quote:# Or clabbered creme. A type of thick cream with a yellowish crust from the English counties of Devon and Cornwall. Clotted cream is an essential ingredient of a cream tea . It contains an average fat content of 63% (the minimum is 55%) and is produced by cooking full-fat milk over a bain-marie. Known as creme fraiche in France, racreme in Scandanavia, and in England and America as clabber cream. ("Clabber" is an archaic word for a cupboard or pantry.)
webexhibits.org/butter/glossary-c.html
# a specialty of southwestern England, prepared by heating rich unpasteurized milk until a thick spreadable cream forms on the surface; traditionally served at tea time with scones and jam.
www.theworldwidegourmet.com/glossary/glossary.htm
# Traditionally served with tea and scones; a 55% (min) milk fat product made by heating shallow pans of milk to about 82 degrees C, holding them at this temperature for about an hour and then skimming off the yellow wrinkled cream crust that forms.
www.romwell.com/cookbook/Glossary/glossary.htm
# thick cream made from scalded milk
wordnet.princeton.edu/perl/webwn
# Clotted cream is a treacle-thick yellow cream made by heating and then leaving unhomogenised cow's milk in shallow pans, for several hours. During this time, the cream content rises to the surface into 'clots'. Purists prefer the cows to come from the counties of Devon or Cornwall in England. Clotted cream is a required ingredient for a Cream- or Devonshire Tea. It has a minimum fat content of 55%.
en.wikipedia.org/wiki/Clotted_cream
Hmm..morgen denk even langsquote:Op vrijdag 30 september 2005 23:50 schreef ruby het volgende:
Ik heb niet echt op de merken gelet allemaal maar ze hadden van diverse merken worstjes en er lagen ook dikke plakken bacon inderdaad.
http://www.carelsantman.nl/index3.htmquote:Op vrijdag 30 september 2005 07:59 schreef ruby het volgende:
Zo, vandaag maar eens ff checken bij Woodleaf & Furn of de spullen binnen zijn.
Superheist, dat zit op de Dagelijkse Groenmarkt in Den Haag.
Nu weet ik waar Hyacinth Bucket (pronounced 'Bouquet') haar spullen kooptquote:Op donderdag 6 oktober 2005 15:04 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
http://www.carelsantman.nl/index3.htm
![]()
Ja erg he?quote:Op donderdag 6 oktober 2005 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu weet ik waar Hyacinth Bucket (pronounced 'Bouquet') haar spullen koopt
![]()
Hier ben ik dus ook al een tijdje naar op zoek. Ze waren oorspronkelijk te verkrijgen bij de AT. Maar een paar weken geleden hoorde ik van iemand bij de AT in Arnhem dat ze niet meer verkocht werden en misschien uit het assortiment zouden gaanquote:
Bij de AT in Amsterdam zijn ze al meerdere jaren uit het assortiment geloof ik, ook in Den Haag heb ik ze nooit meer gezien. Waar ze wel zijn, geen flauw ideequote:Op zondag 27 november 2005 19:36 schreef dutchdevil het volgende:
[..]
Hier ben ik dus ook al een tijdje naar op zoek. Ze waren oorspronkelijk te verkrijgen bij de AT. Maar een paar weken geleden hoorde ik van iemand bij de AT in Arnhem dat ze niet meer verkocht werden en misschien uit het assortiment zouden gaanZe zijn wel online te bestellen bij candystores in Amerika maar dan ben je weer gelijk 50 euro of zo kwijt aan shipping costs.
![]()
Trifle is niets bijzonder, gewoon een glazen kom met een laagje vruchtenkwark, laagje cake, laagje vruchtensaus, slagroom, cake, etc.quote:Op dinsdag 6 december 2005 21:51 schreef bibi het volgende:
Heeft iemand een idee waar ik trifle kan kopen?
Ja dat weet ik ook wel, maar ik ben een beetje lui. En ik vind die kant en klaar gewoon heel lekker. Dit weekend weer een paar meegenomen uit London bij marlks en spencer, maar ik wil meerquote:Op woensdag 7 december 2005 07:23 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Trifle is niets bijzonder, gewoon een glazen kom met een laagje vruchtenkwark, laagje cake, laagje vruchtensaus, slagroom, cake, etc.
En dit kan natuurlijk ook met chocolade of elke willekeurige ingrediėnten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |