abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:14:12 #26
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16232904
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:10 schreef Sjaakman het volgende:

[..]

Het geheim is: NIET in prikken!!!


Daar stond natuurlijk de culinaire doodstraf al op.

Ow ja, zout en peper ook achteraf anders heb je een blok osmose in je pan tot er een vlakgommetje overblijft.

Jawohl Herr Kaloin!
pi_16232926
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

Maar wel waar...

I've got a 'F', a 'C' and i got a 'K'. All i miss now is ...
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:16:19 #28
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16232968
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen

Jawohl Herr Kaloin!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:17:05 #29
62182 Georges
That's the shit
pi_16232992
braden/bakken moet je nooit snel doen op een hoog vuur, gewoon rustig bakken, af en toe ff proeven, komt het goed.
Volgens de policy worden proletarische discussies niet aangegaan
pi_16233000
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen


nope
I've got a 'F', a 'C' and i got a 'K'. All i miss now is ...
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:18:16 #31
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_16233031
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen


natuurlijk niet !

And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:19:30 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16233076
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkopen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.

Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.


Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:21:25 #33
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16233158
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt


*noteert

gemarmerd vleesch

Jawohl Herr Kaloin!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:23:18 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16233229
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:21 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

*noteert

gemarmerd vleesch


Bij de betere horeca leverancier te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16251252
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen


Nee, ik voelde ook aan mn kin... lijkt me alleen niet zo goed als er haar aan je biefstuk zit.... (niet dat ik zoveel baardgroei heb)
We are born crying, live complaining, and die disappointed.
pi_16252231
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkomen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.

Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.


Ooh pierre wind deed het met zijn hand.

in je muis prikken

en dan je wijsvinger op je duim,
je middelvinger op je duim
je ringvinger op je duim
je pink op je duim

en dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie.

I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 14 januari 2004 @ 14:25:33 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16252352
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 14:21 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ooh pierre wind deed het met zijn hand.

in je muis prikken

en dan je wijsvinger op je duim,
je middelvinger op je duim
je ringvinger op je duim
je pink op je duim

en dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie.


T Zelfde anders
:-)
Gewoon aan je vlees voelen dus.
en voor het bakken op kamer temp laten komen.
Verder mooi gemarmerd vlees kopen, komt er op neer, hoe meer vet er in het vlees zit hoe malser het wordt, ruwweg dus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16252502
Maar ik zout mijn biefstuk altijd graag. Hoe krijg ik de biefstuk zout als er geen zout op mag?
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:38:37 #39
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_16254550
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 14:30 schreef haaahaha het volgende:
Maar ik zout mijn biefstuk altijd graag. Hoe krijg ik de biefstuk zout als er geen zout op mag?
Je kan hem toch zouten als 'ie al klaar is en op je bord ligt? Dan heb je dat hele osmose-probleem niet.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_16254635
Serieus? Zouten NA het bakken?
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:50:47 #41
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_16255018
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
Het is ook maar een ideetje, ik zout mijn biefstuk eigenlijk nooit. Maar theoretisch gezien zou hij dan niet moeten uitdrogen.
Of je je gewenste zoutingsniveau bereikt is iets anders....
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 14 januari 2004 @ 15:54:54 #42
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16255152
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
Ja, is veel lekkerder Blijft je vlees lekker sappig
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 15:57:30 #43
22592 crew  Ole
pi_16255272
Volgens Rudolf van Lifeandcooking :

-niet in prikken
-zout na het bakken
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.

succes!

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_16255274
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 15:58:16 #45
22592 crew  Ole
pi_16255306
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef haaahaha het volgende:
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
zout onttrekt vocht aan het vlees.. vandaar dus erna pas gebruiken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_16255374
.
.Niet met een vork in het vlees prikken(wat iemand eerder in de topic zei) dan lopen de sappen eruit. dat is dood zonde, in het vlees drukken met je vinger als ie veert is het goed (rare)*olie moet wel goed heet zijn he *
mijn ervaring is 3 minuten voor rare
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:00:54 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255387
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
Ja
Je kan sowieso beter na het koken zouten, ik zout het eten eigenlijk meestal na het koken.
voordelen zijn:
Iedereen kan het zo zout maken als ie wil
Je verzout nooit wat
Je vlees blijft mooi droog (als je tenminste vers en geen diepvries hebt) bij het bakken en word veel mooier bruin,
Je gaat vanzelf minder zout gebruiken, we eten sowieso veel zout, ik gebruik over groenten liever een paar druppels citroensap en wat echte boter dan zout.
Ik ben geen antizout figuur hoor, maar veel dingen hebben het niet nodig omdat ze al zout genoeg zijn. Over dingen als Friet hoort uiteraard wat zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:03:36 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255475
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef haaahaha het volgende:
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
Nee hoor, als je vlees zout dan onttrekt het zout vocht aan het vlees (osmose).
Dit is vooral bij Biefstuk (steak) heel ellendig omdat je vlees dat je snel wilt bakken nat is, en dan stoof je het ipv dat je het dichtschroeit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16255493
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:

-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.

succes!


Na het bakken?
Potver, ik hoor allemaal nieuwe dingen. Leuk!
pi_16255541
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:04 schreef haaahaha het volgende:

[..]

Na het bakken?
Potver, ik hoor allemaal nieuwe dingen. Leuk!


en dan wel ff in de oven

[Dit bericht is gewijzigd door michiel_merk op 14-01-2004 16:06]

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')