abonnement Unibet Coolblue
pi_779604
quote:
Op 27 februari 2001 19:16 schreef Aernout het volgende:
K_man, ik ben diep onder de indruk van je kennis maar ik denk toch dat Lot op haar eerste bezoek van Parijs zich beter even kan beperken tot de 'cliches'. Daar is ze toch ook al een paar dagen mee zoet.
Ach, ik bereid mijn vakanties meestal goed voor. Niet alleen Lot, maar ook mensen die al vaker in Parijs geweeest zijn, kunnen hopelijk hun voordeel doen met de opgedane kennis. Dr. Crouton bjvoorbeeld.
pi_781167
O,parijs
met je zwervers
en fonteinen

met je rondweg
en je uitlaatgassengeur

Ik zou weer weken in je willen verdwijnen
in je tuinen,met wat wijnen
stokbrood en likeur.

[Dit bericht is gewijzigd door smaug op 01-03-2001 00:17]

lust je nog peultjes
pi_782628
nog een tipje, bij de McDonalds kan je gratis een kaartje krijgen, errug handig en die prijs is niet te verslaan!
Wel staan er overal waar een Mac is een gele M op de kaart, maar daar valt wel mee te leven...

Ook leuk (en geloof ik nog niet genoemd) is Trocadero, tegenover de eiffeltoren.
Dome des invalides is ook mooi met het graf van napoleon. Erg groote kist trouwens voor zo'n klein mannetje...
En zoals al vermeld Pere la chaisse, mooiste begraafplaats die ik ooit gezien heb. (hoewel, hier tussen Coogie en Bondi ligt er ook een mooie boven oop een rots aan de kust..

  † In Memoriam † donderdag 1 maart 2001 @ 17:30:57 #29
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_783880
De begraafplaats Pere Lachaise is inderdaad zeker de moeite van het bekijken waard. Pas alleen op dat je bij mooi weer niet ergens op de grond of in het gras gaat zitten en wel zeker niet bij het graf van Jim Morrison. Ze hebben daar van die speciale politieagentjes rondlopen die specifiek op dat soort gedrag letten. Erg irritant.

Hetzelfde verhaal geldt ook voor het gras voor de Eiffeltoren. Met een fluitje en wilde gebaren jagen ze daar argeloze toeristen weg die even willen uitpuffen van de beklimming van de toren

Als je iets doorloopt kom je bij de militaire academie terecht. Mocht je nog vrijgezel zijn, ga daar dan tegenover op een terrasje zitten en dan heb je zo een uitnodiging voor een avondje stappen in Parijs.

Stappen is het leukst in de rosse buurt (place Pigalle). Naast de Moulin Rouge is een discotheek gevestigd met drie verdiepingen. Helaas weet ik de naam op dit moment even niet. In de kelder draaien ze moderwetse muziek (pop, R&B etc). De 1e verdieping is grunge en hard-rock en op de 2e draaien ze golden oldies.

Heel veel plezier met je trip naar Parijs. Van alle cliché bezoekjes zou ik je in ieder geval de Sacre Coeur willen aanbevelen. Ofwel bij zonsopgang of in de vroege avond. Op de trappen kun je heerlijk zitten en genieten van het uitzicht terwijl er vaak muzikanten aanwezig zijn die voor de achtergrondmuziek en de nodige sfeer kunnen zorgen.

Ben half maart weer in Parijs. Helaas deze keer voor zaken en maar 1 nachtje daar, maar Parijs is gewoon verslavend

Jompels,
Slaapmeisje

We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
pi_785066
Damn K, nou woont m'n vriendin er, maar je halve lijst was nieuw voor me! Zal het volgende week eens nalopen, thnx!

Mijn standaardlijstje als mensen het vragen (cut'n paste):

--La butte aux cailles ligt tussen rue tolbiac en place d'italie, het is een heuveltje dat authentiek oud parijs is gelaten met cafeetjes en restaurantjes. 's Avonds leuk uitgaan, overdag beresaai (vond ik).
--La Bastille, leuke wijk om 's avonds uit te gaan, veel locals, beetje toeristen. (daar kun je, als je van skaten houdt, op zondagmiddag (vertrek half drie) met een skatetocht door parijs meedoen, gratis)
--Le marrais, winkelwijkje, leuke straatjes. Uitstappen metro St. Paul.
--Place des voges, een parkje bij le marrais, leeft wel in de zomer, geen idee hoe het in de winter is. (zal wel tegenvallen, het is knap koud momenteel!)
--Tussen de Tour Montparnasse en Gare Montparnasse staat een kiosk (op het plein, groene ronde kiosk zoals ze er allemaal uitzien in parijs) waar je theaterkaartjes (voor dezelfde dag) kunt kopen tegen sterk gereduceerd tarief. Alle kaartjes die over zijn dus. Populair bij theater-avonturiers.
--Koop sowieso een Pariscope of een Officiel du Spectacle, kosten 2 of 3 frank en lopen van woensdag tot woensdag met alle dingen die er te doen zijn. Bios, theater, museum, alles.
--Musea zijn overigens eerste zondag van de maand gratis, wel druk dan. Sommige ook op woensdagavond. Het schijnt trouwens dat de museum-dagkaarten (ong. 80 franc) speciale ingangen hebben in musea, scheelt vaak een rij. (louvre heeft altijd een rij)
--Place du tetre, en dan net om het hoekje iets naar beneden naar de Espace Salvador Dali ligt het Salvador Dali museum. Heel apart.
--Dat place du tetre is trouwens dat beroemde kunstenaarspleintje waar je voor een paar tientjes (een paar?!? Zeg maar rustig 150 piek!!) geschilderd kan worden. Die staan er altijd, ook 's winters. Touristisch, maar wel gezellig en heel parijzig.
--Inkoppertje, Musée Dôrsay?
--De Eiffeltoren knippert trouwens elk uur wel heel spectaculair in het blauw, maar dat is wel tijdelijk.
--Lekkere (errug lekkere!) fruitcocktails en ijstoetjes met fruit enzo serveren ze bij Paradis du Fruit. Leuke sfeer ook. Er zijn er een paar, bv. bij Le Halle (vanuit de metro richting Samaritaine aanhouden, dan loop je erlangs, links ergens)
--Neem eens de bus. Kost per overstap een metrokaartje, en je hebt lijnen die helemaal van noord naar zuid lopen, zie je de stad eens vanuit een heel ander perspectief!
--Cite de science, een groot wetenschapsthemapark, met allerlei atracties en doedingen die ook voor volwassenen leuk zijn. Bovendien is er een enorm (gratis) multimedia-centrum bij. Multimedia wordt hier in de correcte zin gebruikt, dus een soort bibliotheek van niet alleen papier maar ook beeldmateriaal enzo. Je kan er gratis filmmateriaal bekijken van nederlandse filmers (haanstra, ivens, etc.) dat hier niet eens beschikbaar is. Buiten is er nog een 3D-bioscoop, zo'n bewegend filmding (hoe heet zo'n kreng ook alweer?) en een IMAX-achtige bioscoop, de geode. Daar kun je apart heen. Voor cite de science neem je de metro naar ... Eeeh... damn, het was ergens in het noordoosten. Opzoeken in de pariscope!
--Het grootste bioscoopscherm van europa hebben ze er trouwens ook (of is dat ergens anders alweer groter?). Bioscoop Gaumont Italie op de place d'italie. Hij valt wel op als je er bent...
--Markten in het noorden zijn heel multi-cultureel en leuk, maar twee keer de verkeerde weg rechtsaf en je staat in een heel vervelend buurtje. Even opletten dus. Met de bus is het handig markt spotten.

One day, man will look back and say that I gave birth to the twentieth century.
pi_785794
Ik had ook iets gehoord over het oude riool systeem van Parijs. Dat het heel cool is om daar een rondleiding te krijgen. Weet daar verder niet zoveel van af, dus misschien dat iemand nog wat aanvullende informatie heeft?
pi_786133
Dopamine
heel mooi stukje
even een paar vragen, aangezien ik er toch weer snel naartoe ga

hoe werkt dat precies met die bus en de metrokaartjes?

en die markten in het noorden, bedoel je dan die bij clignancourt of andere?

en weet je verder nog leuke rommelmarktjes?

b.v.d.

In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
pi_788007
quote:
hoe werkt dat precies met die bus en de metrokaartjes?
Elke busrit is een metrokaartje. Dus met een kaartje (uit een carnet zijn ze maar 4 of 5 FF) kun je in principe de hele stad door, zolang het maar dezelfde bus is. Overstappen = nieuw kaartje. Enkele cijfers (1-9) zijn oostwest, en dubbele cijfers (11-99) noord-zuid, of was het nou andersom..? De letters (A,B..) zijn de rondbussen die de périphérique intérieur (dus niet de echte, da's de extérieur!) volgen.
quote:
en die markten in het noorden, bedoel je dan die bij clignancourt of andere?
en weet je verder nog leuke rommelmarktjes?
Hmm, lastig. Wij hobbellen altijd maar wat rond, en da's dus steeds ergens anders. Ik heb niet echt vaste adressen. Het noorden valt best mee, zolang je er niet 's avonds gaat ronddolen en een beetje uitkijkt. Port de clignancourt is tegen de périphérique aan (c'est un port!), zover noord komen we meestal niet. Rond de Sacre Coeur is touristisch, en rond Gare du Nord is een kutbuurt. Pak gewoon een bus er doorheen en stap uit waar het leuk lijkt... Zo vind ik ze ook, kwestie van mazzel hebben!
(tip: spot afrikaanse vrouwen in gewaden, hoe meer hoe beter de markt!)
One day, man will look back and say that I gave birth to the twentieth century.
pi_788104
En vergeet vooral niet om lekker te eten. Oesters enzo.
pi_796616
quote:
Op 02 maart 2001 01:48 schreef Dopamine het volgende:
Damn K, nou woont m'n vriendin er, maar je halve lijst was nieuw voor me! Zal het volgende week eens nalopen, thnx!
Gaag gedaan.
quote:
--Cite de science, een groot wetenschapsthemapark, (...)Voor cite de science neem je de metro naar ... Eeeh... damn, het was ergens in het noordoosten.
Aan de noordrand van Parc de la Vilette. Met een kaartje van Parijs bij de hand moet het eenvoudig te vinden zijn.
  vrijdag 9 maart 2001 @ 21:12:09 #36
9554 smaug
boventoon
pi_808201
quote:
[b]Op .
dubbel

[Dit bericht is gewijzigd door smaug op 09-03-2001 21:19]

lust je nog peultjes
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 9 maart 2001 @ 21:57:41 #37
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_808343
quote:
Op 02 maart 2001 01:48 schreef Dopamine het volgende:
Damn K, nou woont m'n vriendin er, maar je halve lijst was nieuw voor me! Zal het volgende week eens nalopen, thnx!

Mijn standaardlijstje als mensen het vragen (cut'n paste):

--Place des voges, een parkje bij le marrais, leeft wel in de zomer, geen idee hoe het in de winter is. (zal wel tegenvallen, het is knap koud momenteel!)


Ook mooi in het voorjaar, wel extreem dure koffie trouwens
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 9 maart 2001 @ 21:59:50 #38
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_808352
quote:
Op 02 maart 2001 12:15 schreef schwa78 het volgende:
Ik had ook iets gehoord over het oude riool systeem van Parijs. Dat het heel cool is om daar een rondleiding te krijgen. Weet daar verder niet zoveel van af, dus misschien dat iemand nog wat aanvullende informatie heeft?
Riool? hmmm kweetnie...

Catacombe...ook ondergronds
kelders met knekels
wel aardig

En oooh..
Parijs is mooi, maar het volk wat er woont

[Dit bericht is gewijzigd door Swetsenegger op 09-03-2001 22:02]

  woensdag 14 maart 2001 @ 19:32:03 #39
3102 Lot
hoezo...ondeugend????
pi_824106
Kben alweer een poosje terug, maar heb het erg druk gehad.
K-man.........Parijs was.....

*zwijmel* *zucht*

FANTASTISCH!!!!!!!

Ik was dood- en doodmoe toen ik weer in Nederland was, maar het was zoooooooooooo de moeite waard!

Heel erg bedankt nogmaals voor alle tips, als ik ff in de stemming ben breng ik wel uitgebreider verslag uit....

dikke van

Lotjuh!!

Zit niet te spitten in jezelf, in elke centimeter.....pas als je aan een ander denkt, gaat alles stukken beter....
  donderdag 15 maart 2001 @ 12:02:58 #40
3102 Lot
hoezo...ondeugend????
pi_826153
Even maar heel in het kort verslag doen:

De eerste 2 dagen in Parijs hebben we alle "cliché" dingen afgelopen.
Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Notre Dame, Montparnasse, Champs Elysées, Montmartre, Sacre Coeur......
Echt onwijs te gek gaaf om al die dingen eindelijk eens in het echie te zien!
Vooral het Montmartre boeide me, kweenie precies waarom...de sfeer...het kneuterige, gewoon heel relaxed eik...

Op aandringen van mijn vriend heb ik me daar laten schilderen....mooi!

De vriend van mijn mams heeft ons meegenomen naar Les Folies Bergere...voor een wervelende show...heel indrukwekkend...

We hebben op de trappen van de Sacre Coeur gezeten en gekeken en geluisterd naar artiesten die daar, vaak waanzinnig goed, hun kunnen presenteerden...

In de Nortre Dame heb ik een kaarsje opgestoken voor een paar mensen en dieren die me onwijs dierbaar zijn en die ik zo verschrikkelijk mis....kdacht, ach....een kaarsje hier kan geen kwaad en wie weet....tja, wie weet...

De overige dagen zijn we echt overal en nergens geweest. Ik heb zoveel gezien dat ik nu nog bezig ben met alles te laten bezinken...

* Lot weet zeker dat ze Parijs nog eens gaat bezoeken.....

Zit niet te spitten in jezelf, in elke centimeter.....pas als je aan een ander denkt, gaat alles stukken beter....
pi_826672
quote:
Op 14 maart 2001 19:32 schreef Lot het volgende:
Heel erg bedankt nogmaals voor alle tips, als ik ff in de stemming ben breng ik wel uitgebreider verslag uit....
Graag gedaan. Goed om te horen dat het zo geslaagd is geweest.
pi_13093545
Ik heb een vraag:

Zijn er nog andere goedkope alternatieven om met de trein naar parijs te gaan behalve de thalys (want goedkope tickets hebben ze niet meer).

Mijn laatste optie is eurolines, duurt zeer lang.

...
pi_13094094
Met de gewone trein duurt het ook 8,5 uur.. net zolang als met eurolines geloof ik.

Air France heeft nu een aanbieding lopen voor 78 Euro, ex tax. weet niet of dat binnen je budget ligt.

  donderdag 11 september 2003 @ 14:04:44 #44
22259 Fogerty
slapende account
pi_13094125
Zo hee, topickick! Dacht even dat Lot terug was!
Hieperdepiep hoera!
pi_13094188
quote:
Op donderdag 11 september 2003 14:02 schreef Golfen het volgende:
Met de gewone trein duurt het ook 8,5 uur.. net zolang als met eurolines geloof ik.

Air France heeft nu een aanbieding lopen voor 78 Euro, ex tax. weet niet of dat binnen je budget ligt.


De site van airfrance.nl doet het niet.

En dat is dan toch 78 euro exclusief alles wat er bij komt ? Dan kan ik net zo goed met de thalys gaan dan (laagste prijs is 115.- op dit moment).

Tijdwinst is niet belangrijk, maar prijs op dit moment. Welke trienen heb je het over (op NS Internationaal zie ik alleen thalys).

...
pi_13094240
Op NS Internationaal, en danmoet HST uitklikken/vinken.
pi_13094287
quote:
Op donderdag 11 september 2003 14:04 schreef Fogerty het volgende:
Zo hee, topickick! Dacht even dat Lot terug was!
Is alleen maar handig om ff te zoeken met search, maar we hebben idd ook al n parijs topic voor dit jaar: Parijs 2003...hoe duur/tips etc?
pi_13094416
Damn,

Dat is een 14 urige reis, een beetje teveel (ik dacht aan 8-9 max).

IIG bedankt.

...
pi_13094558
quote:
Op donderdag 11 september 2003 14:18 schreef Choller het volgende:
Damn,

Dat is een 14 urige reis, een beetje teveel (ik dacht aan 8-9 max).

IIG bedankt.


Volgens mij is het een 8,5 uur durdende reis, hoor::


code:
 
    Tijd    Station    Soort    
         
vertrek: 09:23   Amsterdam Centraal    IC 632 
  InterCity 
 
aankomst11:29  Antwerpen-Berchem  
vertrek12:10   Antwerpen-Berchem    IC 712 

aankomst13:52  Lille Flandres  
vertrek14:15   Lille Flandres    RE 41813 
  
aankomst15:21  Aulnoye Aymeries  
vertrek16:01   Aulnoye Aymeries    12330 
  
aankomst17:50  Paris Nord  
           


pi_13095290
Rond de tijd dat ik wil gaan (8 october) zijn de reistijden alleen rond de 12 uurtjes...

Helaas .

...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')