Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 19:56 |
Vraag ik bij de slager naar hoeveel 1 kilo ossehaas kost krijg ik tot mijn verbijstering te horen dat dit €34 is. ( dan zeg ik laat ook maar) Mooi klote dat vlees een belachelijk hoge prijs heeft. | |
Blokhut | donderdag 21 augustus 2003 @ 19:57 |
De regering Balkenende II, wie anders? | |
Gliff_Noxy | donderdag 21 augustus 2003 @ 19:57 |
quote:Paars I, Paars II, Femke, G.W. Bush, de linkse media en Sharon. | |
Hammerbee | donderdag 21 augustus 2003 @ 19:57 |
Gewoon de regering, die hebben geld nodig ![]() En de boeren krijgen er geen cent voor ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2003 @ 19:58 |
Weet je wel wat ossehaas is? Als je goedkope ossehaas wil koop dan diepgevroren zuidamerikaanse. Te verkrijgen bij de horeca groothandel en bij Real (supermarkt in Duitsland) betaal je een stuk minder voor. [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 21-08-2003 19:59] | |
maarten.toomcafe | donderdag 21 augustus 2003 @ 19:59 |
die slager had toch laatst een nieuwe sportwagen gekocht>? of was het nou zijn vrouw | |
Hammerbee | donderdag 21 augustus 2003 @ 19:59 |
quote: ![]() | |
Phineas | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:00 |
quote:Tja, wat wil je horen. Tis gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Aangezien je uit een rund maar 2x een haas kan halen kan je er toch simpelweg wel vanuit gaan dat het duurder is dan een stooflap. Maar als haas te duur is neem je toch gewoon een lekkere kogelbiefstuk Kwaliteit wordt nou eenmaal duur betaald. <edit> Typo [Dit bericht is gewijzigd door Phineas op 21-08-2003 20:01] | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:01 |
quote:Ach jee, het zal weer eens niet zo zijn. Op allen dus een boycot dan maar, en ook op baghwan dan maar die heeft er vermoed ik ook wat mee te maken. | |
barleduc | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:03 |
quote:Let er gewoon op wanneer het in de aanbieding is bij de supermarkt/slager ook al heb je het niet gelijk nodig. Wanneer je ziet dat ossehaas (of ander duur vlees) in de aanbieding is dan koop je een kilo (of meer) en gooit het in de vriezer. | |
BaBy-G | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:03 |
ossehaas is zelfs duur bij de groothandel... maar wel heeeel lekker vlees... ![]() | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:04 |
quote:Ik ga niet uren op de fiets ( heb nl. geen oto) voor ossehaas naar de Real. Hoeveel kost het daar eigenlijk?? Ja import uit Brazilië, dit gebeurd al, vlees is daat spotgoedkoop ( voor Nederlandse begrippen). | |
Posdnous | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:05 |
Goh... Ossehaas is duur. Wat een verrassing | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:06 |
quote:Niet als je gewent was om maar R$15 ervoor te betalen ![]() | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:07 |
quote:heb maar gehakt besteld. Ook lekker trouwens. | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:11 |
quote:Ja dit blijkt wel. gewoon tuig is het!!! Maar ja dit maakt de regering niet uit, die zitten met hun volgevroten buiken nog meer wetjes te schrijven en maken alles nog duurder dan het leven al is. Daarom is het gewoonweg tuig. | |
_The_General_ | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:13 |
Is dat zo duur, valt mijn mond echt van open, wij eten iedere dag vlees met 6 man van de keurslager hier in het dorp. bief, varkenshaas, ossenhaas. Moet ik toch eens vragen aan mijn vader zijn vriendin ![]() ps ouders gescheiden, vader heeft dus niet gewoon een vriendin erbij [Dit bericht is gewijzigd door _The_General_ op 21-08-2003 20:15] | |
Christine | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:13 |
Je kunt het ook bij de Aldi halen, uit het vriesvak. Heerlijk vlees trouwens | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:21 |
quote:Dit wist ik niet. Hoewel ik leiever vers vlees heb ga ik daar van het weekend toch ens kijken ondanks de lange rijen die men mag trotseren. Aldi Kruisstraat Eindhoven dit zal veel Eindhovenaren wel bekent zijn. | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:21 |
quote:Connecties misschien? ![]() | |
Lucille | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:24 |
Hmmmmm | |
DaBeunhaasz | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:24 |
Ossehaas is ook het duurste vlees wat een slager verkoopt. | |
Lucille | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:25 |
Bovendien eet je toch geen kilo tegelijk op. ![]() | |
Pizza_Shooter | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:25 |
Ik heb nog nooit vleesvervangers voor die prijs gezien dus wat zeur je ![]() | |
_The_General_ | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:26 |
quote:wel als je met zijn 6-en bent, wij hebben te weinig aan een kilo | |
plato242 | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:26 |
Lucilene is nog best een lekker wijf... [Dit bericht is gewijzigd door plato242 op 21-08-2003 20:27] | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:26 |
quote:Kijk, dit ziet er nu eens goed uit ![]() Net zoals die picanha die ik gewend was te eten voor veul en veul lagere prijzen dan. Ik ga weer gauw terug. | |
R2cksson | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:26 |
quote:Tja, wat doet die vriendin voor werk hehehe | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:28 |
quote:Ja daar ben ik inmiddels ook wel achter gekomen. Achterlijk duur dat vlees, ook al mag dit het beste deel van een rund zijn. Nogmaals tuig is het die de prijs bepalen. Opsluiten en rijst met vissenkoppensoep eten voor 1 maand. | |
plato242 | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:28 |
quote:Is zelf een koe slachten een idee? | |
_The_General_ | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:30 |
quote:vader zelfstandige, zij is bedrijfsleidster en nee, niet bij een slagerij | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:31 |
quote:Dat mag schijnbaar ook weer niet want dan handel je in strijd met de wet. Niks mag alles moet en je betaald er veuls te veul voor. | |
elcastel | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:32 |
Je praat hier dan ook over een heerlijk stukje vlees. | |
plato242 | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:32 |
quote:Je begint al aardig als een echte rechtse fokker te klinken... | |
plato242 | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:33 |
Lucilene, da's pas lekker vlees! | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:35 |
Ossehaas a la Piet Nodig 1 Ossehaas van ca 1 kilo (zo'n braziliaanse) 200 gram ganze- of eendelever peper 50 gram gedroogde morieljes 250 cc zoete sherry room De Morieljes in wat warm water laten wellen Ossehaas vullen met de aan plakken gesneden ganzelever, en opbinden. Met versgemalen peper inwrijven en aanbraden in hete boter. Vervolgens in de oven bij 175 graden parkeren om langzaam roze te laten worden, eventueel met Vetspekplakken afgedekt. In het aanbaksel van de haas wat bloem laten bruinen (ongeveer een koffielepel) en sherry toevoegen. de bloem de sherry laten binden en in een sauspan doen. Room (125 cc) toevoegen De Haas (roze) uit de oven nemen, aan plakken snijden en het sap wat er uit loopt aan de saus toevoegen. Serveren met aardappelpuree, rode kool, stoofpeertjes. Goddelijk lekker [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 21-08-2003 20:36] | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:35 |
quote:nah ja, hoe dit nu weer? Ik ben idd rechts getint, maar wat dit met 1 kilo ossehaas te maken heeft weet ik niet ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:35 |
foutje [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 21-08-2003 20:36] | |
plato242 | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:35 |
Wat zijn morieljes? Waar koop je ossehaas en wat kost dat? Eurotje of vijf de kilo? | |
Oosthoek | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:36 |
Als je 't niet kunt betalen, vreet je maar op een stokkie. Prettige maaltijd | |
plato242 | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:36 |
quote:"niets mag, alles moet, alles is veul en veuls te duur" | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:37 |
quote:Bij de slager en voor 5 euro ben je er helaas niet, was dit maar waar. tel er maar gauw 30 euros bij op. | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:38 |
quote:1) Paddestoelen 2) Real, ongeveer de helft 3) ja dahaag [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 21-08-2003 20:38] | |
plato242 | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:38 |
quote:OOOOOOOOOOHJAAAAAAAAA!!!! SCHANDALIG!!! DAT IS NATUURLIJK DE SCHULD VAN PAARS I en II! | |
R2cksson | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:38 |
quote:En wat doet de vriendin van je vader dat je moeder niet deed zodat vader geld overhoudt? hehehehe | |
_The_General_ | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:39 |
quote:daar zullen we maar niet op ingaan ![]() | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:39 |
quote:Ja mijn mening. Het is toch zo, men betaald zich scheel aan van alles en nog wat ( waar komen die hoge prijzen vandaan) en men ziet er niet veel van terug. Maargoed, ik stop hiermee voordat 1 kilo vlees gaat verworden tot een politiek item. | |
Lovinho | donderdag 21 augustus 2003 @ 20:41 |
quote:Vergeet je niet iets? Die troetel..................uhhhh mede uhhhhhhhhhh ja mag ik het zeggen? | |
ElisaB | vrijdag 22 augustus 2003 @ 00:08 |
quote:Muts; voor een echt goede ossehaas betaalde je twee jaar geleden ook al tussen de 75 en 95 gulden... | |
GeFrenzy2 | vrijdag 22 augustus 2003 @ 00:13 |
quote:Och ja natuurlijk...t'is één groot complot! | |
speedfreakssj | vrijdag 22 augustus 2003 @ 00:32 |
quote:daar eet ik denk ik in me eentje van. normaal eten we hier 800 gram voor 3 man en dan nog 1.5-2 grote porties patat en appelmoes/satésaus er bij. | |
speedfreakssj | vrijdag 22 augustus 2003 @ 00:34 |
quote:mwa, een goed klaargemaakte kogelbiefstuk smaakt IMHO beter. maar kan ook zijn dat ik het verwar met varkenshaas, | |
Lovinho | vrijdag 22 augustus 2003 @ 00:48 |
quote:Laat me raden, je bent een slager?? Een muts ben ik niet omdat ik van het mannelijke geslacht ben. Maar wederom de prijs die ze vragen is gewoon crimineel. Afzetters van de eerste orde zijn het en dat tuig dat hoge prijzen stimuleerd mag ik hopen dat ze straks ook eens opkijken van die tering hoge prijzen. Te gek voor woorden gewoon. | |
sampoo | vrijdag 22 augustus 2003 @ 01:22 |
quote:Geef de overheid/EU de schuld. Die heffen gigantisch op Zuid Amerikaans vlees. Je vindt het nu goedkoop? Schijnt dat Zuid Amerika rundvlees zou kunne produceren voor zo'n 6 guldens per kg of zo'n EUR 2,60. Dat is inclusief transportkosten e.d. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 22 augustus 2003 @ 10:27 |
quote:Daarom blijft de derde wereld in de problemen, die jongens mogen geen spullen zoveel als ze willen exporteren naar europa, Zelfde geld voor veel andere producten, oa Suiker, betalen we veel te veel voor om de boeren hier de hand boven het hoofd te houden. Fijn he, zo'n overheid | |
Ashram | vrijdag 22 augustus 2003 @ 10:44 |
Ik heb nog nooit in mijn leven 34 euro betaald voor ossehaas.... laat staan 45 euro. Ik heb wel gemerkt dat de prijzen voor vlees de afgelopen 5 jaar met minimaal 30 procent zijn gestegen. Das een bekende verhaal. Ik weet wel dat in Belgie de prijzen een stuk redelijker zijn a la 25 a 30 euro voor filet pur. Bovendien moet ik zeggen dat de Belgische slager het een stuk beter weet dan de Nederlandse (bijna uitgestorven dankzij Appie en Konmar e.a.). Blijkbaar weten zij dat je bij een stuk rundsvlees het bloed er NIET moet uit draineren. Dit heb ik al zoveel keer meegemaakt bij de Keurslager e.a Rundsvlees is helemaal niet te pruimen zonder bloed. Maar de prijsstijging van ossehaas is niets vergeleken bij wat er in de vishandel gebeurd. Kabeljauw --- 1990 (15-18gulden per kilo) Alles | |
sjorsj2k | vrijdag 22 augustus 2003 @ 16:34 |
quote:Dan te bedenken dat je in Texas een T-Bone steak a 72 Oz (ounz is .. 30 gram ongeveer) kan kopen voor 1x Dollar. | |
plato242 | vrijdag 22 augustus 2003 @ 18:48 |
quote:Als je rechts bent zul je waarschijnlijk weinig moeite hebben met het begrijpen van het systeem van vraag en aanbod... (Hint: 1 koe= slechts 2 hazen = 8% van 1 koe = zeldzaam = schaars...) | |
plato242 | vrijdag 22 augustus 2003 @ 18:49 |
quote:In Texas hebben ze dan ook alleen koeien en rednecks. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 augustus 2003 @ 18:51 |
quote:als je rechts bent heb je wat tegen handelsbeperkingen die (Zuid)amerikaanse boeren hindert hun producten op de EU markt te brengen, als je echt rechts bent, ben je voor vrijhandelm, en tegen het soort EU planeconomie in de landbouw. | |
plato242 | vrijdag 22 augustus 2003 @ 18:53 |
Ja so? De reden dat Ossehaas zo duur is komt omdat het een zeldzame delicatesse is. Komt door de vrije markt, als ossehaas in handen van een cooperatie was zou het niet zo duur zijn. | |
Lovinho | vrijdag 22 augustus 2003 @ 20:58 |
quote:De plan-economie, dit klinkt me bekent in de oren, dit deden ze toch ook in de voormalige Soviët-staten dmv een 5 jaren plan? De wereld heeft geleerd dat met die economische plannen het niks kan worden. Maar mbt. het vlees weer even, import-beperkingen op vlees mogen wat mij betreft direkt afgeschaft worden. | |
plato242 | vrijdag 22 augustus 2003 @ 21:47 |
Ja, je moet kiezen...Of goedkoop vlees in een planeconomie, of duur vlees in een vrije markt. Het is net wat je wilt. | |
sampoo | zaterdag 23 augustus 2003 @ 00:58 |
quote: ![]() quote:Zeldzaam kan je het niet noemen als het 8% van een koe uitmaakt. Rundertong of lever is ook betrekkelijk zeldzaam. De vraag is bij een ossehaas inderdaad groter en als de grensen opengaaan zal een ossehaas altijd duurder blijven maar dan wel op 5 euro voor een kg. Begrip van het vraag en aanbodsysteem heeft verder weinig te doen met politieke voorkeuren. ![]() | |
bloempjuh | zaterdag 23 augustus 2003 @ 10:39 |
Stel je niet aan joh, eet dan gehakt -of vegetarisch- als je vlees zo duur vindt.. | |
Pietverdriet | zondag 24 augustus 2003 @ 14:08 |
quote:Je snapt het punt niet, Ossehaas is in europa duur (relatief) OMDAT de markt niet vrij is. In een extreme planeconomie zijn de spullen weliswaar "goedkoop" maar je kan ze niet kopen want ze zijn er niet ( kijk maar eens naar de ddr, sovjetunie) | |
Lovinho | maandag 25 augustus 2003 @ 17:36 |
quote:Ik vind die vegetarische zooi vaak niet om te eten. Gehakt is wat anders, dit eet ik meestal ook omdat ik me niet elke maand ossehaas kan veroorloven. | |
ElisaB | maandag 25 augustus 2003 @ 18:41 |
quote:Nee, ik ben geen slager. Ja ik had je geslacht goed ingeschat en vind je nog steeds een muts. Als je wilt pimpen met ossehaas, dan moet je niet miepen en ervoor betalen. En anders koop je lekker een pondje gehakt en maak je een creatieve variant op de hamburger... | |
Keileweg-ethicus | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:10 |
De koeien (jaaaaa, ossen ja). En natuurlijk 8 jaar paars. | |
Thetallguy | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:12 |
Goeie kick ![]() | |
heiden6 | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:13 |
quote:De puinhopen van acht jaar paars. ![]() In sommige landen kun je betere en veel goedkopere ossehaas kopen, uit bijvoorbeeld Argentinië. ![]() | |
Gert | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:32 |
quote:Joh, als het maar veul is, en met patat en appelmoes. ![]() | |
Ultrawuft | dinsdag 18 juli 2006 @ 17:02 |
Bij de Makro heb je wel een goede Haas voor 16 euro de kilo ofzo. Dat zijn nog eens prijzen. Eventjes ontdooien en snijden en bakken maar ![]() | |
Maethor_Veleg | dinsdag 18 juli 2006 @ 17:15 |
Zowiezo vlees... ![]() | |
Casparovvv | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:29 |
![]() Duur vlees hoort ook kwalitatief goed te zijn. De Serrano en Parma hammen die wij verkopen zijn respectievelijk 9 en 12 maanden gedroogd, en ja, daar hangt een prijskaartje aan (¤50 de kilo). Niet dat het hier om hammen gaat, en ook niet over varkensvlees, het punt is dat kwalitatief hoogstaand vlees een prijskaartje heeft. | |
Phoenixx | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:35 |
quote:Sterker nog... toen ik 15 jaar geleden in een slagerij werkte, betaalde je voor ossehaas 75 gulden de kilo. Dat is dus ong. ¤ 34 / kg >> de prijs van ossehaas is in 15 jaar dus niet gestegen! ![]() | |
Wojworshebn | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:39 |
Ga je toch terug naar dat hoerenland | |
zovty | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:47 |
quote:Waarschijnlijk Tyson Foods Inc. | |
Xenwolfie | woensdag 19 juli 2006 @ 00:30 |
Bioindustrie ![]() | |
Ultrawuft | woensdag 19 juli 2006 @ 00:35 |
quote:Lekker stukje vlees tegen een betaalbare prijs ![]() | |
Dengaman | woensdag 19 juli 2006 @ 10:53 |
quote:Talpa ![]() | |
Gert | woensdag 19 juli 2006 @ 11:49 |
quote:Het leven is een stuk makkelijker zonder een geweten. ![]() | |
seto | woensdag 19 juli 2006 @ 11:54 |
Ossehaas ![]() ![]() ![]() Is de prijs zeker wel waard. | |
Huppelei | woensdag 19 juli 2006 @ 12:53 |
Heb je dat nog geen eens over voor ossenhaas ![]() ![]() ![]() |