Dat had ik ook wel gedachtquote:Op vrijdag 13 oktober 2006 23:24 schreef belsen het volgende:
Ik heb hem geluisterd en, zeker na het debacle van het tweede album, te licht bevonden. Weer te veel zwakke countryrock met te weinig inhoud. Het enige waar ik blijverrast om was, was om te horen dat de zangeres weer een wat prominentere plaats heeft gekregen, dit redt veel, maar lang niet genoeg. Ik mis de humor, ik mis de subtiliteit en de fragiliteit van het eerste album...
...en het duet met Emmilou Harris zuigt.
Als je zo'n ijzersterk debuut aflevert, is het lastig hier overheen te komen met je tweede plaat. Ik vind de de tweede plaat echter heel teleurstellend, om eerder genoemde reden en vind ook niet dat hij zich geheel revancheerd met de derde. Dat is de mening van iemand, die luisterliedjes en humor meer waardeert dan de huidige, in mijn oren, erg flauwe countryrock, waarin hij zich te weinig onderscheid van de grijze massa.quote:Op maandag 16 oktober 2006 11:06 schreef XL het volgende:
Ik vind dit wederom een ijzersterke plaat. Meer muziek dan de tweede, maar desondanks nog steeds heel erg admiral. Ik begrijp de kritiek van Belsen en Methodmich niet, tuurlijk dit is anders dan het tweede album en het is anders dan het debuut. Maar dit ademt toch in alles admiral uit en het zijn toch mooie nummers? Op deze manier lijkt jullie kritiek meer een teleurstelling dat hij geen tweede plaat heeft gemaakt zoals zijn debuut, maar persoonlijk denk ik dat een tweede plaat zoals zijn debuut hem een karikatuur van zichzelf had gemaakt.
Dan is het toch juist heerlijk dat hij de complete eerste regel van een nummer recycled omdat hij er de vorige keer niet genoeg complimenten over kreeg. De humor speelde toch na de tweede cd, vooral in live-optredens een hartstikke grote(re) rol. Het is minder ingetogen of liever minder subtiel dan de eerste plaat, maar ik vind toch dat de Admiraal niet richting grijze massa gaat. Drie verschillende platen, maar alledrie zonder meer heel erg Admiraal. Ik zou hem niet zomaar in een genre weg durven stoppen en dat had wel gekund als hij drie platen zoals de eerste had gemaakt.quote:Op maandag 16 oktober 2006 15:11 schreef belsen het volgende:
[..]
Als je zo'n ijzersterk debuut aflevert, is het lastig hier overheen te komen met je tweede plaat. Ik vind de de tweede plaat echter heel teleurstellend, om eerder genoemde reden en vind ook niet dat hij zich geheel revancheerd met de derde. Dat is de mening van iemand, die luisterliedjes en humor meer waardeert dan de huidige, in mijn oren, erg flauwe countryrock, waarin hij zich te weinig onderscheid van de grijze massa.
Bronquote:Admiral Freebee: Wild Dreams Of New Beginnings
Label: Universal
Barcode: 0602517087705
Een ongeoefend oor dat voor het eerst wordt blootgesteld aan de nieuwe Admiral Freebee zal zweren dat het hier een reeks verloren gewaande songs van beroemde Amerikaanse componisten krijgt voorgeschoteld. Als later blijkt dat dit nieuw en bovendien Belgisch materiaal is, dan is de openbaring des te groter. Van Laere heeft nooit verhuld dat hij veel naar Bob Dylan heeft geluisterd en dat zijn roots voor een deel in de betere Americana liggen, maar wat hij op zijn derde plaat presteert is van een zelden in ons land gehoorde internationale schoonheid. Haast compleet verdwenen zijn de onbenullige meezingers zoals "Einstein Brain" op die eerste plaat en in hun plaats kwamen instantklassiekers en songs als huizen zo sterk. "Faithfull To The Night", de titeltrack en "The Devil In The Details" zijn de solosingles die Mick Jagger nooit uit zijn pen heeft gekregen. "Trying To Get Away" had op 'Harvest' van Neil Young kunnen staan. "Perfect Town" en "Nobody Knows You" moeten dringend naar Leonard Cohen worden verstuurd en och ja, wat doet mijn mening ertoe als niemand minder dan Emmylou Harris zich niet te mooi vond om een nummer van den admiraal te komen meezingen. Wie de kranten en de tijdschriften heeft geraadpleegd weet al dat dit Freebee's zachtste plaat is tot nu toe. Het is ook zijn beste. Met 'Wild Dreams Of New Beginnings' wordt een hattrick rond gemaakt, zoals die zelden werd gehoord in het Belgische rocklandschap. In een rechtvaardige wereld was dit nu al een all time classic.
Beoordeling: 6/6
Klinkt goed die review. Wellicht wel iets te positief aangezien het een belgische site betreft, maar we zullen zien eh horen. Ik snap ook wel dat sommige mensen Admiral Freebee afserveren omdat hij wat meer catchy rockdeuntjes is gaan schrijven en wat minder is gaan experimenteren met 'weirde' dingen. Maar aan de andere kant kan hij gewoon ontzettend goed pakkende melodien schrijven en je krijgt er toch nog gratis een enigzins rauw randje bij.quote:Op vrijdag 20 oktober 2006 13:55 schreef BUG80 het volgende:
Op soundslike.be zijn ze behoorlijk enthousiast:
[..]
Bron
Op het eerste gehoor klinkt het als een groeiplaat.. Net als de vorige trouwens, die ik pas na een heel aantal keren ging waarderen.
Zijn eerste album is ook weinig vernieuwend, simpele popmuziek, maar had hét wel.quote:Op vrijdag 20 oktober 2006 23:21 schreef peaceman het volgende:
Ik snap dat eerlijk gezegd maar ten dele. Voor sommigen lijkt het zo dat iets alleen maar interessant/mooi is als het afwijkt van het 'normale'. Dat is onzin (en zal het altijd zijn) . Dat het je minder aanspreekt als het 'normaler' klinkt, is wat anders.
Er zijn immers zat artiesten die niets origineels doen, maar wel uitblinken in wat ze doen en daarvoor vinden (veel/weinig) mensen het mooi/goed.
Een voorbeeld? Tom McRae maakt absoluut geen originele muziek, maar schrijft wel wonderschone liedjes die hij ook wonderschoon uitvoert. Maakt dat zijn 'prestatie' minder? Mijn inziens niet.
Het is wat anders als Den Admiral zou claimen vernieuwend te zijn en bij mijn weten is dat absoluut niet zo.
Maar die eerste plaat staat wel nog steeds in mijn lijstje van favoriete albums.quote:Op zaterdag 21 oktober 2006 11:32 schreef methodmich het volgende:
Ben ik met belsen eens. Die plaat pakte me duidelijk wel, met de opvolger was dat totaal niet meer het geval. Kan natuurlijk ook te maken hebben met een verandering van je eigen standaard, eigen smaak enzovoort.
Haha, ik moet hem nog steeds horen, maar als jij zo een mening geeft kan ik dat wel be-amenquote:Op zaterdag 21 oktober 2006 11:47 schreef placebeau het volgende:
Ik vind het weer een pak beter dan het tweede album.
Maar da's misschien omdat hij nog meer de Amerikaanse richting op gaat.
Dat kan toch? Die was qua sound best wel anders hoor.quote:Op zaterdag 21 oktober 2006 14:49 schreef belsen het volgende:
[..]
Maar die eerste plaat staat wel nog steeds in mijn lijstje van favoriete albums.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |