abonnement Unibet Coolblue
pi_12020734
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:01 schreef erodome het volgende:

Uit de onderzoeken blijkt dat allochtone vrouwen vaker weggaan bij hun man, da allochtone vrouwen vaker terugvechten....


Nu lul je dus dom uit je nek. Zoals gewoonlijk. Cijfers van justitie mijn reet. Je liegt, en je weet het. De hulpverleners weten het, de opvanghuizen weten het, en de allochtone vrouwen zelf weten het.

Je draait de feiten gewoon keihard om. Jezus wat triest. En noem me geen schatje, of je vriend, want dat ben ik niet. Missy.

[b]Op donderdag 25 september 2003 00:13 schreef beertje_ het volgende:[/b][br]Of het valt me pas de laatste weken op of het was altijd al zo, gelly je bent een nerd die ik nog nooit wat interessants heb horen zeggen.
pi_12020762
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:02 schreef erodome het volgende:

[..]

Maat het is NIET het woord van god, zoals hier veelvuldig als argument word gebruikt......
Het is het woord van een mens.........


Dat is de koran ook aangezien die door een mens is opgeschreven. Cirkelredenatie heet zoiets.
[b]Op donderdag 25 september 2003 00:13 schreef beertje_ het volgende:[/b][br]Of het valt me pas de laatste weken op of het was altijd al zo, gelly je bent een nerd die ik nog nooit wat interessants heb horen zeggen.
pi_12020798
Hier erodompje

Marokkaanse en Turkse vrouwen vaak thuis geslagen

quote:
Naar schatting wordt 80% van de Marokkaanse en Turkse vrouwen thuis geslagen of erger nog mishandeld. Huiselijk geweld tegen vrouwen zit al eeuwen geworteld in de taal en het dagelijks leven.
2Vandaag ontmoette een Turkse vrouw die tevergeefs hulp zocht omdat ze jarenlang door haar man werd mishandeld........

Zodirekt een reportage in 2 Vandaag. (18:15-18:45) herhaling vannacht 00.15 - 00.40


quote:
ANKARA - Meer dan de helft van de Turkse vrouwen is slachtoffer van de geweld binnen de familie. Een artsenorganisatie uit Ankara maakte donderdag bekend dat uit openbare gegevens blijkt dat 58 procent van de Turkse vrouwen te maken krijgt met huiselijk geweld.
Het percentage ligt mogelijk nog hoger, "maar als gevolg van gewoonten en traditionele opvattingen zijn de werkelijke gegevens niet beschikbaar", aldus de woordvoerder van de organisatie. Hij wilde niet zeggen hoe de organisatie aan de gegevens is gekomen.

bron: nu.nl


Ruim helft van de Turkse vrouwen wordt geslagen
[b]Op donderdag 25 september 2003 00:13 schreef beertje_ het volgende:[/b][br]Of het valt me pas de laatste weken op of het was altijd al zo, gelly je bent een nerd die ik nog nooit wat interessants heb horen zeggen.
pi_12020803
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 20:10 schreef Viola_Holt het volgende:


het gaat om de boeken (koran, bijbel) waarop die geloven gebaseerd zijn. het moet toch mogelijk zijn om die mensen uit te laten leggen waarom men zich bezighoudt met een geloof dat als enige basis een boek heeft (en voor sommigen waarschijnlijk ook een onbestemd gevoel wat hieraan gekoppeld wordt).


Ik denk dat de belangrijkste basis voor het geloof van mensen gelegen is in de levensbenauwdheid die algemeen ervaren wordt. Op deze 'anxiety' volgt dan 'de ervaring' van het geloof.

Daarbovenop worden dan 'de details' opgebouwd. Die details bestaan dan uit de leerstellingen van de groep waar men 'ingerold' is. Het hangt er dan van af waar op de wereld leven we, invloeden van ouders/vrienden enz. 'Het Boek' wordt dus uiteindelijk niet zo hoog aangeschreven als we denken. Dit zullen 'boekgelovigen' echter nooit toegeven, omdat het boek voor hun heilig is. Maar veelal komt dit tot uiting in discussies met gelovigen. Wanneer ze via denkwerk en redeneringen in het nauw worden gedreven komen ze regelmatig met de stelling: 'Uiteindelijk weet ik dat het zo is, omdat God het mij heeft laten zien; omdat God zich aan mij heeft geopenbaard; omdat God mij de zekerheid heeft gegeven" enz.
Dit zie je ook met jonge gelovigen. Vaak ben ik jongelui tegengekomen die tot bekering waren gekomen, maar nauwelijks iets van de bijbel wisten. Pas na een aantal jaren leren ze uiteindelijk waar ze in geloven!

Juist omdat geloof zo subjektief aan het ervaren wordt verbonden zijn mensen vaak immuun voor gezonde rede. (verg. weer het verliefd zijn!)

  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:14:48 #130
37769 erodome
Zweefteef
pi_12020967
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:06 schreef Jeukaanmenaat het volgende:
Hier erodompje

Marokkaanse en Turkse vrouwen vaak thuis geslagen
[..]


[..]

Ruim helft van de Turkse vrouwen wordt geslagen


He jeukje....

Het onderzoek:

Het onderzoek naar huiselijk geweld onder Surinamers, Antillianen en Arubanen, Marokkanen en Turken in nederland is vrijwel een replicatie van het onderzoek naar huiselijk geweld onder autochtonen nederlanders uit 1997.
In dit onderzoek worden dan ook dezelfde definities als toendertijd gehanteerd.

Onder huiselijk geweld word verstaan: een aantasting van de persoonlijke integriteit van het slachtoffer door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer.
Daaronder vallen (ex)partners, gezins- of familieleden en huisvrienden.
Er is voor 32 verschillende vormen van huiselijk geweld gevraagd of men daar ooit zelf het slachtoffer van is geworden.
Hoewel alleen volwassenen zijn ondervraagd, hebben de gegevens dus ook betrekking op slachtoffers onder de 18 jaar.
De voorvallen behelsen zowel geestelijke, lichamelijke als sexuele vormen van geweld.

De belangerijkste conclusie's

*In dit onderzoek is hoogstwaarschijnlijk sprake van een onderrapportage.
De geraporteerde incidentie van huiselijk geweld!!!!-24 procent-!!!!moet als ondergrens worden beschouwd.

*Over slachtofferschap van sexueel misbruik wordt door allochtonen nauwelijks gesproken.

*Het huiselijk geweld onder de 4 allochtonen groepen, voor zover daarover gesproken wordt, is intenser dan onder autochtonen.

*Bij allochtonen worden vrouwen en meisjes iets vaker slachtoffer van huiselijk geweld (54%) dan mannen en jongens(46%).
Als het gaat om huiselijk geweld met een zeer hoge intensiteit, dan zijn vrouwen echter ver in de meerderheid; net als in het autochtonen onderzoek.

*Net als onder autochtonen worden met name jongeren slachtoffer van de verschillende vormen van huiselijk geweld.

*Bij allochtonen zijn (ex)partners veel vaker plegers van huiselijk geweld dan bij autochtonen.

*De redenen die door de allochtonen slachtoffers van huiselijk geweld worden genoemd voor het gedrag van de dader zijn met name, 'het zit in zijn/haar karakter' en 'de dader vind het normaal'.
Deze redenen worden ook door autochtonen vaak genoemd.

*Ongeveer 60% van de allochtonen slachtoffers van huiselijk geweld heeft verzet gepleegd.
Dit percentage ligt beduidend hoger dan onder autochtone slachtoffers van huiselijk geweld.

*Van de allochtone slachtoffers van huiselijk geweld heeft 13% gepraat met een arts en hulpverlenende instantie's.
Dit percentage is vergelijkbaar met het percentage van autochtone slachtoffers van huiselijk geweld.

*Net als in het autochtonen onderzoek heeft ongeveer eenderde van de slachtoffers met niemand over huiselijk geweld gesproken.
In het allochtonen onderzoek is de meest genoemde reden dat men er niet over durfde te praten(30%).
Dit is veel hoger dan in het autochtonen onderzoek(11%)

*Net als autochtone slachtoffers melden allochtone slachtoffers van huiselijk geweld dit geweld niet vaak bij de politie(11%).

*Slachtofferschap van huiselijk geweld leidt bij 15 procent van de allochtone slachtoffers tot afnemend zelfvertrouwen, angstgevoelens en overspannenheid.
Bij 13 procent van de slachtoffers is een scheiding het gevolg.
De door allochtonen genoemde gevolgen verschillen niet wezelijk van die gevolgen die door autochtonen worden genoemd.

Bron: het blaadje Huiselijkgeweld.nl van justitie.

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:17:36 #131
37769 erodome
Zweefteef
pi_12021035
He jeukje....

Huiselijk geweld onder allochtonen onderzocht

Ook onder allochtonen die in Nederland wonen is huiselijk geweld een veelvoorkomend probleem. Dit is de conclusie van een onderzoek van Intomart in opdracht van het ministerie van Justitie naar huiselijk geweld onder Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen en Arubanen. Hieruit blijkt dat de omvang van huiselijk geweld onder allochtonen gezinnen verontrustend hoog is, maar dat huiselijk geweld minder vaak gerapporteerd wordt dan in het onderzoek onder autochtonen.

Uit een nadere analyse van de onderzoeksgegevens, ervaringen van de enquêteurs en gesprekken met allochtone deskundigen komt naar voren dat in het onderzoek naar alle waarschijnlijkheid sprake is van onderrapportage. Volgens de onderzoekers heeft dit te maken met de gevoeligheid en de geringe bespreekbaarheid van het onderwerp.

Het ministerie van Justitie heeft in 1997 een kwantitatief onderzoek uit laten voeren naar huiselijk geweld in autochtone kring. Om inzicht te krijgen in de totale aard en omvang van huiselijk geweld is (na een haalbaarheidsstudie in 2000) besloten dit onderzoek qua opzet te herhalen, maar dan gericht op allochtonen. Uit dit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 van de 849 respondenten slachtoffer is (of is geweest) van huiselijk geweld. Uit het onderzoek onder autochtonen uit 97 bleek dat ruim 40 % van de Nederlanders ooit slachtoffer is geweest. Gezien de aanwijzingen voor geringe bespreekbaarheid van het onderwerp trekken de onderzoekers de conclusie dat de cijfers in het onderzoek een ondergrens zijn. De exacte omvang van het huiselijk geweld is hierdoor niet vast te stellen. Overigens verschilt de mate waarin melding wordt gemaakt van huiselijk geweld voor de verschillende onderzochte groepen. Antillianen en Surinamers rapporteren meer huiselijk geweld dan Marokkanen en Turken.

Het ministerie van Justitie heeft besloten om, op advies van de begeleidingscommissie, de resultaten als uitgangspunt te nemen voor nadere gesprekken met allochtone organisaties. Met deze organisaties wordt bezien of de vermoedens van onderrapportage worden onderschreven en of specifieke acties gewenst zijn in allochtone kring. Dit moet leiden tot een aanpak die in lijn is met de kabinetsnota Privé Geweld - Publieke Zaak (april 2002).

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_12021048
He Erodompje, zelf je eigen stukken niet gelezen? .

Hieruit blijkt dat de omvang van huiselijk geweld onder allochtonen gezinnen verontrustend hoog is, maar dat huiselijk geweld minder vaak gerapporteerd wordt dan in het onderzoek onder autochtonen.

De belangerijkste conclusie's

*Over slachtofferschap van sexueel misbruik wordt door allochtonen nauwelijks gesproken.

*Het huiselijk geweld onder de 4 allochtonen groepen, voor zover daarover gesproken wordt, is intenser dan onder autochtonen.

*Bij allochtonen worden vrouwen en meisjes iets vaker slachtoffer van huiselijk geweld (54%) dan mannen en jongens(46%).
Als het gaat om huiselijk geweld met een zeer hoge intensiteit, dan zijn vrouwen echter ver in de meerderheid; net als in het autochtonen onderzoek.

*Net als onder autochtonen worden met name jongeren slachtoffer van de verschillende vormen van huiselijk geweld.

*Bij allochtonen zijn (ex)partners veel vaker plegers van huiselijk geweld dan bij autochtonen.

[b]Op donderdag 25 september 2003 00:13 schreef beertje_ het volgende:[/b][br]Of het valt me pas de laatste weken op of het was altijd al zo, gelly je bent een nerd die ik nog nooit wat interessants heb horen zeggen.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:21:35 #133
60090 Akkersloot
pro-islam is extreem-rechts !
pi_12021128
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:02 schreef erodome het volgende:

[Boekari Hadith]

Maat het is NIET het woord van god, zoals hier veelvuldig als argument word gebruikt......
Het is het woord van een mens.........


Als het daar om zou draaien zouden wij het voor de volle 100 % met elkaar eens zijn .

Waar het omdraait is het dat het door de moslims wel wordt gezien als het leven van de zeer voorbeeldige "profeet" ("Allah hebbe zijn ziel")

[Dit bericht is gewijzigd door Akkersloot op 25-07-2003 21:32]

"Christenen en joden zijn ongelovig geworden omdat ze verzonnen hebben dat ze maar een paar dagen zullen branden in de hel" .
Mein Koran 3:23.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:22:41 #134
37769 erodome
Zweefteef
pi_12021156
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:18 schreef Jeukaanmenaat het volgende:
He Erodompje, zelf je eigen stukken niet gelezen? .

Hieruit blijkt dat de omvang van huiselijk geweld onder allochtonen gezinnen verontrustend hoog is, maar dat huiselijk geweld minder vaak gerapporteerd wordt dan in het onderzoek onder autochtonen.

De belangerijkste conclusie's

*Over slachtofferschap van sexueel misbruik wordt door allochtonen nauwelijks gesproken.

*Het huiselijk geweld onder de 4 allochtonen groepen, voor zover daarover gesproken wordt, is intenser dan onder autochtonen.

*Bij allochtonen worden vrouwen en meisjes iets vaker slachtoffer van huiselijk geweld (54%) dan mannen en jongens(46%).
Als het gaat om huiselijk geweld met een zeer hoge intensiteit, dan zijn vrouwen echter ver in de meerderheid; net als in het autochtonen onderzoek.

*Net als onder autochtonen worden met name jongeren slachtoffer van de verschillende vormen van huiselijk geweld.

*Bij allochtonen zijn (ex)partners veel vaker plegers van huiselijk geweld dan bij autochtonen.


Selectief lezen is een kunst he....

Ik zal je helpen...

Uit het onderzoek onder autochtonen uit 97 bleek dat ruim 40 % van de Nederlanders ooit slachtoffer is geweest. Gezien de aanwijzingen voor geringe bespreekbaarheid van het onderwerp trekken de onderzoekers de conclusie dat de cijfers in het onderzoek een ondergrens zijn

Let op 25% is 1 op de 4.........(denk aan het allochtonen onderzoek)
Hier spreken we over 40% voor de autochtonen lieverd.......
Toch wel ietsje meer he, als we dan er rekening mee houden dat in het allochtonen onderzoek er een hele flinke ondergrens is dan trekt het wel gelijk..........

LEZEN LOVE!!!!!!

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_12021184
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:22 schreef erodome het volgende:

[..]

Selectief lezen is een kunst he....

Ik zal je helpen...

Uit het onderzoek onder autochtonen uit 97 bleek dat ruim 40 % van de Nederlanders ooit slachtoffer is geweest. Gezien de aanwijzingen voor geringe bespreekbaarheid van het onderwerp trekken de onderzoekers de conclusie dat de cijfers in het onderzoek een ondergrens zijn

Let op 25% is 1 op de 4.........(denk aan het allochtonen onderzoek)
Hier spreken we over 40% voor de autochtonen lieverd.......
Toch wel ietsje meer he, als we dan er rekening mee houden dat in het allochtonen onderzoek er een hele flinke ondergrens is dan trekt het wel gelijk..........

LEZEN LOVE!!!!!!


Kan je nu ECHT niet lezen?????????

Hieruit blijkt dat de omvang van huiselijk geweld onder allochtonen gezinnen verontrustend hoog is, maar dat huiselijk geweld minder vaak gerapporteerd wordt dan in het onderzoek onder autochtonen.


*Het huiselijk geweld onder de 4 allochtonen groepen, voor zover daarover gesproken wordt, is intenser dan onder autochtonen.

[Dit bericht is gewijzigd door Jeukaanmenaat op 25-07-2003 21:24]

[b]Op donderdag 25 september 2003 00:13 schreef beertje_ het volgende:[/b][br]Of het valt me pas de laatste weken op of het was altijd al zo, gelly je bent een nerd die ik nog nooit wat interessants heb horen zeggen.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:24:05 #136
37769 erodome
Zweefteef
pi_12021193
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:21 schreef Akkersloot het volgende:

[..]

Als het daar om zou draaien zouden wij het voor de volle 100 % met elkaar eens zijn .

Waar het omdraait is het dat het door de moslims wel wordt gezien als het leven van de zeer voorbeeldige "profeet" ("Allah hebbe zijn ziel")


Oftwel het een word onderuit gehaalt en je haalt onmiddelijk een volgend iets naar boven, je zat er toch zo mee dat het het woord van god was en dat het daarom onfelbaar moest zijn....

Dat klopt dus in een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel groot deel van jouw geblaat niet love.....

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:25:44 #137
60090 Akkersloot
pro-islam is extreem-rechts !
pi_12021238
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 20:02 schreef erodome het volgende:
pfffffffff waaro zeg ik hier eigenlijk wat, mensen ga gerust door met de haatcampagne ...........
Hé we mogen toch iets over de koran zeggen. Stel dat er 1,2 miljard nazi's waren. Dan mochten we ook niets over Mein Kampf zeggen.

Vraagje erodome: Als er wereldwijd maar twee personen moslim waren, geldt dan nog je argument van "haatcampagne" ?

"Christenen en joden zijn ongelovig geworden omdat ze verzonnen hebben dat ze maar een paar dagen zullen branden in de hel" .
Mein Koran 3:23.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:26:19 #138
37769 erodome
Zweefteef
pi_12021253
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:23 schreef Jeukaanmenaat het volgende:

[..]

Kan je nu ECHT niet lezen?????????

*Het huiselijk geweld onder de 4 allochtonen groepen, voor zover daarover gesproken wordt, is intenser dan onder autochtonen.


Daarmee word bedoeld dat het er harder aan toe gaat!!!!
Intenser is......
Er worden rakere klappen uitgedeeld dus.....

Kijk dan naar de cijfers man!!!!!!!!!!!
Lees de cijfers, 1 op de 4 allochtonen (25%)
40% van de autochtonen......

Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:27:33 #139
37769 erodome
Zweefteef
pi_12021284
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:25 schreef Akkersloot het volgende:

[..]

Hé we mogen toch iets over de koran zeggen. Stel dat er 1,2 miljard nazi's waren. Dan mochten we ook niets over Mein Kampf zeggen.

Vraagje erodome: Als er wereldwijd maar twee personen moslim waren, geldt dan nog je argument van "haatcampagne" ?


Als er wereldwijd maar 2 moslims waren, had je je er dan zo druk om gemaakt?
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_12021362
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:26 schreef erodome het volgende:

[..]

Daarmee word bedoeld dat het er harder aan toe gaat!!!!
Intenser is......
Er worden rakere klappen uitgedeeld dus.....

Kijk dan naar de cijfers man!!!!!!!!!!!
Lees de cijfers, 1 op de 4 allochtonen (25%)
40% van de autochtonen......

Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff


DAT STAAAAAAT ER NIET SIMPELE ZIEL!!!!!!!!!!!!!

Godsamme jezus... er staat NOTABENE LETTERLIJK bij dat de bereidheid tot aangifte veel en veel kleiner is, en de opvangtehuizen zitten buitenproportioneel vol met allochtone vrouwen (tot 5 keer zoveel).

quote:
Hieruit blijkt dat de omvang van huiselijk geweld onder allochtonen gezinnen verontrustend hoog is, maar dat huiselijk geweld minder vaak gerapporteerd wordt dan in het onderzoek onder autochtonen.
Maar nee hoor, Erdoompje lult er wel even overheen door het totale onvermogen logisch iets te kunnen lezen en nul komma nul statistiek en wiskunde kennis te hebben.
[b]Op donderdag 25 september 2003 00:13 schreef beertje_ het volgende:[/b][br]Of het valt me pas de laatste weken op of het was altijd al zo, gelly je bent een nerd die ik nog nooit wat interessants heb horen zeggen.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:40:32 #141
37769 erodome
Zweefteef
pi_12021556
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:31 schreef Jeukaanmenaat het volgende:

[..]

DAT STAAAAAAT ER NIET SIMPELE ZIEL!!!!!!!!!!!!!

Godsamme jezus... er staat NOTABENE LETTERLIJK bij dat de bereidheid tot aangifte veel en veel kleiner is, en de opvangtehuizen zitten buitenproportioneel vol met allochtone vrouwen (tot 5 keer zoveel).
[..]

Maar nee hoor, Erdoompje lult er wel even overheen door het totale onvermogen logisch iets te kunnen lezen en nul komma nul statistiek en wiskunde kennis te hebben.


Jij bent degene die snel over de cijfers heen leest, 25% allochtonen(ondergrens!!), 40% autochtonen....

Dat staan er VERDOMME LETTERLIJK LUL DE BEHANGE....

Als je dus de ondergrens ruimer neemt, flink wat ruimer, zeg maar met 15% dan kom je op.....
40%...... vrij gelijk dus LUL.

Waarom ga je niet even naar de site van het ministerie van justitie, daar naar de site over huiselijk geweld.....

Kan je het lezen daar....

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:42:43 #142
60090 Akkersloot
pro-islam is extreem-rechts !
pi_12021602
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:27 schreef erodome het volgende:

[Vraagje erodome: Als er wereldwijd maar twee personen moslim waren, geldt dan nog je argument van "haatcampagne" ?]

Als er wereldwijd maar 2 moslims waren, had je je er dan zo druk om gemaakt?


Nee, maar dat geldt ook als er maar twee marxisten, twee nazi's, twee Groot-Israel strijders, twee rechts-anarchisten, twee weet ik wat extremisten waren. Dus daar gaat er niet om.

Waar het wel om gaat is dat jij een argument tegen de koran ziet als een aanval op 1,2 miljard moslims. Daarom zou het eens raadzaam zijn om gewoon de koran eens los als boek te beoordelen. Dus gewoon in de gedachte te houden dat er maar bijvoorbeeld twee of geen enkele moslim bestond.
Je argument van "haatcampagne" gaat dan tenminste niet meer op. Kunnen we eens gewoon over de koran praten.

[Dit bericht is gewijzigd door Akkersloot op 25-07-2003 22:01]

"Christenen en joden zijn ongelovig geworden omdat ze verzonnen hebben dat ze maar een paar dagen zullen branden in de hel" .
Mein Koran 3:23.
pi_12021617
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:40 schreef erodome het volgende:
LUL DE BEHANGE....
Behanger is het kind, behanger.
Je weet wel, net zoals je vent.
quote:
Als je dus de ondergrens ruimer neemt, flink wat ruimer, zeg maar met 15% dan kom je op.....
40%...... vrij gelijk dus LUL.

Waarom ga je niet even naar de site van het ministerie van justitie, daar naar de site over huiselijk geweld.....

Kan je het lezen daar....


Heb ik gedaan simpele, en als jij ook wat verder had geklikt op dat PDF documentje, dan had je ook wat kunnen lezen.
Je gaat er gdv gewoon aan voorbij dat de aangiftebereidheid miniem is en men veel en veel grotere cijfers verwacht. En dat de hulpverleners het met hun eigen ogen zien.

En nu kap ik ermee, met mavo-ers is het slecht discussieren.

[b]Op donderdag 25 september 2003 00:13 schreef beertje_ het volgende:[/b][br]Of het valt me pas de laatste weken op of het was altijd al zo, gelly je bent een nerd die ik nog nooit wat interessants heb horen zeggen.
pi_12021721
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:26 schreef erodome het volgende:

[..]

Daarmee word bedoeld dat het er harder aan toe gaat!!!!
Intenser is......
Er worden rakere klappen uitgedeeld dus.....

Kijk dan naar de cijfers man!!!!!!!!!!!
Lees de cijfers, 1 op de 4 allochtonen (25%)
40% van de autochtonen......

Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff


zulke rake klappen?

-
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:51:38 #145
37769 erodome
Zweefteef
pi_12021770
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:43 schreef Jeukaanmenaat het volgende:

[..]

Behanger is het kind, behanger.
Je weet wel, net zoals je vent.
[..]

Heb ik gedaan simpele, en als jij ook wat verder had geklikt op dat PDF documentje, dan had je ook wat kunnen lezen.
Je gaat er gdv gewoon aan voorbij dat de aangiftebereidheid miniem is en men veel en veel grotere cijfers verwacht. En dat de hulpverleners het met hun eigen ogen zien.

En nu kap ik ermee, met mavo-ers is het slecht discussieren.


Met mensen die denken dat ze jezus zijn is het moeilijk mee discuseren.

JA er is een ondergrens, het is dan ook maar 25%!!!!!!!!!!!!!!!!!! vergeleken met de 40%!!!!!!!!!!!!! bij autochtonen(wat ook een ondergrens is, alleen niet zo zwaar).

Dus als er veel grotere cijfers komen dan ligt het nog ongeveer gelijk simpele ziel....

Ik stop hiermee, je wil niet zien, je wil gewoon je gelijk hebben, je gaat gewoon voorbij aan de keiharde cijfers die laten blijken dat het ongeveer gelijk ligt als je rekening houd met een hele flinke ondergrens...

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 21:58:34 #146
60090 Akkersloot
pro-islam is extreem-rechts !
pi_12021921
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 20:37 schreef erodome het volgende:

Wat nu gevaarlijk???????
Ik dacht dat atheisten niet in het hiernamaals geloofde, wat is er dan gevaarlijk aan, als je dood bent is er toch niets meer, mannnnnnnnnn waar maak je je druk om zeg...


Zucht. Dus jij denkt dat ik zo dom ben dat ik als ik ergens niet in geloof (dat ik als ongelovige zal branden in de hel) me daar druk om zou maken. Als je dat overigens dom zou vinden, welke zgn "goddelijke wijsheid" heeft dat verzonnen om mensen bang te maken ? Je geloof in het hier-na-maals heeft wel degelijk invloed op je handelen nu in het hier-nu-maals. Of ben ik dan een zeldzaam interessant studieobject voor psychologen.
quote:
29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

Dit gaat over de laatste dagen, je weet wel, wanneer een uitverkoren groep jahova's naar de hemel gaat, de joden die ook uitverkoren zijn naar de hemel gaan, in ALLE geloven kom je de dag des oordeels tegen, die is in maar weinig(geen) geloven vreedzaam....
Dit gaat niet over NU, maar over de dag des oordeels...


Lekker duidelijk dat "Goddelijk" boek dan.
En dat te bedenken dat dit boek beschreven is voor een volk waarvan het merendeel zelf nog niet kon lezen. En dan ga jij ons verwijten dat we als een stelletje domme idioten zogenaamd niet heel die koran zitten te bestuderen.

Wie kent de koran niet. Zijn er niet veel meer versen waar aan ongelovigen het ergste lot gegeven moet worden.

[Dit bericht is gewijzigd door Akkersloot op 25-07-2003 22:06]

"Christenen en joden zijn ongelovig geworden omdat ze verzonnen hebben dat ze maar een paar dagen zullen branden in de hel" .
Mein Koran 3:23.
  vrijdag 25 juli 2003 @ 22:04:38 #147
60090 Akkersloot
pro-islam is extreem-rechts !
pi_12022062
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 21:43 schreef Jeukaanmenaat het volgende:

En nu kap ik ermee, met mavo-ers is het slecht discussieren.


En ik wou net zeggen "ik heb niet voor niets een mavo-diploma". En als je dat niet gelooft zal ik je eens uit leggen hoe kuilen ontstaan.

Oef. Ik dacht dat erodome het zei.

[Dit bericht is gewijzigd door Akkersloot op 25-07-2003 22:19]

"Christenen en joden zijn ongelovig geworden omdat ze verzonnen hebben dat ze maar een paar dagen zullen branden in de hel" .
Mein Koran 3:23.
pi_12025338
quote:
Op vrijdag 25 juli 2003 18:58 schreef concac het volgende:

[..]

Niet als vijanden?? hahah, je moet de geschiedenis boeken maar beter bestuderen. De geschiedenis van de islam is niet echt vredelievend te noemen. Overal waar ze komen voeren ze de jihad oorlog.
Ongelovigen werden meestal onthoofd en dood gemarteld, wat moest volgens de koran.


Ik heb inderdaad wat geschiedenisboeken bestudeerd, maar kom tot andere, naar mijn mening overtuigerende conclusies, dat de islam veelal zich vreedzaam via handelsroutes overal op de continenten zich heeft verspreid. Dat als je ongeloving was meteen ter dood werd gebracht is een fabeltje waar ikzelf zelfs door een PvdA-leraar door werd wijsgemaakt, maar dus niet zo is. Ik wil van jou eens de feiten zien waar volgens jou jouw stelling wel opgaat, en dat in ruime zin.
Echter volgens mij is het christendom tot nu toe gewelddadiger geweest dan de islam, in India schenen wrede islamitische vorsten in de 16e eeuw te bestaan, echter de Spaanse vorsten in die tijdals vergelijking waren veel wreder en dit is nog maar 1 voorbeeld.

Heeft iemand wel door dat ongelovigen, atheisten van tegenwoordig in boeken van de christenen, joden en islamieten niet genoemd worden naar mijn mening en dat met ongelovigen dat deze godsdiensten bedoelen mensen worden bedoeld die polytheistisch zijn? Graag een uitgebreide reactie hierop.

[Dit bericht is gewijzigd door zakjapannertje op 26-07-2003 00:23]

pi_12025823
http://www.benjebangvoormij.nl/threadid1132session.html

deze link geeft weer een andere vers uit de koran die ongelovigen die christelijk of joods een ander lot wachten na hun dood. Maar laat de interpretaties maar los zal ik zeggen: bijvoorbeeld zijn deze joden en christenen bekeerd tot de islam, zijn nog steeds christelijk of joods, maar erkennen islam als godsdienst, de tekst geeft niet veel duidelijkheid over en dat het Engels is helpt ook niet echt (kan zelf echter niet Arabisch en mijn Windows geloof ik ook niet, dus hierin ben ik niet echt thuis)

Update: heb inmiddels Nederlandstalig teksten gevonden, weet niet hoe objectief die zijn (pro-islam, anti-andere godsdiensten) waarin inderdaad staat dat de islam de enig is waarin men moet geloven.
Dat neemt niettemin weg dat de islam van toen als de islam van vandaag moet worden beschouwd. Er staan best wel dingen in de koran, en andere schriften die gelovigenen niet-gelovigen vandaag de dag beamen, maar in het westen leven we nu in een post-industrieel tijdperk waar de levenswijzen beschreven in heilige boeken eigenlijk niet bij passenen meer van toepassing is op een landbouwsamenleving. Vandaar ook dat er in het Westen veelmensen zijn die atheistisch zijn. (heeft in Nederland wel heel lang geduurd voordat dit enigszins merkbaar was met de afbraak van de zuilensamenleving). Maar het is overdreven te stellen dat de schriften van jodendom, christendom en islam gevaarlijk voor onze levenswijze is. Zeker ik erken dat de opstelling van de paus tegenover voorbehoedsmiddelen en deonbedoelde gevolgen daarvan in Afrika (AIDS) niet kies zijn(katholieke kerk is grootste en machtigste godsdienstige organisatie), maar verder valt het allemaal best mee, alleen zijn er de extremisten nog, maar die hoef je niet uit een godsdienst af te leiden, die valt nauwelijks ergens af te leiden.die kan overal uit komen Ik maak een onderscheid met mensen die streven naar emancipatie, zoals in de Filipijnen de moslims die al van oudsher daar woonden meer autonomie (of onafhankelijkheid) wilden hebben, en andere volkeren binnen landen waar ze de juk van onderdrukking willen afdoen die beschouw ik helemaal niet als extremisten, maar die streven naar iets waar wij allemaal verlangen: zelfbeschikking over je eigen lot.

link met enkele koranteksten:
http://www.maghrebonline.nl/forum2002/viewtopic.php?t=3137

[Dit bericht is gewijzigd door zakjapannertje op 26-07-2003 01:17]

pi_12026385
quote:
Op zaterdag 26 juli 2003 00:17 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

Ik heb inderdaad wat geschiedenisboeken bestudeerd, maar kom tot andere, naar mijn mening overtuigerende conclusies, dat de islam veelal zich vreedzaam via handelsroutes overal op de continenten zich heeft verspreid. Dat als je ongeloving was meteen ter dood werd gebracht is een fabeltje waar ikzelf zelfs door een PvdA-leraar door werd wijsgemaakt, maar dus niet zo is. Ik wil van jou eens de feiten zien waar volgens jou jouw stelling wel opgaat, en dat in ruime zin.
Echter volgens mij is het christendom tot nu toe gewelddadiger geweest dan de islam, in India schenen wrede islamitische vorsten in de 16e eeuw te bestaan, echter de Spaanse vorsten in die tijdals vergelijking waren veel wreder en dit is nog maar 1 voorbeeld.

Heeft iemand wel door dat ongelovigen, atheisten van tegenwoordig in boeken van de christenen, joden en islamieten niet genoemd worden naar mijn mening en dat met ongelovigen dat deze godsdiensten bedoelen mensen worden bedoeld die polytheistisch zijn? Graag een uitgebreide reactie hierop.


Islam heeft zich in het algemeen niet vreedzaam verspreid in de middeleeuwen.
als ongelovige werd je terdood veroordeelt als je geen extra hoge belasting betaalde anders moest je moslim worden.dus de mensen hadden niet veel keus. En die kinderen van hun werden van jongs af aan geindoctrineerd zodat ze niks anders wisten. En de moslims zijn overal verspreid omdat ze het slecht hebben in eigenland, geen werk etc en gaan naar het westen om van de welvaart daar te profiteren. Waarom geen werk in land van oorsprong? omdat ze zich als konijnen vermenigvuldigen daar, dus er is niet genoeg werk voor iedereen.
De islam verspreid zich tegenwoordig meer omdat er veel kinderen worden gemaakt dan dat ze vreedzaam de mensen bekeren tot de islam.


Nee ik beweer niet welke geloof geweldadiger was, Islam of christendom, natuurlijk de christenen in de middeleeuwen waren ook geweldadig.

quote:
Ik denk dat ondankbaren slaat op de teleurstelling van Mohammed dat joden en christenen niet tot zijn geloof toetraden massaal, maar hoe dan ook hij beschouwden hen als naasten en niet als vijand.
als ze de ongelovigen als naasten beschouwden waarom moesten ze extra hoge belastingen betalen of terdood worden veroordeeld? Zo ga je toch niet om met je naasten, maar wel met je vijanden.Die moet je uitbuiten.

Is de islam vredelievend? waarom zijn er zoveel oorlogen en conflicten tegenwoordig waarbij moslims betrokken zijn? Midden Oosten, Balkan, Tjechenie ,India ,Bangeladesh, Indonesie, Filipijnen,Westen van china, Sudan, Nigeria.

-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')