abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 26 januari 2004 @ 18:42:00 #51
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16604259
quote:
Op maandag 26 januari 2004 18:23 schreef Vivi het volgende:

[..]

Ik wel. En dom ook.


tuurlijk is het niet dom om te weten waar je niet van houdt. op een gegeven moment in je leven, na heel wat proberen, weet je het zeker...ik bid niet voor gekookte wortels, prei en koffie. heeft niks met intelligentie of wat dan ook te maken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16604762
Maar weer even on-topic, bij deze een paar van mijn lievelingshapjes:

- Dadels ontpitten en vullen met roomkaas en een halve walnoot er op.
- Plakje salami bestrijken met roomkaas en dunne reepjes paprika (verschillende kleuren) opleggen en oprollen
- Rolletjes maken van rosbief gevuld met een mengsel van roomkaas en prei
- Rolletjes maken van bacon gevuld met roomkaas/ui
- Gebakken kippelevertjes met een spekje er om heen
- Kerstomaatje vullen met krabsalade
- Quiche (bladerdeeg, ham, spek, uien, ei, kaas en bieslook)
- witbrood met afalfa en zalm
- witbrood met afalfa en paling
- toast met makreel en daarop een mengsel van mierikswortel en room dat is opgeklopt
- Gambaspiesjes met marinade van knoflook, djahé, rode pepers en olijfolie
- Gebraden kippepootjes
- Gevulde eieren (met tonijnmengsel of ham/ei etc)

Mogelijkheden zat, kijk anders eens op een paar receptensites.

Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
  † In Memoriam † maandag 26 januari 2004 @ 19:07:55 #53
34726 Fratz
Max
pi_16605017
wat ik heel lekker vind:

-gevulde cherrytomaatjes, bijvoorbeeld met geitenkaas, feta of garnalen,
-kippenlevers met bacon,
-gegrilde kippenvleugeltjes,
-plakjes rollade,
-tortillachips met guacamole,
-haring met roggenbrood,
-hete hehaktballetjes,
-partje ei met bacon,
-runderrookvlees met monchou..

en nog veel meer, maar de meeste dingen zijn al genoemd!

There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  maandag 26 januari 2004 @ 19:32:12 #54
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16605765
quote:
Op maandag 26 januari 2004 18:42 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

tuurlijk is het niet dom om te weten waar je niet van houdt. op een gegeven moment in je leven, na heel wat proberen, weet je het zeker...ik bid niet voor gekookte wortels, prei en koffie. heeft niks met intelligentie of wat dan ook te maken.


Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).

[Dit bericht is gewijzigd door Vivi op 26-01-2004 19:33]

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  maandag 26 januari 2004 @ 19:50:41 #55
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16606160
quote:
Op maandag 26 januari 2004 19:32 schreef Vivi het volgende:

[..]

Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).


en daar ben ik het helemaal mee eens! tenzij ze zeker weten dat ze het niet lekker vinden. en dat is soms moeilijk te achterhalen bij eerste kennismaking. en natuurlijk mag je net als ik een hekel hebben aan mensen die je al zo vaak hebt gezien en die alles 'vies' vinden, zonder dat ze het ooit in hun mond hebben gestopt.

ontopic: eigenlijk hoort dit thuis in het 'ik vind alles vies' topic.

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 26 januari 2004 @ 19:53:55 #56
35189 Troel
scherp en bot
pi_16606232
quote:
Op maandag 26 januari 2004 10:40 schreef Hik het volgende:

[..]

Dat vind ik dus een beetje sneu... "Dat lust ik niet" is voor mij iets van 12-jarige kinderen, hooguit. Daarboven ben je toch echt wel op een leeftijd dat je dingen gewoon moet probéren. Natuurlijk is niet alles even lekker, maar je smaak ontwikkel je alleen maar door zaken te proeven en combineren. Misschien is de ene combinatie niets voor jou en een andere wat meer. Maar "Dat lust ik niet"...kom op zeg!

Dit geldt natuurlijk niet voor mensen met een geloof, allergie of voor vegetariërs, die ervoor kiezen bepaalde zaken niet te eten!


Ow, dus als ik geen vlees lust en ik noem mijzelf vegetarier, dan hoef ik het niet te eten, maar als ik geen vegetarier ben wel???

Wat een onzin...

Ik hou zelf niet van vis. Een aantal keren meegemaakt dat dat eindigt in boven de wc hangen . Dat eet ik dus simpelweg gewoon niet meer. DAT LUST IK NIET

O ja, ik ben 21...

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 26 januari 2004 @ 19:55:32 #57
35189 Troel
scherp en bot
pi_16606268
Als het veel werk mag zijn moet je eens pangsit proberen.

Half om half gehakt, selderij en een klein uitjes en kleine garnaaltjes goed hakken en met zout en peper op smaak maken. Daar kleine balletjes van draaien en die in een loempiavelletje vouwen. Dan in hete olie frituren!

Heerlijk met sweetchilly saus

Offe, ham-monchourolletjes!

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 26 januari 2004 @ 19:56:05 #58
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16606287
quote:
Op maandag 26 januari 2004 19:53 schreef Troel het volgende:

[..]

Ow, dus als ik geen vlees lust en ik noem mijzelf vegetarier, dan hoef ik het niet te eten, maar als ik geen vegetarier ben wel???

Wat een onzin...

Ik hou zelf niet van vis. Een aantal keren meegemaakt dat dat eindigt in boven de wc hangen . Dat eet ik dus simpelweg gewoon niet meer. DAT LUST IK NIET

O ja, ik ben 21...


zullen we snel nog een lekker verjaardagshapje bedenken? iets met gorgonzola en shi'take in een vers gemaakte grote ravioli. he he jij bent snel

[Dit bericht is gewijzigd door zoalshetis op 26-01-2004 19:56]

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16608748
[Centraal] Lekkere borrelhapjes

In dit topic staan erg lekkere dingen.

Are you pondering what I'm pondering?
pi_16608950
quote:
Op maandag 26 januari 2004 21:07 schreef Mini_rulez het volgende:
[Centraal] Lekkere borrelhapjes

In dit topic staan erg lekkere dingen.


Dank je, daar zal ik straks ff bij kijken.
  maandag 26 januari 2004 @ 22:07:04 #61
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16610725
dit is een nieuw topic in culinesse á gogo toch? (wat een naam trouwens )
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16613074
quote:
Op maandag 26 januari 2004 22:07 schreef zoalshetis het volgende:
dit is een nieuw topic in culinesse á gogo toch? (wat een naam trouwens )
Klopt, hoezo?
  maandag 26 januari 2004 @ 23:26:04 #63
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16613263
quote:
Op maandag 26 januari 2004 23:18 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Klopt, hoezo?


rare naam om iets te noemen naar een een productnaam (culinesse) en een verre verwijzing naar een popsong (a gogo). anyways, wat is er mis met een naam die past in het bestaande rijtje, zoals 'kookhoek' of desnoods 'a la carte'.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16614110
quote:
Op maandag 26 januari 2004 19:55 schreef Troel het volgende:
Als het veel werk mag zijn moet je eens pangsit proberen.

Half om half gehakt, selderij en een klein uitjes en kleine garnaaltjes goed hakken en met zout en peper op smaak maken. Daar kleine balletjes van draaien en die in een loempiavelletje vouwen. Dan in hete olie frituren!

Heerlijk met sweetchilly saus

Offe, ham-monchourolletjes!


Pangsit goreng, ik bestel nooit een ander voorgerecht bij de Chinees
  dinsdag 27 januari 2004 @ 10:07:10 #65
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_16618979
quote:
Op maandag 26 januari 2004 19:32 schreef Vivi het volgende:
Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).
Welkom in... "Dat lust ik niet!"
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 28 januari 2004 @ 10:26:07 #66
35189 Troel
scherp en bot
pi_16649999
quote:
Op maandag 26 januari 2004 23:55 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Pangsit goreng, ik bestel nooit een ander voorgerecht bij de Chinees


Bij de chinees is het wel anders hoor!

Dan zit er een stukje varkensvlees in en is het veel meer vel en vaak ook ander vel!

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_16875625
Bij deze nog twee lekkere en makkelijke verjaardagshapjes. Vooral de krabsneetjes zijn erg lekker!


Krabsneetjes

Ingrediënten:
Voor 12 stuks. 4 sneetjes casinobrood,2 eetlepels groene of rode pesto, 1 eetlepel mayonaise, 4 krabsticks (diepvries) of vers of krab uit blik.

Voorbereiding:
Snijd de korstjes van het brood.

Bereidingswijze:
Roer de pesto en de mayonaise door elkaar en besmeer de sneetjes brood met dit mengsel. Leg op ieder sneetje een (ontdooide) krabstick. Rol de sneetjes strak op en verpak ze één voor één als een zuurtje in een stik gladfolie. Leg ze een uurtje in de koelkast, zodat ze goed in vorm blijven en snijd ze in drieën.

Pestotomaatjes

Ingrediënten:
20 mini tomaatjes. 4 eetl. pesto . 2 eetl. creme fraice of monchou. 50 gram geraspte kaas (bij voorkeur italiaanse kaas).

Bereidingswijze:
snijd een stukje van de onderkant van het tomaatje af en hol hem met een theelepeltje uit. strooi er een klein beetje peper in en zet hem op zijn kop op een keukenrolletje zodat hij even kan opdrogen. pesto, creme fraise of monchou en de geraspte kaas mengen en daarmee de tomaatjes vullen.

Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
pi_17027819
Sausijzenbroodjes (weet niet of ik het goed schrijf)
- 5 sausijzen van de slager (supermarkt zijn ze te vet)
- 2 pakjes roomboter bladerdeeg
- 2 eieren
- bakpapier

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snij ze doormidden. Verwijder het vel van de sausijzjes en leg ongeveer een eetlepel vol op een plakje bladerdeeg en vouw het dan dicht. Oven instellen op ongeveer 175c.
Zijkanten van het bladerdeeg dicht "plakken" met beetje water en met de tanden van een vork dicht drukken. Als je ze allemaal gevuld hebt, met een kwastje (de geklutste) ei de bovenkanten insmeren. En op het bakpapier in de oven leggen.Ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Ik maak het 's middags meestal al.
Voordat je het serveert nog even opwarmen in de oven op 100 graden.

Maak ik het es een keer niet met een verjaardag dan heb ik een probleem........zo lekker zijn ze Succes........

pi_17038035
Quesadilla's

Men neeme 2 wraps, strooit op de ene geraspte kaas (evt cheddar), doet daar verse mexicaanse tomatensalsa over.
Hik heeft al een mooi recept gegeven. Maar de basis is tomaten, ui, koriander, limoen, en pepers (jalapeño). Daarbij kan je het nog uitbreiden met knoflook ed.
Daar doe je de tweede wrap over heen en dan in de oven doen of bakken in de koekepan, beide zijden moeten lekker krokant zijn en de kaas gesmolten. Soort van tosti maar dan lekkerder.
Je kan ook meer dingen als vulling doen, je hebt van dat mexicaanse bonenpasta (of je kan dat zelf maken) dat is ook lekker ertussen.

"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_17040703
Wat ook erg lekker is: salade met surimi (van die goedkope nep-krab), stukjes gekookt ei, mosterd en mayonaise (en waarschijnlijk nog iets dat ik vergeten ben). Op een stokbroodje, heerlijk...
Are you pondering what I'm pondering?
pi_17043430
Plakjes zalm, daar smeer je boursin op en rol je de zalm op.. Is erg lekker
pi_17044758
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:36 schreef Marissssie het volgende:
Plakjes zalm, daar smeer je boursin op en rol je de zalm op.. Is erg lekker
Doet me denken aan hamrolletjes...
Plakjes ham (ik geloof gewoon achterham) insmeren met roomkaas (bijv. mon chou of Philadelphia) met kleine stukjes bieslook erop. Drie van die besmeerde plakjes op elkaar leggen en het geheel dan oprollen. Rolletje in plasticfolie doen en een tijdje in de koelkast leggen zodat het wat steviger wordt. Dan het rolletje in plakjes snijden en de plakjes op een toastje doen.
Are you pondering what I'm pondering?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')