quote:
Na een tijdelijke recensie-pauze is er weer eentje:
De recensie van Restaurant MaS, Schalkwijkerstraat 28 in Utrecht.EntourageIn dit prachtige, buiten het centrum gelegen stukje Utrecht is MaS een beetje trendy ingericht: houten tafels bekleedt met metaal, strakke moderne houten stoelen, die na verloop van tijd wat hard zitten, verlichting die groen-modern is getint en hanglampen die retro-jaren60 aandoen.
Tafeltjes die net even teveel op elkaar staan.
Beneden een bar waar het bedienend personeel (2 vrouwen, 1 man) achter vandaan komen.. Een trap naar boven, waar op die verdieping nog een aantal tafeltjes staan en waar zich ook de open keuken bevindt waarin 1 kok, 1 hulpkok en een afwashulp zich in de hitte moeten manoeuvreren , pal tegenover de overigens ultraschone toiletten, beetje vreemde combinatie.
![]()
Een echte menukaart is er niet: je krijgt een houten doosje met daarin geplastificeerde kaartjes met 8 voorgerechten en 8 hoofdgerechten.
( De kaartjes met de nagerechten zouden later ook in een ander gekleurd doosje verschijnen.)
Een soort kwartetten met de gerechten dus om uiteindelijk wat kaartjes met jouw keuzes over te houden.
Een wijnkaart ontbreekt helemaal. Als je een wijn wilt kiezen, word je verwezen naar een wijnrek waaruit je dus je keuze schijnt te moeten doen.
VoorgerechtenNa allereerst een amuse die bestond uit een op een Japanse soeplepel gedrapeerde komkommerreepjes met een stukje tonijnfilet met daarop een gembergel, kregen we uiteindelijk nadat er ook brood met boter, olijfolie en basalmico-azijnmengsel op tafel werd gezet, na bijna 1 uur ons voorgerecht:
Bluezz had gekozen voor een gerecht dat buiten de kaart(jes) nog mondeling werd aanbevolen:
Hollandse nieuwe haringtartaar vergezeld door een (namaak) kaviaar/citroen mousse en een gebakken cocquille St. Jacques.
De mousse en de cocquille waren prima, alleen de harde rauwe smaak van de haring was niet echt een goede combinatie bij dit gerecht.
Golfer koos uit de voorgerechtkaarten voor de zeeduivel, vergezeld met Hollandse garnalen en begeleid door een krabbouillon.
Een uitstekende zeeduivelfilet, heerlijke Hollandse garnalen en de warme krabbouillon werd ter plekke uit een theepot over het gerecht geschonken.
Een oog- en mondstrelend voorgerecht, dat met name door de echte krabbouillon de smaakpapillen streelde.
cijfer voorgerechten: 8,5 HoofdgerechtBluezz koos voor de Noordzee tongfilet.
Het waren 2 grote stukken tongfilet, voorzien van dunne plakjes ECHTE truffel op een bedje van aardappelpuree en vergezeld door asperges, een gekookt bosuitje en lekkere zeekraal in een (iets te weinig) romig sausje.
Perfect gebakken tongfilet, heerlijke truffel en prima groentes. De aardappelpuree was nogal machtig, dat was jammer, maar desondanks een voortreffelijk stukje kookwerk van de kok.
Golfer koos voor de zeewolf, een mooi dik stuk perfect gestoomde zeewolf die lag in een heerlijk sausje van citroen met (namaak) kaviaar met peultjes, asperges, haricot verts en krielaardappeltjes, ook allemaal heerlijk van smaak en een streling voor het oog.
cijfer hoofdgerechten 9 Na ongeveer drie kwartier gewacht te hebben kregen we dan eindelijk de nagerechten…
Nagerechten Bluezz liet zich verleiden tot een gin-tonic schaafijs wat in een longdrink glas zat, en er omheen vers fruit, aardbei, framboos en chutney in een heerlijke frisse vruchtensaus.
Golfer koos voor de bijzondere smaaksensatie van salmiakparfait, met gekonfijte aardbeien, verse frambozen in een heerlijk vruchtensausje.
cijfer nagerechten 8 De wijnBij binnenkomst koos golfer voor een glas witte Gascogne, Bluezz koos een glas witte droge Chardonnay, waarvan we later een hele fles (Domaine du Sarret) bij het eten van bestelden.
conclusieMaS heeft een prima kok en de presentatie van het geheel is ook mooi, maar qua aantal tafeltjes neemt de bediening te veel hooi op hun vork. Lange wachttijden tussen de gerechten door (uiteindelijk hebben wij 3,5 uur over 3 gerechten gedaan). Nadeel is ook dat de bediening geen “eigen” tafels heeft, wat soms tot gevolg heeft dat er drie keer door verschillende personen tussendoor gevraagd wordt “of het gesmaakt heeft”.
Nog een minpuntje is het ontbreken van een overzichtelijke wijnkaart en een schoonheidsfoutje was dat wij de door ons bestelde fles wijn al geopend geserveerd kregen i.p.v. hem aan de tafel te ontkurken.
Uiteindelijk waren wij, zonder de gebruikelijke koffie en likeur, voor dit alles € 105,00 kwijt.
overall-oordeelKwaliteit van het eten: 8,5
Entourage: 7,5
Bediening: 7,5
Prijs/kwaliteit: 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer