abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_11776145
quote:
Tweelingzielen
De liefde die tweelingzielen ervaren is een gevoel van volmaakte eenheid. Ze komt niet veelvuldig voor. De liefde is onvoorwaardelijk. Tweelingzielen zijn voorbestemd voor elkaar. De onderlinge binding is op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak enorm groot. Je hebt grote kans dat je elkaar ontmoet in dromen en/of uittredingen. Omdat je op dezelfde trilling zit is het eenvoudig om elkaars gedachten en gevoelens op te vangen.

How do I love thee? Let me count the ways
I love thee to the dept and breadth and height
My soul can reach, when feeling out of sight
For the ends of Being and ideal Grace
I love thee to the level of every day?s
Most quiet need, by sun and candle light.
I love thee freely, as men strive for Right
I love thee purely, as they turn from Praise
I love thee with the passion put to use
In my old grief?s, and with my childhood?s faith.
I love thee with a love I seemed to lose
With my lost saints ? I love thee with the breath,
Smiles, tears of all my life! ? and if God choose,
I shall but love thee better after death.

(Elizabeth Barret voor haar tweelingziel Robert Browning)

Tweelingzielen kennen en herkennen elkaar, waarbij ze elkaar liefhebben voor wat ze zijn. Niet dat ze per definitie in perfecte harmonie leven en nooit ruzie maken. Meestal zijn ze erg verschillend, ze zijn namelijk tegengestelde polen van n geheel. Dit kan tot spanningen leiden. Ook het feit dat ze elkaar een spiegel voorhouden kan erg confronterend werken. Maar de basis, het gevoel van eenheid, van &eacuten zijn, staat daarboven. Ze laten zich over het algemeen niet meesleuren door hartstocht. De liefde kan zich wel lichamelijk uiten maar wordt meer beleeft op een energetisch niveau. Soms als tweelingzielen elkaar in de ogen kijken kunnen ze de intensiteit van de diepte van het gevoel niet aan.

In een relatie van tweelingzielen groeien beiden. Ze trekken elkaar mee in hun ontwikkeling. De groei zal veelal plaatsvinden op verschillende gebieden. Als tweelingzielen allebei willen werken aan een heelheid, zullen ze zich kwetsbaar en open moeten stellen naar zichzelf en naar elkaar. Dit kan een pijnlijk spiegelend proces zijn waarbij sprake kan zijn van een haat-liefde patroon vanwege het confronterend effect. Of dit optreedt ligt eraan of men al in harmonie is met zichzelf als men elkaar ontmoet. Als er nog onopgeloste emotionele problemen aanwezig zijn kan dat voor conflicten zorgen. Zijn beide partners al grotendeels in harmonie met zichzelf zal dat veel minder zijn.

In een korte tijd kunnen tweelingzielen een grote sprong maken op hun spirituele weg. Veel dingen worden duidelijk, diepe inzichten komen naar boven, er treedt een grote mate van helderheid op.

Tweelingzielen zijn op zoek naar heelheid (de ziel hunkert naar voltooing), zodat ze samen een complete Alfa-Omega cirkel (man/vrouw, Tai Chi, Yin/Yang) kunnen zijn. Ze zitten op dezelfde geestelijke trilling. Tweelingzielen zullen elkaar tijdens een bewustwordingsproces herkennen. Het hoeft niet bij de eerste ontmoeting reeds in het bewuste plaats te vinden. De herkenning kan met een duizelingwekkende klap geschieden of men kan er

langzaam naar toe groeien. Op een onbewust niveau vindt de herkenning echter wel direct plaats. Vaak is de hereniging een indrukwekkende gebeurtenis die belemmert lijkt te worden, door de omgeving of door jezelf. Maar meestal zorgt de magnetische aantrekkingskracht voor het overwinnen hiervan. Veel tweelingzielen maken voor ze elkaar ontmoeten vaak een periode van eenzaamheid en bezinning door en voelen aankomen dat er iets bijzonders gaat gebeuren.

Tweelingzielen incarneren niet in n gezin. Door de aard van de verbinding (onsterfelijke geliefden) zou dit een incestueuze relatie impliceren.

Naast het volmaken van elkaar heeft de hereniging van tweelingzielen ook een effect op hun zielsomgeving. Een herenigd paar genereert namelijk energie die ervoor zorgt dat de andere leden van de groep zielen waar zij tot behoren dichter bij elkaar komen. Vaak is er een belangrijk gezamenlijk doel dat de tweelingzielen in hun leven hebben te vervullen.

Conclusie
Concluderend kunnen we stellen dat, indien je de meeste onderstaande punten herkent in jullie situatie, er sprake kan zijn van tweelingzielliefde.
* De ontmoeting/herkenning voelt als een thuiskomst, maar tegelijkertijd als het begin van een reis.
* Je voelt je diep met elkaar verbonden, er is contact van ziel tot ziel.
* Er is sprake van onvoorwaardelijke liefde, je houdt zielsveel van de ander en ziet het goddelijke, het Licht in elkaar. Je hebt niet de behoefte om elkaar te veranderen.
* Je helpt elkaar bij de spirituele groei, waarbij beiden in een snel tempo een bepaalde groei doorlopen.
* Je hebt geen twijfel, je weet met een zeker innerlijk weten dat deze persoon je tweelingziel is / dat jullie een zijn.
* Je ontmoet elkaar in dromen of uittredingen.
* Je vangt elkaars gedachten en stemmingen op.
* Jullie karakters zijn complementair (twee polen van n wezen) maar je normen en waarden en levensinstelling komen overeen en misschien zijn zelfs jullie beroepen vergelijkbaar.
* Voordat je elkaar hebt ontmoet heb je beiden een periode van eenzaamheid / bezinning doorgemaakt.
* Je had een voorgevoel dat je je tweelingziel (een heel bijzondere persoon) zou ontmoeten.
* Er is geen angst om gescheiden te worden, het besef dat je bij elkaar hoort is heel groot.
* Door de eenwording neemt je individualiteit toe.
* Er komen lang verscholen emoties naar boven, die conflicten teweeg (kunnen) brengen. Hierbij kan er sprake zijn van een onderling afstoten en aantrekken. Je kunt elkaar helpen bij de verwerking hiervan. De verbinding wordt hierdoor alleen maar sterker.
* Je voelt je op spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek vlak met elkaar verbonden.
* Er hebben zich hindernissen voorgedaan bij de hereniging. Belemmeringen kwamen van binnen uit (persoonlijke problemen) of van buiten (geografische omgeving, familie, gezin?).
* Er is een fundamenteel gevoel van eenheid: eenheid van visie, eenheid van doel, eenheid van gevoel. De onderlinge verschillen complementeren en verheffen elkaars waarneming. Een + een is meer dan twee.
* Er is geen onderlinge competitie maar de sterke drang om elkaar te steunen.
* Je hebt hetzelfde vermogen tot liefhebben.
* Anderen worden benvloed door de energie die jullie samen tot stand brengen.
* Je hebt het gevoel dat jullie samen zijn gebracht voor een speciaal doel, dat jullie samen een taak moeten uitvoeren.

Mocht het nou wel of niet je tweelingziel zijn waar je immens van houdt, doet er in feite niet toe. We leven op aarde om te leren en te ervaren. In iedere relatie die we hier aangaan kunnen we verder groeien en het evenwicht vinden in onszelf. Door een sterk contact tot stand te brengen met onze eigen ziel kan de hereniging met onze tweelingziel plaatsvinden. Misschien gebeurt dat hier en nu, misschien later in dit leven, in een ander leven of in de sferen. Ondertussen proberen we te groeien door met iedere relatie om te gaan als ware het onze tweelingziel. Met respect en liefde. Door het geven van steun bij de ontwikkeling. Door het vrijlaten van de ander. Door het verwerven van Meesterschap in Liefde.


Nu is mijn vraag hoe denken jullie over dit fenomeen. En dan vooral of het echt mogelijk zou zijn.

Mijn eigen reactie hierop zal zo snel mogelijk komen zodra ik in staat ben een goed antwoord op te bouwen(waar ik dus op dit moment niet to in staat ben ). Wellicht dat de reden van dit onderwerp/deze vraag ook nog wel beantwoord zal worden. Maar voorlopig in ieder geval nog even niet.

[Dit bericht is gewijzigd door Dryw.Filtiarn op 15-07-2003 00:17]

Protected by Witchcraft
pi_11776235
Interessant topic dit, ik houd t zeker in de gaten. Ik zie wel een aantal punten van herkenning m.b.t. een persoon die ik ken. Ik kom steeds weer bij haar terug ondanks alles... Zou het nu zo waar zijn als wat er "gezegd" wordt, dan hoef ik niet meer verder te zoeken en mijn leven voor haar geven. Dit topic zou zo in R&P passen...
Ik snap het wel, maar ik begrijp het niet.
pi_11776291
Het zou wellicht ook een R&P topic kunnen zijn inderdaad, maar vind hem zelf hier meer op z'n plaats. Aangezien het meer een spiritueel iets is naar mijn mening.
Protected by Witchcraft
pi_11776846
Interesant stukje om te lezen, het klinkt ook super romantisch.
  dinsdag 15 juli 2003 @ 02:55:57 #5
14614 Pridemeid
dromenvanger
pi_11778132
Herkenbaar.
Ik heb het gevoel pas mijn tweelingziel ontmoet te hebben. Ik herken de punten door en door.

prrrrrr

If you're not confused, you're not paying attention
pi_11779918
mmmh... very interesting... ik heb het gevoel alsof ik al mijn hele leven op haar wacht... maar ben haar nog niet tegen gekomen.
Groeien doe je je hele leven
Speelt graag avocado van de duivel...
en taalspelletjes.
  dinsdag 15 juli 2003 @ 10:49:45 #7
14614 Pridemeid
dromenvanger
pi_11781033
quote:
Op dinsdag 15 juli 2003 09:52 schreef ghostarmor het volgende:
mmmh... very interesting... ik heb het gevoel alsof ik al mijn hele leven op haar wacht... maar ben haar nog niet tegen gekomen.
En hoe weet je dat het een "haar" is?
Just curious

prrrrr

If you're not confused, you're not paying attention
  dinsdag 15 juli 2003 @ 10:55:32 #8
30721 Bhorka
Niet Natuurlijk :+
pi_11781189
Mooie theorie, ook mooi beschreven.

Ik denk zelf wel dat het mogenlijk is. Of het voor iedereen weggelegd is zou ik niet weten, ik hoop het wel

Ik ben hem/haar nog niet tegengekomen

Wat een kutsig had ik eigenlijk :{
pi_11781196
quote:
Op dinsdag 15 juli 2003 10:49 schreef Pridemeid het volgende:

[..]

En hoe weet je dat het een "haar" is?
Just curious

prrrrr


Ik gok omdat hij een hij is en er dus vanuit gaat dat de andere helft een zij is

drrrrrrrr (sorry kon het niet laten )

Protected by Witchcraft
pi_11781507
Logisch, je moet elkaar toch aanvullen? En laten de 2 geslachten nou net toevallig heel goed in elkaar passen

Brrrrr...

  dinsdag 15 juli 2003 @ 11:11:42 #11
14614 Pridemeid
dromenvanger
pi_11781519
quote:
Op dinsdag 15 juli 2003 10:55 schreef Dryw.Filtiarn het volgende:

[..]

Ik gok omdat hij een hij is en er dus vanuit gaat dat de andere helft een zij is

drrrrrrrr (sorry kon het niet laten )


Tsjah, hoeft dus niet zo te zijn, lijkt mij

Geefnie, je bent niet de eerste

prrrrrr

If you're not confused, you're not paying attention
  dinsdag 15 juli 2003 @ 11:12:59 #12
14614 Pridemeid
dromenvanger
pi_11781556
quote:
Op dinsdag 15 juli 2003 11:11 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Logisch, je moet elkaar toch aanvullen? En laten de 2 geslachten nou net toevallig heel goed in elkaar passen

Brrrrr...


Voor zielen maakt dat natuurlijk werkelijk geen HOL uit

prrrrrr

If you're not confused, you're not paying attention
pi_11781625
quote:
Op dinsdag 15 juli 2003 10:55 schreef Dryw.Filtiarn het volgende:

[..]

Ik gok omdat hij een hij is en er dus vanuit gaat dat de andere helft een zij is

drrrrrrrr (sorry kon het niet laten )


idd... dat klopt... ik heb nooit homofiele neigingen gehad, dus vandaar dat ik ervan uit ga dat mijn tweelingsziel een haar is

Trouwens wordt in het artikel uitgelegd dat een tweelingszielen aanvullend zijn. Dan is de kans dus immens dat die aanvulling ook van het andere geslacht is.

Groeien doe je je hele leven
Speelt graag avocado van de duivel...
en taalspelletjes.
  dinsdag 15 juli 2003 @ 11:17:52 #14
14614 Pridemeid
dromenvanger
pi_11781673
quote:
Op dinsdag 15 juli 2003 11:16 schreef ghostarmor het volgende:

[..]

idd... dat klopt... ik heb nooit homofiele neigingen gehad, dus vandaar dat ik ervan uit ga dat mijn tweelingsziel een haar is

Trouwens wordt in het artikel uitgelegd dat een tweelingszielen aanvullend zijn. Dan is de kans dus immens dat die aanvulling ook van het andere geslacht is.


Zou ook aanvulling kunnen zijn van jouw vrouwelijke kanten

Nee grapje, ik snap best dat je er vanuit gaat dat t een vrouwtje is Mijne is nou eenmaal ook een mannetje

prrrrr

If you're not confused, you're not paying attention
pi_11782157
De mijne is toevallig een vrouwtje
Protected by Witchcraft
  dinsdag 15 juli 2003 @ 11:42:31 #16
25737 spookie
Banaantje?
pi_11782190
Ik heb het mijn moeder
oops ohh my ...
  dinsdag 15 juli 2003 @ 11:46:48 #17
14614 Pridemeid
dromenvanger
pi_11782289
quote:
Op dinsdag 15 juli 2003 11:42 schreef spookie het volgende:
Ik heb het mijn moeder
quote:
Op dinsdag 15 juli 2003 00:11 schreef Dryw.Filtiarn het volgende:
 • Tweelingzielen incarneren niet in n gezin. Door de aard van de verbinding (onsterfelijke geliefden) zou dit een incestueuze relatie impliceren.

 • Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je een enorm intense en intieme band met je moeder hebt, dat heb ik ook. Ik kan precies voelen wat zij voelt, weten wat ze denkt etc

  Ik kraak je idee niet af overigens hoor Maar vond t wel een interessante gedachte/discussie

  prrrrr

  If you're not confused, you're not paying attention
  pi_11782602
  quote:
  Op dinsdag 15 juli 2003 11:42 schreef spookie het volgende:
  Ik heb het mijn moeder
  Dan is het waarschijnlijk(lees: zeker) geen tweelingziel maar "slechts" een zielsverwant .
  Protected by Witchcraft
  pi_11786386
  ik geloof zeker dat ik in dit leven een afspraak heb gemaakt om een bepaald iemand weer te ontmoeten en de rest van mijn leven met haar delen. De relaties die ik in het verleden heb gehad waren om ervaring op te doen voor een relatie die nog komen gaat. Ik ben me er bewust van dat er nu iemand rondloopt die ik uit vorige levens ken, maar weet dat ik haar pas tegenkom als het tijd daarvoor is. Momenteel zit ik in die lange periode van bezinning, maar het duurt nog wel even voor ik haar ontmoet. Ik voel me ook altijd aangetrokken tot een bepaald type meisje, ik denk dat zij er ongeveer zo uitziet.

  Wat op zich wel grappig is is dat ik om de zoveel tijd wel een aanvaring heb met n of andere paragnost, ik heb nu van 5 personen te horen gekregen dat ik haar op mijn 29ste zal ontmoeten. Deze personen kenden elkaar niet, ik vroeg er zelf ook niet om ("normaal zou ik dat niet zeggen hoor, maar ik moest dit aan je doorgeven" was dan standaard antwoord, je mag nl. nooit zo'n voorspelling doen bij iemand)

  eigenlijk vinden mensen het maar raar dat ik zo denk (als ik zoiets al bespreek). Komen ze meteen aan met "self fulfilling prophecy" enzo. Of "Hoe weet jij dat nou"...

  Er zijn trouwens nog wel meer "diepere" ziels-relaties, zoals met familie. Daarmee kan je ook vaak een sterke band hebben, dat je elkaar uit voorgaande levens kent. Misschien had je in een vorig leven een erg goede vriend met wie je een gemeenschappelijk doel hebt en kies je er voor in dit leven om bijvoorbeeld broers van elkaar te worden (of zusjes natuurlijk). Of is je vader in dit leven je vroedvrouw uit een vorig. Of is je huidige baas misschien kapitein van een middeleeuws schip waar je ooit was. Er zijn echt oneindig aantal situaties te bedenken eigenlijk, net zoals er oneindig aantal verschillende levens zijn. Wat wel opvallend is, is dat geschiedenis zich vaak op een herkenbare manier herhaalt (als je van reincarnatie theorieen houdt natuurlijk).

    dinsdag 15 juli 2003 @ 16:29:57 #20
  25737 spookie
  Banaantje?
  pi_11789013
  quote:
  Op dinsdag 15 juli 2003 11:58 schreef Dryw.Filtiarn het volgende:

  [..]

  Dan is het waarschijnlijk(lees: zeker) geen tweelingziel maar "slechts" een zielsverwant .


  Dat kan
  oops ohh my ...
    woensdag 16 juli 2003 @ 18:38:15 #21
  52349 purplerose
  Footsteps lead me to Eddie O+
  pi_11815303
  Ik ben ervan overtuigd dat het bestaat, ik heb zelf altijd een voor anderen vaag idee over liefde gehad *het alles omvattende, je weet dat je bij elkaar hoort, wat je denkt wat je voelt en je gaat voor elkaar door het vuur* soort liefde...De meeste zeggen dat ik gek ben en dat ik niet zulke hoge eisen aan de liefde of de ware persoon moet stellen, maar ik kan niet anders, ik neem blijkbaar geen genoegen met minder ofzo. Aan de andere kant, waarom zou ik
  Uit een goeie worst hoort sap te komen! :7
  Best place for a woman? Face down, ass up
  In perfect love and perfect trust. An'ye harm none do what ye will
  I Lipsmackers ftw baby! Yeahhh!
    vrijdag 18 juli 2003 @ 23:50:44 #22
  18114 pebbje
  kleine rooie opdonder
  pi_11870784
  Heel mooi stuk en ik geloof er zeker in. Ik mis alleen een bronvermelding........
  moeje ook nog een pepernoot?
    zaterdag 19 juli 2003 @ 00:19:31 #23
  14614 Pridemeid
  dromenvanger
  pi_11871330
  quote:
  Op woensdag 16 juli 2003 18:38 schreef purplerose het volgende:
  Aan de andere kant, waarom zou ik
  Groot gelijk heb je
  Als je dat wilt, en het geduld hebt om zo iemand te vinden, zeker ervoor gaan

  prrrrr

  If you're not confused, you're not paying attention
  pi_11872470
  klinkt nogal eng bekend in de oren...heb pas net een relatie met een meid, maar we lijken inderdaad wel tegenpolen van elkaar hier en daar. ook dat met een spiegel voorhouden...ze zegt vaak gewoon waar het op staat, wat ik niet altijd even goed aan kan

  maar of we echt tweelingzielen zijn? ik weet het niet. ik ben in elk geval verliefd en dat is voor mij genoeg.

  pi_11872529
  Ik geloof in God, maar toch... Ik kreeg vanmiddag de vraag van een aankomend predikant wat IK dacht van de text. Ik kan mij er goed in vinden, hij niet.... Het is en blijft een boeiend "verhaal"
  Ik snap het wel, maar ik begrijp het niet.
  abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Forum Opties
  Forumhop:
  Hop naar:
  (afkorting, bv 'KLB')