abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17534110
Is het al 19.00? *trek krijgt, en notitieboekje vast klaarlegt*
  zondag 7 maart 2004 @ 15:31:28 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17555063
Hier is ie dan weer: een nieuwe recensie van golfer (en Bluezz) voor Restaurant De Drie Katten: www.dedriekatten.nl

Naar aanleiding van de hoge notering op www.dinnersite.nl van dit restaurant waren we nieuwsgierig geworden en had ik afgelopen donderdag gereserveerd.
Het restaurant wordt gerund door Jessica (gastvrouw) en haar vriend/man Youssef (kok), vanavond bijgestaan door hulpkok Steef, en manusje van alles Chris.
Bij het reserveren viel mij al op hoe vriendelijk ik door Jessica te woord werd gestaan.

De entourage

Het is een soort “huiskamerrestaurant”, hetgeen inhoud dat er een beperkt aantal gasten in kan. De tafels worden door Jessica regelmatig opnieuw gerangschikt, maar vanavond had ze acht tafeltjes klaar staan voor een ieder die gereserveerd had (reserveren blijft wenselijk) voor 22 personen. Gelegen buiten het culinaire centrum van Haarlem, dus echt een adres dat het vooral van recommandatie moet hebben, geen inloop restaurant.

Inrichting: eenvoudige houten tafels, voorzien van lappen mooi tafellinnen met mooie glazen en linnen servetten. Stoelen zitten prima, zowel qua rugsteun, als kussentjes voor onder de kont. Strak, modern, leuke vazen met echte bloemen en op elk tafeltje ook een verse bloem in een mooi strak glaasje. Naast de, al klaarstaande wijnglazen, leuke Marokkaanse theeglazen die dienst deden als waterglas.

Aan de muur echte schilderijen, die regelmatig wisselen, want de vader van Jessica heeft een kunstzaak en zorgt voor nieuwe aanvoer.
Muziek: zacht gedempt, variërend van Stevie Wonder tot Zuid-Amerikaanse klanken. Niet te opdringerig.
Tafels staan ook net ver genoeg uit elkaar om niet al te storend al de gesprekken van de mede-eters aan te hoeven horen.

Bij aankomst word je uiterst persoonlijk, met een handje van Jessica, waarbij ze zich even aan je voorstelt, begroet.

cijfer entourage: 8+

Menukaart

Wisselt elke 2 maanden. Beperkte keuze: ca. 8 voorgerechten, 10 hoofdgerechten en 5 nagerechten.
Hoeft geen bezwaar te zijn, want het is echt een a la carte restaurant waarbij rekening wordt gehouden met een ieders wensen en voorkeuren.
Daarnaast is er een wisselend 3 gangen menu voor 25 euro.

Voorgerechten

Allereerst kwam er lekker, warm brood op tafel vergezeld van lekker botercreme en grove tappenade.

Bluezz nam als voorafje buffelmozzarella met tomaten en salade. Een heel bord vol, met een naar haar zeggen, heerlijke dressing. De mozzarella was in haar ogen iets te koud, maar smaakte er niet minder om.

Ik had als voorafje witvisrolletjes. Heerlijke koolvisrolletjes om een gamba heen en vergezeld door een heerlijke saffraansaus en warme groentes.

Cijfer voorgerechten: 8.5

De hoofdgerechten

Bluezz had gekozen voor de St. Jakobsschelpen met in het midden in een ragoutbakje wilde paddelstoelen, overgoten met een heel lekkere saus en kruiden.
Dit smaakte heerlijk.

Ik had gekozen voor de slibtongetjes, prima gebakken en makkelijk te fileren.
Vergezeld door een kruidensaus, had iets meer saus mogen zijn.

Het leuke van dit restaurant is dat je zelf mag kiezen of je friet of salade of allebei erbij wilt hebben, dus geen standaard bijgerechten.
Wij kozen voor de salade.
Hier zaten paddestoelen, gedroogde tomaten en kappertjes in en was met een lekkere dressing aangemaakt.

Cijfer hoofdgerechten: 9

De nagerechten

Bluezz koos voor het verrassings-nagerecht, wat niet op de kaart stond, wat bestond uit kletskoppenlaagjes met chocoladecreme ertussen en een roomcreme bovenop, een amandelkoekje gevuld met heerlijk ijs met een vleugje toffee(?) smaak.
Mooi opgemaakt op een prachtig groot bord.

Ik had gekozen voor de creme brulee, die lekker fris onder de prima gecaramelliseerde bovenlaag was.

Cijfer nagerechten: 9

De dranken

Bij binnenkomst namen we elk een glas droge witte huiswijn, dit was een lekkere frisse franse Cotes de Gascoine.
Bij de hoofgerechten kozen we voor een fles Springbok, een Zuid-Afrikaanse chardonnay.
Droog, fruitig en met een lichte notensmaak.

Achteraf zoals gebruikelijk kozen we voor een kopje cappuccino en een dubbele espresso, met een glaasje sambuca ernaast.
Omdat Jessica ons zulke “gezellige” gasten vond (ze kwam 2 keer aan ons tafeltje hangend een sigaretje roken en met ons kletsen) kregen we de koffie van het huis.

Overall beoordeling

Voor al dit lekkers waren wij uiteindelijk ¤ 95.70 kwijt, hetgeen door ons met een ruime fooi werd aangevuld.

Eten bij restaurant “de drie katten” is een klein feestje, je zit ontspannen in een gemoedelijke en persoonlijke sfeer.
Youssef verstaat de kunst van het koken en Jessica kan goed gebruik maken van haar achtergrond als sociaal cultureel werkster in het contact met haar gasten.
Zeker voor herhaling vatbaar, als de kaart weer gewisseld is.

Overall cijfer, de hoge waardering op dinnersite zeker waard, ook wij komen tot een 9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17558178
We hebben onze beoordeling niet alleen op dinnersite gezet, maar ook Youssef en Jessica op hun verzoek dit topic toegemaild
pi_17558208
Een tip: Kasteel van Rhoon. In Rhoon .
pi_17558287
Een 7tje op dinnersite, en maar 1 beoordeling is voor ons te weinig om dat hele eind naar Rhoon te rijden
We hebben nog erg veel in onze eigen omgeving te uit te proberen, dus houden we het voorlopig bij omg. Utrecht en Bloemendaal

Wie weet komt Rhoon aan de beurt als we hier uitgegeten zijn.
Maar bedankt voor het meedenken.

Tips zijn altijd welkom
  Trouwste user 2022 zondag 7 maart 2004 @ 18:18:28 #66
7889 tong80
Spleenheup
pi_17558325
Mag ik een compliment geven aan golfer hoe hij het beschrijft ?

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 7 maart 2004 @ 20:01:05 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17560455
quote:
Op zondag 7 maart 2004 18:18 schreef tong80 het volgende:
Mag ik een compliment geven aan golfer hoe hij het beschrijft ?



Dat mag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 maart 2004 @ 20:25:38 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17560982
Als jullie eens in Düsseldorf terechtkomen, dan kan ik A Tavola aanraden, een Italiaan waar men alles vers en zelf klaarmaakt (dus ook de pastas en het ijs)
Zit in de binnenstad in de Wallstrasse.
Mijn favoriet en heb daar jarenlang minstens 1 keer in de week gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 maart 2004 @ 22:18:30 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17563756
quote:
Op zondag 7 maart 2004 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Als jullie eens in Düsseldorf terechtkomen, dan kan ik A Tavola aanraden, een Italiaan waar men alles vers en zelf klaarmaakt (dus ook de pastas en het ijs)
Zit in de binnenstad in de Wallstrasse.
Mijn favoriet en heb daar jarenlang minstens 1 keer in de week gegeten.
Erg kleine kans dat we daar ooit terecht komen.
Voorlopig hebben we nog zat leuke adresjes in Nederland op het oog.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17917223
Voor a.s.zaterdag staat 'Het Winterhuis', in Utrecht op het programma... we kunnen alleen niet reserveren daar..vreemd, maar ze garanderen ons wel een plekje, vooral als we met zijn 2-en zijn, ze hebben namelijk bijna alleen maar 2 pers. tafeltjes..

In het slechtste geval moeten we 10 min. aan de bar zitten werd me net verteld

Linkjes :
http://www.hetwinterhuis.nl/
http://www.dinnersite.nl/(...)php?RN=432965&lng=nl
pi_17921798
Leuk topic . Krijg alweer honger .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 21:29:08 #72
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_17923369
bleeuz kom eens lang's bij de johannahoeve zeer gezellig en ik sta er binnen kort in de keuken ken je meteen achter de schermen kijken
  woensdag 24 maart 2004 @ 16:47:53 #73
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_17940651
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 21:29 schreef karper het volgende:
bleeuz kom eens lang's bij de johannahoeve zeer gezellig en ik sta er binnen kort in de keuken ken je meteen achter de schermen kijken
Ik kom toch wel met enige regelmaat bij Johanna's Hoeve (Tussen Castricum en Castricum aan Zee) maar ik kan toch niet echt warmlopen voor deze gelegenheid. Prima om koffie tedrinken of een snelle pannenkoek op het terras, maar de twee keer dat ik er echt gedineerd heb, was ik niet bepaald te spreken over het geserveerde, an al helemaal niet over de bediening....
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  woensdag 24 maart 2004 @ 22:21:15 #74
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_17948003
http://www.johannahoeve.nu/

is niet het zelfde.
denk dat je het wel wat vindt.
wel spoedig reserveren en dan even melden waneer je komt , sta ik paraat in de keuken, ken je mischien wat plaatjes maken voor de benieuwede fokker
  donderdag 25 maart 2004 @ 00:54:07 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17950682
Plannen voor a.s. zaterdag zijn gewijzigd, we gaan Restaurant Jean d' Hubert in Utrecht beoordelen.

Dinnersite beoordeling:
http://www.dinnersite.nl/(...)r.php?RN=9234&lng=nl

Hun eigen site:
http://www.jeandhubert.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17962432
Oh bah, Jean d' Hubert - da's zo'n zakentent, niet doen. Probeer eens Luce - dat is echt de nieuwe ontdekking van Utrecht van het laaste jaar.
  donderdag 25 maart 2004 @ 16:45:41 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17962634
Wat is er verkeerd aan een zakentent?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17962665
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er verkeerd aan een zakentent?
De sfeer, de sfeer en de sfeer. En het eten.
  donderdag 25 maart 2004 @ 17:00:38 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17963076
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 16:39 schreef SCH het volgende:
Oh bah, Jean d' Hubert - da's zo'n zakentent, niet doen. Probeer eens Luce - dat is echt de nieuwe ontdekking van Utrecht van het laaste jaar.
Toch gaan we deze "zakentent" eerst maar eens uitproberen.
Luce staat voor een andere keer op de recensie-rol.
Overigens geeft de recensie op Dinnersite van Luce mij vooraf al heel erg grote twijfels over met name de bediening.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 25 maart 2004 @ 17:08:09 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17963272
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 16:46 schreef SCH het volgende:

[..]

De sfeer, de sfeer en de sfeer. En het eten.
Das geen antwoord, vind ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 maart 2004 @ 17:53:43 #81
17114 Pistol_Pete
Hard to be a saint in the city
pi_17964289
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 00:54 schreef golfer het volgende:
Plannen voor a.s. zaterdag zijn gewijzigd, we gaan Restaurant Jean d' Hubert in Utrecht beoordelen.

Dinnersite beoordeling:
http://www.dinnersite.nl/(...)r.php?RN=9234&lng=nl

Hun eigen site:
http://www.jeandhubert.nl/
slechte bediening!
[b]Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive[/b]
pi_17964628
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 17:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Toch gaan we deze "zakentent" eerst maar eens uitproberen.
Luce staat voor een andere keer op de recensie-rol.
Overigens geeft de recensie op Dinnersite van Luce mij vooraf al heel erg grote twijfels over met name de bediening.
Ach, die dinnersite, die doet ook maar wat.
Mijn ervaring met de bediening daar was juist een van de beste van de afgelopen jaren.

pi_17964651
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das geen antwoord, vind ik
Waarom niet? Een zaak die vooral is ingesteld op zakenmensen heeft voor mij vaak iets kils, iets afgemetens en niet het bourgondische en uitgebreide dat bij lekker eten en genieten hoort.
pi_17968004
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 18:11 schreef SCH het volgende:


Waarom niet? Een zaak die vooral is ingesteld op zakenmensen heeft voor mij vaak iets kils, iets afgemetens en niet het bourgondische en uitgebreide dat bij lekker eten en genieten hoort.
We hebben ons zo vaak iets voorgesteld, afgaande op voorgaande recenties, zij het mondeling of ergens in een blad/site of wat dan ook.
Het is ook vooral je eigen beleving, hoe je die avond in je vel steekt, je gezelschap, de tijd die je ervoor uittrekt.
Maar dat geldt ook voor personeel, overige gasten, omgeving.. is er genoeg personeel, is de kok ziek, zit je aan een verkeerd tafeltje, etc... etc...

U hoort van ons....
  donderdag 25 maart 2004 @ 20:54:39 #85
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_17968279
Queen is waalwijk is ook een aanrader!
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  donderdag 25 maart 2004 @ 21:49:57 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17969903
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 20:54 schreef --Christiaan-- het volgende:
Queen is waalwijk is ook een aanrader!
Als we alle suggesties voor te recenseren restaurants ook daadwerkelijk zouden bezoeken, dan kunnen we wel elke dag uit eten gaan, maar dat laat ons budget toch niet helemaal toe, tenzij degene die de suggestie doet bereidt is om ons te sponsoren en de kosten van het etentje voor zijn of haar rekening te nemen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17972337
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 21:49 schreef golfer het volgende:
Als we alle suggesties voor te recenseren restaurants ook daadwerkelijk zouden bezoeken
Moet je ook niet doen suffie, alleen mijn suggesties volgen
Ben niet voor niks van dezen omvang
pi_17972914
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Knakker op 25-03-2004 23:42:42 (2x geplaatst) ]
pi_17972940
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 17:22 schreef Bluezz het volgende:
Voor a.s.zaterdag staat 'Het Winterhuis', in Utrecht op het programma... we kunnen alleen niet reserveren daar..vreemd, maar ze garanderen ons wel een plekje, vooral als we met zijn 2-en zijn, ze hebben namelijk bijna alleen maar 2 pers. tafeltjes..

In het slechtste geval moeten we 10 min. aan de bar zitten werd me net verteld

Linkjes :
http://www.hetwinterhuis.nl/
http://www.dinnersite.nl/(...)l
Heb er 1x gegeten. Vond het lekker, maar niet bijzonder. Ook vind ik het aan de prijs voor een eethuisje (restaurant wil ik het niet noemen), maar dat komt ws. omdat ik de prijzen van de Groningse eethuisjes gewend ben

Verder ben ik nog altijd een enorm fan van Sir Sébastien in Heerenveen. Da's duur eten (60 euro ben je zo kwijt), maar zó goddelijk lekker en een erg goede sfeer.
pi_17976879
klopt, ik vond 't Winterhuis ook vrij prijzig. het eten was wel lekker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')