Vandaag begonnen met een soep(ie) (dat rijmt, maar het slaat nergens op).
Chinese tomatensoep met dingen erin.
Het begin.
Ga naar de supermarkt en koop een blikje ananas, een pakje chinese tomatensoep uit een zakje van Honig, taugé (hoe schrijf je dat eigenlijk?), bami/nasigroente en eieren.
Hoe dan verder?
Nou, je kiept anderhalve liter water in een pan die groot genoeg is om alles erin te doen met wat er nog bijkomt. Voordat je de pan begint te verhitten bak je eerst een omelet.
Maar hoe bak ik dan een omelet?
Breek een ei en vang de smurrie die eruit komt op in een bekertje. Kluts dit door elkaar met een vork. Als je het goed gedaan hebt, dan wordt alles geel. Gooi het vervolgens in een bakpan (heet dat zo dames?) waarin je al boter gesmolten hebt en bak het tot het goed is. Laat daarna de omelet afkoelen.
Terug naar de pan met anderhalve liter water.
Deze ga je nu verwarmen en je gooit er al roerend met een garde (stalen draden in de vorm van een gloeilamp, maar die geen licht geven) het zakje Honigspul doorheen. Het wordt nu rood. Gooi er ook wat groente en taugé bij. Niet teveel, je bent geen konijn.
Maar Seborik, er zit al taugé in de bami/nasigroente?!
Ja, dat wist ik ook niet toen ik het allebei kocht.
Enfin, de pan dus.
Laat dit een tijdje pruttelen met een deksel erop, maar niet afgesloten en ga door naar fase 3.
Fase 3.
Maak het blikje ananas open en snij de ananasringen in stukjes. Drink het sap op, dat is gezond. Gooi het niet in de soep, dan wordt het te zoet. Je kunt nu de ananasstukjes er allemaal bijgooien, maar je kunt er ook wat gewoon opeten, het heeft wel iest sneakies wanneer je dat doet.
Er was nog een omelet...
Ja, een omelet. Die is nu wat afgekoeld. Snij hem in kleine stukjes en gooi hem bij de soep. Roer alles nog eens goed door elkaar en proef dan de soep. Als het te zoet is gooi je er zout bij. Als het niet te zoet is, doe je dat niet.
Maar is het dan ook lekker?
Nee, maar het is beter dan droog brood.
Groetjes aan yvonne en shmoopy.
Wordt vervolgd.
quote:ben daar eigenlijk helemaal niet zo benieuwd naar...
Op dinsdag 17 juni 2003 19:40 schreef Untriedrope het volgende:
ben benieuwd hoe ananas in een soepje smaakt
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 19:40 schreef Untriedrope het volgende:
ben benieuwd hoe ananas in een soepje smaakt
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 19:35 schreef Seborik het volgende:
beter dan droog brood.
Nou nou, wat een avonturen zo midden in de week.
Weet je wat je morgen zou kunnen doen?
Haal een onsje gerookte zalmsnippers bij Appie, en een klein bekertje creme fraiche.
Als je er dan toch bent, neem meteen een pak groene tagliatelle mee, je weet wel, van die platgeramde spaghetti,
en een doosje/zakje/pakje dille.
Als je dan weer veilig thuis bent, zet je een pan met ruim water op, als het kookt gooi je de tagliatelle erbij, en in een melk/steelpannetje doe je het bekertje creme fraiche, de zalmsnippers en flink wat dille.
Laat maar op een heel laag vuurtje staan en blijf roeren, anders krijg je rare klontjes, en dat wil toch niemand, rare klontjes.
Gewone klontjes trouwens ook niet.
Giet na een minuut of 10 de pasta af en kieper wat op je bord.
Doe daar de zalmsmurrie bij en tast toe.
Voor de fris kun je er evt een komkommersalade bij maken.
Ik persoonlijk gok erop dat er weinig mis mee kan gaan.
Tenzij je nu zegt dat je niet van vis houdt.
Zeg ajb niet dat je niet van vis houdt, seborik...
quote:<sebbo> ik lust geen vis shmoopy
Op dinsdag 17 juni 2003 19:43 schreef shmoopy het volgende:
Zeg ajb niet dat je niet van vis houdt, seborik...
Stél nou, hé, stél, dat je dus idd niet van vis houdt,
neem dan ipv de zalm een onsje bacon en snij die in kleine stukjes.
Bak de bacon lekker knapperig en doe er dan wat peper en de creme fraiche bij.
En dat afgietverhaal moeten we nog even verder uitleggen hoor
Ik kan het niet laten om ook even een kook tip hier achter te laten.
Stel je gaat naar Appie vanmiddag,
nou als je dan bij de groenten bent, doe dat een zak ijsbergsla in je karretje.
Zie je daar verderop een banaan?
Doe die ook maar in je karretje, samen met die lekkere zoete appel
die ernaast ligt. Als het goed is liggen er in een of ander pad ook vast wel blikjes met ananas, je weet wel, die je ook in je tomatensoep kan doen.. neem zo'n blikje mee, maar zorg dat het ananaspartjes zijn, dat scheelt weer
Als je van mandarijntjes houdt, dan kan je die ook nog wel meenemen.
In het sauzenpad staan ook vast wel potten met mayonaise, maar als je dit thuis nog hebt, dan hoef je dit natuurlijk niet mee te nemen.
Neem wel wat kaneel mee als het ff kan
Goed als je dan eenmaal thuis bent gekomen, doe je de sla in een slakom, en snij je alle fruit in stukjes en dit mik je erbij.
Daarna maak je het blikje ananas open, en een deel van het vocht doe je in een schaaltje. De ananas mik je bij de rest in de slakom, het overige vocht drink je maar weer op, dit schijnt gezond te zijn
Bij het ananas vocht in het schaaltje doe je wat mayonaise en kaneel, en dit roer je totdat het een dunne dressing is.
Flikker dit vervolgens over je zooi in de slakom en hussel het door elkaar.
Nu zou je dit eventueel kunnen eten.
Je kan het ook voor de sier neerzetten.
Of je kan het weggooien.
tot ziens
quote:* idem
Op woensdag 18 juni 2003 12:19 schreef PrivateRyan het volgende:
*post voor latere referentie*
Als je dan toch bij de Appie ben kan je mooi alvast wat uitzoeken voor morgen. Tip: koop een pak Kip-Siam van Honig (is nog in de aanbieding ook), koop er kipfilet bij en een uitje.
Lees de aanwijzingen op de verpakking, voer ze uit en klaar is kees. (eventueel voor de smaak wat knoflook en sambal bijvoegen)
Een beetje komkommer erbij of de salade van bolletje kan altijd.
Sim-pel. (tenzij je niet van kip met noten houdt).
quote:Kofiemelk is beter
Op woensdag 18 juni 2003 12:32 schreef Litpho het volgende:
* Litpho zou nog wat melk toevoegen aan het ei voor het bakken, anders wordt het geen omelet *
Als je dan toch bij de AH bent en iets makkelijks wil koken dan raad ik je aan om de volgende boodschappen te doen.
- (volkoren) rijst
- cashewnoten
- kipfilet
- kerriepoeder
- bleekselderij
- uien
- evt. (koks)room
Met dit geheel kun je op de volgende wijze iets lekkers koken. Zet een pannetje water op en kook de rijst. Fruit in een ander pannetje wat een ui en voeg in blokjes gesneden kipfilet toe. Breng geheel op smaak met kerriepoeder (liefst scherpe kerrie) en zout. Voeg gesneden bleekselderij toe (hoeft niet zo lang mee te bakken, moet knapperig blijven). Voeg vlak voor opdienen cashewnoten toe. Dien rijst en prut apart op.
Vind je het te droog dan kun je er wat room door gooien. Moet je wel even kijken of het geheel nog op smaak is. Zo niet, dan weer extra kruiden natuurlijk.
Opdientip:
Prop de rijst in een theekopje, draai dat om op een bord en....hopla een leuk torentje waar je de prut omheen kan doen. Natuurlijk doet wat groens op het torentje het altijd goed, bijvoorbeeld bieslook.
Eet smakelijk
Benodigdheden:
- telefoonboek of foldertje van plaatselijke pizzeria
Werkwijze:
Zoek op het foldertje een pizza uit en bel het nummer wat op het foldertje staat, de rest wijst zich vanzelf of kijk in het telefoonboek bij de roze pagina's onder "pizzeria's" en kies een willekeurig telefoonnummer
Bespaartip:
Koop in pizza bij de Aldi..
[Dit bericht is gewijzigd door DJKoster op 18-06-2003 14:58]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |