FOK!forum / Culinesse à gogo / [Centraal] Taarten, cakes en koekjes
Spindizzyvrijdag 23 januari 2004 @ 21:40
En muffins en scones en brownies.. Kortom: zoete baksels

Zal ik maar beginnen met een recept voor notentaart dan? Hij komt uit de Tip Culinair van februari.

Zwitserse notentaart
Gebak of dessert (12 punten)

300 g bloem
150 g zachte boter of margarine
150 g suiker
1 ei
snufje zout
Voor de vulling
300 g suiker
50 g boter of margarine
2 dl slagroom
250 g walnoten, grof gehakt
Extra nodig springvorm van 24 cm doorsnede, ingevet en bestoven met bloem

Bereiding:
Kneed alle ingredienten voor het deeg tot een samenhangend geheel. Rol tweederde van het deeg op een dun met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap, ong. 3 cm groter dan de taartvorm.
Bekleed de springvorm met het deeg. Rol van de rest een ronde lap iets groter dan de vorm. Zet beide minstens 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt voor de vulling de suiker met de boter in een pan met dikke bodem en laat op matig vuur karameliseren. Neem de pan van het vuur en roer de noten erdoor. Voeg al roerend de room toe. Pas op, nu wordt het een harde klont. Zet de pan weer terug op het vuur en laat het mengsel al roerend zachtjes weer smelten.

Laat de vulling iets afkoelen en schenk deze in de taartvorm. Dek de taart af met de lap deeg. Druk de randen van het deeg goed samen en snij ze netjes bij.

Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Laat de taart afkoelen, haal de rand voorzichtig los en snij de taart in 12 punten (de taart is erg machtig!). U kunt de taart zeker een week koel bewaren.

------------------------------------

Dit wordt mijn toetje voor morgen

Sharkdoggievrijdag 23 januari 2004 @ 21:42
Heb je toevallig ook een foto erbij?
(be nieuwsgierig hoe het eruit ziet zonder zelf te maken of Tip Culinair erbij te pakken)

[Dit bericht is gewijzigd door Sharkdoggie op 23-01-2004 21:42]

Spindizzyvrijdag 23 januari 2004 @ 21:45
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:42 schreef Sharkdoggie het volgende:
Heb je toevallig ook een foto erbij?
(be nieuwsgierig hoe het eruit ziet zonder zelf te maken of Tip Culinair erbij te pakken)
Digicamfoto van het plaatje in de Tip:
Ilsvrijdag 23 januari 2004 @ 21:47
tja ik heb genoeg kookboeken hier liggen met taarten en koekjes enzo, als ik de bron erbij zet is dat dan voldoende?
hm stomme vraag vast weer

shmoopyvrijdag 23 januari 2004 @ 21:48
Weet je misschien een eenvoudig recept voor worteltaart?
Dat is zooo lekker en wil ik al tijden maken, maar de recepten die ik daarvan tegenkom bevatten allemaal zoveel ingredienten dat het bijna niet leuk meer is.
Spindizzyvrijdag 23 januari 2004 @ 21:48
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:47 schreef Ils het volgende:
tja ik heb genoeg kookboeken hier liggen met taarten en koekjes enzo, als ik de bron erbij zet is dat dan voldoende?
hm stomme vraag vast weer


Geen idee eigenlijk
Spindizzyvrijdag 23 januari 2004 @ 21:49
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:48 schreef shmoopy het volgende:
Weet je misschien een eenvoudig recept voor worteltaart?
Dat is zooo lekker en wil ik al tijden maken, maar de recepten die ik daarvan tegenkom bevatten allemaal zoveel ingredienten dat het bijna niet leuk meer is.
Ik zag dat Koopmans (of een van die andere merken) pakken worteltaartmix verkopen. Net als appeltaartmix, maar dan voor worteltaart.
shmoopyvrijdag 23 januari 2004 @ 22:04
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:49 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Ik zag dat Koopmans (of een van die andere merken) pakken worteltaartmix verkopen. Net als appeltaartmix, maar dan voor worteltaart.


Hmm, ik wil het het liefst helemaal zelf maken, maar deze ga ik toch eens proberen, tnx.
Spindizzyvrijdag 23 januari 2004 @ 22:05
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 22:04 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Hmm, ik wil het het liefst helemaal zelf maken, maar deze ga ik toch eens proberen, tnx.


Dan ga ik ffies voor je op zoek naar receptje
maajovrijdag 23 januari 2004 @ 22:06
Dubbele brownies met witte chocoladebrokken

250 gram pure chocolade in kleine stukjes
150 gram witte chocolade in kleine stukjes
250 gram boter
3 eieren
1.5 cup suiker
200 gram bloem
50 gram zelfrijzend bakmeel

Pure chocolade met boter smelten in pan (op laag vuur) of in de magnetron (ondertussen paar keer roeren).
Eieren in een kom met de suiker kloppen tot het lichtgekleurd is en schuimt.
De bloem en zelfrijzend bakmeel bij elkaar zeven.
Chocolademengsel met eiermengsel en meel in een kom mengen.
Witte chocoladebrokken erbij en in een ingevette bakvorm (ongeveer 23 x 23 cm) gieten.

30 minuten op 180 graden.
Af laten koelen en in kleine stukjes snijden.
En smullen maar

Ilsvrijdag 23 januari 2004 @ 22:07
Van joannusmolen.nl :

Zoete worteltaart

Ingrediënten:
Deeg

250 gr. Bioculinair witte bakmix
100 gr. Bioculinair maïsmeel
350 gr. Suiker
350 gr. Boter
½ zakje ( glutenvrije!) bakpoeder
7 eieren (op kamer temperatuur)
snufje zout
vulling

¾ kg. Wortelen
2,5 pakjes margarine
3 kopjes suiker
1 ei
2 eetlepels citroensap

bereiding:

Meng meel en zout en snijd hierin de koude boter tot kruimels.

Voeg honing en de eierdooier toe en kneed hiervan een deeg. Laat het enige tijd in de koelkast opstijven.

Snijd ondertussen de geschraapte wortels in stukjes, kook ze goed gaar en stamp ze dan fijn of wrijf ze door een zeef. Roer de boter, de suiker en het citroensap door de puree. Breek een ei en roer de dooier door de puree. Het eiwit in een kom opkloppen tot het stijf is en ook voorzichtig door de puree mengen.

Rol het deeg uit op een met glutenvrij meel bestrooide werkplank. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en verdeel de wortelmoes gelijkmatig over de bodem. Zet daarna in een voorverwarmde oven ( 180°C ) en bak in ongeveer 1 uur gaar.

( hm heb de bron er bij gemikt, als t niet mag haal t maar weer weg )

shmoopyvrijdag 23 januari 2004 @ 22:10
Dank je, Ils!

Dat glutenvrije bakpoeder zal wel zijn omdat het op een glutenvrije macrobiotische site staat, neem ik aan?

Dit recept is zeker te doen.

Luchtbelvrijdag 23 januari 2004 @ 22:11

Dit vind ik echt een aanrader!
Ook leuk voor speciaal om hem gewoon in een ronde vorm te maken en dan in vijf lagen te snijden. Even werk maar je hebt echt wat!

Ingrediënten:
175. gram boter
175. gram suiker
3 stuks eieren
3 eetl. melk
150 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram cacaopoeder
250 gram magere franse kwark
200 gram mascarpone
300 gram ontpitte kersen
1 eetl. poedersuiker
10 stuks kersen met steeltjes voor garnering


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C als de cake niet in de magnetron bereid wordt. Vet een hoge ovenschaal (bijv. een glazen soufflévorm) met een doorsnede van 18 cm in. Vet de vorm licht in en leg op de bodem een stukje vetvrij bakpapier. Klop de boter en de suiker schuimig. Voeg de eieren en de melk toe en klop deze erdoor. Spatel zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de taart onafgedekt 8 minuten in de magnetron op 800 Watt of 35 minuten in het midden van de oven. Meng intussen voor de vulling de kwark met de mascarpone en schep de kersen erdoor. Keer de cake en snijd deze twee of drie keer overlangs door. Schep de vulling op de cakelagen, stapel ze.

Suggestie:
Deze cake kan ook in een lange vorm worden gebakken. Serveer de cake met een scheutje crème de cassis

Wijnadvies:
Zoete sherry of witte port zijn hier de juiste keuze, beide zullen het smaakgeweld van chocolade het beste pareren.

Bron: www.boodschappen.nl

Edit: Oh ja het is chocoladecake met kersen...

[Dit bericht is gewijzigd door Luchtbel op 23-01-2004 22:13]

Ilsvrijdag 23 januari 2004 @ 22:12
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 22:10 schreef shmoopy het volgende:
Dank je, Ils!

Dat glutenvrije bakpoeder zal wel zijn omdat het op een glutenvrije macrobiotische site staat, neem ik aan?

Dit recept is zeker te doen.


Haha ja klopt, heb t via een andere site
Maar dat macrobiotische bloem e.d. kan vast wel vervangen worden door gewone

oja, het is 3/4 kg wortelen

funmastervrijdag 23 januari 2004 @ 23:07
Morgen is mijn moeder jarig....... we hebben dan een lekkere Appelkruimeltaart van de HEMA
MUUSvrijdag 23 januari 2004 @ 23:09
Ohhhhhhh, ik heb een recept liggen waar je he-le-maal bang van wordt. Ik heb het nog nooit gemaakt, omdat ik weet dat er dan nooit meer een weg terug is. .

The Ultimate Chocolate Seduction. ( !!!! )

Zal 'm eens opzoeken.

Spindizzyvrijdag 23 januari 2004 @ 23:10
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 23:09 schreef MUUS het volgende:
Ohhhhhhh, ik heb een recept liggen waar je he-le-maal bang van wordt. Ik heb het nog nooit gemaakt, omdat ik weet dat er dan nooit meer een weg terug is. .

The Ultimate Chocolate Seduction. ( !!!! )

Zal 'm eens opzoeken.


Kom maar op
Ilsvrijdag 23 januari 2004 @ 23:20
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 23:09 schreef MUUS het volgende:
Ohhhhhhh, ik heb een recept liggen waar je he-le-maal bang van wordt. Ik heb het nog nooit gemaakt, omdat ik weet dat er dan nooit meer een weg terug is. .

The Ultimate Chocolate Seduction. ( !!!! )

Zal 'm eens opzoeken.


Maakte die Rudolph van Veen dat niet in Life & Cooking ofzo

o nee, dat was met ijs en koekjes zooi ( zoek m maar op op de site )

Mirjamvrijdag 23 januari 2004 @ 23:22
damn hier krijg je trek van
binnenkort mn eien succes taart recepten eens opzoeken
MUUSvrijdag 23 januari 2004 @ 23:27
The Ultimate Chocolate Seduction

Ingredienten:

  • 110 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 30 gram suiker
  • 180 gr. bittere chocolade (70% cacao)
  • 375 ml slagroom
  • Hertog roomijs
  • Chocoladesaus
  • Allerlei chocolade zooi, zoals bv. oreo's, chocolade cake, brownies, mini-marsjes/snickers/nuts, chocolade mousse, chocolade muffins etc. etc.
  • De basis :

    Breng de melk aan de kook. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig, al roerende, de melk erbij.
    Giet het terug in de pan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de eidooiers gaan binden en het eruit ziet als licht gebonden crème.
    Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door tot een gladde crème. Laat de crème afkoelen.
    Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf en spatel het door de crème.
    Zet deze chocolademousse minstens 1 uur in de koelkast.

    Pak een grote, diepe kom en haal even rustig adem.

    *tromgeroffel*

    Wissel de zelfgemaakte choco-mousse af met laagjes cake, cookies, en slagroom. (om en om dus)
    Doe bovenop wat bollen roomijs en giet er choco-saus overheen.


    Ja hallo, als je dat gegeten hebt, kun je toch gelukkig sterven? .

    MUUSvrijdag 23 januari 2004 @ 23:28
    quote:
    Op vrijdag 23 januari 2004 23:20 schreef Ils het volgende:

    [..]

    Maakte die Rudolph van Veen dat niet in Life & Cooking ofzo

    o nee, dat was met ijs en koekjes zooi ( zoek m maar op op de site )


    Ik heb geen idee meer waar ik dit recept vandaan heb.
    Spindizzyvrijdag 23 januari 2004 @ 23:30
    Kolere, das een complete maaltijd op zich... Wel 6 maaltijden op zich..
    Ilsvrijdag 23 januari 2004 @ 23:32
    quote:
    Op vrijdag 23 januari 2004 23:28 schreef MUUS het volgende:

    [..]

    Ik heb geen idee meer waar ik dit recept vandaan heb.


    Juaa dat issem
    MUUSvrijdag 23 januari 2004 @ 23:33
    quote:
    Op vrijdag 23 januari 2004 23:30 schreef Spindizzy het volgende:
    Kolere, das een complete maaltijd op zich... Wel 6 maaltijden op zich..
    Je slibt compleet dicht en hoeft wsl. een week niet meer te eten, maar word je er niet blij van? .
    Spindizzyvrijdag 23 januari 2004 @ 23:34
    quote:
    Op vrijdag 23 januari 2004 23:33 schreef MUUS het volgende:

    [..]

    Je slibt compleet dicht en hoeft wsl. een week niet meer te eten, maar word je er niet blij van? .


    300 kilo wegen heeft nog nooit zo heerlijk geklonken
    Yvonnetjezaterdag 24 januari 2004 @ 17:08
    Wat leuk, een culinesse-topic

    Heb hier nog een recept voor worteltjestaart liggen, of eigenlijk is het meer een soort van worteltjescake.

    Taart zelf:
    - 2 eieren
    - 125 gr suiker
    - 150 ml olie
    - 50 gr gehakte walnoten
    - 140 gr bloem
    - 225 gr geraspte wortel
    - 1 tl kaneel
    - 1 tl zout
    Eieren en suiker door elkaar kloppen. Olie er beetje voor beetje bijgieten. Walnoten, bloem, wortel, kaneel en zout erdoor heen mengen. beboter een vorm en leg er bakpapier in. Doe ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven
    Maak de topping:
    - 175 gr poedersuiker
    - 50 gr zachte boter
    - 75 gr roomkaas
    1/2 tl vanille-essence
    Meng dit door elkaar, laat de taart afkoelen en bestrijk met de topping

    Heeeerlijk

    Voor dieeters: laat de topping weg. Het beboteren van de vorm plus het bakpapier is omdat de taart erg plakt! Haal hem dus ook voorzichtig uit de vorm!!!

    Ingrid19maandag 26 januari 2004 @ 17:14
    In het kookboek van Nigella Lawson, Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, staan heel veel koekjes, cakes en taart recepten.
    Juweeldinsdag 27 januari 2004 @ 12:09
    Wat een afschuwelijk naar maar lekker topic is dit...
    Peregrijndinsdag 27 januari 2004 @ 12:14
    quote:
    Op vrijdag 23 januari 2004 21:40 schreef Spindizzy het volgende:

    Zwitserse notentaart


    Oeh Die ga ik zondag maken. Ik had nog een toetje nodig
    Spindizzydinsdag 27 januari 2004 @ 12:16
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2004 12:14 schreef Peregrijn het volgende:

    [..]

    Oeh Die ga ik zondag maken. Ik had nog een toetje nodig


    Hij was ontzettend lekker! Ik zou er wel nog een bolletje ijs bij serveren trouwens.
    Peregrijndinsdag 27 januari 2004 @ 12:57
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2004 12:16 schreef Spindizzy het volgende:

    [..]

    Hij was ontzettend lekker! Ik zou er wel nog een bolletje ijs bij serveren trouwens.


    Dat leek mij ook. Ik ben namelijk ook gek op baklava. Ik was van plan om er een bolletje slagroomijs bij te doen
    Klijnedinsdag 27 januari 2004 @ 13:18
    mon chou taart
    benodigdheden:
    2 pakken biskwietjes
    wat jam
    wat gesmolten boter
    slagroom die je nog moet kloppen
    1 of 2 pakjes mon chou
    een blik kersenvlaaivulling
    evt suiker

    smelt de boter
    maar de koekjes fijn.
    plak/druk ze in een taartvorm als bodem aan elkaaer met de boter en de jam.
    klop de slagroom en gooi er na een tijdje mon chou in. suiker toevoegen naar eigen smaak
    slagroom op bodem
    blikje kersenvlaaivulling erover
    ff in de koelkast
    lekker
    wel binnen 1,5 dag opeten anders is de bodem zompig

    melonovydonderdag 29 januari 2004 @ 14:31
    Ik heb net weer een oveheerlijke cake gebakken, hij is heerlijk gelukt!!!
    De kruidcake van Atlanta met extra toevoegingen, namelijk 200 gram studentenmix en een appel in stukjes. Hij is echt zo heerlijk gelukt, ik kan er nauwelijks van afblijven...

    Precies 1 uur gebakken in heteluchtoven op 150ºC.

    Annastaciadonderdag 29 januari 2004 @ 18:45
    wat doet die appel naast die cake?
    Dit soort topics zijn veel te gevaarlijk voor mij, ik ga er gewoon van kwijlen!
    Mirjamwoensdag 2 maart 2005 @ 19:06
    quote:
    Op vrijdag 23 januari 2004 22:06 schreef maajo het volgende:
    Dubbele brownies met witte chocoladebrokken

    250 gram pure chocolade in kleine stukjes
    150 gram witte chocolade in kleine stukjes
    250 gram boter
    3 eieren
    1.5 cup suiker
    200 gram bloem
    50 gram zelfrijzend bakmeel

    Pure chocolade met boter smelten in pan (op laag vuur) of in de magnetron (ondertussen paar keer roeren).
    Eieren in een kom met de suiker kloppen tot het lichtgekleurd is en schuimt.
    De bloem en zelfrijzend bakmeel bij elkaar zeven.
    Chocolademengsel met eiermengsel en meel in een kom mengen.
    Witte chocoladebrokken erbij en in een ingevette bakvorm (ongeveer 23 x 23 cm) gieten.

    30 minuten op 180 graden.
    Af laten koelen en in kleine stukjes snijden.
    En smullen maar

    deze ga ik vanavond, en anders vrijdag maken!
    karperwoensdag 2 maart 2005 @ 22:21
    brussel banket

    1000 gram amandelspijs
    150 gram eiwit.
    50 gram citroenrasp

    meng alles in een keuken machine spuit het op een bakplaat en bak het in 3 a4 op 250 graden , bireuax er op en klaar
    Mirjamvrijdag 4 maart 2005 @ 15:35
    quote:
    Op woensdag 2 maart 2005 19:06 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]


    deze ga ik vanavond, en anders vrijdag maken!
    en, het staat in de oven!
    #ANONIEMvrijdag 4 maart 2005 @ 17:51
    Hmmm mag niet? Dan zal ik ookwel een recept opscharrelen straks, we hebben nog een hele simpele, maar zoo lekker voor koekjes
    karpervrijdag 4 maart 2005 @ 17:53
    bleu berry muffins(12 stuks):
    -200 gram zelfrijzend bakmeel
    -1 theelepel bakpoeder
    -50 gram witte basterdsuiker
    -1 kopje bosbessen
    -75 g zachte boter
    -1 ei
    -175 ml melk

    -doe alle droge ingredienten bij elkaar.(bosbessen).
    -doe alle vloeibare ingredienten bij elkaar(boter).
    -voeg de vloeibare ingredienten in een keer bij de de droge ingredienten.
    -goed mengen.
    -afbakken 20-25 min op 200 graden

    boter koek:
    -250 g boter
    -300 g bloem
    -200 g suiker
    -1-2 vanille stokjes
    -1 eierdooier

    -vanilla leegschrapen en bij eidooier.
    -alle ingriendten bij elkaar doen op volgorde van ingredienten.
    -afbakken circa 20 min op 225 graden

    Brownies:
    -220 g donkere chocolade,
    -220 g boter
    -50 g gemalen amandelen
    -60 g bloem
    -220 g suiker
    -6 eieren

    1.Smelt de stukjes chocolade en de stukjes boter au bain marie tot een glimmende creme
    2.Verwijder van het vuur.
    3.Klop de eigelen met 50 g suiker tot bijna wit.
    4.Vermeng met het chocolademengsel en roer er dan de gezeefde bloem en de amandelen bij.
    5.Klop de eiwitten los, voeg er de overgebleven suiker bij en klop verder tot een meringue.
    6.Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
    7.Giet het deeg in een beboterde en met bakpapier bekleedde ovenschotel.
    8.bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° Snijd de afgekoelde brownie in vierkantjes

    cake:
    -150 gram bloem
    -150 gram basterdsuiker
    -150 gram eidooier
    -150 gram boter
    -15 gram citroenrasp

    1.draai de boter wit met een vlinder.
    2.voeg nu in 3 keer de bloem toe.
    3.voeg de suiker toe.
    4.mengels flink laten mengen.
    5.voeg nu de citroen rasp toe en de eieren 1 voor 1 toe

    cholade truffel(20 stuks)

    -225 gram melkchocolade
    -1 deciliter slagroom,
    -2 eierdooiers,
    -2 vanille stokjes
    -1 eetlepel bruine rum of cognac of koffielikeur
    -25 gram in blokjes gesneden koude roomboter
    -cacaopoeder
    -fijn gehakte cholade

    -cholade,slagroomen vanille stokje verwarmen tot dat cholade is gesmolten.
    -massa zeven en vanille stokjes uischrapen en weggooien.
    -eidooiers toevoegen en massa van het vuur nemen.
    -koud boter en drank al roerend toevoegen.
    -2 uur in de koelkast
    -canellen draaien en door de cacao poeder met fijn gehakte cholade rollen

    oubliebeslag(tweeje):
    150 gram gesmolte boter
    150 gram bloem
    150 gram poedersuiker
    150 gram eiwit

    1.voeg alle ingredienten samen in een magimix zonder de gesmolten boter boter
    2.giet de boter er bij en draai dit 1 min.


    soesenbeslag :
    -0.2 liter water
    -0.2 liter melk
    -200 gram boter
    -200 gram gezeefde bloem
    -8 eieren
    -4 gr zout(door bloem)

    1.doe het water en de melk bij elkaar
    2.smelt de boter in het water/melk mengsel
    3.bloem toevoegen en door spatelen
    4. van het vuur afhalen
    5.een voor een de eieren toevoegen
    6.opspuiten op een bakplaat en afbakken op 180 graden tot dat ze hol klinken


    sprits:
    -350 gram bloem
    -300 gram boter
    -175 gram witte basterd suiker
    -25 gram eidooier
    -4 gram zout of citroen

    -boter wit draaien met vlinder.
    -bloem in 3 keer toevoegen
    -suiker toevoegen
    -eidooier toevoegen
    -opsuiten en in 16 min. op 180 graden afbakken
    Mirjamvrijdag 4 maart 2005 @ 20:53
    de brownie is lekekr de buitenkanten helaas droog, maar lekekr
    Together-Alonevrijdag 4 maart 2005 @ 23:16
    Ik weet geen exacte hoeveelheden, maar ik heb altijd een standaard cake-receptje waar ik allemaal variaties op kan verzinnen.

    Gewoon boter opkloppen met suiker, zelfrijzend bakmeel, of bloem met bakpoeder erbij, eitjes toevoegen, en smaakstoffen naar keuze. Je kunt op die manier lekkere brownies maken, of kaneelcake met appeltjes, enz.
    Scootmobielvrijdag 17 juni 2005 @ 20:16
    Nu ik sinds kort een combimagnetron heb (met grill en heteluchtoven), ben ik maar eens op zoek gegaan naar wat lekkere koekjesrecepten...
    Via Fok!Google kwam ik dit topic tegen, en heb het meteen maar even helemaal doorgelezen. Leuke ideeën!

    Op deze site staan ook heel wat koekjesrecepten, daar ga ik er binnenkort beslist eens een paar van uitproberen!
    Martijn_77vrijdag 17 juni 2005 @ 23:07
    quote:
    Op vrijdag 17 juni 2005 20:16 schreef Scootmobiel het volgende:
    Op deze site staan ook heel wat koekjesrecepten, daar ga ik er binnenkort beslist eens een paar van uitproberen!
    Zo daar staan er best veel op. Als je daar wat van uitgeprobeerd heb kom je het dan hier vertellen / posten?
    Pietverdrietvrijdag 17 juni 2005 @ 23:11
    Ik zal mijn recept voor chocoladetaart binnenkort eens posten
    Scootmobielvrijdag 17 juni 2005 @ 23:12
    quote:
    Op vrijdag 17 juni 2005 23:07 schreef Martijn_77 het volgende:
    Zo daar staan er best veel op. Als je daar wat van uitgeprobeerd heb kom je het dan hier vertellen / posten?
    Reken maar!
    BBQ-kipmaandag 20 juni 2005 @ 00:47
    quote:
    Op vrijdag 17 juni 2005 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
    Ik zal mijn recept voor chocoladetaart binnenkort eens posten
    XcUZ_Mevrijdag 1 juli 2005 @ 22:46
    Ik heb vanmiddag deze gemaakt:



    En hij is héérlijk geworden!!

    Hij staat in de Allerhande die nu bij de Ap ligt.

    't recept:

    [q]Ingrediënten
    200 g almond cookies (rol a 300 g)
    50 g roomboter
    3 bakjes blauwe bessen (a 150 g)
    2 bakjes bramen (a 150 g)
    225 g witte basterdsuiker
    10 blaadjes witte gelatine
    1 citroen
    250 g mascarpone
    250 g volle yoghurt
    250 ml slagroom

    Materialen
    bakpapier, springvorm (doorsnede 24 cm)

    Bereiden
    Wand en bodem van springvorm bekleden met bakpapier. Koekjes verkruimelen. Boter smelten en door fijne koekkruimels mengen. Massa over bodem van taartvorm uitdrukken en in koelkast minstens 30 min. laten opstijven.

    Intussen in pan 2 bakjes blauwe bessen en 1 bakje bramen met 75 g basterdsuiker en scheutje water verwarmen. Op laag vuur 10 min. zachtjes laten koken. Door zeef wrijven en puree laten afkoelen.

    Gelatine 5 min. in koud water weken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In pannetje citroensap verwarmen (niet laten koken). Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen. Iets laten afkoelen.

    In kom mascarpone, yoghurt en slagroom met rest van suiker tot gladde massa kloppen. Gelatine en citroenrasp goed erdoor roeren. Fruitpuree bij mascarponemengsel schenken en met spatel enkele slagen omscheppen, voor marmereffect. Mengsel voorzichtig over taartbodem schenken en taart in koelkast minstens 3 uur laten opstijven.

    Nabereiden
    Rand van springvorm verwijderen. Taart met in heet water gedompeld mes in 8 punten snijden. Garneren met rest van bessen en bramen.

    Tip
    In plaats van bosvruchten kunt u ook zacht rood fruit van het seizoen gebruiken.

    Het eindresultaat:



    BBQ-kipvrijdag 1 juli 2005 @ 22:52
    5 bakjes bessen van de AH (als je die daar gekocht hebt), je was zeker een vermogen kwijt, of niet?
    Verder ziet hij er lekker uit meis!
    XcUZ_Mevrijdag 1 juli 2005 @ 22:54
    quote:
    Op vrijdag 1 juli 2005 22:52 schreef BBQ-kip het volgende:
    5 bakjes bessen van de AH (als je die daar gekocht hebt), je was zeker een vermogen kwijt, of niet?
    Verder ziet hij er lekker uit meis!
    Jep, het was even pijn lijden bij de kassa. Maarja, m'n eigen schuld, had ik maar niet in een hongerige bui de Allerhande moeten doorbladeren

    En je hoeft na 1 punt ook geen avondeten meer: 600kcal per éénpersoonsportie . "Romig" is dus een ander woord voor "moddervet" .
    BBQ-kipvrijdag 1 juli 2005 @ 22:59
    Hahaha, ja, ze weten het mooi te omschrijven

    Ik ben gek op bosbessen, pak regelmatig een bakje in de supermarkt... en zet hem dan weer gauw terug als ik de prijs zie...

