Mikeytt | zondag 28 september 2025 @ 16:35 |
Ik heb dit standaard in huis: - chocopasta - hazelnootpasta - pindakaas - jam - appelstroop - speculoospasta - hagelslag M.u.v. de hagelslag, doe ik alles altijd in de koelkast, maar ik hoorde dat mensen zelfs jam in de voorraadkast doen?? ![]() Wat doen jullie? | |
karr-1 | zondag 28 september 2025 @ 16:44 |
Vlees en kaas in de koelkast, de rest gewoon in de normale voorraadkast. Gaat al jaren goed, dus waarom anders doen | |
Durmada | zondag 28 september 2025 @ 16:45 |
Jam, appelstroop en speculoos in de koelkast, de rest in de voorraadkast | |
Hyaenidae | zondag 28 september 2025 @ 16:48 |
Ik heb geen voorraadkast, ik flikker alles in een paar keukenkastjes. | |
Mikeytt | zondag 28 september 2025 @ 16:52 |
Krijg je geen laagje olie op je pindakaas buiten de koelkast? | |
marc0871 | zondag 28 september 2025 @ 17:10 |
Ik zag laatst iets over op z'n kop wegzetten. | |
marc0871 | zondag 28 september 2025 @ 17:12 |
Dit. Behalve vleeswaren en kaas. | |
Donna | zondag 28 september 2025 @ 17:13 |
Dit. En jam dan wel in de koelkast, maar dat hebben we bijna nooit. En pindakaas zet je op de kop idd. | |
maily | zondag 28 september 2025 @ 17:24 |
Nee. En anders even doorroeren. | |
Kip_Frites_Appelmoes | zondag 28 september 2025 @ 17:39 |
Kaas en vleeswaren in de koelkast. De rest in de voorraadkast. Maar het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf hoe veel je ervan gebruikt en hoe lang het duurt voordat een pot op is. Maar bij normaal gebruik lijkt het me niet nodig om het in de koelkast te bewaren. | |
Farenji | zondag 28 september 2025 @ 18:08 |
Ik doe de hagelslag altijd in de diepvries, wordt ie extra krokant van. | |
Mikeytt | zondag 28 september 2025 @ 18:16 |
Op zn kop is alleen met natuurlijke pindakaas toch? Heb t over potjes calve. Kan me herinneren dat daar ook olie op kwam buiten de koelkast. | |
Mikeytt | zondag 28 september 2025 @ 18:17 |
An sich... hagelslag uit de koelkast is ook goed. | |
Mikeytt | zondag 28 september 2025 @ 18:17 |
Dus ook jam in de kast? Dacht vroeger altijd dat dat gaat schimmelen | |
FlippingCoin | zondag 28 september 2025 @ 18:24 |
heb jij geen pistache pasta??? | |
Servicemonster | zondag 28 september 2025 @ 18:29 |
Jam in de koelkast, de rest niet. Kaas, vleeswaren, sauzen, sandwich spread ook. [ Bericht 12% gewijzigd door Servicemonster op 28-09-2025 18:30:50 (Toevoeging gedaan) ] | |
Kip_Frites_Appelmoes | zondag 28 september 2025 @ 18:32 |
Dat zal ook wel van de jam afhangen. Eigengemaakte jam zal wellicht gaan schimmelen. Jam uit de supermarkt zal wel zoveel conserveermiddel bevatten dat het niet zo gauw schimmelt. | |
maily | zondag 28 september 2025 @ 18:35 |
Altijd een schoon mes gebruiken. | |
Marsenal | zondag 28 september 2025 @ 18:50 |
Jam hoeft niet per se in de koelkast, zo lang je schone messen gebruikt en niet een jaar over een potje doet. Zelf doe ik het wel graag in de koelkast omdat vooral in de zomer het een risicofactor is met fruitvliegjes en andere insecten, iets waar ik in mijn keuken echt niet laks over kan doen, ik woon in een bosrijke omgeving. Ik heb van de zoete soorten verdwr alleen hagelslag, pindakaas en chocopasta, die staan in een lade. Verder voornamelijk hartig, dat staat dan gewoon in de koelkast. | |
Irritatie100 | zondag 28 september 2025 @ 18:53 |
Dichte jam in de voorraadkast, aangebroken jam in de koelkast. Rest van wat je noemt zowel dicht als aangebroken in de voorraadkast, al heb ik lang niet alles uit jouw OP in huis. Overigens vind ik koude chocola wel lekkerder dan chocola op kamertemperatuur dus soms doe ik die producten wel in de koelkast, maar dat heeft dus niks met versheid of schimmel ofzo te maken. Heb trouwens vooral ontbijtchocola in huis en geen pasta of hagelslag. | |
Wantie | zondag 28 september 2025 @ 20:11 |
Jam in de koelkast, de rest in de voorraadkast. Jam deden we thuis nooit in de koelkast, maar hier gaat die niet zo snel. En dan is er meer risico op schimmelvorming. Chocolade doe je eigenlijk nooit in de koelkast. Pindas hoeven ook niet in de koelkast. En appelstroop is ooit uitgevonden als goedkoop alternatief voor rietsuiker. En suiker zet je ook niet in de koelkast. | |
Wantie | zondag 28 september 2025 @ 20:14 |
Dat conserveermiddel heet suiker. Jam, zelfgemaakt of uit de fabriek, is zo zoet dat het niet schimmelt. Wat kan schommelen is verontreiniging in de jam door gebruik van vies bestek, of vuile randen, waar door de vochtigheid het suikergehalte relatief lager is, en schimmels dus een kans krijgen. | |
Wantie | zondag 28 september 2025 @ 20:16 |
Op pindasaus wel. Pindakaas vaak niet, door andere bereiding. Maar eventuele olie kun je er weer doorheen roeren. | |
roos94 | zondag 28 september 2025 @ 20:55 |
CUL / Pindakaas uit koelkast nauwelijks smeerbaar![]() ![]() | |
littlemindy | zondag 28 september 2025 @ 21:46 |
Pindakaas, speculoos, hagelslag en chocopasta in de koelkast? Wat? ![]() |