en kippenpoten
Klaar maken voor gebruik.

Helft uien in pan met veel olie bakken ( soort frituren) Uien moeten donkerbruin zijn.
Uien er uit kip er in tot kip helemaal wit is dan eruit halen.

Yoghurt PASTA tomaten pepers hard laten koken in de olie (pas op, hier kan het gaan vlammen!)
Vuur laag zetten dan water erbij en de kip.
Zachtjes door laten koken tot kip echt gaar is en doortrokken van kruiden.
Schep bruine suiker erbij.

Rijst , erwten, paar cadamon pitten en een snufje gemalen komijn mee laten koken
Als afgegoten de uien er bij , doorroeren

Klaar eet smakelijk.

Van onze grote vriend uit India! En lekker dat het is!
Ik heb geen hoeveelheden, maar je ziet aan de kleur (lichter dan pindakaas) dat het goed is.
Dus flink uitproberen.

Oh en die rijst...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_32287954
Klinkt goed allemaal
Oh, and that's a bad miss!
  maandag 16 januari 2006 @ 15:18:44 #105
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34122702
Schopperdeschop!

Weet iemand wat de rode, vrij dunne saus is die wij bij een aantal Indiase gerechten kregen? Het is koude saus en er zit in elk geval anijszaad in.
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 16 januari 2006 @ 15:37:28 #106
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34123416
Geef mij maar Hydrabadi Biryani !
Met goede raita erbij is dat lekkah!

Ik eet om de week bij de Biryani Merchant, eerst Haleem el Husseini , een paste gemaakt van mutton en chicken, samen met spices en lentels dmv uren lang koken
Daarna een keuze tussen mutton/murg en veg Biryani, met 3 verschillende raitha's met wat papam erbij

Op het einde een kopje cinnamon tea

(Y)

Ik woon nu 5 jaar in India en ik krijg er geen genoeg van ;-)
Mai pben rai~!
  maandag 16 januari 2006 @ 15:40:21 #107
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_34123530
quote:
Op maandag 16 januari 2006 15:37 schreef KNAK het volgende:
Geef mij maar Hydrabadi Biryani !
Met goede raita erbij is dat lekkah!

Ik eet om de week bij de Biryani Merchant, eerst Haleem el Husseini , een paste gemaakt van mutton en chicken, samen met spices en lentels dmv uren lang koken
Daarna een keuze tussen mutton/murg en veg Biryani, met 3 verschillende raitha's met wat papam erbij

Op het einde een kopje cinnamon tea

(Y)

Ik woon nu 5 jaar in India en ik krijg er geen genoeg van ;-)
Ben je in vijf jaar het nederlands verleerd??
  maandag 16 januari 2006 @ 15:41:50 #108
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34123577
Fok! is de enige plek waar ik nog mijn Nederlands gebruik ;-)

Maar het gaat nog wel ; langzaam leer ik hier en daar Hindi en sinds ik verhuist ben naar het zuiden 'Kannada'

Tussen zuid en noord voedsel zit veel verschil
Denk dat noord , nmi , toch nog iets lekkerder is

8 uur nu, office finished, vandaag uit eten

Kerala restaurant

[ Bericht 76% gewijzigd door KNAK op 16-01-2006 15:48:01 ]
Mai pben rai~!
  maandag 16 januari 2006 @ 17:31:05 #109
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34127265
quote:
Op maandag 16 januari 2006 15:18 schreef Duderinnetje het volgende:
Schopperdeschop!

Weet iemand wat de rode, vrij dunne saus is die wij bij een aantal Indiase gerechten kregen? Het is koude saus en er zit in elk geval anijszaad in.
Sont ?


weet niet hoe je het precies schrijft
Mai pben rai~!
pi_34169481
link

deze ga ik maken

Kheb de marinade vanmiddag al gemaakt, en is voor morgen. Maar ik kon het niet laten om er een paar stukjes uit te halen, en nu in de oven te stoppen

Wat adviseren jullie hierbij te eten? Ik dacht zelf aan basmati rijst, en ik heb een soort komkommersalade (in een of andert dressing) van de AH gekocht...

Persoonlijk lijkt me gewoon tandoori beetje droog, dus hebben jullie nog een leuk sausje erbij? Geen munt-saus, dat trekt mn familie niet
Cooking!
  dinsdag 17 januari 2006 @ 19:40:08 #111
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34171289
quote:
Op maandag 16 januari 2006 17:31 schreef KNAK het volgende:

[..]

Sont ?


weet niet hoe je het precies schrijft
Ik heb geen idee!
Maar dat is een anijsachtig sausje dus?
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 17 januari 2006 @ 19:41:28 #112
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34171342
Overigens is een goed recept voor van die onion-dingen-hapjes vooraf (met kikkererwten denk ik?) ook zeer welkom.

Misschien hoorde dat sausje trouwens eigenlijk wel daarbij!
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 18 januari 2006 @ 11:35:46 #113
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34193914
Samosa's ?

of Onion pakoda's ( uien met dat krokante laagje eromheen)

Pakoda's zijn lekker ; paneer pakoda, onion, pepper, gobi (bloemkool) pakoda etc etc!

En volgens mijn collega noem je het Sont
Mai pben rai~!
  woensdag 18 januari 2006 @ 11:44:24 #114
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34194219
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 19:01 schreef Aenarion het volgende:
link


Persoonlijk lijkt me gewoon tandoori beetje droog, dus hebben jullie nog een leuk sausje erbij? Geen munt-saus, dat trekt mn familie niet
Pudina Chutney is het beste imo maar dit is mint
Hier eten we bijna geen sauzen met Murg Tandoori op die chutney na
Verse ui snijden in ringen en da was t wel zo'n beetje

* KNAK heeft vandaag bij Andra style geluncht
Lekkah!!! chapati met palak dahl, stevige chutney,sambar en beetje rijst met ghee erover heen
Aan het einde een bakje curd met beetje suiker!
En ik was 20 eurocent kwijt
Als enige blanke tussen de localites, alles op een bananenblad zonder bestek

Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 01:39:36 #115
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34228234
Ik haat chutneys
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 januari 2006 @ 04:17:25 #116
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34229768
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 01:39 schreef Nembrionic het volgende:
Ik haat chutneys
Je zal wel nooit een goede geproeft hebben
Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 07:40:00 #117
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34230328
Nou, waar blijft Obli

Mijn rode saus!!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34230426
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 07:40 schreef Duderinnetje het volgende:
Nou, waar blijft Obli

Mijn rode saus!!
Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken.
Als je nou gaat eten, kijk waar het bij geserveerd word.
Een koud rood sausje zegt me werkelijk helemaal niets.
Wil dan niet zeggen dat het er niet is, maar zoals zoveel keukens kan er veel verschil in zitten.
Met anijszaad.... dunne saus.....rood.....

*zoeken gaat....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 08:00:53 #119
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34230454
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 07:56 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken.
Als je nou gaat eten, kijk waar het bij geserveerd word.
Een koud rood sausje zegt me werkelijk helemaal niets.
Wil dan niet zeggen dat het er niet is, maar zoals zoveel keukens kan er veel verschil in zitten.
Met anijszaad.... dunne saus.....rood.....

*zoeken gaat....
Daar ben je

Het was bestel-Indiaas, dus ik weet niet waar het bijhoorde. Ik dénk dus bij die uien-hapjes (onion bhadji). Was dus koude saus
Dank alvast voor het zoeken
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34230786
Dat word niks, dude....

Heb gekeken in kookboeken, engelse indian sites, nederlandse sites.
Geen idee.

Wat kan je nog meer vertellen van die sauce?
En onion bhaji wordt vaker "droog" gegeten dan met een sausje.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 09:03:33 #121
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34231032
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 08:44 schreef Oblivion het volgende:
Dat word niks, dude....

Heb gekeken in kookboeken, engelse indian sites, nederlandse sites.
Geen idee.

Wat kan je nog meer vertellen van die sauce?
En onion bhaji wordt vaker "droog" gegeten dan met een sausje.
Niet veel. Dat er anijszaad inzat was het opvallendste verder.
Misschien een eigen creatie van de afhaal-kok

Dank voor het zoeken , en de volgende keer vraag ik het gewoon als ik bestel (en dan laat ik het wel weten)
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34231176
Ja, graag.
Ben zeer benieuwd!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 09:20:41 #123
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_34231270
Iemand enig idee hoe je Onion Bahees (zo spellen ze het bij de India in Leiden) maakt en pachoras.
Ik ben helemaal gek op beide. Verder kan ik wel een beetje indiaas koken (mijn vader is een Brit en was chefko, need I say more )

Tip als je veel en lekkere ingredienten zoekt, ga dan naar de zwarte markt. Is enorm goedkoop en errug lekker

[ Bericht 1% gewijzigd door Silmarwen op 19-01-2006 11:14:11 ]
pi_34231813
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 09:20 schreef Silmarwen het volgende:
Iemand enig idee hoe je Union Bahees (zo spellen ze het bij de India in Leiden) maakt en pachoras.
Ik ben helemaal gek op beide. Verder kan ik wel een beetje indiaas koken (mijn vader is een Brit en was chefko, need I say more )

Vraag het je vader, maak het klaar en post vervolgens hier het recept.

Ik neem aan dat ze Onion bedoelden?
quote:
Onion Bhajia or Pakora - 1, Mamta’s
Pyaz Pakora

Mamta Gupta

Onion pakoras or one of my favourite vegetable pakoras. I prefer them simple and without too many spices. They taste best when served straight from the frying pan/kadhai. Serves 4-6
• 250 gm. chickpea flour or besan
• 3-4 medium onions, peeled and sliced into thin rounds/discs.
• 1 tsp. salt
• 1 tsp. chilli powder
• 1/2 tsp. carom seeds or ajwain (use cumin seeds if you don't have carom seeds)
• 1/4 tsp. baking powder
• 1-2 green chillies, chopped finely. Omit if you like the pakoras to be mild.
• Water to make batter
• Oil for deep frying

Instructions
1. Place sifted (to remove lumps) chickpea flour, salt, chilli powder and carom seeds in a bowl, add water slowly and make a batter. You have to beat it well, to make the pakoras lighter. It is the correct consistency when you are able to lift blobs of this batter and drop them into the hot oil, without the batter dripping all over.
2. Add baking powder just before you start making pakoras and mix well.
3. Heat oil in a wok. The oil is correct temperature when a test pakora dropped in it sizzles and rises to the top of the oil quickly. The oil should not be smoking hot. Pakoras are crisper, when cooked in medium hot oil.
4. Dip onion slices, one at a time, in the batter, coat on both sides and gently slide into the hot oil. Wait until they sizzle to the surface and then turn them over frequently, until evenly golden brown and crisp on all sides.
5. Take out on an absorbent kitchen paper.
6. Serve immediately with Green Mango Chutney and Tomato Ketchup or Chilli Sauce.

Notes
• You can add 1 tablesppon of dry or 1 cup finely chopped fresh methi leaves (fenugreek) to the batter for a different taste.
• Bhaji means different things to different people. In my part of India, it mean a dry (without gravy) vegetable curry.
• Sometimes it is pronounced as Bar-jee or Bhar-jee in UK.

Bron


speciaal linkje nog erbij met tips en dingen
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 11:09:21 #125
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34233947
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 09:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]


Vraag het je vader, maak het klaar en post vervolgens hier het recept.

Ik neem aan dat ze Onion bedoelden?
[..]


Bron


speciaal linkje nog erbij met tips en dingen
Dank
Snobs have more fun!
KLIK!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')