abonnement Unibet Coolblue
pi_15836624
Zelf vind ik het best moeilijk om leuke kraamkadootjes te kopen. Ik vraag me af wat de ouders hier op Fok het leukste en het minst leuke kraamkado vonden dat ze gekregen hebben?

Ik heb voor mijn pas bevallen vriendin een Nijntjebestek gekocht bij de juwelier en heb de naam van het kindje erin laten graveren. Ik vond dit heel erg leuk om te geven en mijn vriendin en haar man waren er ontzettend blij mee. In de roos dus!

#geen
  dinsdag 30 december 2003 @ 20:40:31 #2
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_15836911
is het niet zó dat je daar als krijger maar weinig op kunt zeggen? Ik bedoel.... Als ik een cadeautje krijgt (maakt niet uit of het een kraam- of een verjaardagcadeautjes is) dan ga je niet zeggen : daar ben ik nie blij mee!!!! Dan zegt men meestal, bedankt !!!!!

Of zie ik dat nou verkeerd?

Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_15836915
Ik heb kleertjes gehad die kapot waren, kleertjes die niet paste, jongenskleertjes en een paar verzorgingsdingen die iedere verse moeder zelf al koopt in de zwangerschap. Dit waren toch wel dingen die ik niet zo leuk vond. Sommige dingen zijn ook echt niet mijn smaak, maar dat is heel persoonlijk.
Zilver bestekje, Anne-Geddesboek, armbandje met naam erin, het eerste roze pakje, en pedagogisch verantwoord en goedgekeurd speelgoed zijn wel goed in de smaak gevallen.
Ik heb weinig hele persoonlijke cadeautjes gehad, of originele dingetjes dat vind ik wel jammer.
Het voelt goed hè?
A je to!
  dinsdag 30 december 2003 @ 20:41:45 #4
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_15836969
effe ontopic nu ...

Eigenlijk ben ik nogal een dankbaar iemand ....

Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_15837057
quote:
Op dinsdag 30 december 2003 20:40 schreef Pearly het volgende:
is het niet zó dat je daar als krijger maar weinig op kunt zeggen? Ik bedoel.... Als ik een cadeautje krijgt (maakt niet uit of het een kraam- of een verjaardagcadeautjes is) dan ga je niet zeggen : daar ben ik nie blij mee!!!! Dan zegt men meestal, bedankt !!!!!

Of zie ik dat nou verkeerd?


Je mag toch wel iets vínden van hetgeen je krijgt? Dat betekent niet gelijk dat je ondankbaar bent imo
#geen
  dinsdag 30 december 2003 @ 20:44:54 #6
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_15837089
is ook zo .. maar vind je dat je dat ook tegen een gever mag zeggen .. ??
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_15837429
quote:
Op dinsdag 30 december 2003 20:44 schreef Pearly het volgende:
is ook zo .. maar vind je dat je dat ook tegen een gever mag zeggen .. ??
Pfoe...gewetensvraag Ik denk dat dat afhankelijk is van de band die je onderhoudt met de gever en hoe open je ten opzichte van elkaar bent...

Ik zal zoiets niet snel doen denk ik.

#geen
pi_15837603
Het leukste dat ik gekregen heb vind ik het geboortebord dat Jeroen en Lois voor me gemaakt hebben:

en de moter die Bram van mijn vader gekregen heeft (mijn vader heeft ook een rode BMW moter en zijn eerste kleinzoon nu dus ook)

Voor de rest hebben we ontzettend veel leuke kleertjes gekregen (er was maar 1 pakje bij wat ik echt niet mooi vond, de rest vond ik allemaal prachtig) en heel veel erg leuk speelgoed. Wat ik ook erg leuk vond was een tingeltangel van Brams horoscoop. Van een klant van Peet kregen we een superstoer zwembroekje en een zwembandje opgestuurd. Van de moeder van Jeroen een badcape met Brams naam erop geborduurd. Maar de leukste dingen zijn toch wel de kleine dingen uit onverwachte hoek. Gewoon een kaartje van iemand waarvan je het helemaal niet verwacht of een telefoontje van iemand die je al een tijdje niet gesproken hebt.
Maar de kleertjes, speelgoed en luiers zijn misschien niet het meest origineel maar wel heel fijn om te krijgen. Komt altijd heel goed van pas.

  † In Memoriam † dinsdag 30 december 2003 @ 21:01:12 #9
7074 moussy
kuttekop
pi_15837663
Het minst leuke bij de jongste zoon is....... een werk-omschrijving (copietje) voor een wagenspanner... ik zou nml een wagenspanner krijgen

Het apartste, aandelen (incl verzekering, zodat ze niet kunnen dalen)

Het leukste, wat toch wel een apart verhaal is. Áls ik een ouderwetse kinderwagen kon vinden (die ik al jaren wilde hebben) deed mijn oma een sponsoring als kraamkadootje. Helaas is mijn oma overleden tijdens mijn zwangerschap en na die tijd heb ik de ouderwetse wagen gevonden en betaald van het bedrag dat ik uit de mini-erfenis heb gekregen.

Maar wat ik écht als kadootje heb gekregen ik vond alles leuk

Van mijn odchter van vier weet ik het niet meer

Je zou er haast een boek over schrijven!
  † In Memoriam † dinsdag 30 december 2003 @ 21:03:15 #10
43556 miss_dynastie
pi_15837724
Mijn nichtje kreeg een vreselijk lelijk pakje cadeau, ik denk dat 'baby's eerste gevangenistenue' een goede omschrijving is ... ze wist niet wat ze ermee moest en wilde het weggooien, maar ik heb haar aangeraden het kindje met het pakje aan op de foto te zetten (en eerlijk, het is de meest lelijke foto die van het meiske gemaakt is ), het naar die mensen te sturen en het daarna naar de babykringloop te brengen, dat heeft ze ook gedaan. Verder heb ik ooit gezien dat iemand een speen cadeau kreeg, terwijl ze niet wilde dat haar kindje de speen kreeg en een flesje, terwijl mama borstvoeding geeft.

Zelf koop ik meestal voor goede vrienden een zeer persoonlijk iets, zoals een armbandje of bestekje/ spaarpotje met gravure. Voor minder goede vrienden en kennissen een wat algemener cadeau, zoals een mooie rammelaar of knuffel. Toch vind ik het moeilijk een geschikt cadeautje te vinden!

pi_15837777
Wij hebben niet echt dingen gehad die ik niet leuk vond. Wat ik wel heel jammer vond is dat we kleding gehad hebben die niet in het seizoen pasten. We hebben hele leuke winterpakjes gekregen in maat 56 (Sven is in mei geboren en je weet wat voor zomer we gehad hebben) en hele leuke zomerkleding in maat 68 (die maat is hij net aan het uitgroeien, had hij vanaf september/oktober). Ontzettend zonde dus dat hij sommige dingen niet heeft kunnen dragen.
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
  † In Memoriam † dinsdag 30 december 2003 @ 21:10:56 #12
7074 moussy
kuttekop
pi_15838000
Oh ja, het liefste voor mijn dochter, een skipak wat mijn zwagertje van zijn eigen centen (én het is een enorme kniert) gekocht heeft op de rommelmarkt Ze heeft het alleen nooit aangehad, omdat het a niet mijn smaak was, b een snikhete zomer was
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_15841338
Er komen allemaal Oja-dingen in me op...
Ik heb ook een handdoek gehad met Chiara haar naam erop geborduurd, dat vond ik er lief. En kleertjes die qua maat en seizoen niet op elkaar afgestemd zijn ook zo stom, en dat van iemand die zelf al 3 x oma is...

Luiers, geld, cadeautjes en (heel veel 2e hands) kleertjes heb ik met beide handen en van harte aangenomen hoor!

Het voelt goed hè?
A je to!
pi_15848713
wat denk je van een maatje mini voor een kind van 4 kg.......... van te voren gebeld over de maat (doe maar vanaf maat 68/74) en dan aan komen zetten met 50......... Gelukkig was het HEMA en konden we zo ruilen !!


of een matrozenpakje.......................................

Het liefste vond ik de geborduurde merklappen van de ene oma en stoere kleren van de andere oma

pi_15848871
quote:
Op woensdag 31 december 2003 08:53 schreef Stout het volgende:
wat denk je van een maatje mini voor een kind van 4 kg.......... van te voren gebeld over de maat (doe maar vanaf maat 68/74) en dan aan komen zetten met 50.........
dat vond ik ook het vervelendst. Wij hadden het probleem andersom. Wat wij zelf hadden gekocht begon allemaal bij mtje 50 en hoger. Alicia had mtje 42 na de geboorte en iedereen kwam aanzetten met zomerkleertjes mt 68 en hoger wat ze uiteindelijk in de winter pas aankon. Terwijl we doorgegeven hadden dat we nood hadden in de kleine maatje toen bleek dat ze nog in mt 50 verzoop.
pi_15849057
lees nu pas dat je ook het leukste wil weten

Het leukste vond ik kleren voor me zelf. Mijn oude kleren van voor de zwangerschap kon ik nog niet aan en de kleren van de zwangerschp waren veel te groot en had alleen maar een jogingbroek na de bevalling en ben door ijn ouders helemaal opnieuw aangekleed, en heb daar denk ik nog een maand of 4 lol van mogen beleven voor ik mijn eigen kleding weer aan kon. (verder hebben wij veel grote spullen in de zwangerschap al gekregen als vervroegd kraamkado, de wandelwagen, de complete kinderkamer, de box etc etc)

  woensdag 31 december 2003 @ 09:52:23 #17
30488 coolbabe
My little pwny
pi_15849143
Het minst leuke vond ik een roze kruippakje voor mijn zoontje Tom en bij Jasper een theemok met zijn naam erop en een zak tum-tum erin.
Het leukste bij Jasper een zilveren armband met zijn naam erin gegraveerd en een rammelaar zoals ik vroeger ook had; een olifant.
Het leukste bij Tom vond ik een zilveren bestekje en een schoentje gemaakt van zijn geboortekaartje.
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
  woensdag 31 december 2003 @ 10:11:02 #18
78053 CheyAnya
ik is blond, maar zij is dom
pi_15849305
het is allemaal leuk wat je krijgt voor de kleine.. het moet alleen net je smaak wezen.. of het moet ook bij de kleine passen..
bij m'n dochter had ik allemaal leuke dingetjes gekregen.. allemaal kleertjes.. en wat speelgoed.. 1 jurkje wat me totaal niet beviel.. was van dat rare aparte stof met rare kleurtjes. . die heeft ze ook nooit aan gehad..
bij m'n oudste zoon allemaal stoere jongenskleertjes en ook wat speelgoed.. maar het viel allemaal in de smaak
en bij m'n jongste zoon helaas nix. i.v.m. omstandigheden...
En toen was het 2004... Merk jij er wat van ?????
  woensdag 31 december 2003 @ 10:16:39 #19
73327 Deviator
papa van Nimué !!
pi_15849391
het minst leuke 'kraamkadootje' vond ik het feit dat ze ons geboortebord uit de tuin hebben gestolen..:(

  † In Memoriam † woensdag 31 december 2003 @ 11:54:29 #20
43556 miss_dynastie
pi_15851436
Dat meen je toch niet..... een geboortebord ???? Zoiets jat je toch niet?????????
  woensdag 31 december 2003 @ 11:57:11 #21
73327 Deviator
papa van Nimué !!
pi_15851501
quote:
Op woensdag 31 december 2003 11:54 schreef miss_dynastie het volgende:
Dat meen je toch niet..... een geboortebord ???? Zoiets jat je toch niet?????????
belachelijk hè.. heb er ook aangifte van gedaan.. Vond het zo'n trieste zaak..:(
  † In Memoriam † woensdag 31 december 2003 @ 12:16:30 #22
43556 miss_dynastie
pi_15851988
Mag ik vragen wat jullie vinden van borduurwerkjes? Dus een leuke afbeelding met naam en datum en eventueel de extra gegevens (lengte en gewicht) erop? Uiteraard wel netjes ingelijst!
pi_15852101
quote:
Op woensdag 31 december 2003 12:16 schreef miss_dynastie het volgende:
Mag ik vragen wat jullie vinden van borduurwerkjes? Dus een leuke afbeelding met naam en datum en eventueel de extra gegevens (lengte en gewicht) erop? Uiteraard wel netjes ingelijst!
Persoonlijk vind ik het niet zo eigenlijk, ik vind het een beetje truttig. En vooral ingelijst zou ik me bezwaard/ verplicht voelen om het op te hangen.
Een handdoek met Chiara haar naam geborduurd en een paar afbeeldingen vond ik daarintegen wel leuk. (suggestie)
Het voelt goed hè?
A je to!
pi_15852131
Ik had van mijn zwanger vriendin een fotoserie gemaakt. De mooiste daarvan heb ik mega groot laten afdrukken, mooie ikea lijst er omheem, klaar! Ze vonden het prachtig! Ik vond het ook niet leuk om iets te geven voor de baby. Ouders hebben het ook zwaar genoeg gehad die 9 maanden
pi_15852389
quote:
Op woensdag 31 december 2003 12:16 schreef miss_dynastie het volgende:
Mag ik vragen wat jullie vinden van borduurwerkjes? Dus een leuke afbeelding met naam en datum en eventueel de extra gegevens (lengte en gewicht) erop? Uiteraard wel netjes ingelijst!
Ik ben nu een winnie the pooh groeimeter aan het borduren voor een vriendin van mij die nu zwanger is. Dit wel in overleg gedaan. Naja ze weet dat ik wat aan het borduren ben. Dit vond ze hardstikke leuk idee, omdat de oma's niet zo creatief zijn.
Heb ook bewust wat uitgezocht waar je ook nog iets mee kunt en wat redelijk modern maar toch tijdloos is. En waarvan ik zeker weet dat het in de smaak zal vallen (oudere dochter van nu bijna 9 heeft ook altijd een winnie the pooh kamer gehad en mama is er ook dol op).

Van die standaard lijstjes met babytafereeltjes kunnen soms idd best tuttig over komen. Maar wanneer je zorgt dat het in de stijl van de ouders ligt of een beetje tijdloos houdt vind ik dat boduurwerkjes zeker wel kunnen.
Ik heb er bij mijn geboorte ook 1 gehad. En die heeft 17 jaar op mijn kamer gehangen. Op een gegeven moment tussen de rockposters en concertkaartjes

pi_15853543
Er komt steeds meer naar boven nav dit topic. Inderdaad kleertjes voor het verkeerde jaartijde. Nou was het natuurlijk ook een enorm geweldige zomer dus heeft hij in maat 68 eigenlijk alleen maar korte broeken aangehad. Erg jammer want we hadden zoveel leuke kleertjes in die maat gehad maar die dus te warm waren. Van mijn oma heb ik een goedgevulde envelop gekregen om voor mezelf te besteden, nieuwe kleren, naar de kapper. Was heel erg prettig om na maanden zwangerschapskleding eens wat nieuws aan te kunnen en ik paste nog niet in mijn oude kleren.
Ook hebben we veel beertjes gehad, erg schattig hoor maar er liggen er 3 in zijn bedje en de rest staat stof te vangen bovenop zijn kast.
  woensdag 31 december 2003 @ 13:54:04 #27
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_15854995
Een borduurwerk met naam en geboortedatum erop vind ik wel erg leuk! Katja heeft van mijn buurmeisje een geboortebord gehad met de gegevens van het geboortekaartje erop (beide volledige namen, geboortedatum en gewicht). Voor Job heeft ze een schilderijtje gemaakt met zijn gegevens. Ik vind dat echt van die kadootjes die met het kind meegaan het huis uit om altijd te bewaren.

Ik heb eigenlijk alleen maar leuke kadootjes gehad, maar het meest praktische was een rompertje maat 46 dat ik van een vriendin had gehad vlak voor dat Katja geboren is. Ze zei erbij dat ik het mee moest nemen naar het ziekenhuis en zowel voor Katja als voor Job was het het 1e rompertje dat ze aanhadden. En als ik dan sommige babietjes zag die helemaal verzopen in hun rompertjes en die van ons zat als gegoten! Wij wisten natuurlijk wel al dat we niet van die hele grote kindjes zouden krijgen .

Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  † In Memoriam † woensdag 31 december 2003 @ 14:12:55 #28
7074 moussy
kuttekop
pi_15855592
quote:
Op woensdag 31 december 2003 12:16 schreef miss_dynastie het volgende:
Mag ik vragen wat jullie vinden van borduurwerkjes? Dus een leuke afbeelding met naam en datum en eventueel de extra gegevens (lengte en gewicht) erop? Uiteraard wel netjes ingelijst!
Tja, sorry, maar dát zou ik nou helemaal niks vinden. Maar dat komt ook omdat ik niet van die tutteltjes hou.

Ik weet nu wel weer wat ik het minst leuke kadootje vond toen René geboren was.... Een geborduurd schilderijending met naam en geb. datum er op.

-edit- en nu weet ik ook het leukste, een gouden armbandje voor René met haar naam er op, dat kreeg ze van haar vader. Ik kreeg een gouden moeder-kind hanger. Hoe kon ik dat nou vergeten

Van de tweede , die overleden is, heb ik een gouden hanger "gekregen" waar haartjes in zitten. En mijn man heeft er ook 1 gekregen. We hebben deze naar onze smaak laten maken en betaald van het geld dat we gekregen hebben van een groep meiden van een site en van geld van de familie. Is toch eigenlijk ook wel een kraamkadootje?! Zo hebben we nog een lief "kraamkadootje" gekregen, 2 beren, van "ouders van Fok!"

Nou, zo blijf ik wel aan de gang, het ene is mooi, het andere lief, dat is weer apart..

[Dit bericht is gewijzigd door moussy op 31-12-2003 14:24]

Je zou er haast een boek over schrijven!
  woensdag 31 december 2003 @ 14:32:29 #29
3542 Gia
User under construction
pi_15856112
Plastic eetgerei. Plat bord, diep bord (meer een kom) en beker. Afschuwelijk. Zat 5 jaar later nog ingepakt en heb ik dus maar cadeau gedaan, weet niet meer aan wie.

Leukste: Een loopwagen van mijn toenmalige collega's. Een enorm ding, waar een kind van 3 nog in kon zitten. Met geluidjes en zo. Nadeel was dat hij gemakkelijk om kon slaan als het net lopende kind er teveel ophing. Dat hebben we opgelost door er een paar stoeptegels in te leggen.

Hebben die twee van mij en die drie van mijn zus veel plezier van gehad.

  † In Memoriam † woensdag 31 december 2003 @ 15:03:37 #30
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_15857066
Wat een verschrikkelijk handig topic dit. Zo weet ik tenminste wat ik beter niet kan kopen als ik weer eens op kraamvisite ga. Zo heb ik bijvoorbeeld nooit nagedacht over het feit of de kleertjes die vaak te groot gekocht worden zodat ze er later inpassen dan wellicht niet voor het juiste jaargetijde zijn. Daar sta je als niet-ouder gewoonweg niet bij stil

Zowel Slaapvriendje als ik hebben ons geboortetegeltje nog met onze namen, gewicht, lengte etc. erop. Heel erg leuk omdat we toch 8 jaar verschillen in leeftijd, maar ze blijkbaar zo waardevol vonden dat we dat tegeltje hebben bewaard. Zulke cadeautjes zijn tijdloos en zou voor mij het ultime cadeau zijn mochten wij ooit kindjes krijgen.

We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
pi_16065678
Wil zelf voorlopig nog geen kinderen hoor, maar vind het wel leuk om jullie berichten te lezen hier.

Ik zou het niet leuk vinden om een armbandje met de naam van het kind erop te krijgen. Ik hou gewoon niet van sieraden bij een baby.

En hou ook niet zo van geborduurde dingen.

Heel leuk zou ik het vinden om zo'n luiertaart te krijgen!
Maar ja het is nou eenmaal heel erg persoonlijk wat je wel/niet leuk vind.
Als ik op kraambezoek ga koop ik meestal een rompertje wat het kind meteen aankan, en slofjes en iets van zo'n popje zonder ogen met puntmuts.

Gependeld
3 kinderen/1 kind, meisje/3 kinderen totaal, meisje, meisje, jongen/
april 2009 en het word een jongen
pi_16066907
Die popjes vind ik weer vreselijk, ziet er toch niet uit, zo'n vodje
Ook borduurdingetjes ben ik niet zo kapot van, maar die heb ik dan ook niet gekregen. Mijn vriendin wel, een keileuke in zalm geel en mintgroen, voor op haar aardekleuren kamertje

Ik heb zelf voor mijn piepkleine dochters 2 ontzettend lelijke-donkerbruine-ouderwets-model-brede-rib-maatjeheelgroot-jongens-broeken gekregen! Geen truitje er bij ofzo, nee alleen 2 broeken. Geef dan niets...

Voor Lara van mijn vriendin een heel erg grappig houten bakje gehad met een ruitje er in, en met een paar vakjes waar allemaal miniatuur dingetjes in zaten: handdoekjes, een klompje met haar voorletter, een rammelaar, haar geboortekaartje maar dan 3 cm en nog leesbaar ook! Een piepklein pakje roze muisjes en een mini beschuitje. Echt zo ontzettend leuk en persoonlijk! Dat was voor mij echt een succesnummer!

Screw them.
We're going home.
  donderdag 8 januari 2004 @ 15:27:30 #33
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_16070279
Ik heb nog geen kindje, dus ook geen ervaringen, maar ik weet wel dat ik dus nóóit een armbandje voor mijn kindje zou willen.
Ik denk dat het gewoon wijs is dat heel hard te roepen in de omgeving tijdens een zwangerschap, want het lijkt me vreselijk als iemand daar mee aan komt zetten en dat ik het dan dus niet om doe. Want daar hopen ze dan toch op, en ik heb er dus echt een enorme hekel aan.
***
pi_16070422
Wat ik pas zielig vind is oorbellentjes bij baby's. Echt zielig. Elke moeder vind het vreselijk om de eerste inenting te halen, maar wel vrijwillig gaatjes in de oren

Borduurwerkjes vind ik ook niks. Al vind ik de liefde waarmee het door iemand gemaakt is wel weer zo aandoenlijk dat ik het wel zou ophangen. Eigenlijk vind ik de meest verschrikkelijke dingen erg lief omdat het (vaak) met zorg uitgezocht is.

Maar maatje 50 als je kind 56 cm is, is best wel zonde
Maar gelukkig hebben we hier wel poppen die het aankunnen

De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
  donderdag 8 januari 2004 @ 15:37:34 #35
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_16070732
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 15:30 schreef jessie het volgende:
Wat ik pas zielig vind is oorbellentjes bij baby's. Echt zielig. Elke moeder vind het vreselijk om de eerste inenting te halen, maar wel vrijwillig gaatjes in de oren
Bij een vroeger vriendje van mij deden ze het nog zelf ook. Gewoon als het arme ding een week oud was. Naald verwarmen, kurk erachter, hoppa! Echt vreselijk. Ik zei toen al tegen ze, als jullie het ooit wagen bij mijn kind in de buurt te komen vermoord ik je. Het staat ook niet. Van die erorme 'diamanten' knopjes in die kleine oortjes.
***
  donderdag 8 januari 2004 @ 15:40:50 #36
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_16070861
Mijn nichtje had voor haar 1e verjaardag oorbelletjes gekregen.. Stiekem, zeg maar, moeders wist er niks vanaf
Ik had meteen al door laten schemeren dat ik dat niet zou willen als ik ooit kinderen zou krijgen.. dus ik ben benieuwd.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  † In Memoriam † donderdag 8 januari 2004 @ 15:58:05 #37
43556 miss_dynastie
pi_16071460
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 15:30 schreef jessie het volgende:
Wat ik pas zielig vind is oorbellentjes bij baby's. Echt zielig. Elke moeder vind het vreselijk om de eerste inenting te halen, maar wel vrijwillig gaatjes in de oren
Huh, ik had een hele reactie getypt, waar die nu is gebleven

Ik kreeg dus rond een maand of acht oorbelletjes, maar doordat ze dan niet precies weten hoe je oren gaan groeien, kunnen ze nooit goed prikken. Ze zijn echt lelijk nu

En ringetjes en armbandjes, ik vind het allemaal even mooi, maar toen ik tien maanden was ben ik bijna gestikt in zo'n kinderringetje (met lieveheersbeestje) toen mijn moeder mij alleen liet. Leuk he, ringetjes

  † In Memoriam † donderdag 8 januari 2004 @ 15:59:47 #38
43556 miss_dynastie
pi_16071531
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 15:40 schreef LadyS het volgende:
Mijn nichtje had voor haar 1e verjaardag oorbelletjes gekregen.. Stiekem, zeg maar, moeders wist er niks vanaf
Ik had meteen al door laten schemeren dat ik dat niet zou willen als ik ooit kinderen zou krijgen.. dus ik ben benieuwd.
Wie doet nu zoiets? Als ze het bij mijn kind zouden wagen zou ik zelf met naald en draad een van oor-tot-neuspiercing maken !!! Hoe reageerde moeders?
  donderdag 8 januari 2004 @ 16:07:27 #39
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_16071824
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 15:59 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Wie doet nu zoiets? Als ze het bij mijn kind zouden wagen zou ik zelf met naald en draad een van oor-tot-neuspiercing maken !!! Hoe reageerde moeders?


Oma en een schoonzusje van mi.. die vond het zo schattig...
Maar om te voorkomen dat oma ook zoiets doet bij haar 2e kleinkind had ik maar het 1 en ander door laten schemeren...
Moeders vond het wel leuk geloof ik... en bij mij persoonlijk zou het niet eens om de oorbelletjes "an sich" gaan want ik moet toegeven dat het op zich schattig staat maar dat zoiets zonder overleg gedaan wordt.. dat vind ik het ergste eraan.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  donderdag 8 januari 2004 @ 16:15:59 #40
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_16072174
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 16:07 schreef LadyS het volgende:

[..]

Oma en een schoonzusje van mi.. die vond het zo schattig...
Maar om te voorkomen dat oma ook zoiets doet bij haar 2e kleinkind had ik maar het 1 en ander door laten schemeren...
Moeders vond het wel leuk geloof ik... en bij mij persoonlijk zou het niet eens om de oorbelletjes "an sich" gaan want ik moet toegeven dat het op zich schattig staat maar dat zoiets zonder overleg gedaan wordt.. dat vind ik het ergste eraan.


Ik had ze idd meteen zelf nog even gepierced, overal waar ik het kon bedenken en daarna had ik gelijk die oorbellen eruit gehaald bij mijn kind. Dan kunnen die gaatjes meteen weer dichtgroeien.

*Bij nader inzien eerst de oorbelletjes uit en dan piercen. Zijn ze nou helemaal van de P@*#&@(*&#^$

adem-in, adem-uit

Dat doe je toch niet!

***
  donderdag 8 januari 2004 @ 16:30:48 #41
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_16072717
Leukste kado: Fiets met kinderzitje voorop van mijn ouders
Minst leuke kado: Een werkelijk vre-se-lijk Chinees zijden jurkje met allerlei franjes, kantjes randjes en strikjes En dan nog met van die mintgroene en lila tinten
pi_16072850
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 16:30 schreef Tan het volgende:
Leukste kado: Fiets met kinderzitje voorop van mijn ouders
hmm de mijne kwamen met alleen 'n kinderzitje aan. ook leuk.
quote:
Minst leuke kado: Een werkelijk vre-se-lijk Chinees zijden jurkje met allerlei franjes, kantjes randjes en strikjes En dan nog met van die mintgroene en lila tinten
voor jezelf of je dochter?
pi_16073083
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 15:40 schreef LadyS het volgende:
Mijn nichtje had voor haar 1e verjaardag oorbelletjes gekregen.. Stiekem, zeg maar, moeders wist er niks vanaf
Ik had meteen al door laten schemeren dat ik dat niet zou willen als ik ooit kinderen zou krijgen.. dus ik ben benieuwd.
dat vind ik echt absurd
  donderdag 8 januari 2004 @ 16:43:28 #44
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_16073204
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 16:40 schreef lily het volgende:

[..]

dat vind ik echt absurd


Ik moet er trouwens denk ik wel even bij zeggen dat de moeder van mijn nichtje geloof ik wel eens verteld had dat ze ze misschien wel oorbelletjes zou laten zetten bij mij nichtje, omdat ze dat wel leuk vond.

Dus eigenlijk was het wel stiekem, maar ze wisten dat mams het wel leuk zou vinden

of maakt dat geen verschil?

Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  donderdag 8 januari 2004 @ 16:44:51 #45
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_16073266
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 16:43 schreef LadyS het volgende:

[..]

Ik moet er trouwens denk ik wel even bij zeggen dat de moeder van mijn nichtje geloof ik wel eens verteld had dat ze ze misschien wel oorbelletjes zou laten zetten bij mij nichtje, omdat ze dat wel leuk vond.

Dus eigenlijk was het wel stiekem, maar ze wisten dat mams het wel leuk zou vinden

of maakt dat geen verschil?


Ja, dat scheelt wel. Maar dan nog vind ik dat dingen die je eigenlijk hoort te overleggen met de ouders.

En daarnaast vind ik het met een kind van 1 jaar ook nog geen gezicht. Maar da's weer een andere discussie.

***
pi_16073307
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 16:43 schreef LadyS het volgende:

[..]

Ik moet er trouwens denk ik wel even bij zeggen dat de moeder van mijn nichtje geloof ik wel eens verteld had dat ze ze misschien wel oorbelletjes zou laten zetten bij mij nichtje, omdat ze dat wel leuk vond.

Dus eigenlijk was het wel stiekem, maar ze wisten dat mams het wel leuk zou vinden

of maakt dat geen verschil?


als ze wisten dat mams het wel leuk zou vinden gaat het nog ja....
pi_16073338
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 16:44 schreef Brighteyes het volgende:

En daarnaast vind ik het met een kind van 1 jaar ook nog geen gezicht. Maar da's weer een andere discussie.


mee eens is
  donderdag 8 januari 2004 @ 17:10:33 #48
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_16074277
quote:
Op donderdag 8 januari 2004 16:34 schreef bixister het volgende:

[..]

hmm de mijne kwamen met alleen 'n kinderzitje aan. ook leuk.


Dat wordt het kraamkado voor deze keer, een achterzitje zodat Jessai daar straks in kan als de baby er is.
quote:
voor jezelf of je dochter?
Was voor mijn dochter. Uiteindelijk bleef het zo lang in de kast liggen dat ze het niet meer paste Maar ze had een pop met maatje 62, dus het is toch nog gebruikt
pi_16722766
Leukste: Wij kregen van mijn zus zo'n Babyklok (staat het geboortekaartje op verwerkt). Had ze online ergens besteld. Ben er heel blij mee.^O^
Stomste: Afschuwelijk beschilderd bordje en beker waar de verf (gelukkig) na 1x afwassen al vanaf ging. O ja, en een foeilelijk lakensetje met clowns erop.:r Weet niet meer van wie.
  Milf vrijdag 30 januari 2004 @ 19:34:31 #50
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_16722999
tja kinderen heb ik zelf nog niet dus daar kan ik niet over meepraten

maar ik geef natuurlijk wel kraamcadeautjes
omdat juist veel mensen beertjes en slabbetjes en kleertjes kopen koop ik juist iets voor als ze wat ouder zijn. bv speelgoed vanaf drie maanden. ik zeg dan ook omdat ze nu al zoveel krijgen voor nu koop ik iets waar ze straks ook nog lol aan hebben en ze hebben dan ook wat nieuws. valt altijd in de smaak. ook kleertjes doe ik wel eens.. maar dan juist van dat grotere spul. als het kindje net geboren is komt immers iedereen met die kleine maatjes aanzetten. dus neem ik vaak t-shirtjes en longsleeves mee zodat ze straks ook genoeg kleertjes hebben

en ik weet dat ze in de smaak valen want ik zie ze het wel dragen

👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_16723103
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 19:34 schreef nikky het volgende:
en ik weet dat ze in de smaak valen want ik zie ze het wel dragen
doen ze speciaal voor jou , of vind je t-shirts in de winter niet raar staan sorry,geintje
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
pi_16725433
Oeh dit is wel een handig topic om in de gaten te houden! Dan weet ik tenminste wat ik wel/niet moet kopen haha.
  vrijdag 30 januari 2004 @ 21:26:44 #53
82727 klein_spookje
Mama van het liefste meisje
pi_16725850
Ik heb voor Mara veel leuke dingen gekocht kreeg zelfs drie kraam manden helemaal vol met verschillende kadootjes. 1 mand mocht ik maar 1 kado per dag uitpakken dat was leuk.
Verder veel kleertjes. Dat vind ik altijd wel leuk vooral als mensen inderdaad rekening houden met maat en seizoen.

Minder leuk een trui met little prince er op duhhh een meisje.
Gouden oorbelletjes speciaal uit egypte gehaald want daar worden ze standaard met 3 dagen geprikt. Ik heb ze nog niet gebruikt liggen heel ver in de kast vind het zielig.

Van kleertjes heb ik een vreselijk lelijk oranje pak met kippen er op gekregen.
En dan die echte meisjes kleren met kant en roeseltjes die dan allemaal 1 kant op gestreken moeten worden. Dat is echt maar net wat je smaak is en of je er lui bent lol.

Maar netjes iedereen bedanken kleren 1 x aan foto en in het mapje er bij lol.

Kreeg een vreselijk broekje wit met van die flap voeten er aan nu heeft ze hem juist vaak aan als pyama broek. Dus je ziet maar dat het soms tegenvalt maar je het wel gebruikt en erg handig blijkt.

  † In Memoriam † zaterdag 31 januari 2004 @ 00:12:22 #54
37843 lady-wrb
kortaf
pi_16729786
het stomste kado dat ik kreeg was een handgebreide mouwsjaal.
geen idee waar het voor dient, maar t was een ouderwets ding.

wat ik heel erg leuk vond was de enorme hoeveelheid kaarten die ik kreeg bij de geboorte van de eerste (ongeveer 90 stuks)

een van de leukste kadootjes vond ik een speeldoosje met het liedje van de can-can en een dansend beertje erin.

het apartste kado was een echt kromzwaardje.
het verhaal erbij is hetvolgende.
mijn neef werkte destijds aan de nederlandse ambassade in jemen.
in dat land doen ze niet echt aan kraamkado's. daar schijnen de mannen een soort kromzwaarden als standaarduitrusting te hebben.
voor kinderen hebben ze een kleine uitvoering. het schijnt heel belangrijk te zijn om zo'n ding te hebben. als een kind stout is geweest wordt zijn zwaardje voor een tijdje afgepakt door de vader.
ik heb het zwaard nog steeds en het is een echt scherp ding.

pi_16729993
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 00:12 schreef lady-wrb het volgende:
het stomste kado dat ik kreeg was een handgebreide mouwsjaal.
geen idee waar het voor dient, maar t was een ouderwets ding.
grappig, ik had er nog nooit van gehoord, maar mijn moeder bood laatst ook aan om zoiets te breien als aanvulling op de slaapzak. zo houd je baby lekker warme armpjes want die steekt ie toch boven de dekens uit. kan dus nog best handig zijn!
ik kreeg ook tamelijk lelijke zelfgebreide slofjes voor Piet, maar toch schattig dat iemand er zoveel moeite voor gedaan heeft.
  † In Memoriam † zaterdag 31 januari 2004 @ 00:22:53 #56
37843 lady-wrb
kortaf
pi_16730099
goh, dat heb ik nou nooit geweten!
had je dat niet effe 10 jaar eerder kunnen zeggen?
maar goed, ik ben blij dat ik na al die tijd weet wat ik er mee had moeten doen. beter laat dan nooit
pi_16730149
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 00:22 schreef lady-wrb het volgende:
goh, dat heb ik nou nooit geweten!
had je dat niet effe 10 jaar eerder kunnen zeggen?
maar goed, ik ben blij dat ik na al die tijd weet wat ik er mee had moeten doen. beter laat dan nooit
  zaterdag 31 januari 2004 @ 00:39:31 #58
44361 lovegrrl
I depend on me
pi_16730494
heb zelf geen kinders maar geef zelf wel af en toe kraamcadeautjes
van mn opa heb ik bij mijn geboorte een gouden kettinkje gekregen, met een hangertje met mn naam erop.. ontzettend mooi en altijd bruikbaar gebleven.. jammer dat ie later uit huis gejat is

mn broer heeft een vriend van hem voor zn zoontje kleine adidas schoentjes gegeven.. op een gegeven moment was het manneke 2, kon ie lopen, en stapte ie vrolijk rond op die schoentjes, waren de ouders ook heel erg blij mee

pi_16732512
De buurvrouw van mijn ouders heeft voor Jadey een badjasje met puntmuts gemaakt met haar naam erin geborduurd. Erg mooi vind ik dat! Het idee alleen al dat iemand de moeite neemt om dat speciaal voor haar te doen.

Mijn schoonouders kwamen met een doos kraamuitzet aan. Er zat vanalles in, van hydrofiele luiers tot pakjes. De kleuren waren mintgroen, zachtgeel en wit. Vreselijk als je het zo zat te bekijken. Achteraf heb ik er wel veel aangehad, een baby kan veel hebben en eenmaal de kleertjes aan leek het best schattig en ze waren zeker nuttig!

We hebben ook een 10 dagenmand gehad, dat was echt erg leuk. Soms zaten er kadootjes in voor alle drie, dan weer een dag alleen voor de baby, moeder of vader erg leuk dus!

Van de collega's van mijn vriend kregen we kleertje van Ducky Beau. Erg leuk, maar in mt 74. Nou vallen deze kleren dus al erg groot dus waarschijnlijk past ze dit pas als het alweer voorjaar wordt ofzo. Ze zien er meer peuterachtig uit dan baby-achtig zeg maar. Niet slim bedacht dus.

En je krijgt de wereld aan knuffels (vodjes zoals CarOnline zegt) ik heb nu nog knuffels liggen die zo weer ingepakt kunnen worden voor iemand anders. Hoeveel knuffels heeft een kind nodig....

pi_16733746
Het leukste (of eigenlijk mooiste) kado was een beeld, van mezelf, met zwangere buik. Een vriendin van me is beeldend kunstenaar en die had van een naaktfoto van mij toen ik 8 maanden was een bronzen beeld gemaakt, 80 cm hoog. Erg mooi! Staat nu uiteraard nog steeds te pronken.

Ik heb geen stomme kadoos gehad, alleen maar leuke, lieve, originele en voor-de-hand-liggende. Ze zijn me allemaal even lief, alleen dat beeld is net een tikkie lieverderderder

  zaterdag 31 januari 2004 @ 09:39:00 #61
82727 klein_spookje
Mama van het liefste meisje
pi_16734980
Was bijna het mooiste vergeten was meer voor me verjaardag maar was in de kraamtijd. Mara 2 nov ik 5 nov.
Kreeg een horloge van me ventje met achterop mara en zijn naam gegraveerd daar was ik zoooo blij mee. Vooral omdat hij in die drukke tijd (Hadden hele slechte kraam hulp/tijd) toch daar aan gedacht heeft.
pi_16735980
Wat ik paar keer gegeven heb is een klein spijkerjasje, maar wel zo groot dat ze hem aankunnen met een jaar ongeveer.
Met bovenin de pas heel groot in een duidelijk lettertype in het wit de baby zijn naam laten borduren. Dat heb ik toen ook voor Britt en Romée gedaan, dat staat echt super eigenwijs

Is door alle kindertjes veel gedragen! Weet alleen niet meer waar ik die jasjes van B&R heb, anders had ik er wel ff een foto van gemaakt.

Screw them.
We're going home.
pi_16736029
ff offtopic hoor
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 09:39 schreef klein_spookje het volgende:
... ik 5 nov...
We zijn op dezelfde dag geboren
Ik in Arnhem om 4:04 uur, en jij??
Het voelt goed hè?
A je to!
pi_16736107
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 02:04 schreef danosa het volgende:
En je krijgt de wereld aan knuffels (vodjes zoals CarOnline zegt) ik heb nu nog knuffels liggen die zo weer ingepakt kunnen worden voor iemand anders. Hoeveel knuffels heeft een kind nodig....

Alleen die lappepopjes vind ik vodjes, de rest valt wel mee maar die heb ik niet zoveel gekregen bij Lara, kijk maar:

Screw them.
We're going home.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 11:33:49 #65
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_16736378
Jeetje Caronline, wat een berg! Leuk hoor.
Ook wel een leuk idee om alles zo bij elkaar te zetten en er een foto van te maken.
***
  † In Memoriam † zaterdag 31 januari 2004 @ 11:37:24 #66
43556 miss_dynastie
pi_16736417
Wow, CarOnline, wat een berg
Leuk joh !!!
  zaterdag 31 januari 2004 @ 11:53:56 #67
82727 klein_spookje
Mama van het liefste meisje
pi_16736714
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 11:13 schreef melonovy het volgende:
ff offtopic hoor
[..]

We zijn op dezelfde dag geboren
Ik in Arnhem om 4:04 uur, en jij??


zag het op je site als ik het me goed herinner ook het zelfde jaar 1978
ben geboren zondag 5 nov 1978
om 23. nog wat minuten in den haag
pi_16738031
Ehm, ik weet niet of ik het al verteld had: Leukste dat ik ooit gegeven heb was een houten 'meetlat' voor tegen de muur, zodat je je kinds' groei kan meten. het stomste en dan ook echt het stomste, was een knuffel.....later dacht ik zelf ook van STOOOOOOMMMM, maar goed je kunt niet altijd scoren. En verder geef ik vast vaak iets wat niet zo succesvol is, of niet gebruikt wordt, maar wat iig niet op iemands' lijstje van 'stomste dingen' komt te staan. Het leukste wat ik tot nu toe heb gekregen is een zelfgemaakte knuffel....
DANYEL EN THIJS
....maar daarna ben ik weer triestig...
pi_16738292
Catoot, een knuffel hoeft helemaal niet stom te zijn hoor, sommige knuffels worden geen tweede keer bekeken, en sommige worden de lievelingsknuffel daar kun je geen peil op trekken!

of had je een heeeeeeel erg stomme knuffel gegeven, van jute ofzo

Esther kreeg een knuffel van een ex-collega van me.
Toen ze hem gaf, zag ik aan haar dat ze het een beetje stom vond van zichzelf, ze verontschuldigde zich zelfs een beetje, maar het werd een van de knuffels die nog steeds elke dag mee in bed mag!

Zolang er was is, is er leven.
pi_16744365
Inderdaad. En bo dr lievelingsknuffel is de minst leuke. Een donkerblauwe
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
pi_16770745
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 17:08 schreef jessie het volgende:
Inderdaad. En bo dr lievelingsknuffel is de minst leuke. Een donkerblauwe
Sja, ik denk dat we in al ons enthousiasme soms vergeten dat de knuffels voor de baby zijn
En die kijken gelukkig nog niet naar kleur, ras of afkomst Zij vinden een knuffel gewoon lief of niet.

Ik wordt er eerlijk gezegd soms niet goed van als ik hoor dat babyspeelgoed of knuffels qua kleur of stijl niet bij het kamertje passen en dus ver weg gestopt worden of zelfs weggegooid.

Als je hier ook leest hoe kritisch pappa's en mamma's in spe soms zijn wordt het er ook niet leuker op om iets uit te zoeken voor een kraambezoekje.......

Zolang er was is, is er leven.
  † In Memoriam † zondag 1 februari 2004 @ 12:47:32 #72
43556 miss_dynastie
pi_16770906
quote:
Op zondag 1 februari 2004 12:41 schreef Dinus het volgende:

Ik wordt er eerlijk gezegd soms niet goed van als ik hoor dat babyspeelgoed of knuffels qua kleur of stijl niet bij het kamertje passen en dus ver weg gestopt worden of zelfs weggegooid.


*Herkent haar eigen nichtje hierin*

Zelf heb ik trouwens weleens meegemaakt dat ik per ongeluk een rammelaarknuffelgeval had gekocht dat 'precies in de stijl van het andere speelgoed past'. Het enige speelgoed van mij waar een bepaalde stijl in zat, was mijn barbiehuis, maar dat had ik wel compleet zelf ingericht

  zondag 1 februari 2004 @ 14:03:51 #73
82727 klein_spookje
Mama van het liefste meisje
pi_16773576
persoonlijk ben ik met alles blij wat ik krijg en gebruik het ook. Dat neemt niet weg dat sommige dingen niet mijn smaak zijn.
En met knuffels ja je krijgt er wel veel van. Niet alles is even favoriet bij je kind en wat doe je dan met de rest.
IK zou ze zelf nooit weg gooien wacht tot ze zelf hun knuffel hebben uitgezocht wat niet bekeken word neem ik mee naar me werk 1 keer in de zoveel tijd gaat vandaar uit een vrachtwagen met gebruikte spullen naar Roemenie vind ik zelf een goede oplossing.

Dat ouders kritisch zijn vind ik jammer ik heb zo iets van wees blij met wat je krijgt mensen hebben er werk van gemaakt om speciaal iets uit te zoeken voor jou of je kind dat is toch geweldig van ze.

  Jubileum moderator zondag 1 februari 2004 @ 21:01:10 #74
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_16791200
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 13:00 schreef Catootje het volgende:
En verder geef ik vast vaak iets wat niet zo succesvol is, of niet gebruikt wordt, maar wat iig niet op iemands' lijstje van 'stomste dingen' komt te staan.
Sterker nog, jouw dingen worden voor het 2e kindje ook nog gebruikt, kijk maar hier: Het grote kleine babietjestopic deel 11
(directe link naar betreffende post)

Ik heb weinig dingen gehad die ik niet leuk vond, eigenlijk alleen maar dingen die ik geweldig vond.
Het enige wat ik niet leuk vond en vind is het gebrek aan belangstelling van mensen voor een 2e kindje. Bij Eva hadden we het aardig druk met visite en kaarten, bij Iris is dat veel en veel minder. Heel veel familie heeft zoiets van "nah... we zijn al bij Eva geweest"......
Wat ik ook niet leuk vind is, als mensen dan toch op visite komen, ze mijn bevallingsverhaal en (nette, niet bloederige) foto's niet willen zien.
Snap je nou niet dat ik mijn verhaal kwijt wil??

En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_16792860
Ja Lois dat hoor ik vaker, dat ze bij een tweede of derde kindje amper komen kijken of geen kaartje sturen. Idioot he, tis toch weer een vers spiksplinter nieuw babietje!

En ik vond alles echt heel erg leuk hoor wat we gekregen hadden, maar alleen die 2 bruine broeken schoten me ff in het verkeerde keelgat.
(Als je zèlf wel altijd je ontzettende best doet om wat leuks te kopen en dan echt niet op de prijs let... )
Vond eigenlijk wel dat we schandalig verwend waren dus heb van een deel van het geld wat ik voor Lara heb gehad, ja dat dus ook nog!, leuke dingetjes gekocht, en dat aan mn tante gegeven zodat ze dat mee kon nemen en uitdelen toen ze naar Sri Lanka ging

Screw them.
We're going home.
  zondag 13 juni 2004 @ 03:49:30 #76
5080 Wieteke
Wordt vervolgd
pi_19850435
Even een flinke schop. Ik ga binnenkort op kraamvisite en wil natuurlijk het allerleukste kraamcadeautje meenemen. Ik ben al in een aantal winkels geweest, maar vind het erg moeilijk. In het fototopic kwam een schattig baby-badje voorbij van Bart Smit. Maar heeft het kindje daar deze zomer al iets aan?? (Ze is 24 mei geboren) Wanneer kan zo'n kleintje eigenlijk zitten?

Vanmiddag zag ik in de boekhandel een boekje van Rupsje Nooitgenoeg met bijpassende knuffel. Vond ik zelf altijd een waanzinnig leuk boek, maar is dat nu ook een leuk cadeautje? Help deze lurker!

Hier staat het badje:
http://www.bartsmit.com/w(...)d=51197&fromsplash=1

[ Bericht 6% gewijzigd door Wieteke op 13-06-2004 03:56:32 ]
  zondag 13 juni 2004 @ 10:07:44 #77
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_19851480
quote:
Op zondag 13 juni 2004 03:49 schreef Wieteke het volgende:
Even een flinke schop. Ik ga binnenkort op kraamvisite en wil natuurlijk het allerleukste kraamcadeautje meenemen. Ik ben al in een aantal winkels geweest, maar vind het erg moeilijk. In het fototopic kwam een schattig baby-badje voorbij van Bart Smit. Maar heeft het kindje daar deze zomer al iets aan?? (Ze is 24 mei geboren) Wanneer kan zo'n kleintje eigenlijk zitten?

Vanmiddag zag ik in de boekhandel een boekje van Rupsje Nooitgenoeg met bijpassende knuffel. Vond ik zelf altijd een waanzinnig leuk boek, maar is dat nu ook een leuk cadeautje? Help deze lurker!

Hier staat het badje:
http://www.bartsmit.com/w(...)d=51197&fromsplash=1
Badje zou ik niet doen (als het voor een pop is duurt het nog te lang voro baby er mee kan spelen, is het voor baby dan hebben de ouders waarschijnlijk zelf al iets gekocht).

Rupsje nooitgenoeg is geweldig!
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  † In Memoriam † zondag 13 juni 2004 @ 10:09:10 #78
43556 miss_dynastie
pi_19851490
Dat badje is echt ontzettend leuk! Maar of het kindje er nu wat aan heeft, ik denk het niet, het kan nog niet zelfstandig zitten... dat boekje en die knuffel zijn ook leuk!
  zondag 13 juni 2004 @ 10:15:54 #79
336 Jessicaa
een kaarsje brand voor Danyel
pi_19851528
Aan het boekje heeft ze nu ook nog niks. Net als aan het badje. maar dat vind ik persoonlijk niks uitmaken. Je krijgt als moeder, vader , kind al zoveel voor nu. Dat ik het ook wel lekker vond om wat dingentjes te krijgen voor als ze groter zijn. Bo heeft met de geboorte ook rupsje nooitgenoeg (zonder knuffel )gekregen toen ze geboren was. Ze is nu 2 jaar en 5 maanden en nu pas is ze er aan toe. Maar dat is juist leuk, want we hadden het dus lekker nog.
  zondag 13 juni 2004 @ 10:42:51 #80
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_19851722
Rupsjenooitgenoeg is een van de dingen die ik graag geef. Ik vind het zo'n leuk boekje, en idd ze hebben er heel lang niks aan, maar toch... Tegen de tijd dat ze er wel wat aan hebben, hebben ze er ook langer wat aan. De meeste baby-dingetjes zijn zo weg.
Ik geef zowieso graag boekjes, want er komen al zo veel knuffels en speelgoed...
***
  zondag 13 juni 2004 @ 10:48:11 #81
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_19851767
Ik vind zo'n boekje op naam toch wel echt een heel leuk kdootje...
Hier vind je dus boeken op kindernaam!


[ Bericht 21% gewijzigd door Sugar op 13-06-2004 10:53:27 ]
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_19851826
Niet erg om iets te geven waar ze pas over bijvoorbeeld een half jaar of een jaar wat aan hebben hoor. Let alleen met kleertjes een beetje op het seizoen.

Isa kreeg enorm veel kleertjes en knuffeltjes, maar eigenlijk vrij weinig "echt" speelgoed waar ze na een paar maanden mee ging spelen. Dat heb ik dus bijna allemaal zelf gekocht, want je merkt wel dat daar behoefte aan is. Bij een eerste kindje zou ik dus aan zoiets denken. Rammelaars, zo'n wiebelding met van die ringen eromheen, speeltjes voor in de box, (kartonnen) boekjes of zo'n badje inderdaad. Vorige zomer was Isa net geboren, maar had ik best behoefte aan een badje toen het zo warm was. Kon het toen nergens meer krijgen, maar anders was ik er samen met haar in gaan zitten poedelen.

Sommige dingen kunnen dus niet direct gebruikt, maar na een paar maanden haalt iemand het uit de kast en denkt weer aan jou, da's ook leuk. Bij tweede of derde kindjes (of nog verder) neem ik vooral iets mee voor de oudere kindjes, en dan iets heel kleins voor de baby (die merkt het toch nog niet). Ik merk dat dat altijd erg wordt gewaardeerd dat je aan die ouderen denkt. En dan iets verwennerigs voor de moeder van de bodyshop ofzo, want die komt al zo weinig aan zichzelf toe.
mooi he, alles
  zondag 13 juni 2004 @ 10:57:55 #83
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_19851856
En dan ga ik heel vals zijn Phileine, maar dan niets voor de vader? Als je toch het hele gezin kadootjes aan het geven bent, waarom dan ook niet iets leuks voor de papa?
Ik snap de gedachte, maar ik vind het altijd een beetje vreemd om de oudere kindjes ook wat te geven...
***
  † In Memoriam † zondag 13 juni 2004 @ 10:59:29 #84
43556 miss_dynastie
pi_19851873
quote:
Op zondag 13 juni 2004 10:57 schreef Brighteyes het volgende:
Ik snap de gedachte, maar ik vind het altijd een beetje vreemd om de oudere kindjes ook wat te geven...
Ik doe het dus wel altijd, maar de meeste van mijn vrienden, familie en kennissen houden het bij twee kinderen, dus dat valt wel te doen
  zondag 13 juni 2004 @ 11:00:26 #85
336 Jessicaa
een kaarsje brand voor Danyel
pi_19851882
Bo vond het heel leuk dat er ook aan haar gedacht werd. De aandacht gaat toch uit naar de baby. En hoeveel je je oudste kindje(s) er ook in betrek, ook voor hun staat hun leventje ineens op hun kop. En een kadootje gaf haar ook het gevoel dat ze deel uit maakte van het feest van de geboorte van haar zusje.
Hier kreeg de papa gelukkig ook kadootjes in de kraammand!
  zondag 13 juni 2004 @ 11:09:17 #86
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_19851978
Voor mijn vriendin heb ik zoiets laten maken:
het dessin van het geboortekaartje met de naam, lengte en gewicht op klompjes geschilderd. Viel erg in de smaak geloof ik (en ik had ze zelf ook graag gehad)

Zelf hebben we een schilderij gehad met de naam van Saskia en de geboortedatum erop voor op de kinderkamer. Die vind ik dus ook gaaf

De twee kraammanden die ik heb gehad vond ik ook erg leuk Verder bij kleertjes is het jammer dat 't seizoen niet helemaal uitkomt. Ik heb diverse pakjes maat 62 gekregen, maar allemaal uit de wintercollectie. En de afgelopen weken kon ze dit dus goed aan, maar was 't veel te warm voor dikke sweaters (terwijl er echt hele leuke dingen tussenzitten, die doe ik nu maar aan op wat koelere dagen)

En verder, alles waar over nagedacht is en met zorg is uitgekozen door de visite en wat ze meebrengen vond ik leuk. (lekker cliche) Ieder heeft zijn eigen gedachte achter een bepaald kado
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_19852160
brighteyes, het is de kraamweek van de moeder. Ze heeft net een zware prestatie geleverd, ze gaat het de komende tijd heel zwaar krijgen, dus even iets speciaal voor haar. En voor die oudere kinderen omdat ze vaak al zo ondergesneeuwd raken en helemaal geen aandacht meer krijgen naar hun gevoel. De ouders vinden het vaak heel fijn als je eraan hebt gedacht.
quote:
En verder, alles waar over nagedacht is en met zorg is uitgekozen door de visite en wat ze meebrengen vond ik leuk. (lekker cliche) Ieder heeft zijn eigen gedachte achter een bepaald kado.
vind ik ook hoor
mooi he, alles
  zondag 13 juni 2004 @ 13:59:10 #88
5080 Wieteke
Wordt vervolgd
pi_19855112
Wat lief dat jullie zo uitgebreid reageren!!

Kleertjes vind ik heel moeilijk, omdat ik niet zo goed de smaak kan inschatten. Aan mama heb ik al gedacht, ik heb er al wat Body-shop-achtigs opgestuurd. Was ze trouwens ontzettend blij mee!

En ik vind het geen ramp om iets te kopen waar ze nu nog niks aan heeft, hoor. Maar bij dat badje dacht ik: misschien kan ze er deze zomer nog niet in, en past ze er volgend jaar niet meer in. Maar dat zal wel niet zo'n vaart lopen, gezien de foto's van Isa van Phileine. Mmm, ik twijfel nog een beetje. Boekje wordt het denk ik sowieso en misschien koop ik het wel allebei!
pi_19859959
quote:
Op zondag 13 juni 2004 11:26 schreef phileine het volgende:
brighteyes, het is de kraamweek van de moeder. Ze heeft net een zware prestatie geleverd, ze gaat het de komende tijd heel zwaar krijgen, dus even iets speciaal voor haar. En voor die oudere kinderen omdat ze vaak al zo ondergesneeuwd raken en helemaal geen aandacht meer krijgen naar hun gevoel. De ouders vinden het vaak heel fijn als je eraan hebt gedacht.
En zo raken de kersverse papa's ook ondergesneeuwd Het werk is dan misschien wat minder dan dat van mama, maar hun leven is ook ineens door de war gegooid. En hij wordt 's nachts ook wakker van de baby. Moet gezeur van moeders aanhoren enz.
  † In Memoriam † zondag 13 juni 2004 @ 18:37:17 #90
43556 miss_dynastie
pi_19861113
quote:
Op zondag 13 juni 2004 17:35 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

En zo raken de kersverse papa's ook ondergesneeuwd Het werk is dan misschien wat minder dan dat van mama, maar hun leven is ook ineens door de war gegooid.
Precies! En de nieuwe papa heeft het ook druk met kraamvisite, geboortekaartjes regelen, wennen aan de nieuwe situatie, een huilerige vrouw, etcetera.
pi_19863822
Nou ik vind inderdaad dat in de kraamweek juist de moeder extra in het zonnetje moet staan. Zij kan dagenlang niet lopen of zitten, zij heeft die helse pijnen geleden, negen maanden dat kind gedragen, en meestal de eerste tijd haar tepels offeren voor die kleine. Dat betekent niet dat de geboorte niet evenveel impact heeft voor de vader, maar in de kraamweek draait het om háár. Juist omdat die moeders -veel meer dan de vaders- kort voor en na de geboorte het gevoel krijgen dat ze alleen maar een broedmachine danwel melkmachine zijn. Dus dat weekje draait even vooral om haar. De meeste vaders die ik ken zijn het daar overigens roerend mee eens.
mooi he, alles
  zondag 13 juni 2004 @ 21:13:24 #92
336 Jessicaa
een kaarsje brand voor Danyel
pi_19864864
Ik denk dus dat dat heel persoonlijk is. Ik heb me werkelijk abosluut geen broedmachiene gevoeld. Beide keren niet. Ik vond die extra aandacht voor Gerard dus ook erg leuk!
  zondag 13 juni 2004 @ 22:28:52 #93
34891 melonovy
La Kutschie
pi_19867090
Het badje vind ik super leuk! Ik heb 'm zelf ook (zelfgekocht) voor mij dochter die in april 1 is geworden. Het kindje kan er iig volgend jaar zomer er van genieten, en misschien wel eerder samen met papa en mama (of binnen gebruiken) ...

Remco heeft het erg leuk gevonden dat hij ook cadeautjes kreeg, speciaal voor hem, als kersverse papa. Juist omdat de meeste aandacht naar de kleine ging en vervolgens naar mama.

Zelf vergeet ik de nieuwe papa's wel altijd met kraamcadeaus, ik zal er eens aan denken.

Wat ik een erg leuk cadeau vond was dat vrienden voor me gingen koken en afwassen enzo, heerlijk!
En dan de super malse biefstuk waar Remco mee aan kwam zetten, dat vind ik wel leuke cadeaus!
Het voelt goed hè?
A je to!
  zondag 13 juni 2004 @ 22:31:30 #94
62233 Jelief
ikke lief!
pi_19867167
Ik heb al een paar keer een baby-zonnebril gegeven als kraamcadeau, wel voor lente-zomerbaby's dan, viel erg in de smaak. Voor Lotus heb ik een paar schreeuwkleurige badeendjes gekocht en een schreeuwkleur-pluchelijstspiegel, paste vooral bij mijn zus en zwager...
Ik denk dat het heel belangrijk is dat je een beetje weet wat de stijl van de ouders is, en als je dat niet weet koop dan iets neutraals.
Voor de borduurfreaken, borduur een op een lakentje een mooie rand, een slab met naam oid of een paar goedkope rompertjes kopen en daar wat leuks op borduren, is heel persoonlijk heeft een minder oubollige uitstraling dan van die voorbedachte geboortdingen, Ik zou het zelf heel leuk vinden om een zelf-bedachte merklap te krijgen ipv een borduurpakketplaatje.
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  † In Memoriam † zondag 13 juni 2004 @ 22:53:01 #95
43556 miss_dynastie
pi_19868195
quote:
Op zondag 13 juni 2004 22:28 schreef melonovy het volgende:
Remco heeft het erg leuk gevonden dat hij ook cadeautjes kreeg, speciaal voor hem, als kersverse papa. Juist omdat de meeste aandacht naar de kleine ging en vervolgens naar mama.
Precies, dat is ook mijn gedachte. En dat doet niets onder aan de prestaties van moeder. Maar als de vriendinnen van moeder nou aan haar denken en de vrienden van vader nou aan hem, is het mooi rond
quote:
Zelf vergeet ik de nieuwe papa's wel altijd met kraamcadeaus, ik zal er eens aan denken.
Ik 'vergeet' ook de mama's. Een leuk kraamkadootje is al redelijk duur, als ik dan ook voor papa en mama nog een cadeau moet kopen Het moet wel een aardigheidje blijven, ook voor mijn portemonnee
  maandag 14 juni 2004 @ 12:31:29 #96
91591 gnoompje
naomi en kelvin
pi_19877765
bijna alles wat ik kreeg was erg leuk alleen jammer dat ik ook dingen kreeg die qua seizoen weer niet klopten.daar heb je dan ook echt niets aan, behalve dan doorgeven aan zwagers en schoonzusjes die op termijn ook kinderen willen.
Zelf als kraamkado van mijn schoonouders een 18-karaats gouden schakelarmband met 2 kinderkopjes gekregen. Inclusief namen in gegraveerd.

Tegenwoordig als ik op kraamviste ga vraag ik waar men behoefte aan heeft zodat het iets is waar ze wat aan hebben.

Gisteren bijv. een zwembroekje gegeven van nijntje en ze hadden vlak voor wij kwamen de vakantie een beetje besproken dat was dus echt hartsikke welkom.
ik ben niet blond, ik ben gewoon mezelf!!
  maandag 14 juni 2004 @ 14:18:29 #97
26444 ezzi
mama van ilse
pi_19880895
Het leukste wat ik gekregen heb is van m'n collega's, zij hebben Ilse's geboortekaartje laten inlijsten door een mevrouw die er allemaal kleipoppetjes bij maakt. Je kunt beter de foto zien dan dat ik verder ga met een beschrijving:



Het minst leuke vond ik een oerlelijke knuffelvis met wiebelogen. Ik heb 'm ver achter in de kast gegooid want ik ben bang dat Ilse juist deze gaat uitkiezen als favoriete knuffel en dan durf ik niet meer over straat! LMAO

[ Bericht 0% gewijzigd door ezzi op 14-06-2004 14:19:03 (typo) ]
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 14 juni 2004 @ 19:54:50 #98
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_19889411
Wij hebben voor een vriend van ons een T-shirt laten bedrukken met: Hoera, ik word papa erop Hij trok het meteen aan en heeft het maanden gedragen Verder kun je ook denken aan kleine dingen als een speentje met Papa is the best, of bijvoorbeeld een beker met een papa-tekst (voor op zijn werk of zo).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_19933643
Ik zou toch zweren dat ik hier ook een berichtje had geplaatst
Het mooiste? Misschien is dat wel een zilveren armbandje met Elise's naam erop, voor als ze wat ouder is.
Het minst? Ach, dat zijn we denk ik alweer vergeten. Wel jammer dat je zoveel knuffels krijgt; je wilt als ouder zelf ook nog wat kopen!
Ook erg leuk: een luiertaart en een kraammand, waarin voor iedereen een cadeau per dag zit.

Ook zelf zo 1 gemaakt en bij elk cadeau een tekstje. Die tekstjes maken het een geheel, dus als mama kabouterthee (voor de BV) kreeg, kreeg papa enkele dagen later kabouterbier (niet voor de BV, maar wel als aansterking, want papa's hebben het ook zwaar!)
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 16 juni 2004 @ 13:04:33 #100
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_19934563
Mijn allermooiste cadeau kreeg ik van neefje Pascal van toen 4: hij kwam op bezoek in het ziekenhuis toen Christan 3 dagen oud was. Christan lag lekker te slapen en toen heeft Pascal 'Slaap kindje slaap' voor hem gezongen

Ik krijg nog steeds tranen van ontroering in mijn ogen als ik daaraan denk
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')