Iemand nog andere tips?
hap hap! ik ben dolll op hapjes!
ontopic: gezonde hapjes zijn niet lekker
nog meer ontopic: plakje komkommer, schijfje radijs, zilveruitje, stukje augurk, allemaal op een stokje en klaar!
Tortillachips met:
- Guacamole
- Salsa Mexicana
- Mango salsa
(is allemaal vrij eenvoudig zelf te maken)
Dan: Stokbrood met een paar lekkere kaasjes en twee soorten zelfgemaakte tapenade (één met feta en één met zongedroogde tomaatjes en ansjovis). Mozarella gemarineerd in citroen-creme fraiche.
Tenslotte nog:
Gemarineerde olijven, Spaanse kipstukjes in sherry met aïoli en spiesjes met gemarineerde mosselen en chorizo...
Iedereen vond het erg geslaagd en het was leuk om te maken!
Als je wat lekkers ziet plaats ik het recept wel!
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:52 schreef Hik het volgende:
Voor mijn verjaardag gemaakt:Tortillachips met:
- Guacamole
- Salsa Mexicana
- Mango salsa
(is allemaal vrij eenvoudig zelf te maken)Dan: Stokbrood met een paar lekkere kaasjes en twee soorten zelfgemaakte tapenade (één met feta en één met zongedroogde tomaatjes en ansjovis). Mozarella gemarineerd in citroen-creme fraiche.
Tenslotte nog:
Gemarineerde olijven, Spaanse kipstukjes in sherry met aïoli en spiesjes met gemarineerde mosselen en chorizo...Iedereen vond het erg geslaagd en het was leuk om te maken!
Als je wat lekkers ziet plaats ik het recept wel!
quote:Je moet weten dat ik me nooit echt aan hoeveelheden houd... ik doe altijd maar wat! Dus succes daarmee!
Op vrijdag 23 januari 2004 15:59 schreef Que-Pasa het volgende:doet u mij dat recept van de tapenades en salsa maar
Tapenade 1:
Zwarte olijven, kappertjes, gedroogde tomaten (geweld en wel), ansjovis (blikje), olijfolie, versgemalen peper, citroenschil, citroensap... Staafmixer!!!
Tapenade 2:
Groene olijven, kappertjes, feta, zout, versgemalen peper, olijfolie, tijm
Staafmixer!!!
Salsa Mexicana:
Vleestomaten in hele kleine stukjes hakken. Mengen met fijngesneden rode ui, verse koriander (blad), spaanse peper, flink wat zout en limoensap. Voor kleur en structuur doe ik er vaak nog een blikje tomatenpuree doorheen...
quote:Margere kwark, zakje california Edel-prei soep.
Op vrijdag 23 januari 2004 15:36 schreef Ingrid19 het volgende:En dan het liefst iets zo gezond mogelijk.
Iemand nog andere tips?
Lekker dippen. En gezond en voor de lijn...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Plakjes ham, en plakjes zalm.
Monchou en ui.
Uitje fijn hakken, bij monchou gooien.
Prutje in de plakjes doen, oprollen.
Bieslook (verse) In kleine stukjes knippen.
Uiteinde van rolletjes in bieslook dopen, staat leuk en is lekker!
Veel plezier met de verjaardag!
een paar wraps (eerst even verwarmen als dat op de vapakking staat)besmeren met verse roomkaas, daarover heen een plakje zalm of rauwe ham, beetje kruiden er over heen (bieslook of zo) en dan oprollen en in alluminiumfolie doen. Uurtje of zo in de koelkast en daarna kun je ze makkelijk in stukjes snijden.
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 16:17 schreef Ingrid19 het volgende:
En dat de meesten geen vis en feta lusten. Ik ook niet.
Anyway: dan laat je de ansjovis weg (al proef je die nauwelijks)...beetje experimenteren hoor!
verder: toastjes met van alles-en nogwat (ik roep maar eens een 'kip-kerrie salade' en een 'filet-americain')
tortilla chips met dipsaus, chips, opgerolde ham met iets er tussen (augurk oid)
Chinese/japanse mix (schijnt vrij gezond te zijn) en nog 100 000 ander soortige zoutjes
Een simpel prikkertje met kaas of vlees wil ook vaak wel in de smaak vallen. Combineren kan ook, blokje kaas met een zilveruitje, of mini-augurkje, noem maar op.
quote:Gemarineerde olijven
Op vrijdag 23 januari 2004 16:45 schreef PietF het volgende:
wij (mijn ouders + zusje +ik) houden van olijven, dus we hebben een keer bakjes olijven van verschillende smaken en met verschillende olie/kruiden gehad.
verder is fruit als stukjes verse ananas, zoete sinaasappels oid altijd lekker.
een hartige taart met ei spek champignons etc bakken is bij ons ook altijd een succes, of tosti hawaii uit de oven. witte boterham, plakje ham, plakje kaas, plakje ananas erop, de oven in en eten maar :-)
quote:*onthoudt*
Op vrijdag 23 januari 2004 16:53 schreef Hik het volgende:[..]
Gemarineerde olijven
Lekkere stevige olijven een paar uurtjes laten marineren in een mengsel van: olijfolie, wijnazijn, knoflook, tijm, zout, koriander(zaad) en zo'n chili-tje (piri piri) (die laatste twee lekker samen in de vijzel)
quote:Ah dat doet het altijd leuk in groep 1 t/m 3..
Op vrijdag 23 januari 2004 15:45 schreef Que-Pasa het volgende:
het zijn kleine state prikkertjes met blokje kaas, schijfje augurk, stukje worst (in mijn geval vegetarische worst) en als laatst een zilveruitje, altijd een groot succes en ook best wel gezond toch?
quote:Wat heeft dat met leeftijd te maken
Op vrijdag 23 januari 2004 16:34 schreef Hik het volgende:[..]
Hoe oud ben je nou....
Anyway: dan laat je de ansjovis weg (al proef je die nauwelijks)...beetje experimenteren hoor!
quote:Oh die zijn echt goddelijk.
Op vrijdag 23 januari 2004 15:39 schreef back2earth het volgende:
Of halve eieren met soort kerrie/mayo/gele dooier mix, in het gaatje waar die dooier zat..( ja lastig uit te leggen, moet je x gezien hebben..)
quote:Oh!
Op vrijdag 23 januari 2004 17:33 schreef Klijne het volgende:
hoe ouder je wordt, hoe meer je (leert) eten
Of een plakje ham om een augurk heen gewikkeld met zo'n satéprikker er doorheen, maar das meer iets voor nieuwjaar geloof ik.
quote:Dat vind ik dus een beetje sneu... "Dat lust ik niet" is voor mij iets van 12-jarige kinderen, hooguit. Daarboven ben je toch echt wel op een leeftijd dat je dingen gewoon moet probéren. Natuurlijk is niet alles even lekker, maar je smaak ontwikkel je alleen maar door zaken te proeven en combineren. Misschien is de ene combinatie niets voor jou en een andere wat meer. Maar "Dat lust ik niet"...kom op zeg!
Op zaterdag 24 januari 2004 00:38 schreef Ingrid19 het volgende:[..]
Oh!
Dat gaat niet voor iedereen op! Mijn vader lust nog steeds geen koffie, kip, bacon en ham.
Dit geldt natuurlijk niet voor mensen met een geloof, allergie of voor vegetariërs, die ervoor kiezen bepaalde zaken niet te eten!
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:52 schreef Hik het volgende:
Voor mijn verjaardag gemaakt:Tortillachips met:
- Guacamole
- Salsa Mexicana
- Mango salsa
(is allemaal vrij eenvoudig zelf te maken)Dan: Stokbrood met een paar lekkere kaasjes en twee soorten zelfgemaakte tapenade (één met feta en één met zongedroogde tomaatjes en ansjovis). Mozarella gemarineerd in citroen-creme fraiche.
Tenslotte nog:
Gemarineerde olijven, Spaanse kipstukjes in sherry met aïoli en spiesjes met gemarineerde mosselen en chorizo...Iedereen vond het erg geslaagd en het was leuk om te maken!
Als je wat lekkers ziet plaats ik het recept wel!
jij bent bij deze uitgenodigd op mijn verjaardag
quote:
Op maandag 26 januari 2004 10:42 schreef littledrummergirl het volgende:jij bent bij deze uitgenodigd op mijn verjaardag
Maar wat hapjes betreft is bladerdeeg je grootste vriend. Je kunt daarmee tamelijk eenvoudige hapjes maken door de plakjes in kleinere stukken te verdelen en deze te vullen met een stukje perzik of peer (wel uit blik dan) of een stukje geitenkaas met honing. Even in de oven schuiven (en er optijd uithalen natuurlijk) en klaar ben je.
Je kan ook nog wat mango-chutney in de pruimen doen.
En er is ook nog een variant met oesters, maar ik weet even niet meer hoe die heet.
quote:Hmmm... dat klinkt ook heerlijk!
Op maandag 26 januari 2004 12:25 schreef Brighteyes het volgende:
Devils on Horseback
Heb ook wel eens iets dergelijks gemaakt met champignons gevuld met roomkaas en dan die omwikkelen met spek of bacon (en in de oven)...
Verder kun je allerlei vleeswaren combineren met allerlei fruit en dingen als asperges, komkommer, augurk, ei en ui. Ei met rookvlees bijvoorbeeld, of ham met peer of perzik.
Nog beter is dadels gevuld met Cantadou met sjalotjessmaak!
quote:En toch lust ik het niet, en mijn vader ook niet.
Op maandag 26 januari 2004 10:40 schreef Hik het volgende:[..]
Dat vind ik dus een beetje sneu... "Dat lust ik niet" is voor mij iets van 12-jarige kinderen, hooguit. Daarboven ben je toch echt wel op een leeftijd dat je dingen gewoon moet probéren. Natuurlijk is niet alles even lekker, maar je smaak ontwikkel je alleen maar door zaken te proeven en combineren. Misschien is de ene combinatie niets voor jou en een andere wat meer. Maar "Dat lust ik niet"...kom op zeg!
Dit geldt natuurlijk niet voor mensen met een geloof, allergie of voor vegetariërs, die ervoor kiezen bepaalde zaken niet te eten!
quote:Er is een verschil tussen iets niet zo lekker vinden en iets echt niet lusten (as in niet door je strot krijgen zonder misselijk te worden).
Op maandag 26 januari 2004 15:19 schreef Ingrid19 het volgende:[..]
En toch lust ik het niet, en mijn vader ook niet.
Ik heb een paar dagen geleden nog ham en bacon geproefd, dat is toch echt niks voor mij. En koffie ook niet.
Ik vind dat niet sneu!
Ontopic: schiet eens op met die search! In dat topic stonden echt lekkere dingen.
quote:Dan lust ik ham en bacon niet! Daar wordt ik misselijk van.
Op maandag 26 januari 2004 15:40 schreef Mini_rulez het volgende:[..]
Er is een verschil tussen iets niet zo lekker vinden en iets echt niet lusten (as in niet door je strot krijgen zonder misselijk te worden).
Ontopic: schiet eens op met die search! In dat topic stonden echt lekkere dingen.
Ben benieuwd naar dat andere topic.
quote:die heten hier gewoon gevulde eieren hoor
Op vrijdag 23 januari 2004 15:39 schreef back2earth het volgende:
Of halve eieren met soort kerrie/mayo/gele dooier mix, in het gaatje waar die dooier zat..( ja lastig uit te leggen, moet je x gezien hebben..)
quote:Als je dat topic hebt gevonden, wil je hem dan hier vermelden?
Op maandag 26 januari 2004 15:40 schreef Mini_rulez het volgende:[..]
Ontopic: schiet eens op met die search! In dat topic stonden echt lekkere dingen.
Plakje bladerdeeg in 5 reepjes snijden, op elk reepje een sliert spek leggen (van dat spek dat je op je brood doet), schuin oprollen, eiwit erover en een minuut of 10 in de oven (dacht ik)
En bierworstjes die je in stukjes snijdt, ook prima als tapas
[Dit bericht is gewijzigd door ChrisJX op 26-01-2004 18:05]
quote:Dat is dus Philadelphia, voor de mensen die de reclame niet kennen
Op maandag 26 januari 2004 16:12 schreef LaZZ het volgende:
Je kan natuurlijk ook wraps doen. Daar doe je dan zalm of ham op. Eerst besmeren met zo'n kruidenkaasje. Je weet wel van uhm... die ene reclame met die hemel ofzo... En dan nog een fijngesnipperd uitje iig. Dan rol je de wrap
En snij je 'm in kleine stukjes (je weet wel zoals je een pannenkoek snijd)
quote:Ik wel. En dom ook.
Op maandag 26 januari 2004 15:19 schreef Ingrid19 het volgende:[..]
En toch lust ik het niet, en mijn vader ook niet.
Ik heb een paar dagen geleden nog ham en bacon geproefd, dat is toch echt niks voor mij. En koffie ook niet.
Ik vind dat niet sneu!
quote:tuurlijk is het niet dom om te weten waar je niet van houdt. op een gegeven moment in je leven, na heel wat proberen, weet je het zeker...ik bid niet voor gekookte wortels, prei en koffie. heeft niks met intelligentie of wat dan ook te maken.
Op maandag 26 januari 2004 18:23 schreef Vivi het volgende:[..]
Ik wel. En dom ook.
- Dadels ontpitten en vullen met roomkaas en een halve walnoot er op.
- Plakje salami bestrijken met roomkaas en dunne reepjes paprika (verschillende kleuren) opleggen en oprollen
- Rolletjes maken van rosbief gevuld met een mengsel van roomkaas en prei
- Rolletjes maken van bacon gevuld met roomkaas/ui
- Gebakken kippelevertjes met een spekje er om heen
- Kerstomaatje vullen met krabsalade
- Quiche (bladerdeeg, ham, spek, uien, ei, kaas en bieslook)
- witbrood met afalfa en zalm
- witbrood met afalfa en paling
- toast met makreel en daarop een mengsel van mierikswortel en room dat is opgeklopt
- Gambaspiesjes met marinade van knoflook, djahé, rode pepers en olijfolie
- Gebraden kippepootjes
- Gevulde eieren (met tonijnmengsel of ham/ei etc)
Mogelijkheden zat, kijk anders eens op een paar receptensites.
-gevulde cherrytomaatjes, bijvoorbeeld met geitenkaas, feta of garnalen,
-kippenlevers met bacon,
-gegrilde kippenvleugeltjes,
-plakjes rollade,
-tortillachips met guacamole,
-haring met roggenbrood,
-hete hehaktballetjes,
-partje ei met bacon,
-runderrookvlees met monchou..
en nog veel meer, maar de meeste dingen zijn al genoemd!
quote:Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).
Op maandag 26 januari 2004 18:42 schreef zoalshetis het volgende:[..]
tuurlijk is het niet dom om te weten waar je niet van houdt. op een gegeven moment in je leven, na heel wat proberen, weet je het zeker...ik bid niet voor gekookte wortels, prei en koffie. heeft niks met intelligentie of wat dan ook te maken.
[Dit bericht is gewijzigd door Vivi op 26-01-2004 19:33]
quote:en daar ben ik het helemaal mee eens! tenzij ze zeker weten dat ze het niet lekker vinden. en dat is soms moeilijk te achterhalen bij eerste kennismaking. en natuurlijk mag je net als ik een hekel hebben aan mensen die je al zo vaak hebt gezien en die alles 'vies' vinden, zonder dat ze het ooit in hun mond hebben gestopt.
Op maandag 26 januari 2004 19:32 schreef Vivi het volgende:[..]
Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).
ontopic: eigenlijk hoort dit thuis in het 'ik vind alles vies' topic.
quote:Ow, dus als ik geen vlees lust en ik noem mijzelf vegetarier, dan hoef ik het niet te eten, maar als ik geen vegetarier ben wel???
Op maandag 26 januari 2004 10:40 schreef Hik het volgende:[..]
Dat vind ik dus een beetje sneu... "Dat lust ik niet" is voor mij iets van 12-jarige kinderen, hooguit. Daarboven ben je toch echt wel op een leeftijd dat je dingen gewoon moet probéren. Natuurlijk is niet alles even lekker, maar je smaak ontwikkel je alleen maar door zaken te proeven en combineren. Misschien is de ene combinatie niets voor jou en een andere wat meer. Maar "Dat lust ik niet"...kom op zeg!
Dit geldt natuurlijk niet voor mensen met een geloof, allergie of voor vegetariërs, die ervoor kiezen bepaalde zaken niet te eten!
Wat een onzin...
Ik hou zelf niet van vis. Een aantal keren meegemaakt dat dat eindigt in boven de wc hangen . Dat eet ik dus simpelweg gewoon niet meer. DAT LUST IK NIET
O ja, ik ben 21...
Half om half gehakt, selderij en een klein uitjes en kleine garnaaltjes goed hakken en met zout en peper op smaak maken. Daar kleine balletjes van draaien en die in een loempiavelletje vouwen. Dan in hete olie frituren!
Heerlijk met sweetchilly saus
Offe, ham-monchourolletjes!
quote:zullen we snel nog een lekker verjaardagshapje bedenken? iets met gorgonzola en shi'take in een vers gemaakte grote ravioli. he he jij bent snel
Op maandag 26 januari 2004 19:53 schreef Troel het volgende:[..]
Ow, dus als ik geen vlees lust en ik noem mijzelf vegetarier, dan hoef ik het niet te eten, maar als ik geen vegetarier ben wel???
Wat een onzin...
Ik hou zelf niet van vis. Een aantal keren meegemaakt dat dat eindigt in boven de wc hangen
. Dat eet ik dus simpelweg gewoon niet meer. DAT LUST IK NIET
O ja, ik ben 21...
[Dit bericht is gewijzigd door zoalshetis op 26-01-2004 19:56]
In dit topic staan erg lekkere dingen.
quote:Dank je, daar zal ik straks ff bij kijken.
Op maandag 26 januari 2004 21:07 schreef Mini_rulez het volgende:
[Centraal] Lekkere borrelhapjesIn dit topic staan erg lekkere dingen.
quote:Klopt, hoezo?
Op maandag 26 januari 2004 22:07 schreef zoalshetis het volgende:
dit is een nieuw topic in culinesse á gogo toch? (wat een naam trouwens)
quote:rare naam om iets te noemen naar een een productnaam (culinesse) en een verre verwijzing naar een popsong (a gogo). anyways, wat is er mis met een naam die past in het bestaande rijtje, zoals 'kookhoek' of desnoods 'a la carte'.
Op maandag 26 januari 2004 23:18 schreef Ingrid19 het volgende:[..]
Klopt, hoezo?
quote:Pangsit goreng, ik bestel nooit een ander voorgerecht bij de Chinees
Op maandag 26 januari 2004 19:55 schreef Troel het volgende:
Als het veel werk mag zijn moet je eens pangsit proberen.Half om half gehakt, selderij en een klein uitjes en kleine garnaaltjes goed hakken en met zout en peper op smaak maken. Daar kleine balletjes van draaien en die in een loempiavelletje vouwen. Dan in hete olie frituren!
Heerlijk met sweetchilly saus
Offe, ham-monchourolletjes!
quote:Welkom in... "Dat lust ik niet!"
Op maandag 26 januari 2004 19:32 schreef Vivi het volgende:
Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).
quote:Bij de chinees is het wel anders hoor!
Op maandag 26 januari 2004 23:55 schreef ChrisJX het volgende:[..]
Pangsit goreng, ik bestel nooit een ander voorgerecht bij de Chinees
Dan zit er een stukje varkensvlees in en is het veel meer vel en vaak ook ander vel!
Krabsneetjes
Ingrediënten:
Voor 12 stuks. 4 sneetjes casinobrood,2 eetlepels groene of rode pesto, 1 eetlepel mayonaise, 4 krabsticks (diepvries) of vers of krab uit blik.
Voorbereiding:
Snijd de korstjes van het brood.
Bereidingswijze:
Roer de pesto en de mayonaise door elkaar en besmeer de sneetjes brood met dit mengsel. Leg op ieder sneetje een (ontdooide) krabstick. Rol de sneetjes strak op en verpak ze één voor één als een zuurtje in een stik gladfolie. Leg ze een uurtje in de koelkast, zodat ze goed in vorm blijven en snijd ze in drieën.
Pestotomaatjes
Ingrediënten:
20 mini tomaatjes. 4 eetl. pesto . 2 eetl. creme fraice of monchou. 50 gram geraspte kaas (bij voorkeur italiaanse kaas).
Bereidingswijze:
snijd een stukje van de onderkant van het tomaatje af en hol hem met een theelepeltje uit. strooi er een klein beetje peper in en zet hem op zijn kop op een keukenrolletje zodat hij even kan opdrogen. pesto, creme fraise of monchou en de geraspte kaas mengen en daarmee de tomaatjes vullen.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snij ze doormidden. Verwijder het vel van de sausijzjes en leg ongeveer een eetlepel vol op een plakje bladerdeeg en vouw het dan dicht. Oven instellen op ongeveer 175c.
Zijkanten van het bladerdeeg dicht "plakken" met beetje water en met de tanden van een vork dicht drukken. Als je ze allemaal gevuld hebt, met een kwastje (de geklutste) ei de bovenkanten insmeren. En op het bakpapier in de oven leggen.Ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Ik maak het 's middags meestal al.
Voordat je het serveert nog even opwarmen in de oven op 100 graden.
Maak ik het es een keer niet met een verjaardag dan heb ik een probleem........zo lekker zijn ze Succes........
Men neeme 2 wraps, strooit op de ene geraspte kaas (evt cheddar), doet daar verse mexicaanse tomatensalsa over.
Hik heeft al een mooi recept gegeven. Maar de basis is tomaten, ui, koriander, limoen, en pepers (jalapeño). Daarbij kan je het nog uitbreiden met knoflook ed.
Daar doe je de tweede wrap over heen en dan in de oven doen of bakken in de koekepan, beide zijden moeten lekker krokant zijn en de kaas gesmolten. Soort van tosti maar dan lekkerder.
Je kan ook meer dingen als vulling doen, je hebt van dat mexicaanse bonenpasta (of je kan dat zelf maken) dat is ook lekker ertussen.
quote:Doet me denken aan hamrolletjes...
Op maandag 9 februari 2004 22:36 schreef Marissssie het volgende:
Plakjes zalm, daar smeer je boursin op en rol je de zalm op.. Is erg lekker
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |