abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_8790601
Hallo, ik ben op zoek naar een recept voor popcorn. Gewone popcorn kan ik wel maken; wat olie in de pan, maiskorrels erbij en klaar
Maar hoe maak ik de zoete variant?? Moet ik dan suiker oid toevoegen aan de olie??
Alles, alles wil ik weten!!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 11:39:02 #2
31186 0_o
See my shadow changing
pi_8790660
Heb je een magnetron? Zo ja, koop dan gewoon zo'n zakje Heb je nog een beetje het gevoel dat je het zelf hebt gemaakt
You're lying to your self again, suicidal imbecile
pi_8790841
gewoon maiskorrels in de pan wachten tot het klaar is en dan poedersuiker erover ?
  zaterdag 1 maart 2003 @ 12:01:06 #4
33160 akkien
nemo in amore videt
pi_8790863
...of honing
imagination is more important than knowledge
pi_8790917
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 12:01 schreef akkien het volgende:
...of honing
met suiker
046
Dank aan Yeahinho
pi_8791074
Nee, ik wil dus zélf die zoete popcorn maken, zoals je ze bijvoorbeeld in de bioscoop krijgt, en zoals je ze kant en klaar kunt kopen in de winkel.
Doe je dan suiker of honing door de olie??
Alles, alles wil ik weten!!
pi_8791115
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 12:23 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:
Nee, ik wil dus zélf die zoete popcorn maken, zoals je ze bijvoorbeeld in de bioscoop krijgt, en zoals je ze kant en klaar kunt kopen in de winkel.
Doe je dan suiker of honing door de olie??
Dat gaat meteen verbranden lijkt me
Zolang er was is, is er leven.
pi_8791165
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 12:26 schreef Dinus het volgende:

[..]

Dat gaat meteen verbranden lijkt me


Suggesties dan??
Alles, alles wil ik weten!!
pi_8792283
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 12:28 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:

[..]

Suggesties dan??


Kant-en-klare zakjes voor in de magnetron kopen (ze hebben zowel zoet/ als zoute variant) maar het blijft natuurlijk lang zo lekker niet als in de bios... Kan je verder ook niet zelf maken, heb je zo'n apparaat voor nodig...
pi_8792328
Je wilt met z'n laagje erom? Geen idee, maar je kan ze wel zoet maken door er gewoon suiker bij te gooien als ze klaar zijn... Maar een caramel-laagje lijkt me lastiger...


Btw waar koop jij nog gewone popcorn-maiskorrels? Je kan tegenwoordig alleen maar magnetron-spul kopen en me pa wordt steeds bozer

pi_8792930
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 13:36 schreef Evil-Cherry het volgende:
Je wilt met z'n laagje erom? Geen idee, maar je kan ze wel zoet maken door er gewoon suiker bij te gooien als ze klaar zijn... Maar een caramel-laagje lijkt me lastiger...


Btw waar koop jij nog gewone popcorn-maiskorrels? Je kan tegenwoordig alleen maar magnetron-spul kopen en me pa wordt steeds bozer


Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breekt

Lieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...

Alles, alles wil ik weten!!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 14:28:14 #12
48770 Chameleon
Master of disguise
pi_8792996
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 14:22 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:

[..]

Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breekt

Lieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...


Wat jij wilt is lastig in een gewone keuken te bereiden, maar je moet idd suiker carameliseren, en dat is lastig. Je moet suiker en water in de juiste verhouding (daar zijn speciale thermometers voor) mengen en verhitten. Wordt het te heet dan staat je keuken blauw, of zijn er blauwe zwaailichten buiten. Daar kan je de popcorn na het poffen dan snel doorheen halen en presto. Maar pas op je vingers, want gecarameliseerde suiker is héél heet.
Zo zie je me, zo niet.
  zaterdag 1 maart 2003 @ 14:30:06 #13
38856 Willaaam
De enige echte!
pi_8793020
In de magnetron

Vroeger met jong nederland en scouting allemaal nog wel ooit lopen doen, maar ik ben het echt kwijt hoe we dat toen deden, sorry....

Blijft u vooral vrolijk, ook na het lezen van deze post!
pi_8793504
Suiker of honing in je pan verbrand... Ik denk dat het niet lukt zonder een popcorn apparaat...
  FOK!fossiel zaterdag 1 maart 2003 @ 15:57:31 #15
1455 Keroppi
kool kikker
pi_8794227
Popcorn maken:

Laagje olie in een pan, daarop maiskorrels (1 a 2 maiskorrels hoog), deksel erop (belangrijk! ) en maar laten poffen

Chick on a mission
  zaterdag 1 maart 2003 @ 15:59:50 #16
38856 Willaaam
De enige echte!
pi_8794270
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 15:57 schreef Keroppi het volgende:
Popcorn maken:

Laagje olie in een pan, daarop maiskorrels (1 a 2 maiskorrels hoog), deksel erop (belangrijk! ) en maar laten poffen


Krijg je dan zoete?
Blijft u vooral vrolijk, ook na het lezen van deze post!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 17:28:57 #17
40163 Razzerr
Something doesn't compute
pi_8795674
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 14:22 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:

[..]

Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breekt

Lieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...


In de pan een paar poffen, en dan als ze klaar zijn meteen poederkaas er overheen strooien! Dan krijg je popcorn met gesmolten kaas
Maw: het zal wel 2006 worden...
pi_8795826
Met suikermaïs natuurlijk

En anders laat je de maïs wellen in suikerwater, dan krijg je ook wel die zoete smaak eraan

pi_8796027
zo'n zakje mais kost echt niets...

Je kunt ook de mais eerst in zuiker water rollen...
en dan in de pan op het fornuis
je moet de pan wel schudden afentoe...
als je het goed doet.. heb je geen 1 aangebrande
Zout is overigens lekkerder

Noot: Deze post is origineel en uniek. De kleine variaties in spelling en grammatica vergroten haar individueele karakter en schoonheid en kunnen in geen geval beschouwd worden als onvolmaaktheden of fouten.
pi_8810536
De mais wellen in suikerwater?? Dat is misschien wel een goed idee!! Zou de mais dan nog wel poffen?? Nouja kan het in ieder geval een keer proberen!!
Verdere suggesties blijven welkom en ik laat beslist iets horen als ik het geprobeerd heb
Alles, alles wil ik weten!!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 2 maart 2003 @ 17:06:25 #21
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_8815262
Gewone (losse) mais vind je in de supermarkt bij de 'uitheemse' producten, of anders in een Turkse winkel.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_8815372
Caramel Corn

Ages: 9-12
Location: Kitchen
Skills: Language, Thinking, Math


What you'll need:
1/2 cup butter or margarine
1 cup packed brown sugar
1/4 cup corn syrup
1/2 teaspoon baking soda
8 cups of popped popcorn
Wax paper that has been sprayed with nonstick cooking spray


Background:
Your children will be dazzled by the results of this easy-to-follow recipe.

Setting up:
You can save time by making the popcorn ahead of time.

What to do:
Combine butter, sugar and syrup in a large microwave-safe mixing bowl. Microwave for
advertisement


three minutes on high. Stir. Add baking soda to the mixture, stirring gently until the mixture is light and foamy. Cook on high for another 1 1/2 minutes. Add the popcorn to the mixture and stir until well coated. Cook on high for another 1 1/2 minutes. Spread the mixture onto the wax paper and allow it to harden at room temperature for an hour. Break the mixture into pieces.

pi_8821659
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 15:59 schreef Willaaam het volgende:

[..]

Krijg je dan zoete?


wel als je de deksel op de pan houdt
It's in the air tonight
pi_8821885
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 11:59 schreef PoisonouS het volgende:
gewoon maiskorrels in de pan wachten tot het klaar is en dan poedersuiker erover ?
Wel de deksel erop doen hoor. .
pi_8826630
ik deed vroeger altijd gewoon olie in een pan.
1 maiskorrel erin, zodra deze is gepopt, dan is de olie op temperatuur.
koffiekopje mais in de pan gooien en direct erachteraan witte suiker.

ik kreeg gewoon popcorn met een laagje caramel .
tuurlijk waren er ook een paar verbranden bij, maar dat heb ik ook als ik geen suiker erbij deed dus

erg sim-pel dus gewoon proberen en eet smakelijk alvast

  maandag 3 maart 2003 @ 01:19:51 #26
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_8826707
Btw, je kunt ook makkelijk zélf popcorn in de magnetron maken zonder zo'n (relatief dure) kant-en-klaarzak te kopen. Gewoon van die korrels met een klein beetje olie in een magnetron-bestendig-bakje met deksel doen. Even schudden of roeren zodat ze goed bedenkt zijn met een filmpje olie en dan gewoon in de magnetron zetten tot je niet meer zoveel pops hoort... Simpel toch?!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_8826834
Ik heb welles gezien hoe die zoete troep met zo'n machine wordt gemaakt: Suiker(speciaal soort) werd samen met de korrels in een soort 'bak'gegooid die onwijs werd verwarmt en zo ontstaat zoete popcorn. Ik weet neit of je toegang hebt tot een groothandel maar daar hebben ze het geloof ik wel (die suiker, misschien zelfs de maiskorrels als je veel nodig hebt )

Dus thuis te maken..weetetniet zeker

...al zou je natuurlijk van die zakjes kunnen kopen, die open maken en dan zelf in de pan maken..heb je het wel zelfgedaan

wacht, dit brengt me op een idee...kun je niet gewoon die suiker enzo in een bijna helemaal gesloten ''iets''(bijv. bak met folie en gaatjes(in de folie) ofzo.. Dan kun je toch wel je eigen popcorn maken? Gewoon met korrels en wat (speciale?) suiker..

| Foto's |
pi_8829386
quote:
Op maandag 3 maart 2003 01:29 schreef MeAndMyself het volgende:
Ik heb welles gezien hoe die zoete troep met zo'n machine wordt gemaakt: Suiker(speciaal soort) werd samen met de korrels in een soort 'bak'gegooid die onwijs werd verwarmt en zo ontstaat zoete popcorn. Ik weet neit of je toegang hebt tot een groothandel maar daar hebben ze het geloof ik wel (die suiker, misschien zelfs de maiskorrels als je veel nodig hebt )

Dus thuis te maken..weetetniet zeker

...al zou je natuurlijk van die zakjes kunnen kopen, die open maken en dan zelf in de pan maken..heb je het wel zelfgedaan

wacht, dit brengt me op een idee...kun je niet gewoon die suiker enzo in een bijna helemaal gesloten ''iets''(bijv. bak met folie en gaatjes(in de folie) ofzo.. Dan kun je toch wel je eigen popcorn maken? Gewoon met korrels en wat (speciale?) suiker..


Zo als jij beschrijft wordt zoute popcorn in een bioscoop gemaakt.. Zoete maken wij niet, want die gaat ontzettend plakken als het afkoelt en je het weer opwarmt.. Is dus niet te doen in grote getalen..
Mon 'en!
pi_8885618
quote:
Op maandag 3 maart 2003 01:14 schreef Smurf het volgende:
ik deed vroeger altijd gewoon olie in een pan.
1 maiskorrel erin, zodra deze is gepopt, dan is de olie op temperatuur.
koffiekopje mais in de pan gooien en direct erachteraan witte suiker.

ik kreeg gewoon popcorn met een laagje caramel .
tuurlijk waren er ook een paar verbranden bij, maar dat heb ik ook als ik geen suiker erbij deed dus

erg sim-pel dus gewoon proberen en eet smakelijk alvast


Dit is wat ik zoek!! Gewone huis- tuin- en keuken zoete popcorn!!
Bedankt, ga ik vanavond meteen uit proberen
Alles, alles wil ik weten!!
pi_9026961
Zoals ik het vroeger deed

Beetje olie in de pan...mais erbij.
Netjes laten poffen...met de deksel er natuurlijk op

Na het poffen een beetje suiker erin gooien vuur laag zetten.
Heel even door roeren en dan heb je echte zoete popcorn.

Neem wel een oude pan want echt makkelijk schoon te krijg is ie daarna niet echt. Lukt wel maar goed boenen.

Suc6

......CocaCola
pi_9041079
Toevallig kregen we net zo'n proefzakje microwave popcorn door de brievenbus geduwd...
helaas hebben wij geen magnetron (m'n moeder vind t niet nodig )
sine your piddy on the runny kide
  maandag 26 april 2004 @ 13:25:24 #32
46305 succubus
helhoer in het nederlands
pi_18692073
waar kopen jullie die magnetron popcorn? familieleden van mij vragen er wel eens om maar heb het in NL nog nooit in de schappen gezien.
  maandag 26 april 2004 @ 13:44:18 #33
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_18692537
quote:
Op maandag 26 april 2004 13:25 schreef succubus het volgende:
waar kopen jullie die magnetron popcorn? familieleden van mij vragen er wel eens om maar heb het in NL nog nooit in de schappen gezien.
Bij de C1000, AH, Konmar....
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_18692644
ik maak wel eens caramelpopcorn. Ik maak dan de popcorn in een popcorn machientje, helemaal zonder olie, maar dat kan je in de pan beter met wat olie doen. De caramel maak ik door een steelpannetje met gewone kristalsuiker (meestal 4 eetlepels voor en bak popcorn) te verhitten. Je moet er wel bijblijven, want zodra de suiker vloeibaar is geworden, haal je het van het vuur. Ik 'giet' dan met een houten spatel een heel dun stroompje caramel over de popcon. Dit stolt heel snel. Als je dan even je popcorn omwoelt en dan weer caramel over giet, heb je heerlijke caramelpopcorn zoals in de bioscoop.

Het is wel een secuur werkje, want de suiker wordt verschrikkelijk heet. Gebruik daarom ook geen plastic spatel (smelt) en giet het restant vande caramel absoluut niet in een vuilniszak, want het gaat er dwars doorheen
Het pannetje kan je schoonmaken door het in heet water te laten weken.
  maandag 26 april 2004 @ 13:53:50 #35
46305 succubus
helhoer in het nederlands
pi_18692746
quote:
Op maandag 26 april 2004 13:44 schreef Hik het volgende:

[..]

Bij de C1000, AH, Konmar....
eh allemaal zaken die niet bij mijn ouders in de streek zitten .. dat verklaart waarom ik ze nog nooit heb gezien
  maandag 26 april 2004 @ 13:58:32 #36
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_18692860
tip : zorg dat het deksel op de pan zit wanneer je het poft, anders wil je niet weten hoe je keuken er uit ziet na afloop
  maandag 26 april 2004 @ 14:00:32 #37
46305 succubus
helhoer in het nederlands
pi_18692924
ik doe het hier altijd in de magnetron.. 3en halve minuut, hoef er niet eens naar om te kijken, gaat altijd goed. alleen als ik tegelijkertijd op de wc zit lijkt het net alsof er een heel vuurpeleton los gaat
pi_18729881
Deze neem ik mee naar CUL.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  dinsdag 27 april 2004 @ 21:14:25 #39
65409 warteltje
man made machine
pi_18730373
is het geen idee om je popcorn met poedersuiker te bestrooien en dan nog effe in de magnetron?
pi_18760705
ik heb zo'n princess popcornmaker gekocht als kadootje voor mn vriendin. werkt als een trein en is ook nog superlekker! smaakt hetzelfde als magnetronpopcorn maar wel 10x zo goedkoop
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_18760810
quote:
Op donderdag 29 april 2004 00:17 schreef knuppelhout het volgende:
ik heb zo'n princess popcornmaker gekocht als kadootje voor mn vriendin. werkt als een trein en is ook nog superlekker! smaakt hetzelfde als magnetronpopcorn maar wel 10x zo goedkoop
Ype, ik heb hem ook!

het mooie is dat je hier geen olie voor nodig hebt. Scheelt weer.
pi_18760943
heb jij ook dat ie de popcorn er zo enthousiast uitgooit dat de nog-niet-gepopte mais meeneemt?
ik moet m altijd 2x erdoorheen gooien!

trouwens: ik doe altijd een beetje olie er overheen, dan plakt het zout beter
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_18767286
quote:
Op donderdag 29 april 2004 00:29 schreef knuppelhout het volgende:
heb jij ook dat ie de popcorn er zo enthousiast uitgooit dat de nog-niet-gepopte mais meeneemt?
ik moet m altijd 2x erdoorheen gooien!

trouwens: ik doe altijd een beetje olie er overheen, dan plakt het zout beter
Je mag geen olie in het apparaat gooien. Maar ik haal altijd de ongepofte mais weer uit de schaal en doe ze weer in de machine net zo lang tot alles gepoft is. Heb zo'n hekel aan harde maiskorrels tussen mijn tanden
pi_18768174
psies, ik doe de olie ook in het bakje bovenop zodat het warm wordt. Maar ik vind t wel super irritant dat je 2 of 3x die ongepofte mais erin moet gooien!
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_18791130
Voor gecarameliseerde popcorn smelt ik wat boter in een koekenpan, een paar lepels suiker erbij, en dan alles op laten lossen tot het lichtgeel-bruinig is. En dan snel alle kant en klare popcorn die je ervoor gemaakt hebt erdoor roeren zodat de bruine smurrie op je popcorn zit. Yummie.
Geluk duurt je leven lang.
  vrijdag 30 april 2004 @ 14:23:48 #46
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_18791942
Het is inderdaad niet zo'n probleem om zoete popcorn te maken:
Olie in de pan, suiker en popcorn erbij. Goed schudden. Vuur niet te hoog en regelmatig blijven schudden (deksel uiteraard op de pan). Bij mij verbranden ze eigenlijk nooit en ze zijn lekker zoet.
Wel blijft er een zwart laagje achter in de pan, maar dat is ook makkelijk schoon te maken door de pan even op het vuur te zetten met een beetje water. Dan kook je het schoon.

Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een manier om zelf kaaspopcorn te maken. Iemand ideeen hoe ik dit kan maken zonder kaasdraden?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  † In Memoriam † vrijdag 30 april 2004 @ 22:18:43 #47
43556 miss_dynastie
pi_18799878
Popcorn komt bij ons vanaf morgen uit de popcornmaker. Ons toestel is bijna overleden, dus wordt pas na drie kwartier heet genoeg ....
  zaterdag 1 mei 2004 @ 00:08:42 #48
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_18802720
Ik had altijd zon speciaal pannetje met een 'roostertje' aan de bovenkant. Korrels erin (geen olie), boven vuur houden en poffen maar. Van die gekarameliseerde popcorn kun je beter niet zelf maken, dat is een heel nauwkeurig werkje, zoals ze al zeggen. Maar je kunt er ook poedersuiker overheen doen met een klontje boter. Dan blijft goed kleven volgens mij.
  zaterdag 20 november 2004 @ 12:42:23 #49
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23444334
quote:
Op vrijdag 30 april 2004 13:26 schreef Geluk het volgende:
Voor gecarameliseerde popcorn smelt ik wat boter in een koekenpan, een paar lepels suiker erbij, en dan alles op laten lossen tot het lichtgeel-bruinig is. En dan snel alle kant en klare popcorn die je ervoor gemaakt hebt erdoor roeren zodat de bruine smurrie op je popcorn zit. Yummie.
Dat is wel een goed idee. Alleen nog een een vraag in de welke supermartk kan ik pocornmais vinden? De supermarkt waar ik het altijd haalde heeft het uit zijn assortiement gegooid.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')