Spindizzy | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:40 |
En muffins en scones en brownies.. Kortom: zoete baksels ![]() Zal ik maar beginnen met een recept voor notentaart dan? Hij komt uit de Tip Culinair van februari. Zwitserse notentaart 300 g bloem Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt voor de vulling de suiker met de boter in een pan met dikke bodem en laat op matig vuur karameliseren. Neem de pan van het vuur en roer de noten erdoor. Voeg al roerend de room toe. Pas op, nu wordt het een harde klont. Zet de pan weer terug op het vuur en laat het mengsel al roerend zachtjes weer smelten. Laat de vulling iets afkoelen en schenk deze in de taartvorm. Dek de taart af met de lap deeg. Druk de randen van het deeg goed samen en snij ze netjes bij. Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Laat de taart afkoelen, haal de rand voorzichtig los en snij de taart in 12 punten (de taart is erg machtig!). U kunt de taart zeker een week koel bewaren. ------------------------------------ Dit wordt mijn toetje voor morgen | |
Sharkdoggie | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:42 |
Heb je toevallig ook een foto erbij? (be nieuwsgierig hoe het eruit ziet zonder zelf te maken of Tip Culinair erbij te pakken) [Dit bericht is gewijzigd door Sharkdoggie op 23-01-2004 21:42] | |
Spindizzy | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:45 |
quote:Digicamfoto van het plaatje in de Tip: ![]() | |
Ils | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:47 |
tja ik heb genoeg kookboeken hier liggen met taarten en koekjes enzo, als ik de bron erbij zet is dat dan voldoende? hm stomme vraag vast weer ![]() | |
shmoopy | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:48 |
Weet je misschien een eenvoudig recept voor worteltaart? Dat is zooo lekker en wil ik al tijden maken, maar de recepten die ik daarvan tegenkom bevatten allemaal zoveel ingredienten dat het bijna niet leuk meer is. | |
Spindizzy | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:48 |
quote:Geen idee eigenlijk ![]() | |
Spindizzy | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:49 |
quote:Ik zag dat Koopmans (of een van die andere merken) pakken worteltaartmix verkopen. Net als appeltaartmix, maar dan voor worteltaart. | |
shmoopy | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:04 |
quote:Hmm, ik wil het het liefst helemaal zelf maken, maar deze ga ik toch eens proberen, tnx. ![]() | |
Spindizzy | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:05 |
quote:Dan ga ik ffies voor je op zoek naar receptje | |
maajo | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:06 |
Dubbele brownies met witte chocoladebrokken 250 gram pure chocolade in kleine stukjes Pure chocolade met boter smelten in pan (op laag vuur) of in de magnetron (ondertussen paar keer roeren). 30 minuten op 180 graden. | |
Ils | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:07 |
Van joannusmolen.nl : Zoete worteltaart Ingrediënten: 250 gr. Bioculinair witte bakmix ¾ kg. Wortelen bereiding: Meng meel en zout en snijd hierin de koude boter tot kruimels. Voeg honing en de eierdooier toe en kneed hiervan een deeg. Laat het enige tijd in de koelkast opstijven. Snijd ondertussen de geschraapte wortels in stukjes, kook ze goed gaar en stamp ze dan fijn of wrijf ze door een zeef. Roer de boter, de suiker en het citroensap door de puree. Breek een ei en roer de dooier door de puree. Het eiwit in een kom opkloppen tot het stijf is en ook voorzichtig door de puree mengen. Rol het deeg uit op een met glutenvrij meel bestrooide werkplank. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en verdeel de wortelmoes gelijkmatig over de bodem. Zet daarna in een voorverwarmde oven ( 180°C ) en bak in ongeveer 1 uur gaar. ( hm heb de bron er bij gemikt, als t niet mag haal t maar weer weg | |
shmoopy | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:10 |
Dank je, Ils! ![]() Dat glutenvrije bakpoeder zal wel zijn omdat het op een glutenvrije macrobiotische site staat, neem ik aan? Dit recept is zeker te doen. | |
Luchtbel | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:11 |
![]() Dit vind ik echt een aanrader! Ingrediënten: Edit: Oh ja het is chocoladecake met kersen... [Dit bericht is gewijzigd door Luchtbel op 23-01-2004 22:13] | |
Ils | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:12 |
quote:Haha ja klopt, heb t via een andere site ![]() Maar dat macrobiotische bloem e.d. kan vast wel vervangen worden door gewone ![]() oja, het is 3/4 kg wortelen | |
funmaster | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:07 |
Morgen is mijn moeder jarig....... we hebben dan een lekkere Appelkruimeltaart van de HEMA ![]() | |
MUUS | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:09 |
Ohhhhhhh, ik heb een recept liggen waar je he-le-maal bang van wordt. Ik heb het nog nooit gemaakt, omdat ik weet dat er dan nooit meer een weg terug is. ![]() The Ultimate Chocolate Seduction. ( Zal 'm eens opzoeken. | |
Spindizzy | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:10 |
quote:Kom maar op ![]() | |
Ils | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:20 |
quote:Maakte die Rudolph van Veen dat niet in Life & Cooking ofzo ![]() o nee, dat was met ijs en koekjes zooi ( zoek m maar op op de site | |
Mirjam | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:22 |
damn hier krijg je trek van ![]() binnenkort mn eien succes taart recepten eens opzoeken | |
MUUS | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:27 |
The Ultimate Chocolate Seduction Ingredienten: De basis : Breng de melk aan de kook. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig, al roerende, de melk erbij. Pak een grote, diepe kom en haal even rustig adem. *tromgeroffel* Wissel de zelfgemaakte choco-mousse af met laagjes cake, cookies, en slagroom. (om en om dus)
| |
MUUS | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:28 |
quote:Ik heb geen idee meer waar ik dit recept vandaan heb. | |
Spindizzy | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:30 |
Kolere, das een complete maaltijd op zich... ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Ils | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:32 |
quote:Juaa dat issem ![]() | |
MUUS | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:33 |
quote:Je slibt compleet dicht en hoeft wsl. een week niet meer te eten, maar word je er niet blij van? ![]() | |
Spindizzy | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:34 |
quote:300 kilo wegen heeft nog nooit zo heerlijk geklonken ![]() ![]() ![]() | |
Yvonnetje | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:08 |
Wat leuk, een culinesse-topic ![]() Heb hier nog een recept voor worteltjestaart liggen, of eigenlijk is het meer een soort van worteltjescake. Taart zelf: Heeeerlijk Voor dieeters: laat de topping weg. Het beboteren van de vorm plus het bakpapier is omdat de taart erg plakt! Haal hem dus ook voorzichtig uit de vorm!!! | |
Ingrid19 | maandag 26 januari 2004 @ 17:14 |
In het kookboek van Nigella Lawson, Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, staan heel veel koekjes, cakes en taart recepten. | |
Juweel | dinsdag 27 januari 2004 @ 12:09 |
Wat een afschuwelijk naar maar lekker topic is dit... ![]() | |
Peregrijn | dinsdag 27 januari 2004 @ 12:14 |
quote:Oeh ![]() ![]() | |
Spindizzy | dinsdag 27 januari 2004 @ 12:16 |
quote:Hij was ontzettend lekker! Ik zou er wel nog een bolletje ijs bij serveren trouwens. | |
Peregrijn | dinsdag 27 januari 2004 @ 12:57 |
quote:Dat leek mij ook. Ik ben namelijk ook gek op baklava. Ik was van plan om er een bolletje slagroomijs bij te doen ![]() | |
Klijne | dinsdag 27 januari 2004 @ 13:18 |
mon chou taart benodigdheden: 2 pakken biskwietjes wat jam wat gesmolten boter slagroom die je nog moet kloppen 1 of 2 pakjes mon chou een blik kersenvlaaivulling evt suiker smelt de boter | |
melonovy | donderdag 29 januari 2004 @ 14:31 |
Ik heb net weer een oveheerlijke cake gebakken, hij is heerlijk gelukt!!! De kruidcake van Atlanta met extra toevoegingen, namelijk 200 gram studentenmix en een appel in stukjes. Hij is echt zo heerlijk gelukt, ik kan er nauwelijks van afblijven... ![]() Precies 1 uur gebakken in heteluchtoven op 150ºC. | |
Annastacia | donderdag 29 januari 2004 @ 18:45 |
wat doet die appel naast die cake? Dit soort topics zijn veel te gevaarlijk voor mij, ik ga er gewoon van kwijlen! ![]() | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 19:06 |
quote: ![]() ![]() deze ga ik vanavond, en anders vrijdag maken! ![]() | |
karper | woensdag 2 maart 2005 @ 22:21 |
brussel banket 1000 gram amandelspijs 150 gram eiwit. 50 gram citroenrasp meng alles in een keuken machine spuit het op een bakplaat en bak het in 3 a4 op 250 graden , bireuax er op en klaar | |
Mirjam | vrijdag 4 maart 2005 @ 15:35 |
quote:en, het staat in de oven! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 4 maart 2005 @ 17:51 |
Hmmm mag niet? Dan zal ik ookwel een recept opscharrelen straks, we hebben nog een hele simpele, maar zoo lekker ![]() ![]() | |
karper | vrijdag 4 maart 2005 @ 17:53 |
bleu berry muffins(12 stuks): -200 gram zelfrijzend bakmeel -1 theelepel bakpoeder -50 gram witte basterdsuiker -1 kopje bosbessen -75 g zachte boter -1 ei -175 ml melk -doe alle droge ingredienten bij elkaar.(bosbessen). -doe alle vloeibare ingredienten bij elkaar(boter). -voeg de vloeibare ingredienten in een keer bij de de droge ingredienten. -goed mengen. -afbakken 20-25 min op 200 graden boter koek: -250 g boter -300 g bloem -200 g suiker -1-2 vanille stokjes -1 eierdooier -vanilla leegschrapen en bij eidooier. -alle ingriendten bij elkaar doen op volgorde van ingredienten. -afbakken circa 20 min op 225 graden Brownies: -220 g donkere chocolade, -220 g boter -50 g gemalen amandelen -60 g bloem -220 g suiker -6 eieren 1.Smelt de stukjes chocolade en de stukjes boter au bain marie tot een glimmende creme 2.Verwijder van het vuur. 3.Klop de eigelen met 50 g suiker tot bijna wit. 4.Vermeng met het chocolademengsel en roer er dan de gezeefde bloem en de amandelen bij. 5.Klop de eiwitten los, voeg er de overgebleven suiker bij en klop verder tot een meringue. 6.Spatel voorzichtig door het chocolademengsel. 7.Giet het deeg in een beboterde en met bakpapier bekleedde ovenschotel. 8.bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° Snijd de afgekoelde brownie in vierkantjes cake: -150 gram bloem -150 gram basterdsuiker -150 gram eidooier -150 gram boter -15 gram citroenrasp 1.draai de boter wit met een vlinder. 2.voeg nu in 3 keer de bloem toe. 3.voeg de suiker toe. 4.mengels flink laten mengen. 5.voeg nu de citroen rasp toe en de eieren 1 voor 1 toe cholade truffel(20 stuks) -225 gram melkchocolade -1 deciliter slagroom, -2 eierdooiers, -2 vanille stokjes -1 eetlepel bruine rum of cognac of koffielikeur -25 gram in blokjes gesneden koude roomboter -cacaopoeder -fijn gehakte cholade -cholade,slagroomen vanille stokje verwarmen tot dat cholade is gesmolten. -massa zeven en vanille stokjes uischrapen en weggooien. -eidooiers toevoegen en massa van het vuur nemen. -koud boter en drank al roerend toevoegen. -2 uur in de koelkast -canellen draaien en door de cacao poeder met fijn gehakte cholade rollen oubliebeslag(tweeje): 150 gram gesmolte boter 150 gram bloem 150 gram poedersuiker 150 gram eiwit 1.voeg alle ingredienten samen in een magimix zonder de gesmolten boter boter 2.giet de boter er bij en draai dit 1 min. soesenbeslag : -0.2 liter water -0.2 liter melk -200 gram boter -200 gram gezeefde bloem -8 eieren -4 gr zout(door bloem) 1.doe het water en de melk bij elkaar 2.smelt de boter in het water/melk mengsel 3.bloem toevoegen en door spatelen 4. van het vuur afhalen 5.een voor een de eieren toevoegen 6.opspuiten op een bakplaat en afbakken op 180 graden tot dat ze hol klinken sprits: -350 gram bloem -300 gram boter -175 gram witte basterd suiker -25 gram eidooier -4 gram zout of citroen -boter wit draaien met vlinder. -bloem in 3 keer toevoegen -suiker toevoegen -eidooier toevoegen -opsuiten en in 16 min. op 180 graden afbakken | |
Mirjam | vrijdag 4 maart 2005 @ 20:53 |
de brownie is lekekr ![]() ![]() | |
Together-Alone | vrijdag 4 maart 2005 @ 23:16 |
Ik weet geen exacte hoeveelheden, maar ik heb altijd een standaard cake-receptje waar ik allemaal variaties op kan verzinnen. ![]() Gewoon boter opkloppen met suiker, zelfrijzend bakmeel, of bloem met bakpoeder erbij, eitjes toevoegen, en smaakstoffen naar keuze. Je kunt op die manier lekkere brownies maken, of kaneelcake met appeltjes, enz. | |
Scootmobiel | vrijdag 17 juni 2005 @ 20:16 |
Nu ik sinds kort een combimagnetron heb (met grill en heteluchtoven), ben ik maar eens op zoek gegaan naar wat lekkere koekjesrecepten... Via Fok!Google kwam ik dit topic tegen, en heb het meteen maar even helemaal doorgelezen. Leuke ideeën! Op deze site staan ook heel wat koekjesrecepten, daar ga ik er binnenkort beslist eens een paar van uitproberen! ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 17 juni 2005 @ 23:07 |
quote:Zo daar staan er best veel op. Als je daar wat van uitgeprobeerd heb kom je het dan hier vertellen / posten? | |
Pietverdriet | vrijdag 17 juni 2005 @ 23:11 |
Ik zal mijn recept voor chocoladetaart binnenkort eens posten | |
Scootmobiel | vrijdag 17 juni 2005 @ 23:12 |
quote:Reken maar! ![]() | |
BBQ-kip | maandag 20 juni 2005 @ 00:47 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
XcUZ_Me | vrijdag 1 juli 2005 @ 22:46 |
Ik heb vanmiddag deze gemaakt:![]() En hij is héérlijk geworden!! ![]() Hij staat in de Allerhande die nu bij de Ap ligt. 't recept: [q]Ingrediënten 200 g almond cookies (rol a 300 g) 50 g roomboter 3 bakjes blauwe bessen (a 150 g) 2 bakjes bramen (a 150 g) 225 g witte basterdsuiker 10 blaadjes witte gelatine 1 citroen 250 g mascarpone 250 g volle yoghurt 250 ml slagroom Materialen bakpapier, springvorm (doorsnede 24 cm) Bereiden Wand en bodem van springvorm bekleden met bakpapier. Koekjes verkruimelen. Boter smelten en door fijne koekkruimels mengen. Massa over bodem van taartvorm uitdrukken en in koelkast minstens 30 min. laten opstijven. Intussen in pan 2 bakjes blauwe bessen en 1 bakje bramen met 75 g basterdsuiker en scheutje water verwarmen. Op laag vuur 10 min. zachtjes laten koken. Door zeef wrijven en puree laten afkoelen. Gelatine 5 min. in koud water weken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In pannetje citroensap verwarmen (niet laten koken). Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen. Iets laten afkoelen. In kom mascarpone, yoghurt en slagroom met rest van suiker tot gladde massa kloppen. Gelatine en citroenrasp goed erdoor roeren. Fruitpuree bij mascarponemengsel schenken en met spatel enkele slagen omscheppen, voor marmereffect. Mengsel voorzichtig over taartbodem schenken en taart in koelkast minstens 3 uur laten opstijven. Nabereiden Rand van springvorm verwijderen. Taart met in heet water gedompeld mes in 8 punten snijden. Garneren met rest van bessen en bramen. Tip In plaats van bosvruchten kunt u ook zacht rood fruit van het seizoen gebruiken. Het eindresultaat: ![]() ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 1 juli 2005 @ 22:52 |
5 bakjes bessen van de AH (als je die daar gekocht hebt), je was zeker een vermogen kwijt, of niet? Verder ziet hij er lekker uit meis! ![]() | |
XcUZ_Me | vrijdag 1 juli 2005 @ 22:54 |
quote:Jep, het was even pijn lijden bij de kassa. Maarja, m'n eigen schuld, had ik maar niet in een hongerige bui de Allerhande moeten doorbladeren ![]() En je hoeft na 1 punt ook geen avondeten meer: 600kcal per éénpersoonsportie ![]() ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 1 juli 2005 @ 22:59 |
Hahaha, ja, ze weten het mooi te omschrijven ![]() Ik ben gek op bosbessen, pak regelmatig een bakje in de supermarkt... en zet hem dan weer gauw terug als ik de prijs zie... Weet iemand waar je bosbessen ingevoren kunt krijgen? Die uit blikjes en potjes zijn niks, bleh, dat is waterige snot, bleh | |
Pietverdriet | vrijdag 1 juli 2005 @ 23:00 |
quote:Zelfs de Aldi heeft hier grote zakken diepvries bessen. Duitsland dus.. | |
BBQ-kip | vrijdag 1 juli 2005 @ 23:03 |
Ja, net als rote grutze... snik... Ik ga gewoon eens kijken bij de Aldi, al een tijd niet meer geweest, en anders de groothandel ofzo, misschien heeft de Makro het wle. Maar voor tips hou ik me aanbevolen ![]() | |
XcUZ_Me | vrijdag 1 juli 2005 @ 23:06 |
Laatste keer dat ik bij de Aldi was heb ik ze niet gezien. Maar die doosjes zijn echt idioot duur bij de Ap inderdaad, 3 euro voor 150 gr ![]() Mja, m'n tante in Drenthe heeft wel 10 struiken achterin de tuin staan.. maarja.. das ver fietsen. | |
Scootmobiel | zondag 25 december 2005 @ 23:52 |
quote:YES !!! Het heeft even geduurd, maar vandaag (1e Kerstdag) is het er dan toch eindelijk eens van gekomen: m'n eerste koekjes gebakken! ![]() Ik heb het hazelnootkoekjesrecept gebruikt van bovengenoemde site. De uitgestoken deegvormpjes op het platte, ronde bakblik gelegd, op een vel bakpapier, op de heteluchtovenstand van de combimagnetron. De onderkant werd eerst niet goed gaar, dus ik heb ze omgekeerd en ondersteboven nog even verder laten bakken. Daardoor zijn ze wel ietsje te bruin geworden denk ik, maar verder ben ik er heel tevreden over. Dit zijn ze geworden: ![]() Alleen doe ik er de volgende keer wel wat zout bij, en ik denk dat de onderkant beter gaar wordt als je het deeg rechtstreeks op het ingevette (en goed voorverwarmde) bakblik legt. Dat is nog even een kwestie van uitproberen. Maar het ging best goed, dus de volgende keer kan het alleen maar beter worden! ![]() | |
Blues | maandag 26 december 2005 @ 01:19 |
Hardstikke goed Scoot, zien er lekker uit ![]() Enneh, valt mee toch? Na een half jaar je plannetje uitvoeren ![]() | |
Scootmobiel | maandag 26 december 2005 @ 17:43 |
Ja, beter laat dan nooit hè, haha. ![]() Ik heb vandaag nog een portie gebakken van het overgebleven deeg, nu rechtstreeks op het bakblik, maar toch werd nog steeds de onderkant niet goed gaar, ondanks dat het blik goed heet was en de hete lucht eronderdoor kon stromen. ![]() Ik heb wel gemerkt dat het iets beter wordt als ik ze langer in de oven laat op een lagere temperatuur. Bijv. 20 min. op 180 graden ipv 10 min. op 200. Maar ja, waardoor die onderkant (en binnenkant ook, trouwens) nou steeds zo klef blijft, is me een raadsel. Iemand een idee? Of is een heteluchtoven gewoon niet geschikt voor koekjes? ![]() |