quote:Daar stond natuurlijk de culinaire doodstraf al op.
Op dinsdag 13 januari 2004 21:10 schreef Sjaakman het volgende:[..]
Het geheim is: NIET in prikken!!!
Ow ja, zout en peper ook achteraf anders heb je een blok osmose in je pan tot er een vlakgommetje overblijft.
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
Maar wel waar...
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
quote:nope
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
![]()
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
![]()
natuurlijk niet !
quote:Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkopen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.
Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.
quote:*noteert
Op dinsdag 13 januari 2004 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt
gemarmerd vleesch
quote:Bij de betere horeca leverancier te krijgen
Op dinsdag 13 januari 2004 21:21 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
*noteert
gemarmerd vleesch
quote:Nee, ik voelde ook aan mn kin... lijkt me alleen niet zo goed als er haar aan je biefstuk zit.... (niet dat ik zoveel baardgroei heb)
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
![]()
quote:Ooh pierre wind deed het met zijn hand.
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkomen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.
Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.
in je muis prikken
en dan je wijsvinger op je duim,
je middelvinger op je duim
je ringvinger op je duim
je pink op je duim
en dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie.
quote:T Zelfde anders
Op woensdag 14 januari 2004 14:21 schreef DancingPhoebe het volgende:[..]
Ooh pierre wind deed het met zijn hand.
in je muis prikken
en dan je wijsvinger op je duim,
je middelvinger op je duim
je ringvinger op je duim
je pink op je duimen dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie.
quote:Je kan hem toch zouten als 'ie al klaar is en op je bord ligt? Dan heb je dat hele osmose-probleem niet.
Op woensdag 14 januari 2004 14:30 schreef haaahaha het volgende:
Maar ik zout mijn biefstuk altijd graag. Hoe krijg ik de biefstuk zout als er geen zout op mag?
quote:Het is ook maar een ideetje, ik zout mijn biefstuk eigenlijk nooit. Maar theoretisch gezien zou hij dan niet moeten uitdrogen.
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
quote:Ja, is veel lekkerder
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
-niet in prikken
-zout na het bakken
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.
succes!
quote:zout onttrekt vocht aan het vlees.. vandaar dus erna pas gebruiken!
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef haaahaha het volgende:
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
quote:Ja
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
quote:Nee hoor, als je vlees zout dan onttrekt het zout vocht aan het vlees (osmose).
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef haaahaha het volgende:
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
quote:Na het bakken?
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.
succes!
quote:en dan wel ff in de oven
Op woensdag 14 januari 2004 16:04 schreef haaahaha het volgende:[..]
Na het bakken?
Potver, ik hoor allemaal nieuwe dingen. Leuk!
[Dit bericht is gewijzigd door michiel_merk op 14-01-2004 16:06]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |