Ik heb geen zin om een schaal chips op tafel te kwakken, of blokjes kaas of worst, want dat komt zo cheap over. Maar wat is wél leuk en lekker en toch redelijk betaalbaar?
Kom maar op met die tips. I need 'em bad...
quote:* Webkim heeft geen frituurpan
Op maandag 27 oktober 2003 22:11 schreef MrAbagnale het volgende:
vlammetjess
bitterballletjess
-toastjes of stukjes stokbrood belegd met:
Roomkaas met bieslook (goedkoop zelf maken met Aldi roomkaas en gevriesdroogde bieslook) en daarop gerookte zalm (ook Aldi)
of met:
knoflookboter en zongedroogde tomaat
of met:
zwarte olijventapenade
-kleine cervelaatworstjes (van de Aldi, ziet er luxe uit)
[Dit bericht is gewijzigd door cinnamongirl op 27-10-2003 22:16]
quote:Geen frituurpan?!
Op maandag 27 oktober 2003 22:13 schreef Webkim het volgende:[..]
* Lariekoek heeft geen frituurpan
[Dit bericht is gewijzigd door Lariekoek op 27-10-2003 22:16]
ze zijn alleen niet echt goedkoop, bij ons kost een kilo 8.40 (voor de pootjes en de hotwings) of 7.80 (de vleugeltjes)
maar d'r zitten er wel gauw 30+ in een kilo, dus aan anderhalf-2 kilo heb je denk ik wel genoeg. (als je ze niet heeel de avond 'tzelfde wil voeren dan)
waar woon je ongeveer? misschien heb ik wel een goed adresje voor je
Wat eigenlijk altijd wel wil is hartige taart .... die je zelfs een paar dagen van te voren kan maken.
quote:Waar kan je gevriesdroogde kruiden kopen?
Op maandag 27 oktober 2003 22:15 schreef cinnamongirl het volgende:
-Kaassoesjes-toastjes of stukjes stokbrood belegd met:
Roomkaas met bieslook (goedkoop zelf maken met Aldi roomkaas en gevriesdroogde bieslook) en daarop gerookte zalm (ook Aldi)of met:
knoflookboter en zongedroogde tomaatof met:
zwarte olijventapenade-kleine cervelaatworstjes (van de Aldi, ziet er luxe uit)
quote:kweekzalm heeft gewoonlijk meer en een betere smaak dan wilde zalm.
Op maandag 27 oktober 2003 22:18 schreef DJ-Maurits het volgende:
Flink wat goede olijven... Goede zalm (al is er tegenwoordig helaas bijna alleen maar kweek-zalm te krijgen)... Maak zelf wat kruidenboter met verse kruiden.. En wees creatief, dat wordt meestal gewaardeerd.
[Dit bericht is gewijzigd door Mini_rulez op 27-10-2003 22:31]
Klinkt gek, maar is echt erg lekker. Het bittere van de witlof en het zoute van de ansjovis heffen elkaar op een bepaalde manier op, en dat geeft een heel fris resultaat.
quote:Bij de Aldi heb je grote potten met gevriesdroogde bieslook, uien en peterselie.
Op maandag 27 oktober 2003 22:23 schreef Webkim het volgende:[..]
Waar kan je gevriesdroogde kruiden kopen?
[Dit bericht is gewijzigd door pos op 27-10-2003 22:30]
Bladerdeeg kopen, ei over strijken, geraspte kaas over hele plak strooien, plakje door de helft snijden en van idere helft zo'n 5 reepjes snijden (weet het precieze aantal niet meer maar maakt niet zoveel uit).
Dan in een voorverwarmde oven.
Weet niet meer hoe heet en hoe lang dus er even bij blijven zitten
En dan heb je goedkope maar erg lekkere krokante kaasdingetjes, zelfgeknutseld
quote:Heb ze een keer gevuld zien liggen. (en gekocht maar vond ze om te
Op maandag 27 oktober 2003 22:28 schreef pos het volgende:
gevulde soesjes met bv garnalensalade of krabsalade. Gewoon van de week bij je banketbakker vragen of hij zaterdag (bv 25) lege soesjes voor je heeft en die dus zelf vullen.
Griekse yoghurt
geraspte komkommer (eerst de natte pitpulp eruit halen)
veel knoflook
wat verse gesnipperde munt
roeren, en in de ijskast ermee.
quote:Kaviaar is niet te vreten.
Op maandag 27 oktober 2003 22:18 schreef ForeverEternalFreak het volgende:
Wat wel leuk en hot is momenteel is mini-Club sandwiches, en kaviaar is natuurlijk ook altijd lekker.
quote:En zo'n zakje van Duyvis ofzo.
Op maandag 27 oktober 2003 22:30 schreef Kwark het volgende:
Of maak zelf tzatziki!yoghurt
quote:no way, you freak!
Op maandag 27 oktober 2003 22:30 schreef Angel_of_Dth het volgende:[..]
En zo'n zakje van Duyvis ofzo.
quote:Over smaak valt niet te twisten.... Ik vind dat een zalm wel een beetje spier mag hebben en die ontwikkelen die kweekzalmen nauwelijks...
Op maandag 27 oktober 2003 22:24 schreef rogiernota het volgende:[..]
kweekzalm heeft gewoonlijk meer en een betere smaak dan wilde zalm.
quote:even een, al zeg ik het zelf, perfecte pizzatip
Op maandag 27 oktober 2003 22:18 schreef Angeles het volgende:
kleine stukjes pizza
neem gewoon een maistortilla ("wrap" voor de ongeletterden onder u ), besmeer deze met spaghettisaus, strooi er kaas op + toppings naar keuze.
Even in de oven (225 graden) totdat het randje bruin en de kaas gesmolten is, en je hebt een pizza . En hij is nog ècht lekker ook
.
quote:Maar dat eet een beetje moeilijk?
Op maandag 27 oktober 2003 22:40 schreef Kwark het volgende:[..]
even een, al zeg ik het zelf, perfecte pizzatip
neem gewoon een maistortilla ("wrap" voor de ongeletterden onder u
), besmeer deze met spaghettisaus, strooi er kaas op + toppings naar keuze.
Even in de oven (225 graden) totdat het randje bruin en de kaas gesmolten is, en je hebt een pizza
. En hij is nog ècht lekker ook
.
quote:Nee, ik doe dat niet. Ik vind tzatziki niet te vreten. Maar er zijn wel eens mensen die dat doen en die vinden het nog lekker ook. Al met al een goede tip van mij dus.
Op maandag 27 oktober 2003 22:31 schreef Kwark het volgende:[..]
no way, you freak!
quote:Hangt ervan af hoe goed je met mes en vork kan omgaan.
Op maandag 27 oktober 2003 22:41 schreef cinnamongirl het volgende:[..]
Maar dat eet een beetje moeilijk?
Lijkt me wel goed te doen hoor.
quote:Nope, want als je de tortilla gewoon op het rooster legt en niet in zo'n ovenschaal wordt de bodem nog krokant ook. Je kunt er dus gewoon slices van snijden en zonder knoeien met de hand eten.
Op maandag 27 oktober 2003 22:41 schreef cinnamongirl het volgende:[..]
Maar dat eet een beetje moeilijk?
quote:Het was een algemene tip. Niet alleen voor feestjes.
Op maandag 27 oktober 2003 22:46 schreef doraantje het volgende:
mes en vork op een feestje?
lijkt me niet echt een succes dan..
- Gehaktballetjes
- Gerookte zalm
- Paling
etc etc
Wat ik zelf altijd erg lekker vind is het volgende:
Gevulde kersentomaatjes met boursin. .
Het is heel simpel. Je holt de kersentomaatjes uit en propt er lekker veel boursin in. .
quote:indeed
Op zondag 14 december 2003 14:54 schreef Tu5 het volgende:
Vreetkicktopic...!
Hier zijn wat tips!
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
-In kleine stukjes gensneden Saucijsenbroodjes
-Piccolini's (kleine pizzatje's van Wagner die je in de oven kan doen)
-Bitterballetjes
-Mora Fun/Classic mix
quote:Dat feestje is al geweest hoor.
Op zondag 14 december 2003 18:42 schreef funmaster het volgende:
Hoi,Hier zijn wat tips!
Dingen die op mijn verjaardag ook standaard op tafel te vinden zijn Monchou in hamplakjes gerold en selleriesalade in snijworst.
Verder (ook al eerder genoemd) de spiesjes met allerlei lekkers. die zijn trouwens altijd het eerste op. Het is wel een pokkewerk om die dingen te maken.
quote:was het een leuk feest? dit topic kan trouwens toch gewoon door blijven gaan?
Op zondag 14 december 2003 18:47 schreef Angel_of_Dth het volgende:[..]
Dat feestje is al geweest hoor.
quote:Bij de Edah hebben ze ook mini-saucijzenbroodjes, die zijn wel grappig als hapje.
Op zondag 14 december 2003 18:42 schreef funmaster het volgende:
-In kleine stukjes gensneden Saucijsenbroodjes
quote:Las ik toch ff kerst-omaatjes
Op maandag 27 oktober 2003 22:18 schreef Angeles het volgende:
kerstomaatjes
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |