quote:Dat gaat meteen verbranden lijkt me
Op zaterdag 1 maart 2003 12:23 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:
Nee, ik wil dus zélf die zoete popcorn maken, zoals je ze bijvoorbeeld in de bioscoop krijgt, en zoals je ze kant en klaar kunt kopen in de winkel.
Doe je dan suiker of honing door de olie??
quote:Suggesties dan??
Op zaterdag 1 maart 2003 12:26 schreef Dinus het volgende:[..]
Dat gaat meteen verbranden lijkt me
quote:Kant-en-klare zakjes voor in de magnetron kopen
Op zaterdag 1 maart 2003 12:28 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:[..]
Suggesties dan??
Btw waar koop jij nog gewone popcorn-maiskorrels? Je kan tegenwoordig alleen maar magnetron-spul kopen en me pa wordt steeds bozer
quote:Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Op zaterdag 1 maart 2003 13:36 schreef Evil-Cherry het volgende:
Je wilt met z'n laagje erom? Geen idee, maar je kan ze wel zoet maken door er gewoon suiker bij te gooien als ze klaar zijn... Maar een caramel-laagje lijkt me lastiger...
Btw waar koop jij nog gewone popcorn-maiskorrels? Je kan tegenwoordig alleen maar magnetron-spul kopen en me pa wordt steeds bozer
Lieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...
quote:Wat jij wilt is lastig in een gewone keuken te bereiden, maar je moet idd suiker carameliseren, en dat is lastig. Je moet suiker en water in de juiste verhouding (daar zijn speciale thermometers voor) mengen en verhitten. Wordt het te heet dan staat je keuken blauw, of zijn er blauwe zwaailichten buiten. Daar kan je de popcorn na het poffen dan snel doorheen halen en presto. Maar pas op je vingers, want gecarameliseerde suiker is héél heet.
Op zaterdag 1 maart 2003 14:22 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:[..]
Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breektLieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...
Vroeger met jong nederland en scouting allemaal nog wel ooit lopen doen, maar ik ben het echt kwijt hoe we dat toen deden, sorry....
Laagje olie in een pan, daarop maiskorrels (1 a 2 maiskorrels hoog), deksel erop (belangrijk! ) en maar laten poffen
quote:Krijg je dan zoete?
Op zaterdag 1 maart 2003 15:57 schreef Keroppi het volgende:
Popcorn maken:Laagje olie in een pan, daarop maiskorrels (1 a 2 maiskorrels hoog), deksel erop (belangrijk!
) en maar laten poffen
quote:In de pan een paar poffen, en dan als ze klaar zijn meteen poederkaas er overheen strooien! Dan krijg je popcorn met gesmolten kaas
Op zaterdag 1 maart 2003 14:22 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:[..]
Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breektLieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...
En anders laat je de maïs wellen in suikerwater, dan krijg je ook wel die zoete smaak eraan
Je kunt ook de mais eerst in zuiker water rollen...
en dan in de pan op het fornuis
je moet de pan wel schudden afentoe...
als je het goed doet.. heb je geen 1 aangebrande
Zout is overigens lekkerder
Ages: 9-12
Location: Kitchen
Skills: Language, Thinking, Math
What you'll need:
1/2 cup butter or margarine
1 cup packed brown sugar
1/4 cup corn syrup
1/2 teaspoon baking soda
8 cups of popped popcorn
Wax paper that has been sprayed with nonstick cooking spray
Background:
Your children will be dazzled by the results of this easy-to-follow recipe.
Setting up:
You can save time by making the popcorn ahead of time.
What to do:
Combine butter, sugar and syrup in a large microwave-safe mixing bowl. Microwave for
advertisement
three minutes on high. Stir. Add baking soda to the mixture, stirring gently until the mixture is light and foamy. Cook on high for another 1 1/2 minutes. Add the popcorn to the mixture and stir until well coated. Cook on high for another 1 1/2 minutes. Spread the mixture onto the wax paper and allow it to harden at room temperature for an hour. Break the mixture into pieces.
quote:wel als je de deksel op de pan houdt
Op zaterdag 1 maart 2003 15:59 schreef Willaaam het volgende:[..]
Krijg je dan zoete?
quote:Wel de deksel erop doen hoor.