    Weet iemand waar je bosbessen ingevoren kunt krijgen?
    Die uit blikjes en potjes zijn niks, bleh, dat is waterige snot, bleh
    Pietverdrietvrijdag 1 juli 2005 @ 23:00
    quote:
    Op vrijdag 1 juli 2005 22:59 schreef BBQ-kip het volgende:
    Hahaha, ja, ze weten het mooi te omschrijven

    Ik ben gek op bosbessen, pak regelmatig een bakje in de supermarkt... en zet hem dan weer gauw terug als ik de prijs zie...

    Weet iemand waar je bosbessen ingevoren kunt krijgen?
    Die uit blikjes en potjes zijn niks, bleh, dat is waterige snot, bleh
    Zelfs de Aldi heeft hier grote zakken diepvries bessen.
    Duitsland dus..
    BBQ-kipvrijdag 1 juli 2005 @ 23:03
    Ja, net als rote grutze... snik...

    Ik ga gewoon eens kijken bij de Aldi, al een tijd niet meer geweest, en anders de groothandel ofzo, misschien heeft de Makro het wle.

    Maar voor tips hou ik me aanbevolen
    XcUZ_Mevrijdag 1 juli 2005 @ 23:06
    Laatste keer dat ik bij de Aldi was heb ik ze niet gezien. Maar die doosjes zijn echt idioot duur bij de Ap inderdaad, 3 euro voor 150 gr Het lijkt wel coke ofzo. Maarja, ik was te lui om op zoek te gaan naar een goedkopere winkel.

    Mja, m'n tante in Drenthe heeft wel 10 struiken achterin de tuin staan.. maarja.. das ver fietsen.
    Scootmobielzondag 25 december 2005 @ 23:52
    quote:
    Op vrijdag 17 juni 2005 20:16 schreef Scootmobiel het volgende:
    Nu ik sinds kort een combimagnetron heb (met grill en heteluchtoven), ben ik maar eens op zoek gegaan naar wat lekkere koekjesrecepten...
    Via Fok!Google kwam ik dit topic tegen, en heb het meteen maar even helemaal doorgelezen. Leuke ideeën!

    Op deze site staan ook heel wat koekjesrecepten, daar ga ik er binnenkort beslist eens een paar van uitproberen!
    YES !!! Het heeft even geduurd, maar vandaag (1e Kerstdag) is het er dan toch eindelijk eens van gekomen: m'n eerste koekjes gebakken!

    Ik heb het hazelnootkoekjesrecept gebruikt van bovengenoemde site. De uitgestoken deegvormpjes op het platte, ronde bakblik gelegd, op een vel bakpapier, op de heteluchtovenstand van de combimagnetron.

    De onderkant werd eerst niet goed gaar, dus ik heb ze omgekeerd en ondersteboven nog even verder laten bakken. Daardoor zijn ze wel ietsje te bruin geworden denk ik, maar verder ben ik er heel tevreden over.

    Dit zijn ze geworden:



    Alleen doe ik er de volgende keer wel wat zout bij, en ik denk dat de onderkant beter gaar wordt als je het deeg rechtstreeks op het ingevette (en goed voorverwarmde) bakblik legt. Dat is nog even een kwestie van uitproberen. Maar het ging best goed, dus de volgende keer kan het alleen maar beter worden!
    Bluesmaandag 26 december 2005 @ 01:19
    Hardstikke goed Scoot, zien er lekker uit
    Enneh, valt mee toch? Na een half jaar je plannetje uitvoeren
    Scootmobielmaandag 26 december 2005 @ 17:43
    Ja, beter laat dan nooit hè, haha.

    Ik heb vandaag nog een portie gebakken van het overgebleven deeg, nu rechtstreeks op het bakblik, maar toch werd nog steeds de onderkant niet goed gaar, ondanks dat het blik goed heet was en de hete lucht eronderdoor kon stromen.
    Ik heb wel gemerkt dat het iets beter wordt als ik ze langer in de oven laat op een lagere temperatuur. Bijv. 20 min. op 180 graden ipv 10 min. op 200.
    Maar ja, waardoor die onderkant (en binnenkant ook, trouwens) nou steeds zo klef blijft, is me een raadsel. Iemand een idee? Of is een heteluchtoven gewoon niet geschikt voor koekjes?