abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 augustus 2003 @ 09:15:54 #26
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_12350185
quote:
Op maandag 11 augustus 2003 03:08 schreef Trence het volgende:
De gebroken nekken coaster is een fabeltje.
Ongelukken in pretparken? SF in de US is nogal slecht, laatst is daar een oma omgekomen die haar kleinkind in de attractie controleerde, de operator lette niet op en zette de attractie aan (zo'n octopus-achtig geval).

Achtbanen gebeuren in principe niet veel ongelukken mee, een bedrijf gaat al vrij snel failliet als dat zou gebeuren.

In 2000 lag (in de VS) het aantal ongelukken op 20.8 per miljoen bezoekers. 2 ongelukken met dodelijke afloop, 10580 bezoekjes aan de eerste hulp waarvan zo'n 7000 in pretparken.
bron

Diezelfde site heeft trouwens ook nog gedetailleerde informatie over de ongelukken van dit jaar en voorgaande jaren.

Storingen in achtbanen zijn vrij normaal, de hoogste en snelste achtbaan ter wereld is bijna de helft van de tijd buiten werking.


Tuurlijk, Als er ook maar een hele kleine twijfel is dat het fout zou kunnen gaan met de achtbaan, maken ze er gelijk een storing van.
Heel goed natuurlijk omdat je wel over mensenlevens praat in zo'n geval.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  maandag 11 augustus 2003 @ 09:40:37 #27
44964 whisko
a^2 + b^2 =c^2
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 11 augustus 2003 @ 09:42:57 #28
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_12350445
quote:
Op maandag 11 augustus 2003 07:12 schreef Quintony het volgende:
Ik heb laatst op discovery gehoord dat re rit naar het park toe, meer dan 10 keer zo gevaarlijk is dan het daadwerkelijke bezoek van het park.
"How to lie with numbers & Statistics"
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 11 augustus 2003 @ 09:50:17 #29
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_12350548
quote:
A giraffe at Disney's Animal Kingdom was struck by lightening and killed.
Wat zielig ...
Valt me trouwens op dat bij die accidents die bij die bron van Calvobbes staat 3/4 stommiteiten zijn van de mensen zelf. En een 1/8 fouten van de operators die te vroeg iets af of aan zetten. En de overige kwart gewoon vanalles, van technical failure tot weersomstandigheden.
pi_12350566
quote:
Op maandag 11 augustus 2003 06:07 schreef Vampier het volgende:

- Vrouw met (veel)overgewicht had haar beveiliging ontkoppeld omdat het nogal duwde. Is te pletter gevallen vanuit de achtbaan.


Wat voor brakke beveiliging is dat dan? Die hoor je niet zomaar los te kunnen doen.

En ik heb nog nooit het idee gehad dat die beveiliging echt nodig is, je hangt er nooit aan. Of misschien hebben ze daar een heel vreemde achtbaan.

pi_12350609
Onverwachte ronde

De willards whizzer stond bekend als een van de veiligste achtbanen van de wereld. Maar het ding verloor in een klap zn goede naam dankzij de 13 jarige Rodney Stern. Het jongetje had blijkbaar geen zin om lang in de rij te staan, want hij klom op de achtbaan zodat hij ongemerkt in een lege kar kon springen. Werknemers van het park in SANTA CLARA hadden Rodney al een paar keer gewaarschuwd, maar daar trok hij zich niks van aan. Toen de bestuurder van de whizzer de inzittende trakteerde op een extra rondje, kwamen de karretjes zo hard aanzetten dat Rodney geen tijd had om weg te springen. Door de snelheid van de rollercoaster werden rodneys benen er afgerukt. Hij overleed twee dagen later in het ziekenhuis.

Verkeerde knop

Het prepark in Missouri ging bijna dicht maar een ritje kon nog wel, dachten een 36 jarige man en een 23 jarige vrouw. Helaas was de man achter de knoppen al met zn gedachten bij de gevulde kip die er die avond op het menu stond. Hij keek vluchtig naar de baan, dacht dat alle karretjes leeg waren en drukte vervolgens op de stallingsknop. De wissel ging om de en de karretjes kwamen terecht op de overdekte ouderhoudsbaan. En laat dat dak nou heel laag hangen! De geschrokken inzittenden konden zich niet meer loswurmen. Hun hoofden werden tussen het dak en de stoeltjes geplet, ze waren op slag dood.

Zonder handjes

Een 20jarige medewerker van een park in New Jersey had net aan de Rolling Thunder gesleuteld. Een normale onderhoudsklus, niks aan de had dus. Nadat hij zn spullen had gepakt, wilde hij nog even een testritje maken. De jongen had al duizenden ritjes gemaakt en vond het niet nodig om de veiligheidsbeugels vast te klikken. Had ie dat maar wel gedaan. De eerste twee loopings gingen perfect, maar bij de plotselinge vrijval werd hij uit zijn kar gelanceerd. Hij viel 23 meter naar beneden, brak zijn nek en overleed ter plekke.

Losse Beugels

Er was nog een dodelijk ongeluk in datzelfde park, ditmaal met de Lightnin Loops-rollercoaster. Een 19 jarig meisje merkte dat de beugels van haar karretje niet helemaal wilden sluiten. Ze keek vragend naar de controller, maar die maakte een gebaar dat er niets aan de had was. Maar al bij de eerste looping ging het mis, de beugels schoten los. Het meisje kon zich nog net vasthouden, maar bij de tweede looping werd ze alsnog uit de kar geslingerd. Ze zit voor de rest van haar leven in een rolstoel.

Fataal slippertje

Een pretpark in St.Louis kwam in opspraak nadat een vrouw uit de Rail Plazer-Rollercoaster was gevallen. Een ongeluk met dodelijke afloop. De directie van het park beweerde dat het slachtoffer was flauwgevallen en daardoor tussen de beugels van het karretje was gegleden. Justitie nam hier geen genoegen mee, en terecht: later getuigde een medepassagier dat de vrouw bij bewustzijn was en door de kracht van de attractie uit de achtbaan is geslingerd.

Dubbel ongeluk

Een 6 jarige jongetje bleek te klein om in de supersnelle achtbaan te mogen. De bestuurder van de rit kreeg medelijden met hem, en besloot dat hij toch mee mocht rijden. Die fout werd het jongetje fataal. Na de eerste looping gleed hij tussen de beugels door en viel 10 meter naar beneden. Wonder boven wonder krabbelde het jochie weer overeind alsof er niets was gebeurd. Zijn opgeluchte ouders barstten in tranen uit en liepen naar hem toe. Maar voordat zij bij hem waren aangekomen werd het jongetje meegesleurd door dezelfde kar waar hij net was uitgevallen. Het tweede ongeluk overleefde hij niet.

Frontale botsing

De Wildcat rollercoaster in Okalahoma was al sinds 1974 niet meer in gebruik, maar in 1997 besloot het management van het park om de attractie nog een keer te laten rijden, waarna hij gesloopt zou worden. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten meerijden werd besloten om niet met één maar twee karren te laten rijden. Nog geen 20 seconden na de start ging het mis. De baan was zo in verval geraakt dat ze het gewicht van de eerste kar niet kon houden tijdens de klim. Waardoor deze van grote hoogt terug naar beneden stortte. De kar knalde in volle vaart op de tweede kar, die net aan het klim wilde beginnen. Vier mensen kwamen om het leven, veertien raakten er gewond.

Bron

Ook is er eens een dodelijk ongeluk geweest in de El Condor in Walibi Flevoland (nu SixFlags), die achtbaan waar je er onder hangt. Het achterste karretje knalde op de voorste.

pi_12350610
Enige ongeluk dat ik mee heb gemaakt was in de efteling. In die wild water baan (piranha?) was iemand met zijn been tussen dat bootje en die houten draaischijf gekomen

Was geen prettig gezicht:{

Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_12350875
quote:
Op maandag 11 augustus 2003 09:54 schreef Chayenn het volgende:


Ook is er eens een dodelijk ongeluk geweest in de El Condor in Walibi Flevoland (nu SixFlags), die achtbaan waar je er onder hangt. Het achterste karretje knalde op de voorste.


Daarom(?) hangen er nu ook geen stoeltjes meer aan het achterste stel wielen.
pi_12351001
quote:
Dubbel ongeluk

Een 6 jarige jongetje bleek te klein om in de supersnelle achtbaan te mogen. De bestuurder van de rit kreeg medelijden met hem, en besloot dat hij toch mee mocht rijden. Die fout werd het jongetje fataal. Na de eerste looping gleed hij tussen de beugels door en viel 10 meter naar beneden. Wonder boven wonder krabbelde het jochie weer overeind alsof er niets was gebeurd. Zijn opgeluchte ouders barstten in tranen uit en liepen naar hem toe. Maar voordat zij bij hem waren aangekomen werd het jongetje meegesleurd door dezelfde kar waar hij net was uitgevallen. Het tweede ongeluk overleefde hij niet.


das lullig
Unsere Kinder sind Tod, Verbrannt in Ruinen, Hinterlassen vom Krieg
  maandag 11 augustus 2003 @ 11:15:40 #35
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_12351923
quote:
Op maandag 11 augustus 2003 10:20 schreef IndustrialFreak het volgende:

[..]

das lullig


Moet ineens denken aan dat nummer van Alanis Morisette... Isnt It Ironic
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  maandag 11 augustus 2003 @ 11:19:29 #36
58816 sleepflower
Missing pieces of sleep.
pi_12351995
Ik ga morgen naar Six Flags
  maandag 11 augustus 2003 @ 11:48:48 #37
42858 Stormblast
Executeerd u mij.
pi_12352551
quote:
Op maandag 11 augustus 2003 11:19 schreef sleepflower het volgende:
Ik ga morgen naar Six Flags
have fun!!
Turn My Eyes From This World, This Dying Place Is So Absurd.
pi_12352875
quote:
A man was arrested after assaulting the Cookie Monster at Sesame Place, a theme park based on the popular kids entertainment show. The woman inside the costume suffered minor injuries including bruised ribs.
Ongeluk, of toch niet?
pi_12353277
Wel van gehoord, maar nog nooit meegemaakt (Gelukkig!)
Toen ik laatst ik EuroDisney was viel me trouwens wel op dat er overal waarschuwingsbordjes hingen met teksten als:
- betreden op eigen risico
- niet geschikt voor mensen kleiner dan 1m 50;
- niet geschikt voor mensen met hartritme stoonissen, astma etc. etc.

En zelfs bordjes waar men waarschuwde voor mogelijke gladheid.

Het lijkt me dat ze dit zowel doen om de bezoekers te waarschuwen/attenderen als zichzelf te beschermen tegen schadeclaims.

"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  maandag 11 augustus 2003 @ 12:33:22 #40
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_12353465
In Disneyland Parijs heb dat kreng van een Big Thunder Mountain zover ik weet ook een keer een noodstop gemaakt, vrij in het begin van het park.

De computer dacht dat er een stuk rails miste, reden om zo snel mogelijk die karren stil te zetten. En dat gaat vrij rap meestal. Geen doden, maar wel bergje gewonden met wat nek, rug en buikklachten (beugel zit in je buik).

En ik dacht in 6 vlaggen dat er iemand uit de El Condor was gewapperd, maar dat kan ook dat ongeluk zijn geweest waar ze tegen elkaar knalden, dat weet ik niet zeker.

En jaren terug ook iemand uit de Python, athans, dat is iets wat ik toen gehoord heb toen ik jaar of 6 was. Of het waar is weet ik niet.

tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_12354189
quote:
Op maandag 11 augustus 2003 09:54 schreef Chayenn het volgende:

Ook is er eens een dodelijk ongeluk geweest in de El Condor in Walibi Flevoland (nu SixFlags), die achtbaan waar je er onder hangt. Het achterste karretje knalde op de voorste.


Volgens was deze niet dodelijk hoor! Alleen wat gebroken benen enzo....
Ladies and Gentlemen, please stand back. The Doors will open in your direction.
pi_12354567
ik was vorig jar in 6 vlaggen in belgië, het viel me op dat daar bij bijna alle achtbanen zitplaatsen afgesloten waren. Deze waren met een simpel touwtje dichtgeknoopt, terwijl de rest van het treintje en zelfs de zitplaats ernaast gewoon in gebruik waren . Ik voelde me toch niet helemaal veilig in die achtbanen...

Een klasgenoot van me is ooit uit de pirana in de efteling gevallen, gelukkig is hij er levend en zonder al te veel verwondingen uitgekomen!

'T is wat...
Was het maar wat, kon het misschien nog wat worden!
  maandag 11 augustus 2003 @ 13:20:57 #43
58816 sleepflower
Missing pieces of sleep.
pi_12354675
Ik heb wel eens gehoord dat er iemand uit een ding gevallen was op de kermis hier in Diemen. Het was zo'n ding in de vorm van een ring en die gaat dan op z'n kop. Er waren beugels in dat ding en van die dingen tussen je benen die ervoor zorgen dat je er niet onder uit glijdt. Een paar van die dingen waren helaas afgebroken. Het blijkt dat er een vrouw was uitgevallen, weet niet of ze dood was gegaan. Het jaar daarna hadden ze al die dingen wel gemaakt en zat er een sticker op dat je het niet mocht aanraken.
pi_12354826
jaren geleden de kabelbaan in Beekse Bergen, hing stil, mensen hebben uren in de hete zon boven het water zitten wachten op hulp....
  maandag 11 augustus 2003 @ 13:30:10 #45
20297 Cybart
FRISBEE FUCKER
pi_12354865
kennissen van mij hebben een ongeluk gehad in de efteling een paar jaar geleden (stuk of 5 jaar minstens)...
ze waren met familie (oma betaalde voor de hele familie) in de efteling, gingen in de piranha, en op een gegeven moment gaan ze met twee "bootjes" langs elkaar op de houten ronddraaiende dingen af, daar komen ze klem te zitten, maar door dat ronddraaien en dat water, gaan ze tegen elkaar op en slaat er 1tje om, en twee jongens zitten er dus nog onder, toen hadden ze geluk dat er een redelijk grote luchtbel onderzat waardoor ze adem konden halen. het duurde minutenlang voor dat het water eindelijk weggepompt werd, ze hadden er gelukkig alleen schaafwonden enzo aan overgehouden
pi_12354899
Moet je eensop Google zoeken naar Disney Deaths. Disney wil het uiteraard geheim houden maar er zijn best veel ongelukken gebeurd in Disneyworld.

Toch wel het bizarste wat ik heb gehoord: een gehandicapte jongen was met een groep in Disneyworld. Jongen zat in een rolstoel, was uit het oog geraakt voor een moment, kiepert in het water (bij Cinderella's Castle) en verdrinkt.
Na een tijdje werd de overleden jongen gezien door Cast Members (personeel wat in Disney werkt) maar wilden niet dat de gasten het zouden zien, dus heeft die jongen tot sluitingstijd in het water gelegen.

Mind the gap
pi_12354960
Er is in mijn vroegere woonplaats ooit een dodelijk bungeejump-ongeluk gebeurd. Een publiek van honderden mensen zag iemand finaal te pletter slaan tegen de grond

Van El Condor in het toenmalige Walibi Flevo wist ik niet van het dodelijke ongeluk, wel dat er karretjes op elkaar waren gebotst en mensen daar nekletsel aan overhielden.

En er is een paar jaar terug ergens in NL op een kermis een poot van een inktvis afgebroken, stond een tamelijk spectaculaire foto van in de krant.

pi_12355000
In de Efteling is eens een oudere man verongelukt door het treintje..
  maandag 11 augustus 2003 @ 13:40:16 #49
59332 Little_Meanie
Cidade Maravilhosa, RJ Brasil
pi_12355112
In België hebben in Walibi (nu Six Flags Belgium) es een hondertal mensen omgekeerd gehangen op een achtbaan (sirocco) gedurende een uurtje, sommige vielen flauw door het bloed die naar hun hoofd steeg en zo.
pi_12355136
quote:
Op maandag 11 augustus 2003 13:40 schreef Little_Meanie het volgende:
In België hebben in Walibi (nu Six Flags Belgium) es een hondertal mensen omgekeerd gehangen op een achtbaan (sirocco) gedurende een uurtje, sommige vielen flauw door het bloed die naar hun hoofd steeg en zo.
Klopt, heb ik ook op tv gezien toen. Niet echt fijn!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')