Op zaterdag 1 maart 2003 11:59 schreef PoisonouS het volgende:
gewoon maiskorrels in de pan wachten tot het klaar is en dan poedersuiker erover ?
ik kreeg gewoon popcorn met een laagje caramel .
tuurlijk waren er ook een paar verbranden bij, maar dat heb ik ook als ik geen suiker erbij deed dus
erg sim-pel dus gewoon proberen en eet smakelijk alvast
Dus thuis te maken..weetetniet zeker
...al zou je natuurlijk van die zakjes kunnen kopen, die open maken en dan zelf in de pan maken..heb je het wel zelfgedaan
wacht, dit brengt me op een idee...kun je niet gewoon die suiker enzo in een bijna helemaal gesloten ''iets''(bijv. bak met folie en gaatjes(in de folie) ofzo.. Dan kun je toch wel je eigen popcorn maken? Gewoon met korrels en wat (speciale?) suiker..
quote:Zo als jij beschrijft wordt zoute popcorn in een bioscoop gemaakt.. Zoete maken wij niet, want die gaat ontzettend plakken als het afkoelt en je het weer opwarmt.. Is dus niet te doen in grote getalen..
Op maandag 3 maart 2003 01:29 schreef MeAndMyself het volgende:
Ik heb welles gezien hoe die zoete troep met zo'n machine wordt gemaakt: Suiker(speciaal soort) werd samen met de korrels in een soort 'bak'gegooid die onwijs werd verwarmt en zo ontstaat zoete popcorn. Ik weet neit of je toegang hebt tot een groothandel maar daar hebben ze het geloof ik wel (die suiker, misschien zelfs de maiskorrels als je veel nodig hebt)
Dus thuis te maken..weetetniet zeker
...al zou je natuurlijk van die zakjes kunnen kopen, die open maken en dan zelf in de pan maken..heb je het wel zelfgedaan
wacht, dit brengt me op een idee...kun je niet gewoon die suiker enzo in een bijna helemaal gesloten ''iets''(bijv. bak met folie en gaatjes(in de folie) ofzo.. Dan kun je toch wel je eigen popcorn maken? Gewoon met korrels en wat (speciale?) suiker..
quote:Dit is wat ik zoek!! Gewone huis- tuin- en keuken zoete popcorn!!
Op maandag 3 maart 2003 01:14 schreef Smurf het volgende:
ik deed vroeger altijd gewoon olie in een pan.
1 maiskorrel erin, zodra deze is gepopt, dan is de olie op temperatuur.
koffiekopje mais in de pan gooien en direct erachteraan witte suiker.ik kreeg gewoon popcorn met een laagje caramel
.
tuurlijk waren er ook een paar verbranden bij, maar dat heb ik ook als ik geen suiker erbij deed duserg sim-pel dus
gewoon proberen en eet smakelijk alvast
Beetje olie in de pan...mais erbij.
Netjes laten poffen...met de deksel er natuurlijk op
Na het poffen een beetje suiker erin gooien vuur laag zetten.
Heel even door roeren en dan heb je echte zoete popcorn.
Neem wel een oude pan want echt makkelijk schoon te krijg is ie daarna niet echt. Lukt wel maar goed boenen.
Suc6
Bij de C1000, AH, Konmar....quote:Op maandag 26 april 2004 13:25 schreef succubus het volgende:
waar kopen jullie die magnetron popcorn? familieleden van mij vragen er wel eens om maar heb het in NL nog nooit in de schappen gezien.
eh allemaal zaken die niet bij mijn ouders in de streek zitten .. dat verklaart waarom ik ze nog nooit heb gezienquote:Op maandag 26 april 2004 13:44 schreef Hik het volgende:
[..]
Bij de C1000, AH, Konmar....![]()
Ype, ik heb hem ook!quote:Op donderdag 29 april 2004 00:17 schreef knuppelhout het volgende:
ik heb zo'n princess popcornmaker gekocht als kadootje voor mn vriendin. werkt als een trein en is ook nog superlekker! smaakt hetzelfde als magnetronpopcorn maar wel 10x zo goedkoop
Je mag geen olie in het apparaat gooien. Maar ik haal altijd de ongepofte mais weer uit de schaal en doe ze weer in de machine net zo lang tot alles gepoft is. Heb zo'n hekel aan harde maiskorrels tussen mijn tandenquote:Op donderdag 29 april 2004 00:29 schreef knuppelhout het volgende:
heb jij ook dat ie de popcorn er zo enthousiast uitgooit dat de nog-niet-gepopte mais meeneemt?
ik moet m altijd 2x erdoorheen gooien!
trouwens: ik doe altijd een beetje olie er overheen, dan plakt het zout beter
Dat is wel een goed idee. Alleen nog een een vraag in de welke supermartk kan ik pocornmais vinden? De supermarkt waar ik het altijd haalde heeft het uit zijn assortiement gegooid.quote:Op vrijdag 30 april 2004 13:26 schreef Geluk het volgende:
Voor gecarameliseerde popcorn smelt ik wat boter in een koekenpan, een paar lepels suiker erbij, en dan alles op laten lossen tot het lichtgeel-bruinig is. En dan snel alle kant en klare popcorn die je ervoor gemaakt hebt erdoor roeren zodat de bruine smurrie op je popcorn zit. Yummie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |