Ik vind biefstuk medium rare lekker, maar het moet fucking niet koud zijn!!
Okay, kom maar, wat doe ik fout?
Eerst op kamertemperatuur laten komen in de keuken ( )
[Dit bericht is gewijzigd door snarfbreda op 13-01-2004 21:01]
quote:Heb ik.
Op dinsdag 13 januari 2004 20:58 schreef Captain_Chaos het volgende:
Te laat uit de vriezer / koeling gehaald.Eerst op kamertemperatuur laten komen in de keuken (
)
Eet smakkelijk
quote:Wat ik zeg dus.
Op dinsdag 13 januari 2004 20:59 schreef Sjaakman het volgende:
Op hoog vuur snel dichtschroeien en bruin laten worden. Daarna effe laten staan op een laag pitje (af en toe keren en door de pan bewegen.)
quote:Kan ook, maar dan wordt-ie grijs in plaats van lekker knapperig bruin van buiten en hij llopt leeg...
Op dinsdag 13 januari 2004 20:59 schreef DubbelFrisss het volgende:
Op een wat lager vuur wat langer bakken
Het moet wel schnell dichtschroeien natuurlijk
enne, snel laten "dichtschroeien" en daarna in de oven misschien
Dan in oven of op laag vuur verder bakken.
quote:In een restaurant doen ze het heter.
Op dinsdag 13 januari 2004 21:06 schreef Els_saai het volgende:
Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt?
het bakken dan hè
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:08 schreef Captain_Chaos het volgende:
In een restaurant doen ze het heter.het bakken dan hè
Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan?
quote:zeg ben jij ff gek ?
Op dinsdag 13 januari 2004 21:04 schreef martinensonja het volgende:
prik de volgende x als je weer wat bakt even een koude vork erin
10 seconden wachten en dan de vork even op je lip om te voelen of
hij niet koud is dat doe ik althans
quote:Het geheim is: NIET in prikken!!!
Op dinsdag 13 januari 2004 21:00 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
Kan ook, maar dan wordt-ie grijs in plaats van lekker knapperig bruin van buiten en hij llopt leeg...
Het moet wel schnell dichtschroeien natuurlijk
quote:Meen je dat nou? waarom is dat?
Op dinsdag 13 januari 2004 21:09 schreef BillyOcean het volgende:
En! Je mag een biefstuk maar 1 keer omdraaien...
quote:Geen idee.... bij mij lukken ze wel altijd.
Op dinsdag 13 januari 2004 21:09 schreef Els_saai het volgende:[..]
Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan?
Ik denk dat het de kunst is om niet te kinderachtig door te bakken. Je pannetje mag best een beetje walmen. Na een minuutje liggen is-ie van binnen ook warm hoor; al was-ie een beetje koud. Die hitte trekt best nog wel door als je biefstukkie uit de pan is.
Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkomen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.
Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.
[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 13-01-2004 21:18]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |