quote:TUURLIJK.
Op donderdag 30 oktober 2003 11:04 schreef Lexie het volgende:
Gisteravond heb ik een heerlijke ovenschotel gemaakt. Ik heb de helft afgedekt en laten staan om even af te koelen. Maar nou ben ik dus vergeten om hem nog in de koelkast te zetten.
Nou heeft hij dus van 7 uur gisteravond tot 10 uur vanmorgen buiten de koelkast gestaan. Kan ik hem nog zonder gevaar voor eigen leven opeten?
en anders laat je iemand anders even voorproeven
quote:hmm.. ik dacht dat jullie tv-sterren alleen maar in dure restaurants aten?
Op donderdag 30 oktober 2003 11:06 schreef Lucille het volgende:
Ja hoor, dit overkomt mij ook wel eens. En ik leef nog. In 15 uur tijd gaat een afgedekte maaltijd echt niet compleet schimmelen dat het oneetbaar wordt.
quote:Wat voor vlees zit er in?
Op donderdag 30 oktober 2003 11:04 schreef Lexie het volgende:
Gisteravond heb ik een heerlijke ovenschotel gemaakt. Ik heb de helft afgedekt en laten staan om even af te koelen. Maar nou ben ik dus vergeten om hem nog in de koelkast te zetten.
Nou heeft hij dus van 7 uur gisteravond tot 10 uur vanmorgen buiten de koelkast gestaan. Kan ik hem nog zonder gevaar voor eigen leven opeten?
Natuurlijk moet je het altijd even controleren, op reuk en smaak.
Daar kan je het grootste gedeelte van de bedorven gevallen er al mee uithalen.
Ik zou het er niet op wagen, maar succes!
quote:HACCP cursus gevolgd?
Op donderdag 30 oktober 2003 11:19 schreef Krullie het volgende:
Ik zou hem niet meer eten, bederven gaat zo onwijs snel en zeker bij temperaturen boven de 7 graden. Het moet zo snel mogelijk gekoeld en daarna meteen in de koelkast
quote:Ik ben nog nooit ziek geweest van eten maar dat is omdat ik er erg mee oppas. Heb net ook even gekeken op de site die Geluk aangaf en daar stond;
Op donderdag 30 oktober 2003 11:21 schreef Copycat het volgende:[..]
HACCP cursus gevolgd?
Denk dat het wel meevalt hoor. Ik doe het zelf ook heel vaak, nooit problemen mee gehad.
"Hoe warmer bijvoorbeeld voedsel ligt, hoe sneller bacteriën vermenigvuldigen. Eén Listeriabacterie, bijvoorbeeld, verdubbelt zich bij 7 graden (dit is koelkasttemperatuur) al na 6 uur."
Ik pas dus wel op!! Maar je kan het natuurlijk altijd proberen, je gaat er natuurlijk niet meteen dood aan.
quote:Gehakt, dat is dan een risicofactor.
Op donderdag 30 oktober 2003 11:17 schreef Anja het volgende:[..]
Wat voor vlees zit er in?
quote:ovenschotel was gisteren toen het uit de oven kwam steriel.
Op donderdag 30 oktober 2003 11:21 schreef Copycat het volgende:[..]
HACCP cursus gevolgd?
Denk dat het wel meevalt hoor. Ik doe het zelf ook heel vaak, nooit problemen mee gehad.
de bovenlaag is helemaal uitgedroog ( dat overheerlijke korstje )
dus het is dikke prima te eten
-> waar schijnlijk is je aanrecht,bestek,vaatdoek, smeriger.<- (en daar wordt je ook niet ziek van.
quote:En daarbij, van wat bacteriën krijg je ook weer weerstand. Bacteriën zijn zo slecht nog niet
Op donderdag 30 oktober 2003 11:26 schreef kless het volgende:[..]
-> waar schijnlijk is je aanrecht,bestek,vaatdoek, smeriger.<- (en daar wordt je ook niet ziek van.
als je slaapt, en je ligt op je kussen, dan zwermen daar ook ontzettend veel bacterien niemand die daar over klaagt
quote:Nou, daar zou ik niet op rekenen, je hebt het aanrecht en het vaakdoekje op onze studentengang nog niet gezien
Op donderdag 30 oktober 2003 11:26 schreef kless het volgende:[..]
ovenschotel was gisteren toen het uit de oven kwam steriel.
de bovenlaag is helemaal uitgedroog ( dat overheerlijke korstje )
dus het is dikke prima te eten
-> waar schijnlijk is je aanrecht,bestek,vaatdoek, smeriger.<- (en daar wordt je ook niet ziek van.
quote:moeten jou kids ook al verplicht in de zandbak slepen
Op donderdag 30 oktober 2003 11:28 schreef Copycat het volgende:[..]
En daarbij, van wat bacteriën krijg je ook weer weerstand. Bacteriën zijn zo slecht nog niet
Als dat niet zou kunnen, kijk je nu naar de tekst van een dooie..
quote:vaatdoekjes moet je ook optijd wassen...
Op donderdag 30 oktober 2003 11:29 schreef Lexie het volgende:[..]
Nou, daar zou ik niet op rekenen, je hebt het aanrecht en het vaakdoekje op onze studentengang nog niet gezien
.
Maar ik denk dat ik het erop waag, ik ben sowieso te zuinig om het weg te gooien.
quote:Die worden hier gewoon even onder de warme kraan gehouden. Maar goed, ik raak die dingen dan ook met geen tang aan
Op donderdag 30 oktober 2003 11:31 schreef kless het volgende:[..]
vaatdoekjes moet je ook optijd wassen...
quote:even onder de warme kraan? Dan gaan het alleen maar beter met het leven van die "monstertjes "
Op donderdag 30 oktober 2003 11:32 schreef Lexie het volgende:[..]
Die worden hier gewoon even onder de warme kraan gehouden. Maar goed, ik raak die dingen dan ook met geen tang aan
.
quote:Hmm, misschien nog altijd beter dan kip.
Op donderdag 30 oktober 2003 11:25 schreef Lexie het volgende:[..]
Gehakt, dat is dan een risicofactor.
Ik heb 1 ding nooit meer vergeten wat ik tijdens cursus heb geleerd. Dat zegt misschien wel iets over hoe snel het allemaal kan gaan:
Als je melk uit de koelkast hebt staan is die ieder uur dat ie uit de koelkast staat een dag korter houdbaar.
Smakelijk!
quote:vertel straks maar even of het lekker was
Op donderdag 30 oktober 2003 11:29 schreef Lexie het volgende:
Maar ik denk dat ik het erop waag, ik ben sowieso te zuinig om het weg te gooien.
en over 3 dagen of je er ziek van bent geworden... OH ney.. dan ben je brak..op zondag:P
quote:Kinderen? De grootste bacteriën ter wereld... Nee, daar begin ik niet aan
Op donderdag 30 oktober 2003 11:29 schreef kless het volgende:[..]
moeten jou kids ook al verplicht in de zandbak slepen
(voor de weerstand)
quote:Ik ben net terug van een vakantie waar ik soms voor 4 euro heb zitten eten.
Op donderdag 30 oktober 2003 11:16 schreef JMurc het volgende:[..]
hmm.. ik dacht dat jullie tv-sterren alleen maar in dure restaurants aten?
quote:die melk is ook niet steriel.->zitten als heel veel bacterien in. en ja die groeien met .. verdubbelen per uur/2 uur, in de koelkast is dat per dag ofzodat het verdubbeld.
Op donderdag 30 oktober 2003 11:37 schreef Anja het volgende:[..]
Als je melk uit de koelkast hebt staan is die ieder uur dat ie uit de koelkast staat een dag korter houdbaar.
Smakelijk!
Melk hoort ook vanuit de tepel direct naar de mond en naar de maag. maargoed.
quote:Zucht.....maar goed idd.
Op donderdag 30 oktober 2003 11:45 schreef kless het volgende:[..]
die melk is ook niet steriel.->zitten als heel veel bacterien in. en ja die groeien met .. verdubbelen per uur/2 uur, in de koelkast is dat per dag ofzodat het verdubbeld.
Melk hoort ook vanuit de tepel direct naar de mond en naar de maag. maargoed.
quote:Hoe vroeg denk je dat ik eet
Op donderdag 30 oktober 2003 15:37 schreef Geluk het volgende:
We willen natuurlijk nu wel even weten:
1- heb je de maatlijd weggegooid of alsnog gegeten?
2- en als je hem opgegeten hebt, hoe lang heb je hem nog bewaard, hoe heb je hem opgewarmd en hoe smaakte het?
Nee, the moment is now , ik zet hem zometeen even in de manetron, en kom het resultaat erna wel melden
.
quote:Eet smakelijk!!!
Op donderdag 30 oktober 2003 17:15 schreef Lexie het volgende:[..]
Hoe vroeg denk je dat ik eet
Nee, the moment is now
, ik zet hem zometeen even in de manetron, en kom het resultaat erna wel melden
.
quote:En vertel es, had je het nou in de koelkast gezet na vanmiddag?
Op donderdag 30 oktober 2003 17:15 schreef Lexie het volgende:[..]
Hoe vroeg denk je dat ik eet
Nee, the moment is now
, ik zet hem zometeen even in de manetron, en kom het resultaat erna wel melden
.
quote:Het hoeft niet te gaan schimmelen, maar de micro-organismen kunnen zich wel dramatisch vermenigvuldigen zonder dat je het ziet.
Op donderdag 30 oktober 2003 11:06 schreef Lucille het volgende:
Ja hoor, dit overkomt mij ook wel eens. En ik leef nog. In 15 uur tijd gaat een afgedekte maaltijd echt niet compleet schimmelen dat het oneetbaar wordt.
Ik denk niet dat het veel kwaad kan. Als het er anders uit ziet of anders ruikt, dan zou ik het laten staan.
quote:Neenee, ik heb hem vanmorgen meteen in de koelkast gezet toen ik het zag
Op donderdag 30 oktober 2003 17:59 schreef Anja het volgende:[..]
En vertel es, had je het nou in de koelkast gezet na vanmiddag?
Maar ik heb hem dus net opgegeten. Er zaten wel een paar vreemd smakende stukjes in, maar dat kan ook aan mijn kookkunsten liggen . Tot nu toe ben ik in ieder geval nog niet misselijk, wel overvol gegeten. Hij was namelijk voor 3/4 personen, en ik heb er 2 dagen van gegeten
.
quote:Ja, maar als ze mijn hele maaltijd al hebben ondergescheten, dan heb ik er weinig aan als ik ze daarna vermoord.
Op donderdag 30 oktober 2003 18:37 schreef Megumi het volgende:
Gewoon goed opbakken sq nukken in de magnetron. Geen probleem dan. Kill the germs with heat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |