Hier is ie dan weer: een nieuwe recensie van golfer (en Bluezz) voor Restaurant De Drie Katten: www.dedriekatten.nl Naar aanleiding van de hoge notering op
www.dinnersite.nl van
dit restaurant waren we nieuwsgierig geworden en had ik afgelopen donderdag gereserveerd.
Het restaurant wordt gerund door Jessica (gastvrouw) en haar vriend/man Youssef (kok), vanavond bijgestaan door hulpkok Steef, en manusje van alles Chris.
Bij het reserveren viel mij al op hoe vriendelijk ik door Jessica te woord werd gestaan.
De entourageHet is een soort “huiskamerrestaurant”, hetgeen inhoud dat er een beperkt aantal gasten in kan. De tafels worden door Jessica regelmatig opnieuw gerangschikt, maar vanavond had ze acht tafeltjes klaar staan voor een ieder die gereserveerd had (reserveren blijft wenselijk) voor 22 personen. Gelegen buiten het culinaire centrum van Haarlem, dus echt een adres dat het vooral van recommandatie moet hebben, geen inloop restaurant.
Inrichting: eenvoudige houten tafels, voorzien van lappen mooi tafellinnen met mooie glazen en linnen servetten. Stoelen zitten prima, zowel qua rugsteun, als kussentjes voor onder de kont. Strak, modern, leuke vazen met echte bloemen en op elk tafeltje ook een verse bloem in een mooi strak glaasje. Naast de, al klaarstaande wijnglazen, leuke Marokkaanse theeglazen die dienst deden als waterglas.
Aan de muur echte schilderijen, die regelmatig wisselen, want de vader van Jessica heeft een kunstzaak en zorgt voor nieuwe aanvoer.
Muziek: zacht gedempt, variërend van Stevie Wonder tot Zuid-Amerikaanse klanken. Niet te opdringerig.
Tafels staan ook net ver genoeg uit elkaar om niet al te storend al de gesprekken van de mede-eters aan te hoeven horen.
Bij aankomst word je uiterst persoonlijk, met een handje van Jessica, waarbij ze zich even aan je voorstelt, begroet.
cijfer entourage: 8+ MenukaartWisselt elke 2 maanden. Beperkte keuze: ca. 8 voorgerechten, 10 hoofdgerechten en 5 nagerechten.
Hoeft geen bezwaar te zijn, want het is echt een a la carte restaurant waarbij rekening wordt gehouden met een ieders wensen en voorkeuren.
Daarnaast is er een wisselend 3 gangen menu voor 25 euro.
VoorgerechtenAllereerst kwam er lekker, warm brood op tafel vergezeld van lekker botercreme en grove tappenade.
Bluezz nam als voorafje buffelmozzarella met tomaten en salade. Een heel bord vol, met een naar haar zeggen, heerlijke dressing. De mozzarella was in haar ogen iets te koud, maar smaakte er niet minder om.
Ik had als voorafje witvisrolletjes. Heerlijke koolvisrolletjes om een gamba heen en vergezeld door een heerlijke saffraansaus en warme groentes.
Cijfer voorgerechten: 8.5 De hoofdgerechten Bluezz had gekozen voor de St. Jakobsschelpen met in het midden in een ragoutbakje wilde paddelstoelen, overgoten met een heel lekkere saus en kruiden.
Dit smaakte heerlijk.
Ik had gekozen voor de slibtongetjes, prima gebakken en makkelijk te fileren.
Vergezeld door een kruidensaus, had iets meer saus mogen zijn.
Het leuke van dit restaurant is dat je zelf mag kiezen of je friet of salade of allebei erbij wilt hebben, dus geen standaard bijgerechten.
Wij kozen voor de salade.
Hier zaten paddestoelen, gedroogde tomaten en kappertjes in en was met een lekkere dressing aangemaakt.
Cijfer hoofdgerechten: 9 De nagerechten Bluezz koos voor het verrassings-nagerecht, wat niet op de kaart stond, wat bestond uit kletskoppenlaagjes met chocoladecreme ertussen en een roomcreme bovenop, een amandelkoekje gevuld met heerlijk ijs met een vleugje toffee(?) smaak.
Mooi opgemaakt op een prachtig groot bord.
Ik had gekozen voor de creme brulee, die lekker fris onder de prima gecaramelliseerde bovenlaag was.
Cijfer nagerechten: 9 De drankenBij binnenkomst namen we elk een glas droge witte huiswijn, dit was een lekkere frisse franse Cotes de Gascoine.
Bij de hoofgerechten kozen we voor een fles Springbok, een Zuid-Afrikaanse chardonnay.
Droog, fruitig en met een lichte notensmaak.
Achteraf zoals gebruikelijk kozen we voor een kopje cappuccino en een dubbele espresso, met een glaasje sambuca ernaast.
Omdat Jessica ons zulke “gezellige” gasten vond (ze kwam 2 keer aan ons tafeltje hangend een sigaretje roken en met ons kletsen) kregen we de koffie van het huis.
Overall beoordeling Voor al dit lekkers waren wij uiteindelijk ¤ 95.70 kwijt, hetgeen door ons met een ruime fooi werd aangevuld.
Eten bij restaurant “de drie katten” is een klein feestje, je zit ontspannen in een gemoedelijke en persoonlijke sfeer.
Youssef verstaat de kunst van het koken en Jessica kan goed gebruik maken van haar achtergrond als sociaal cultureel werkster in het contact met haar gasten.
![]()
Zeker voor herhaling vatbaar, als de kaart weer gewisseld is.
Overall cijfer, de hoge waardering op dinnersite zeker waard, ook wij komen tot een 9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer