abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16232392
Potver, dat heb ik elke keer. Ik doe een pan op, met veel boter, laat het heet worden, doe de biefstukken erin, laat het braden, zodat de buitenkant lekker bruin is, champignonnen erbij, klaar met bakken na wat minuten, maar dan is als ik het door midden snij nog koud van binnen!!!

Ik vind biefstuk medium rare lekker, maar het moet fucking niet koud zijn!!

Okay, kom maar, wat doe ik fout?

  dinsdag 13 januari 2004 @ 20:58:13 #2
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_16232409
Eerst ontdooien gok ik.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  dinsdag 13 januari 2004 @ 20:58:51 #3
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16232428
Te laat uit de vriezer / koeling gehaald.

Eerst op kamertemperatuur laten komen in de keuken ( )

Jawohl Herr Kaloin!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 20:59:10 #4
66575 DubbelFrisss
identiteitscrisis...
pi_16232438
Op een wat lager vuur wat langer bakken
pi_16232451
Wat langer na laten sudderen.

[Dit bericht is gewijzigd door snarfbreda op 13-01-2004 21:01]

Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden......
  dinsdag 13 januari 2004 @ 20:59:39 #6
12091 Sjaakman
heeft weer wat te zeiken...
pi_16232452
Op hoog vuur snel dichtschroeien en bruin laten worden. Daarna effe laten staan op een laag pitje (af en toe keren en door de pan bewegen.)
Remember... Chicken is not a meal... It's a sport :P
pi_16232455
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 20:58 schreef Captain_Chaos het volgende:
Te laat uit de vriezer / koeling gehaald.

Eerst op kamertemperatuur laten komen in de keuken ( )


Heb ik.
pi_16232462
Eerst je bierstuk aan beide kanten goed doorbakken en daarna een paar minuten in de oven zetten zodat de binnenkant ook een beetje gaat wordt... of je kan het verder laten bakken in je pan maar dan op allelaagste stand en dat een paar minuten

Eet smakkelijk

pi_16232465
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 20:59 schreef Sjaakman het volgende:
Op hoog vuur snel dichtschroeien en bruin laten worden. Daarna effe laten staan op een laag pitje (af en toe keren en door de pan bewegen.)
Wat ik zeg dus.
Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden......
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:00:43 #10
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16232470
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 20:59 schreef DubbelFrisss het volgende:
Op een wat lager vuur wat langer bakken
Kan ook, maar dan wordt-ie grijs in plaats van lekker knapperig bruin van buiten en hij llopt leeg...

Het moet wel schnell dichtschroeien natuurlijk

Jawohl Herr Kaloin!
pi_16232483
idd, eerst je biefstuk laten ontdooien

enne, snel laten "dichtschroeien" en daarna in de oven misschien

pi_16232558
Nog beter is de biefstuk na het aanschroeien even uit de pan te halen en een paar minuten te laten rusten.

Dan in oven of op laag vuur verder bakken.

pi_16232569
prik de volgende x als je weer wat bakt even een koude vork erin
10 seconden wachten en dan de vork even op je lip om te voelen of
hij niet koud is dat doe ik althans
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:04:16 #14
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_16232579
Oven vind ik een slecht plan, daar wordt ie wel errug droog van...
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:05:09 #15
64781 bonke
pipo koeie
pi_16232610
gewoon niet meer van die dikke hompen kopen
ipv van een hele koe in je pannetje kan je der beter ff een stukkie afsnijden
pies on joe toe
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:06:23 #16
26059 Els_saai
Altijd saai...
pi_16232652
Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt?
...is toch ook opwindend?
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:07:31 #17
76692 Cesco
Nani - kore wa nandesuka
pi_16232683
iid meeste wat ik hier hoor: eerst beide kanten op hoog vuur dichtschroeien, en vervolgens nog ff paar minurten op medium vuur bakken.
Wel belangrijk is dat de pan niet te groot is, en dat je niet teveel boter gebruikt - het vlees hoeft niet te drijven.
nog een kleine ps: gebruik een pan met een goede anti-aanbak-laag, dat scheelt al de helft. Ik was jarenlang een waardeloze kok, tot ik die "studenten-pannen", meegekregen van mijn ouders, eruit flikkerde en een nieuwe set kocht.
Veel succes, en vooral smakelijk
Oshietekudasai
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:08:43 #18
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16232726
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:06 schreef Els_saai het volgende:
Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt?
In een restaurant doen ze het heter.

het bakken dan hè

Jawohl Herr Kaloin!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:09:26 #19
71614 BillyOcean
Get out of my dreams you woman
pi_16232752
Een biefstuk inderdaad op heet vuur en pas in de pan als de boter bijna zwart is... En! Je mag een biefstuk maar 1 keer omdraaien... Misschien helpt het als je dunnere biefstukken neemt? Ik werk in een restaurant en de chef daar haalt ze op het einde uit de pan en legt ze dan nog ene fractie op de kale kookplaat zelf... Dat is natuurlijk helemaal de bom...
Doch vlakbij zwerft 'n exquise gympje
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:09:42 #20
26059 Els_saai
Altijd saai...
pi_16232757
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:08 schreef Captain_Chaos het volgende:
In een restaurant doen ze het heter.

het bakken dan hè


Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan?

...is toch ook opwindend?
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:09:55 #21
64781 bonke
pipo koeie
pi_16232766
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:04 schreef martinensonja het volgende:
prik de volgende x als je weer wat bakt even een koude vork erin
10 seconden wachten en dan de vork even op je lip om te voelen of
hij niet koud is dat doe ik althans
zeg ben jij ff gek ?
prikke in een biefstuk ?? VANDAAAAAAAALLLLLLL
never nooit niet in een biefstuk prikke he , ook niet als je denkt dat ie nog koud van binne is ( laat em dan maar ff doorwarmen op een laag pitje)
ps: een biefstuk draai je om met een bbg tang of een spatel
prikken is ten strengste verboden
pies on joe toe
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:10:22 #22
12091 Sjaakman
heeft weer wat te zeiken...
pi_16232785
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:00 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

Kan ook, maar dan wordt-ie grijs in plaats van lekker knapperig bruin van buiten en hij llopt leeg...

Het moet wel schnell dichtschroeien natuurlijk


Het geheim is: NIET in prikken!!!
Remember... Chicken is not a meal... It's a sport :P
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:10:42 #23
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_16232798
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:09 schreef BillyOcean het volgende:
En! Je mag een biefstuk maar 1 keer omdraaien...
Meen je dat nou? waarom is dat?
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:12:38 #24
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16232851
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:09 schreef Els_saai het volgende:

[..]

Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan?


Geen idee.... bij mij lukken ze wel altijd.

Ik denk dat het de kunst is om niet te kinderachtig door te bakken. Je pannetje mag best een beetje walmen. Na een minuutje liggen is-ie van binnen ook warm hoor; al was-ie een beetje koud. Die hitte trekt best nog wel door als je biefstukkie uit de pan is.

Jawohl Herr Kaloin!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:13:02 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16232868
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkomen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.

Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.

[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 13-01-2004 21:18]

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:14:12 #26
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16232904
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:10 schreef Sjaakman het volgende:

[..]

Het geheim is: NIET in prikken!!!


Daar stond natuurlijk de culinaire doodstraf al op.

Ow ja, zout en peper ook achteraf anders heb je een blok osmose in je pan tot er een vlakgommetje overblijft.

Jawohl Herr Kaloin!
pi_16232926
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

Maar wel waar...

I've got a 'F', a 'C' and i got a 'K'. All i miss now is ...
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:16:19 #28
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16232968
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen

Jawohl Herr Kaloin!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:17:05 #29
62182 Georges
That's the shit
pi_16232992
braden/bakken moet je nooit snel doen op een hoog vuur, gewoon rustig bakken, af en toe ff proeven, komt het goed.
Volgens de policy worden proletarische discussies niet aangegaan
pi_16233000
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen


nope
I've got a 'F', a 'C' and i got a 'K'. All i miss now is ...
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:18:16 #31
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_16233031
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen


natuurlijk niet !

And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:19:30 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16233076
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkopen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.

Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.


Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:21:25 #33
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_16233158
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt


*noteert

gemarmerd vleesch

Jawohl Herr Kaloin!
  dinsdag 13 januari 2004 @ 21:23:18 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16233229
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:21 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

*noteert

gemarmerd vleesch


Bij de betere horeca leverancier te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16251252
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen


Nee, ik voelde ook aan mn kin... lijkt me alleen niet zo goed als er haar aan je biefstuk zit.... (niet dat ik zoveel baardgroei heb)
We are born crying, live complaining, and die disappointed.
pi_16252231
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.

Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkomen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.

Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.


Ooh pierre wind deed het met zijn hand.

in je muis prikken

en dan je wijsvinger op je duim,
je middelvinger op je duim
je ringvinger op je duim
je pink op je duim

en dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie.

I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 14 januari 2004 @ 14:25:33 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16252352
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 14:21 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ooh pierre wind deed het met zijn hand.

in je muis prikken

en dan je wijsvinger op je duim,
je middelvinger op je duim
je ringvinger op je duim
je pink op je duim

en dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie.


T Zelfde anders
:-)
Gewoon aan je vlees voelen dus.
en voor het bakken op kamer temp laten komen.
Verder mooi gemarmerd vlees kopen, komt er op neer, hoe meer vet er in het vlees zit hoe malser het wordt, ruwweg dus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16252502
Maar ik zout mijn biefstuk altijd graag. Hoe krijg ik de biefstuk zout als er geen zout op mag?
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:38:37 #39
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_16254550
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 14:30 schreef haaahaha het volgende:
Maar ik zout mijn biefstuk altijd graag. Hoe krijg ik de biefstuk zout als er geen zout op mag?
Je kan hem toch zouten als 'ie al klaar is en op je bord ligt? Dan heb je dat hele osmose-probleem niet.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_16254635
Serieus? Zouten NA het bakken?
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:50:47 #41
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_16255018
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
Het is ook maar een ideetje, ik zout mijn biefstuk eigenlijk nooit. Maar theoretisch gezien zou hij dan niet moeten uitdrogen.
Of je je gewenste zoutingsniveau bereikt is iets anders....
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 14 januari 2004 @ 15:54:54 #42
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16255152
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
Ja, is veel lekkerder Blijft je vlees lekker sappig
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 15:57:30 #43
22592 crew  Ole
pi_16255272
Volgens Rudolf van Lifeandcooking :

-niet in prikken
-zout na het bakken
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.

succes!

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_16255274
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 15:58:16 #45
22592 crew  Ole
pi_16255306
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef haaahaha het volgende:
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
zout onttrekt vocht aan het vlees.. vandaar dus erna pas gebruiken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_16255374
.
.Niet met een vork in het vlees prikken(wat iemand eerder in de topic zei) dan lopen de sappen eruit. dat is dood zonde, in het vlees drukken met je vinger als ie veert is het goed (rare)*olie moet wel goed heet zijn he *
mijn ervaring is 3 minuten voor rare
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:00:54 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255387
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
Ja
Je kan sowieso beter na het koken zouten, ik zout het eten eigenlijk meestal na het koken.
voordelen zijn:
Iedereen kan het zo zout maken als ie wil
Je verzout nooit wat
Je vlees blijft mooi droog (als je tenminste vers en geen diepvries hebt) bij het bakken en word veel mooier bruin,
Je gaat vanzelf minder zout gebruiken, we eten sowieso veel zout, ik gebruik over groenten liever een paar druppels citroensap en wat echte boter dan zout.
Ik ben geen antizout figuur hoor, maar veel dingen hebben het niet nodig omdat ze al zout genoeg zijn. Over dingen als Friet hoort uiteraard wat zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:03:36 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255475
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef haaahaha het volgende:
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
Nee hoor, als je vlees zout dan onttrekt het zout vocht aan het vlees (osmose).
Dit is vooral bij Biefstuk (steak) heel ellendig omdat je vlees dat je snel wilt bakken nat is, en dan stoof je het ipv dat je het dichtschroeit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16255493
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:

-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.

succes!


Na het bakken?
Potver, ik hoor allemaal nieuwe dingen. Leuk!
pi_16255541
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:04 schreef haaahaha het volgende:

[..]

Na het bakken?
Potver, ik hoor allemaal nieuwe dingen. Leuk!


en dan wel ff in de oven

[Dit bericht is gewijzigd door michiel_merk op 14-01-2004 16:06]

  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:07:02 #51
22592 crew  Ole
pi_16255615
quote:
Biefstuk in champignon - cognacsaus
hoofdgerechten,4 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 30-60 minuten
Moeilijkheid: Medium makkelijk
Soort keuken: Fusion
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: Braden



- 600 gram biefstuk
- peper en zout
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 gram champignons
- 50 gram margarine
- 6 eetlepels cognac
- 2 dl zure room
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie







(voor vier personen)

Dep de biefstuk droog en snijd hem in fijne reepjes. Kruid het vlees met peper en zout. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de knoflook fijn. Boen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Smelt de margarine en bak de reepjes vlees knapperig. Doe dit eventueel in twee delen; anders koelt de boter te veel af en wordt het vlees niet knapperig. Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven vet de uien, de knoflook en de champignons al omscheppend zacht en bruin. Blus ze met cognac en roer de zure room erdoor. De saus mag nu niet meer koken. Schep het vlees door de saus en breng die eventueel verder op smaak met peper en zout. Strooi er als garnering de fijngehakte peterselie over.
Geef er vers bruin brood en kruidenboter bij.


bron: lifeandcooking.nl
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:07:55 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255652
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:
Volgens Rudolf van Lifeandcooking :
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.

succes!


Das alleen zo als je grote stukken vlees braad. Is trouwens wel lekkerder, als ik vrienden op bezoek het braad ik bv een hele ossehaas ipv 6 biefstukjes. Deze laat je dan ff rusten in folie
Dan snij je hem in plakken en het sap wat er dan nog uit loopt, kan hup de saus in. Veel mensen denken dat dit bloed is. maar dat is onzin, het is vleessap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:09:15 #53
22592 crew  Ole
pi_16255701
deze kan ook
quote:
Biefstuk met champignons
hoofdgerechten,4 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 15-30 minuten
Moeilijkheid: Erg makkelijk
Soort keuken: Nederlands
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: Braden






- 600 gram biefstukken (150 gram p/s)
- 1 sjalotje
- 250 gram champignons
- 125 gram Blue Band
- zout
- versgemalen peper
- 1 theelepel tijm
- 3 takjes peterselie


Laat het vlees in ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.

Pel en snipper het sjalotje. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verhit de margarine in een koekenpan en laat het schuim wegtrekken. Leg de biefstukken erin en bak ze in ca. 4 minuten op hoog vuur bruin en van binnen rosé.
Keer de biefstukken regelmatig. Strooi er zout en peper over.


Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm in een warme oven (100 °C) of onder een stuk aluminiumfolie.

Fruit het sjalotje ca. 1 minuut in het bakvet. Voeg de champignons met de tijm toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen.

Hak de peterselie fijn en schep de peterselie door de champignons. Leg de biefstukken op vier warme borden en schep de champignons erop.


[Dit bericht is gewijzigd door Ole op 14-01-2004 16:10]

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_16255712
Ik krijg honger.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:09:32 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255715
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:07 schreef Ole het volgende:

[..]

bron: lifeandcooking.nl


LOL
150 gram biefstuk per persoon
*schater*
wat een armoedig stukkie vlees voor zon bewerkbaar recept.
Het recept klopt trouwens niet met wat ze zeggen, ze zouten het vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:11:52 #56
22592 crew  Ole
pi_16255796
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
150 gram biefstuk per persoon
*schater*
wat een armoedig stukkie vlees voor zon bewerkbaar recept.
Het recept klopt trouwens niet met wat ze zeggen, ze zouten het vlees.


Je mag vast wel meer vlees gebruiken van Rudolf!!

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:12:07 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255804
Bakken in Margarine ook nog,
getverdemme. Olijfolie moet je gebruiken, of geklaarde boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16255909
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Bakken in Margarine ook nog,
getverdemme. Olijfolie moet je gebruiken, of geklaarde boter.
yup of biefstukjes eerst bestrijken met
Olijfolie
vervolgens wel in olijf olie bakken natuurlijk
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:18:18 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256089
Niet alleen dat veel mensen niet weten hoe goed vlees er uit ziet, (zie mijn eerder post) of hoe je het vlees moet bakken, maar veel erger is mensen die niet weten hoe je biefstuk moet eten.
Kwamen wel eens mensen in de Steak Bistro waar ik werkte en bestelde dan de Biefstuk van de Haas, goed doorbakken, dan heb ik al zoiets van, neem dan wat anders. Maar goed, dan maak je de haas zo dat ie nog net een beetje roze is, nog net sappig en niet helemaal droog, nog wat mals.
Dan snijden ze hem aan en zien een paar druppels sap en beginnen te Ekelen, baaah, bloed....
Terug naar de Keuken, of ie nog ff doorbakkener kan.
Flikkerde dan zon ding in de magnetron tot ie kookte en daarna in de frituur.
Klant een schoenzool op zijn bord met kartonsmaak.

Krijg je ook nog te horen dat ie zo wel lekker is


*huil*

Ben toen maar na mijn studie wat anders gaan doen als koken.

Mijn moeder kon trouwens ook geen biefstuk bakken, die kocht de goedkoopste rooie bieflappen, die gingen door de malser, en werden dan thuis gezouten en gehamerd, en dan doorbakken.
Gruwels.

Dan heb je van die grijsbruine taaie lederen lappen op je bord, die naar papier smaken...
Bah.

[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 14-01-2004 16:21]

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:18:51 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256109
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:14 schreef michiel_merk het volgende:

[..]

yup of biefstukjes eerst bestrijken met
Olijfolie
vervolgens wel in olijf olie bakken natuurlijk


Of nog beter, grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16256262
Ik ga morgen naar m'n slager en vraag of ie ook gemarmerde biefstuk heeft.. als we dat nou allemaal doen, krijgen we vanzelf goed vlees
Thoughts arrive like butterflies.
Red de zeehond!
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:25:00 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256372
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:22 schreef jellyrose het volgende:
Ik ga morgen naar m'n slager en vraag of ie ook gemarmerde biefstuk heeft.. als we dat nou allemaal doen, krijgen we vanzelf goed vlees
waarschijnlijk krijg je een stuk vlees met een heeeeeel klein adertje vet erin.
Zelfs sudderlappen zijn tegenwoordig bloedmager..
Terwijl je daar nota bene het vet na het sudderen afschept..
Het is een godvergeten schandaal wat de Libelle heeft aangericht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16256664
Leuke verhalen, Pietverdriet.

Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je!

  woensdag 14 januari 2004 @ 16:34:14 #64
36461 Joppy
geen colaboy
pi_16256704
Biefstuk bij de slager kopen? Waarom zou ik als mijn ouders een hele koe in de diepvries hebben liggen
Door mijn vader met liefde opgefokt.
Let the beat control your body!
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:56:23 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16257476
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:34 schreef Joppy het volgende:
Biefstuk bij de slager kopen? Waarom zou ik als mijn ouders een hele koe in de diepvries hebben liggen
Door mijn vader met liefde opgefokt.
Toch wel geportioneerd hoop ik?
Diepgevroren snijd wat lastig.
Mijn schoonouders hebben ieder jaar een varkentje. Ook zelf opgekweekt, en in de herfst met Eikels en Kastanjes vetgemest.
Lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:57:22 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16257506
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:33 schreef haaahaha het volgende:
Leuke verhalen, Pietverdriet.

Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je! [afbeelding]


Zoek maar eens op "meiraapjes"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 17:34:44 #67
36461 Joppy
geen colaboy
pi_16258603
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Toch wel geportioneerd hoop ik?
Diepgevroren snijd wat lastig.
Mijn schoonouders hebben ieder jaar een varkentje. Ook zelf opgekweekt, en in de herfst met Eikels en Kastanjes vetgemest.
Lekker


Een goeie slager slacht het en portioneerd het voor ons, al jaren. En het is topkwaliteit hoor.
Let the beat control your body!
pi_16258755
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:00 schreef Sjammie het volgende:
Eerst je bierstuk aan beide kanten goed doorbakken en daarna een paar minuten in de oven zetten zodat de binnenkant ook een beetje gaat wordt... of je kan het verder laten bakken in je pan maar dan op allelaagste stand en dat een paar minuten

Eet smakkelijk


Juistem!
Aldus.
  woensdag 14 januari 2004 @ 17:54:28 #69
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_16259133
Goed topic dit
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
pi_16259214
Heer spreekt een vegetarische kok, die de lekkerste biefstukjes maakt...
Boter in de pan, zacht vuurtje, boter bruin laten worden, en zachtjes bakken.

... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet

Socialisten zijn mensen met gewetensbezwaren over geld dat andere mensen verdienen...
  woensdag 14 januari 2004 @ 18:05:15 #71
35189 Troel
scherp en bot
pi_16259400
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 17:58 schreef Represent het volgende:
Heer spreekt een vegetarische kok, die de lekkerste biefstukjes maakt...
Boter in de pan, zacht vuurtje, boter bruin laten worden, en zachtjes bakken.

... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet


heb je je handen van te voren gewassen?

En wat als je hem rare of well done wilt hebben? Dan gaat jouw verhaal niet op maar dat van die anderen wel

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_16261079
Echt te gek dit topic, moet lukken nu
E-?
pi_16267123
Het is officieel. Ik kan het niet.

Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit!

Helaas nog helemaal rauw van binnen...

I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 14 januari 2004 @ 23:58:03 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16270642
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 22:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Het is officieel. Ik kan het niet.

Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit!

Helaas nog helemaal rauw van binnen...


Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben,
Heb je hem op kamer temperatuur laten komen?
Hoe rauw is rauw bij jouw? Ik bedoel, was ie nog koud?
En dat het de eerste keer niet gelijk lukt, niet getreurt, gewoon verder oefenen. een biefstuk die nog te rauw is, bak je gewoon nog ff na. Veel erger is een doorbakken biefstuk. Die kan namelijk niet de pan in maar de prullebak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16270705
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben,
Heb je hem op kamer temperatuur laten komen?
Hoe rauw is rauw bij jouw? Ik bedoel, was ie nog koud?
En dat het de eerste keer niet gelijk lukt, niet getreurt, gewoon verder oefenen. een biefstuk die nog te rauw is, bak je gewoon nog ff na. Veel erger is een doorbakken biefstuk. Die kan namelijk niet de pan in maar de prullebak.


Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 15 januari 2004 @ 00:13:16 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16271166
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 23:59 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat...


Sja, hij voelt dan op een bepaalde manier aan, je moet het dus in je vingers krijgen dat ie steviger aanvoelt als je er op drukt.
By the way, als je mij de biefstuk zo bakt vind ik hem wel lekker. Ik eet steak graag zo rood mogelijk, zelfs helemaal rauw. (rauwe Mett, mmmm, rauwe ossehaas, lekker lekker, tartaar, filet american, jum jum jum)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16277331
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 23:59 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat...


Zo hoort ie te zijn. Wil je dat niet dan moet je em nog ff in de oven zetten om helemaal het rauwe eraf te krijgen of gewoon nog een tijd met de deksel op de pan door laten sudderen. Maar ik ben eerlijk gezegd van mening dat een goede biefstuk niet besteed is aan mensen die geen rood/rauwachtig vlees durven eten (of niet lusten). Hij hoort gewoon rood van binnen en elke minuut langer bakken dan even flink aanbraden aan beide kanten zodat ie door en door warm is is IMHO gewoon zonde. Anders kun je misschien beter een stukje ribeye ofzo kopen, dat zijn meestal dunnere plakken en niet van die hompjes. Die bakken makkelijker helemaal roze en omdat daar vaak meer vet aan/in zit minder snel droog als je em toch doorbakt.
  donderdag 15 januari 2004 @ 10:38:43 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16277743
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 10:16 schreef DIJK het volgende:

[..]

Zo hoort ie te zijn. Wil je dat niet dan moet je em nog ff in de oven zetten om helemaal het rauwe eraf te krijgen of gewoon nog een tijd met de deksel op de pan door laten sudderen. Maar ik ben eerlijk gezegd van mening dat een goede biefstuk niet besteed is aan mensen die geen rood/rauwachtig vlees durven eten (of niet lusten). Hij hoort gewoon rood van binnen en elke minuut langer bakken dan even flink aanbraden aan beide kanten zodat ie door en door warm is is IMHO gewoon zonde. Anders kun je misschien beter een stukje ribeye ofzo kopen, dat zijn meestal dunnere plakken en niet van die hompjes. Die bakken makkelijker helemaal roze en omdat daar vaak meer vet aan/in zit minder snel droog als je em toch doorbakt.


Bovendien
Eigenlijk is een ribeye of een goeie entracote eigenlijk veel smaakvoller dan biefstuk van de haas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16278267
goed topic pietverdriet m'n pa (ex KL & Hotelvakschool) is chef kok en kan ze ook zo bakken, maar idd zoals anderen al opmerken ervaring is soms wel vereist hoor
je moet de feeling hebben

m'n maag knort nu al, ik krijg trek in rosbief van de barbeque

pi_16279570
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bovendien
Eigenlijk is een ribeye of een goeie entracote eigenlijk veel smaakvoller dan biefstuk van de haas


Agree, eigenlijk vind ik de biefstuk het meest overschatte stuk vlees wat er is. Geef maar een lekkere argentijnse ribeye. Mjammjam, of wat ze bij de c1000 contrafilet noemen, maar wat volgens iedereen gewoon entracote is. Mjam.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_16280096
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 18:05 schreef Troel het volgende:

[..]

heb je je handen van te voren gewassen?

En wat als je hem rare of well done wilt hebben? Dan gaat jouw verhaal niet op maar dat van die anderen wel


Zo hoort-ie Troel (naam zegt genoeg). Wel done of rare is gewoon je vlees verneuken... En als je graag wilt zeiken... zeiken doe je met je lul, kud!

[Dit bericht is gewijzigd door Represent op 15-01-2004 12:45]

Socialisten zijn mensen met gewetensbezwaren over geld dat andere mensen verdienen...
  zaterdag 17 januari 2004 @ 21:37:55 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16350983
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 11:56 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Agree, eigenlijk vind ik de biefstuk het meest overschatte stuk vlees wat er is. Geef maar een lekkere argentijnse ribeye. Mjammjam, of wat ze bij de c1000 contrafilet noemen, maar wat volgens iedereen gewoon entracote is. Mjam.


Contrafilet is Entracote,
Bij een varken heb je haaskarbonade, aan de ene kant van de T vormig botje heb je dat malse stukje haas, aan de andere kant de lende.

Bij een koe heet dat T Bone steak, aan de ene kant dat malse stukkie filet (haas), aan de andere kant, de Contrafilet, de entracote.

Een T bone steak is ook niets anders als een koekarbonade, met een stukje haasbiefstuk en entracote.

In Duitsland verkopen ze ook de uitgebeende varkenskarbonades, dan heet de Haas gewoon haas, maar de lende, heet dan Lachsbraten, mooi stuk vlees om aan een stuk te braden, ipv plakjes.
Je kan het ook zouten en drogen en dan heb je Lachsschinken.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 januari 2004 @ 21:47:21 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16351268
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:33 schreef haaahaha het volgende:
Leuke verhalen, Pietverdriet.

Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je! [afbeelding]


Heb er nog een
Sta na het sluiten van de keuken te poetsen en boullion te maken voor de volgende dag. Word er op de deur geklopt, Ik zeg ja, en er komt een keurige mevrouw binnen lopen. Ze vraagt me welk merk in gebruik.
Merk? Hoe bedoelt u merk?

Ja mijn man zegt altijd dat je in restaurants altijd blik soep krijgt, en we hadden net zon lekkere soep, we wouden weten welk merk u gebruikt, is dat een Horeca merk?

Ik zucht en wijs haar op de 25 liter pan op het fornuis, kijk, daar staat Boullion te trekken, dat is heel makkelijk in de keuken, want alles wat je van de uien en andere groente afsnijdt, gaat daarin, net als de afsnijsels van het vlees wat je snijd, de botten van de beesten die je ontbeent. Ze keek me aan of ze water zag branden.

leg haar uit hoe je boullion trekt, en hoe je als je een goeie hebt daar alle kanten mee op kan voor soepen, maar ook als basis voor sausen.

Ze geloofde me gewoon niet.
Ze kon het met eigen ogen zien maar geloofde me niet, want haar man had gezegt.....


Nederlanders krijgen niet voor niets zo slecht te eten in de restaurants, ze zijn het gewoon niet gewend wat goeds te eten.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 januari 2004 @ 22:02:16 #84
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_16351653
Voor een mooi gemarmerd rundsvlees raad ik een stukje tussenrib/zesrib aan. Daarnaast kan een stukje lendebiefstuk ook erg voldoen.

Tipje: In Belgie heeft men veel meer artisanale slagers die je beter kunnen bedienen dan de AH of de Konmar. Kunnen lekker "custom" voor je snijden en het belangrijkste, de prijs ligt stukken lager dan in Nederland.

Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zaterdag 17 januari 2004 @ 22:06:17 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16351757
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 22:02 schreef Ashram het volgende:
Tipje: In Belgie heeft men veel meer artisanale slagers die je beter kunnen bedienen dan de AH of de Konmar.
AH en vlees, nee das een ramp, bij AH is het vlees zo slecht, dat is de term kloten van de bok nog niet waard. Belgie is voor mij te ver, maar aangezien in 50/50 in Duitsland woon koop ik mijn vlees meestal daar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 januari 2004 @ 22:11:30 #86
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_16351917
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

AH en vlees, nee das een ramp, bij AH is het vlees zo slecht, dat is de term kloten van de bok nog niet waard. Belgie is voor mij te ver, maar aangezien in 50/50 in Duitsland woon koop ik mijn vlees meestal daar.


Bovendien is de "Keurslager" nog eens stikduur en lijkt eerder op een traiteur dan een slager.
Is Duits vlees wat? Behalve de worsten nog nooit een Duits biefje gehad.
Ik hield me altijd bij Belgisch Blauw en de Franse varianten.

1 keer Kobe rundsvlees geproefd. Jeweetwel, die Japanse die sake drinken en gemasseerd worden. à ca.20 euro per 100 gram werd ik er niet vrolijk van. Het is anders, het smaakt anders en het ruikt ook anders. Zeker wel lekker, maar die waarneming kan evengoed tussen mijn oren zitten, min of meer verstoord door die prijskaartje.

Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zaterdag 17 januari 2004 @ 22:19:41 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16352171
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 22:11 schreef Ashram het volgende:

[..]

Bovendien is de "Keurslager" nog eens stikduur en lijkt eerder op een traiteur dan een slager.
Is Duits vlees wat? Behalve de worsten nog nooit een Duits biefje gehad.
Ik hield me altijd bij Belgisch Blauw en de Franse varianten.

1 keer Kobe rundsvlees geproefd. Jeweetwel, die Japanse die sake drinken en gemasseerd worden. à ca.20 euro per 100 gram werd ik er niet vrolijk van. Het is anders, het smaakt anders en het ruikt ook anders. Zeker wel lekker, maar die waarneming kan evengoed tussen mijn oren zitten, min of meer verstoord door die prijskaartje.


Kobevlees van de keurslager is het ras Kobe, niet het echte japanse rundvlees, maar Amerikaans zover ik weet.
Het speciale van dit vlees is de kwaliteit, maar het is moelijk goed te bereiden. Heb ik in japanse restaurants gegeten in Düsseldorf, dat is trouwens wat anders dan zon grillplaat formule tent die je in NL overal ziet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16354018
O ik schijt toch wel in de broek hoor, voor mn vlees in het buitenland halen, want leg maar eens uit wat je hebben wilt en ik heb dan altijd zon idee dat ze je zien als een oenig toeristje die dr geen verstand van heeft (which is treu) en ze je dan alsnog kleute vlees mee geven voor de prijs van kwaliteitsvlees.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 17 januari 2004 @ 23:30:55 #89
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16354178
Biefstuk van de Appie is idd net papier

Weet je wat ook lekker is? Biefstuk in een plastic zakkie doen met daarin extra vierge olijfolie, verse (!) rozemarijn, salie, gekneusde peper rode en zwarte peper en daarin flink rond schudden en een paar uur laten marineren. Ff op de gril, in mooie partjes snijden en met VEEL vleessap op een vers ciabattabroodje, wat groene pasta erover... .

Enne: mensen die hun steak well done willen nemen in het vervolg maar een snitzel met appelmoes ofzo

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zondag 18 januari 2004 @ 00:13:01 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16355094
Ik heb bij mijn eten graag dat de dingen naar zichzelf smaken.
Is een bepaalde visie, daarom eet ik dingen ook zo graag rauw. als ik een biefstuk zo marineer dan proef ik een heleboel, maar geen biefstuk.
Probeer dan ook altijd er naar te streven dat de kruiden enzo de smaak van het eten benadrukken, accentueeren.
Daarom heb ik ook zo een pleuris hekel aan nederlands restaurant eten. Men is er over het algemeen van overtuigt dat men moeilijk moet doen met dure ingredienten. Kreeft met Kaviaar op een bedje van truffels met bla bla bla.
Jammer.
Een zeldzaamheid als een Nederlandse sterrenkok een regionaal of streekgerecht maakt. In Italie is het juist een teken van stijl en klasse, maar dat willen de klanten hier niet.
Die willen dure ingredienten, restaurant eten, en de middeklasse doet de topklasse na. Varkenshaasjes, Entracotejes, altijd hetzelfde. Nooit zal je eens een restaurateur vinden die het lef heeft een sudderlap met rode kool op de kaart te zetten.
Eendjes met jus
Maar goed, dat neem ik hun niet kwalijk, dat neem ik de klanten kwalijk die dat willen.
Net als de goeie biefstuk niet te krijgen is door de invloed van de mager mager gillende libelle huisvrouwtjes, zo is ook het restaureren in Nederland geen pretje. Mensen willen nu eenmaal niet anders.
Verre landen, dat is lekker
Dure ingredienten, toppie
maar goed klaargemaakt lekker eten, dat wil men niet, want dat kan men thuis krijgen... Denkt men...
P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16372084
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen


Ja, inderdaad...
  zondag 18 januari 2004 @ 18:21:16 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16372392
quote:
Op zondag 18 januari 2004 18:10 schreef DigiJasper het volgende:

[..]

Ja, inderdaad...


Voel maar wat vaker aan je vlees in de pan, daar heb je meer an.
Dat rijmt
Dat rijmt
Hoe kostelijk
Hoe kostelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 januari 2004 @ 18:42:42 #93
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16373049
Goede tip die ik eens kreeg van een kok is: zout, peper en evt. andere kruiden er op het allerlaatst opgooien.
Zo brandt de buitenkant minder hard aan en blijft ie sappiger!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  zondag 18 januari 2004 @ 23:17:17 #94
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16382106
quote:
Op zondag 18 januari 2004 18:42 schreef Litman het volgende:
Goede tip die ik eens kreeg van een kok is: zout, peper en evt. andere kruiden er op het allerlaatst opgooien.
Zo brandt de buitenkant minder hard aan en blijft ie sappiger!
Ja, dat werd dus al op pagina 1 gezegd.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 19 januari 2004 @ 08:42:46 #95
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16387172
Ik eet mijn biefstuk (hahaha, 150 gram ) het liefst zo rauw mogelijk Met wat zwarte peper en een beetje zout (na het bakken - en niet in de BlueBand hoor, dat komt alleen maar omdat Life And Cooking gesponsord wordt. Denk je nou echt dat een goeie kok BlueBand gebruikt? Roomboter voor mij).

Paardenbiefstuk (bij een goede paardenslager vandaan, gelukkig hebben we die hier) vind ik trouwens het lekkerst

Gek genoeg vind je in Brabant, waar mijn vriend woont, helemaal geen paardenslagers Is het eten van paardenvlees streekgebonden?

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 19 januari 2004 @ 08:47:00 #96
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_16387208
rooie biefstuk

doe mij maar een kalfshaas

Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  maandag 19 januari 2004 @ 08:49:46 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16387226
quote:
Op maandag 19 januari 2004 08:42 schreef Rewimo het volgende:
Ik eet mijn biefstuk (hahaha, 150 gram ) het liefst zo rauw mogelijk Met wat zwarte peper en een beetje zout (na het bakken - en niet in de BlueBand hoor, dat komt alleen maar omdat Life And Cooking gesponsord wordt. Denk je nou echt dat een goeie kok BlueBand gebruikt? Roomboter voor mij).
voor de klanten, ja hoor, hebben veel koks geen moeite mee, het is immers zijn werk om geld te verdienen met koken. Prive weet ie wel beter.
quote:
Paardenbiefstuk (bij een goede paardenslager vandaan, gelukkig hebben we die hier) vind ik trouwens het lekkerst
Paardevlees is heerlijk.
quote:
Gek genoeg vind je in Brabant, waar mijn vriend woont, helemaal geen paardenslagers Is het eten van paardenvlees streekgebonden?
Ja, Paardevlees was eigenlijk altijd arme mensen eten, en dat terwijl paard zo lekker is, wildbraad bijna.
In mijnstreken zie je vooral gerechten voor taai en oud paardevlees (in het Ruhrgebiet de Sauerbraten, Zuurvlees in Limburg) omdat daar paarden in de mijnen werden gebruikt tot ze op waren en dan werden ze gegeten.
In gebieden waar paarden gefokt werden zie je ook recepten voor veulens, immers, breekt wel eens een veulentje een been of zo. Lekker trouwens, veulen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 januari 2004 @ 09:00:46 #98
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_16387327
Pietverdriet, bedankt voor je tips trouwens .

Heb me altijd al afgevraagd wat de key to succes was.

Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  Admin maandag 19 januari 2004 @ 09:03:34 #99
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_16387353
Ik zou voor PietVerdriet zo al een Culinair Forum bepleiten.
Geweldige tips en o so true,
de mager maffia die nieteens een aardappela fatsoenlijk kunnen koken hebben veel verpest.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Admin maandag 19 januari 2004 @ 09:06:57 #100
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_16387385
Trouwens , kleine toevoeging,
de kans dat ik door heel nederland heen een rare biefstuk krijg (zo vind ik hem het lekkerst) is miniem,
schandalig dat 8 van de 10 keer ik een volledig medium rare en zelfs doorbakken biefstukje krijg.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')