abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 24 januari 2004 @ 17:08:29 #26
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_16547754
Wat leuk, een culinesse-topic

Heb hier nog een recept voor worteltjestaart liggen, of eigenlijk is het meer een soort van worteltjescake.

Taart zelf:
- 2 eieren
- 125 gr suiker
- 150 ml olie
- 50 gr gehakte walnoten
- 140 gr bloem
- 225 gr geraspte wortel
- 1 tl kaneel
- 1 tl zout
Eieren en suiker door elkaar kloppen. Olie er beetje voor beetje bijgieten. Walnoten, bloem, wortel, kaneel en zout erdoor heen mengen. beboter een vorm en leg er bakpapier in. Doe ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven
Maak de topping:
- 175 gr poedersuiker
- 50 gr zachte boter
- 75 gr roomkaas
1/2 tl vanille-essence
Meng dit door elkaar, laat de taart afkoelen en bestrijk met de topping

Heeeerlijk

Voor dieeters: laat de topping weg. Het beboteren van de vorm plus het bakpapier is omdat de taart erg plakt! Haal hem dus ook voorzichtig uit de vorm!!!

Geluk is een richting, geen punt
pi_16601581
In het kookboek van Nigella Lawson, Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, staan heel veel koekjes, cakes en taart recepten.
pi_16621876
Wat een afschuwelijk naar maar lekker topic is dit...
pi_16621974
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:40 schreef Spindizzy het volgende:

Zwitserse notentaart


Oeh Die ga ik zondag maken. Ik had nog een toetje nodig
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
  dinsdag 27 januari 2004 @ 12:16:38 #30
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_16622042
quote:
Op dinsdag 27 januari 2004 12:14 schreef Peregrijn het volgende:

[..]

Oeh Die ga ik zondag maken. Ik had nog een toetje nodig


Hij was ontzettend lekker! Ik zou er wel nog een bolletje ijs bij serveren trouwens.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_16623003
quote:
Op dinsdag 27 januari 2004 12:16 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Hij was ontzettend lekker! Ik zou er wel nog een bolletje ijs bij serveren trouwens.


Dat leek mij ook. Ik ben namelijk ook gek op baklava. Ik was van plan om er een bolletje slagroomijs bij te doen
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
pi_16623596
mon chou taart
benodigdheden:
2 pakken biskwietjes
wat jam
wat gesmolten boter
slagroom die je nog moet kloppen
1 of 2 pakjes mon chou
een blik kersenvlaaivulling
evt suiker

smelt de boter
maar de koekjes fijn.
plak/druk ze in een taartvorm als bodem aan elkaaer met de boter en de jam.
klop de slagroom en gooi er na een tijdje mon chou in. suiker toevoegen naar eigen smaak
slagroom op bodem
blikje kersenvlaaivulling erover
ff in de koelkast
lekker
wel binnen 1,5 dag opeten anders is de bodem zompig

pi_16685773
Ik heb net weer een oveheerlijke cake gebakken, hij is heerlijk gelukt!!!
De kruidcake van Atlanta met extra toevoegingen, namelijk 200 gram studentenmix en een appel in stukjes. Hij is echt zo heerlijk gelukt, ik kan er nauwelijks van afblijven...

Precies 1 uur gebakken in heteluchtoven op 150ºC.

Het voelt goed hè?
A je to!
pi_16693238
wat doet die appel naast die cake?
Dit soort topics zijn veel te gevaarlijk voor mij, ik ga er gewoon van kwijlen!
pi_25335099
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 22:06 schreef maajo het volgende:
Dubbele brownies met witte chocoladebrokken

250 gram pure chocolade in kleine stukjes
150 gram witte chocolade in kleine stukjes
250 gram boter
3 eieren
1.5 cup suiker
200 gram bloem
50 gram zelfrijzend bakmeel

Pure chocolade met boter smelten in pan (op laag vuur) of in de magnetron (ondertussen paar keer roeren).
Eieren in een kom met de suiker kloppen tot het lichtgekleurd is en schuimt.
De bloem en zelfrijzend bakmeel bij elkaar zeven.
Chocolademengsel met eiermengsel en meel in een kom mengen.
Witte chocoladebrokken erbij en in een ingevette bakvorm (ongeveer 23 x 23 cm) gieten.

30 minuten op 180 graden.
Af laten koelen en in kleine stukjes snijden.
En smullen maar

deze ga ik vanavond, en anders vrijdag maken!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 2 maart 2005 @ 22:21:58 #36
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25337685
brussel banket

1000 gram amandelspijs
150 gram eiwit.
50 gram citroenrasp

meng alles in een keuken machine spuit het op een bakplaat en bak het in 3 a4 op 250 graden , bireuax er op en klaar
  vrijdag 4 maart 2005 @ 15:35:53 #37
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25364691
quote:
Op woensdag 2 maart 2005 19:06 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]


deze ga ik vanavond, en anders vrijdag maken!
en, het staat in de oven!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25366490
Hmmm mag niet? Dan zal ik ookwel een recept opscharrelen straks, we hebben nog een hele simpele, maar zoo lekker voor koekjes
  vrijdag 4 maart 2005 @ 17:53:57 #39
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25366529
bleu berry muffins(12 stuks):
-200 gram zelfrijzend bakmeel
-1 theelepel bakpoeder
-50 gram witte basterdsuiker
-1 kopje bosbessen
-75 g zachte boter
-1 ei
-175 ml melk

-doe alle droge ingredienten bij elkaar.(bosbessen).
-doe alle vloeibare ingredienten bij elkaar(boter).
-voeg de vloeibare ingredienten in een keer bij de de droge ingredienten.
-goed mengen.
-afbakken 20-25 min op 200 graden

boter koek:
-250 g boter
-300 g bloem
-200 g suiker
-1-2 vanille stokjes
-1 eierdooier

-vanilla leegschrapen en bij eidooier.
-alle ingriendten bij elkaar doen op volgorde van ingredienten.
-afbakken circa 20 min op 225 graden

Brownies:
-220 g donkere chocolade,
-220 g boter
-50 g gemalen amandelen
-60 g bloem
-220 g suiker
-6 eieren

1.Smelt de stukjes chocolade en de stukjes boter au bain marie tot een glimmende creme
2.Verwijder van het vuur.
3.Klop de eigelen met 50 g suiker tot bijna wit.
4.Vermeng met het chocolademengsel en roer er dan de gezeefde bloem en de amandelen bij.
5.Klop de eiwitten los, voeg er de overgebleven suiker bij en klop verder tot een meringue.
6.Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
7.Giet het deeg in een beboterde en met bakpapier bekleedde ovenschotel.
8.bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° Snijd de afgekoelde brownie in vierkantjes

cake:
-150 gram bloem
-150 gram basterdsuiker
-150 gram eidooier
-150 gram boter
-15 gram citroenrasp

1.draai de boter wit met een vlinder.
2.voeg nu in 3 keer de bloem toe.
3.voeg de suiker toe.
4.mengels flink laten mengen.
5.voeg nu de citroen rasp toe en de eieren 1 voor 1 toe

cholade truffel(20 stuks)

-225 gram melkchocolade
-1 deciliter slagroom,
-2 eierdooiers,
-2 vanille stokjes
-1 eetlepel bruine rum of cognac of koffielikeur
-25 gram in blokjes gesneden koude roomboter
-cacaopoeder
-fijn gehakte cholade

-cholade,slagroomen vanille stokje verwarmen tot dat cholade is gesmolten.
-massa zeven en vanille stokjes uischrapen en weggooien.
-eidooiers toevoegen en massa van het vuur nemen.
-koud boter en drank al roerend toevoegen.
-2 uur in de koelkast
-canellen draaien en door de cacao poeder met fijn gehakte cholade rollen

oubliebeslag(tweeje):
150 gram gesmolte boter
150 gram bloem
150 gram poedersuiker
150 gram eiwit

1.voeg alle ingredienten samen in een magimix zonder de gesmolten boter boter
2.giet de boter er bij en draai dit 1 min.


soesenbeslag :
-0.2 liter water
-0.2 liter melk
-200 gram boter
-200 gram gezeefde bloem
-8 eieren
-4 gr zout(door bloem)

1.doe het water en de melk bij elkaar
2.smelt de boter in het water/melk mengsel
3.bloem toevoegen en door spatelen
4. van het vuur afhalen
5.een voor een de eieren toevoegen
6.opspuiten op een bakplaat en afbakken op 180 graden tot dat ze hol klinken


sprits:
-350 gram bloem
-300 gram boter
-175 gram witte basterd suiker
-25 gram eidooier
-4 gram zout of citroen

-boter wit draaien met vlinder.
-bloem in 3 keer toevoegen
-suiker toevoegen
-eidooier toevoegen
-opsuiten en in 16 min. op 180 graden afbakken
  vrijdag 4 maart 2005 @ 20:53:03 #40
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25369192
de brownie is lekekr de buitenkanten helaas droog, maar lekekr
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25371745
Ik weet geen exacte hoeveelheden, maar ik heb altijd een standaard cake-receptje waar ik allemaal variaties op kan verzinnen.

Gewoon boter opkloppen met suiker, zelfrijzend bakmeel, of bloem met bakpoeder erbij, eitjes toevoegen, en smaakstoffen naar keuze. Je kunt op die manier lekkere brownies maken, of kaneelcake met appeltjes, enz.
''Going mental on the Wabbu''
pi_28027922
Nu ik sinds kort een combimagnetron heb (met grill en heteluchtoven), ben ik maar eens op zoek gegaan naar wat lekkere koekjesrecepten...
Via Fok!Google kwam ik dit topic tegen, en heb het meteen maar even helemaal doorgelezen. Leuke ideeën!

Op deze site staan ook heel wat koekjesrecepten, daar ga ik er binnenkort beslist eens een paar van uitproberen!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  vrijdag 17 juni 2005 @ 23:07:14 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28033022
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 20:16 schreef Scootmobiel het volgende:
Op deze site staan ook heel wat koekjesrecepten, daar ga ik er binnenkort beslist eens een paar van uitproberen!
Zo daar staan er best veel op. Als je daar wat van uitgeprobeerd heb kom je het dan hier vertellen / posten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 17 juni 2005 @ 23:11:51 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28033168
Ik zal mijn recept voor chocoladetaart binnenkort eens posten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28033177
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 23:07 schreef Martijn_77 het volgende:
Zo daar staan er best veel op. Als je daar wat van uitgeprobeerd heb kom je het dan hier vertellen / posten?
Reken maar!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  maandag 20 juni 2005 @ 00:47:31 #46
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28078680
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zal mijn recept voor chocoladetaart binnenkort eens posten
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 22:46:33 #47
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_28400066
Ik heb vanmiddag deze gemaakt:



En hij is héérlijk geworden!!

Hij staat in de Allerhande die nu bij de Ap ligt.

't recept:

[q]Ingrediënten
200 g almond cookies (rol a 300 g)
50 g roomboter
3 bakjes blauwe bessen (a 150 g)
2 bakjes bramen (a 150 g)
225 g witte basterdsuiker
10 blaadjes witte gelatine
1 citroen
250 g mascarpone
250 g volle yoghurt
250 ml slagroom

Materialen
bakpapier, springvorm (doorsnede 24 cm)

Bereiden
Wand en bodem van springvorm bekleden met bakpapier. Koekjes verkruimelen. Boter smelten en door fijne koekkruimels mengen. Massa over bodem van taartvorm uitdrukken en in koelkast minstens 30 min. laten opstijven.

Intussen in pan 2 bakjes blauwe bessen en 1 bakje bramen met 75 g basterdsuiker en scheutje water verwarmen. Op laag vuur 10 min. zachtjes laten koken. Door zeef wrijven en puree laten afkoelen.

Gelatine 5 min. in koud water weken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In pannetje citroensap verwarmen (niet laten koken). Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen. Iets laten afkoelen.

In kom mascarpone, yoghurt en slagroom met rest van suiker tot gladde massa kloppen. Gelatine en citroenrasp goed erdoor roeren. Fruitpuree bij mascarponemengsel schenken en met spatel enkele slagen omscheppen, voor marmereffect. Mengsel voorzichtig over taartbodem schenken en taart in koelkast minstens 3 uur laten opstijven.

Nabereiden
Rand van springvorm verwijderen. Taart met in heet water gedompeld mes in 8 punten snijden. Garneren met rest van bessen en bramen.

Tip
In plaats van bosvruchten kunt u ook zacht rood fruit van het seizoen gebruiken.

Het eindresultaat:



[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 22:52:27 #48
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28400257
5 bakjes bessen van de AH (als je die daar gekocht hebt), je was zeker een vermogen kwijt, of niet?
Verder ziet hij er lekker uit meis!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 22:54:29 #49
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_28400327
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 22:52 schreef BBQ-kip het volgende:
5 bakjes bessen van de AH (als je die daar gekocht hebt), je was zeker een vermogen kwijt, of niet?
Verder ziet hij er lekker uit meis!
Jep, het was even pijn lijden bij de kassa. Maarja, m'n eigen schuld, had ik maar niet in een hongerige bui de Allerhande moeten doorbladeren

En je hoeft na 1 punt ook geen avondeten meer: 600kcal per éénpersoonsportie . "Romig" is dus een ander woord voor "moddervet" .
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 22:59:02 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28400486
Hahaha, ja, ze weten het mooi te omschrijven

Ik ben gek op bosbessen, pak regelmatig een bakje in de supermarkt... en zet hem dan weer gauw terug als ik de prijs zie...

Weet iemand waar je bosbessen ingevoren kunt krijgen?
Die uit blikjes en potjes zijn niks, bleh, dat is waterige snot, bleh
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')