abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16725984
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 21:09 schreef Mjam het volgende:
Die broodbakmachine die nu bij de Albert Heijn in de aanbieding is, een Inventum, zou dat iets zijn? Iemand ervaring mee?
Inventums zijn ook gewoon goede broodbakmachines. Mijn schoonzusje heeft ook een inventum.
pi_16726344
Zo'n bbm lijkt mij toch ook wel wat hoor... (alleen wordt het 'm deze maand niet (meer) )

Bij Novy en Mediamarkt is een bbm in de aanbieding, beiden zijn van het merk AFK ............
(ze zijn ongeveer 49 Euro trouwens)

Zijn dit goede machines? Wie o wie heeft ervaring met deze machine?????

W ~ H ~ T
pi_16730129
Bij de Makro is vanaf dinsdag de Inventum BM65 in de aanbieding voor ¤ 69,-

Van de Inventum-site:

BM65
broodmachine Style & Art
-maak zelf ovenvers brood van 900 gram
-koele wand
-extra groot kijkvenster
-instelbare korstkleur: licht, middel of donker
-mengen, kneden, rijzen en bakken
-voorzien van een 12-uurs programmeerbare timer
-volledig elektronische bediening
-9 programmastanden
-programmastand om binnen 2 uur een brood te bakken
-signaaltoon voor toevoeging van exta ingrediënten
-breed bakblik voorzien van non-sticklaag
-450 Watt

Richtprijs
¤ 89,99

pi_16730236
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 20:08 schreef Randa_v het volgende:
Ik bewaar het meel in een afsluitbare box. Daar staat het donker, droog en kan het niet vochtig worden. Flamey, probeer dit eens. En heeft de broodbakmachine al een andere plaats gekregen om te bakken kan het ook zijn.

Ik moet zeggen dat het brood bij ons ook niet altijd knapperig is maar ik zet hem ook nooit op de hoogste kleurstand ofzo. Verder heb ik het liever ook niet te knapperig. Daarom heb ik er geen moeite mee. Maar jij zegt dat hij inzakt??

Volgende keer ben ik benieuwd naar de foto's van wat je bedoeld.


Ik zal de machine eens op een andere plek zetten dan, misschien dat het daar aan ligt. Verder heb ik vandaag 2 nieuwe zakken meel gehaald: Boerenbruin en Boerengraantje (Soezie) en dit zijn geen all-in mixen, kijken of dit misschien een ander resultaat geeft. Ook kan ik hier makkelijker spelen met de ingrediënten, bij de all-in mix kun je alleen de verhouding meel/water aanpassen. Morgen bak ik een brood en zal paar fotootjes maken dan!

Ik heb over het venster aluminiumfolie gelegd, dit zou ook moeten helpen. Maakt het iets uit dat ik het niet vast getaped heb?

pi_16734903
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 19:52 schreef Randa_v het volgende:

[..]

De gist zit al in de mix verwerkt de enige toevoeging is water. Heb je hem al een andere plaats gegeven??


Ow, oeps

Dan weet ik het niet :s

pi_16734965
iemand hier ervaring met de panasonic SD-253 ?
pi_16735021
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 09:37 schreef Knorretje het volgende:
iemand hier ervaring met de panasonic SD-253 ?
Ik weet alleen dat die erg goed uit de diverse tests komt. Is dan ook een van de duurdere machines en zeker geen miskoop.
pi_16735133
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 09:43 schreef Flamey het volgende:

[..]

Ik weet alleen dat die erg goed uit de diverse tests komt. Is dan ook een van de duurdere machines en zeker geen miskoop.


heb je een linkje na een van die tests ?? kan alleen die van de consumentenbond inden en das de SD-207 Nou zouden deze veel op elkaar moeten lijken, maar mochten er daadwerkelijk ook al tests zijn waar deze bij betrokken is ben ik natuurlijk zeer benieuw
  zondag 1 februari 2004 @ 13:31:47 #185
37887 Dauthi
Progressive
pi_16772445
Nah geef mij maar een Kenwood Mixer en een Stoomoven
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  zondag 1 februari 2004 @ 17:10:40 #186
19742 Lautie
Trotse pappa van Tobias
pi_16781692
Ik heb van de week met een all-in-mix van atlanta een bruin brood gebakken, tot en met het rijzen ging het goed, en ik dacht dat het eindelijk lukte ( na 8 broodjes baksteen vond ik dat wel tijd worden) maar ik had te vroeg gejuicht, het was een heel stuk ingezakt.

Brood nr 9 is gemaakt met koopmans all-in-mix en was helemaal goed gelukt!!!!! (geen foto van, was te snel op) en gisteravond weer een brood met koopmans gemaakt die ook helemaal goed gelukt is
( ik heb t eerst nog maar een keer geprobeerd voor ik t hier vertelde of het geen toevalstreffer was).

Met het losse meel, water en gist ben ik flink aan het stoeien geweest qua hoeveelheden en ook wat de plaats betreft van de machine, maar dat heeft nog niet mogen baten helaas. Misschien dat het nu wel gaat lukken met het losse meel omdat het met de all-in-mix nu ook lukt. Misschien moest mijn machine warm draaien ofzo.

iig heel erg bedankt voor alle tips (ook van moeders-de-broodbak-expert, ik heb niet eerder kunnen reageren) en ik ga gewoon nog wat verder experimenteren. Ik hoop dat t lukt en anders kom ik t hier gewoon weer vragen (of melden met mooi gebakken brood)

groeten Saffier (ik typ ff onder mijn man's account)

pi_16782282
Ik had dus enorm veel moeite om mijn brood een beetje fatsoenlijk uit de bakvorm te krijgen. Nu heb ik de kneedhaken er voortijdig uitgehaald, dus ik ben erg benieuwd hoe het nu zal gaan. Je kunt namelijk gewoon de machine uitschakelen na het 'toevoeg-piepje', vervolgens haal je de haken eruit en zet je de machine weer aan. Hij pakt gewoon het programma op waar het gebleven was

Ik hoop maar dat het nu wél wil lukken. Gisteren kon ik door mijn gestuntel met die vastzittende kneedhaken een half brood wegmieteren

pi_16783060
Ik zie veel mensen hier posten over Soezie broodmix en dat het best aan de prijs is. Bij de Makro verkopen ze Soubry broodmix in zakken van 5 kg en die kosten nog geen 5 euro.
En is errug goed te eten kan ik uit ervaring vertellen!
  zondag 1 februari 2004 @ 18:42:39 #189
51985 Robert_Jensen
Tiger anti-jihadpanzer
pi_16785285
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wat bedoel je met een spiraalkneder, zoiets als een Hobart, panasonic of een Kitchenaid?


Nee, Hobarts en KitchenAids zijn planeetmengers:

De kuip staat stil en de mengbeweging staat gelijk aan die van een planeet om de zon.


Een spiraalkneder heeft een kuip die tegengesteld draait aan de mengarm, en die arm maakt een omgekeerde kurketrekkerbeweging. Dat is veel beter voor brooddeeg.

Onder bepaalde moslims heeft de droom van een triomf van de islam zorgelijke vormen aangenomen. De droom is verworden tot een hysterisch verlangen naar bloedige strijd, een Armageddon, waarin Amerika en Europa het onderspit moeten gaan delven.
  zondag 1 februari 2004 @ 18:47:22 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16785478
quote:
Op zondag 1 februari 2004 18:42 schreef Robert_Jensen het volgende:

[..]

Nee, Hobarts en KitchenAids zijn planeetmengers:

[afbeelding]

De kuip staat stil en de mengbeweging staat gelijk aan die van een planeet om de zon.


Een spiraalkneder heeft een kuip die tegengesteld draait aan de mengarm, en die arm maakt een omgekeerde kurketrekkerbeweging. Dat is veel beter voor brooddeeg.

[afbeelding]


Ah, zeg maar, niet echt passend in een keukenkastje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 februari 2004 @ 18:50:05 #191
51985 Robert_Jensen
Tiger anti-jihadpanzer
pi_16785614
quote:
Op zondag 1 februari 2004 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, zeg maar, niet echt passend in een keukenkastje.


Je hebt ze ook in kleiner formaat, net zoals een KitchenAid. Alleen die kneedt dan met een Frans-spiraalknederprincipe (vorkkneders) maar wel als een spiraalkneder. Het is merkbaar beter deeg, het is luchtiger, rijst beter en is smaakvoller door een betere menging.
Onder bepaalde moslims heeft de droom van een triomf van de islam zorgelijke vormen aangenomen. De droom is verworden tot een hysterisch verlangen naar bloedige strijd, een Armageddon, waarin Amerika en Europa het onderspit moeten gaan delven.
  zondag 1 februari 2004 @ 18:52:39 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16785757
quote:
Op zondag 1 februari 2004 18:50 schreef Robert_Jensen het volgende:

[..]

Je hebt ze ook in kleiner formaat, net zoals een KitchenAid. Alleen die kneedt dan met een Frans-spiraalknederprincipe (vorkkneders) maar wel als een spiraalkneder. Het is merkbaar beter deeg, het is luchtiger, rijst beter en is smaakvoller door een betere menging.


Ah
Maar goed, ik heb dus een Kitchenaid.
(pag 2 van dit topic)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16788681
Hier spreekt BroodbakmachineBezitter Zoveel.
Zijn er hier ook mensen die met Soezie bakmixxen bakken? Heb net vant weekend bij de boerderijwinkel wat ingeslagen.
Heb trouwens twee lekkere recepten:

Mediteraans brood:
meergranen meel / mix (bv Koopmans)
gedroogde basilicum, tijm e.a. "italiaanse" kruiden
pijboompitten
zongedroogde tomatenknoflookpoeder.

Alles naar inzicht in machine mikken, tomaatjes wel klein snijden.


Zoet appel-notenbrood

Wit brood mix
gedroogde appeltjes
studentenhaver
riet of basterd suiker
ongeveer 5 zakjes vanillesuiker
sinaasappel of appelsap ipv water
citroensap.

Alles naar inzicht in machine doen, studentenhaver wel fijnhakken.

Wat me wel opvalt, volgens mijn handleiding moet je extra ingredienten, zoals kruiden en noten pas na een tijdje (na de 1e piep) toevoegen. Maar dan is het deeg als zo'n egale, kleverige bol, daar meng je echt niets meer doorheen, tenzij je het met je handen doet. Ik gooi alles dus maar meteen in de machine, aan het begin...

Hip Huismusje in De Grote Stad
  zondag 1 februari 2004 @ 20:47:34 #194
33169 Magneet
Magnetic Enhanced
pi_16790593
nondetering dat chocolade brood van randa_v smaakt echt goed, alleen heeft ze zelf beetje last van der buik en kan ze niet meegenieten
pi_16797309
quote:
Op zondag 1 februari 2004 20:05 schreef vrouw-hooivork het volgende:
Hier spreekt BroodbakmachineBezitter Zoveel.
Zijn er hier ook mensen die met Soezie bakmixxen bakken? Heb net vant weekend bij de boerderijwinkel wat ingeslagen.
Heb trouwens twee lekkere recepten:

Mediteraans brood:
meergranen meel / mix (bv Koopmans)
gedroogde basilicum, tijm e.a. "italiaanse" kruiden
pijboompitten
zongedroogde tomatenknoflookpoeder.

Alles naar inzicht in machine mikken, tomaatjes wel klein snijden.


Zoet appel-notenbrood

Wit brood mix
gedroogde appeltjes
studentenhaver
riet of basterd suiker
ongeveer 5 zakjes vanillesuiker
sinaasappel of appelsap ipv water
citroensap.

Alles naar inzicht in machine doen, studentenhaver wel fijnhakken.

Wat me wel opvalt, volgens mijn handleiding moet je extra ingredienten, zoals kruiden en noten pas na een tijdje (na de 1e piep) toevoegen. Maar dan is het deeg als zo'n egale, kleverige bol, daar meng je echt niets meer doorheen, tenzij je het met je handen doet. Ik gooi alles dus maar meteen in de machine, aan het begin...


Wist wel dat je blij bent met je machinetje
Why Fart And Waste It When You Can Burp And Taste It?
  maandag 2 februari 2004 @ 12:41:27 #196
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_16812015
quote:
Op zondag 1 februari 2004 20:05 schreef vrouw-hooivork het volgende:Wat me wel opvalt, volgens mijn handleiding moet je extra ingredienten, zoals kruiden en noten pas na een tijdje (na de 1e piep) toevoegen. Maar dan is het deeg als zo'n egale, kleverige bol, daar meng je echt niets meer doorheen, tenzij je het met je handen doet. Ik gooi alles dus maar meteen in de machine, aan het begin...
Dat vroeg ik me nou ook al af. Maar wordt 't deeg dan niet meer gekneedt ofzo?
WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
pi_16812164
quote:
Op maandag 2 februari 2004 12:41 schreef Powder het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me nou ook al af. Maar wordt 't deeg dan niet meer gekneedt ofzo?


Het deeg wordt daarna ook nog wat doorgekneed hoor. Let er maar eens op. Het nadeel van noten er in het begin bijvoegen is dat ze zo wat kapot gaan.
  maandag 2 februari 2004 @ 12:53:52 #198
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_16812307
quote:
Op maandag 2 februari 2004 12:48 schreef Randa_v het volgende:

[..]

Het deeg wordt daarna ook nog wat doorgekneed hoor. Let er maar eens op. Het nadeel van noten er in het begin bijvoegen is dat ze zo wat kapot gaan.


Ik heb mijn broodbakmachine nog niet heel vaak gebruikt, en ben tot nu toe eigenlijk nog bij het recht-toe-recht-aan brood gebleven.

Binnenkort toch maar eens wat anders uitproberen.

WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
pi_16812313
quote:
Op zondag 1 februari 2004 20:05 schreef vrouw-hooivork het volgende:

Wat me wel opvalt, volgens mijn handleiding moet je extra ingredienten, zoals kruiden en noten pas na een tijdje (na de 1e piep) toevoegen. Maar dan is het deeg als zo'n egale, kleverige bol, daar meng je echt niets meer doorheen, tenzij je het met je handen doet. Ik gooi alles dus maar meteen in de machine, aan het begin...


Heb je dan geprobeerd om alles een keer bij de piep toe te voegen???

Bij mij is resultaat goed. Ik doe het dan wel niet in een keer erbij. Steeds een beetje. Want je kunt een vrij lange periode toevoegen. Tijdens die periode kneedt de machine nog gewoon door. Zo heb ik noten ed. goed verdeeld in mijn brood. Ook bij het chocoladebrood dat ik gisteren heb gemaakt zit de chocolade goed verdeeld in het brood.

Heb een beetje meer vertrouwen in zo een machine.

  maandag 2 februari 2004 @ 22:48:59 #200
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_16832696
quote:
Op zondag 1 februari 2004 18:42 schreef Robert_Jensen het volgende:

[..]

Nee, Hobarts en KitchenAids zijn planeetmengers:

[afbeelding]

De kuip staat stil en de mengbeweging staat gelijk aan die van een planeet om de zon.


Een spiraalkneder heeft een kuip die tegengesteld draait aan de mengarm, en die arm maakt een omgekeerde kurketrekkerbeweging. Dat is veel beter voor brooddeeg.

[afbeelding]


Ook bakker toevallig???

En dan nog iets voor de rest.. koop gewoon je brood bij de bakker. Deze machines zijn de ondergang voor veel bakkerijen. De bakkers moeten al opvechten tegen supermarkten en bakker barts enzo.. Dit zou de doodsteek kunnen betekenen voor kleine bakkerijen, en dat betekend voor jullie dat je niet meer even naar de bakker kunt gaan om een lekker vers, op ambachtelijke manier bereid product te halen. Sorry dat ik zo negatief lijk, maar hier in m'n omgeving zie ik verschillende bakkerijen failiet gaan en dat vind ik jammer..

En dan nog iets. Ik vind het kwaliteit van het brood uit de machine zeer slecht. Soms niet gaar en de structuur is gewoon veel te open. De korst is meestal veel te dik en hard en de smaak is gewoon niet wat je van een brood verwacht...

Greetz een bakker

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')