* Kozzmic neemt 2 casino-witte sneetjes brood...
- smeert ze in met boter, ketchup (of tomatenpuree) en een mespuntje sambal
- gooit er nog wat cayennepeper en Italiaanse tuinkruiden over
- belegt ze met veel plakjes jong belegen kaas
- stopt er nog een plak boeren schouderham tussen
- smeert de buitenkant van de tosti in met nog wat boter
* en doet het geheel in een tosti-apparaat...
meestal doe ik alleen kaas en een plakje ham
maar soms doe ik er ook nog een fijn gesneden uitje bij door
quote:Daar wordt het zo mooi goudgeelbruin van...
Op woensdag 04 juli 2001 13:26 schreef Vivi het volgende:
waarom Boter op de buitenkant?????
quote:Je kunt ook een goed broodrooster kopen
Op woensdag 04 juli 2001 13:27 schreef Kozzmic het volgende:
Daar wordt het zo mooi goudgeelbruin van...
Ik doe altijd kaas met gekookte gelderse worst.
Voor de chocoladefreaks, reep Verkade (met nootjes) in stukjes breken,
goed tussen de sneetjes in leggen en hup in 't tostiapparaat
En inderdaad altijd boter aan de buitenkant voor een mooie goudgelebuitenkant
quote:
Op woensdag 04 juli 2001 13:33 schreef Faat het volgende:
Voor de chocoladefreaks, reep Verkade (met nootjes) in stukjes breken,
goed tussen de sneetjes in leggen en hup in 't tostiapparaat
Hmmmmzz, heb hier nog wel een Kinderei (van die surprises) in huis...
Zou het daarmee ook gaan?
quote:Onzin, heb een uitstekend tosti-apparaat
Op woensdag 04 juli 2001 13:31 schreef speknek het volgende:Je kunt ook een goed broodrooster kopen
Nog ff, bovenstaande tip met verkade reep, niet doen in een broodrooster,
Kan alleen in tosti-apparaat ivm smeltend chocolade
en wat voor apparaat of tool gebruikt de fok!'er zoal om z'n tosti's vorm te geven ?
quote:Ik had het dan ook over een goudgele buitenkant, vind ik er gewoon lekkerder uitzien,
Op woensdag 04 juli 2001 13:38 schreef hmmja het volgende:
hmmmm mijn tosti's worden ook zonder boter aan de buitenkant altijd mooi bruin ...
quote:Moulinex SandwichMaker met van die verwisselbare platen,
en wat voor apparaat of tool gebruikt de fok!'er zoal om z'n tosti's vorm te geven ?
quote:Ik vond de meeste tosti ijzers maar moeilijk schoon te maken .. en dus niet handig voor expirimenten ...
Op woensdag 04 juli 2001 13:36 schreef Faat het volgende:[..]
Onzin, heb een uitstekend tosti-apparaat
Nog ff, bovenstaande tip met verkade reep, niet doen in een broodrooster,
Kan alleen in tosti-apparaat ivm smeltend chocolade
heb nu een accident-proof tosti ijzer
quote:Gewoon proberen!
Op woensdag 04 juli 2001 13:35 schreef Kozzmic het volgende:[..]
![]()
![]()
![]()
![]()
Hmmmmzz, heb hier nog wel een Kinderei (van die surprises) in huis...
Zou het daarmee ook gaan?
quote:hmmm vet mijn tosti ijzer altijd wel wat in met olijfolie .. maar das om te zorgen dat tie netjes anti-aanbak is
Op woensdag 04 juli 2001 13:47 schreef Faat het volgende:[..]
Ik had het dan ook over een goudgele buitenkant, vind ik er gewoon lekkerder uitzien,
maakt verder voor de smaak niets uit, zonder boter is die idd gewoon bruin
[..]
[qoute]
Moulinex SandwichMaker met van die verwisselbare platen,
kun je ook belgische wafels mee maken, heerlijk met kersen en slagroom
[/quote]
hmmm klinkt ook wel lekker ja ..
ik bezit gewoon thingie voor op gas ... kun je zo onder de kraan gooien .. en schrobben als het moet .. (en ja totaal verkoolde tosti's zijn al aan de orde geweest ... nog na rokend in de vuilnisbak )
En bedankt
Nu hebbik honger
quote:* smartie gaat zo ff een paar tosti's maken
Op woensdag 04 juli 2001 13:55 schreef EelCapone het volgende:
En voor de tosti's gebruik ik bijv, gerookte coebergerham en komijnekaas
Of de kaas met mosterd besmerenmaar dan natuurlijk wel echte groningse mosterd, niet van die slappe fabrieksrommel
Opeten met lekkere mayo+curry, of knoflooksaus
quote:
Op woensdag 04 juli 2001 13:12 schreef Kozzmic het volgende:
...oftewel wat pleur jij op je geroosterde boterham?* Kozzmic neemt 2 casino-witte sneetjes brood...
- smeert ze in met boter, ketchup (of tomatenpuree) en een mespuntje sambal
- gooit er nog wat cayennepeper en Italiaanse tuinkruiden over
- belegt ze met veel plakjes jong belegen kaas
- stopt er nog een plak boeren schouderham tussen
- smeert de buitenkant van de tosti in met nog wat boter* en doet het geheel in een tosti-apparaat...
![]()
![]()
- Kernhemtosti met boerenham en peer
- Chocoladetosti met hazelnoot
- Hotdogtosti met zuurkool en cantenaar
- Driekazentosti (mozzarella, gormas en parmezaanse)
- Tonijntosti met ansjovis, paprika, kappertjes en maaslander
- Brietosti met walnoot en ontbijtspek
- Appeltosti met amandelspijs en kaneel
- Satétosti met rauwkost (maak je met kipsatésalade)
- Hawaïtosti de luxe (cobergerham/kaas/ananas/mosterd/curry)
Nou ik stop er maar eens mee, ik kan nog uren doorgaan.
Tja, je bent chefkok of je bent het niet hè?!
gewoon 2 plakkies ham en 2 plakkies kaas tussen 2 plakjes witbrood...
ik stop ze in de grill... gaan d'r 4 tegelijk in...
quote:
Op woensdag 04 juli 2001 14:26 schreef Faat het volgende:
En nog wat tosti ideetjes- Kernhemtosti met boerenham en peer
- Chocoladetosti met hazelnoot
- Hotdogtosti met zuurkool en cantenaar
- Driekazentosti (mozzarella, gormas en parmezaanse)
- Tonijntosti met ansjovis, paprika, kappertjes en maaslander
- Brietosti met walnoot en ontbijtspek
- Appeltosti met amandelspijs en kaneel
- Satétosti met rauwkost (maak je met kipsatésalade)
- Hawaïtosti de luxe (cobergerham/kaas/ananas/mosterd/curry)Nou ik stop er maar eens mee, ik kan nog uren doorgaan.
Tja, je bent chefkok of je bent het niet hè?!
quote:Of avocado+verse zwarte peper+zalm/rivierkreeftjes met knoflookmayo!!!
Op woensdag 04 juli 2001 17:06 schreef ka het volgende:
Lekker kaas met een paar plakjes avocado en even de pepermolen er overheen
quote:hmmm tis dat ik net moet doen of ik student ben
Op woensdag 04 juli 2001 17:08 schreef Vivi het volgende:[..]
Of avocado+verse zwarte peper+zalm/rivierkreeftjes met knoflookmayo!!!
quote:Zo doe ik ze ook.
Op woensdag 04 juli 2001 13:12 schreef Kozzmic het volgende:
...oftewel wat pleur jij op je geroosterde boterham?* Kozzmic neemt 2 casino-witte sneetjes brood...
- smeert ze in met boter, ketchup (of tomatenpuree) en een mespuntje sambal
- gooit er nog wat cayennepeper en Italiaanse tuinkruiden over
- belegt ze met veel plakjes jong belegen kaas
- stopt er nog een plak boeren schouderham tussen
- smeert de buitenkant van de tosti in met nog wat boter* en doet het geheel in een tosti-apparaat...
![]()
![]()
En ik eet vanavond alleen, net thuis uit het werk en ik hoef nu niet meer te denken... wat ga ik eten!
Maar ervan genieten doe ik des te meer
gewoon bakken in een pannetje, kan je er veel meer in doen.
zoals...
* gedroogde tomaatjes, olijven, gesnipperde ui, knoflook, kappertjes
* tomaat, kruidenkaas, italiaanse kruiden
* chorizo, sambal
plus natuurlijk ham en kaas, kaas niet te jong en niet te oud, op wit casinobrood met natuurlijk boter aan de buitenkant voor die goudgeelbruine finish
en dan wat van die chili saus uit de toko eroverheen
Verder zijn al mijn varianten geloof ik wel genoemd, en kun je al dat lekkers natuurlijk ook in kant-en-klaar croissant deeg vouwen (wel de puntjes naar binnen vouwen zodat de kaas er niet uit loopt). Vreselijk mjammie!!!
boter, boterham, plakje Cheddar. boterham, boter..
Af en toe een plakje schouderham er tussen is ook lekker....
Ik denk dat ik binnen nu en half 1 het tostiijzer aan ga zetten....
het lekkerst vind ik een afbakbroodje..opensnijden daar jonge kaas en maaslander kaas in te doen, beetje kruidenboter en in de oven... YUMMMMMIEEEEE
men pakt 3 (ja, drie) snee brood:
boter
brood
kruiden
kaas
brood
kaas
kruiden
brood
boter
...gooi het in de ijzer en walla, een dubbel-lekkere tosti.
Dit alles in tosti-ijzer...................:9
evt. mayo, ketchup, moster, curry, chilisaus of zoete-hete saus van ABC.
quote:oe! van boter wordt ie altijd zo mooi goudbruin..en lekker krokant
Op donderdag 05 juli 2001 17:01 schreef Catkin_ het volgende:
Meestal alleen ham en kaas. Zo wie zo geen boter (jak)
quote:hmmm goudbruin wordt tie bij mij ook wel .. en lekker krokant zeker .. en dat zonder boter .. ook weer wat minder vet
Op donderdag 05 juli 2001 17:02 schreef Qarinx het volgende:[..]
oe! van boter wordt ie altijd zo mooi goudbruin..en lekker krokant
Ook lekker, tosti met restje nasi ertussen met veel pindasaus er doorheen!!!
Kaas (bij voorkeur wat oudere kaas)
Ham *
stukskes champignon
stukskes paprika
gesneden ui (niet altijd , alleen als ik zin heb om het te snijden)
Sambal brandal. (Geen mespuntje , gewoon als boter smeren)
Soms met ananas maar die doe ik erna koud bijvoegen.
* = Soms vervang ik ham door peper cervelaat of salami
De tosti moet wel geroosterd zijn, dus met zo'n ouderwets tosti apparaat met van die rekjes die hier bijna niet meer te krijgen waren... maar kheb er een!!!
Blij
wat een goede recepten zeg...nu heb ik honger
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |