abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 februari 2004 @ 13:36:22 #3
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_16772626
:? Wat is nou eigenlijk een IP-adres?

Een IP-adres is, wat de naam al zegt, een adres. Met dit nummer kunnen websites jouw de pagina sturen waar je om vraagt. Immers, als jij een site opvraagt met je browser, dan moet die site ook weten waar die informatie heen moet. Het klinkt heel suf, maar eigenlijk ook wel logisch. Want stel dat dat niet zo was. Dan zou je buurman ineens FOk! op zijn scherm krijgen, terwijl jij er heen surft. En dan zit jij te wachten op de informatie.

Voorbeeld: Jij vraagt een site om informatie (bijvoorbeeld de frontpage) maar je zou je IP adres niet meesturen.
De server weet niet waar hij de informatie heen moet sturen, dus stuurt ie niks.

Voorbeeld 2: Je vraagt weer een site op, maar nu stuur je wel je IP-adres mee:
De server weet waar de informatie heen moet, en stuurt deze.

:( :( Godver, Slarioux post mijn IP-Adres in een topic! :(

Fout. Ik post niemands IP adres. Zoals je kunt lezen in bovenstaand verhaaltje heeft een webserver jouw IP-adres nodig om jou informatie te sturen. Dat wist je al. Het zal je dus ook niet verbazen, dat er onder het reactie scherm (als je reageert op een topic) in kleine letters jouw IP-adres heeft. Net heb je geleerd dat jouw PC dat naar Fok! stuurt, zodat Fok! jouw de pagina kan sturen.

Nu maken we het ingewikkelder. In dit voorbeeld wordt een pagina opgevraagd. Op die pagina staat een plaatje, maar dat plaatje komt ergens anders vandaan. Nu moet jouw browser dus naar twee websites een verzoek sturen met jouw IP-adres:

Hoe gaat dat in zijn werk?

• Eerst vraagt jouw browser de pagina op bij de eerste server, stuurt je IP-adres mee, en gaat deze lezen.
• Je browser komt een plaatje tegen, dat van een andere server afkomt.
• Je browser vraagt het plaatje op bij de andere server, en stuurt je IP-adres mee.
• De andere server stuurt het plaatje naar jou toe.
• Je browser combineert de pagina en het plaatje tot een mooie website.


Als iemand dus een plaatje post in een topic, dan stuurt jouw browser de server waar dat plaatje op staat, een verzoek om dat plaatje te sturen. Die server doet dat dan ook, en die heeft dus jouw IP-adres.

Maar nu komt het!

Op het moment dat jij dat plaatje ophaalt, kijkt de server wat je IP-adres is (zoals ie dat altijd doet) en zet dat direct in het plaatje.

Ergo: Jij vraagt een topic op. In dat topic staan een stuk of wat links naar andere servers. Afhankelijk van het topic, een stuk of 10. In dit geval, verwijst er dus ééntje naar mijn server. Immers, ik heb een plaatje gepost, en jouw browser gaat dat binnenhalen. Dus zodra jouw browser het plaatje wilt binnenhalen, ziet mijn server jouw IP-adres. De server pakt snel dat plaatje dat je wilt hebben, en zet jouw IP-adres erin. Vervolgens stuurt hij jou dat plaatje, en zie jij je IP-adres.

Hierdoor is het dus NIET zo, dat anderen jouw IP-adres zien. Iedereen ziet alleen zijn eigen IP-adres.

Als ik het plaatje opvraag, dan zie ik mijn ip-adres in het plaatje. Als de buurman het plaatje vraagt, ziet de buurman zijn ip-adres. Vraag je het plaatje vanaf school, dan zie je het ip-adres van school.

Kortom: niemand ziet jouw IP-adres, behalve jij.


Hier hoef je je dus niet meer zorgen over te maken.

[ Bericht 4% gewijzigd door Sander op 27-08-2010 21:40:57 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')